{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.936 visninger | Oprettet:

Krav til eget opdræt? {{forumTopicSubject}}

Inspireret af en indlæg ude i forum kom jeg til at tænke på hvad kravene herinde er for I synes at Jeres hund skal avles på. Jeg tænker ikke her på sundhedskrav for de fleste fornuftige mennesker tjekker vel for relevante arvelige sygdomme.
Jeg tænker mere på den eksteriør mæssige side af hunden, hvad udgør I Jeres øjne en avlshund og hvilke fejl har den hvis I ikke mener den er avlsmateriale til Jeres opdræt?

Hvor højt mener I at hunden skal præmieres på udstilling og hvor mange gange, og er det nok at hunden bliver avlsgodkendt med en 2 pr. eller hvordan?
Glæder mig til at høre Jeres meninger...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Krav til eget opdræt?
  • #1   9. sep 2008 Lytter lige med.
    Jeg har jo udstationeringshund, og har derfor ikke afgørende at sige i forhold til om han skal bruges eller ej. Tilgengæld giver det jo mig (som komplet uerfaren på området) e mulighed for at kigge en opdrætter over skulderen når/hvis den tid kommer at han skal bruges i avl...


  • #2   9. sep 2008 min første prioritet er et godt sind og en sund krop.

    når jeg skal finde en han til mine tæver, skal han matche deres udseende.
    dvs Bianca har en lys næse i perioder, har dog fået at vide at det ikke er svag pigment, da hun er mørk nok de andre steder.

    men når jeg så kikker efter en hanhund, skal han bestemt have en kulsort næse.

    men om han "kun" har fået en 2. præmie eller om han er champ er ikke så vigtig for mig.

    det kan jo også være at han bare ikke er blevet udstillet så meget eller at handler er urutineret.

    Galia er selv mest en 2. præmies hund, selvom hun har fået 1. præmie. men hendes hvalpe er utrolig smukke. og ikke mindst dejlige af sind og med et godt helbred


  • #3   9. sep 2008 Connie.... En hund får da ikke 2 præmie pga. handler er urutineret ?

  • #4   9. sep 2008 jo det kan de da godt.

    jeg er ikke god til at gå i ringen. så når jeg går med Galia så padler hun. når og får 2. præmie. når min opdrætter går med hende så går hun pænt og så får hun 1. præmie.

    det at handle betyder faktisk mere end man tror


  • #5   9. sep 2008 Connie....Hvis hunden rigtig padler vil den måske ikke padle så synligt pga handlingen, men vil da stadig gøre dette ? ?
    Louis stikker på bagbenene når han er for aktiv i ringen, men det har aldrig udløst en 2 præmie....


  • #6   9. sep 2008 indenfor vores race findes der mange eks på at man er godt hjulpet med en erfaren handler.

    men har så altså også prøvet at få et excellent den ene dag og en 2. præmie den næste på en dobbeltudstilling med samme handler.


  • #7   9. sep 2008 Connie... selvf. har handlingen noget at sige, især når der kæmpes om vinder pladserne.....



  • #8   9. sep 2008 Jeg er selv ret ny i det her, så måske jeg kan lære en masse. Min tæve har lige fået sit første kuld, men jeg har alligevel været med i nogle år, i den forstand at jeg har fulgt et par opdrættere meget nøje.

    Først og fremmest er sindet umådelig vigtigt for mig. Dernæst ser jeg på eksteriør og linjerne. Eksteriøret skal matche min tæve, F.eks. har Ruby ikke de kraftigste benstammer, så valget faldt på en han med pæne benstammer. Ikke ekstremt massive, da de to hunde ikke skal være fy og bi. Derudover har jeg set et par af hendes kuldsøskende, og de havde rigeligt med benstammer. Det var også med i mine overvejelser.
    Jeg er en idiot for et godt hovede, så jeg kan slet ikke se på en han med ( i mine øjne) dårligt hovede i min avl.Bevægelsesapparatet skal også være i orden. Jeg vil have hunde med et godt drive - gode lange skridt. En hund skal kunne bevæge sig.

    Jeg synes det er svært at sige med præmieringerne. Jeg ser gerne at mine tæver har opnået CK for at kunne bruges i avl. Hvis jeg på mine tæver ikke kan opnå andet end 2. præmier, er jeg ikke indstillet i at bruge dem i avl.

    Men jeg er ikke en der kun vil bruge champions. Mange har den ide om, at champions = noget godt. Mindre præmierede hunde kan i sidste ende være dem der giver bedst.

    Jeg ser rigtig meget på linjerne. hvad kan jeg lidt og ikke lide, hvad vil jeg have fat på og er der noget jeg vil forsøge at arbejde mig væk fra.

    Der er også i min race alt alt ALT for mange der kun kommer for at få deres lille vaps avlsgodkendt, og der skal nok ikke meget til for at få en 2. præmie.

    Kom jeg helt ud på et sidespor...


  • #9   9. sep 2008 Chardame... ja enig... Man kan så diskutere hvem der snyder hvem, når man snakker avl....



  • #10   9. sep 2008 vores race er godt nok for lille til at man kun kan parre champions

  • #11   9. sep 2008 Connie J - Jeg mente at jeg ikke kun vil bruge hanner som er champs ;0) Bare lige for at gøre det helt klart. Man kan vist hurtigt få tingene til at lyde lidt snørklet...

  • #12   9. sep 2008 Connie: champ parret med champ giver altså heller ikke garanti for chaps - det er der desværre bare en del der tror. Det vigtigste er at kende sinde linier og sætte sig grundig ind i de liner man ønsker at bruge. Hvis alle kun ønskede at bruge hunde som havde fået CK, så ville det se rigtig sort ud for rigtig mange racer. Det ville simpelthen betyde at genmassen vil blive alt for lille, en en meget stor risiko for sundhedsmæssige problemer, til følge. -jeg vil sørme heller sælge en grim hvalp, end en syg hvalp. Skønhed er nu ikke alt

  • #13   9. sep 2008 I mine øjne er en egnet avlshund i min race, en hund der ikke svækker racens standart, indenfor ekstriør, sundhed og temperament og som gerne forbedre et eller flere punkter. Der ud over skal den gerne kunne øge gendiversiteten.
    Hellere avle på en hund der må nøjes med 2 og 1 præmier, men som giver nyt genmateriale, end at ende med ene afkom efter nogle få champs.



