{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.026 visninger | Oprettet:

Hundeskov {{forumTopicSubject}}

Må lige høre jeres mening... Hundeskov - go eller no go - i så fald, hvordan..?
Der hvor jeg kommer, er det egentlig ok.. Men indimellem møder jeg altså folk, som intet forstand har på hundes adfærd - særligt dem med de små hunde... De tror ofte, at mine (dobere) vil æde dem i en mundfuld - og det ender altid med at være deres der laver der laver det første udfald, og løber. Det betragter min den yngste på 7 mdr som leg - og løber efter. Min den store - begge tæver - vil gerne stille sig imellem og sætte min store Med meget larm, men ingen aggressiv adfærd. De små hunde hunde løber og skriger, og ejeren løber efter og ynker dem og tager dem op...Hvorefter de går i raseri, med store ord om overfald på deres hund...

Nuvel - der er gang i mine, og den lille madamme er skrap, men overfalder laver de altså ikke. Og kommer der nogen som er større end hende, får hun jo samme tur af dem...

Mit spørgsmål går på :

Hvad mener I, om adfærd i hundeskoven..? Og hvem skal "udelukkes"..?
De store, som leger lidt voldsomt, men ikke er aggressive, eller de små som ikke er aggressive, men er bange for de store, som ser dem lidt som legetøj..
Skal man gå i det lille hvalpeområde med de store, eller de små..? Eller skal man helt holde sig fra hundeskoven med hunde, som f. eks mine...

Jeg tror på, at hundeskoven er det eneste sted, hvor de får lov at være hunde, og møde andre hunde på fælles vilkår.. Det indebærer sommetider knubs, og at de skal finde en rangorden, og indimellem møder de altså andre hunde, som de ikke bryder sig om.. Ligesom vi mennesker gør.
Jeg tror på, at man når længst ved at lade dem klare det selv - self ikke til skader osv, men der vil altid være lidt skrig og skrål mellem nogle hunde, og de lærer mest af, at klare det selv...Det går også hurtigere over..

Som udgangspunkt kender man jo sine hunde - men ikke længere end til den dag, der er en anden hund eller en situation der gør, at den handler anderledes. Det er stadig "kun" en hund.. Og på baggrund af det, kan jeg jo aldrig vide 100% hvordan mine hunde reagerer over for dem vi møder på vores vej..
Indtil nu er det gået som det skal, men imorgen eller i næste uge, møder vi måske en, som tricker noget i mine, eller de tricker noget i en anden hund...

Det frustrerer mig sådan, at folk ikke er til at snakke med, eller at de ikke aner hvad de har med at gøre, rent adfærdsmæssigt..

Hvad synes I er mest rimeligt - hvad gør man..?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundeskov
  • #2   17. okt 2014 Det lyder som en god strategi.. Det kræver bare, at den er der fra begge sider.. Jeg har ikke noget imod løse hunde - det er fir mig det, der er hele ideen med hundeskov.. At de kan rende og lege og te sig - med måde.. Hvis jeg har mine i snor, et sted hvor alle andre kommer løse, får jeg problemer..

  • #4   17. okt 2014 Jeg er totalt færdig med hundeskove
    Der kommer simpelthen for mange idioter, der ikke har styr på deres hunde


  • #7   17. okt 2014 Vi var glade for det, da vi boede i byen. Der er jo ikke så mange steder man ellers kan gå med sin hund løs. Det jeg synes kunne være irriterende var at folk stiller sig lige inden for lågen, så der er altid er en større gruppe hunde der leger lige inden for lågen. Når man så kommer med sin hund i snor og der kommer 5-10 hunde løbende, så kan ens hund godt følge sig lidt presset. Men hvis der var mange så valgte vi tit at tage en anden indgang, så større var problemet heller ikke. Det er meget sjældent jeg har oplevet at hunde kommer op at slås i hundeskoven. Jeg synes dog at man skal bruge hundeskoven med omtanke. Det er ikke alle hunde der egner sig til at komme i hundeskoven.

  • #9   17. okt 2014 Jarh.. der er mine jo så en anelse fremme i skoene, og vil nemlig også gerne hilse på alle.. Folk hos os er nu generelt ikke afvisende, og det er ofte de samme der kommer der, og jeg synes egentlig vi er gode til at finde balancen.. Problemet opstår, når der pludselig kommer en ind på området, med de løse hunde, og har sin i snor.. Eller ikke siger noget om, at deres hund ikke vil lege, eller at de ikke gider hilse.. Ofte er mine nået derhen inden de siger det... Og det kan selvfølgelig være et problem..dog tager jeg mine forholdsregler, hvis jeg kan se, de er på dupperne.. Må så også indrømme, at jeg ikke altid har dem ved siden af mig, og det er jo en del af problematikken.. Som så bringer mig tilbage til det med at få lov at være hund..
    På et område uden snor, må man formode at folk kun tager deres ikke potentielt aggressive hunde med hen - under opsyn. Lissom man i området med snor, ikke forventer at møde en løs hund, og at man her har forståelse for, hvis der er en der ikke vil hilse, eller overrumples... Måske har det også noget at sige med det område man bor i.. Her kender vi stort set alle sammen hinanden, og er der på faste tidspunkter..


  • #11   18. okt 2014 Jeg er enig med dig. Lufter ikke hunde der fast, men kommer der kun, når mine hunde holder fri fra træning, skal socialisere, eller lige trænger til at lege... Måske det også handler lidt om, hvilket område det er..? Og man skal netop have et øje på hver finger, sådan et sted, hvor de ældre damer kaster en bold til 5 hunde, eller fodrer to af de 5 med guffer, og bagefter ikke kan forstå hvorfor der bliver bøvl..

  • #13   18. okt 2014 Vegastar, jeg synes du har lavet et rigtig godt oplæg til denne tråd.

    Personligt har jeg et ambivalent forhold til hundeskove og hvorledes de forskellige hundeskove bruges, har jeg erfaret. Oprindeligt var ideen om hundeskove at hundene havde et fritløbsområde, så hundene har et sted hvor de lovligt kan være uden snor.

    Samtidig tænker jeg hundeloven, som jo også gælder i hundeskove.

    Du har store hunde, jeg en mellemstor, de kan jo pga. deres størrelse gøre mere skade end en lille hund. Min hund var for et år siden i clinch med en mindre hund, begge intakte hanhunde, da den lille pludseligt begyndte at humpe den, det ville min ikke finde sig i og bed den lille i nakken, en tand gik igennem. Det hele skete på et splitsekund uden forvarsel. Den lille var hos dyrlæge hullet blev renset og hunden fik noget antibiotika. Mit forsikringsselskab betalte regningen, da det var min hund der forårsagede skaden, uanset hvorledes optakten var, jfr. hundeloven. ( begge hunde var løse, og havde gået fredeligt sammen 1/2 time )

    Med det vil jeg sige små provokerende hunde kan te sig som de vil, da de næppe kan skade store hunde.

    Som du skriver helt korrekt skal man hele tiden holde øje med sin hund, det gør man jo ikke hvis man sidder sammen med andre hundeejere ved et bord og nyder sin medbragte kaffe, og samtidig lader hundene stæse rundt uden snor.

    I hundeskovene kræves fuld kontrol over hunden uanset størrelse, det tror jeg de færreste har i alle tænkelige situationer, jeg har ikke, det erkender jeg desværre.

    Samtidig har jeg erfaret mange hundeskove bruges som familieudflugt med hund og børn, så børnene får mulighed for at lege, samtidig med at hunden får lov til at stæse løs rundt, hvad nu hvis ens hund, bliver overrasket over et barn og kommer til at skade et barn?

    Min hund er ikke agressiv, det har jeg en gammel erfaren hundetræners ord for, han sagt til mig den bed fordi den ikke ville finde sig i det.

    Desværre har jeg fravalgt hundeskovene, da jeg ikke tør tage ansvaret mere.


  • #15   18. okt 2014 Jeg er glad for det sted jeg ind i mellem lufter hundene uden snor, har aldrig mødt ballade der ikke blev løst i fordragelighed. Hundene nyder det også, har alle en god omgang med andre, og kan passere andre uden absolut at skal hilse og lege.

    Men jeg har intet til overs for de her små indhegnede folde, det har intet med en hundeskov at gøre - men en tumleplads.


  • #16   18. okt 2014 Maiken T - min type, hvad tænker du her..? Jeg har ikke 100% styr på min overgearede hvalp på 7 måneder som gerne vil lege - det er korrekt.. Og jeg tror også det måske handler om hvor man er henne -altså hvilken skov..? Har kun været i den samme herude, og ved ikke hvordan kulturen er andre steder. Vi har f eks også et par der kommer med 7 huskyer på en gang. De slipper alle når de er alene, og får lige en chance for at tage nogle ud, når der kommer andre. Det synes jeg er helt fint. På den måde har alle en chance for at bruge den.


    Altså jeg vil igen sige, at vi bor i et lille område, hvor alle kender hinanden - stort set - og vores hunde kender hinanden i skoven.. Og det er netop som MLA nævner, et indhegnet område, hvor man må have sin hund løs - altså uden snor. Man slipper derfor sin hund løs, når man kommer ind af lågen i det pågældende område. Har man ikke interesse i at have sin hund løs og sammen med de andre, går man i området, hvor snor er påbudt.

    Måske er det i virkeligheden et holdningsspørgsmål..? Jeg ville aldrig bruge hundeskoven til luftning af barn... Jeg tager jo heller i svømmehallen, og brokker mig over at blive våd..? Eller til fodboldkamp og beder folk om at dæmpe sig..? Jeg tager i hundeskoven for at mine hunde kan holde fri, løbe, lege, møde andre hunde - kort sagt, være hunde.. Det skal f. eks andre folk børn, da ikke sætte en stopper for.. Kan de ikke lide løse hunde, skal de da lade være med at gå derind...

    Men er enig i, at man da selvfølgelig skal kunne kalde sin hund til sig til enhver tid., og jeg skal være den første til at indrømme, at det desværre ikke altid er tilfældet med den lille, hvis hun har gang i noget sjovt..



  • #18   18. okt 2014 Jeg er glad for den hundeskov vi typisk bruger, for vi møder sjældent andre - og ser vi nogle på afstand kan vi som regel gå en anden vej inden mødet.
    Vi går ikke i hundeskoven for at få nye "venner" - men for at lade hunde snuse rundt og lege uden snor med os.
    Tinka er ikke aggresiv, men det er bestemt ikke alle hunde hun bryder sig lige meget om at lege med - og det respektere jeg gerne. Det er jo heller ikke alle andre hunde der synes en bullterriers leg er sagen.


  • #19   18. okt 2014 Maiken : Den generelle holdning i vores skov er, at alle skal være her, små som store, og er vi sagtens kan snakke om tingene - helst inden problemet opstår. Der er faktisk ikke nogen af de hunde der kommer herude, som ikke kan sammen, - indtil nu - men hvis folk ikke er til at snakke med, og bare går, er det svært at skabe dialog. Og den bedste måde for hunde at lære hundesprog på, må da være blandt andre hunde...?
    Hvis mine skaber problemer, tager jeg dem da tilbage i bilen, så de andre kan få lov at være der...

    Der er som regel aldrig problemer, vil jeg lige sige, men er der nogen der øffer lidt, er den generelle holdning herude, at det klarer hundene selv.. Hvilket de altså gør..

    Problemet opstår ofte, når de små hunde kommer i off leash området, med snor på, og ejerne ikke orienterer sig, eller melder ud, at deres hunde ikke er meget for de større...I området med løse hunde, er der jo altså "risiko" for at møde en større hund, som vil lege.. Lissom det er en "risiko" for min hvalp at møde nogen som er større end hende selv.. Hun hyler og skriger og løber, men kun kort tid, til hun har fundet ud af, hvordan man opfører sig.. Og det får hun fortalt hvis hun er uartig. Jeg blander mig ikke, så længe jeg kan se det er berettiget.


  • #22   18. okt 2014 Rent faktisk tror jeg alle, der deltager i denne tråd er bekendt med Hundeloven smiley

    Da hundeskovene i sin tid begyndte at blive etableret, var ideen at vore hunde kunne få et frirum, hvor de kunne være løse, og ejeren skulle have fuld kontrol over hunden, hvilket står ved indgangen.

    Ordvalget "fuld kontrol" betyder i alle tænkelige og utænkelige situationer, det tror jeg ikke ret mange, der besøger hundeskove har. I hvert fald mig og jeg har fravalgt hundeskov.

    I mange hundeskove er der ofte en gruppe, der "overtager" hundeskoven og etablerer deres egne regler og andre bliver moppet ud.

    Problemet små hunde versus store hunde kunne måske løses at store hunde minimum X kg kommer på lige datoer og små hunde max X kg kommer på ulige datoer.

    Vegatar skriver hundene skal selv finde ud af det til en vis grænse inden der bliver skredet ind, så jeg synes absolut det er en ansvarlig hundeejer.





  • #23   18. okt 2014 Inger - Det er da et sidespor hvis der skal laves regler for hvilke dage hvem må færdes på offentlige områder.
    Og hvor går grænsen? Så skal løbske tæver vel også have en dag, dem hvis hunde vil lege, dem hvis hunde ikke vil, dem hvis hunde ikke er vilde med mopse og bulldoggs, dem der kun vil lege fangeleg skal vel også have en dag og dem der kan lide brydeleg en anden dag. Og pludselig er der langt imellem hvornår den enkelte må komme i hundeskoven.


  • #24   18. okt 2014 Foxy! Ja måske, men når man hører om problemer i hundeskoven, er det ofte små hunde versus store hunde, eller store hunde versus små.

    Derfor min tanke, jeg tænker slet ikke på racer.

    Angående løbske tæver går jeg ud fra det er almindelig pli, man bliver væk. Det eksisterer måske heller ikke mere.

    Angående offentlige områder, her tænker jeg ikke kun hundeskove, men alt der er offentlig ejet, er der ikke fri adgang for alle på alle tider af døgnet på meget der er offentlig ejet.


  • #28   18. okt 2014 Inger - men det er vel også almindelig pli at sørge for at ens engelske mastiff ikke tumler fru. Jensens Chihuahua?

  • #29   18. okt 2014 Foxy selvfølgelig er det det, men jeg har ikke denne race du taler om, jeg mener det gælder for alle racer uanset størrelse!

  • #30   18. okt 2014 Jeg har endnu til gode at opleve en skov/strand/vej hvor jeg kun må komme hver anden dag. Jeg har heller aldrig oplevet andre offentlige steder jeg kun måtte benytte halvdelen af åbningstiden.

  • #31   18. okt 2014 Inger - det mener jeg også. Derfor ser jeg ingen grund til at jeg skulle forvises fra skoven hver anden dag.

  • #32   18. okt 2014 Som andre beskriver så synes jeg egentlig at årsagen til at jeg personligt ikke vil sætte mine mine i hundeskove er fuldstændig indlysende i denne tråd.

    Så længe man vælger at regler i en hundeskov er noget der kan fortolkes og at ens egne værdier er dem, der er udgangspunktet for andres opførsel og i øvrigt også for hvad man mener at andre kan tillade sig at sætte af grænser, så er det bare ikke et sted for alle.

    Jeg er heldig - her hvor jeg bor har vi en lillebitte helt almindelig skov, hvor man må have hunde løs. Her hersker den orden som man også mødte for 20 år siden i almindelige skove. Der ER nemlig plads til alle. Man MÅ have sin hund løs, men det er ikke det eneste saliggørende....
    Joggere, cykler, folk, der skal fra A-B bruger denne skov - og der er masser, der beholder linen på hunden. Og ingen tager som udgangspunkt at alle er der for at hilse...



  • #34   18. okt 2014 Foxy, skov, strand, vej opfatter jeg ikke som decideret indhegnet hundeskov hvor der er fritløbsområde for hunde. Er helt klar over der er nogle regler om, at man kan have sin hund løs i vinterhalvåret på stranden.

    I de fleste skove er der snorepåbud, og man må ikke komme før solopgang eller efter solnedgang, i henhold til vejene er der nok forskellige regler, men ofte snorepåbud. Disse opfatter jeg ikke som hundeskove.

    Angående skovene kan der være adgang forbudt pga. jagt i vinterperioden, det gælder både for stats- og private skove.


  • #35   18. okt 2014 Men selvom jeg skal have hunden i snor før omtalte steder så forholder det sig jo sådan at jeg må lufte min hund der uanset om datoen hedder den 5. eller 6.! Og sådan burde det da blive ved med at være. OGSÅ i hundeskoven.

    Og, ja. Selvfølgelig kan der være omstæsigheder hvor et ellers offentlig tilgængeligt område er lukket - f.eks. jagt, vejarbejde, bombetrussel - men der er der er et formål med galskaben og det drejer sig sjældendt om halvdelen af året.


  • #36   18. okt 2014 Jeg kommer der aldrig. Netop fordi folk tager absolut nul hensyn til andre. Og så er det for de fleste hundes vedkommende meget lidt "hund" at skulle trives med 10-15 fremmede hunde på en gang.

  • #37   18. okt 2014 Foxy, som jeg forstår dig, lufter du altid din hund i snor (håber det er en korrekt opfattelse), så har du personligt ingen problemer, du kan jo bare gå en anden vej hver anden dag.

  • #38   18. okt 2014 Nogen dage lufter jeg i snor andre dage gør jeg ikke. Det afhænger af hvor jeg går - i hundeskoven lufter jeg uden snor.

    Og ja, jeg KAN da gå en anden vej hver anden dag - men hvorfor skulle jeg dog det? Hvorfor skal jeg dog straffes når nu det ikke er min hund der for lov til at chikanere de andre hunde?


  • #40   18. okt 2014 Foxy, du siger du har styr på din hund, og hvorfor skal du så straffes!

    Mit ydmyge forslag går på at løse problemer, der popper op gentagne gange, bestemt ikke for at straffe nogen!

    For øvrigt er det godt for hunden, at man har forskellige luftetursruter, så hunden kan få så mange sanseindtryk som muligt, både med og uden snor.

    For øvrigt er der lavet lovgivning på grund af de få, som er til gene for flertallet.


  • #41   18. okt 2014 Inger - det er nu ikke fordi vi går tre gange om dagen i hundeskoven, langt fra. Vi er ikke engang i skoven hver uge. Vi bor i København uden bil, så vi skal med offentlig transport for overhovedet at komme til en skov - derfor er det ikke "bare lige" at tage i skoven. Vi planlægger udfra flere faktore når vi tager derhen - så som tid, overskud, planer, vejret osv. Så hvis den dag hvor alle disse ting bare spiller vil jeg da ikke blive hjemme bare fordi det er en forkert dato.

    Uanset om dit forslag ikke er ment for at straffe nogle - så ville det jo stadig ramme dem der godt kan finde ud af det og som ikke er ramt af stor/lille hund-problemet. Og hvad med dem der både har stor og lille vovse? Skulle de så ikke måtte gå i hundeskoven med begge hunde på engang?


  • #42   18. okt 2014 Her er hundeskove (i DK) helt no-go, især så længe Thor er lille. Han skal ikke have dårlige oplevelser pga. hundejere der ikke udviser hensyn.

    Her i Malmø kunne vi muligvis godt finde på at tage en tur på hundestranden, for mit indtryk, som jeg har dannet mig gennem godt 8 år er at svenskere generelt har større hundeforståelse, mere respekt for andre og bedre styr på deres hunde.


  • #43   18. okt 2014 Foxy, vi kan blive ved og ved!

    Du har din ret - og den vil du naturligvis beholde! - på trods af du måske kun er i hundeskov få gange om måneden.

    Fred være med det.



  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #44   18. okt 2014 No-Go for mit vedkommende.
    Jeg overdriver ikke når jeg siger at jeg HVER dag er nødt til at finde mig i løse hunde der bare tromler hen mod min hund med en ejer der står 100 meter bagved og siger "Nååh, seee en legekammerat!"
    Og jeg bor altså lige midt på Amagerbrogade.
    Min hund gider SLET ikke fremmede hunde, og det er som om at der absolut ingen er i området som tænker ligesom jeg "hunden skal straks i snor når der kommer en anden hund."

    Her er det nærmest en sensation når jeg rent faktisk møder en hundeejer der spørger om lov eller rent faktisk tager sin hund i snor. Og jeg er så afsindig træt af det.
    Så jeg holder mig langt væk fra hundeskov og hundegårde, for jeg orker ikke når folk ikke har øjne på deres hund.

    Jeg har min hund fri på stranden og jeg har virkelig øjne i nakken imens. Kommer der en hund på laaaang afstand tager jeg straks min hund i snor indtil de andre er langt ude af syne.

    Jeg er egentlig ligeglad hvor man lufter hund og hvad reglerne er. Jeg synes det er god stil overfor ens egen hund, og andre hunde, at man tager sin hund i snor hvis der kommer andre og så slipper den igen hvis begge er enige.
    Synes det er fuldstændig misforstået at hunden skal have lov til at rende rundt og hilse på fremmede hunde som det passer den.


  • #45   18. okt 2014 Jeg holder meget af at komme i hundeskoven, og det gør min hund også. Jeg bor ca. 100 m fra en hundeskov, så den bliver brugt næsten dagligt. Min hundeskov er en stor skov, så jeg går tur med hende, hun er bare løs. Nogle gange møder vi andre hunde, andre gange ikke. Det er også ofte de samme hunde vi møder, især i hverdagen og blandt dem er der nogle min hund leger godt med, andre er det lige meget med.
    Jeg bruger hundeskoven, fordi jeg nyder at have min hund løs, det giver en helt anden tur end dem, hvor hun er i snor.


  • #47   18. okt 2014 Decideret hunde skov kommer vi ikke i. Men den lokale hundeprut på 150x150m kommer vi på, det er altid de samme hunde der kommer. Dog er det lige voldsomt nok nogen gange hvis der er for mange hunde samlet på lidt plads.

    Og vi er også kommet lidt for ofte, Sally er blevet lidt for glad for at ville hilse på "alle". Så nu kommer vi der kun en gang eller 2 om ugen smiley


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.034
    #48   18. okt 2014 Jeg kommer i den lokale hundeskov stort set hver dag og oplever sjældent problemer med andre hunde. En del af forklaringen er nok, at det er ret ret stort uindhegnet område med marker og skov (og en del vildt!), som ikke ligefrem indbyder til, at man slipper en ukontrollerbar vovse løs.

    Når jeg har frit udsyn, er begge hunde løse, men jeg holder mindst én i snor i de dele af skoven, hvor jeg vurderer, at jeg ikke effektivt kan have kontrol over begge. Når vi møder andre, bliver begge kaldt på plads og får snor på - langt de fleste af dem, vi møder, gør det det samme.

    Bevares, det hænder da, at vi støder på en "ukontrolleret" hund, men det er ret sjældent. I år er det vel sket ialt 4-5 gange, og i langt de fleste tilfælde har ejeren ikke været ligeglad.


  • #49   19. okt 2014 Altså jeg har oplevet første gang jrg var i hundeskoven med min nye hvalp, at der var fyldt med store hunde, og at de var lidt for volsomme for min lille toypuddel, og jeg blev nød til at bære ham igennem skoven, for store hunde kan nemt knække ryggen på sårn en lille en, og ejerne var ikke under opsyn af deres hund, så det var en lidt ubehagelig oplevelse, også fordi de store hunde begyndte at hoppe af mig for at nå ham. Og så da vi var på vej ud angrab en hund en anden hund, så jeg måtte bare komme ud for det var ikke værd at putte min hund ud i. Men ja han blev ikke skræmt, så anden gang jeg var der, var der også kun store hunde og han klarede det rigtig godt denne gang, han løb efter dem og gøede et gø, der nærmest lod dig fortælle at de skal vente på ham, for han er jo ikke lige så hurtig som de store, han indfandt sig med rang ordnen smiley
    Og ja det er hvertfald ikke sidste gang vi tager i hundeskoven, jeg passer bare på og ser hvilke hunde der er i skoven, og observere hvordan han indfinder sig med de andre..
    jeg syntes bare man skal obsevere og se hvordan ens hunde indfinder sig, ser man det ikke går, kan man enten gå eller komme tilbage en anden dag smiley
    God dag til jer alle smiley


  • #51   19. okt 2014 Den jeg bruger er også sådan et stort område, masser af plads, masser af muligheder for at gå ad forskellige ruter på kryds og tværs.
    fungerer fantastisk.


  • #52   19. okt 2014 Jeg tager aldrig i hundeskov. Min hund elsker at lege med andre hunde og tumle rundt med andre - store som små. Men jeg ville ikke kunne tilgive mig selv, hvis vi kom ud i en hundeskov, og min hund blev overfaldet af en anden - og da min hund ikke siger fra overfor andre hunde ville det formentlig kunne ende sådan. Derfor ingen hundeskov til min ellers så sociale hund.

    Han er blevet overfaldet på gåturen, vel og mærke med snor, mange gange nok til at jeg ikke tager nogle chancer. Ærgerligt!!!


  • #53   19. okt 2014 Maiken: 10 gange større er måske lige i overkanten. Min hvalp er megt lille af sin str, og vejer ca 12 kg.. Jeg laver ikke mine egne regler, men følger kotumen der er herude.. Og der hvor man må ha sin hund løs, er mine løse. Skal de være i snor er de det. Min han hund som ikke kan med andre, tager jeg slet ikke med. Den store tæve kan med alle og leger med alle. Mine opfører sig som de andre hunde herude, og dem man snakker med, har samme holdning og tilgang til det.
    Hvem skulle klare det for hundene i naturen, hvis ikke de selv kan..?

    Uansvarlig vil jeg ikke vedkende mig, men kan da sagtens indrømme at jeg kunne ha bedre styr på min hvalp på 7 mdr. Som jo også blir trynet af de andres hunde, som er større end hende.. Broholmer, irsk ulvehunde, schæfere, labrador, andre voksne dobere. Sådan er det jo. Og jeg er ikke klar over dit kendskab til racen, men har også haft aussie og det er uden sammenligning med dobere. Folk tror fejlagtigt, at de er glubske..
    Som nogle skriver, at man skal ha sin hund i snor- jo, men ikke på området hvor snor ikke er påbudt.. Det skaber problemer, hvis man møder løse hunde- også for mig selv jo..
    Jeg glædes over deltagelsen i denne debat, og kunne self aldrig drømme om at slippe mine hunde steder jeg ikke er kendt. Jeg tager kun i skoven i mit eget område, hvor vi alle umiddelbart kender hinanden. Derfor også hinandens hunde, lissom hundene kender hinanden...


  • #55   20. okt 2014 TS, hvordan kan du stå og se på at andre hunde tryner din hvalp?
    Jeg vil rigtig gerne høre et argument for hvordan det kan Være en god idé.
    Hvordan tænker du at det kommer din hund til gavn?


  • #60   22. okt 2014 Jarh, Maiken.. Enige blir vi vidst aldrig.. Er bekendt med loven, ja.. Synes i bund og grund det er svært at få alle elementer i en debat med, når den er på skrift... Og det blev igen bekræftet i denne debat... Holy s....
    Så sent som idag, møder jeg to - hanhunde- i uden snor området- jeg har snor på.. Ejere kalder ikke på dem- de løber til min den mindste hvalp, som er den eneste jeg har med idag..Hun sætter røven i sædet og hyler op..jeg slipper hende. Hun løber lidt væk.. 2 min senere leger de alle tre. Helt naturligt- uden indblanding og hysteri... Men jeg har da ikke behov for at ynke hende, ta hende op eller gå min vej.. Ville da hjælpe hende om nødvendigt..
    Maiken jeg beskylder dig ikke for at tale dårligt om dobere. Det var mere generelt ment.. Adfærd er mange ting, og forskellig alt efter race.. Leg, lyd, tempo osv... Det ser vi jo til dagligt.. Og det er ikke korrekt at de reagerer på samme stimuli fra hverken mennesker eller andre hunde. Lige som der også er forskel på andre racer.
    Jeg mener self ikke at vi har hunde i naturen i dk, come on .. Jeg mener deres naturlige adfærd og instinkter.


  • #62   22. okt 2014 De blir jo heller ikke påtvunget dem- jeg tager dem jo ikke med hjem i haven, altså.. Men de hygger sig som oftest med andre hunde, og de har godt af at være sammen med andre hunde og lære hvordan man opfører sig. Hvis jeg kan se, at situationen er uholdbar for mig eller de andre, går jeg jo.. Som tidligere nævnt. Så nej, Selvfølgelig skal de ikke påduttes andre hunde, og slet ikke som flok.

  • #63   22. okt 2014 Jamen, det bliver de jo når du tager dem med i hundeskoven...

Kommentér på:
Hundeskov

Annonce