{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.617 visninger | Oprettet:

Lukket fest??? {{forumTopicSubject}}

Havde glædet mig meget til at skulle udstille Ottilie for første gang. Det blev så i Vejen igår...Selve bedømmelsen af min hund, fandt jeg helt fair. Vi har haft hende fra hun var ca. 10 mdr. gammel og selve socialiseringen af hende var ikke eksisterende. Hun var bange for alt muligt, dog mest mennesker. Vi har arbejdet meget med hende og gør det stadig, men helt 100% som en hund, vi selv havde haft fra hvalp, dét bliver hun aldrig. Som forventet var hun utryg i ringen og fik bemærkninger om det. Kritikken derudover var meget fin og meget positiv. Vi fik hvad vi kom efter.

Da jeg kom ud af ringen, tiltalte en kvinde mig og vi fik en god snak om bulldogger og udstilling. Ved ikke, hvem hun var,- vi er jo ny,- men hun var den eneste, der ulejligede sig til at snakke til os. Vi sad der og havde da noget snak med vores "naboer" (på eget initiativ), men var ellers totalt overladt til os selv.
Det undrer mig. Er det virkelig sådan i bulldog-verdenen, at ingen tager imod nye? At ingen viser de nye lidt tilrette og fortæller dem om, hvad der foregår? Har en klar fornemmelse af, at langt de fleste kender hinanden og så kan i da se, hvilke folk der er ny? Flere af jer har jeg skrevet med her på HG, hvorfor kan man så ikke hilse når vi er i den rigtige verden? Flere af jer gik lige forbi os uden at ænse os et blik. Ingen var ovre og sige hej. Det skal lige siges, at jeg selv tog initiativet til kontakt på udstilling i Varde, hvor vi var tilskuere og at jeg ikke forventer at folk kommer springende, men den mindste smule interesse eller velkomst var vel ikke utænkeligt?
Synes det minder om snobberi og sammenspisthed og det er jeg skuffet over. Havde en ide om en hyggelig dag, hvor man cikulerede lidt og fik noget snak om det vi trods alt har fælles; nemlig en interesse for bulldogger.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lukket fest???
  • #1   17. aug 2008 Tja -mon de du har skrevet med bare ikke vidste det var dig?

    Jeg synes jeg fik en venlig modtagelse til min første udstilling med Reiki ( i specialklubben) hvor både medlemmer af bestyrelsen og osse "almindelige ejere" gav hånd og det hele når man lige kom forbi og hilste på deres hunde og sådan.

    Så om det er anderledes ved jer ved jeg ikke. Men måske folk ikke lige tænker over det, når de har travlt med deres egner bullere?


  • #2   17. aug 2008 Sikke en dårlig oplevelse!! Jeg kan genkende oplevelsen **SS** da vi startede med Håkon stod vi også helt isoleret, hvilket føltes meget ubehageligt. Man kommer med en positiv holdning til racen og miljøet omkring samme men det falder til jorden når modtagelsen er som du beskriver.

    Prøv at tage til en af specialklub udstillingerne og henvend dig til folk hvis de stadig er lige afvisende, ja så må du igang med at skabe dit eget netværk..................... held og lykke


  • #3   17. aug 2008 Michelle: Ja noget i den stil havde jeg osse forestillet mig, men her var bestemt ingen der gav hånd eller hilste på...iøvrigt kan de vel heller ikke have travlt med deres egne bullere hele tiden, jeg mener de, der kendte hinanden havde da masser af tid til at snakke sammen...

  • #4   17. aug 2008 Tina: Nemlig! Det ER da vigtigt at ta sig lidt af de ny...tog faktisk selv imod en helt ung pige, der kom med sin lille hvalp igår...gjorde det så godt jeg nu ku...men de "gamle" ved jo da bedst hvordan tingene foregår...
    Jeg har al forståelse for, at man er koncentreret lige inden man skal ind,- det var jeg osse selv.... smiley


  • #5   17. aug 2008 Nete: Nå så er vi da ikke de eneste der følte os lukket ude...tragisk synes jeg, når man nu tænker på, hvor vi ku hygge og snakke.

    Har skam valgt ud af bulldog-folkene, indtil videre et par stykker, som jeg skriver med og trækker erfaringer af. De var desværre ikke på udstilling igår...


  • #6   17. aug 2008 Jeg har været udstiller i mange år, da jeg havde min korthåret hønsehund.
    Nu har jeg jack russell terrier, og havde en meget smuk hund indtil sidste sommer. Han blev syg og måtte aflives.
    Nu har jeg så fået en ny, og udstillede i Hillerød, og der var ingen der bød velkommen eller noget andet. Da min hund ikke er, af en af de to topopdrætteres afkom, ja så var jeg yt. Jeg følte ærlig talt, at de hellere så min hæl end min tå.
    Men som sagt, jeg har været med i mange år, så jeg var egentlig ligeglad


  • #7   17. aug 2008 Mon ikke det hænger sammen med en overdreven trang til at vinde, jeg har set voksne mennesker græde fordi deres hund vandt, som om hunden blev bedre af at vinde??

