Hvalp meget vogtende overfor mad {{forumTopicSubject}}
Hej.
Jeg har en hvalp på 4 mdr og nogle dage. En rigtig skøn og glad hvalp. Vi har dog et problem med ham og det er at han er SUPER madglad, og meget vogtende overfor det. Når han sommetider får serveret sit foder i en skål indenfor, og man nærmer sig puster han sig op, og man kan se at hvis man ville stikke sine fingre derned, kunne kan godt komme tanke om at fprsvare det, og det samme med Kødben.
Jeg har selvfølgelig spurgt om gode råd hos dyrlæge, og i schæfer-klubben hvor vi træner, og de mener at jeg skal lave Bytte-bytte øvelser med ham, hvor jeg har noget ekstra lækkert at bytte med, og det går fint. Men prøver jeg så uden noget lækker, så knurre han af mig, hvilket jeg ikke vil finde mig i. Jeg har allermest lyst til at tage kødben fra, så han "vænner" sig til at det er okay - men ved også godt at hunde i naturen ikke bare kommer og tager fra hinanden, så det har jeg fået frarådet.
Det skal lige sige at han aldrig har bidt efter os - han puster sig bare op og knurre - men min bekymring er at han når han bliver større, kunne han måske komme i tanke om at bide, for at forsvare.
Hvad ville i gøre? Håber at hører fra jer!
Vov fra os
jul 2004
Følger: 20 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 94 Svar: 1.811
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.166
Du skal forsætte med og bytte til din hund har tillid til at det er ok du kan tage ting fra ham.
Og , nej. Du skal ikke bare tage ting fra ham før han har fuld tillid til dig.
Han kan ende med og bide hvis du ikke træner ham i og bytte.
jan 2010
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 332
A&D + brug hjernen - Forstår sagtens hvad i skriver, og selvfølgelig ville jeg også være træls over at folk tager min mad, og det er jo heller ikke sådan at jeg roder i hans mad hver gang han spiser. Jeg laver byttehandler - og det går som sagt fint.
Jeg har børn, og de ved selvfølgelig at når hunden spiser, så skal den have ro, men de er også børn, og jeg ville gerne have nogle gode råd til at få hunden til at stole på os, og at vi gerne må nærme os når der er mad, for det kan ske, at børn kunne komme til at ville hilse - også nrå der er mad.
Så gode råd modtages stadig gerne!
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.166
Hunden får tillid til jer ved at i bytter. Ikke ved i med vold, høj tale og lign tager tingene fra hunden.
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.166
jan 2010
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 332
jan 2007
Følger: 76 Følgere: 79 Hunde: 12 Emner: 69 Svar: 883
mit råd, som jeg giver alle er at afmystificere at du er i nærheden af madskål/ kødben.. hver gang din hund får mad har du noget der er endnu bedre.. hver gang du er i nærheden kan du tilfældigt uden at påkalde dig din hundsopmærksomhed komme til at tabe noget ekstralækkert i skålen, tæt på kødbenet.. på den måde vil alt det gode komme fra dig og din hund finder ud af du ikke vil konkurrere om maden, men faktisk giver den endnu mere.. selvfølgelig skal du ikke tage ben / mad fra den det gør jo netop problemet værre.. ved siden af disse øvelser vil ja nej øvelser, kontakt og positiv forstærkning i din omgang med hunden være et must, du skal være din hunds bedste ven/ legekammerat og derved ikke vedblive at være en trussel.. øvelser før mad kan komme senere , hvor du skal se tænder, ha opmærksomhed, se poter mv inden din hunds mad bliver sat ned, så vil det blive positivt at mad er i nærheden af dig.. god fornøjelse
feb 2011
Følger: 2 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 81
Tag et lækkert tæppe og spred ud på gulvet
Sæt dig roligt og kæl med hunden og lad gerne børnene være med når det går godt med dig selv først.
Tag et kødben frem og vis det til hunden..... Mens du kæler med langsomme bevægelser.
Mens hunden tygger i benets ene ende holder du fast i den anden ende. Husk at rose med dæmpende lyd dygtig, super god hund.,
Vælger hunden at knurre eller forsøge at komme væk med bennet lækker du det blot væk indtil hunden atter er i ro....
Med tiden kan dine børn også være del af denne dejlige hygge og derved kan du lade dem på skift være den der holder bennet. Vigtigt at forklare børnene at man kun gøre det her når du og far er til stede ved tæppet.
Dette gør at med tiden vender hunden sig til at i er sammen om det... og det er smadder hyggeligt.
Du undgår på den måde hvis barnet en dag lige flytter på benet fordi det er i vejen er der minsket sandsynlighed for evt. ulykker.
jan 2010
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 332
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
okt 2006
Følger: 29 Følgere: 48 Hunde: 4 Emner: 135 Svar: 4.931
sep 2007
Følger: 30 Følgere: 29 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 1.244
Når man benytter bytte bytte købmand så skal man vare sig for at give noget i bytte der er bedre end det hunden har, næ bytteriet skal udløses af at du giver noget igen om det så er dårligere end det hunden har. Du skal som fører i flokken altid have retten til det bedste og bytte legen skal når den anvendes, meget hurtigt ændres fra at hunden får det bedste ved et bytte, til at den bare får noget i bytte. hvis man ikke overholder det så kan man se at stærke hunde ikke får lagt en dæmper på deres trang til at beside eller vogte over det de har og dermed tager de førerrollen i jeres indbyrdes samvær.
sep 2007
Følger: 30 Følgere: 29 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 1.244
dec 2010
Følger: 2 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 26 Svar: 50
aug 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 4 Svar: 63
Nej hunden vil ikke tage nogen lederrolle fra os mennesker. Den vil bare gerne have lov til at være hund.
Ingen bytte bytte købmand, men som brug hjernen skriver, put mad ned i madskålen mens den spiser og lad den forstå du kommer med mad når du er i nærheden.
Start med at sidde så langt væk fra hunden at den ikke reagerer. Kast mad hen i nærheden af madskålen hvis du ikke kan ramme madskålen. Efterhånden kan du komme tættere og tættere på, og har nu vundet dens tillid. Tag ikke mad fra den, giv i stedet for.
Og Githa, jeg har haft hund i 20 år, jeg er uddannet adfærdsinstruktør hos Lone Greva og adfærdsbehandler hos Utika ved Marianne Thornberg, så der er den erfaring du søger.....
sep 2007
Følger: 30 Følgere: 29 Hunde: 1 Emner: 78 Svar: 1.244
tak tak og jeg er opdrætter, hundeejer og træner i over 30 år. Giver ikke en pind for uddannelser som dine, da jeg mener de er på linie med sminke og negle kurser og andre skønhedsrelaterede tilbud. hvis det nu havde været anders Hallgren eller andre internationale anerkendte etologer som også har en universitetsgrad som er relateret til emnet så ville jeg måske falde på knæ, men kun hvis de også har opdrættet og har haft et væsentligt hundehold selv.
Jeg udtaler mig på grundlag af erfaring med egne hunde og ikke andres opfattelser og jeg lever idag med 14 gravhunde begge køn og stort spring i alder samt 4 polske bjerghunde. Jeg udtaler mig også på baggrund af erfaringer med egne hvalpe og deres udfordrende adfærd overfor deres købere og her taler vi om godt 200 hvalpe.
Dog vil jeg sige til dit forsvar at alle kan jo nu om dage kalde sig hundeadfærdsterapeut, hundevisker, hundeadfærdsbehandler, træner m.m. det ses jo tydeligt at det er velaccepteret i vores nutids accept af folk som bliver hyret til at udtale sig for både tv. organisationer. m.m. og dette måske på grundlag af at disse personer "kun" har været kennelpiger i udlandet. Disse personer bliver så sat til at vejlede andre hundeejere og ikke nok med det så har de sgu osse indflydelse på hvad man som opdrætter og hundeejer skal leve op til, dette til trods for at indtil flere af disse personer ikke selv har nogen reel hundeerfaring, da disse personer kun har kastreret hanhunde og aldrig selv har haft modet til at have og opdrage nogen af de racer som de udtaler sig om, som værende farlige.
PS Pia M det er sådan set ikke personligt myntet på dig men mere alle de der kloge mennesker som kommer på banen med et ellr andet fint diplom fra et eller andet sted. og husk også at der findes så mange opfattelser om hvad rigtig træning og hundehold er som der findes hundeejere.
Jeg har haft den oplevelse at en hundekonsulent fra DKK belærte mig om at mine gravhunde skulle have hver deres gemmested/hule hvilket faktisk var et krav på min kennelbesøgsrapport for at kunne bruge mit opdrætter logo. Men da konen som krævede det ikke lyttede til hvad jeg trænede og brugte mine hunde til (gravjagt på ræv) så endte dette krav med at skade flere af mine gravhunde, da de andre begyndte at presse som på jagt, når en hund gemte sig med legetøj i de der gemmesteder. Dette kostede mig 2 dyrlægebesøg og flere småskrammer indtil jeg fik det på billeder så jeg kunne overbevise konsulenten at den generelle og manglefulde uddannelse hun havde modtaget ikke kunne bruges racespecifikt. Nu er man da trods alt begyndt at læse de ønskeprofiler som specialklubberne har lavet for racerne, før man vej/vildleder opdrættere og nye hundejere.
En ting vil jeg give dig ret i Pia og det er at hunden bare vil være hund, men hunden er altså et rang/flokdyr og dermed kan den stærke hund kræve ledeskab også overfor mennesker da hunden betragter os som dens flok. Ikke nok med at den vil være hund SÅ ER DEN altså et rovdyr og i nogen tilfælde ådselsæder og disse slås altså om retten til at komme fadet og fodret først og fastholder også deres ret til at forsvare hvad de allerede har foran sig af mad.
Hvalp meget vogtende overfor mad
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside