{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.437 visninger | Oprettet:

Gigt {{forumTopicSubject}}

Walde har gigt ved begge bagben samt halerod en kort overgang i 2016 fik han noget mod han smerter.
Det er så gået nogen lunde et langt stykke tid uden medicin hvor der kun af og til har været tegn på at han har været generet.
Men i dag har det generet ham voldsomt meget trækken på H,bagben han valgt at sidde ned og tisse han måtte også opgive efter 3 forsøg at hoppe op i sofaen så jeg måtte sætte mig ned på gulvet til ham.
Jeg havde så noget smertestillende at ligge som jeg valgte at give ham og det går bedre nu..
Men hvad skal jeg dog gøre kan jeg byde ham at leve på smertestillende..? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gigt
  • #1   21. okt 2017 Spørger du mig, så ja det kan du godt.
    Hilsen en ejer af en hund på fast smertestillende.


  • #2   21. okt 2017 Hvis du spørger mig, så er svaret nej.
    Man kan smertelindre en del, men man kan ikke gøres smertefri
    Hilsen fra en, som selv har gigt.



  • #3   22. okt 2017 Synes det kommer an på hvor længe vi taler og hvorvidt det reelt gør ham smertefri...

    Er han en ung hund, så synes jeg svaret er nej. Da der var tale om at min dengang 4 årige hund skulle leve på dagligt smertestillende synes jeg ikke det var rimeligt...

    Taler vi om, at min gamle hund, på snart 10 måske skal leve på dagligt smertestillende om et par år, den sidste tid af sit liv, så måske.... Såfremt jeg kunne se, at det var lindrende nok til at hun stadig havde et godt og aktivt liv.

    Men de færreste hundes kroppe kan holde til at være på smertestillende andet end et par måneder før det går ud over maven, fordøjelsen og derefter de andre organer...


  • #4   22. okt 2017 Fast smertestillende bare for at overleve? Nej tak.
    Hunde skal have et værdigt hundeliv.
    En afgrænset periode er OK, hvis det kan holde hunden i gang og holde den smertefri.


  • #5   22. okt 2017 Gigt er en lumsk sygdom, vejret spiller utrolig meget ind på, hvor meget man er mærket af det, jeg har ladet mig fortælle at koldt og fugtigtvejr er det værste. Og den slags vejr har vi desværre rigtig meget af i Danmark.
    Det lyder til at din hund desværre er slem påvirket, når han ligefrem må opgive at tisse. Stakkes hund.
    Hvis det er en gammel hund(+10 år) så har jeg ingen problemer med at man dagligt smertedækker sin hund, men den SKAL være HELT smertedækket, den skal leve et aktivt og glad liv og ikke blot kunne klare sig igennem dagen, hvis du spørger mig. Så jeg tænker at det kommer meget an på hvad man smertedækker for, om det er okay at gøre det.


  • Canin
    Canin Tilmeldt:
    okt 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
    #6   22. okt 2017 Hvor gammel er din hund ?
    For hvis skyld, holder du ham i live ?
    Du kan forsøge at erstatte kød med fisk og kogt grønt. Kød stivner leddene. Det gør proteiner i for store mængder også, så max 1/5 af kosten skal være ren protein.
    Glucosamin og fiskeolie skal han også have.
    Min hund måtte aflives p.g.a. af indre blødninger pga smertestillende medicin mod gigt.
    Den største kærlighedserklæring er at give hunden fri, når dens liv ikke længere er værd at leve. Også selvom den logrer, når den ser dig og spiser sin mad.


  • #8   22. okt 2017 Tak for jeres svar jeg vil tænke nærmere over rådende og selvfølgelig snakke med en dyrlæge, Walde er fra 2010 .

  • #9   22. okt 2017 Jeg syntes det er meget tidligt for en hund at være så slem gigtplaget, særlig hos så lille en hund.
    Er det noget som ligger til racen? Eller hvad kan årsagen være?
    Jeg spørger af ren nysgerrighed smiley


  • #10   22. okt 2017 2010 smiley smiley Det lyder da helt vildt at han skal være så plaget allerede... har han en gammel skade eller spondylose eller noget lignende? Min den ældste er ca samme størrelse og har løbet agility på landsholdsplan det meste af sit liv - indtil hun blev blind - og hun har ingen gener endnu, på trods af stor belastning af hendes krop...

    godt nok ked af at høre, at så ung en hund er så plaget af gigt smiley Her er min gråmule, hun bliver 10 næste gang.


    profilbillede
  • #11   22. okt 2017 Hvis hunden kan leve et liv, der er på præcis samme vilkår som havde den ikke smerter, så ser jeg ikke noget problem i, at den får fast smertestillende.

    Skal den skånes, skal man undgå visse ting, er der mistanke om, at hunden alligevel går med lidt ondt, så er det for mig at se for stort et kompromis..

    Lige hvad gigt angår. Selve gigten - altså deformationen af knoglen - medfører ikke smerter. Det er det omkringliggende væv, der giver smerterne og inflammationen i det.
    Hvis disse ting kan reduceres, så vil smerterne også reduceres. En del af det handler om korrekt belastning af muskulaturen og måske behandling der reducerer inflammationen.

    Der er ting at forsøge.


  • #12   22. okt 2017 # 5
    Vejret behøver ikke at have indflydelse på gigten.
    Det kan være 30 grader med højt solskin og jeg kan være ekstra plaget med smerter.
    Det kan være koldt, gråt og vådt og jeg kan have en rimelig periode uden alt for mange smerter.
    Jeg kender en del mennesker, som har det på samme måde.

    Og desværre, så kan man ikke smertedække helt, der er altid smerter.
    Kan man ikke smertedække et menneske helt, så kan man nok hellere ikke med et dyr.


  • #13   22. okt 2017 Nogle kan man nu godt smertedække, vi er forskellige. Nogle oplever flair ups i nogle perioder og rimeligt ro i andre... naturligvis afhængigt af gigtform.

    Problemet er så at mærke detpå sin hund. De skjuler smerten og så bliver det bøvlet.


  • #14   22. okt 2017 #13
    Ifølge min egen læge samt reumatologerne, som jo burde have forstand på det de arbejder med, så kan man ikke smertedække helt.

    Når ikke man kan smertedække mennesker helt, så tror jeg næppe, at man er bedre til det indenfor veterinærmedicin.............


  • #15   22. okt 2017 Prøv at spørg patienter i stedet.

    Jeg har selv gigt, lidt slidgigt og psoriasisgigt og kan godt smertedækkes i forhold til det.
    Og smerterne er periodiske.

    Sådan er vi forskellige. Læger har meget ofte en hel anden version end patienter har, når det kommer til at leve med sygdomme...

    Uanset - det er svært at måle på hunde, som sagt.



  • #16   22. okt 2017 Jeg behøver ikke at spørge patienterne, er selv patient og har været det i mange år.
    Har også været på gigthospital, der var masser af andre patienter at tale med angående gigt.

    Smerterne er ikke kun periodisk, de er der HELE tiden. Periodisk er de så værre end til andre tider.
    Indtil dags dato har jeg endnu ikke mødt et eneste menneske med gigt, som har kunnet smertedækkes 100%.


  • #17   22. okt 2017 Det er forskelligt hvor vidt at vejret har indflydelse. Hvor at det ikke gør nogen forskel for Anni, så er man ikke i tvivl om at det påvirker mig. Jeg er konstant dårligere i vintertiden end i sommertiden. en uge i 42 grader i Rom, det er lige mig for eksempel.

    Om jeg ville lade hunden leve på smertestillende? Tjaeh. jeg lever på 8 panodiler om dagen for bare at kunne overleve dagen. Hvis det smertestillende er nok til at hunden gerne leger og lever, så ville jeg gøre det. Hvis det er for at den kan holde ud at være til, så nej.



  • #18   22. okt 2017 Enig med CH.

  • #19   22. okt 2017 Hope - det var jo lige netop det jeg skrev længere oppe.
    Det er ikke alle mennesker med gigt som er afhængig af vejret.
    Hos mig kan det være rigtig slemt selv om det er super godt og varmt vejr, andre gange kan jeg have det godt når det er koldt, vådt og klamt.


  • #21   22. okt 2017 Jeg står med en schæfer fra 2011, som har gigt i det ene knæ, og optræk til det i hoften i samme side også.

    Jeg har sat ind med alt der kan sættes ind: startede med kiropraktor og dyrlæge (samme mand), fik lagt en blokade som varer i 4 uger, og imens blokaden virkede, startede hun op på Dog Stride Plus, som er et tilskud med glucosamin, MSM og hyaluronsyre. Samtidig startede hun op på Flexadin, som er et produkt med kollagen. De to tilskud virker forskelligt på gigten.

    Da blokaden klingede af, begyndte hun på cartrophen indsprøjtninger, og har nu fået nr. 3 af 4. Hun har også fået et støttebind, som hun har på når hun laver rigtig hårdt arbejde. Det hårde arbejde var umuligt for bare et par uger siden!

    I sidste uge startede hun så op på CBD, som hun får indtil flasken er tom, og så vurderer jeg om det er nødvendigt at fortsætte.

    Hvorfor alle de tilskud og behandlinger? Fordi min hund på 6 år er for ung til at være gigtplaget. Gigten angribes fra alle vinkler, med præparater der virker ledopbyggende, bruskopbyggende og stimulerer dannelsen af ledvæske. Samtidig tager CBD de smerter, der evt. må være tilbage. Og knæbindet støtter hendes led, nu hvor hendes muskulatur ikke er i top!

    Vinteren skal bruges på forhåbentlig at få gigten helt under kontrol, og få opbygget hendes muskulatur ordentligt igen.

    Var det min hund fra 2010, kan du måske fornemme at jeg ikke ville give op. Jeg ville smertestille, og så ellers gå igang med alt der kan virke. Jeg synes så dog at det er vigtigt at sætte en date for, hvornår situationen skal evalueres, og den tunge beslutning skal overvejes. Jeg har sat datoen til februar 2018, hvor min hund fylder 7 år. Hvis hun ikke er velfungerende på det tidspunkt, skal hun ikke mere. Men som det ser ud nu, er det heldigvis ikke den vej det går.


  • #22   22. okt 2017 Anni, der er så mig ....

    Som sagt, vi er forskellige. Og gigtformerne er virkelig forskellige...


  • #23   22. okt 2017 Har i prøvet Catrophen (staves?). Det havde virkelig god effekt på Sigurt. smiley

  • #24   23. okt 2017 Jeg har ringet og snakket med dyrlægen i dag sidst han blev røntgenfotograferet var i starten af 2016 dangang havde han det der hedder c hofter..
    Jeg har fået en tid til ham på torsdag til undersøgelse også må jeg se hvad de siger,,
    Jeg har læst alle jeres svar og de er med i mine overvejelser så dem er jeg glad for tak skal i have alle sammen dejligt med en side hvor der er god hjælp at hente smiley


  • #25   23. okt 2017 Der er massere at gøre for en gigthund. Min er 12,5 år smiley

  • #26   26. okt 2017 Besøg overstået hos dyrlægen
    1.han har et løst knæled og hun mener det er det der gener ham, lige nu er han så på smertestillende.
    2.øjnene er der også problemer med han har knuder i begge øjne som gener hans hornhinder (vi har fået dråber med hjem men han har et specielt sind så vi får ikke lov at dryppe hans øjne)
    Han har også flere knuder som ikke sidder de steder hvor der typisk dannes fedtknuder.
    Syntes godt nok han har pådraget sig nogle skavanker



Kommentér på:
Gigt

Annonce