    Håkon blev bedste han bullmastiff 4 år i træk det var dejligt men jeg holder ikke mindre af de hunde der ikke præsterer i udstillingssammenhænge og de giver mig ikke mindre glæde.

    Jeg er ude af stand til at forstår de træk af den menneskelige karakter der åbenbares i hundeverdenen. Man fristes til at tro at nogle hundemennesker er af en særlig indskrænket slags.


  • #8   17. aug 2008 det som jeg har erfaret er at inden folk går i ringen så drejer alt sig om hunden (nu har jeg så en race med meget pelspleje) men efter så tør de altid op -- og er meget imødekommende.

    hvis jeg var dig så ville jeg kontakte den race ræpresentant i har i DKK og få en snak om lidt hjælp til at få hilst på folk -- buller klubben er ved at være stor og tror der er mange mennesker inde over, så det gør det lidt svært at gennemskue hvem og hvor folk er. - min erfaring er at man selv er nød til at tage det første skridt, men så kommer folk også.
    nu er jeg så heldig at min race ikke har så mange udstillere - så de 5 - 6 personer er til at overkomme - men alligevel syntes jeg det var rart at race repræsentanten lige var med rundt og præsentaere den første gang jeg var afsted.
    men der er desværre meget kølig luft ind i mellem på udstillingerne. nogle vil kalde det snopperi - men jeg vil mere kalde det gennemtæring af sladder- og det gør at flere og flere holder sig for sig selv for ikke at blive hvivlet ind i det spin der ind i mellem foregår.



  • #9   17. aug 2008 Det synes jeg lyder som en god ide.



  • #10   17. aug 2008 Hundemutter: Synes osse vi har taget det første skridt, både i Varde og her på HG...men at man kan skrive her og så ikke hilse i den virkelige verden, dét forstår jeg ikke. Sad dér og ku høre folk rakke ned på hinanden...i kraft af, at vi ER ny så kender jeg jo ikke til de navne, der blev svinget rundt med, men pointen er, at der blev bagtalt i stor stil. Det gjorde ikke vores imponering større...

  • #11   17. aug 2008 Nete Storm J: Ku ikke være mere enig! Synes folk glemmer, det er hunde og ikke små robotter...

  • #12   17. aug 2008 vil give dig 100 % ret i at udstiller verden er temmelig gennemtæret af sladder. desværre -- man skal virkelig holde tungen lige i munden for ikke at blive hvivlet ind i det. har en veninde der udstiller i buller klubben og det er ikke småting hun fortæller om af hvad der foregår - jeg må indrømme at jeg også bliver ret rystet ind i mellem.

    jeg har dog valgt at det ikke skal ødelægge min gode oplevelse og derfor har jeg meldt klart ud at jeg ikke vil være en del af det. og den vej har jeg fået gode venner -- for der er masser af folk der er reelle og oprigtige og helt igennem fantastiske. men de dukker ofte først op når man har kraddet lidt i sladder lakken. netop fordi de ikke ønsker at være en del af det game.


  • #13   17. aug 2008 giver dig helt ret, når man møder op føler man sig lidt som en alien (mens man ved folk kigger langt efter en når man ikke kigger for at lurre hvor hunden er fra osv....
    Men ville da prøve at ta lidt initeritvi til at tale med de andre, ved godt det kan være svært (at få hul på bylden) men man taber jo intet ved at prøve.....
    Har selv ikke hilst på alle så jeg ved hvem der er hvem 100% osv. (har en uopdragen hanhund ...G....) så holder mig lidt i baggrunden, men lidt efter lidt bliver han vel ældre og nemmere at trække forbi tæverne....lol
    Det med sladder behøver du jo ikke gå så hårdt op i, smid det ud af det andet øre på vej væk ;))


  • #14   17. aug 2008 Jeg synes ikke man bare skal acceptere sladder .............. det er for usselt og det kan være ødelæggende for folk.

  • #15   17. aug 2008 Ja sladder er sladder...i hundeverdenen eller ikke...det gider jeg ikke...min hund ved de så hvor kommer fra (det stod jo i programmet igår og osse her på HG). Dér kan måske ligge noget, som gør at folk holder afstand...men der var meget jeg ikke vidste da jeg købte Ottilie og under alle omstændigheder er hun efter standart et meget godt eksemplar...;-)

  • #16   17. aug 2008 ...... dem der sladrer er typisk ganske dømmesyge og ganske morsomt kommer de ofte til at stå i de samme dilemmaer selv som de fordømmer, ganske underholdende, men så er det en helt anden sag. Jeg får altid den tanke om folk der notorisk skal dømme og blande sig at de må mangle succes i andre dele af livet.

    Jeg kan huske der var en der fortalte en af mine bekendte at Håkon var dopet (for mange år siden) det var nemt at finde kilden for budbringeren var knyttet til en bestemt opdrætter ................ det er da ondskabsfuldt og patetisk at udsprede løgne om andre bare fordi de har en hund der vinder.





  • #17   17. aug 2008 og det er det man skal huske at holde fast i --- også som pasta siger -- ind af det ene og ud af det andet..

  • #18   17. aug 2008 Genkender situationen, men man skal også selv gøre en indsats for at få kontakt - det kan være lige så svært for "de gamle" at tage kontakt til folk de ikke kender.
    Da jeg var til Odense i foråret gjorde jeg en stor indsats for at sidde og snakke med et par førstegangsudstillere, og det var faktisk svært - de var skiiiiide søde, men i kraft af at vi ikke havde andet til fælles end race og vi samtidig skulle holde øje med ringen var samtalen en smule unaturlig, og det oplever jeg ofte når jeg prøver at komme i kontakt med nogle af de "gamle" (jeg er et sted midt imellem idet jeg har udstillet i 2 år, men ingen andre end min egen opdrætter ved hvem jeg er *GG*).
    Det behøver ikke være snobberi, men måske at folk er en smule socialt handicappede, optaget af det de laver eller noget helt 3.?


  • #19   17. aug 2008 Søster McFluff:Forstår hva du mener, men jeg mener nu heller ikke at de "gamle" skulle sidde hos os under hele udstillingen, for naturligvis har de deres eget at se til og samtale en hel dag med fremmede er da anstrengende. Mente bare, at dem jeg skriver med på HG lige ku sige hej, lige så vel som jeg mener ,der burde være nogen der tog imod nye folk så man føler sig velkommen.

  • #20   17. aug 2008 Puha ja - jeg var til udstilling i Grenå hos KSS, og her var ingen kontakt til de andre chi ejere.. De sad i deres egen gruppe og hev deres hunde afsted når min forsøgte at hilse forsigtigt (er godt klar over at de var blevet ordnet i pelsen, men alligevel..)
    Forsøgte at hilse på et par stykker - men da to helt undlod at svare tilbage droppede jeg det.. Og har egentlig ikke lyst til at forsøge mig med udstilling igen..

    De flinkeste mennesker fandt jeg hos Løwchen - måske man skulle skifte race..


  • #21   17. aug 2008 Var på udstilling èn gang med mine forældres gamle tæve ( da hun var stor hvalp) Det er den enste gang jeg prøvede det, og ønsker aldrig at opleve den stemning igen. Det var så gennemsyret af ondskab i mine øjne. Man bagtalte hinanden, rakkede ned på hinandens hunde. Vores hund var lidt nervøs, da jeg var nervøs. Hun aflæste min sindstilstand, og den sagde til hende at det her er ikke rart, så hun var bange, og stod med halen mellem benene.
    Glemmer ikke en mand som kom hend til os, kiggede ned på vores vidunderlige øjesten, og sagde. DET DER KRAVEL, ER DA IKKE MERE VÆRD END AT AFLIVE. Sådan tusind tak fætter åndsvag sagde jeg, det var sgu pænt sagt.
    Folk omkring os grinede af os, og jeg følte mig som om jeg var omringet af usle selvcentrede onde mennesker.
    Derfor skal jeg ALDRIG udstille nogensinde igen.
    Ved da godt at ikke alle er sådan, og det er ikke min mening at slå alle udstillere over en kam, men en dårlig oplevelse var nok til mig.


  • #22   18. aug 2008 Det fænomen er gudskelov ikke udbredt i min race.
    Vi sidder også sammen og har det sjovt. Mange af os ser kun hinanden til udstillinger - prøver og så den årlige generalforsamling hvor vi hygger os både under middag og efter.
    Det er derimod ikke mobbefri zone - men det er gjort med et glimt i øjet.


  • #23   18. aug 2008 Mobning **GGGG** det er faktisk den korrekte betegnelse men ikke fremmed selv for voksne mennesker.

  • #24   18. aug 2008 Da jeg havde korthåret hønsehund var der også en anden stemning. Der blev talt med en, også lidt venskabelig mobning, men ellers var alle flinke til at hjælpe.
    Det samme kan ikke siges om den race jeg har nu. Har man ikke en hund fra en af topopdrætterne, ja så kan du bare gå, for så er din hund ikke noget værd. Og jeg har ikke en af de hunde. Det fravalgte jeg, da jeg ville have en hund med brugsegenskaber, og det har udstillinshundene ikke


  • #25   18. aug 2008 Pædagogen Joan K: Gud fri mig vel da! Så har du haft en endnu værre oplevelse end vi havde...mangler ord til at beskrive sådanne mennesker...
    Frk. Lautrup: Forventede nu osse bare lidt almindelig interesse for en ny i klubben, ikke at de alle kom stormende med friskbrygget kaffe og hjemmebag. Skue har vi osse været på, det var der jeg selv tog initiativ til noget snak og det var vældigt....indtil de samme mennesker ikke ku hilse på udstilling...så gir jeg ikk tre potter kold pis for det...
    maj-Britt L: Kender godt det med ikke at ha hund fra den "rigtige" opdrætter....suk...


  • #26   18. aug 2008 Det er jo en kedelig tendens, for hvad skal opdrætterne bruge til sidst?
    I min race er der så meget indavl allerede, og racen har kun været godkendt siden 2001. Og der mangler bestemt ikke hunde i racen


  • #27   19. aug 2008 maj-Britt L

    Det er netop også derfor jeg bestemt ikke vil have andre typer hunde at gå på udstilling med - elsker den venskablige drillende ånd der findes blandt jagthundefolket.
    Den næste fornyelse i huset bliver nok en Cocker med papirer - men det bliver IKKE for at udstille den selvom jeg ikke kender udstillings mentaliteten blandt "dem". Og jo - den skal være fra en top-opdrætter *ss*


  • #28   19. aug 2008 Hmm.. Jeg syntes ikke jeg har mødt det problem.. men nu var min opdrætter osse god til at ta hånd om os,på udstillingerne til start.. Samt jeg havde passet en del af de rotter der stillede,så kendte deres ejere derfra..

    Men syntes generelt,selvom jeg ikke udstiller mine at jeg blir mødt positivt..

    Snakker med de fleste,osse selvom jeg har en hund fra et sted og de et andet..

    Mange stresser og de har først tid når de har været inde..

    Dette er fair nok og man må gerne selvopsøge folk.. Det gør jeg, osse ved andre racer..



  • #29   19. aug 2008 kender det godt smiley

    men da vores hund begyndte at vinde kunne man ski godt tale til os - og alle vidste at vi var "bornholmerne"



  • #30   19. aug 2008 Jeg ville såmænd også godt have en jack russell fra en topopdrætter, men de kan ikke andet end se godt ud. Og det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg vil bruge mine hunde til det de er beregnet til, nemlig rævejagt. Dog kun på konkurrence plan, ikke rigtig jagt. Jeg har heller ingen stedet at jage med dem.
    Det samme gjorde jeg med min korthår, han kunne jage og apportere som en drøm. Og han fik lov til det, også til konkurrencer


  • #31   19. aug 2008 at man ikke skal acceptere sladder......
    Hvordan vil du da undgå det?
    der vil jo ligemeget altid hvad du kaster dig ud i være nogen som ved noget og ja en fjer bliver hurtigt til 7 høns, men så længe man er ærlig og giver sin mening til kende når man hører noget, så er man i mine øjne langt c",)
    Hvorfor videre give noget man ikke med sikkerhed ved er rigtigt.....

    Man kan mange ting men undgår sladder opnår man næppe...... Men nu er jeg jo så også fra en lille by hvor man ikke kan slå en skid uden alle ved det...G...


  • #32   20. aug 2008 Jeanette. Ja det var noget af en oplevelse...
    Skulle jeg nogensinde driste mig til at skulle deltage i sådan en happening igen, ville jeg have en klar aftale med nogen som er udstiller "rotter" og som er erfarende i faget.
    For jeg ville godt nok ikke tage det så pænt igen, hvis det skulle ske...


  • #33   20. aug 2008 Pædagogen Joan K: Ja det er en god ide at have nogen at mødes med....så er du da sikker på ikke at sidde der og føle dig udenfor...men tror og håber da ikke dét vi oplevede er det normale...så er jeg ihvertfald stået af.


  • #34   20. aug 2008 Accepterer sladder betyder for mig at man affinder sig med det og det er jo præcist det du beskriver at du ikke gør *SS**

    Sladder er vel også udtryk for misundelse og man får en mistanke om at de mennesker der har travlt med andres liv mangler tilfredshed med deres eget liv??


  • #35   21. aug 2008 Ja det ved du jo noget om Nete :o)

  • #36   21. aug 2008 Nete Storm J: Ku ikke være mere enig....de må få et liv...

  • #37   21. aug 2008 Som en engang skrev i en tråd... Sladder opstår jo ikke ud af ingenting... Hader at man bruger ordet misundelse... ... Hvad er sladder og misundelse.... Laver man bare sladder fordi en har en pæn hund ? Nej den tror jeg ikke på ..... Sladderen kan så gå på linierne der er blevet brugt til hunden osv. Man vælger selv om man hopper med på vognen eller ej...
    Vi startede i udstillingsverden for 2½ år siden, vi blev da heller ikke taget imod med kyshånd, men havde vores opdrættere vi kunne hægte os på... Vi valgte fra dag 1 at opføre os ordentligt, hørte på sladderen ,men lod os ikke mærke med det " vi viste". Ved juletid fornemmede jeg på en udstilling; at nu var vi accepteret ! I dag kan vi snakke med alle ( man vælger selv hvor meget man gider lægge i snakken) bliver accepteret for dem vi er, vi er ikke farlige, og vi har en flot newf, som slet ikke er fra de pt. " normalt " vinder linier...


  • #38   21. aug 2008 Netop Marianne - det starter med en selv!

  • #39   21. aug 2008 Det må også komme an på hvad man mener med sladder. Hvis nogen f.eks kommenterer at min hund er for klein, mangler pels eller noget i den dur er jeg græsk-katolsk. Det er jo den enkeltes mening og det kan jeg som race-interesseret enten lære noget af, være ligeglad med eller være uenig i.
    Jeg har hellere ikke noget imod at kommentere positivt/negativt, selvom det ikke er til ejeren, for det hjælper mig til at lære mere om standarden/præferencer indenfor racen når jeg kan sparre meninger med dem jeg sidder sammen med. Det er ikke med hensigt at svine nogen, men det kan unægteligt opfattes sådan hvis det er vigtigt for ejeren at alle er lige så vilde med deres hund som de selv er.

    Netes eksempel med doping og Joan der bliver gjort decideret nar ad kan jeg godt se hører under de grove udgaver, men jeg synes ofte at det er mindre forseelser folk melder om. Men det kan godt være at det bare er mig der ikke følger ordenligt med.


  • #40   21. aug 2008 Søster... Enig i dit indlæg om kritik af hundene i ringen... Det er da det man lærer af, når man er ny i udstillingsverden, og den perfekte hund er ikke født endnu !

  • #41   21. aug 2008 Helt enig, det er udtryk for smag og behag og det kommer an på den enkelte.

    Jeg har oplevet at have en aftale med en amerikansk kennel om parring, som de trådte tilbage fra på grund af at de var blevet kontaktet af europæiske kenneler, der ville fortælle at mine linier havde problemer med huden og temperamentet. Og begrundelsen er direkte oversat.

    Jeg har efterfølgende fået Helle Mulvad til at kommenterer de mentalbeskrivelser jeg har på nogen af mine hunde (de første to generationer) og hun vurderer dem som mindre aggressive end ønskeprofilen. Derudover fik jeg min dyrlæge til at lave en erklæring om mine hundes tilstand, hvoraf det fremgår at de ikke har lidt af hudproblemer jeg kan også fremlægge en journal på den tæve der skulle parres, hvoraf det fremgår, at hun aldrig har haft nogen behandllingskrævende sygdom, hun har kun været til dyrlæge for at blive penn hip, HD/AD fotograferet og vaccineret. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal bevise at den ting der er blevet fortalt er løgn???

    Jeg har selvfølgelig rejst sagen ved den danske, svenske og norske bullmastiff klub, fordi jeg ikke mener man skal acceptere sladder og havde de pågældene mod og mandshjerte til at stå frem, vil jeg med største fornøjelse sagsøge dem.

    Jeg fortælle det også til jer fordi jeg ikke mener man skal tolere sladder, misundelse og ondskabsfuldheder.





  • #42   21. aug 2008 Nete... Kender slet ikke din race eller hvad der er rigtigt eller forkert.... Indenfor min egen race, er der ihvertfald også lig i lasten rundt omkring.. 100 % sikkert vil enhver opdrætter kæmpe med næb og klør for at mane sådan en historie til jorden om den så er rigtig eller ej.....


  • #43   22. aug 2008 Jeg ved ikke om du finder det helt acceptabelt at finde på historier?

    ................. hvad skulle jeg gøre? finde på historier om dem til gengæld? det er jo ikke vanvittigt svært at pege på, hvem det er idet det er ganske få der har kontakter til den pågældende udenlandske kennel.


  • #44   22. aug 2008 Søster McFluff: Jo men selvfølgelig diskuterer man da andres hunde og sammenligner....det er vel lissom små drenge praler af deres eget legetøj, men godt kan se hvis andres er "bedre"? Det ,jeg hører er af en helt anden slags, nemlig lignende dét Nete skriver om. Det handler om at rakke hinanden ned, både som person men i særdeleshed osse andres opdræt og metoder. På den måde hævder man tilsyneladende sig selv og det finder jeg latterligt og helt unødvendigt. Når en persons opdræt og metode rakkes ned, kan den pågældende jo ikke forsvare sig og ofte er det meste vel løgn, for havde man en god kommunikation havde man vel spurgt til en anden opdrætters opdræt og metoder. Håber i forstår, hva jeg mener,- det blev vist lidt kringlet...

