2.964 visninger
|
Oprettet:
.::$::. Reiki Master .::$::.
Tilmeldt:
23. nov 2004 Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Tilmeldt:
23. nov 2004 Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Kransekage opskrift? {{forumTopicSubject}}
Kære alle HG'er,
Jeg vil høre om der er nogen der har en god og nem opskrift på kransekage, som de selv har prøvet?
Glæder mig til at læse alle jeres svar *S*
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
-Er der andre?
okt 2006
Følger: 45 Følgere: 40 Hunde: 5 Emner: 237 Svar: 1.655
100 g. smuttede mandler
100 g. sukker
1.5 ægehvider past.
500 g. ren rå marcipan
Glasur:
200 g. flormelis
0.5 æggehvide past
feb 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 13 Svar: 212
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
Vil dog anbefale dig at bruge den bagemarcipan de har i metro, den er meget velegnet til den (og den uddannede konditor i familien bruger den også)
Derudover, efter du har bagt ringene, så smid dem i fryseren, gerne i et par dage - måneder, det gør kransekagen endnu mere svampet og lækker!!!
MH MH MH!
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
500 g. sukker og ca. 100 g. past. æggehvide, der skal mere æggehvide i, hvis du vil sprøjte massen ud, god fornøjelse
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Har tænkt at lave stænger er det når de er bagt de ska i fryseren eller?
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Jeg plejer at dyppe bunde i chokolade lige fra fryseren, så stivner det med det samme og løber ikke ud som en plade under det.
Sæt kransekagen på fryseposer, eller bagepapir, lad det gerne stå en times tid før glasuren kommes på, så er den værste fugt aftaget og glasuren bliver liggende
Glasur til kransekage skal forøvrigt altid røres med past. æggehvide, ingen vand.
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
De kan fås relativt billigt på nettet og ellers kan man købe dem hos specialkøbmanden, kagebutikken og sådan nogle steder
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
Finder lige der hvor Mette Blomsterberg laver den
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Jeg kører gerne massen sammen dagen før jeg skal bruge den og lægger den på køl, den er nemmere at bearbejde når den har hvilet et døgns tid i køleren, så er sukkerkrystallerne også mere oplæst og resutatet bliver mere ensartet.
konsistensen er vel lidt som marcipan at arbejde med.. evt. tilbagehold lidt æggehvide fra opskriften, det har ingen betydning for smagen, men betyder meget i forhold til hvor nem massen er at arbejde med.. du kan altid køre mere æggehvide i, også dagen efter
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Efter 20 år som konditor, med et par DM førstepladser i kransekage
Som jeg skrev tidligere benytter jeg altid same opskrift
1 kg. kranse xx
500 g. sukker
ca. 100 g. past. æggehvide
Køres godt sammen og hviler på køl til dagen efter, så det er nemmere at arbejde med.
Du kan forme det som du vil, stort set, jo tykkere stænger, -jo længere bagetid, den kan variere fra 5 min. til 15 min. ved ca. 200 grader.
Du kan altid køre mere æggehvide i, så massen kan sprøjtes ud.
Op til 200 g. pr. kg. kranse xx.
Jeg har ikke lige noget link til noget, men du er mere end velkommen til at skrive
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
En lille godt tip er at have en ekstra bageplade neden under den som man bager på. Så undgår man at de bliver sorte i bunden
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
Det er trods alt også et års tid siden jeg sidst har lavet det!
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Sådan ser rullerne ud Prisen på dette link er lidt heftig, jeg plejer at købe i dagrofa til omkring 115,- kiloet.
Eller i superbest til ca. 125,-
Men med den nye sukker og fedt afgift, som lige er blevet indført ved jeg faktisk ikke om det er steget så meget overalt.
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
Jeg tror at kransekagen kan holde sig et par dage på køkkenbordet. Uden glasur, med glasur falder holdbarheden nok.
jeg regner med at tage min kransekage op fredag morgen, og det er lavet ud af 500 g marcipan, men det er ringene for sig, så der går nok ikke så længe før de er tøet op
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
jeg må prøve med et stykke noget før og se hvor længe den er om at optø *S*
Kransekage opskrift?