  • #14   9. sep 2008 Bum bum.. Godt spørgsmål.. Min hund har 50% 2.pr og 50%1pr. og er aldrig blevet placeret højere end 3 vinder. I hvert fald to af 2.præmierne har været pga min handling - det har fremgået af kritikkerne.
    Til gengæld har han slået et par champions, så jeg ved ikke hvor meget man skal gå op i det. Hvis min hund kan slå en champion uden selv at blive det (eller få cert), hvad betyder det så? Han er hellere ikke helt færdigudviklet, så jeg kan stadig godt tillade mig at være optimistisk.

    Det er ingen hemmelighed at jeg ønsker min hund i avl, men jeg nægter at udbyde ham i en annonce - mit kriterie er at en tæveejer med en tæve som jeg selv synes er typemæssigt forsvarlig (med minimum et par 1pr) selv skal spørge mig. Han skal ikke indgå i avl bare fordi jeg synes det, andre skal være enige. smiley

    Når jeg en dag selv har en tæve tror jeg at jeg vil sætte grænsen ved minimum 1pr, men med et minimum antal på (hvor mange har jeg ikke besluttet endnu) frem for bare at gå efter det gyldne championat. Det er ikke nogen lille race jeg sidder med, men sind, sundhed og type kompatibilitet betyder mere for mig end de helt store præmier.


  • #15   9. sep 2008 Ginne: jeg er helt enig med dig - men en hund er jo ikke kun det som den viser på ydersiden - den er jo endnu mere, hvad der er inden i. Så hvis man feks ser at den har søskende med nogle gode kvaliteter, som den godt nok ikke selv har, så ligger disse kvaliteter højst sansynlig gemt i denne hund også. Det jeg prøver at sige er, at jeg mener at det er endnu mere vigtig at kende sin hunds linier, en at den får CK.
    Indenfor min race er der en rigtig dygtig opdrætter, og han bruger uden at blinke tæver som kun får 2. prømier og de laver altså stadig smukke og racerypiske hvalpe - det gælder om at kende sine linier - at kunne læse sin hunds gode og dårlige siger og så kunne spotte den hanhund, der vil kunne kompencere for manglerne og fasttømre fordelene


  • #16   9. sep 2008 Ja.. En 2pr er jo en avlsgodkendelse, så det er der jo ingen skam i at anvende.

  • #17   10. sep 2008 Vi er ( stort set) ligeglade med om en hanhund er højt præmieret, bare det sundhedsmæssige og temperamentet er i orden. (2. præmien er dog et krav for at man må avle i mange racer) Der er jo mange af de hanner med gode gener, der stort set aldrig kommer på udstillinger.

  • #18   10. sep 2008 For min del nytter det ikke eksteriøret er "fantastisk" hvis hunden/hvalpen ikke besidder de egenskaber den bliver solgt for.
    Så jeg går på kompromi i avlen når det drejer sig om udseendet.
    Ikke at jeg vælger den "grimmeste" - langt fra - men nemt er det ikke.

    Så valg af hanhund beror på egenskaber kontra prøver - sundhed + eksteriør i den rækkefølge.

    Man skal have for øje at en hunds egenværdi ikke er det samme som som den har god avlsværdi :o)


  • #19   10. sep 2008 Enig med Karin.. Nu har jeg osse før ønsket at hun,begynder at avle rotter smiley

    Måske vi så kunne få lidt brugshunde igen smiley

    Og ikke bare hunde,der ser godt ud,når de løber i en ring og flyder i en sofa


  • #20   10. sep 2008 Enig med Karin og Stine smiley

    Der er så mange forhold at tage hensyn til, at jeg synes eksteriøret kun er en del af det.....

    Mentalitet og arbejdsevner har 1. prioritet her og sundhed på lige fod med det. Så kommer eksteriør, og der hælder jeg altså meget mere til hvad jeg selv synes, fremfor udstillingsplaceringer. Der erså mange typer af collies - og jeg vil have en lang, smidig krop, elegant hoved og ikke for meget pels. Igen - den skal kunne flytte røven og lave noget,

    Men de to hanner jeg har anvendt, har da begge været udstillingschampions - men det er mere et tilfælde.

    Min ene tæve - som har haft hvalpe - er 2. præmiehund. Hun har et mindre overbid, som er skyld i dette. ellers utrligt velbygget ( synes dommerne også....... ). Men hun har hyrdedrift - noget for collierne så efterhånden utroligt sjældent - og hun elsker at løbe. Totalt power-hund.

    Og hun har givet dejlige børn - kun 1 ud af 7 har arvet overbiddet - og det er langt mindre. 5 ud af 7 har super arbejdsevner - jeg har beholdt en, som virkelig, virkelig bliver god. Hun er 11 mdr. og skal til første lp1 prøve lige om lidt.

    Derudover har to af dem opnået SL på udstlling - min egen som hhv. 3. og 4. vinder - og det er alt rigeligt til mig.


  • #21   10. sep 2008 Inden for brugshunde bør brugsegenskaberne vægte højest. Selvfølgelig skal sundhed også vægtes, for hvad skal man med en brugshund der ikke kan holde til at arbejde eller kun har et kort arbejdsliv? For mig ryger væsen lidt ind under gode brugsegenskaber, bla. arbejdsvilje og førbarhed.
    2. præmie eller AK i kl.2 er ok med mig bare brugsegenskaberne er i top men selvfølgelig skal hunden være til at holde ud at se på....


  • #22   10. sep 2008 Platugler> Jeg læser og forstår det som om vi er ganske enige smiley
    Jeg skriver netop at jeg hellere vil avle på en god gennemsnits 2 præmie-hund, end på en champ som allerede har en god rum hvalpe.

    Men nu spurgte NJ jo specifikt til vores udstillingskrav på den enkelte hund - det var i hvert fald sådan jeg forståd tråden smiley

    For selvfølgelig er alvshunden mere end blot det du ser. Det er jo trods alt generne den giver videre, og ikke dens egen faktiske fremståen.


  • #23   10. sep 2008 Jeg går lige nu og håber på hvalpe efter en 2.pr-hund. Det er en tæve jeg har udstationeret. Desværre har de beskyttet hende lidt for meget, så hun er blevet usikker når der er mange hunde omkring hende. Derfor viser hun sig ikke optimalt i ringen.
    Jeg VED at hvis hun viste sig i ringen, ville hun uden problemer kunne få sin 1pr eller excellent. Derfor synes jeg det er i orden at avle på hende.

