{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.528 visninger | Oprettet:

DKK stamtavle?? {{forumTopicSubject}}

Er en DKK stamtavle garanti for man får en hund uden arvelige skavanker og sygdomme?

Hvad gør DKK for at kontrollere kennelerne som er medlem af DKK ikke avler på syge hunde og hunde med skavanker?

Grunden til jeg bringer dette op i forum, er at jeg har fulgt tråden om Engelske Bulldogs og er nu kommet i tvivl om DKK stambogsførte hunde i det hele taget er sunde, selv om de er smukke.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  DKK stamtavle??
  • #1   18. jan 2015 Der er ingen garantier i livet .. og synes ikke at nogen herinde siger at DKK er en garanti.

    MEN... netop stamtavlen skal bruges inden køb, og det er der de fleste "fejler".

    Der findes mange seriøse og gode avlere i DKK.. DKK kunne dog godt gøre meget mere for at få bugt med de dårlige avlere, som der er i DKK.


  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #2   18. jan 2015 En tavle, uanset hvor den kommer fra, er ikke garanti for noget som helst andet, end at det der står i den, også er sandheden.

    Bruger man ikke tavlen som det selektionsredskab det retteligt ér, INDEN man køber en hvalp, så kunne man akkurat lige så godt have købt uden.


    Sørger DKK for at opdrættere ikke avler videre på diverse sygdomme og skavanker? Næh. Ikke som udgangspunkt. Hvis der er tale om bevidst avl på invaliderende ting eller de ting visse racer skal kontrolleres for inden avl, så er der mulighed for sanktioner og eksklusion for den sags skyld.

    Der er et par etiske retningslinjer, som DKK også håndhæver i en hvis grad.

    Men som udgangspunkt er det opdrætters ansvar kun at avle på noget der også er værd at avle på.
    Og det er købers opgave at sortere skidtet fra, og til dét har man et udmærket redskab i stamtavlen. Kobler man dét sammen med kendskab til racen, evt. igennem en anden, så er man ret godt stillet.

    Om DKK hunde er sunde? Tja... Ikke nødvendigvis. Og om en DKK hund er smuk, afhænger vist mere af racen og øjnene der ser.


  • #4   18. jan 2015 Nej, selvfølgelig er og vil det aldrig være nogen garanti. Men du har god mulighed for at gardere dig mod mulige arvelige sygdomme, hvis du bruger en DKK-tavle som redskab. Heller ikke sagt, at man kan gardere sig mod alle arvelige sygdomme overhovedet, men man kan jo gøre sit til, at man får en så sund hund som det nu er muligt at undersøge smiley

  • #6   18. jan 2015 ved at mange Raser skal undersøges for nogle arvelig sygedom flere af dem skal over på DKK for at godkendes så må man huske at der er 2 reklamation på DKK hunde man kan komme ud for at DKK lukker en op til flere år så som man ikke kan få tavler på sine hunde

  • #8   18. jan 2015 Nej - DKK stambog er ingen garanti. Den er et værktøj opdætteren skal bruge inden denne sætter han og tæve sammen.
    Dkk har stambogsføringskrav til nogle racer. Dvs de kræver lige disse racer er tjekket for nogle bestemte sygdomme. Andre racer har avlsanbefalinger, dvs. disse racer kan fra DKK have enten en basis stambog (opfylder ikke anbefalingerne) eller en plus stambog (opfylder anbefalingerne). Og andre racer kræver de igen slet intet af.

    Dkk tjekker ikke samtlige parringer. Men alle med kennelmærke får kennelbesøg - dvs. en fra DKK er ude og se forholdene og snakker med opdrætter om planer og opdrættet generelt.

    Og bare fordi en sygdom ikke registeres hos DKK, betyder det ikke stambogen ikke kan bruges af opdrætteren som værktøj til at undgå bestemte sygdomme. Så skal opdrætteren bare være det mere inde i racen.. Fordi det ikke kan læses på hundeweb.
    I mine race deles det f.eks. internationalt hver gang en ny hund får en eller anden sygdom. det står ingen steder, men vi i racen ved hvor hvad ligger.. Og det bruger vi så stambogen til at undgå fremadrettet.


  • #9   18. jan 2015 CF: øh, hvor vildleder jeg lige folk? Hvis man gør sit forarbejde godt nok, kan man gardere sig mod nogle arvelige sygdomme, som man typisk ikke ville kunne uden stamtavlen. Det kan godt være, at DKK ikke har sat et krav op om det, men så handler det jo netop om at finde en DKK-avler, der fx. tester på øjensygdomme, selvom det ikke er et krav. Jeg tror måske, du har misforstået mit indlæg. En DKK-tavle gør ikke, at opdrætteren nødvendigvis tester for det, man finder nødvendigt. Man må også selv gøre forarbejdet godt nok smiley

  • #10   18. jan 2015 Adgang til at se stamtavlerne koster penge. Typisk dansk. Er det ikke meget sjældent, at hvalpens stamtræ er tilgængelig i salgsannoncer? For lidt åbenhed og gennemskuelighed er tilgængelig i rigelige mængder.

  • #13   18. jan 2015 Krumme -og det gælder så ikke for de allermest udsatte racer (bulldogs bl.a.) hvor specialklubbens anbefalinger jo er nul og en dyt værd smiley

    CF -det er da ikke løgn. Hun skriver jo netop ikke at tavlen i sig selv giver bedre chancer for en sund hund, men derimod at hvis man bruger den som det redskab den er, SÅ kan man bedre sikre sig en sund hund.
    Og det er jeg da 100% enig i -man bestemmer jo selv om man vil nøjes med DKK's mindstekrav eller ønsker mere... men det kræver at man bruger tavlen til at undersøge anerne.

    Jeg ville ønske DKK stillede større krav, det er jo tilstrækkeligt mange gange bevist at det kan langt fra alle opdrættere finde ud af selv... men det går hårdest udover de købere der tror tavlen i sig selv er en garanti. De der bruger den, kan jo stadig vælge til og fra på baggrund af helbred mm


  • #15   18. jan 2015 Jeg ville ønske at specialklubberne tog ansvar. Det er dem der kender racerne og dem der skal åbne øjnene.

  • #17   18. jan 2015 Selvfølgelig når det er levende dyr det drejer sig om kan der ikke gives garanti, måske forkert formuleret i mit oplæg til denne tråd.

    Jeg kan se flere lægger ansvar over til specialklubberne, men men det er DKK der laver stambogen og deres ansvar.

    Jeg håber der er DKK avlere her, som vil fortælle hvor ofte DKK kontrollerer deres kennel.

    Samtidig bliver der lagt et stort ansvar over til eventuelle hvalpekøbere - man har pligt til at undersøge for arvelige fejl hos den hvalp man måske påtænker at købe. Som ganske almindelig køber uden forstand på hvad der evt. kan findes frem om den pågældende hvalps gener får man ikke gratis og umiddelbart får man ikke oplyst fra DKK at der findes en hundeweb, som der så skal betales for, uden på forhånd at have kendskab til hvad man får oplyst på en sådan web. Samtidig er der ikke alle avlere der udleverer stambog inden køb og det stiller man sig tilfreds med, da man stoler på en DKK stambog.

    Er man ny i hundeverdenen er det umådelig svært at få de relevante oplysninger, men stoler på DKK, da det er den forening man har hørt om og som regel kun godt om.

    Ofte får man at vide købelovens bestemmelser også gælder ved køb af hvalp, så man kan returnere den ved fejl og mangler. Det er smart, man har knyttet sig til hvalpen og vil ikke returnere den til en uvis skæbne.


  • #22   18. jan 2015 Nej, jeg har ingen anelse om hvor mange kenneler, der er registreret i DKK.

    Største delen af "medarbejdere" er frivillige, derfor anførselstegn.

    Min helt personlige mening, burde DKK uddanne sine medarbejdere og give dem løn for det, så kan man stille krav til dem. Det vil selvfølgelig koste nogle penge, det skal jo selvfølgelig betales af medlemmerne.

    Det vil nok medføre nogle bedre kontroller af avlen på sigt.

    Jeg synes DKK har et stort ansvar overfor hvalpene og købere.


  • #25   18. jan 2015 For øvrigt har jeg ingen anelse om hvad de frivillige skal se efter, jeg er ikke professionel hundeejer eller dyrlæge.

    Måske ved uddannelse af DKK's medarbejdere får de at vide hvad, de skal se efter.


  • #30   18. jan 2015 Kunne sælger ikke lægge hundeweboplysningerne ind i salgsannoncen? Når det ikke sker, kunne det måske være fordi, man har noget at skjule. Det er vel de færreste , der har. Tvivl og usikkerhed er med til at skabe myter.

  • #31   18. jan 2015 Selvfølgelig har man selv et ansvar når man nu vil købe en hundehvalp.

    For mig at se er hundeverdenen en jungle og man kan ikke stole på nogen som helst.

    Måske hundeweb, men hvornår får man kendskab til den i forløbet, da man nærmest skal være "insider" for at vide den eksisterer og så skal man betale ca. 400 kr. for at kunne se i den uden at vide hvad den kan bruges til.


  • #33   18. jan 2015 *Krumme* Du skriver "Det (blot en opringning - uden besøg!) burde være nok i langt de fleste tilfælde når det er stueopdræt og med et lille antal hunde og ikke flere end max 2 kuld om året, medmindre der kommer klager, så skal DKK selvfølgelig reagere."

    Jeg kan ikke lade være med at tænke: stueopdræt eller ej, få hunde eller ej... er to kuld om året, på alt for syge tæver ikke også to for mange?

    Det chokerer mig virkelig, at man kan blive DKK-opdrætter uden nogen nogensinde har set, hvor man har tænkt sig at lave hvalpe og set opdrætter i øjenene? Det oser da ikke lige frem af kvalitetsbevidsthed, engagement og hensyn til de kommende hvalpe(ejere)...

    DKK reklamerer for sig selv, med at hvis man køber en DKK-hvalp er det fra en opdrætter de kan stå inde for... den reklame skal man fandme da ikke lave, hvis man aldrig har set om hvalpen kommer fra et skur på en ødemark?! CHOK! smiley

    -

    Jeg er helt med på, at hvalpekøberne også har et ansvar... det skal vi ikke diskutere! Men jeg synes ikke det kan ligges alene på dem. Jeg synes DKK, opdrætter og køber ALLE tre har en eller anden del af ansvaret for, at det her bliver gjort efter bogen og på en etisk forsvarlig måde.
    Således, kan man netop håbe at skulle en af de tre fejle i en enkeltstående situation, 'fanger' de andre to, at der er noget galt, inden det går så vidt, som det fx er gjort i EB-verdenen lige nu.

    Men som det er nu, sidder de jo alle tre (DKK, opdrættere og købere) i en fin rundkreds, når vi har de her debatter, og kaster bare aben og ansvaret videre til de andre?! Det er jo som en børnehave!
    Før nogen tager ansvaret på sig, kan de andre ikke følge trop og her synes jeg faktisk det kunne klæde DKK, som jo må siges at være den af de tre, som har mest "magt", at gå forrest!

    Jeg tror det største problem er at INGEN (i hvert fald meget få!) tør tage tyren med hornene og være den forskel de ønsker at se!


  • #37   18. jan 2015 Isabelle: Jeg mente NATURLIGVIS ikke at de ordret i en billboard reklame på RÅdhuspladsen har skrevet "Vi har kun gode hvalpe i DKK".............. hold nu!

    Jeg mente selvfølgelig det image de har, og søger at opretholde, og den markedsføring de generelt benytter sig af ifht. køb af hunde og hundehold generelt. Jeg kan godt uddybe i en meget lang forklaring om deres markedsføring, markeds-/reklamepsykologi og finde nogle links på deres hjemmeside, hvor deres retorik omkring dem selv ligger meget op til, at man kan stole på dem, meeeeeeeen, det tvivler jeg på at jeg behøver for at du er med på hvor jeg gerne vil hen... ikke? smiley


  • #39   18. jan 2015 Et stort skib kan ikke bare skifte kurs. Ting tager tid. Laaaaaang tid smiley
    Men første lille bitte skridt kunne være at erkende behovet for "modernisering".


  • #40   18. jan 2015 *Krumme*:

    Jeg tror vist ikke jeg har skrevet at en DKK-medarbejder skal tjekke om en hund er sund eller ej? Hvis jeg har er det da en fejl, for det er de jo slet ikke kompetente til... det skal jo være en dyrlæge/specialist!

    "Det gør man man gange ikke for blot at lave den nemmeste løsning." - hvis det betyder at man kan få 2-4000 mere for hver hvalp... hvordan kan du så være så sikker på det?


  • #42   18. jan 2015 DKK laver besøg, men de når næppe alle de mange tusinde kenneler, der er registrerede hos DKK.
    Jeg har boet 2 forskellige steder, mens jeg har haft kennelmærke, og jeg har haft besøg af kennelkontakterne begge steder. Det var den samme, der besøgte mig begge stedet, og han tog simpelthen et geografisk område, og valgte en dag, hvor han de kenneler, han kunne nå inden for det geografiske område.

    Besøget drejer sig ikke i første omgang om hvorvidt man avler på sunde dyr men om dyrevelfærden, som jo da også er vigtigt. Han har et skema med som skal udfyldes om hvilke fysiske forhold hundene lever under, hvad laver man med dem, er de umiddelbart venlige, ser de umiddelbart velpassede ud.
    Man snakker jo da så om forskellige ting, Ham der var hos mig, var paf over, at jeg havde så gamle hunde i en så stor race. Han har selv en stor race, hvor de fleste hunde ikke bliver særlig gamle. Så indirekte blev der da snakket lidt sundhed, men han spurgte ikke ind til diverse sundhedstest, hvilket heller ikke burde være nødvendigt, for de resultater har DKK allerede.

    Kennelkontakterne skal som navnet siger også være kennelernes bindeled til DKK og bl.a. bringe kennelernes holdninger m.m. tilbage til DKK.


  • #45   18. jan 2015 *Krumme*:

    Personligt synes jeg der er meget stor forskel på at vurdere folks intentioner/om de er reelle, om jeg taler med dem i telefonen eller står over for dem. Det kunne jo være det forholdte sig ligeså for medarbejderne i DKK? smiley
    Desuden var det måske forkert at skrive en 'syg' tæve lige i den sammenhæng, da det jeg egentlig gerne ville frem til her, mere var omstændighederne for hvalpene, når de er født. Altså det miljø de vokser op i. Det skal DKK vel også kunne stå inde for?

    Mht sundheden, synes jeg det giver mest mening at indføre flere avlsrestriktioner fra DKK's side, på de racer, hvor man - i samarbejde med specialklubberne - finder det nødvendigt. Men igen: det kræver jo også etiske og moralske specialklubber... og deeeeeeeeeeeeeeet er jo ikke dem alle, der er lige skarpe på det punkt.... smiley

    Jeg har det med pengene fra køb af egen hvalp. Fandt hunde helt ned til halv pris uden tavle og kun nogle enkelte uden tavle til samme pris, som vores. Men det kan jo være forskelligt fra tid til tid og race til race. Da vi skulle købe, tegnede der sig et klart billede af at det GENERELT var billigere uden tavle... dermed ikke sagt at der INGEN hvalpe i hele verden findes, som koster det samme som en med tavle (så fik vi aflivet den stråmand på forhånd!) smiley


  • #48   18. jan 2015 *Krumme*

    Nåå, jeg læser først nu at du ikke mente uden/med tavle... my bad! smiley
    Vi taler helt forbi hinanden så!

    Jeg skal ikke kunne udtale mig om, hvorvidt den enkelte medarbejder er i stand til at bedømme korrekt ud fra et telefonopkald... jeg ved bare, at jeg personligt ikke mener det er tilstrækkeligt, når vi har med folk, som handler med levende væsener at gøre. Der er jo for fanden mere face-to-face kontrol med tøjbutikker end hundekenneler i det her land? smiley

    Eller DKK kunne ekskludere/karantænere (er der noget, som hedder det?!) alle de opdrættere som IKKE bidrager til positiv sundhedsudvikling... DET ville tvinge opdrættere til at slå et slag for sundheden!
    Hvis folk nu heller ikke må købe, af de få DKK'ere, som faktisk gør en STOR indsats... så får vi da SLET ikke sundere hunde... tvært i mod, så er der kun et udbud til stor efterspørgsel og det er møg-avl og importhunde... frygtelig tanke.


  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #49   18. jan 2015 "eg har det med pengene fra køb af egen hvalp. Fandt hunde helt ned til halv pris uden tavle og kun nogle enkelte uden tavle til samme pris, som vores. Men det kan jo være forskelligt fra tid til tid og race til race. Da vi skulle købe, tegnede der sig et klart billede af at det GENERELT var billigere uden tavle... dermed ikke sagt at der INGEN hvalpe i hele verden findes, som koster det samme som en med tavle"

    Øhm. At opdrætte efter specialklubbernes regler, eller at opdrætte med kennelmærke, eller for den sags skyld bare at avle med DKK tavle uden andet, er altså ikke det samme, men prisen ér.

    Hvad der er bedst af de 3, kan man aldrig finde et entydigt svar på. Men man KAN finde det bedste kuld med tavle, hvis man bruger tavlen.


    Og at sammenligne alt det her med avl uden tavle, er fint nok, det er bare ikke dét du har argumenteret for indtil videre.


  • #50   18. jan 2015 Footroots: jeg tror ikke helt jeg forstår hvor du vil hen? smiley Som jeg skrev til krumme, sammenlignede jeg ifb. prisen tavle og ikke tavle... hvad er det du mener "jeg har argumenteret for indtil videre"? smiley

    Er ikke for at være flabet, jeg forstår det bare ikke lige smiley


  • #53   18. jan 2015 Jeg taler indenfor bulldogverdenen Maj-Britt - ikke DKK generelt. Det skulle jeg nok ha' skåret ud i pap.

  • #54   18. jan 2015 *Krumme*
    Ja, og man kunne jo ikke forestille sig, at de gjorde begge ting... desværre smiley


  • #57   18. jan 2015 SPOT ON, CF! smiley

    Og det er der DKK ikke lever op til sin DEL af ansvaret - for det er skam ikke deres alene. Det kan man ikke tillægge dem. De kan jo ikke blive sat til regnskab for opdrætter og/eller købers moral/etik.


  • #58   18. jan 2015 Ja Maj-Britt, men der er jo heller ikke tale om at de racer, hvor noget fungerer, skal have samme restriktioner som de racer, hvor det ikke fungerer? smiley

    Self. skal der kun sættes de berænsninger, som giver mening for racen... heraf det noget gennemgående argument med at specialklubberne skal ind over.


  • #60   18. jan 2015 Hvis nu man ikke kunne få tavle, på en hvalp, lavet af forældrehunde, som ikke tilsammen bidrager positivt til racen - så er det vel meget simpelt?
    Det kræver så en indsats ifht. at nogen skal vurdere hvad 'positivt' er og hvor grænsen skulle gå og igen: her mener jeg specialklubberne (i hvert fald de ordenlige af dem!) ville være SÅ ideelle at få i tale!


  • #62   18. jan 2015 Jeg er bestemt ikke begejstret for Bulldogklubben.... smiley

  • #64   18. jan 2015 Ja, jeg glemte bare lige at du også var her........

  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #65   18. jan 2015 Hvordan vil du vurdere og bestemme hvornår en kombination ikke bidrager positivt til racen?
    Hvordan vil du gøre det systematisk, så det rent faktisk fungerer.

    Og vil den fremgangsmåde så rent faktisk bidrage positivt på nogen som helst måde?



    Jeg kan afsløre at den slags HAR været forsøgt.
    For år tilbage var der nogen der mente det var en knaldgodide at gøre sig til smagsdommer for hvad god avl var, ved bl.a. retrievere og spaniels.
    Og det var bestemt ikke en succes, for det resulterede i at alle os der ville have en hund der rent faktisk kunne arbejde, var nødt til at kigge andetsteds, for avlen af dén slags hunde var pludselig ikke mulig i DKK længere.
    Det resulterede så i etableringen af DJR, og en ret drastisk medlemsflugt fra DKK. I dag er spanielklubben under DJR væsentligt større end DKK's

    Det tog DKK et par år at erkende deres fejl, før de rullede ændringen tilbage igen.

    Det har også været forsøgt i andre racer, uden succes.


  • #67   18. jan 2015 No'Vi'Ki, om forældredyrene sammen bidrager positivt til racen vides først med sikkerhed, når hvalpene er voksne.
    Det er levende væsener, vi snakker om. Ja, der er visse ting, der kan udelukkes via forskellige test, men der er sandelig mange ting, der ikke kan testes for og ting, hvor test kan forbedre sandsynligheden men ikke give nogen sikkerhed.


  • #68   18. jan 2015 Jeg har BESTEMT heller ikke skrevet, at man kan undgå racerelaterede sygdomme ved at købe med DKK-tavle? Jeg synes ikke at min kommentar kunne vildlede nye købere, jeg tror simpelthen bare du har misforstået mit indlæg. Det er LANGT fra sandheden, og jeg beklager, hvis det overhovedet har kunne forstås på den måde! smiley

  • #69   18. jan 2015 Footrot: "Det kræver så en indsats ifht. at nogen skal vurdere hvad 'positivt' er og hvor grænsen skulle gå og igen: her mener jeg specialklubberne (i hvert fald de ordenlige af dem!) ville være SÅ ideelle at få i tale!".

    Jeg erkender blankt her, at selve det grove "sorterings"arbejde, skal man være meget klogere end mig for at kunne udtale sig om. Så det vil jeg ikke gøre. Men jeg tror på, at der sidder nogen som ved mere om de bestemte racers sundhedsproblematikker, som så kunne rådføre sig med DKK om at lave avlsrestriktioner, som giver mening. Og opfylder man ikke dem - kan man ikke få tavle på sine hvalpe... færdig bum!

    Maj-Britt: Nej!


  • #71   18. jan 2015 Noviki - alt virker jo til at være i den skønneste orden. Så der er sandsynligvis ikke noget at komme efter. Det var øv - du tog fejl. smiley

  • #72   18. jan 2015 Lene: Okay, jeg omformulerer, så selv prins knud er med: om forældredyrenes avl mest sandsynligt kaster LORT eller POSITIV avl af sig..............

    Vi er vel alle enige om, at der ingen garantier kan gives. Jeg taler så bare for at man gør HVAD MAN KAN i stedet for at se på!


  • #73   18. jan 2015 Ahhh det er vist ikke kun Bulldogklubben der er problemer med.

    Mange racer fejler jo aldrig noget, hvis du spørger nogle af specialklubberne og opdrættere i dem.


  • #75   18. jan 2015 Maj-Britt:
    Bulldoggklubben nævte jeg, da du SELV bad mig specificere. Det gjorde jeg så! Jeg går ikke ud fra at du er så dum at du tror det er den ENESTE specialklub, hvor der ind i mellem dukker problemstillinger op. Men den nævnte jeg som den eneste, fordi det er den JEG har bedst kendskab til og VED er en katastrofe.

    "Hvis folk nu heller ikke må købe, af de få DKK'ere, som faktisk gør en STOR indsats", lige DER, hvor du igen selv skulle ha' statistikker og meningsmålinger, for at fatte hvad der sker, skulle jeg ha' skåret ud i pap for dig, at jeg mente " fx de få DKK'ere i Bulldogverdenen, som faktisk gør en STOR indsats".

    Og nu, har jeg ikke lyst til at diskutere mere med DIG for mit blodtryk ryger op et sted, hvor det ikke længere er sundt for mig. Jeg ved ikke om du spiller dum, eller du er det - men jeg melder mig ud af din hetz.


  • #77   18. jan 2015 Nu består specialklubber jo ikke kun af opdrættere (seriøse såvel som useriøse), normalt vil en stor del af medlemmerne være almindelig hundeejere, så hvis man brænder for en race med store sundhedsproblemer, og man ikke synes, at specialklubben tager sit ansvar alvorligt, så kan jo også prøve selv at påvirke sin klub.
    Man er vel næppe det eneste klubmedlem, der gerne vil kunne købe en sund hund næste gang.

    Godt nok er det DKK og ikke specialklubberne, der stambogsfører, men specialklubberne har også nogle håndtag at dreje på. Hos os bliver alle sundhedsresultater f.eks. offentligtgjort i klubbladet, så alle kan følge med, både med status for racen som helhed, og med de forskellige linjer sundhed, og hvilke test, de forskellige opdrætter får foretaget.
    Derudover har vi sat restriktioner på optagelse på hvalpeliste, hvor kun kuld efter forældre med HD A og B kan optages.

    Det er helt sikkert op ad bakke i nogle klubber, men det er trods alt nok mere givende end bare at skrive herinde.




  • #78   18. jan 2015 Lene: Det er lyder så fint med at gøre noget selv, som menigt medlem - og så prøv at gør det med Bulldogklubben.... så kan vi jo se hvor godt det går! smiley Der er lige så meget indavl i bestyrelsen, som blandt deres hunde... hvis man har bollet formanden, kan man godt avle på en hund med furunkler! (self. sat på spidsen, men for at illustrere hvor slemt det står til!).

    Der er selv OPDRÆTTERE, som har ØNSKET at sætte sundheden i højsædet og virkelig gøre noget. Men resten af klubben er stadig i TOTAL fornægtelse af at DERES race dog skulle have NOGLE problemer OVERHOVEDET!!
    Og så kan de jo snildt sidde der og klappe hinanden på skuldrene... det er desværre ikke så udbredt, det der sundhed, ifbm. bulldogklubben (nok også derfor det står så skidt til, måske?) smiley

    Det lyder til at det står fint til hos jer - det kan jeg kun glæde mig over - men med Bulldogklubben er det desværre en HELT anden historie...


  • #81   18. jan 2015 *Krumme*: Hvor ville jeg ønske, at jeg bare kunne skrive: "ja, så er det det vi gør!". Men når LAAANGT over 50% af det demokrati tager hovedet op i røven når det kommer til sundhed samt luller medlemmernes ører fulde af løgn og gør alt hvad de kan for at lukke munden, på dem der ikke er enige, så er det dælme svære vilkår for at få noget igennem.
    Ikke at man ikke skal prøve - men jeg kender til flere, som har måtte opgive efter mange mange mange ÅRS kamp med klubben...

    Det lyder utroligt, men sådan er det desværre smiley


  • #83   18. jan 2015 Maj-Britt der er jo ingen grund til at være på tværs bare for at være det smiley Du ved godt, hvor der er problemer.

    Jeg er ikke imod DKK.. meeen de burde stramme op, og tage fat i specialklubberne.


  • #85   18. jan 2015 Når en avler offentligt fortæller, at hun vil bruge en hanhund med furunkler i avlen, så er vi vel enige om, at det er noget lort????

  • #86   18. jan 2015 Hvad er over grænsen... Maj- Britt??

  • #88   18. jan 2015 *Krumme*:

    Det er måske sidste våben i bæltet? Jeg ser i hvert fald ikke mange andre veje, end at nægte at samarbejde med dem og så simpelthen, som dem der gerne vil det sunde, gå sammen uden om dem og starte nyt ry op fra bunden. Det går heldigvis rigtig fint, for de opdrættere, som har gjort det. Men bagsiden er jo også, at alle så i stedet pludselig forventer at de opdrættere kan trylle en bulldog til verdens sundeste hund på 2 generationer - og så skal de jo SELVFØLGELIG have tæsk, hvis ikke deres hvalpe er 100% perfekte og sygdomsfri... selvom de faktisk er VÆSENTLIGT sundere end gennemsnittet...

    Det oser af konkurrence og "hvem fik ret" snarere end samarbejde og kærlighed til racen og for SØREN hvor jeg bare ærger mig over det. smiley meget!


  • #92   18. jan 2015 Jeg skriver aldrig at DKK=rask hund... jeg har skam haft en meget syg DKK hund, så lærte lektien på en ret træls måde.

  • #93   18. jan 2015 *Krumme*: Ja og "vi sidder på magten" er tilsyneladende også vigtigere end at tage skyklapperne af. Det er som om de nægter at se, hvad der sker LIGE for øjnene af dem. Kodeordet til bulldogklubbens drift er virkelig "benægt, benægt, benægt!".

    Og før de, som du vist også selv skrev længere oppe (eller var det en anden?!), erkender, at det er tid til at modernisere sig, så sker der desværre nok ikke ret meget smiley

    De synes jo, som eksemplet med EB'en med furunkler, selv at de laver nogle HELT fine hvalpe.... også trods sygdomme som denne!


  • #94   18. jan 2015 No'Vi'Ki, Nu har jeg jo ingen interesse i at foretage mig noget i Bulldogklubben, men jeg har som menigt medlem i Pyrklubben startet en kamp for ændring af typen, så vi kom nærmere det, der blev beskrevet i standarden. Pyreneeren er en race, hvor der har været enormt store typeforskelle fra land til land, og det der var normen for 25-30 år siden i DK, var ikke så korrekt.
    Det virkede da også uoverskueligt i begyndelsen og ikke særlig populært, og jeg var da meget i modvind, men der er faktisk sket en rigtig stor ændring i opfattelsen af, hvad der er korrekt.
    Det er selvfølgelig ikke bare mig, Udligning af typeforskellene og større forståelse for korrekthed er mange steder i verden er hjulpet meget på vej af udbredelse af internet.
    Det jeg vil sige med det, er at man kan altså faktisk godt som enkelt menig medlem påvirke holdningen i en specialklub, og det skulle trods alt undre mig, om der slet ikke er andre medlemmer i Bulldogklubben, der kan se, at racen har et problem.

    Men No'Vi'KI, jeg kan sagtens forstå, du synes, det er nedslående.

    Man hører så tit, at det, hvalpekøbere vil have, er sunde hunde, men når jeg så tænker på, hvordan bulldogs af forskellige slags er blevet modehunde, så synes jeg påstanden er en sandhed med meget store modifikationer. En ting, er hvad der gemmer sig af "skjulte sygdomme og usundheder" i nogle racer, som man måske ikke lige kan gætte sig til, men man kan da sige sig selv at et udseende som en eb's er usundt.


  • #95   18. jan 2015 Lene:
    Jeg tror man skal have været lidt tættere på Bulldogklubben for at forstå, HVOR korrupt det i virkeligheden er. Jeg, i min naivitet, håber at der sker noget en dag. Men lige nu, er sidste våben at melde sig ud, så man da i det mindste ikke giver dem sin støtte.

    Man tror det ikke - men der er, som foretagendet ser ud lige nu - INTET at gøre. Det er næsten rockerlignende tilstande med trusler, løgne, udfrysning og det der er værre, hvis man er kritisk smiley


  • #96   18. jan 2015 Trist smiley

  • #97   18. jan 2015 Tak for jeres svar smiley

    For mig har det været lærerigt, ud fra det I har skrevet, kan jeg konkludere problemer med for- og bagben hos anerne hos hvalpen bliver beskrevet i stambogen, men men andre arvelige problemer hos hvalpens aner bliver ikke beskrevet i stambogen.

    Håber min iagttagelse er korrekt.

    Hvis ja, så synes jeg stambogen er yderst mangelfuld, så DKK bør revidere reglerne for at få hunde stambogsførte i deres regi.

    Har lige set Mai-Britt's tråd "Nyt fra DKK" især hundeweb, der er så vidt jeg umiddelbart kan se, står der intet om hvad man kan se om den hvalp man muligvis vil købe.


  • #100   18. jan 2015 C.F. Min intension har hele tiden at diskutere generelt og ikke specifikke racer, da DKK stambogsfører rigtig mange forskellige racer.

    Der var og er helt bevidst for ikke at skabe ballade mellem "racenørder" og ikke hænge nogen ud, hvilket jeg mente ville skabe en sober debat.

    Krumme, så vidt jeg umiddelbart kan se, skal man længere ind for at finde flere oplysninger om hvad man kan se, det næste er så man skal melde sig ind i DKK.

    Hvor mange, der blot ønsker sig en familiehund, bliver ved med at lede på DKK's hjemmeside og så endelig at finde ud af det koster penge, når man på forhånd tror på at DKK stambøger borger for en vis seriøsitet hos avlerne.


  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #102   18. jan 2015 hundeweb mener jeg så til gengæld er en sovepude af format.

    Inger. STamtavlen er ikke mangelfuld. Den fortæller hvilke aner en hvalp har, og det er dét.
    MED stamtavlens oplysninger kan man så søge de informationer man nu mener man har brug for/lyst til.
    Og det er hér jeg mener hundeweb er en sovepude af format, for med adgang dertil, så kigger man, og tror den hellige grav er velforvaret.
    Uden adgang dertil bliver man enten ærgelig over ikke at have adgang, eller man får en bekendt til at søge oplysninger...

    Det er bare ikke alt der er værd at vide, som også registreres dér. Hvilket nødvendiggør at man er nødt til at søge alle mulige andre steder også, bl.a. blandt kendere af racen og linjerne.


    For mit vedkommende er det jo fint at jeg kan se officielle resultater fra prøver på hundeweb.... De er bare ikke skide interessante, det er vejen til de officielle resultater der er interessant.
    Bør hundeweb registrere alt? Nej. Det mener jeg ikke.
    Hvalpekøbere bør, som de mærkeligt nok kunne finde ud af "i gamle dage" være væsentligt mere kritiske og væsentligt mere søgende. Aktivt.
    I dag forventer mange at man bare taster et nummer, og så får man alt foræret. Og det er dælme en forkert indgangsvinkel.


  • #104   21. jan 2015 Har fulgt tråden om Bulldogs og så selvfølgelig min egen.

    Først er jeg absolut ikke ude på at hænge Bulldogs ud, men der har været meget omkring DKK, som har været lærerigt.

    Hvis det kan lade sig gøre at diskutere bredt og ikke kun om en enkelt race.

    Håber jeg har forstået rigtigt ellers må I korrigere mig.

    Min påstand er følgende:

    Kennel stor som lille, kan parre 2 hunde af samme race med DKK stambog uanset hvor mange skavanker de har, hvis det er rigtigt, er en DKK stambog kun et bevis for hvalpene er racerene og ikke mere.

    Det vil i hvert fald for mig give stof til eftertanke om jeg har lyst til at betale merpris for papir på en raceren hund med diverse indavlede skavanker.


  • #105   21. jan 2015 Inger ... Flere specialklubber har jo krav inden der kan komme tavle på... Det er her at Bulldogklubben er lidt bagud.

  • #106   21. jan 2015 Louise, lige et uddybende spørgsmål.

    Skal man være medlem af en specialklub for at have en kennel for en race for at avle hvalpe, som kan få DKK stambog?


  • #107   21. jan 2015 Pas... jeg avler ikke, men tror det ikke??

  • #109   21. jan 2015 Inger -det er ikke helt rigtigt. Flere af specialklubberne har jo faktisk været gode til at kæmpe for deres race, og har dermed kunnet bevare nogle af kravene for avl. Og disse krav skal self stadig opfyldes for at hvalpene kan få tavle.

    Men desværre er mange krav istedet blevet til anbefalinger, og i de tilfælde kan man så få tavle på, bare forældrene har, men vil man have specialklubbens stempel i passet, skal man leve op til anbefalingerne... det er ikke godt nok.



  • #110   21. jan 2015 Michelle, skal man være medlem af en specialklub for at avle i DKK regi?

  • #111   21. jan 2015 Venges skriver nej smiley

  • #112   21. jan 2015 Louise, det har jeg set, men Michelle kom på banen og hun er hjælpeadministrator her i det her forum, derfor vil jeg gerne høre hendes helt klare svar.

  • #113   21. jan 2015 Inger -nej det skal man ikke... man behøver heller ikke være medlem af DKK... Men man skal stadig overholde reglerne fra DKK, hvis man vil stambogsføre der...

    -men som HA'er ved jeg nu ikke mere om hunde, DKK eller andet end så mange andre herinde;)


  • #114   21. jan 2015 Venges avler bulldogs og tænker at hun ikke er medlem af BDK.

  • #115   21. jan 2015 Michelle jeg går helt ud fra dine udtalelser har mere vægt i kraft af din titel som hjælpeadministrator, du/i kan gå ind og korrekse folk, samt slette.

  • #116   21. jan 2015 Inger... Som Michelle skriver, så betyder titlen ikke helt det du tror smiley

  • #117   21. jan 2015 Inger -så vil jeg lige tillade mig at rette den opfattelse.

    Som HA'er kan jeg "skælde ud" og korrigere, ja, men KUN når det handler om brud på HG's brugerbetingelser.
    At man er HA'er betyder ikke at man har større hundeviden end nogen andre. Mine indlæg har således ikke mere vægt/er ikke mere korrekte end andres.

    Når jeg skriver herinde, skriver jeg som MIG, ikke som HA'er. HA-hatten kommer kun på når reglerne brydes. Så 99% af tiden, skriver jeg altså bare som lille mig, der hverken er klogere eller bedre end andre herinde smiley


  • #118   21. jan 2015 Tak for det, så lærte jeg noget igen.

  • #120   21. jan 2015 Venges, ja dit svar er helt klart og tydelig, jeg er dybt rystet.

    1000 tak for svaret.


  • #122   22. jan 2015 Inger, du nævner indavlede skavanker i nr. 104, men netop stamtavlen kan jo bruges til at sikre, at hunden, du vil købe, ikke er indavlet.

    Og med hensyn til avl af DKK hunde uden at være medlem af enten DKK eller specialklub, så har flere svaret, at det kan man sagtens, og det er også rigtigt, men det giver ikke ret god mening at gøre det, for det er meget dyrere at registrere hvalpene for ikke medlemmer, og det er sandelig dyrt nok i forvejen. Medlemskab er en billig pris i forhold til ekstraudgiften til registrering.


  • #124   22. jan 2015 Men Isabelle, der er jo stadig krav. Vi har f.eks. stadig krav om HD fotografering. Det vil sige, at der skal være kendt status, og bare det er bedre end ingenting. Vi har det samme krav, som mange racer har, nemlig at man må avle frit på a, b og c. D og e må kun bruges undtagelsesvis og kun til en a eller b hund.

    Dvs. at Ingers påstand om, at nu kan opdrætterne bare tage 2 hunde uanset skavanker og parre dem, ikke er rigtig. Man kan f.eks. ikke parre c til d eller det der er værre.

    Jeg foretrak også DKK's tidligere restriktion om ingen avl overhovedet på d eller e hunde (vel at mærke, hvis det var påvist, ikke alle racer havde jo krav om hd-fotografering overhovedet), men at sige, at der slet ikke er restriktioner nu er altså ikke rigtigt.


  • #125   22. jan 2015 Isabelle -der er altså stadig racer der har KRAV omend de er få og langt fra strenge nok

  • #126   22. jan 2015 Her er f.eks. labbens krav

    Avlsrestriktioner:
    HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.

    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller smiley

    AD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel AD-status registreret i DKK.

    En hund med AD grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0)

    Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Kryptorchid-attest:
    Faderen til hvalpene skal have en dyrlægeattest, der beviser, at han har normale testikler på normal plads
    eller en FCI-anerkendt præmiering
    eller Dansk Retriever Klubs kvalifikationsprøve.

    Øjenkrav for prcd/PRA: Afkom kan kun stambogsføres såfremt mindst et af forældredyrene er registreret genetisk fri for prcd/PRA i DKK.

    En DNA-test for prcd/PRA gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er registreret prcd/PRA-fri i DKK, registreres afkommet "Fri grundet forfædres DNA test".





    Foruden kravene er der så nogle anbefalinger -men retrieverklubben er jo netop en af de klubber der faktisk har formået at fastholde en række restriktioner


  • #127   22. jan 2015 Når flere "eksperterne" dårligt nok kender systemet og i endnu ringere grad kan blive enige om, hvilke retningslinjer der gælder, kan jeg godt forstå, at den almindelige hvalpekøber bliver lidt forvirret. Jeg ved, at jeg er. Nu kan man så skyde på min manglende intelligens - og med rette. Men jeg er stødt på hundeejere (også herinde), der er endnu dummere.
    Hvad gør vi så i denne jungle?


  • #128   22. jan 2015 Søren, det vel ikke så underligt, at vi har forskellige opfattelser mht. restriktioner, krav og anbefalinger. De varierer jo fra race til race, så for at det skal være relevant for en hvalpekøber, skal der jo ses på netop den race, vedkommende gerne vil have.

  • #130   22. jan 2015 Paraplyorganisationen dkk burde vel sætte retningslinjerne for medlemmerne og sikre, at de blev overholdt. Ellers giver det for mig ingen som helst mening. Al den skodavl, der forgår i dkk's hellige navn, burde selvsamme dkk da sanktionere ud af banen. En del tråde herinde tyder mere på kammerateri end egentlig interesse i problemløsning.
    Det kunne være så godt, men.......

    PS! Jeg kan ikke læse om specifikke hunde i linket, og avlsanbefalinger burde være avlskrav. Ellers er det en gummiparagraf - intet værd.


  • #131   22. jan 2015 Har du forsøgt at vælge en race nederst i linket ?

    Jeg har ikke sat mig ind i alle andre racers krav og anbefalinger, men du kan prøve at åbne for pyreneere, der er både krav og anbefalinger.

    Det ville jo ikke give logik at have samme krav for forskellige racer.


  • #132   22. jan 2015 Lene - det er den specifikke hund ikke race, jeg mener. Ex - Jeg har kig på en labrador. Jeg kan se kravene(anbefalede), men kan ikke se data på specifikke forældrehunde.
    Jeg er åbenbart ikke begavet nok til at forklare mig. Det er kun mit problem. Ja og så måske sælgers, for mine penge er lige så gode som dine.


  • #133   22. jan 2015 Underlig bemærkning til sidst, gad vist hvad den skulle gøre godt for smiley

    Data på specifikke forældredyr ses på hundewebben, der, som du sikkert allerede ved, kun er åben for DKK medlemmer. Vil du ikke være medlem, og det går jeg ud fra, at du ikke vil med din holdning til DKK, så må du jo få andre til at se for dig, eller bede opdrætteren om et print.


  • #134   22. jan 2015 Vedr. labrador, kravene er krav, som i: hvis du ikke overholder dem, får dine hvalpe ikke stamtavle. Derudover har klubben anbefalinger. Du får det til at lyde som om, du blander krav og anbefalinger sammen.

  • #135   22. jan 2015 Selvfølgelig vil jeg ikke betale for at se relevante sundhedsdata relateret til den hvalp, jeg skal købe. Det skal jeg fx ikke i sverige, hvor udvalget også er større.
    Pas nu på ikke at lade jer forblinde af egen fortræffelighed.

    En anbefaling er intet værd, men et krav er, hvis det overholdes.


  • #136   22. jan 2015 Hvis kravet ikke overholdes får hvalpene ikke stamtavler. Så det er forholdsvis simpelt.

    Hvis ikke du gider spørge f.eks. opdrætteren om print af sundhedsattester for forældredyrene, så må du undvære jo eller købe i Sverige, også forholdsvis simpelt.


  • #137   22. jan 2015 Man skal da ikke spørge om sunhedsattester. De skal sgu da ligge i annoncen som print eller link. Det andet er da for useriøst.

  • #138   22. jan 2015 Jamen så skulle det vel heller ikke være et problem, at du ikke kan komme ind på hundewebben.

  • #139   22. jan 2015 #138
    Dit svar giver ingen som helst mening smiley . Som sædvanlig i de her for/imod dkk debatter. Jeg har ikke yderligere spørgsmål, og hvis jeg har, råber jeg dem bare ud ad vinduet.


  • #140   22. jan 2015 Jeg prøver igent:

    Du brokker dig over at DKK ikke duer, fordi du ikke kan se data på specifikke hunde uden at være medlem,. Samtidig stempler du opdrættere som useriøse, hvis ikke de har annoncer med alle sundhedsattester.

    Og du vil formentlig ikke købe hos en opdrætter, du anser for useriøse. Så hvad rolle spiller det, om du kan komme ind på hundewebben, hvis du sorterer opdrætteren fra allerede ved annoncen uden sundhedsattester ?


  • #141   22. jan 2015 Med den holdning, du repræsenterer, kan det ikke undre, at der sælges så mange tavleløse hunde.

  • #142   22. jan 2015 Søren.. Det kan være svært med en debat, når dit formål bare virker som om at være på tværs kontant.

  • #143   22. jan 2015 Louise du har mig på filter. Hvad får dig til at tro, at din mening har min interesse?

  • #144   22. jan 2015 Louise, det må man sige ja til

  • #145   22. jan 2015 Buhuuuu Søren.. ja men du er den eneste der, så det er der nok en god grund til. Du kan jo bare svine mig lidt til i de andre tråde som før smiley

  • #147   22. jan 2015 Det er helt klart nemmere at forsøge at hånliggøre end at give ordentlige faktuelle svar. Det var forventet omend stadig utilfredsstillende. At i så er flere samlet stadig uden at kunne svare reelt, gør kun situationen mere latterlig.
    Jeg kan til gengæld sige mig fri for at have andres hænder oppe i min røv for at påvirke mine udtalelser.


  • #150   22. jan 2015 Ambull'en er på forbudslisten.
    På mine hunde så jeg "forfædrenes" tal på noget pennhip? , som jeg dengang fik forklaret, men har glemt i dag. Men ellers generelt tror jeg, kravene til ambull var ligeså diffuse og ringe som til eng. bulldog i dag. Der var en del brodne kar.


  • #151   22. jan 2015 Vil I gøre mig en tjeneste? Lad nu være med jeres personfnidder - tak.

    Umiddelbart som førstegangskøber af en hvalp, som skal bruges som ganske almindelig familiehund.

    For det første skal den være med stambog eller ikke?

    I den proces vil jeg gå ind på DKK's hjemmeside og se hvorledes de beskriver en stambog, så vidt jeg kan se, får man kun at vide at DKK hunde er super racerene endda gennem mange generationer, se billede 1.

    Der bliver henvist til hundeweb, ja man skal betale 475 kr for at få adgang, det er for mig noget diffust, for hvad kan man egentlig se. se billede 2.

    I har skrevet meget om hundeavl i dette forum, hvilket jeg har lært meget af,
    Efter mit mit skøn som udenforstående, burde DKK stramme noget op og være mere åben overfor helt nye kommende hundeejere.

    Sætter billede 2 i næste indlæg, kan ikke sætte 2 billeder i, desværre.


    profilbillede
  • #152   22. jan 2015 Billede 2

    profilbillede
  • #156   22. jan 2015 Mai-Britt

    Selvfølgelig undersøger man på forhånd faktuelle oplysninger om det produkt eller dyr man nu gerne vil anskaffe sig.

    I min verden (måske er jeg helt forkert på den), vil jeg først finde ud af om jeg skal have. En hund med stambog eller ikke, og jeg vil absolut ikke på det tidspunkt i processen betale for flere oplysninger end dem jeg kan få gratis.

    Næste punkt venner og bekendte, nogle er for stambog andre lodret imod, så det må være dem, der har de mest velfungerende hunde jeg vil sætte min lid til.


  • #158   22. jan 2015 "Hvis alle købte hvalp som de køber varige forbrugsgoder, så var meget nået."
    Helt enig. Forskellen er blot, at skal jeg købe bil, hus, tv eller lignende, kan jeg uden at tigge og betale få/finde alle relevante oplysninger. Ved levende væsener skal der naturligvis være en fornuftig kemi sælger og køber i mellem. Men uanset hvad du køber, vil en grovsortering ofte finde sted foran pc'en.


  • #160   22. jan 2015 Du må have meget dårlige erfaringer med opdrættere, hvis du tror der skal tigges for at få relevante sundhedsoplysninger på forældredyr.

    For mange af os er det en selvfølge at få spørgsmål om sygdom og sundhed, og det svarer man på, viser attester m.m.
    Du kan sandelig få det til at lyde besværligt.


  • #162   22. jan 2015 Line N, er det til på mig?

  • #163   22. jan 2015 Hvis det er mig, du mener, så nej. Det var til Søren.

  • #164   22. jan 2015 Hvor er det skønt for dig, pia. Men jeg tjekker data på evt. køleskabe, inden jeg kører til forhandler. Måske har jeg flere modeller køleskabe på "måske-købe-listen". Denne grovsortering vil jeg ikke spilde sælgers tid med.
    Sådan kan jeg li' det. Altså at være forberedt.
    Måske avler ikke er interesseret i at blive sammenlignet med kollegaer/konkurrenter.

    Lene - Sundhedsoplysningerne burde være tilgængelig uden at skulle spørge om dem. De er vigtigere end farve og køn, som altid er nævnt.


  • #169   22. jan 2015 Også på DKK's hvalpelister findes sundhedsoplysninger, så det behøves altså ikke være så svært.

  • #171   22. jan 2015 Pia - du må finde en anden at lege med. Din usaglighed gider jeg ikke at bruge tid på. Så nu kan du frit spekulere i, hvordan jeg er. Det kildrer nok lidt smiley

  • #174   22. jan 2015 Mon ikke de fleste specialklubber lægger sundhedsoplysninger på hvalpelisten, hvis forældredyrene har nogen.
    Det gør vi naturligvis også i Pyreneerklubben. Som den der betaler for at være på listen, ville jeg synes det var underligt ikke at gøre det.


  • #175   22. jan 2015 Det kan de ikke garantere, hvis forældrehunden er godkendt til avl..

    Men med en stamtavle kan man gå tilbage i linjerne og kigge..

    Men det kræver man vil og har overskudet til det..


  • #176   22. jan 2015 Jeg kan se, der er henvist til specialklubber flere gange.

    Mit spørgsmål:

    Skal man være medlem af en specialklub som avler for at få en DKK stambog til hvalpene? Selvfølgelig har både mor og far hund af den pågældende race en DKK stambog.


  • #177   22. jan 2015 Inger, det er der adskillige, der har svaret på tidligere i dag, men jeg indsætter mit eget svar igen:

    "Og med hensyn til avl af DKK hunde uden at være medlem af enten DKK eller specialklub, så har flere svaret, at det kan man sagtens, og det er også rigtigt, men det giver ikke ret god mening at gøre det, for det er meget dyrere at registrere hvalpene for ikke medlemmer, og det er sandelig dyrt nok i forvejen. Medlemskab er en billig pris i forhold til ekstraudgiften til registrering. "


  • #178   22. jan 2015 Det tror jeg ikke.. Forældredyrene skal være avlsgodkendte og have dansk stamtavle (udenlandske hunde skal overføres til dansk stamtavle)

    http://www.dkk.dk/side.asp?ID=3093


  • #179   22. jan 2015 Lene N, altså for en pose penge til DKK kan man få registreret sine hvalpe, er det korrekt forstået?



  • #182   22. jan 2015 http://www.labradorhvalpeliste.dk/

    Labben har både krav og anbefalinger.......... Og stort set alle resultater står på hvalpelisten.


  • #183   22. jan 2015 Isabelle,, det er så også de krav, der er. Men det er stadig krav.

    Kravene skal jo gerne svare til det, der er relevant for racen. Man skal jo ikke have krav bare for kravenes skyld. Og der har ikke været nogle ting, der er dukket op igen og igen, så det har virket relevant at sætte krav om det.

    Hvilket ikke skal misforstås, som at jeg siger, at pyreneere ikke kan fejle noget, for selvfølgelig kan de det, også ting der kan være arvelige, men der skal være en rimelighed i kravene. Vi er så flere, der af eget initiativ tester for flere ting, f.eks. AD og OCD.
    Af de pyreneere der igennem årene er testet for AD, har der været en med en 1 (som selvf. ikke blev brugt i avl), alle andre har haft 0. Så det sætter man jo ikke krav om.

    Mange krav kan tyde på en ansvarlig klub, men det kan også tyde på en race med mange problemer.


  • #185   22. jan 2015 Nu kommer vi ind på forskellen mellem klubberne, så NU må jeg altså godt: *popcorn*, for det bliver en laaaaaaaang forestilling.

  • #187   22. jan 2015 Mette, det var så ikke for at pege fingre af hverken Retrieverklubben eller labber.

    Det var mere for at sige, at for at vurdere en klub på de krav, de stiller, må man se på racen også, og se på hvilke krav, der er relevante.


  • #188   22. jan 2015 Hvis ikke en opdrætter automatisk tilbyder hvalpekøber information om sundhed i racen, og hos lige disse forældrehunde, så skal køber kigge videre andetsteds.
    Og på den anden side, hvis ikke hvalpekøber spørg ind til sundheden, så tror jeg også de bliver frasorteret mange steder.. Hvem vil sælge til nogen der ikke interessere sig for at få en sund hvalp..
    Hundeweb har visse oplysninger - for nogle racer væsentlige, for andre mindre væsentlige for helt alm. Hyggehundskøbere. Det er langt vigtigere at snakke med opdrætteren og finde en man har god kemi med og som vil lærer en om racens skavanker og styrker.
    Snak om tingene, og se dokumentation på proklamerede tests.
    DKK er en forening der stiller rammerne for avl og opdræt. Vi er mange i foreningen der gerne ville have strammere rammer. (Og mere åbenhed) Men det var så ikke bestyrelsens valg. Så vil man ændre det, må man gå ind i foreningsarbejdet - F.eks. I specialklubben, og lægge Press på DKK.
    Hvis man ikke orker at gå aktivt ind i foreningsarbejdet, kan man selv sætte sin egen bare så højt man lyster. Både som opdrætter og hvalpekøber.


  • #189   22. jan 2015 Det ved jeg, Lene............ Det var egentlig for at pointere at JEG ville aldrig købe hunde et sted hvor der ikke var tjekket for ALT hvad der både hedder krav og anbefalinger!! Og dem er der pænt mange af hos labberne.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #190   22. jan 2015 Jeg er enig med Søren. Er man seriøs er alle oplysninger tilgængelig på de hunde man ønsker at sælge. Videre kunne det være en god ting,at man var tvunget til at oplyse om ting hunden ikke er undersøgt for,så der er åbenhed omkring det.

    Her tænker jeg ikke på samtlige sygdomme der findes,men sygdomme der hører til den enkelte race. Vælger man at undgå at teste for sygdom eller bruge hunde der har sygdomme,er man vil så overbevist om at det ikke har nogen betydning at man kan være åben om det.


  • #191   22. jan 2015 CF -DKK har hundeweb, det synes jeg altså er et super redskab (osse selvom jeg ikke mener det skal stå alene)
    Og så er det den største klub = for de fleste racer, det største udvalg.
    Derudover har de så osse tilbud til ikke-avlere (markprøver, brugsprøver etc. -ikke noget der mig bekendt tilbydes i ret mange andre klubber, udover "brugsklubberne" som f.eks. DJR)

    DKK er ikke ufejlbarlig. Og jeg hører på ingen måde til dem der ser på dem med ukritiske øjne. Jeg har heller ikke ligefrem jublet da de valgte at slække kravene, tværtimod.
    Men alligevel opfatter jeg DKK som den bedste mulighed (endnu da), i hvert fald for de racer der interesserer mig.

    Max -men hvad skal så betragtes som relevant i de enkelte racer? I mange år ansås HD ikke for relevant hos islænderen. Det var ikke noget nogen testede for, ganske enkelt fordi de så sjældent udviser symptomer, så man mente ikke det var noget der var i racen... lige indtil man så i forbindelse med et forsøg, testede en hel stribe og fandt mange med svær HD.

    Ligeledes er der stor forskel på hvad de enkelte opdrættere mener er problemer i netop deres race.
    Ser vi på labben, så er de fleste vidst ret enige om (krav eller ej) at der skal testes for HD, AD og PRA. Men når det kommer til de "nye" sygdomme som f.eks. EIC, er der jo ret stor forskel på om folk finder det relevant at teste for.
    -så hvem bestemmer hvilke sygdomme man skal oplyse at man ikke har testet for?

    Jeg mener nu det er tilstrækkeligt hvis der oplyses hvad man HAR testet for -så må køberen jo beslutte om de synes det er nok


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #192   22. jan 2015 Michelle. Der er mange som ikke har den viden der skal til når de skal købe hund. Jeg har selv været med et par gange hvor avler har fremhævet alle de gode ting. Når man så begynder at spørge ind til andre ting,viser det sig at det måske ikke helt er så godt som det lyder. Det kan være meget svært for folk der ikke har det nødvendige kendskab til racen at gennemskue.

    Hvis man fremhæver de gode ting for at "glemme" de dårlige er det ikke at spille med åbne kort. Når så selv Dkk ikke griber ind for det,er det mindste man kan forvente vil at blive oplyst som at det forholder sig som det gør. Hvis alle oplysninger er frit tilgængelige,er det alt andet lige lettere at vurdere om det er en hund man ønsker at købe.


  • #193   22. jan 2015 Max -men folk må altså osse godt tænke lidt selv. Det er ret så frit tilgængeligt hvilke sygdomme der forekommer i forskellige racer. Bliver vi ved retrieverne, så findes der på deres side, en hel sektion der gennemgår alle de sygdomme racen døjer med.

    Hvis man gider klikke det ene klik ind på den side (det er trods alt en af de første sider der dukker op, hvis man søger på retriever), så har man en liste at gå ud fra.
    Når man så søger opdrætter, og ser en der skriver at hunden er testet fri for sygdom A, B og C, men ikke nævner D og E, jamen så er det da nemt at spørge "er den testet for det?" og "hvorfor/hvorfor ikke"

    Hvis jeg skal købe TV, så fremhæver sælger/reklamen dælme da heller ikke alle de negative ting.

    Og det ville jo være hel uoverskueligt at liste alt det ens avlsdyr ikke er undersøgt for.

    Self skal opdrættere være ærlige, og ikke sige at hunden er testet fri hvis den ikke er det... men come on, køberne må altså osse gøre bare en lille bitte smule selv.

    Langt de fleste opdrættere jeg har kigget på, har under præsentationen af deres hunde, listet ting som prøveresultater, udstillingsresultater, helbredsresultater og et DKK-nr såfremt man selv vil undersøge nærmere.
    Når opdrætter lister de sygdomme hunden er testet for, kan man altså godt gå udfra at hvis en sygdom ikek er listet, så er hunden ikke testet


  • #194   22. jan 2015 Michelle - der er ingen ende på alle de lyksaligheder, man kan få del i. Hvis man altså lige først har betalt for medlemskab i dkk. Det er ganske enkelt for dårligt. Det er selvfølgelig ikke gratis at drive en database, men det må avlerne betale og så evt. lægge på prisen. Og nej resultatet bliver ikke det samme. De avlere, der har sunde hunde, sælger bedre end de, der springer over, hvor gærdet er lavest.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #195   22. jan 2015 Enig igen Søren. Det skal være gennemskueligt og til at sammenligne,uden at skulle undersøge og betale for oplysninger.



  • #196   23. jan 2015 Jeg synes det bedste man kan gøre er at gå på hundeweb sammen med opdrætteren. Der er udentvivl mange spørgsmål til hvad tingene betyder alligevel. Og mange fortællinger om de enkelte hunde i linierne.
    Ud over sundhedsresultater.
    Og kan opdrætter ikke bruge værktøjet når køber er der, så kan man jo spørge sig selv om de har gjort det inden parringen.
    Jeg tror ærligt ikke en eneste af mine hvalpekøbere havde fået meget ud af at slå op i dataen alene. De havde i hvert fald ikke fået al Info med, i modsætningen til da vi snakkede om det. Mange ting står jo ikke på hundeweb.
    Det er et værktøj, men begrænset til se informationer der faktisk noteres. Resten er man nødt til at snakke om.


  • #199   23. jan 2015 Det er DKK, som har det juridiske ansvar for stambøger udstedt af DKK.

    DKK anbefaler om dette og hint bør undersøges hos avlshundene, i stedet for at stille krav, som skal opfyldes.

    Jeg er helt enig med C F' s indlæg, jeg synes det er godt skrevet.

    Efter det jeg har læst her i denne tråd, er jeg meget tilbøjelig til at konkludere, at det hele kun drejer sig om penge for DKK.


  • #200   23. jan 2015 Penge og magt smiley

  • #201   23. jan 2015 Søren jeg glemte magt, godt du huskede det. Tak.

  • #203   23. jan 2015 Hvad med monopolet ifm fci-hunde fra udlandet?

  • #207   23. jan 2015 #205
    Lad være med lade som om, du ikke forstår, hvad jeg mener.
    #206
    Totalt irrelevant vrøvl.


  • #209   23. jan 2015 Hvis jeg forstår rigtigt er DKK stambøger de eneste her fra Danmark der er internationalt anerkendt, samtidig er det også DKK, der skal godkende om udenlandske hunde, kan stambogsfører her i landet.

    Er det korrekt forstået?


  • #213   23. jan 2015 Hvis jeg køber staff. bullterrier med fci-tavle i england, så kan dru lave den om til en dansk tavle, således alle de nidkære ikke tror, at det er en pitbull.
    Er det korrekt?


  • #215   23. jan 2015 Inger, du har ret så langt, at DKK hundene er de eneste danske hunde, der anerkendes af FCI og de andre landes kennelklubber under FCI.

    Hvad de andre klubber har af internationale netværk kender jeg ikke noget til. .


  • #216   23. jan 2015 Søren -så kan det være jeg må spørge, for jeg forstår det i al fald ikke. Hvad er det for et monopol?

    Ang hundeweb, så går jeg udfra du ikke læste mit forrige svar grundigt nok. Jeg skrev jo netop at de opdrættere jeg har haft kigget på, faktisk alle har oplysninger om brugsprøver, udstillingsresultater og helbredsundersøgelse liggende på deres side.
    Altså kan jeg se hvad netop DEN hund er undersøgt for og med hvilket resultat, helt uden brug af hundeweb.
    Om man så vil betale for adgang til hundeweb for at få yderligere oplysning om linier osv, er jo op til den enkelte. Man kan jo osse benytter sig af den gode gammeldaws metode: at snakke med folk.
    Det fungerede før hundeweb, og er iøvrigt efter min mening, osse nødvendigt selvom man HAR adgang til hundeweb, eftersom ikke ALT kan findes der.

    CF -undersøgelser kan jo godt registreres på hundeweb selvom de ikke er et krav til racen. Så jeg synes nu stadig hundeweb er et godt redskab, osse selvom DKK har slækket gevaldigt på deres krav til opdrættere.


  • #217   23. jan 2015 Google ordet filibuster smiley
    Jeg giver op. Dig og krumme får nok et ekstra stort stykke kage næste gang I er i kontakt med frimurerlogen. Det er fortjent.
    Udenomssnak ad libitum.


  • #218   23. jan 2015 Krumme jeg har overhovedet ikke udtalt mig om at købe hund. Jeg vil blot forsøge at afdække om DKK stamtavler kun kan bruges i forbindelse med hundens udseende.

    Det er der kommet, for mig en rigtig interessant debat ud af.


  • #221   23. jan 2015 Søren -var den til mig, så syne jeg da den er lidt usmagelig. Jeg spurgte faktisk ganske oprigtigt, for jeg forstår ikke hvor det monopol kommer ind i billedet.
    Køber du en hund med FCI-tavle fra et hvilket som helst land, kan den jo bruges i hvilken som helst klub i Danmark. Så hvor kommer monopolet ind i billedet?

    Maj-Britt -nu er vi jo en hel del der er alt andet end begejstrede for DKK's valg om at sænke deres standarder for avl så drastisk som det er gjort. Det betyder altså ikke at vi så synes DRU er et alternativ.
    Skulle jeg have jagthund, ja så ville jeg anse DJR for et reelt alternativ. Men det skal jeg ikke, og så har jeg faktisk ikke ret mange andre valg, end at leve med DKK's dårlige beslutninger, hvis jeg stadig vil have adgang til de værktøjer og tilbud jeg kan få i DKK, herunder adgang til prøver mm.

    Ja ja, opdrættere kan naturligvis sætte egne krav højere end de der stilles af DKK, og det er der heldigvis rigtigt mange opdrættere der gør. Men det ændrer altså ikke på at DKK nu tillader avl på hunde der aldrig burde have været i avl, og at der ER folk der benytter sig af det.

    DU var osse en af dem der tidligere "prædikede" DKK, pag deres skrappe krav -jeg var osse selv en af dem, så det skal ikke opfattes negativt.
    Modsat dig, er vi bare nogen der ikke skiftede hest samtidig med at DKK gjorde det.
    Jeg forstår simpelthen ikke hvordan det kan udlægges som noget positivt at DKK har smidt deres krav i skraldespanden, når man for blot få år siden, brugte lige netop de højere krav, som et af de vægtigste argumenter for at vælge DKK.


  • #222   23. jan 2015 Jeg gider ikke deltage i det ævl og kævl. Du sagde ....., han sagde......, hun sagde......, . Der er intet focus på spørgsmål, men kun hvem der har sagt hvad og hvornår. Flueknepperi af værste skuffe. Michelle du behøver ikke at være forarget. Jeg har ikke på noget tidspunkt henvendt mig til dig, og hvorfor dog det......
    Stadig ingen, der har googlet "filibuster"?


  • #224   23. jan 2015 Søren.

    Ja, nu har jeg googlet "filibuster", rigtig godt ord at bruge i denne debat.


  • #225   23. jan 2015 MB -men DKK valgte jo at slette i en tid hvor alle andre klubber strammede op. Så at smutte til andre klubber for at avle uden krav, er jo faktisk ikke længere sådan lige en mulighed, idet de fleste af de andre faktisk har lavet krav.

    Og helt ærligt virker det for mig mere som en "flere-penge-i-kassen-beslutening" end ret meget andet.

    Hvis der var et reelt alternativ, havde det fået mig til at købe et andet sted... det er der så ikke (endnu da)


  • #228   23. jan 2015 MB -aner det ikke og jeg mener heller ikke det er særligt relevant. DKK havde det, og at droppe dem var at sænke standarden enormt. Adskillige opdrætter HAR bevist at de ikke er ansvaret voksent, ja i nogle tilfælde er det jo nærmest hele racer der viser igen og igen at de ikke magter opgaven at udvælge egnede avlsdyr.
    Hvordan det på nogen måde kan drejes til noget positivt, går udover min forstand


  • #233   23. jan 2015 Mette - Kunne lige se du har labber med tavle..

    Jeg fik engang at vide at ægte labber ikke har hvide aftegn, og at de så blev disket ved udstillinger smiley

    Så jeg vil lige hører om det er rigtigt, eller må de gerne have det nu? smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #234   23. jan 2015 Og den mulighed er vil væk nu?. Som jeg ser det har dkk solgt ud af sig selv for penge.

    Når jeg tænker på den film fra England er jeg ikke sikker på at vi har samme opfattelse af det at kører fint.


  • #235   23. jan 2015 MB -men er det ikke osse på sin plads, at sådanne smides ud? Er det ikke bedre at give dem sparket, hvis de ikke kan avle fornuftigt, end at falde på knæ for dem så de fortsat vil lægge deres penge i DKK?

    Ang at "det kører fin" i de andre lande -det aner jeg ikke om det gør. Jeg har ingen idé om hvordan avlen kører i de andre nordiske lande, men jeg husker da adskillige debatter der tyder på det ikke kører uden problemer... jeg husker bl.a. diskussioner om merle i pomserne (sverige) og nogen polymik omkring SBT-avlen (osse sverige)
    -men som sagt er det ikke noget jeg har undersøgt, og egentligt finder jeg det osse ret irrelevant.

    I DKK havde vi altså noget der var bedre -vi havde muligheden for at give sparket til dårlige opdrættere.
    Istedet har man så valgt den mulighed der hedder at penge er penge, og det gør ikke noget hvis de kommer fra skod-avlere...

    Og selv hvis de kan i de øvrige nordiske lande, så kan vi jo åbenbart ikke her -det HAR adskillige opdrættere jo bevist ved ganske mange lejligheder. Forskellen er at før fik de vist døren... nu får de lov at fortsætte og det med DKK-logo på deres tavler...

    Beltane -det er ikke helt korrekt. Man tillader en hvid brystplet, så vidt jeg husker max på størrelse med en 5-krone...

    Max -nu var det jo de nordiske lande der blev omtalt, ikke England... England er ikke med i FCI, og har i øvrigt haft en del andet end manglende avlsrestriktioner at slås med (herunder bl.a. at det har været meget vanskeligt at importere hunde, og den slags går self udover antalsmæssigt små racer)


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #236   23. jan 2015 Michelle. Jeg læste for hurtigt smiley min fejl

  • #241   24. jan 2015 Isabelle hvad betyder C. F. ?

  • #243   24. jan 2015 Ok tak, jeg kunne bare have tænkt mig om. Undskyld.

  • #244   24. jan 2015 I gamle dage betød det civilforsvaret. Det tror jeg næppe, at C.F. vil slås i hartkorn med smiley

  • #245   24. jan 2015 Michelle - Ah okay smiley Så havde jeg fået fejl information smiley

  • #256   25. jan 2015 Jeg er kommet frem til at en DKK stamtavle er blevet devalueret så meget, at den intet er værd, bortset fra man er sikker på at få en raceren hund med de dertil følgende indavlede skavanker!



  • #260   25. jan 2015 Det er en meget interessant debat, og jeg kan også mærke, at den har fyldt meget hos mig de sidste par dage faktisk, især fordi jeg snart skal have et nyt firbenet medlem til familien. SelvomDKK burde have strengere regler, så synes jeg også som køber, at jeg har et ansvar. Hvis jeg ønsker at anskaffe mig en rask hvalp inden for en fx sygdomsplaget race (ja, det er mit tilfælde), så må jeg altså også forholde mig kritisk. Det kan godt være at alvskravene ikke er mange, men så vil jeg netop også finde en opdrætter, der sætter barren det højere og som udviser en interesse for racen ud over bare et ønske om at lave hvalpe - det skal for mig handle om et ønske om at forbedre racen, bidrage med en flot, sund hund o. Lign. Og som er klar over de udfordringer, der ligger foran dem. Så ja, DKK-hund kommer jeg nok til at tage fremover, tør ikke andet, men det kræver også noget af mig som køber. Der findes altså mange gode og ansvarlige DKK-opdrættere derude smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #261   25. jan 2015 Jeg er helt enige i at der er mange gode opdrættere i DKK. Det må også være frustrende for dem, at man gør plads for folk der ikke sætter kravene så højt,som man kunne ønske.

    For mig er der ikke noget alternativ til dkk. Derfor kan man godt have en holdning omkring de tiltag der har været. Her er det så at jeg og andre,syntes det er en skam at man på den måde fralægger sig ansvaret og gør plads for mindre krav.


  • #263   25. jan 2015 Mærkelig konklusion..




  • #265   25. jan 2015 Jeg konkluderer bestemt ikke for en specifik race men generelt.

    Så jeg håber bestemt ikke der er nogle, der føler sig truffet!


  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #268   25. jan 2015 Og jeg konkluderer at Inger har startet tråden med, ikk eet reelt spørgsmål eller en nysgerrig indgangsvinkel, men derimod en forudindtaget holdning og deraf følgende formål, som der absolut ikke kan rokkes ved. Uagtet at formålet ikke lykkedes.

    Eller under alle omstændigheder konkluderer jeg at Inger faktisk ikke læser og reflekterer over svarene.


  • #270   25. jan 2015 Footrot smiley nemlig..

  • dyreven
    dyreven Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 17 Svar: 96
    #271   25. jan 2015 Syntes det er mærkeligt at en stamtavle ikke giver garanti for at man har købt et rask dyr -det er jo ellers altid salgstalen og det man bliver banket i hovedet med-hvis folk har valgt at købe hund uden stamtavle og det så viser sig der er sygdomsproblemer -at så kunne man bare havde ofret de ekstra penge og købt en hund med stamtavle ... men det argument er så ikke brugbart længere!!!

  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #272   25. jan 2015 Hvornår har det nogensinde været "salgstalen" at en stamtavle giver garanti fpr andet end at det der står i den er sandt?

    Man har vist hørt ufatteligt dårligt efter i timen, hvis det er dét man har hørt!!


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #273   25. jan 2015 Der kan aldrig være garanti for en rask hund. Det ændre ikke på at det lyder sådan nogle gange. Når man vælger at sige køb med tavle eller hellere ofre det mere og få med tavle. Så er der ikke noget at sige til at folk der ikke ved bedre,tror at det at købe med tavle i sig selv er en garanti for kvalitet.

    En tavle er intet værd såfremt man ikke har evnerne til at bruge den.


  • dyreven
    dyreven Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 17 Svar: 96
    #274   25. jan 2015 Tal du bare ordentligt til MIG footrot hvis du skal henvende dig -... Gider ikke nedladenhed! Jeg taler ikke kun ud fra denne tråd -derfra mit skrevne... har læst igennem tiden -i andre forums og her, at folk får verbale øretæver, hvis de vover at skrive de har købt hund uden stamtavle og nu står med sygdomsproblemer -ja så ligger det faktisk i kortene at det er deres egen skyld -fordi de ville spare penge !! Jeg har altid sagt der ingen garantier er , blot fordi hunden er med stamtavle-og det er så oz blevet bekræftet i denne tråd !!

  • #276   25. jan 2015 Guderne skal vide at DKK langt fra er perfekt (især når det gælder "min" race!!)

    Men der fra og så til at sige at tavlen intet er værd, der er dælme langt. smiley


  • #278   25. jan 2015 Hvis man ikke ved nogen om race, så er det skisme da ens egen skyld.. Så jeg kan ikke rigtig se hvordan det gør tavlen "ubrugelig"...?

    Hvis du har en opdrætter i baghånden er det da super, men derfor er det vel stadig en god ide lige at kigge tavlen igennem. Det kan jo være der er mere indavl, eller hvad ved jeg, end du lige bryder dig om.



  • #280   25. jan 2015 Hehe, Søren jeg kan se du bidrager kontruktivt til tråden som altid. smiley

  • #281   25. jan 2015 Masser af snob? det må du lige specificere smiley

  • #282   25. jan 2015 Fünke, du ved, hvis man ikke kan finde andet at svine folk til med, kan man altid råbe snob. smiley
    Det er ret brugt, når man skal svine DKK medlemmer til. Øjensynlig er det et samle skældsord, for alt det man ikke kan lide.


  • #284   25. jan 2015 Så må man da hive fat i opdrættere, racerepræsentanten osv. osv.

  • #286   25. jan 2015 smiley Hvor ville verden bare være nem og overskuelig hvis alt var så sort - hvidt som denne diskussion lægger op til emnet er...


  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #287   25. jan 2015 Charlotte

    Jeg skrev skam pænt.
    Men beklager da meget at jeg ikke krydrede mit indlæg med smileys og Z'er istedet for s'er, og heller ikke forkortede ord der ikke bør forkortes.

    Det skal jeg nok huske at gøre fremover, for ikke at virke nedladende overfor dig, ik' oz smiley


  • #288   25. jan 2015 Bugsy: Jeg tror bare ikke jeg forstår agumentet. smiley

  • #290   25. jan 2015 Hej Inger H

    Hvis jeg var dig, ville jeg måske mere tænker over hvad du vil bruge din hund til, fordi en hund uden stambog eller med kan være to hunde som er lige gode, men kan også have lige mange dårligt avl i sig, men hvis du spørger mig, jeg er hundetræner ser hver gang jeg starter nyt hold, at der i hver fald er en der er overrasket over at de måske fik valg den forkerte race og de forkerte ´sammensætninger, jeg syntes bare du skal vælge hvilken race du mener passer til dig og hvad du skal bruge den til. Jeg har købt to hunde, aldrig haft den race, men den passede perfekt til mig, begge med stamtavle, da jeg godt ville bruge min energi og tid på udstillinger, lydigheds træning på høj plan og en god familie hund. Så ud fra du vil bruge hunden til, så kan en stamtavle næste være lige meget. Men jeg har dog valg stamtavle da jeg havde det bedst med det så jeg kunne se hvilke gener og avl der var i mine hunde, desværre var jeg ikke dygtig nok første gang, så fik desværre aflivet min dejlige hund i november 2014 med hoftedysplasi, som man ikke ser meget på cockeren, men det var fordi jeg ikke vidste der var mange med C hofter i hans avl, men nr. 2 har A hofter på begge hofter, og er en meget velfungere han hund, og er vildt dygtig. smiley Håber du finder en hund som du finder dig bedst med, og som passer godt til dig og dit temperament smiley .


  • #291   25. jan 2015 Og sådan helt lavpraktisk, så er det en rimelig ringe ide at købe en tavleløs husky, hvis man gerne vil bruge den til slædeløb.For det kan man, så vidt jeg ved ,ikke med en husky uden tavle.

    Markprøver er også udelukket hvis ens retriver ikke har tavle.

    Bare for at tage et par eksempler.


  • dyreven
    dyreven Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 17 Svar: 96
    #292   25. jan 2015 Kan kun ryste på hovedet af dig Footrot -du bruger mere energi på at være nedladende end at holde den røde tråd ...

  • #294   25. jan 2015 Charlotte -men manden har altså ret. Hverken her eller i andre tråde, gives der udtryk for at en DKK-tavle = en 100% garanti for en rask hund.
    Derimod skrives der igen og igen (og igen og...) at DKK-tavlen er et værktøj der giver mulighed for at undersøge anerne, og på den måde give sig selv de bedste chancer for at få en sund og rask hund (og i øvrigt osse for at få en med de brugsegenskaber man ønsker, hvis den slags er relevant for en)

    Hvis det du læser er: DKK-tavle = sund hund, så læser du ganske enkelt ikke grundigt nok... hverken i denne eller andre tråde.

    INGEN tavle, uanset hvor den er fra, kan sikre at levende individer aldrig bliver syge.
    Men de kan fortælle om anerne var sunde og raske og tættere end det, kan vi næppe komme på garantier


  • #295   25. jan 2015 Pis os' Simone -tror du det er for sent at sende min belgiske vovse retur efter 6 år? smiley

    Self kan man da købe fra udlandet, ingen problemer i det.. det handler altså om at undersøge hvad man køber og hvorfra... ikke om hvorvidt hunden er født i DK eller ej.

    Der er da masser af folk der henter hunde i udlandet -fra ordentlige kenneler. Problemet opstår jo først når man hiver dem hjem fra hvalpefabrikker evt gennem en hundehandler


  • #296   25. jan 2015 Næste gang jeg skal have hund, skal den også være fra udlandet, jeg vil gerne købe fra Tyskland eller Sverige, har hus i Sverige, så har været ude og kigge lidt rundt på de forskellige kenneler, da jeg har mulighed for det. smiley Men da jeg har små børn, vil jeg ikke sætte en hund i vores hverdag før mine børn er større. Der skal være plads og tid til det, kender mange der har købt hund i udlandet, og som også har fået DDK stamtavle på dem.

  • #299   17. feb 2015 Og hvorfor Simone skulle jeg så lade vær med at købe en hund uden tavle?

  • #300   17. feb 2015 Bugsy - Hvis man står hos en opdrætter der ikke kan hjælpe en med at læse og få noget ud af stambogen, så skal man finde en anden opdrætter. For kan opdrætteren ikke finde ud af at bruge værktøjet, så er det formentlig heller ikke blevet brugt inden avl smiley

  • #304   22. feb 2015 Der er sikkert nogen race som man fint kan købe uden papiere. Rottweileren er ikke en af dem. Rotten har igennem mange år været udsat for massiv skodavl, og det går ud over sind og sundhed.
    Og arvelige sygdomme kan snildt springe et eller flere led over, så raske hunde kan sagtens lave syge hvalpe.


  • #305   22. feb 2015 Det er helt utroligt, der stadig kommenteres på min tråd der blev oprettet 18. januar, hvilket jeg selvfølgelig er glad for.

    Jeg må have ramt en overskrift og emne, der stadig huskes og debatteres.

    Tak for det.


  • #306   22. feb 2015 JA som den opdrætter der har brugt en Hanhund med HD E


  • #307   22. feb 2015 Anne min rotte er uden papire og han fejler altså ikke noget, hverken mentalt eller fysisk, bare fordi der er papir på er ikke ensbetydende med at hunden er iorden

  • #309   22. feb 2015 Rasmus, nu må du lige tænke dig om, bare fordi hunden er uden stamtavle betyder det ikke at den går rundt og lider, og omvendt er stamtavle IKKE en garanti for at hunden er 100% rask, men vil man optimere avlen og sikre at man avler på så sunde hunde som muligt, ja så avler man med stamtavle som et REDSKAB smiley

  • #310   22. feb 2015 Hoftedysplasi ved jeg hvad er og det har han ikke, ad aner jeg ikke hvad er forkortelse for

  • #311   22. feb 2015 Rasmus : læser du nogensinde hvad nogen skriver, uden at tolke en hel masse ind i det?
    Har jeg skrevet at din hund er syg? Nej det har jeg ikke.


  • #312   22. feb 2015 Rasmus: så han har været i røntgen og få det tjekket? smiley

  • #313   22. feb 2015 der er da en grund til at opdrætter ikke har lavet tavle på de hvalpe når der er på både faren og moren

  • #314   22. feb 2015 Nej Anne det har du ikke, men du fik da pænt pointeret at man bestemt ikke kan/bør købe en Rottweiler uden dkk tavle, og selvfølgelig kan man det, der er mange der fravælger tavlen fordi hunden bare skal være en familie hund og ikke gå til udstillinger og hva der nu ellers høre til, og ja Fünke han er blevet tjekket, har haft en hund med HD før og det vil jeg ikke risikere igen

  • #315   22. feb 2015 Nu har stamtavle så INTET med udstillinger at gøre hos mig... Det drejer sig om aner og sundhed både fysisk og mentalt... De fleste hunde er familiehunde uanset tavlen!!

  • #316   22. feb 2015 Jamen selvom du har tavlen kan du jo stadig komme ud for at hvalpene har et eller andet som først ses senere, der kan vel også være seriøse opdrættere som gør det uden stamtavler?

  • #317   22. feb 2015 Så vidt jeg ved SKAL hele kuldet have stamtavle på en gang (hvis de kan få det) uanset hvad de skal bruges til

  • #318   22. feb 2015 Hvis man parrer to stamtavlehunde med sundhedsresultaterne i orden, vil det være totalt tåbeligt ikke at få lavet stamtavle på hvalpene. Merprisen ved salg af en stamtavlehvalp overstiger langt prisen for registrering af hvalpen.
    Derfor kan man kun undre sig, når folk kommer med udtalelsen om, at hvalpene kunne have fået stamtavle, men det blev sparret væk fordi,hvalpen(e) bare skulle være familiehunde, og det er svært ikke at tænke, at det nok skyldes at sundhedsresultaterne ikke er i orden.


  • #319   22. feb 2015 Jeg har samtlige papire fra dyrlæge om at hunden ikke fejler noget på nogen punkter, og mentaliteten fejler bestemt heller ikke noget, men nu var det jo ikke min hund der var emnet smiley

  • #320   22. feb 2015 Nej selvfølgelig er stamtavlen ikke en garanti i sig selv. Det ville da være en smule naivt at tro det. Men den er - som det også er blevet nævnt før - et redskab som man kan (og i min verden bør) bruge inden man vælger en hvalp.
    Pointen er at hvor man ikke med blandinger har mulighed for at undersøge særlig meget om aner og lign. så har man den mulighed ved en med tavle - så er det jo så bare om man gider påtage sig ansvaret og rent faktisk gøre brug af den.

    I bund og grund er det jo et spørgsmål om at tage lidt ansvar. Find ud af hvad racen man kigger på døjer med og tag ud og snak med forskellige opdrættere. Se deres opdræt, mød deres hunde så man kan vurdere hvordan de fungere rent mentalt, og få en snak om hvad de har testet for (hvis man ikke har mulighed for at tjekke dette via hundeweb), hvad resultaterne har været, hvad de gør for at socialisere hvalpene bedst muligt og generelt få en føling med hvad det er for nogle mennesker og et opdræt man har med at gøre.
    Det er jo vigtigt at huske på at det hele ikke kun handler om genetik men også i en vis grad om miljø, og derfor er det i min verden uansvarligt bare at læne sig tilbage i sofaen, og vælge den første og bedste hund, i stedet for selv at tage ansvar, og tage de forholdsregler man nu engang kan for at øge chancen for at få en sund og rask hund - både mentalt og fysisk.


  • #321   22. feb 2015 Jeg synes det vigtigste ved en tavle er at man har mulighed for at fravælge visse ting. Fx. dårlige sundshedsresultater og indavl over 6,25. Der ligger også prøveresultater, mentalbeskrivelser osv. på hundeweb.

    Jeg kender til en del tilfælde hvor folk vælger at avle tavleløst, fordi deres hunds sundhedsresultater er for dårlige.
    Og så er det ikke så længe siden at en kennel med en ret sjælden race lavede en mor/søn parring. Hvor hvalpene så blev solgt uden tavle, af en 3.person der intet kendte til indavlen.


  • #323   23. feb 2015 Så spørger jeg Jytte hvad koster det ca. At opfostre et kuld hvalpe og vi siger der er 5 hvalpe bare sådan ca.? Hvis der er andre der Kan svarer på dette er det ok

  • #324   23. feb 2015 Rasmus det er jo ret forskelligt alt efter

    Forarbejde
    Undersøgelser
    Parringsudgifter
    Størrelsen på hvalpene
    Fødslen
    Tævens behov...
    Hvad avler gør ud af socialisering
    Dyrlægens individuelle pris...
    Foderkvaliteten
    og hvor meget forskelligt foder, godbidder og mad man giver
    Varmeregningen kan også variere
    Tilskud
    byder du hvalpekøberne på et glas vand, eller kaffe og kage
    Og hvad når de små at ødelægge
    Osv.


  • #325   23. feb 2015 Så kom med en ca pris, over eller under 15000? Og hva de ødelægger mens de er hos opdrætter regner jeg ikke med i det

  • #326   23. feb 2015 det kommer da and på hvad dyrelægen koster og hvad mad til tæven og det du bruger til hvalpene samt tæpper og andre ting du bruger så som varme og el kan fortælle dig Rasmus at jeg har taget 10,000 for hvalpe der både var tjekket i hove og røv de havde EU pas også samt de var hvalpe teste af Rottweiler klubben samt de havde foder og der var betalt fra UHM test fra min side plus man skal svare moms , skat og gemme penge i to år hvis der er noget i vejen med hvalpen for det siger den danske købelov jeg har aldrig haft over skud på et kuld hvalpe i de 22 år jeg har været opdrætter

  • #327   23. feb 2015 Ca. Pris?

  • #329   23. feb 2015 Jeg taler om en der gør det ordentlig som man er pålagt under Dkk, kom nu med en ca. Pris samlet for hele kuldet? Kan 15000 gøre det for 5 hvalpe fra de bliver født og til de er solgt?

  • #330   23. feb 2015 jeg vil skyde på nogle er oppe på ca 10,000 med tavler også , din opdrætter må jo ikke havde gjort det ordentlig da de har lavet hvalpe uden tavler,

  • #332   23. feb 2015 10000 kr. Tak laika, så tager udgangspunkt i den udgift og siger opdrætter tager 15000 Per hvalp fordi den har jo stamtavle så det er ikke at være grisk, men ved du hvad selv Bill gates, Steve jobs hvis han ikke var død ville kigge skævt det er en avance på over 200% det er fandme grisk i mine øjne, og igen er det stadig ikke min hund der er emnet, og han er perfekt

  • #333   23. feb 2015 hvad mener du med det husk der skal svares skat og moms af alt hvad du tjener på dine hvalpe det slider da også på ens hjem ,mange må havde kejsersnit på deres tæver det kan godt løbe op i små 20,000 kr så os der bare laver et kuld hvalpe en gang om året tjener ikke guld på det nu må du frem med hvor du har købt din hund og hvad du har betalt for den uden tavle ,så vi kan se det

  • #334   23. feb 2015 Jeg er syne det er helt fint en seriøs DKK opdrætter tager mere for et kuld hvalpe end en opdrætter uden, men 200 % avence er sku grisk

  • #335   23. feb 2015 Jeg er tidligere salgskonsulent og der bliver sku ikke krævet ekstra avance af kunderne fordi de slider på gulvet når de går rundt i butikken

  • #336   23. feb 2015 Laika det er stadig ikke min rottweiler det kommer an på, og indrømmer med det samme at jeg startede med at kigge på en rotte hvalp sidste år og kunne se at rigtig fine rottweiler med stamtavle kostede fra 7000 og op til 9000 og det synes jeg ikke var grotesk, det ville jeg faktisk godt ha givet, hvis ikke jeg havde en nær ven der ikke kunne finde et sted og bo hvor han måtte have sin rottweiler med, så vi tog ham til os

  • #337   23. feb 2015 Tja.. mine hvalpe kostede 8000kr at lave. Pr. stk...

  • #338   23. feb 2015 Det jeg egentlig ville fremhæve er at der er også tavleopdrættere der er penge griske af H til, og så er der dem der opdrætter med hjertet og godt kan finde ud af ikke at se dyrene som en pengesmakine, og vil selv næste gang vi skal have en ny rotte hvalp om nogle år købe mig en hvalp med tavle da jeg ikke synes 7-8 eller 9000 er overdrevet smiley

  • #339   23. feb 2015 Jeg giver hellere 8-9.000,- for en hvalp fra en opdrættere der opdrætter med hjernen. Folk giver gerne x antal tusinde for hunde avlet her:

    http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/14478861

    Jeg ved godt hvem JEG vælger!! Men ham i linket (jeg nævner ingen navne), han tjener helt 100% sikkert mere end "min" seriøse opdrætter gør.


  • #340   23. feb 2015 Vi gav 9.500 kr. for Aika, og det synes jeg ikke er mange penge, for en hund vi gerne skal have de næste 10-15 år. Hendes forældre er begge tjekket for diverse sygdomme uden nogen anmærkninger.
    Jeg skal aldrig have en hund uden stamtavle. Jeg køber en hund, fordi det skal være en følgesvend og en nær ven og i min verden fortjener den så tilgengæld også at jeg lægger lidt tanke i at anskaffe mig den, og støtte dem som rent faktisk bruger hovedet i avlen - om de tjener på det eller ej er for mig komplet ligegyldigt.


  • #341   23. feb 2015 Der vil jeg aldrig kunne finde på at købe hund aldrig nogensinde

  • #342   23. feb 2015 Jeg tror ikke jeg forstår, hvorfor det er så forfærdeligt at hvis opdrætter tjener på sit opdræt.....?
    Jeg synes det er dem vel undt, for det er dælme hårdt arbejde at have hvalpe.


  • #344   23. feb 2015 Jeg synes det er grotesk når vi snakker så høj en avance, har intet imod at de tjener på det, men over 200% avance så er man også penge grisk

  • #345   23. feb 2015 Må hellere lige skrive det igen, har intet imod at de tjener på deres opdræt det er dem selvfølgelig vel undt for ja der er noget arbejde i det, men når vi når 200% avance og over så er profitten lige så meget i tankerne som opdrættet hvis ikke mere

  • #346   23. feb 2015 Du bliver ved med at sige 200% avanche...jeg forstår ikke hvor du har det tal fra?

  • #347   23. feb 2015 Hvis du har en udgift på 5 hvalpe der siger 10000 kr med det hele og du så tager 15000 Per hvalp ved salg af første hvalp har du allerede dækket dine omkostninger og indtjent 5000 kr før skat, de andre hvalpe er ren indtjening og det giver faktisk en avance på mere end 200%

  • #348   23. feb 2015 Hvor mange racer koster 15.000,- ?

  • #349   23. feb 2015 Hvis du har en race der koster 15000kr har du helt andre udgifter og langt højere end 10.000. du må altså godt være lidt realistisk... smiley

  • #350   23. feb 2015 Fransk Bulldog, Staffordshire bullterrier, engelsk bulldog, bishon frisee osv osv kunne sagtens nævne flere, så en staffordshire Bullterrier koster mere at opdrætte end en rottweiler? Jeg er fuldstændig reallistisk

  • #351   23. feb 2015 Bichon frise koster ikke 15.000kr måske enkelte tar de priser, men du kan sagtens få en frise til 10.

  • #352   23. feb 2015 Og hvordan kan man sammenligne racer der får 3 hvalpe i gennemsnit med racer der får 5-7.. Og sundhedsmæssigt raske racer med ret syge racer..
    Det giver ingen mening at sammenligne på den måde og drage konklusioner ud fra en tanke om at det koster et kuld..


  • #353   23. feb 2015 Ginne så koster de jo også 15000 hvis der er nogle der tager det for dem, og jeg har arbejdet sammen med en der var opdrætter af bomuldshunde som de kaldes med dkk tavle og han stod selv og indrømmede at det var en vældig god profit der var i forhold til omkostninger og han tog 15000 for hundene

  • #354   23. feb 2015 Rasmus tror du ikke du skulle se at få dine skole penge tilbage for du har da ikke mange brikker at flytte rund med

  • #355   23. feb 2015 ...der er så også visse franske bulldog hanner hvor en parring koster 18.000kr, men lad os da tage udgangspunkt i en hvalps pris altså 15000kr...Så risikerer du et kejsersnit, det kan snildt løbe op i 20.000 (og ja her kan etikken diskuteres, men det er ikke det vi er igang med, og det er en ret realistisk udgift i forbindelse med franske og engelske bulldogs).
    Så kommer der kostpenge oveni lad os sige 2500kr pr hvalp det er normalen med chip og vacc. i regnet. det er 12.500

    Så er vi oppe på 47.500kr.

    så er vi på 9500kr pr hvalp altså en avanche på 5500kr

    -det er sgu langt fra 200%

    Og så er der ikke medregnet:
    Reklame, progesterontests, dyrlæge under drægtighed, tilskud til tæven, dyrlæge efter drægtighed, pris på sundhedstjek af hvalp, legetøj og udgifter til socialisering, transport til dyrlæge osv.
    Transport til hannen, det er typisk noget man kører ret langt for.

    Alt i alt står avler altså UDEN overstående med 5500x 5 = 27500kr
    Hvalpene har de 8-10 uger, lad os sige 8 vil det sige en indtjening på 3470kr pr uge. Dvs 491kr om dagen....FØR skat.

    Gad vide hvor meget du tjener som salgskonsulent....er du så....GRISK?


  • #356   23. feb 2015 Jeg tog udgangspunkt i de 10000 kr der blev anslået som udgifter til et kuld på 5 hvalpe uden de uheldige udgifter der kan forkomme

  • #357   23. feb 2015 Ja og bagefter tog du så udgangspunkt i franske og engelske bulldogs...og det er bare ikke realistisk for det er reglen mere end undtagelsen....og derfor de koster 15000kr og opefter...

  • #358   23. feb 2015 Laika tror du ikke du skulle lade vær med at gøre dette personligt, vi fører jo i mine øjne bare en konstruktiv dialog

  • #359   23. feb 2015 Jeg fortæller heller ikke folk jeg synes det er sært at en Bøf med tilbehør på MASH koster så meget, når en cheeseburger hos McD kun koster en tier...

  • #360   23. feb 2015 Der blev spurgt hvilke racer der kunne ramme de priser og så gav jeg nogle eks. Det var såmænd det eneste

  • #361   23. feb 2015 Nej der blev faktisk allerførst spurgt om hvor du fandt den Avance henne, så nævnte du de racer til den pris...men ved de racer er avancen bare anderledes fordi udgifterne er....

  • #362   23. feb 2015 Du kan jo ikke stille det sådan op Rasmus. Ja det kan godt være at en opdrætter på et kuld har en god indtjening, men i næste kuld kommer de penge så måske til at ryge til dyrlægeregninger og lign. pga. komplikationer ved fødsel eks.
    Så kan man jo ikke bare sige at man regner det ud fra at der ikke er nogle ''uheldige udgifter'' som du selv formulere det, for de ''uheldige udgifter'' kan altså risikere at komme. Det er jo også grunden til at enhver opdrætter med respekt for sig selv og sit opdræt sætter side til side ved hvert kuld til disse uforudsete udgifter smiley


  • #363   23. feb 2015 Det kan jeg jo selvfølgelig godt se, og jeg er da også blevet klogere på hvad udgifter der ellers kan forekomme smiley

  • #365   24. feb 2015 Jeg er ikke helt enig Pia. Nogle gør det måske for penge men jeg tror langt de fleste der avler uden tavle gør det fordi de synes at det er hyggeligt og hvalpe er søde men er bare ikke seriøse nok og gider ikke bruge de penge det koster at lave et godt forarbejde smiley

  • #368   24. feb 2015 Men vil man tjene penge, så er det bare nemmere uden tavle og med et minimum af alt


  • #370   24. feb 2015 Rasmus du stempler alle dem der avler med tavler de fleste gør et stor stykke arbejde inden for deres raser ,og tager nyt hjem så det ikke bliver ind avle det de laver

  • #371   24. feb 2015 Rasmus, 10.000 for at lave et kuld er ret naivt sat. Alene parring hos fremmed hanhund vil ofte koste det beløb, så er der ikke meget til resten af udgifterne smiley

    Jeg havde kuld sidste vinter, som jeg lavede regnskab på. Desværre har jeg efterfølgende mistet regnskabet i forb. med at pc'en måtte genistalleres, men en del kan jeg huske og rekonstruere.
    Jeg havde 9 hvalpe, hvoraf jeg skulle beholde en, og resten skulle have været solgt til 10.000 stk. Det var så kun de første 2, der blev solgt til den pris, for kuldet var voldsomt svært at sælge. Da hvalpene blev 6 mdr. havde jeg stadig 5 hvalpe gående, den del af økonomien i opdræt er der sjældent særlig meget fokus på i debatterne herinde, men det er virkelig noget, der trækker ned.

    Men med hensyn til dit spørgsmål, om hvad det koster at producere et kuld, så havde jeg udgifter til over 40.000 da hvalpene var salgsklare i 9 ugers alderen. Og det var et kuld, hvor alt gik godt. Et lille overslag over udgifterne:

    Parring inkl. rejse: 11.000
    Hd, AD, OCD røntgen af tæven: 3.000
    Dyrlæge i forbindelse med parring og fødsel (bakteriologisk test, brunstoptimering (fastsættelse af parringstidspunnkt), 2 x herpesvaccinationer, kontrol af tæven efter fødsel,ormekure): 6.000
    Foder til tæve og hvalpe: 6.000
    Registrering af hvalpekuld, samt chipning: 5.600
    Sundhedsattest, 1. vaccination samt pas til hvalpene: 5000
    Ekstra el forbrug: 2000
    ny fødekasse: 1500
    Nye vetbed: 1200
    Dertil kommer et ekstraforbrug, som er svært at sætte en pris på, ting som servering for en masse gæster hvalpekøbere, diverse interesserede, familie, venner m.m., kæmpe forbrug af køkkenruller, rengøringsmidler, hvalpehalsbånd, masser af affald, der skal bortskaffes, jamen alt muligt.

    Som sagt, det her var et kuld, hvor alt bortset fra salg af hvalpene, gik godt. 9 sunde hvalpe uden nogen særlige problemer med hverken mor eller hvalpene, det var et kuld, der burde have givet overskud, men det gjorde det ikke.


  • #373   24. feb 2015 Netop, Ida. Der er mange udgifter, man ikke lige tænker over. Jeg klarer mig med ferie, men det betyder jo så også, at jeg ikke har så meget andet ferie.

  • #374   24. feb 2015 Lene N jeg skrev 10,000 ,jeg kender til en opdrætter der fik 4 hvalpe ved kejsersnit hvor hun mistede de to hvalpe og tæven ,da hun gjorde op efter hvalpene var blevet 8 uger stod de hinde i over 20,000 kr plus mistede tæven ,hun havde været et godt stykke væk for at parre ,så kan sommetider godt forstå at nogle hvalpe koster noget

  • #375   24. feb 2015 Laika, ja men det virker som om Rasmus tolker dit 10.000 som om man kan opdrætte 5 hvalpe for 10.000 kr.
    Jeg tror ikke, det var det du mente, og det kommer man i hvert fald ikke ret langt for.


  • #376   24. feb 2015 Lene det gør man ikke

  • #377   24. feb 2015 Gad vide om der var nogen der læste mit sidste indlæg hvor jeg skrev(AT JEG HAVDE ERFARET HVOR MANGE UDGIFTER DER KUNNE VÆRE OGSÅ SELVOM DET FOREGIK UDEN KOMPLIKATIONER) eller bliver man bare så fornærmet at man ikke lige ser efter at manden faktisk gik til bekendelse

  • #378   24. feb 2015 Nogen gjorde Rasmus smiley

  • #379   24. feb 2015 Jeg bukker og takker Ginne smiley

  • #380   24. feb 2015 Rasmus smiley :D

  • #381   24. feb 2015 Mht. Avlere både tavle- og ikke tavleavlere, DKK avlere og ikke DKK avlere, håber jeg har fået alle katagorier med.

    Som jeg har læst, er det generelt en kæmpe underskudsforretning at avle hunde, så jeg forstår ikke, der bliver sat så mange hundehvalpe i verden.


  • #382   24. feb 2015 Hunde er udgifter både for avlere og hvalpekøbere smiley -godt de giver i den anden ende smiley

    Og ingen siger avlerne ikke tjener noget, men de tjener altså ikke de uhyrlige summer folk tror smiley


  • #384   24. feb 2015 Min hobby giver heller ikke altid overskud, men jeg har det godt med den - til trods for diverse spydige bemærkninger fra min bankmand.

  • #385   25. feb 2015 RAsmus, Hvis det er mig, du henviser til, så blev jeg ikke fornærmet, jeg synes bare jeg ville svare lidt indgående på dit spørgsmål.

    Man tjener jo normalt ikke penge på hobbyer, der er bare lidt for mange, der tror, man scorer kassen i stor stil på at lave hvalpe, og det er bestemt ikke altid tilfældet, og man kan faktisk godt blive lidt træt af at få den påstand smidt i hovedet.
    Jeg ser bestemt ikke noget galt i at have overskud på et kuld hvalpe, jeg ville ønske, jeg havde overskud på alle mine kuld smiley , men jeg lægger da ikke skjul på, at jeg både har lavet kuld med overskud og kuld med underskud. Desværre ved man aldrig, hvornår man får det ene eller det andet.
    Opdrættet som helhed har til gengæld været en rigtig dyr fornøjelse for mig.


  • #387   25. feb 2015 Jeg tænker ligegyldigt hvilken interesse man vælger, vil der altid være nogle der mistænker en fra at tjene millioner af penge, det kan man også, men det er ikke derfor man har startet noget helt fra start, men der er nogle der har ondt i røven over at man måske bare er dygtig til noget, fordi sådan lyder det i alle de tråde jeg læser. Jeg er uddannet hundetræner og er ansat et sted, skulle jeg så mistænke min chef for han ikke gør sit arbejde rigtig, næhh jeg er bare glad for at kunne træne hunde og hygge mig med det, selvom det kan være hård at finde tid, når mani forvejen har familie med små børn, går i skole, ovs. dem som få små hvalpe om de får 3 eller 10 der er meget arbejde i det, og jeg drømmer om en dag at kunne det samme, når mine egen børn er blevet store. Så jeg har tid til de små hvalpe. Jeg mener at hvis man vælger hund med stamtavle, vil man i hver fald i DKK finde ud af hvilke gener der ligger bag, men hvis man valgte en hund der ikke er på stamtavle, er det ikke altid man får det man faktisk får fortalt, mine venner fik af vide de fik en ren rottweiler han hund uden stamtavle, da han begyndte at vokse begyndte han vokse helt forkert, det viste sig, at han faktisk havde gravhund i sig, som gjorde han kun blev 4 år. så Når jeg køber hund vil jeg være sikker på jeg får en ordentlig hund, og ved hvad jeg køber.

Kommentér på:
DKK stamtavle??

Annonce