{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.876 visninger | Oprettet:

Usikker Schæfer {{forumTopicSubject}}

Når man møder en schæfer, på sin gå-tur med sine egne hunde, gør schæferen for det meste flg :
1. den puster sig op og skælder ud.
2. den er totalt ligeglad med de andre hunde, også selv om de skælder den ud.

I dag oplevede jeg en opførsel fra en schæfer jeg ikke har set før.
er ude og gå i skoven med Anton og Dana, de er i flexliner, hører pludselig noget bag mig på skovvejen, og hiver / kalder mine hunde til mig, Dana sidder ved venstre ben på under 2 sek, det har hun lært, Anton flagerer rundt i den ca 70 cm line der er når flexlinen er hevet ind, ja, han gider sgu ikke hører efter smiley
Manden der skal passere os bagfra er en jogger med en schæfer i snor, og Anton det lille røvhul, giver sig straks til at skælde ud for fuld skrue, og selv Dana hopper et skridt frem. resultatet er at schæferen vender på en 5-øre, og smutter ud af sit halsbånd og stikker af med halen mellem benene smiley
Manden får dog fat i den, og jeg prøver at få Anton til at holde kæft, hvilket næsten er krop-umuligt smiley
Manden med schæfer får passeret os, og den stakkels schæfer er nærmest ved at tisse af skræk og kryber langs jorden smiley
Det skal dog siges at jeg er trukket helt ind i rabatten så der er god afstand der kan passeres på.
Jeg har sjældent set så bange en schæfer, og så for Anton ??!? smiley Den lille prut, schæferen kunne have snappet ham som mellemmad smiley

Er den schæfer det man kalder en usikker hund ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Usikker Schæfer
  • #1   28. feb 2015 der er en del schæfere, som desværre er meget usikker.
    Der handler det faktisk også meget om hvor de kommmer fra (altså hvilken kennel eller privat)
    Vores første hund, var "bare" for en på landet, som vi troede var et godt sted, men det var ikke godt. Det var en ren hunde maskine, nærmest.. Den hvalp var SÅ usikker, og fløj frem, af ren angst for andre hunde. Den gjorde aldrig noget, men den var så usikker. Den blev så desværre aflivet i November, da en anden hund skambed den, og det gjorde den rigtig deprimeret.
    Den vi har nu, er helt modsat. Den er ikke bange for noget, men den gø'er heller ikke af andre, med mindre jeg beder den om det. Han kan godt gø tilbage, hvis den anden hund bliver ved med at gø galt mod den. Der er i sær en lille hund i vores nabolag, som åbenbart har et problem med vores, så ham svare han tit smiley

    Men det er så træls et billede, som racen har fået.. Nogle ejere tager kampen og bygger hunden op, så den bliver en fin hund, andre lever med det, og det billede som det giver.
    Hos schæfere er miljø træning ekstremt vigtigt, netop, så den lære at der er andre mennesker og hunde i verden smiley


  • #2   28. feb 2015 Det kan være den stakkels vuf har oplevet noget ubehageligt tidligere i livet (overfald eller lign.) af en anden hund smiley


  • #3   28. feb 2015 Stakkels hund

    Det skærer mig i mit hundehjerte


  • Frank J
    Frank J Tilmeldt:
    mar 2013

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 24
    #5   28. feb 2015 Det er ikke det generelle billede af denne dejlige race ,men der vil altid være undtagelser og enkelte nervøse kan forekomme lige som i alle racer . Der er selvfølgelig også forskel på hvilke linier de er over.var der tale om en ægte schæfer eller blot en schæferlignende type ?

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #7   28. feb 2015 Nu er det jo langt fra alle sch der kan bruges i gruppe c. Jeg tror det er en blanding af flere ting. Avl og opvækst har meget at sige. Jeg kender en opdrætter der have rigtig gang i handlen. Hundene stod i en lukket garage og kom sjældent ud.

    Det er noget af de mest nervøse hunde jeg har set og hvor var det synd. Folk købte dem gerne for de fik fine resultater på udstilling. De hunde var ødelagte fra start.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #9   28. feb 2015 Line p. Det er netop synd og en skam at så mange hunde ikke lever op til det man forventer af racen. Det vil nu være lettere at nogenlunde vide hvad det er man får,når man køber en bestemt race.

    For mange har kunne tjene penge på at lave racerne om,så de passer til en større kreds af købere og det har ødelagt meget. Jeg har haft tavle hunde og en enkelt blanding. Den blanding var den hund der have den største ro og hårdhed som man kunne ønske sig. Den gik ikke i vejen for noget som helst.

    Det har jeg ikke kunne finde i nogle af de andre hunde,i selv om de har været nøje udvalgt hos kendte kenneler.


  • #10   1. mar 2015 Det var en schæfer han, og en ægte schæfer. Jeg kender racen godt nok til at kunne se forskel.
    Det var en højavls med let carpe ryg.
    Jeg har set den mange gange når han løber forbi hvor jeg bor. Før hen havde han den løs indtil jeg meldte ham og skovfogeden fik fat i ham.
    Men det var trist at se at den er så usikker og angst smiley


  • #11   1. mar 2015 At en hund er en formidabel gr C hund har altså ikke noget at gøre med, om den også er fin i sin omgang med andre hunde - eller omvendt.

    Badetøffel - de fleste højavlsschæferhunde jeg ser, har et ringe væsen, så at den opfører sig på den måde som du beskriver, gør mig ikke specielt overrasket.


  • #13   1. mar 2015 Det er ikke min generelle opfattelse at schæfere er usikre, tværtimod. Du kan jo ikke stå i gruppe c med en hund der stikker halen mellem benene.

    Du sætter - som jeg ser det - lighedstegn imellem usikkerhed i forbindelse med andre hunde og gr C.
    Det er ihvertfald sådan du skriver det - efter min opfattelse.


  • #15   1. mar 2015 Eller også har jeg ikke fanget den rigtigt smiley

    Og du har helt ret - det har aldrig været hensigten, at en schæferhund skulle være usikker


  • #16   1. mar 2015 Ude i den nærlæggende schæferhundeklubben, er 7 ud af 10 nervøse anlagt, og de fleste har bestået gruppe C.. Det handler mere om samarbejdet mellem ejer og hund

  • #18   1. mar 2015 Hvordan "består" man gr C ?

  • #19   1. mar 2015 Der findes desværre meget skrammel i den race... det er skide trist smiley

  • #20   1. mar 2015 Det kan man ikke generalisere på, fordi det kommer helt an på hvem hunden ender hos. Men ja nogle racer er mere usikre end andre. Men den hund kunne have oplevet noget eller avlet forkert der kan være mange grunde. Jeg er hundetræner, jeg ser stor set aldrig en schæfer hos os, da de sikker er i deres egne klubber. Og det kan også være en stor ulempe at de er det. Så lære de ikke andre racer at kender, og de kan reagere som den hund gjorde over for din, fordi de måske ikke rigtig har mødt sådan en slags før.

  • #21   1. mar 2015 Når du stort set aldrig ser en schæfer, burde du måske flade lidt ud mht dine udtalelser om dem ?

  • #22   1. mar 2015 Er der ikke klubber til næsten alle racer? der er i hvert fald en del i min by

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #23   1. mar 2015 Så de bliver ganske enkelt skræmte over at møde andre hunde,fordi de kun ser deres egen race i klubberne?. Med alt respekt så er det noget vrøvl.

  • #24   2. mar 2015 Jeg kender til racen, jeg ser den bare ikke på min trænings plads særligt tit, jeg har boede i et område med masser af schæfer, og nej det er ikke noget vrøvl om at de kan blive en smule bleg over for andre racer, jeg ser det en sjældent gang imellem, når en hund ikke er blevet socialiseret med andre racer, og kun omgås med egne. Og jeg skriver ikke for stikke i nogle racer, jeg skriver kommentar til hende der lagde indhold ind, for at sige det måske kunne være hunden havde det sådan. Men jeg tænker man ikke kan udtale sig ligegyldigt hvor dygtig man er til den race, når man ikke en gang kender hunden og manden.

Kommentér på:
Usikker Schæfer

Annonce