    Mine to hvalpe er indkøbt decideret til avl.
    Som det ser ud lige nu (7mdr) mangler Sweetie pels og masse. Men hun er samtidig så utrolig godt bygget, at jeg stadig mener hun er værd at avle på. Når jeg skal finde han til hende skal jeg selvfølgelig have en som er stærk på netop de punkter.
    Frida er kun 3mdr så alt for tidligt at sige hvad hun bliver til.
    Men jeg er slet ikke i tvivl om at jeg sagtens kan få excellent på begge to. Så jeg forventer at avle på begge to.

    De hanner som jeg vælger at bruge behøver bestemt ikke være champ. Men de SKAL være meget racetypiske og have kønspræg. Jeg kan godt se bort fra en lile fejl, hvis bare de så kan rette op på nogle af tævens fejl. Selvfølgelig forudsat at hun ikke har samme fejl og det ikke har betydning for sundheden.


    Handlingen af hunden har helt klart meget at sige for dens resultater.
    Jeg kørte til udstilling sammen med et af Desses børn. Om lørdagen fik både hvalpen og hendes voksne han 2pr. søndag fik jeg så lov til at vise dem og begge hunde fik 1pr. Hun kan ikke selv lide at gå i ringen med sine hunde og det mærker hundene straks så de heller ikke viser sig.


  • #25   10. sep 2008 De fleste lundehunde vil kunne gå i avl.
    Faktisk tror jeg kun kryptokisme udelukker fra avl.
    Det er meget sjældent at en lundehund ikke kan få en 2. pr, jeg tror kun jeg har set det med en hanhund der var 2 cm for stor.... men den næste udstilling dagen efter blev den bir ... så det er altså op til dommeren.
    Vort racekende er ekstratæerne, men en hund der mangler kan sagtens få hvalpe med perfekte poter og to hunde med perfekte poter kan godt få hvalpe med dårligt eller manglende ekstratæer.
    Det er nok også derfor vi kosekvent holder på at familiehunde er ikke billigere end dem vi som 6-10 ugers hvalpe beder de nye ejere om at udstille.

    Sundhedsmæssigt har vi ingen test, tyskerne vil gerne have indført en blodprøve der skal fortælle en bestemt blodværdi, hvis den er for lav vil de udelukke hunden, dens forældre , søskende osv. Da de jo alle er tæt beslægtede kan det ødelægge meget for avlen.... Noget andet de ikke kan / vil forstå er at denne blodværdi hos lundehunde er meget svingende... der er set en tæve med hvalpe som var lidt sløj, hun blev testet og dyrlægen mente ikke hun kunne overleve med de blodværdier, opdrætteren lagde hvalpene over til en anden tæve og på få uger var alle hendes blodværdier normale. Det havde bare været hvalpene som havde trukket for mere på hende end hun kunne nå at gendanne.

    Nå krav til eget opdræt.... de skal være racetypiske - mindst 2. pr.
    de skal kunne parre sig selv og føde selv og skal være en god mor (ellers bliver det kun det ene kuld på hende)


  • #26   10. sep 2008 Estrid - det er faktisk også et krav her - det med at parre sig/ føde og være en god mor
    dog vil jeg sig at har tæven bevist at hun kan parre, har jeg ikke noget imod at insiminere ved senere parringer.


  • #27   10. sep 2008 Jeg tager det så ikke tungt om hanhunden kan parre naturligt eller om vi skal inseminere.
    Desse's bedstefar var rent ud sagt et fjols til det med parring. Hans sønner derimod har ingen problemer.

    Tæverne derimod SKAL kune føde naturligt, ellers mener jeg ikke de er værd at avlve videre på. Sundhed frem for alt andet


  • #28   10. sep 2008 Lotte - nu var det også mine egne tæver jeg tænkte på med det omkring parring. der kan være mange grunde til at en hanhund ikke kan finde ud af det.

  • #29   10. sep 2008 Søster McFluff - Magister Mundi Sum ¤ Kbh K ¤ - Jeg var bare lige i tvivl om en sætning du skrev. Du skrev at din hund havde slået champs, men at den selv max har opnået en 3. vinder.... Jeg blev lige lidt forvirret....hvordan slået en champ? 3. vinder i en klasse eller i bedste i køn efter det gamle reglement.

    Ja der er jo nok ingen grund til at komme i dybere diskusioner om hvad hunden skal opnå. Det er jo op til den enkelte. Jeg ved bare at der inden for beaglen er ufatteligt mange der avler på 2. præmiehunde. Ikke større opdrættere, men de små der lige skal prøve at lave hvalpe, og så lige prøve igen , og igen.....osv. Det synes jeg ikke er sundt for vores race. For der komme hunde i ringen med bidfejl, haleknæk mv. og får en 2. præmie - fint, så er det bare med at komme i gang med avlen??? Det synes jeg absolut ikke. Men det er så bare mit syn.


  • #30   10. sep 2008 Malou
    Evt kunne det være en udenlandsk champ der blev stillet i åben?


  • #31   10. sep 2008 Jeg skal have min første tæve om ganske kort tid. Hun er nøje udvalgt, og der ligger kæmpe forventninger til hende ! Når hun engang skal parres, bliver det med det bedste af det bedste og jeg rejser gerne langt for at få, hvad jeg vil have.

    Når det kommer til min han der imod, er jeg lidt mindre kritisk. Jeg kigger meget på sundhed - det er min absolutte førsteprioritet! Jeg har sagt nej til et par tæver, som godt nok var hjertescannede og avlsgodkendte, men som ikke havde en hjertestatus, der efter min mening var god nok.
    Eksteriørmæssigt... tja... jeg ville da gerne nøjes med at parre de helt perfekte tæver, men sådan er verden nu engang ikke. For hvis jeg ikke vil parre hr og fru Jensens cavalier, som har fået en 2. pr. på en udstilling, så er der en anden (mindre god) han, der gør det.

    Min han har sine fejl, men er generelt af ret god stanard. Han har 2 cert'er og klarer sig fint på udstillinger. Vi er mellem 60 og 100 på vores udstillinger, så cert'er hænger ikke på træerne, selv om man har en cert.kvalitetshund :o)
    Hans temperament er fantastisk og sundheden i top.

    Så alt i alt, synes jeg han kan bringe noget godt til racen.

    Og for lige at komme tilnbage til hr. og fru Jensen med deres andenpræmietæve... Ja, de burde gå mere op i det og ja, de burde og burde og burde... MEN... det gør de ikke :o)
    Mange af den slags hunde er gode nok, men kommer til én udstilling - ikke i ordentlig pels, ikke ringtrænede og med en "handler", der er mere forvirret, end hunden. Så skal man altså være ret god for at få meget mere end "good" :o)
    Og som sagt vil de have et kuld hvalpe, så får de det. Og hvis jeg siger nej, så tager de en mindre pæn og mindre sund han og hvor var det så lige jeg hjalp min race??

    Jeg er kritisk, men til et vis punkt.


  • #33   10. sep 2008 Lene - jeg synes man risikere at avle på ganske få individer hvis man kun bruger "de mest racetypiske hunde"

    men det er klart man skal være forsigtig med hvad man bruger.


  • #34   10. sep 2008 ¤ Lena ¤

    Din betraktning er fuldstændig korrekt. Kik i linierne efter de samme fejl og du har svaret.


  • #36   10. sep 2008 Connie... Man har vel en standard for at hunden skal være racetypisk..
    En fejl som er arvlig skal der vel ikke avles videre på, bare fordi man ikke har så stort avlsmateriale i DK... Hvad med at tage til udlandet ?

    Ska man så også avle på tæver fra et kryptokrid kuld ? tandfejl ? fejlfarver ? osv osv


  • #37   10. sep 2008 Malou

    Ah.. Ham jeg tænker på er kun 1 cert fra champ, og det får han næste gang (troede faktisk at han allerede havde den, deraf titlen). Det er jeg stensikker på. Den anden er en jeg har stillet mod mange gange som altid bliver placeret højt (jeg bruger nok betegnelsen "champ" for liberalt). Det er lykkedes mig at slå begge hunde en gang hver selvom de generelt er af bedre "show quality".


  • #40   10. sep 2008 selvfølgelig skal man ikke avle på fejl.

    det med øret ville også få mig til at trække ham ud af avl.

    men Lena skriver hun ikke vil bruge 2. præmies hunde, fordi hun kun vil bruge de mest racetypiske hunde.

    der er jo forskel på hvad der får en hund til at få en 2. præmie.
    hvis det er en der har en lavtansat hale og man finder en hvis hale sidder hvor den skal. og den første ellers er en super hund i alle henseender, så ville det ikke afholde mig fra at bruge ham.

    hvis man kun tager hunde med ck og opefter bliver avlsmatrialet meget meget lille indenfor min race. og det synes jeg er at gøre racen en bjørnetjeneste


  • #41   10. sep 2008 Det er så min filisofi: At det er ingen skam at eje en hund med fejl - men det er en skam at førsøge at skjule dem.

    Jeg har også kasseret flere af mine hunde i avl - længere er den ikke.


  • #42   10. sep 2008 Staves filosofi

  • #43   10. sep 2008 Connie... Jeg ville aldrig bruge en hund der kun havde været udstillet et par gange .... For ja en dommer kan mene det ene og en anden noget andet.. Derfor skal man også læse kritikkerne hos de hunde man ønsker at bruge i avlen og ikke kun se på hundeweb ang. præmieringerne... Vil så sige at hvis man kikker på en newf, som er udstillet 20 gange og den de 10 af gangene har fået 2 præmie.. Ja så er der altså noget galt med hunden i forhold til standarden....

  • #44   10. sep 2008 jeg ser lige med senere, da jeg ikke har tid til at læse det nu =)

  • #45   10. sep 2008 Karin..... Det er også det jeg mener med at bruge proff. handling på ens hunde så fejl bliver skjult som jeg synes nogle har nævnt i tråden.. *ss*



  • #48   10. sep 2008 at hvis man kikker på en newf, som er udstillet 20 gange og den de 10 af gangene har fået 2 præmie.. Ja så er der altså noget galt med hunden i forhold til standarden..............


    -------------------------------------------------------------------------------------

    Det er der da ikke.....? en 2,. præmie går til en hund som generelt opfylder standarden tilfredststillende.....

    Det er da fint nok.

    Særligt hvis man har andre krav til sin hund end kun udseende....

    Jeg ville til hver en tid hellere avle på en 2. præmie hund med super temperament, end en champ med dårligt temperament.,

    Allerhelst vil jeg have det hele -med min race kan der være langt imellem hanhunde med de kvaliteter jeg søger.

    - og så har jeg brugt champions begge gange - men det var bestemt ikke af den grund jeg valgte dem.


  • #49   10. sep 2008 Nette - Andrea er parret nu. ..... Nej det er der altså... Hvor tit ser man at der bliver givet gult bånd på en udstilling... Jeg tror jeg har set det en gang ud af de 30 udstillinger vi har været på.. En newf der vælter rundt i 2 præmier i åbenklasse er bestemt ikke noget egnet avlsmateriale for nogen... De fejl der vil være med den hund, vil ikke kunne give en anden noget som forbedre racen...
    Hvad der udseende ? Er det at den har for tynde benstammer, lille bryst, mangler r** osv osv ?


  • #50   10. sep 2008 Lena - tror så faktisk vi er ret eninge.

    jeg ville heller ikke bruge en hund med fejl. men regner da også med at se hunden an udenfor ringen, så jeg opdager de fejl inden parringen.


  • #51   10. sep 2008 Forbedre racen?

    Hvad er det ?

    Indenfor min race har jeg set en forværring, idet man er blevet mere og mere fikseret på et sødt udseende og en stor pels, og samtidig med har man set stort på mentaliteten.

    Drifterne er væk - og nervøse dyr set oftere og oftere - med angst for lyde, mange mennesker, andre hunde o.s.v.

    Er det at forbedre racen ?

    Jeg har en tæve, som e r2. præmiehund, og hun funker langt bedre end rigtigt mange langt højere præmierede hunde. Hun kan nemlig flytte stængerne, Hun sover dybt nytårsfaften, har masser af hyrdedrift, og kan tages med alle steder uden probs.

    Utroligt velbygget - står i alle kritikker - desværre med lille overbid.

    Jeg vil hellere avle på hende end alle de nervøse dyr, som ikke gider andet end ligge i en sofa og se dejlig ud.......og skider en stork og må medicineres over lidt fyrværkeri.

    så jeg synes bestemt en placering på udstilling er mere end alm. ensidig, hvis det er parameteret for hvornår et dyr er egnet til avl eller ej.




  • #52   10. sep 2008 Nette - Andrea er parret nu. .... Forbedre racen ?? Er det ikke det du selv skriver at du gør i forhold til " dem du møder" ? Denne diskussion går vel ikke på hvad andre gør ,men hvad man selv gør .... Man har vel et mål med sit avl ??
    Vi snakker vel allesammen udfra vores egen race
    Nu har vi slet ikke de problemer i min race ... Vores standard er utrolig høj og vi har nogle sygdomme som man kan fravælge da man kender linierne og så er den ikke længere.. Hos os kan man sagtens avle flotte race typiske newfer, som er sunde og har det dejlige temperament som er kendetegnende for newfen....


  • #53   10. sep 2008 Jeg synes at man skal huske på at en hund der er højt præmieret på en udstilling, så er den jo også velbygget og kan bevæge sig - det er i hvert fald udgangspunktet!

    At der i forskellige racer er forskellige typer, som forskellige folk kan se forskellige fordele og ulemper ved, er jo noget andet....

    Jeg kan sagtens følge dig Nette - helt sikkert!

    Et overbid er også noget andet end en hund der er dårligt bygget - dårligt vinklet og derfor har dårlige bevægelser osv...

    Jeg vil også kun det bedste af det bedste når jeg får min tæve - ikke noget "halvt" der.

    Jeg synes generelt folk er for dårlige til at se struktur og forstå anatomi - man parrer bare sin hund med en "sød" eller "pæn" hanhund - uden at undersøge hvilke strukturelle fejl ens egen hund og hanhunden har - hvis de begge har dårlige toplinjer - så er det dumt at doble op på det - så hellere finde en han med en god toplinje men som så måske har andre fejl som ens tæve ikke har.

    Man skal også vægte fejlene - hvilke er slemme eller rigtig slemme - og hvilke er svære at avle sig ud af.

    Det er død nemt for mig at sidde og spille klog - har jo ikke haft kuld endnu ; )
    men jeg håber at jeg er dygtig nok til at forstå strukturen og standarden og linjerne - og ikke bare laver ligegyldige parringer - for bare fordi man laver familie hunde, behøver de altså ikke at være grimme : )

    Når det er sagt - så vægter sundheden også utroligt højt - højere end eksteriør!

    Har selv lidt med en syg hund - som kunne have været rask hvis opdrætteren ikke var så egoistisk og uvidende om avl...

    Cavalieren har mange sundhedsmæssige problemer - hjerter, syringomylie, knæ, øjne osv - der er masser at tage fat på!

    Og selvfølgelig skal man også have temperament og samarbejdsvilje med i billedet - det sidst nævnte fylder måske mindre i en selskabshunderace end en hyrdehund, men jeg synes stadig det er uhyre vigtigt!

    Jeg ville personligt ikke selv avle på en 2. pr. hund - det er ikke godt nok for mig - men kan sagtens følge Nettes argumenter for at gøre det!!


  • #54   10. sep 2008 Hvorfor er en 2. præmie hund ikke god nok. Det kan være en dårlig dag for hunden på lige den udstilling.
    Hvis den har a-hofter, ingen øjenfejl og en knaldgod mentaltest, men bare ikke vil vise sig i en udstillingsring (nogle hunde syntes faktisk det er møgkedeligt) ser jeg ingen grund til at den ikke skulle kunne gå i avl.
    Nogen hanhunde ejere udstiller måske også kun liiiige den éne gang, fordi det egentlig ikke interesserer dem......
    I vores race kan vi ikke tillade os, kun at vælge dem der bliver udstillet meget da vores gen-materiale så ville være meget begrænset......... og brugt for hyppigt.
    Vi har måttet tage både til Holland og Tyskland for at finde nyt hanhundeblod......
    Aframs far bor ved den Hollandske grænse, Rif (Møffes) far bor i Amsterdam.
    Møffe har aldrig fået højere bedømmelse end en 2. præmie, og vi gider ikke engang spilde penge på at prøve at forbedre det. Men hun er den bedste hundemor man kan tænke sig........


  • #55   10. sep 2008 Susanne-i 32. uge - I mit hovede er en hund ikke en 2. præmiehund på baggrund af en udstilling. Men hvis hunden på flere udstilinger ikke har opnået højere end en 2. præmie, så er det der jeg ser som en 2. præmiehund.
    Hvis en hund ikke vil vise sig i ringen...så er der måske noget galt med temp eller sind, eller det jeg nogle steder også har observeret - dårlig opdragelse?

    Jeg er ikke selv af den opfattelse at man KUN skal bruge hunde der er udstillet meget. At de er udstillet meget er jo heller ikke ensbetydende med, at de har høje præmieringer. Jeg lægger ikke vægt på hvor mange titler den han jeg vil bruge har. Jeg ser på linjerne.

    Min ældste tæve er heller ikke en stor udstillingsstjerne, men var også en super god mor. Men at hun er en super god mor, er heller ikke ensbetydende med, at hun giver godt. (Dog tegner detn godt indtil videre ;0))


  • #56   11. sep 2008 Susanne: I vores race er det nu oftere tæverne, der kun lige bliver udstillet nok til en avlsgodkendelse og hannerne, der må på "på banen" for at lave lidt reklame - men det er jo nok forskelligt fra race til race.

  • #57   11. sep 2008 Nette - Andrea er parret nu. .... Forbedre racen ?? Er det ikke det du selv skriver at du gør i forhold til " dem du møder" ?

    ----------------------------------------------------------------------------------

    Jo - det synes jeg da. Men der er det nu ikke udstillingsresultater jeg skeler mest til smiley

    At mine hunde så stort set kun får 1. præmier - og som regel placeres 2. eller 3. i klassen - det er så da kun dejligt.

    Min 2. præmietæves afkom - har også klaret sig rigtigt godt til nu til udstilling. Godt nok til mig i hvert fald......

    Jeg er lydigheds-nørd - og har ikke hverken tid eller lyst til at anvende en aften til ringtræning - det keder mig helt enormt, så de kunne sikkert klare sig bedre, hvis jeg øste noget mere energi i at lære at stille dem helt perfekt.

    Men collierne største problem er ikke eksteriøret - det er nemlig der fokus har været meget længe - det er deres temperament.

    Så det er jo der, jeg mener man bør sætte ind, hvis man vil forbedre racen.



  • #58   11. sep 2008 Nete..... Lige præis.....



    Må erkende jeg sidder og tænker " hold op en pæn hund vi må have" ... Herren i huset har aldrig gået til ringtræning og alligevel får vi flotte kritikker, bliver tit placeret og har hentet 2 certer på Albert. Får ros i kritikkerne for handlingen. Thomas er for det meste i ringen sammen med opdrættere / handlere der har 10 - 20 års erfaring .. Nu er det så også det andre kommenterer... De synes det er så fedt, at nogen kommer ind fra side linien og giver de " gamle" kamp til stregen... En fortalte faktisk på vores sidste udstilling, at da Thomas og Albert tog det 2 cert, havde hun sagt til manden; Når han kan, kan vi alle !
    Synes det må være trist ikke selv at kunne handle handle hunden, det kan da ikke være det samme ?


  • #59   11. sep 2008 Jamen - jeg handler dem da........ smiley

    Er altid i ringen med dem selv - og har da også et par kritikker, hvor der står flot fremvist.......

    Men jeg kan læse mig til højere oppe at handlingen er vigtig - og eftersom det ikke er noget jeg skænker mange tanker - andet end løbe rundt og stå stille - og helst lige på benene, så konkluderer jeg at en med mere forstand på at skjule fejl m.m. sikkert kunne få dem endnu længere......

    Det var såmænd bare det smiley


  • #60   11. sep 2008 Men er da helt sikker på du har en pæn hund, Marianne...selvfølgelig da * SS*

  • #61   11. sep 2008 Nette.... Ja vores hunde bliver vist med fejl og mangler *loool*

  • #62   11. sep 2008 Jeg kan godt se det lyder lidt underligt. Jeg siger selv, at jeg vil at mine piger skal opnå CK, men jeg skal da heller ikke være bleg for at indrømme, at jeg da vil gøre alt for at skjulde de fejl jeg kan. Man vil jo også gerne nå så langt som muligt. MEN jeg er jo ikke så blåøjet, at jeg kun set på resultaterne. Jeg ved udemærket sekv hvilke fejl de har. Men jeg tror nu ikke at nogen af dem ville have fået en 2. pr. på de udstillinger hvor de har fået CK/Excellent med en vinderplacering kun på grund af handlingen.

  • #63   11. sep 2008 Malou..... Det er også det jeg mener...Albert har aldrig fået 2 præmie pga handlingen. Hans 2 præmier har været pga en blød ryglinie, som er meget "normalt" medens de vokser op, men betyder meget forhold til bedømmelsen.

  • #64   11. sep 2008 Møffe er ikke førertæve herhjemme, og derfor heller ikke særlig dominant. Det hun gør når vi går på udstilling, er at hun smider sig på ryggen og "siger" - "er jeg ikke lækker" (kæmpe kælepotte) vi har ikke tænkt os at holde vores 4 tæver adskilt for at de hver i sær får en dominerende adfærd, for at kunne klare sig bedre på udstillinger, da de også skal kunne fungere sammen herhjemme.

  • #65   11. sep 2008 Inden for min race og flere af gruppe 7 hundene SKAL de have opnået en markprøvepræmiering for at få et CERT. Det går ikke altid i spænd med eksteriøret. Og så har tæver det med at gå i løbetid op til prøverne og er derfor udelukket.
    Så det er bestemt ikke lettere for os der har mindre racer/antal på udstillingerne.

    En af mine tæver skulle i BIG konkurencen. Der var en proff handler der syntes det kunne være sjovt at prøve at føre hende og de blev placeret!
    Det var aldrig sket hvis jeg selv havde vist hende - så mon ikke det også spiller ind at den blev ført godt?


  • #66   11. sep 2008 Susanne -det er jo osse bare typisk for den race at når der skal røres og pilles, så trykker man sig op af folk eller smider sig ned.... Ikke så praktisk på en udstilling *G*

  • #67   12. sep 2008 Det handler også om hvor ens ambitioner ligger henne af...

    Nette - du går meget op i lydighed og træning, hvilket er super fedt!

    Jeg synes også det er sjovt, men er ikke "bidt" af det på samme måde som dig - det er jeg til gengæld med udstillinger!

    Derfor er en 2. pr hund ikke god nok til mit opdræt - da jeg ikke vil komme nærmere mit mål - at lave en hund der ligger tættere på standarden og som derfor meget gerne skulle klare sig bedre på udstilling.

    Jeg træner også mine hunde - men det er nok ikke et kriterium i mit avlsarbejde på samme måde som det er for hyrdehunde eller decideret arbejds - eller jagthunde folk - og det ville da også være mærkeligt andet?

    Forskellige racer - forskellige egenskaber og forskellige ønsker....

    Noget andet er - at jeg synes det er meget vigtigt at kigge på hanhundens afkom - hvordan producerer de?

    En middel han kan lave noget super afkom - og omvendt!!

    Der er mange mange ting man skal - eller rettere ting som jeg vil tage med i mine overvejelser når en parring skal planlægges her hjemme hos mig ; )


  • #68   12. sep 2008 Hejsa Nicola......

    Ja - jeg går meget op i træning m.m. - og i at få nogle titler på mine hunde - lydighedtitler.

    Men det er jo netop fordi, jeg har en oplevelse i bagagen med en collie, som var så ultra-stresset, at det gav sig udtryk i overdreven interesse for tæver ( overspringshandlinger ), og han dermed var helt umulig at "nå" til tider. Derudover kunne han finde ud af at bide, da han grundet stress lettere følte sig presset.

    Samme år, hvor vi måtte af med ham ( han flyttede ), hørte jeg om 6 andre collies, som blev aflivet grundet temperament noget lignende. Stress, bid og ekstrem angst.

    Derudover har jeg kendskab til flere, som lever hos deres familier, men er ekstremt lydfølsomme, og går helt i stykker ved dagligdags lyde og lign.

    Det år besluttede jeg at blive opdrætter - og gør det bedre. Og det gør man kun ved at teste temperament - igen og igen, og være dybt kritisk.

    Utroligt mange har et billede af collien, som en reserveret hund - og som mindre nervestærk.

    Sjovt at tænke på den har same rødder som border collien, men hvor borderen blev avlet meget ensidigt til hyrdning, blev collien en show-dog.

    Flere collies har stadig hyrdeinstinkt - mere eller mindre. Nogle af dem med mindre instinkt, har så reminiscenser af den drift - men det komer uheldigt ud. Signalfølsomheden bliver til angst o.s.v.

    Ifølge mine observationer, så er de hunde med det bedste temperament, og som bedst klaredr hverdagen ( endda nogle med bravour ) dem, som har mest hyrdedrift. DEr MÅ være en samenhæng.

    Så længe der ikke er stemning for i DCK-regi at mentalteste vores hunde, så vil jeg ad anden vej sørge for at kunne dokumentere at mine hunde har en super mentalitet ( hvad de har smiley ). DEt kan jeg bl.a. gøre ved at få nogle lp titler på dem - for man kan ikke arbejde med en nervøs, stresset hund - og så få 1. præmie.

    Så avlstæver herhjemme, skal mindst have en lp1 titel.

    Derudover tager jeg nok til Sverige og får mentaltestet min ungtæve...og bruger hanner, som er mentaltestede.....

    Hvad nytte ret super eksteriør - og masser ad excellent på udstillinger, hvis hunden er så stresset den ikke er en fornøjelse i hverdagen ?

    Jeg vil til hver en tid hellere foretrække en hund med glad hale ( mindre fejl ) eller et mindre overbid, men hvor den har livslyst, god energi - og er totalt ligeglad med at følge mig i tæt trafik og bare sover igennem nytårsaften.

    DET ville være en forbedring for min race.......

    OG det reserverede..........ser man gradbøjet til hunde, som slet ikke tør nærme sig en fremmed. Det er mere eller mindre accepteret at sådan må collies godt være.

    Måske ? Men jeg har 5 som elsker gæster, og helst hænger dem om halsen konstant. Og det er altså lidt nemmere at have med at gøre + de hunde har altså et bedre liv.

    Så derfor skriver jeg som jeg gør.........

    Når alle de krav er opfyldt - så kan jeg begynde at skele til udseende og udstillingsresultater - men det andet har godt nok 1. prioritet her.,





  • #69   12. sep 2008 Nette: Igen er der jo forskel på racer... kan sagtens følge dig mht. collien! Der er mange med et mindre godt temperament.

    Men en cavalier... ja, den var engang en jagthund (min bruges da også lidt til det), men jagtglæden er ifølge cavalierens mentalbeskrivelse ikke en ønsket egenskab længere, så det kan vi ikke bruge til meget i vores race.

    Jeg tror hurtigt vi (og Nicola) kan blive enige om, at man ikke avler på nervøse dyr - ingen tvivl der! Der findes nogle cavaliere, der er lidt reserverede og man bør efter min mening ikke avle på disse.
    Når det så er sagt, vil jeg mene, at en hund skal være VIRKELIG nervøst anlagt, hvis den ikke kan gå igennem en LP1. Jeg træner min(e) hunde i lydighed og agility og mener at enhver hund bør kunne gå en LP1 - det er basis-lydighed. Også selv om man er selskabshund.

    Jeg vil, som Nicola, også kun lave det bedste af det bedst, når jeg engang selv skal avle på min tæve og jeg vil kigge på eksteriør, sundhed og temperament med lige meget vægt på hver egenskab. En hund er ikke en hund, hvis den kun er smuk - der bliver vi hurtigt enige!

    ... og det med at avle på en 2. pr. hund. Der er jeg lidt delt. Er det en familiehund som udstilles, hvor den ikke er i pels og ikke ringtrænet og den får en 2'er, så kan det være en helt super hund. Men er det en trænet og stylet hund, der efter flere forsøg ikke opnår mere, end en 2. pr., ville jeg kraftigt overveje, hvorvidt den skulle indgå i avl.

    Men det med at være kræsen, kan man også nemmere være i de store racer, end de små :o)


  • #70   12. sep 2008 Jeg ved ikke om mine får en LP1 - men regner bestemt med at de skal have en Rally Begynder titel - synes det er væsentligt sjovere for både ejer og hund : )

    Jeg synes helt sikkert heller ikke man skal avle på hunde med et dårligt temperament - og jeg synes det er fedt at du er så grundig med det, når i nu har det problem med jeres race som i har - det er da også brand ærgeligt at mange andre opdrættere er ligeglade med det?

    Jeg synes det er en afvejning af det hele - men omvendt er det svært at få det hele i et hug : )


  • #71   12. sep 2008 Vi er såmænd meget kræsne, selv om det er en lille race vi har.
    Vi har avlet Islandske Fårehunde i 18 år, så vi ved nok hvad vi skal kigge efter. Vi har aldrig skulle avlive en hund p.gr.a dårligt temperament og vi har (uden at prale) en af de højeste sundhedsresultater på racen. Vores krav til en hanhund; max b-hofte, øjenlysning (uden fejl), mentaltest gennemført (med godt resultat), vi kigger selvfølgelig også på gener, da mange af hundene er ud af rigtig store familier. Vi besøger hunden i dens hjem og ser hvordan den fungerer i hverdagen, og først herefter kigger vi på udseende....
    Beliggenhed af hundens hjem-ligegyldigt, så rejser vi bare efter det. Rigtig mange hanhunde i racen, bliver aldrig udstillet, de fleste bliver solgt som hyggehunde, derfor er udstillingsresultatet altså rimeligt uvæsentligt i mine øjne.
    Ser man en lækker hanhund på en udstilling, kan man da undersøge om den skulle være egnet..........


  • #72   12. sep 2008 Nu er newfoundlands en af de største tilmeldte racer på div udstilinger. På vores egne kan vi sagtens være 100 hunde, og der er kendskab til de andre hunde div. opdrætter her gående eller har udstationeret.. Derfor bliver der altid kikket efter egnet materiale... Jævnligt bliver der også snakket om hunde der er solgt som familiehunde, måske kan være noget. Vi skal ikke have en hund der kan klare nogle jagtprøver, lydighedstitler eller agillitiprøver *looool* Dog er der flere og flere newfer der består svømme og redningsprøven...

  • #73   12. sep 2008 he he... Jeg kunne lige se din bamse rende rundt på en agiliybane *GG* Det ville ellers være et dejligt syn *S*

    Jeg mener at beaglen og newfoundlands er de to mest udstillede racer, og vi ser da meget efter hvad de andre opdrættere laver af kombinationer. Så selv om vi er en ret stor race, betyder det ikke at vi ikke holder øje med det der går rundt i de små hjem.


  • #74   12. sep 2008 Hi hi... Ja, eller som stående jagt hund :o)

  • #75   12. sep 2008 Griner I af min race *gg* De er da utrolig aktive *looool*

  • #76   12. sep 2008 Nej Marianne, vi smiler bare lidt højt :o) ... På en kærlig måde!

  • #77   12. sep 2008 Marianne - den må da være selvskrevet til at komme med på de kolde vinterture istedet for mine nøgne *GG*

  • #78   13. sep 2008 Ang. krav til avl.
    Jeg vil nok kigge på den enkelte hund samt familile, læse udstillingskritikker, prøveresultater m.v. Om den har fået 2. præmie eller er champion er mindre væsentligt.

    Ang. collien:
    Jeg syntes ikke jeg har mødt så mange nervøse collier. En nervøs hund vil nok have lige svært ved at klare en udstilling som en lydighedsprøve.


  • #80   13. sep 2008 marianne: ja, helt hen til madskålen og tilbage igen ;O)

  • #81   13. sep 2008 Hej Laila..........

    Der kom du lige til at ramme min kæphest *GGGG*

    For de fleste nervøse collies jeg har set, har jeg set på udstillinger.... smiley

    Jeg har set collies, så bange at de nærmest kravlede rundt i ringen, med halen helt inde under maven.....

    og alligevel fik de 1. præmie - fat det, hvem der kan......

    Jeg ved at det er blevet indskærpet dommerne fra klubregi, at slå hårdere ned, når temperamentet så åbenlyst ikke er godt.

    Sådan en hund kan du ikke træne op til en klasse 1. Bare det at skulle gå fra føreren hen og finde den rigtige næseprøve, vil den ikke turde.

    Så nej - en nervøs hund kan man ikke træne på til en klasse 1.

    Fælles-dæk viser oftest hvilke hunde, som ikke er så nervestærke. Det er dem der sætter sig hurtigt op - fordi det er sårbart at ligge i dæk - og føreren langt væk.

    Så jeg er ikke enig......

    Nette


  • #82   13. sep 2008 nu er jeg både lydigheds og udstillings menneske - og begge dele kræver utrolig meget af hunden, men på hver sin måde, så jeg synes ikke man kan sammenligne der. Ja, hunden står tættere op ad os når vi er på udstilling, men man bliver udsat for noget af et pres på udstillinger. Man står jo også som sild i en tønde. En lydighedsprøve kræver at hunden er obs den tid prøven tager. På en udstilling får hunden ikke ro hele dagen.

  • #83   13. sep 2008 Halen er så noget af det Belle ikke er så god til, hun bærer den glad og gerne alt for højt smiley
    Jeg har også set nogle med halen i en krølle ind over ryggen, det er så heller ikke særlig pænt til en collie.

    Nu jeg tænker nærmere efter har jeg vist set en her i år som fik Cannot be judged. Den brød sig ikke om at være i ringen.


  • #84   13. sep 2008 Skulle jeg nogensinde have en collie indenfor døren blev der osse sat som krav at forældrene arbejdede hvadendten det var på får, lydighed eller hvad det måtte være.
    -og det er ikke for at fornærme nogen sikkert dygtige opdrættere af racen.

    Men da jeg boede hjemme havde vi en collie han. Egentlig en dejlig hund for det meste, men skør i bolden. Han var efter gode forældre (udstillingsmæssigt) osv og på tavlen var alt tip top.

    Men han har 4 gange "angrebet" mig -ikke fordi han som sådan ville skade mig, men det kunne være når hvis han lå ned og man lige gik tæt forbi -så sprang han op og bed.
    Som yngre havde vi adfærdsbehandler på ham fordi han havde store problemer med at færdes i huset -flisegulv + skygger = en hund der ikke turde bevæge sig eller færdes indendøre.

    Skal så lige siges at trods forældres gode resultater og anerkendte linier, var opdrætter ikke at råbe hurra for (har vi senere fundet ud af), hun er idag smidt ud fra DKK.

    Og ja -generelt havde vi en del problemer, og tiltrods for at jeg ellers godt kan li' racen ville jeg ALDRIG have sådan en hvis ikke forældre havde vist sig andet end på udstillinger.

    Urefærdigt at bedømme på een hund, men det er dælme en race jeg har fået respekt for.


  • #85   13. sep 2008 Michelle - bare SÅ enig.

    Hele min motivation for at opdrætter collies, udspringer af tilsvarende oplevelser med min første collie.

    Synd og skam at en ellers super race - arbejdsivrig, loyal,og MEGET glad for sine mennesker, er blevet avlet med udelukkende udstillings-resultater for øje - uden skelen til, hvad der foregik i øverste etage på hundene..

    Mine 5 er udvalgt på temperamentet - og jeg kan gå med dem løse alle vegne. Jeg arbejder meget med dem - og efter min overbevisning findes der ikke bedre race. Derfor nager det mig af h.... til, når jeg ser de skygger af en ordentlig collie, som kravler langs væggene og bliver bange, bare man kommer til at nyse.

    Synd og skam.....

    Jeg fatter ikke mange opdrættere ikke er langt mere obs på at få taget mental-tests på deres hunde - også a.h.t. signalværdien - for rigtigt mange mennesker har denne opfattelse af collien - grundet dårlige oplevelser tilbage i 70´erne, hvor der blev avlet på revl og krat.

    Mine hvalpe bliver hvalpe-testet - og unghunde unghunde-testet, derudover laver jeg alt det lydighed jeg kan komme af sted med, og får titler på hundene, som viser de har, hvad der skal til......

    Jo flere objektive vurderinger man kan få - desto bedre.

    Jeg kan godt gætte, hvem der har avlet dine forældres collie, Michelle - og det er beviset på, hvad der sker når opdræt bliver for stort.



  • #86   13. sep 2008 Laila - "glade" haler er en fejl, ja.......og pænt - njah.,...men jeg vil til hver en tid foretrække en hund, som bærer halen sådan, fremfor mellem benene.....

    Men de glade haler skyldes de er for korte i krydset. Jeg synes tit det ses hos collies af moderne linier -selv om de klassiske selvfølgelig også kan have det. Det er en fysisk fejl - hvor halen mellem benene er en psykisk smiley

    Min Gimli har glad hale - ikke så meget mere, som da han var yngre. Når han er afslappet ryger den på plads¨- men når vi arbejder, er den helt oppe på ryggen af ham - og den logrer for fulde drøn smiley Herligt......så har han det bare godt smiley

    Se her : (link fjernet)

    Det er en fejl i hans bygning - men er man udstillings-nørd og gider bruge tiden på det, kan man godt træne hunden til at lade den hænge ned.

    Jeg har gennem de sidste 4 år set adskillige collies, der var ved at dø af skræk på udstillinger - særligt indendøre. Uhhhhhhh - så er der lige et glat gulv - eller et tæppe der ligger forkert eller noed - og så er de parat til at stikke af i panik.

    Jow da - en stolt arbejdsrace - hmmmmmm.........


  • #87   13. sep 2008 Michelle *strid kælling *
    Nette kan gætte hvem der har avlet dine forældres collie, men det kan jeg ikke så jeg vil gerne bede om navnet i PB

    Nette
    Jeg må give dig ret i at mange mennesker mener en collie er meget nervøs. Det var tildels p.g.a. disse udsagn da jeg fik Samson, at han nærmest er blevet oversocialiseret. Han tror som oftest at alle vil snakke med ham, det være sig hunde, mennesker eller katte.


Kommentér på:
Krav til eget opdræt?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce