{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.966 visninger | Oprettet:

Louise H
Louise H
Tilmeldt:
28. dec 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1

Delehund {{forumTopicSubject}}

Hej Hunde folk smiley Jeg har nogle spørgsmål omkring om det er forsvareligt at have en delehund og om hvilken race det kunne være hvis det er forsvareligt. Vi er to famillier som bor i hver vores lejlighed i samme opgang og vil gerne have en hund, men ser en fordel i at dele hunden da vi gerne vil kunne lufte den og give den den opmærksomhed som en hund har brug for. Vi er i familie og ses utrolig meget og har adgang til hinandens lejligheder så det praktiske skulle ikke være så svært. Hvis man får den rigtige slags hund kan den så godt finde sig tilpas i to lejligheder med lidt skiftende passere.? Vi har alle haft hunde før, men vil lige høre folks råd om projektet og om racer som ville egne sig. Tak for hjælpen smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Delehund
  • #2   28. dec 2018 Så problemet er, at der er to familier som gerne vil have hund - men begge er i tvivl om, hvorvidt man vil kunne tilbyde en hund det, den kræver?

    Hvorfor ikke først finde ud af, om I hver især kan have en hund i det hele taget. Hvis I kan det, så er det win-win for alle OG I kan jo sagtens indbyrdes aftale pasning og lignende, selvom begge familier har hund.


  • #3   28. dec 2018 Jeg er enig med Isabelle.

  • #5   28. dec 2018 Og tænk nu også lige langsigtet engang.
    Hvem skal bestemme hvilket foder hunden skal have, hvem tager beslutning om hvorvidt hunden skal opereres eller aflives ved et brækket ben? Må hunden være i sofaen eller ej? Hvem af jer hænger på hunden i ferien/har krav på den?
    Hvad hvis en af jer flytter eller bliver skilt?

    Nej anskaf jer hver jeres og så kan i deles om tingene som I lyster.


  • #6   28. dec 2018 Jeg tror sagtens det kan lade sig gøre.
    Mange hunde har jo luftere, der går med dem og det fungerer vist ganske udmærket.
    Jeg tror ikke en hund, med en nogenlunde normal og solid psyke, ville ramle sammen fordi den istedet for at skulle ind på 1.tv, skulle fortsætte op til 3.th.

    Hunde er enormt omstillingsparate, så nej, jeg ser virkelig ikke problemet smiley


  • #7   28. dec 2018 Præcis, Maj-Britt. Alle hunde kan godt kende forskel på miljø - om den må hoppe op i sofaen det ene sted og ikke det andet - det er ikke et problem. Men når det gælder at være konsekvent i alle andre sammenhænge, så tror jeg let, det kan komme ud på et skråplan, med mindre man er rigtig gode til at kommunikere sammen.

    Og hunden fortjener at det er nogenlunde forudsigeligt. Det tror jeg vil blive den allerstørste hurdle. Og så selvfølgelig spørgsmålet... hvis den ene familie finder ud af, at det da bare er piece of cake at have en halv hund - og gerne vil have hunden mere end den anden familie?

    Jeg kan se det gå galt, men jeg kan også se det gå godt, hvis man til gengæld har nogle klare linjer, respekt og en GOD kommunikation.


  • #8   28. dec 2018 Det er sgu da en supergod idé. To ting skal dog lige være på plads. Begge familiers krav og behov skal være nogenlunde afstemt, og I bør se bort fra deciderede "enkeltmandsracer".

  • #9   28. dec 2018 Altså min hund har jo selv valgt at blive delehund. Hun render til naboen, når hun gerne vil derned, og kommer hjem igen, når det passer hende. Hun må f.eks. være i seng og sofa dernede - ikke herhjemme. det klarer hun altså fint smiley

  • #10   28. dec 2018 mine hunde var også lidt dele hunde imellem mig og mine forældre, for de have dem tit når jeg arbejde længe, skulle på ferie eller var syg. så mine hunde har to hjem og kan sagtens være alene i begge hjem, dog vil jeg være bekymret om hvem der skal tage det fulde ansvar i som, hvis hunden kommer til skade og den ene familie vil operere men den anden synes ikke det er værdigt?

    her hjemme, er det mig der har det sidste ord hvad der ang hundene.


  • #11   28. dec 2018 Min bekymring går ikke på om hunden kan finde ud af det.
    Det kan langt de fleste.
    Det er mere det at der står to familier som skal blive enige og være enige helt ned til mindste detalje de næste 12 år.

    Ja folk kan enes, men kun lige indtil den dag de ikke længere kan og så står der to familier og hiver i hunden.


  • #12   28. dec 2018 Jeg tror også, at jeg havde valgt en løsning, hvor den ene familie anskaffede sig hunden, stod for al ansvar og økonomi, og den anden familie så var 'bonus'familie

  • #13   28. dec 2018 Jeg synes også, I skal få jer hver jeres. Der er alt for mange ting at blive uenige om på den anden måde.

    Alternativt kan I gøre som hjemmegående foreslår og lade en købe hunden, mens den anden bliver en slags bonusfamilie - hvis I altså kan enes om det. Så er der trods alt kun en familie, der skal blive enige om reglerne og om hvordan tingene skal foregå.


  • #14   28. dec 2018 For at mindske diverse problemer HVIS i skulle blive uvenner..

    Så burde det kun være den ene familie der har hunden, og den anden så passer den..

    Hvad havde i tænkt jer af "samværsordning"? Jeg tænker at selvom det er i samme opgang vil det bliver ret stressende for hunden at "flytte" fx hver uge smiley


  • #15   28. dec 2018 Jeg tænker at selvom det er i samme opgang vil det bliver ret stressende for hunden at "flytte" fx hver uge

    Hvorfor?


  • #16   28. dec 2018 Fordi det vil jo være 2 steder, og når den kommer hjem fra gåturen er det ikke sikkert den helt ved hvilken lejelighed den skal være i..

    Men det er jo også bare en tanke jeg har smiley


  • #17   28. dec 2018 Okay - jeg deler ikke din bekymring og tænker, at en hund der er SÅ skrøblig at den ville blive "stresset" over at skulle bo i to lejligheder, er en hund, der måske ligeså godt kunne ekspederes videre - for den kan da ikke have det ret godt, hvis der ikke skal mere til at vælte læsset.

    Men det er jo så bare en tanke jeg har smiley


  • #18   28. dec 2018 Martine
    Husk, at alt kan stresse din hund. Den holdning forventes det at have her på hg. Havde jeg en så let stressbar hund, så ville den blive aflivet - pronto. Det vil ikke være til at holde ud for nogen af parterne.


  • Louise H
    Louise H Tilmeldt:
    dec 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
    #20   28. dec 2018 Jeg tænker efter jeg har læst jeres indlæg at den ene familie køber og ejer hunden også den anden familie bliver bonusfamilie. Det ville vi godt kunne finde ud af tænker jeg. Er der nogle har hunderacer som nemmere ville kunne tilpasse sig skift? Vi vil self også tage hundens psyke i betragtninger og hvis det ikke går bor den kun et sted.

  • #21   28. dec 2018 Jeg tror nu ikke det vil volde hunden særligt store problemer at finde ud af specifikke regler i to miljøer.

    Den voksne hund jeg passer ved da godt, at hun gerne må være i sengen hos mig, og ikke hos ejer.
    Men problemer kan vel opstå når en hvalp har brug konsekvente og forudsigelige ejere; og den ene familie slår ned på gøen hver evig eneste gang, mens den anden gerne lige lader det gå et par runder. Eller den anden familie reagerer hver gang hunden trækker, mens den første ikke liige orker altid.

    Alle de ting, som udgør en forudsigelig adfærd - vil I mene, at hvalpen er smart nok til at skelne mellem ejere fra start?

    For ellers ville det jo være ligemeget, når en familie med en hund, der står og galper i haven, har en mor der trækker hunden ind HVER gang, en datter der lige lader den gø et par runder, og en far som lader den galpe hele tiden.

    Forudsigelighed er nøglen, og dén kan være svær, når det ikke gælder simple regler i de respektive lejligheder.


  • #22   28. dec 2018 Isabelle, hvilke ord i mit indlæg har du vanskeligt ved at "dechifrere"? Jeg undres i øvrigt ofte over, hvor svært det kan være at formidle et budskab, men jeg var skoletræt fra og med tredje klasse og klarer mig ofte bedst med gestik, hvilket er lidt vanskeligt her.

  • #23   28. dec 2018 jeg tænker de fleste racer kan leve som delehund, så det er vigtigere at I finder ud af, hvad I gerne vil have i en hund og hvad i kan tilbyde den

  • #24   28. dec 2018 Jeg synes #20 lyder som en rigtig god idé.

    Og så tænker jeg at det egentlig gælder som med alt andet - hvad vil I kunne tilbyde hunden?
    Jeg tror alle racer vil kunne passe til det simple kriterie. Så det vigtigste er, hvad I kan tilbyde hunden og hvad I søger i en hund.


  • #25   28. dec 2018 Jeg tror hunden ville se det som ét stort hus med forskellige rum, og ikke som to forskellige bopæle. Derfor tænker jeg godt det kunne fungere. Hunden bør bare efterlades til alenetid det samme sted hver gang, for tryghedens skyld.
    Jeg ville dog aldrig selv dele hund med nogen, for min hund er min beslutning. Jeg vil selv vælge træning, fodring, prægning, forsikring osv. Livet ændrer sig alt for ofte for mennesker, så det er et stort sats at købe hund med en anden familie.


  • #26   28. dec 2018 god at en ejer og en er bonus smiley

    ang race hvad kan i tilbyde af aktivering mm? hvad vil i gerne bruge hunden til? vil i pelspleje osv.

    der er brug for lidt mere info men tanken om at være to på den måde er god. blot skal i enes om regler mm. gennemsigtighed er vigtigt for en hund. så er i enige der så har i jo altid pasning osv. synes det lyder som et super liv


  • #27   28. dec 2018 Altså hunden tænker jeg nok skal finde ud af det, lidt afhængig af, hvilken hund man vælger.
    Men jeg ville være bekymret for, om ejerne bliver ved at kunne finde ud af det. I hvert fald skal man sørge for at få alt på skrift og i øvrigt få snakket sammen og få en fornemmelse af, om man er nogenlunde enige i sin tilgang til hundehold.
    Hvad hvis den ene familie vil flytte? Hvor går grænsen for hvor meget man vil behandle på skader og sygdomme? Hvad hvis den ene familie en dag ikke kan have hund mere - ville begge familier være i stand til at have hund alene? Er blot lige et par ting jeg kunne forestille mig kunne give stridigheder.


  • #28   28. dec 2018 Jeg tror de fleste racer, som er sådan ret easygoing, vil kunne tilpasse sig sådan et liv. Umiddelbart tror jeg at de er ganske få racer der ikke vil kunne affinde sig med det - så slå jer løs på alle racer, og vælg ud fra hvad I kan tilbyde hunden og hvor meget arbejde I gider med pelspleje, fældning osv.

  • #29   28. dec 2018 Og lav nu jeres research ordentligt. smiley Her tænker jeg valg af race, opdrætter mv.

  • #30   28. dec 2018 Tror heller ikke hunden får det svært. Hunde er virkelig dygtige til at tilpasse sig.
    Har selv haft delehund med min mor, og synes det fungerede super!
    Hunde er intilligente og så længe man har en introductionsfase hvor man tager hensyn til at tage det i hundens tempo, kan jeg ikke se det blive et problem smiley
    Problemet bliver nok mere at folkene må enes da som regel har folk vidt forskelligt syn på hvordan opdragelse, mad, socialisering, legetøj, flytning, tidsrum for hver familie.
    Men finder i ud af at det ikke går, kan der jo også komme en hund nr 2 og så kan man benytte hinanden som luftnings og pasnings familie.


  • #33   28. dec 2018 #32 sådan levede min ene hvalp. jeg kunne ikke få fri, så mine forældre tog den om dagen (mor gik hjemme) og så hentede jeg om aften. gik super fint og i dag vader han ind i deres hjem som om han bor der.

    hvis hvalpen udsættes for begge familie og så kunne de tage 14 dage fri, så en familie 14 dage først og den næste 14 dage, og hvis man så spiste samme og ved hinanden, så jeg sikker på hvalpen hurtig finder ud af begge steder er hyggelige.

    mine har bare nydt at have mennesker omkring sig


    alle hunde vælger en person de vil mest, min amerikaner var helt klart min fars hund (selv om hun boede ved mig og jeg ejede hende) var min far der, så lukkede hun ørene og hørte kun på ham.

    min Boston vælger min far hvis jeg ikke er der. og min sheltie min mor hvis jeg ikke er der.


  • #35   28. dec 2018 tænker mere du ikke vil dele ?? men stoler man på folk, lige som jeg gør med mine forældre.

  • #36   28. dec 2018 ja det tænker jeg sagtens en hvalp kan. Den lærer hurtigt de to hjem at kende

  • #38   29. dec 2018 Jeg tror egentlig en hund ville have det fint med 2 familier, de fleste hunde/racer tilpasser sig ekstremt nemt så længe der er vand, mad og aktivitet.

    Det eneste der klinger skævt i mine øre er at - og dette er lidt antaget, så beklager hvis det er helt skudt skævt :) - vi nu skal nå til et punkt hvor mennesker der måske egentligt ikke helt har tid og overskud til at have hund, nu vælger at have det alligevel. Og sætter så sin lid til at en anden familie kan tage over når man ikke selv kan.
    Nogen gange hader jeg at alle familier absolut skal have Villa, Volvo OG Vovse før at cirklen er komplet. Og helst en hund der ikke kræver alt for meget andet en kærlighed smiley


  • #39   29. dec 2018 #38: Jeg er helt enig, og du rammer en af mine kæpheste. Det er som om det nærmest er blevet en menneskeret, eller der er krav om at man SKAL have hund, nu om stunder.
    Dette er iøvrigt en generel betragtning som ikke er møntet på trådstarter. smiley


  • #40   29. dec 2018 Er overhovedet ikke enig. Synes de fleste i dag er imod hunde da de er for bindende og det er umoderne og beskidt at have hund.
    Fra hvad jeg møder, er det meget sjældent at folk får hund med formålet at have en komplet pakke. Og der er de færreste der har ringe intentioner, dog en del der er uvidende, og den synes jeg falder tilbage på hundefolk da jeg mener man burde dele sin erfaring og hjælpe andre. Ofte synes jeg hundefolk der påstår at have erfaring i stedet bruger den negativt og til at fremstå på en særlig måde.
    Synes ofte at erfarne hundefolk har lige så meget at lære som nybegyndere.


  • #41   29. dec 2018 Jeg tvivler på folk her i området fordi de syntes det er moderne.. Det må være et storbysfænomen

Kommentér på:
Delehund

Annonce