  • #45   22. aug 2008 Nete... Som jeg skriver , jeg ved slet ikke om historien er sand eller falsk... Hvad ville folk få ud af at opdigte en historie ?

  • #46   22. aug 2008 Som jeg skriver længere oppe; sladder/ historier opstår jo ikke ud af ingenting....

  • #47   22. aug 2008 P.S: Jeg maner ikke jeg forsøgte at løfte bevisbyrden for at der er tale om en løgn.

    Mine linier findes hos nogen af de ældste kennel i Skandinavien og der kan ligge gammelt nag bag eller også er det et forsøg på at holde kontakterne for sig selv. Men uanset hvordan man ser på det er det ikke gavnligt for racen.


  • #48   22. aug 2008 Nete.. Bruger man slet ikke den samme han i din race ?

  • #49   22. aug 2008 Det er de få der har kontakt til store udenlandske kenneler og tilsyneladende vil man ikke dele og svaret i praksis er nej vi bruger ikke de samme hanner, det virker (men det er en gisning) som om opdrætterne prøver at holde hannerne for sig selv.

    Første gang jeg stiftede bekendskab med den opførsel var i forbindelse med, at jeg i udlandet for at parre en tæve. Den opdrætter jeg besøgte fortalte, at der var blevet fortalt historier om en anden dansk kennel af en navngiven svensk kennel. Jeg var rystet, det lå udenfor min fatteevne at nogen kan finde på at opføre sig sådan.

    Jeg kan ikke se det som andet end ondskabsfuldt ***GGGG*** og lavt. Det opdræt man laver burde kunne tale for sig selv uden beskidte tricks ikk`?


  • #50   22. aug 2008 Nete... Jeg mindes pludselig en tråd her på HG, hvor der var ballade i din race... Kan ikke huske den helt, men deltog også selv i den... Var det ikke noget med sladder, hvor en udefra pludselig gik ind og forsvarede sig ???? Der var da noget med Sverige..... Der var det vist dig selv der lavede tråden...
    Nå, men hos min race bruger man samme hanner... Oplever også at man reklamere med sin parringer, og hvis udfaldet bliver godt, ja så kommer der hurtigt andre tæver på banen..


  • #51   22. aug 2008 nu digter du jo igen Nete.............det er blevet opklaret hvem der drejede historien om den pågældende tæve der var tale om hos opdrætteren i udlandet......imponerende at du vil bringe det på bane igen når det er dig selv der står for skud.....................-gider ik finde linket til tråden, men den er her i dkk gruppen....! og så taler man helligt om sladder...jesus crist.... :o(

    ha en go weekend alle sammen..............


  • #52   22. aug 2008 ????? hvad mener du?

  • #53   22. aug 2008 Det er jo hele problematikken går på, på sådan et forum... Man kender jo ikke til de andre racer og hvad der foregår rundt omkring, derfor er det så nemt at sidde og spille hellig i en tråd, for vi andre kan ikke se om historien er rigtig eller ej...

    Jeg kunne jo også sagtens fortælle folk om en episode jeg har oplevet, hvor en anden indenfor min race måske har et andet syn på sagen ......


  • #54   22. aug 2008 smider lige et " det" ind...

  • #55   22. aug 2008 De damer. Jeg vil på meget respektfuld vis bede jer tage den diskussion privat, for det vil være ærgeligt hvis en tråd herinde skulle gå hen og blive personlig.

  • #56   22. aug 2008 Nu får trådopretter jeanette T da et særdels "godt" indtryk når tråden lige pludselig skal dreje sig om dig Nete.

    Til jeanette T vil jeg sige at der skal meget små åbninger fra en selv til at bryde isen - lade være med at lade sig mærke med små "detaljer" og bare klø på.
    Når du bliver ved med at komme igen vil du automatisk komme i kontakt med andre udstillere - måske andre nye endda.
    Så held og lykke herfra


  • #57   22. aug 2008 Helle... Ja det har du da ganske ret i ..... Især når man ser på jeres race..
    I må da virkelig hygge jer på div.udstillinger......


  • #58   22. aug 2008 Helle..... Sådan en diskussion vil aldrig forgå i et offentlig forum på internettet hos newferne. Man ryster bare på hovedet engang i mellem og så er det overstået....

  • #59   22. aug 2008 Tak for råd og opmuntring...giver skam ikke op så let, men var som skrevet skuffet og lidt rystet. Men vi kommer igen og tager det som det kommer...

  • #60   22. aug 2008 Sådan Jeanette, bare klem på. De kære udstillere bider jo heldigvis ikke

  • #61   22. aug 2008 maj-Britt L: Narhhjjj...de knurrer bare lidt nogengange... smiley

  • #62   23. aug 2008 så længe de nøjes med at knurre, så sker der ikke så meget

  • #63   23. aug 2008 jeanette T - du ved tomme tønder buldre mest :- )

  • #64   23. aug 2008 Vil tilføje det er MEGET dårlig etik i jagthundekredse og der bliver slået ned på de der "spiller smarte". Og der er du ihvert tilfælde velkommen at kikke over jeanette!

  • #65   23. aug 2008 KARIN H: Tusind tak skal du ha, hvis jeg får lejlighed til det så kigger jeg over. Måske var det sundt at komme lidt rundt blandt andre racer og andre folk osse.

  • #66   23. aug 2008 Der er kun en måde at slippe for sladder og det er at tale åbent om det, for så tvinger man dem der sladre til, at stå ved det de har sagt og de er ikke bedre værd.

  • #67   23. aug 2008 Den sladder jeg høre, er der nu altid lidt sandhed i ;o)

    Man går jo ikke ligesom over til en opdrætter og siger; er det rigtigt at du har et hjerteproblem" i din linier ? Jeg ved ihvertfald godt at enhver opdrætter vil benægte det til sin død....


  • #68   23. aug 2008 Er det ikke både useriøst og umodent?

    Min erfaring er at der findes to typer af opdrættere:

    Dem der gør deres bedste for at få avlsgodkendt deres hunde for at bruge dem i avl

    og

    dem der gør deres bedste for at finde de arvelige sygdomme/svagheder der gør at deres hund ikke er god nok til at præge de hunde der kommer fra deres kennel.

    Hvilken kategori vil du helst befinde dig i?


  • #69   23. aug 2008 Nete .....Den første kategori ser vi meget sjældent i udstillingsverden.. De newfopdrættere der er udstiller konstant deres hunde...

    Forstår slet ikke hvad du skriver i nr 2 ?


  • #70   23. aug 2008 Nej ................... nu taler vi om sygdomme ikk`?

    1. Der er opdrættere der er tilfredse med at deres avlshunde opfylder restriktionerne. Disse opdrættere vender det blinde øje til når de hører om sygdomme og ser det som et isoleret problem for den opdrætter der har haft problemet.

    . Der er opdrættere der er tilfredse hvis deres hunde er raske og der udgør restriktionerne kun en lille del, idet restriktionerne bliver pålagt efter at racen har vist sig at lide af den pågældende sygdom. Disse opdrættere er meget opmærksomme på hvad der sker i udlandet for at være på forkant med udviklingen.


  • #71   23. aug 2008 Nete... Forkant med udviklingen ???? Nej overhoved ikke.... En sygdom kommer ikke via luften fra udlandet, men pga en eller anden idiot henter linierne til landet !

  • #72   23. aug 2008 Hvordan undgår I matadoravl?

    Er I kommet over jeres HD problemer?


  • #73   23. aug 2008 Nete... Der er en matadoravlsgrænse på 60 hvalpe, så den sætter ligesom sigselv.
    Vi har ikke som sådan en " avlshan" i Danmark pt.. Alle prøver sig frem. Nogen tager til udlandet og parre deres tæver.

    Nej vi har stadig et HD problem. Pr 1 sept. træder nye avlsrestriktioner til. Der har været meget diskussion omkring HD problemet.. Newferne lider jo ikke som sådan af HD og man mener at vi kan undgå de syge linier fra udlandet ved at man stadig må parre på D hofter.. Min ene opdrætter penn hipp´er når hun udvælger sine avlsdyr. Jeg håber på at flere får øjnene op for denne mulighed, og benytter sig af den. Problemet er jo også hvor mange newfer der arver en HD og hvor mange der motionere og spiser sig til det....


  • #74   23. aug 2008 Vil I hellere bruge en dansk han af middel kvalitet end finde en udenlandsk han?

    Hvordan kontrollere I, hvad det nye blod som er nødvendig jvf matadoravlsgrænsen indeholder.



  • #75   23. aug 2008 Nete... Igen man kender linierne.. så man ved hvad hundene indeholder selv når de kommer til landet.. Mange har kendskab til de amerikanske linier, så intet kommer nærmest bagpå nogen...
    Nogen tager en chance, andre lader være..... Det er vist sådan man udvælger sit avlsmateriale ;o)


  • #76   23. aug 2008 Det kan godt være du har fat i den rigtige tilgang .......... "Hannen er rask & tæven er rask + der er dokumenteret sundhed på de sidste 10 generationer så kuldet bliver fantastisk" .................... men sådan tænker jeg ikke, jeg bekymrer mig om hvorvidt der er en enkelt opdrætter der er "kommet til" at lyve/holdt det for sig selv ............... eller der er et recessivt gen for en sygdom som ikke er kommet til udtryk før men på grund af denne kombination viser sig nu .................... jeg føler mig meget ydmyg overfor at manipulere med naturen.

    Jeg er også forbeholden overfor din tilgang, fordi jeg har set meget erfarne opdrættere med stor indsigt i linierne (siger de selv) der har lavet hunde med sygdomme eller dårlige led, det går jeg ikke ud fra de har gjort med overlæg?


  • #77   23. aug 2008 Nete... skriver " tag en chance eller køb en bamse " ......
    Synes din tilgang er meget naiv *g* Nu sidder jeg med opdrættere der har 10, 20 og 40 års erfaring i newfverden... Jeg kan tage en af mine hundes stambog og få afvide hvad der er sket med forældre 30 år tilbage og hvad der er sket med hvalpene lige siden.. Det er gamle danske linier , vi snakker om.. Selv Alberts far, som er amerikaner, hans aner går tilbage til DK..
    Hvis man oplever en parring som ikke falder godt ud, med f.eks dværgvækst eller deformiteter ja så finder man nok andre græsgange at finde sin kommende avl på...
    Man kan teste for alt, man kan aldrig være sikker, men hvis det så sker, ja så man tage sine forholdsregler ......-
    Man kan jo heller ikke have besøg af blikkenslageren hver 14 dag for at være sikker på ikke at der springer et vandrør....


  • #78   23. aug 2008 Så når du/I får et afkom som I ikke kunne forudsige/vidste så forholder I jer til det altså en reaktiv avlspolitik, jeg har ikke patent på sandheden, så det er helt ok med mig men jeg foretrækker at foretage alle de test jeg kan af avlsdyrene for, at sikre mig, at jeg ikke står med et uheldigt (sygt) afkom.

    Men det sikre mig helt sikkert ikke imod, at jeg vil avle hunde der er noget i vejen med og så vil jeg forholde mig til det på baggrund af den arvegang der gør sig gældende for den på gældende sygdom.

    Jeg er sikker på at jeg kun "ved" en ganske lille del om racen selv om jeg har haft den i 9 år og det er helt tilfredsstillende hvis jeg opnår at blive klogere.

    Men jeg går ind for test for de vil kunne forhindre en hvis mængde sygdomme bliver opdaget på grund af syge hvalpe.


  • #79   23. aug 2008 Nete... Hopper fra nu.... Vil til stadighed mene at man har et alvorlig problem med sin race, hvis det er nødvendigt at tjekke for alt...
    Skulle være meget underligt at sygdomme i ens race pludselig opstod hos en opdrætter i DK og der aldrig tidligere havde været tegn på noget i linierne....

    Årsagen til at jeg så mener at man burde tjekke for HD, er lige præcis at mange hunde sagtens kan gå rundt med dette uden at have symptomerne...


  • #80   23. aug 2008 Det gælder for alle recessive anlæg, at de kan bæres i generationer for at komme til udtryk på et senere tidspunkt hvilket betyder at linieavl der ike producere sygdom i en hvis udstrækning kan være belæg for at "tro" at de pågældende dyr/linie ikke har recessive anlæg.

    Hvad laver du til daglig? Har du været på DKKs opdrætterkursus?


  • #81   23. aug 2008 Debatten stopper her. Emnet på tråden er ikke om avl.
    Ny tråd til videre debat tak.


  • #82   23. aug 2008 Marianne ........... sov godt glæder mig til at fortsætte dialogen imorgen, altid dejligt med udveksling af holdninger.

  • #83   25. aug 2008 som hentydet til længere oppe Jeanette...så er der altid mere end én side af sagen....al begyndelse er svær og det kan være en hård hurdle at være newbie........måske har nogle af de andre udstillere også syntes at det var da mærkeligt at i ikke tog mere initiativ..den er svær...for de kan jo have oplevet jer som værende lidt reserverede?

    jeg er lige kommet hjem fra udstilling med et stort antal tilmeldte hunde af samme race...og selvom de fleste ved hvem jeg er(på godt og ondt:o) jamen så er der ikke så meget tid til at snakke og hilse fordi der er en udstilling at følge med i og ikke alle når at tænke over at det ville være det høfligste at have budt en velkommen..så er det godt at det er en special klub udst hvor de fleste hygger og snakker-ja..og hilser på de nye bagefter :o)
    .....jeg kan kun anbefale at blive til det sidste og cirkulere sammen med de der er tilbage..før eller siden skal i nok finde nogle i kan slå pjalterne sammen med og som i vil nyde selskabet sammen med...men forvent ikke at alle hilser eller kan enes..så lyserødt er det aldrig.

    pøj pøj med jeres næste udstilling....... :o)


  • #84   26. aug 2008 Brak's: Tusind tak skal du ha'! smiley

Kommentér på:
Lukket fest???

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce