Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
4.022 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 18 Svar

tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet? tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?

Hey

Jeg har en oksetyndstegsfilet, som kæresten og jeg skal have i aften.
Det er første gang jeg skal lave sådan en, men har da fundet ud af, at der under fedtkanten sidder en sene, som jeg skal skære væk smiley

Har I nogle lækre forslag til hvordan jeg skal tilberede den og også meget gerne forslag til tilbehør, som er lækkert, nemt at lave (må gerne være noget der skal passe sig selv i længere tid) og helst ikke alt for dyrt?

Jeg tænker på at komme stegen i ovnen og komme et stegetermometer i, og så skal den selvfølgelig være rosa indvendig smiley

men ellers er jeg lidt blank smiley


 
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Slå lyden til
00:00
/
01:14
LIVE

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Her er pukkelhvalen skyllet op

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Træer og buske dækket af silke

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Har Du Været Der - Historien Om Verdens Første Nationalpark!

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opsætning af spots 400 kr.
  • Fjernet glasvæg 2.500 kr.
  • Opsætning af 3 svæve hylder 950 kr.
  • Hylder, rullegardiner og hyldedele skal nedtages og bortskaffes 2.000 kr.
  • Fix electricity issue 1.000 kr.
  • Samling og montering af garderobeskab 1.191 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?
  • #1   6. okt 2011 Lige på det punkt er jeg nok lidt gammeldags. Jeg holder på bagekartofler med hjemmelavet kryddersmør eller nogle gode ovnkartofler (f.eks. hasselbach) med bernaise (også gerne hjemmelavet) og så en helt enkel tomatsalat og evt nogle friske, kogte grønne bønner

  • #2   6. okt 2011 Hvis du går bagekartoffelvejen, kan du lave en svampe-flødesovs til kødet eller en lækker rødvinssovs med stegeskyen

  • #3   6. okt 2011 det lyder faktisk ikke helt tosset.. det var egentlig også lidt det jeg selv tænkte på, men har besluttet mig for, at det gerne må være lidt mere moderne end det, hvis jeg altså kan finde inspiration til det smiley


    Hvordan vil du lave hjemmelavet kryddersmør?


  • #4   6. okt 2011 opskrifter til begge sovse be' om smiley

    De lyder viiiildt lækre! smiley


  • #5   6. okt 2011 Kryddersmøret er jo efter smag. Jeg tager smøret ud så det bliver blødt og rører det sammen enten med paprika og masser af hviløg eller diverse hakkede grønne krydderurter (minimum persille). Så maser jeg det sammen til en pølse i bagepapir eller film, lægger det tilbage på køl og skærer det ud i passende stykker.

    Sovsene er også på slump. Diverse svampe steges på en VARM pande sammen med en del peber til de er faldet lidt sammen. Herefter lidt fløde på som lige koger op og smages til med salt. Før fløden kan man også lade lidt rødvin koge lidt ind med svampene og evt. stegeskyen. Det kommer bare til at se lidt grumset ud, men smager skønt.

    Den anden hælder jeg stegeskyen over i en gryde og lader den koge lidt ind med rødvin. krydrer med salt og peber og jævner evt med maizena hvis den er for tynd.


    Andet lækkert tilbehør kan være halve ovnbagte tomater med forskellige krydderier.

    Letdampede bønner eller grønne asparges som samles i bundter af 3-5 stk, omvikles med bacon eller serranoskinke og steges på panden.

    Strimler af gul og grøn peber samt strimler af frisk grøn asparges. Lynsteger på panden og overhældes med lidt vineddike som står og koger lidt ind til det bliver sødligt i smagen

    Finthakkede løg og evt. lidt hvidløg svitses i olie. Svampe svitses med og til sidst vendes det sammen med letkogte grønne bønner


  • #6   6. okt 2011 ej hvor er der mange lækre forslag....!

    asparges vil jeg dog holde mig fra, da jeg ikke selv bryder mig om dem...

    med forskellige krydderier til de forskellige ting, kan du ikke komme lidt nærmere ind på forslag? For jeg er ikke særlig god til at sætte krydderier sammen, så det hele passer sammen i retten som helhed smiley


  • #7   6. okt 2011 Heller ikke friske grønne asparges? Uh jeg synes, de smager godt smiley

    Jeg er heller ikke så skarp i, hvilke krydderier, der passer til hvad :D, men til tomaterne ville jeg nok bruge estragon eller basilikum og evt lidt friskrevet parmesan (ikke det der prut på pose)

    I det grønne kryddersmør kunne det være det samme, bare ikke i tørrede udgaver, eller masser af brøndkarse


  • #8   6. okt 2011 nej desværre... er ikke til asparges...

    Tomaterne? er det den tomatsalat du skrev om?
    Hvordan vil du lave den?

    "Letdampede bønner eller grønne asparges som samles i bundter af 3-5 stk, omvikles med bacon eller serranoskinke og steges på panden." den kunne jeg nok godt finde på at lave, dog med bønner i stedet... er det friske eller frosne bønner du bruger her?


  • #9   6. okt 2011 Tomaterne er de ovnbagte. Der ville jeg halvere tomater (gerne blomme- eller cherry med smag), hælde lidt olie, salt, peber og omtale krydderier/ost på og så bage dem, til de er godt runkne.

    Tomatsalaten ville jeg bare lave med tomater, hakket rødløg og en dressing af ca 3 dele olie og 1 del hvidvinseddike, lidt god sennep (evt den med honning), salt og peber som rystets sammen. Hvis man har lyst, kan man også putte feta eller oliven på eller måske nogle af de artiskokker, man kan få på glas. Ja i virkeligheden kan man jo putte på lige hvad man synes, men det er de ting, jeg bedst kan lide

    Til den slags bønner ville jeg bruge friske som er kogt et minut eller to, alt efter, hvor sprøde, man kan lide dem. Man skal ikke regne med, de bliver meget mere tilberedt på panden


  • #10   6. okt 2011 Uh en anden lækker variant af tomatsalaten er med tern af f.eks. honningmelon: Tomat, melon, hakket løg, olie, flydende honning, salt, peber og frisk basilikum. Men måske er den lige lovlig sommerlig på en dag som i dag smiley

  • #11   6. okt 2011 tusind tak for lækker inspiration!!
    Der er helt sikkert nogle idéer, der skal prøves af med tiden smiley

    Jeg kom til at nævne et kartoffel-gulerods-løg-fad for kæresten, som jeg engang lavede, og sidenhen har tilrettelagt over et par gange, og det virkede han begejstret for, så det er det, det bliver...


  • #12   6. okt 2011 Det lyder til gengæld spændende. Vi må nok lige have en opskrift herind smiley

  • #13   6. okt 2011 javel:

    kartofler, gulerødder og løg skrælles og skæres i tern - jeg plejer at skære dem i ca 1x1 cm

    de kommes i en pose/skål, overhældes med godt med olivenolie, og så kommes der ellers krydderier i.
    Jeg plejer at bruge:

    salt
    peber (evt. en hvidsløgspeber - købes i Tiger-butikker)
    paprika
    timian

    Det hele blandes godt og grundigt, og op i en ildfast fad.

    og så kommer jeg hvidløgsfed med ind, hvor jeg kun har fjernet den løse skal. den lægger jeg bare ovenpå, eller i en lille foliebakke ved siden af, så de bare bliver bagt. de bliver helt bløde og lækre og er søde på en anderledes måde. super lækkert til også smiley

    Det hele får så et par timer ved ca 150 grader. ikke højere, for så bliver løgene sorte og brankede.
    Der røres selvfølgelig et par gange undervejs.


  • #14   6. okt 2011 smiley

  • #15   7. okt 2011 Tak, det lyder lækkert smiley

  • #16   7. okt 2011 det er det også smiley

  • #18   9. okt 2011 din stakkel charlotte... Rigtig god bedring til dig! smiley

  • #20   11. okt 2011 Det er godt at høre smiley

Kommentér på:
tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce