{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.413 visninger | Oprettet:

Tavle hunde , hvorfor så dyre? {{forumTopicSubject}}

Jeg ved ikke det store om avl, og skal aldrig have hvalpe på min hund eller fremtidige hunde.... MEN skal da ikke sige mig fri for at kigge på hvalpe på div. sider (bare for for hyggens skyld), følger også meget med i tråde herinde og de to ting kombineret , har fået mig til at tænke over noget.

Hvis fx. en hund er blandet med SBT, er der rigtig mange af dem der ejer disse race der korser sig (enten fordi den ikke ligner den blanding den er sat som , eller fordi det er dumt ift. loven, hvilket jeg 100% forstår) og det dermed kan ødelægge racen "ry".

men så tænker jeg at man måske i stedet for at tage 10000-15000 kr for en hund MED STAMTAVLE, kunne tage lidt mindre , så folk der ønsker sig sådan en race måske kunne overskue det økonomiske i højere grad og ikke går over til at købe suspekte blandinger (og ja man skal have penge for at kunne have en hund , men vil påstå at i en alm. økonomi er der stor forskel på 5000 og 15000 kr.) Tænker bare at det måske ville gøre mere for racen, end at brokke sig i en uendelighed over blandinger der kan "ødelægge" racens ry.

Men det kan godt være det bare er mig der er uvidende og ikke ved at det rent faktisk koster 10000-15000 kr. at opdrætte en hund med fx. dkk tavle?

Bliver der ikke holdt en ordenlig tone og kører tråden helt af sporet, som der nogen gange sker herinde. så sletter jeg den smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tavle hunde , hvorfor så dyre?
  • #2   28. sep 2014 Nu tjener man generelt ikke på hundeavl. Og der er altså mange racer der koster under 12.000kr.

    Jeg kunne godt have uddybet, men jeg magter simpelthen ikke at bruge en masse krudt på en tråd der sandsynligvis bliver slettet.


  • #4   28. sep 2014 Kvalitet koster mere end ikke-kvalitet. Derfor koster hunde med stamtavle mere.

    Der er så stor forskel på prisen, racerne imellem. Min DKK Ruhår kostede 7.500 kr, en DKK SBT kan let koste det dobbelte. Udbud, og efterspørgsel er også med til at sætte prisen.


  • #9   28. sep 2014 Det er det jeg vil frem til udbud/efterspørgsmål sætter prisen op ... men burde man så ikke , isedet for at brokke sig på div annoncer omkring blandinger af ens race, måske kigge lidt ind af ? Hvis man det ene øjeblik kan sidde og himle op over ens race bliver brugt i latterlige blandinger, så vil jeg da sige (hvis man går så meget op i ens race bliver brugt i blandinger) kunne man måske tage en pris der ikke afhang af udbud/efterspørgsel , men af udgifter? Man skal self. ikke sætte penge til på at avle nogle ordenlige fornuftige hunde , men tror bare at hvis prisen ikke var så høj så var der måske flere der ville vælge en tavle hund istedet for en blanding ....


  • #10   28. sep 2014 Aiko - dvs hvis du ikke selv er ejer af både han og tæve og skal ud og have en parring som du skal betale for og hunden får 5 hvalpe... så vil du inden den sidste hvalp er solgt have brugt 50000- 60000 kr på det ene kuld ? (spørger bare fordi jeg ikke ved det=

  • #12   28. sep 2014 hvorfor svare i en tråd der bliver slettet.
    kvalitet koster penge


  • #14   28. sep 2014 Der er ingen ting der giver mening, når man ser på hvad en hvalp koster.
    Jeg er meget uenig i, at pris og kvalitet hænger sammen.
    Man kan feks. få en sund race med DKK tavle til 6-7.000 kr. og så kan man få en Usund race med notoriske sundhedsproblemer, for feks. 20-25.000 kr.
    Det giver ingen mening overhovedet. Nogle giver undskyldningen med kejsersnit som undskyldning for den høje pris. Men hvorfor skal man betale mere for en hund der er avlet til ikke at kunne føde selv, og koster et kejsersnit 50-100.000 kr., siden hver hvalp skal koste 15.000 mere end en sundere race, og hvis hun hunden kan føde uden kejsersnit, får man så hvalpen 15.000 kr. billigere..?

    Både med tavle og blandingsavl er der ikke meget der giver mening med priserne, og man kan ikke regne med man får kvalitet, selvom man betaler mange penge.
    Udbud og efterspørgelse styrer en del af priserne, resten ved jeg ikke, for der er ikke nogen rød tråd i forhold til arbejde og penge der er lagt i avlen, og så en hvalps pris.

    Jeg mener dog når alt kommer til alt, så skal en sælge tage den pris de ønsker, og så må det være op til køberne at bestemme om de vil betale.


  • #16   28. sep 2014 Jeg synes at spørgsmålet er fair. For ja, mange racer behøver slet ikke koste 10+. De fleste gør vist ikke. Taget i betragtning hvad det koster at købe en labrador, og hvad de har af tests, så fatter jeg ikke at lignende racer (str af kuld og antal af avlskrav) er oppe på det dobbelte. Men det handler jo om udbud og efterspørgsel. Måske er labber for billige ift produktionspris, eller også er de andre for dyre. Det ved jeg ikke, da jeg ikke har erfaringen.

    Sagen er den, at det er det man kan få for dem, så det er det folk tager for dem. Personligt ville jeg hellere ikke sænke prisen bare for at tiltrække folk der ellers ville købe en blanding. De folk er tydeligvis ikke seriøse omkring racen, og derfor ikke værd at udsætte min egen økonomi på. Men jeg har det sådan at kender jeg nogen som jeg synes lever op til mine ambitioner med mine dyr, så er jeg forhandlingsvillig.

    Hjem før pris, men ikke for folk der kører efter pris før race devisen, for så brænder man ikke nok for det til at fange min interesse. smiley


  • #17   28. sep 2014 To års reklamationsret koster..

  • #18   28. sep 2014 Indkøbsprisen er jo det mindste beløb man kommer til at bruge på sin hund, så hvorfor spare der? Det er da kun uvidende mennesker, der køber den billigste hund, og disse ville alligevel ikke vælge en tavlehund, fordi de simpelthen ikke forstår/gider at forstå forskellen.

  • #19   28. sep 2014 Det er ikke en guldgrubbe at avle hunde, og slet ikke for dem som bruger mange penge på at gøre det ordentlig, men at sige det ikke giver overskud, tror jeg ikke på (som helhed). Hvis dem som sælger hvalpe til 20.000 kr. stykket ikke giver overskud, så må dem til 6.000 kr. tabe min. 14.000 kr. pr. hvalp. Får man så 2 kuld om året på 8 stk. så taber man min. 224.000 kr. på de 2 kuld, og det tror jeg ikke på.
    Jo mere en hvalp koster, jo mere tjener man, da de dyreste sjældent er dem med flest sundhedskrav.

    Men hvorfor er det også så meget tabu omkring at tjene penge på det man laver..? Er det pga det ikke bliver opgivet til skat, og så prøver man at få det til at lyde som en underskudsforretning. Jeg kan ikke forstå at nogle for ondt i røven over, at nogle tjener penge på det arbejde de har lavet. Selv et blandings/ups kuld er der meget arbejde med i 8 uger.


  • #20   28. sep 2014 ja malene det er det billigste af det hele..... men det er mange penge her og nu (og ja så kan man spare op) MEN det er der bare ikke mange der gør, de tager den "nemme løsning" og køber en billigere hund . (og i det store billede gør det dem ikke til en dårligere ejer, eller mindre fornuftige i den daglige relation med deres hund).. Man kan jo ikke bestemme hvad folk vil bruge deres penge på og hvor meget, man kan ikke tvinge dem til at vælge en hund med tavle .... MEN man kunne måske bidrage til at de valgte en hund med tavle fordi prisen ikke var 3x det den er uden tavle....


  • #21   28. sep 2014 Hund koster 10.000kr
    Skat tar ca. 3700kr alt efter ens skatteprocent..
    Tilbage er 6300kr. Har hvalpen en fejl koster det 1/3-1/2 af købsprisen - det er 3.333-5.000kr. Dette skal kunne dække en dyrlægeregning. Var hunden billigere kunne det næppe udbedre en fejl.
    Alt efter kuld størrelse og udgifter har de hvalpe jeg har set regnskab på kostet mellem 4-8.000kr at lave pr. Hvalp.
    Faktisk er stambogshvalpe billige i forhold til hvad man som opdrætter forpligtiger sig til!


  • #22   28. sep 2014 De der køber "SBT blandinger" ønsker ikke en SBT, men en større hund af pitbull type.
    Så selv hvis SBT skamavler på deres gode hunde, for at underbyde blandingerne, vil det ikke løse problemet.


  • #23   28. sep 2014 Housebuster, man kan ikke sige at dem der ønsker sig SBT generelt ønsker sig en pittbull.. det er altså noget pjat....

  • #24   28. sep 2014 Nej men dem der køber de større "SBT blandinger" er ikke ude efter en lille SBT

  • #25   28. sep 2014 Jeg gør bestemt mit ift prisen. Jeg kunne tage mange flere penge pr. hvalp, men vælger at holde prisen hvor den har været de sidste 10 år, sådan cirka.

  • #26   28. sep 2014 Jeg kan sagtens forst at seriøse tavle opdræt koster mere end tilfældige bla. kuld, og det synes jeg er helt ok. Men jeg har svært ved at forstå forskel på prisen på forskellige racer med stambog (samme stambog) Og der mener jeg bestemt ikke der er lighed mellem kvalitet og pris, da de mest problematiske racer der koster mest.
    Der ud over har jeg erfaret (indenfor en del af de opdelte racer) er brugs linierne billigst.
    Hvis man har en race der er så dyr at lave hvalpe på at hvalpe skal koste omkring 20 000 stk. så skulle man måske overveje om der overhoved skal avles.


  • #27   28. sep 2014 housebuster , men at sige de alle er ude efter en pitbull det er da lige at generalisere lidt for meget . kan da godt ske der er nogen der vil have det (idioter er der jo nok af) men er også sikker på der er nogen der gerne vil have en sbt men så ikke kan give 10000-15000 kr for en med tavle, og derfor vælger en blanding , som ja kan være alt muligt andet.

  • #28   28. sep 2014 En SBT er også en pitbull type, men den er den mindste af de rene racer af den type
    Og den slap lige uden om forbuddet i 11 time. Den var på den oprindelige liste


  • #29   28. sep 2014 Jeg mener at en fair pris for en tavle hund, hvor der er lavet et ordentlig stykke arbejde, og med sundheds test mm, skal koste omkring 8.000-12.000 kr. alt efter arbejdet og kvaliteten. Syntes dem til 6.000 kr. er for billige, og dem til 20.000+ er alt for dyre.
    Blandings hunde bør koste 2.000-5.000 kr. alt efter race, arbejde der er lagt i det osv.


  • #30   28. sep 2014 ja men det er nok bare mig der ikke er klar over at en sbt er det samme som en pittbull så... men når jeg tænker pittbull tænker jeg stor ulovlig hund kun idioter anskaffer sig , og sammenligne alle der gerne vil have en sbt , men folk der gerne vil have en pittbull (og der tænker jeg den der har været ulovlig i mange år) det er at generalisere

  • #31   28. sep 2014 Jeg gør f.eks det at jeg betaler for HD fotografering når hvalpene bliver gamle nok, jeg har også Lone ( http://www.thetouch.dk/ ) til at komme og tjekke hvalpene inden at de flytter hjemmefra, jeg laver en god hvalpe pakke. Jeg passer de hvalpe/hunde der bliver født her, hvis familierne ikke lige, kan få nogen til at passe. Jeg har livstids support til hunden, jeg sørger for at forældre hundene, er tjekket for race relaterede sygdomme. Kører gerne 800-900 km for en parring, hvalpene bliver præget godt, via alle sanser, socialiseret hver for sig, og gjort klar til et hverdags liv i en anden familie. Jeg ligger prismæssigt i midten af hvad racen koster, da jeg ikke mener at vi skal stramme skruen, men på den anden side, gør jeg at stort arbejde, som jeg egentlig synes er mere værd end det hvalpene koster.

  • #32   28. sep 2014 Det er da enormt smart at holde sbt så dyre! Hvis de kostede 5000 kr vil alle dem, som gjorde amstaff og ambull ulovlige købe sbt og smadre den race også. Man vil virkelig gerne have en sbt, når man smider 15.000 og derved undgår avlerne de useriøse. Og nej, man er ikke brian, bare fordi man ikke kan smide 15.000 for en hund, men hvis man bare skal have en hund for at være smart og skabe frygt, så bruger man ikke de penge på den

  • #33   28. sep 2014 Caroline det er jo ikke det jeg skriver.
    Men racerene AST og APBT er heller ikke store hunde selvom de er ulovlige.
    De er dog en del større end en SBT.
    Alle 3 regnes de fleste steder som samme type hunde.
    Det er derfor at opdrættere af SBT er på barrikaderne, når der sælges "SBT blandinger", for hvis de hunde der før blev solgt som Amstaff blandinger nu bliver til SBT blandinger, så er det nemt at se hvad fremtiden bringer af forbud


  • #34   28. sep 2014 Jeg tænker også at man som avler har en form for sikkerhed, ved at tage "så meget" for en hvalp. Man sorterer ligesom useriøse købere fra, det er jo de færreste der bare lige har penge i lommen til at gå ud og købe en eller anden hvalp til 10-15.000, men derimod nogle personer som er seriøse omkring det, har sat sig ind i det og sparet op til det. Det er nogle der virkelig gerne vil det og grundigt har overvejet det køb, og som højst sandsynligt ikke bare lige bliver træt af hunden og smider den væk kort efter.

    Når man anskaffer sig hund bør købsprisen være den mindste bekymring smiley


  • #35   28. sep 2014 godt nu har jeg hørt det der med at købsprisen er den mindste bekymring ..... og vi er enige .... men hvorfor er det at folk der vil give 20000 kr for en hun bliver bedre hundeejere og mere seriøse end folk der vil give 5000 kr? vi snakker jo ikke om at hunden skal koste 200 kr og dermed kan være i fare for et "impulskøb" , 5000 kr er da også en slat penge som de fleste ikke bare lige går ud og bruger for sjov?

  • #36   28. sep 2014 Mange af de seriøse avlere har bl.a udgifter til udstilling. En del af dem rejser fx længere væk efter den rette parring, eller har en hund boende et stykke tid for at få den rette parring, det giver ekstra udgifter til fx transport.

    I den små (antalsmæssigt) racer ved jeg at blandt andet indenfor min er der en del import for at få nyt blod til landet, den ene af mine opdrættere har blandt andet importeret fra Argentina for at tilføre nyt til landet således det ikke er de samme hanner der avler for mange hvalpe, den slags koster penge, ikke kun udgifter her og nu, men på længere sigt.

    Jeg ved ikke meget om blandingsavl, men tror næppe den slags tidskrævende arbejde, samt større udgifter præger den avl.


  • #37   28. sep 2014 Hanne jeg kan godt forstå at tavle hunde er dyrere, men har svært ved at forstå hvordan de kan koste 15000 kr fx. det er alligevel 75.000 kr i indtægt hvis man får 5 hvalpe , er der virkelig bare i nærheden af de udgifter?

  • #38   28. sep 2014 beklager hvis jeg gentager noget der allerede er skrevet, har ikke lige magtet at læse samtlige indlæg.

    Men forventer du (TS) virkeligt at folk helt bevidst skal sende en lille pengegave afsted i halen på hver hvalp de avler?

    Det man betaler for er jo ikke tavlen i sig selv -den koster vidst 3-400 kr... Det der betales for, er en sikkerhed for at avlsdyrene har levet op til kravene stillet af klubben (f.eks. at de er testet for arvelige skavanker, at de er brugsprøvet e.l.)

    De undersøgelser er altså ikke gratis. Og selvom de færreste opdrætter har nogen planer om at leve af deres opdræt, så er det vel liiige i overkanten at forvente at de ligefrem vil betale for at give dig en hund.

    Nogen racer har ikke ret mange eller ikke ret dyre krav, og for sådan nogen, er der da sikkert et pænt overskud hvis kuldstørrelsen er ok og prisen er 10-15.000, men i mange racer vil de da sikkert nok ende ud i plus, men slet ikke give et kæmpe overskud at have et kuld hvalpe (husk på at hanhunden skal betales, hvalpene skal have ormekure, vacciner, chip osv, tæven kommer højst sandsynligt osse et par gange forbi dyrlægen under drægtigheden osv.
    Så selvom det lyder af meget for en hund, så skal dy huske at der osse har været udgifter på kuldet.

    I øvrigt er forskellen ved mange racer slet ikke så stor. En islænder uden tavle koster oftest 4500-5500. Med tavle koster den typisk 6-9000... Dvs forskellen kan være så lidt som 500kr! Og for de 500 får man mulighed for at tjekke anerne, garanti for at forældrene er undersøgt for HD og øjenlyst... og ganske ofte vil de osse være udstillet og mentaltestet samt undersøgt for AD.


  • #39   28. sep 2014 De avlere skal jo ikke kun have en indtægt der dækker det aktuelle kuld, de skal kunne tjene til det lange seje træk, og det er jo ofte en kennel med flere hunde, og fx er en tæve der på sigt skal avle jo ren udgift i ca.2 år før avl, og er det en kennel der er etisk korrekt så er tæven ude af avl igen når den er omkring 6 år, udstationeres den ikke, og lever til den er 10-12 år gammel så er den jo også der en ren udgift...

    Jeg ved ikke hvad et koster at importere hunde, men kan sige jeg en gang forelskede mig i en skotte, den var så solgt til Australien, hundens pris samt diverse attester og transport endte med en pris for køber på 60.000 kr ... Importerer en dansk avler til den pris så skal der nu spares nogle penge sammen henover flere kuld før man har råd til den slags .. Måske man inden har rejst ud i verden og set hunde og avlere an osv ...


  • #40   28. sep 2014 Hvis man vil udkonkurrere useriøse avlere, ville man ikke kunne gøre det alene ved at sænke prisen til samme priser som deres.
    Man ville også skulle øge produktionen af hvalpe med flere 100%.
    Vel at mærke med undeskud, hvis kvaliteten og etikken skal holdes oppe, og ellers giver det vel ingen mening


  • #41   28. sep 2014 Kender en der lavede 10 stk dkk Golden hvalpe a 8.500 stykket. Når alt var trukket fra kunne de stikke 60.000 i lommen skattefrit. Selvfølgelig er der tiden man skal lægge i det, men man kan altså godt tjene godt på det også...

  • #42   28. sep 2014 hvor ser du jeg forventer man sælger den med en penge gave i munden ?????? jeg siger ikke ALLE racer, men NOGEN RACER er meget dyre... og det er sjovt nok tit de racer der er moderne der koster mere, hvilket er tegn på udbud/efterspørgsel, hvilket da også er helt ok i min verden ... MEN når jeg så ser nogle af de samme mennesker flippe ud over blandinger af deres race og snakke om hvor meget det ødelægger racen osv osv , så tænker jeg bare at hvis man går så meget op i sin race at man kan begynde at banke andre i hovedet med sin holdninger , så burde man måske ikke sælge sine hvalpe til 20000 kr, fordi man kan, men sætte den ned til almindelige menneske priser, så almindelige mennesker kan købe dem .. så ville folk (ikke ALLE, men nogen) måske overveje købe deres sunde raske tavle hund, istedet for en blanding .... men igen hvis det koster 15000 kr eller 20000 kr at avle en hund med tavle og alt hvad det indebærer eller der omkring , så er det jo en fair pris..... så ved jeg godt vi kan begynde at snakke om man kan spare op osv osv osv. Men i min verden bliver man bare ikke en dårligere hundeejer af at man ikke har råd til eller ER VILLIG TIL at betale 15000-20000 kr for en hund....

  • #43   28. sep 2014 housebuster , nej ikke ALENE ved at sænke priser, men det vil da være en start og måke gøre en lille forskel ... hvis en farrari kostede det samme som en skoda, så ville der nok også køre lidt flere farrarier rundt

  • #44   28. sep 2014 Henriette: nu er fortjeneste fra salg af hvalpe skattepligtig som alt anden indtægt.

  • #45   28. sep 2014 Julie, Ja, men spørgsmålet er så hvor mange der opgiver det?

  • #46   28. sep 2014 Argumentet med at det holder de "forkerte typer" væk synes jeg ikke holder en meter. Hvis man er en seriøs opdrætter, så sælger man KUN til rette mennesker uden tanke på det økonomiske aspekt i salget. Så det argument kan vist hurtigt udelukkes.

  • #47   28. sep 2014 Og ville det gøre noget godt for Ferrari og sikkerheden på de danske veje, hvis alle havde råd til 400 hestekræfter?

  • #48   28. sep 2014 Caroline de "flipper ud" fordi det IKKE er blandinger af deres race, men diverse andre blandinger der sælges som f.eks SBT eller boxer blandinger.
    Og igen selv hvis de solgte deres hvalpe til samme pris som blandinger, så ville det ikke fylde efterspørgslen Og de ville nok sælge til de samme personer alligevel, og de "uønskede" købere ville så stadigt købe blandingerne


  • #49   28. sep 2014 Skat tar nu ca. 30.000kr - der er 45.000kr tilbage til udgifter og indtjening. Hvis hvalpene har kostet ca. 6.000krr at lave pr. Stk. Har man udgifter for 30.000kr. 15 tilbage. Og en evt. Reklamation koster 5-7,500kr. Dette skal man være klar til at yde pr. Reklamation pr. Hvalp i to år.
    Har hvalpene været fejlfri kan man efter to år glæde sig over de 15.000kr
    Var der fejl, vil ens indtjening være det mindre.
    Indtjeningen skal så evt. Dække de gange man laver kuld der af forskellige årsager giver underskud. F.eks. Hvis der er få hvalpe, eller hvis der er sygdom hos tæven m.m.


  • #50   28. sep 2014 Henriette: det er vel ligemeget? Du kan ikke bruge som argument for en stor fortjeneste af hvalpesalg, at man kan begå skattesvig og derved tjene en masse mere.

  • #51   28. sep 2014 Julie: hvordan kan du sammenligne det? En bilforhandler er da skide ligeglad med om du brænder dæk af hver weekend, hvor tit du tjekker olien og om du tager bilen til regelmæssigt service.
    En opdrætter udvælger (forhåbentlig) sine købere med omhu. Det tåler ingen sammenligning i mine øjne.


  • #52   28. sep 2014 nu tror jeg de fleste mennesker har et ønske om at overleve en kører tur , så ja det ville sikkert være fint . .. men så lad os sige en anden bil der ikke har 400 hk hvis det gør dig mere glad og tættere på min pointe....

  • #53   28. sep 2014 Er helt enig i at det ikke er den pris man er istand til at betale der er sigende for om man er en god eller dårlig hundeejer ..

    Mht til en avlers udgifter så er det jo nemt nok at trække de eksempler hvor en hund får mange hvalpe og få det til at give et stort beløb .. men hos en avler der fx har importeret en dyr han, og som har udgifter til udstillinger og andet på egne tæve, så kan de også ryge ind i flere kuld i træk hvor der ikke kommer mere end 2-3 hvalpe, de faste udgifter er de samme, gode forhold, el, vand, varme osv, kosten til de faste hunde, årlige dyrlæge tjek osv ... så igen skal der på sigt tjenes penge til at det hele kan løbe rundt i tider hvor indtægten måske ikke står må med de faste udgifter ...
    Et par kuld i træk med få hvalpe og eventuelle komplikationer på tæve eller hvalpe, eller et kejsersnit det trækker vældigt op i udgifterne ... den slags skal der jo være taget højde for i indtjeningen når der er problemfrie kuld med mange hvalpe ...


  • #54   28. sep 2014 Hvis man skal regne på økonomien som hobby opdrætter, så skal man medregne omkostningerne på avlshundene fra hvalpekasse til urne.
    Der er jo ingen af os der afliver hundene fordi de ikke længere skal lave hvalpe, tværtimod er det typisk i de sidste år at hunde bliver dyre at holde.
    Og så er der omkostningene til de hunde som viser sig ikke at opfylde kravene en seriøs opdrætter stiller?


  • #57   28. sep 2014 housebuster - så siger vi det , jeg ved hvad jeg har set, det er tydeligvis ikke det samme som dig ....men lad os så sige at folk flipper ud over det IKKE er blandinger af fx sbt men dække over det , de fleste køber vel en sbt blanding i den tro det er det(dumt og naivt , ja) , mon ikke nogen af dem gerne ville have haft en sbt hvis den ikke kostede det den gjorde?

  • #58   28. sep 2014 pia , læs hvad jeg har skrevet som begrundelse gider ikke blive ved med at gentage mig selv, hvis du ikke fortår det kan jeg ikke gøre mere har udtrykt mig så tydeligt jeg kunne

  • #59   28. sep 2014 Hvis man er "stor" kennel og feks. har 10+ avlshunde, og det er et fuldtids job, så syntes jeg det er fair at man medregner foder mm i udgiften til ens avl. Men er man bare alm kennel med 2-3 hunde, så vil jeg mene det er mere hobby opdræt. Alle har jo udgifter til foder om de avler eller ej. Og mener heller ikke man kan regne mere end 2-3 udstillinger med i prisen på en hvalp. Hunden skal selvfølgelig avls godkendes, men når man har det gjort, så er resten mere til ens egen fornøjelse, da hundens gener ikke ændrer sig, bare fordi den har været på 100 udstillinger eller er blevet champion. Jeg tror nu godt en garvet avler kan se på sin hund, om den er racetypisk, og tror ikke det er nødvendigt at få det at vide af diverse dommere mange gange om året. Selvfølgelig hvis man baserer sit avl på at ens hunde skal være udstillingshunde, så kan det være derfor, men håber ikke for mange avler efter det.
    Brugsprøver, jagtprøver, beviser, mentaltest mm, det er noget som jeg syntes man kan ligge oven i prisen, især hvis de er godt bestået, da det viser noget om kvaliteten af avlshunden.


  • #60   28. sep 2014 Min race koster mellem 6-10000 kr.

    80% af de stambogsførte schæfere kommer af avlskårede forældredyr.

    For at opnå en avlskåring så skal begge hunde have:
    Udstillingsresultat med minimum prædikatet god
    Færdselsprøve som indebærer lydighedsprøve og færdselsdel
    Udholdenhedsprøve - 20 km på cykel
    IPO 1 - som indeholder en prøve i lydighed, spor og forsvarsarbejde
    Godkendt HD og AD-resultat
    DNA-prøve
    Avlskåring, som indebærer en trav- og en standmønstring og en modprøve.

    Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg at schæferen er røv-billig. Det er altså ikke små krav, det der.


  • #61   28. sep 2014 hvis man går så meget op i at en hund med tavle på alle mulige måder er bedre end en uden og hvis man sidder og himler op over hovedløse blandinger og så bagefter sætter ens egene hvalpe med tavle til 20000 kr , af den simple grund: fordi man kan ... ja så bidrager man da ikke selv til at flere anskaffer sig en hund med tavle end en uden ....

  • #62   28. sep 2014 Nu er det meget få opdrættere der tar 20.000kr for en hvalp.
    Det burde være muligt at finde kvalitetsopdræt billigere, hvis man ikke synes den opdrætters hvalpe er pengene værd.


  • #63   28. sep 2014 Caroline du forstår vist ikke helt hvordan udbud og efterspørgsel virker.

    Lad os sige at der er en efterspørgsel på 1000 hvalpe af en race om året. De seriøse opdrættere sælger 100 hvalpe til 20.000kr stykket.
    Det efter lader en efterspørgsel på 900 hvalpe, som de useriøse avlere så kan sælge til for deres pris.
    Hvis de seriøse opdrættere så nedsætter deres pris til 1000kr på deres 100 hvalpe, så er der stadig en efterspørgsel på 900, ganske som før.
    Grunden til at udbud/efterspørgsel ikke virker med hobby dyr, som det gør med kommercielle produkter er at udbudet ikke søger at opfylde efterspørgslen


  • #64   28. sep 2014 Enig CH -det er en af de racer hvor en pris på 10-15.000 (og mere) nemt kunne forsvares

    Caroline -de dygtige opdrættere avler jo altså kun et vis antal hvalpe. De kommer ikke til at lave flere hvalpe af at de sætter prisen ned. Så de vil jo ikke kunne levere hvalpe til de mange der er ligeglade med tavle og derfor køber uden... så skulle de jo lave mindst dobbelt så mange hvalpe som de gør.


  • #65   28. sep 2014 Jo jeg forstår princippet housebuster men jeg gider ikke forklare hvad jeg mener mere, kan ikke skære det mere ud i pap end jeg har gjort.....

  • #67   28. sep 2014 Ginne
    Nu er det nok de færreste opdrættere som betaler skat f hvalpene.
    Dem som betaler skat er dem, som har registreret kennel, og er man det, så kan momsen også trækkes fra.
    Og 2 års reklamationsret har man også på blandingshunde.
    Endvidere er de fleste udgifter jo engangsudgifter og skal ikke geninvesteres for hvert kuld.
    Så teoretisk burde der jo være en afskrivning for hvert kuld og hvalpene blive billigere efter hvert kuld.

    Jeg kan ikke forstå, at man som opdrætter ikke vil indrømme at man tjener penge, for det gør de allerfleste.
    Jeg har haft overskud på hvert eneste kuld, dette selv om det var/er en billig race til 7 -8.000 kr. selv om jeg har hentet hunde i udlandet, har kørt til Belgien for at få parret og fået sæd sendt fra udlandet, har foræret en hvalp væk i ny og næ, så har der altid været overskud.


    caroline j
    Jeg tror at det er ligegyldig hvor langt man sætter en stambogsført hund ned i pris, der vil stadig være lige mange, som vil købe blandinger og tavleløse hunde, for rigtig mange mennesker er bedøvende ligeglade bare de kan spare 500 kr.




  • #68   28. sep 2014 Noget jeg ofte har undret mig over, og som osse har været vendt herinde før, er at priser på hunde ikke på samme måde afhænger af kvaliteten af "produktet" som ved f.eks. heste.
    Et føl med en god afstamning er dyrere end et med en middelmådig afstamning (hvis det da ikke er krumrygget, skævbenet og ude af stand til at bevæge sig). Sådan er det ikke ved hunde, der koster en hund af en given race ca det samme, uagtet om forældrene er verdensstjerner eller "bare" familiehunde...


  • #69   28. sep 2014 Anni - jeg tror faktisk på folk betaler deres skat..
    Og det skal alle - registreret eller ej..


  • #70   28. sep 2014 Michelle - det har jeg også undret mig meget over! En parring mellem to "skodhunde" som med nødt og næppe har klaret sig igennem en udstilling, har acceptable med dårlige sundhedsresultater og et dårligt index, der fatter jeg ved gud ikke at en hvalp skal koste det samme som én der har champions i samtlige 3 led bagud, og med super fine sundhedsresultater.

  • #72   28. sep 2014 Ginne - Ja, alle skal betale skat, men de færreste gør det og hvis du skal være ærlig, så ved du godt at de fleste ikke gør.

  • #73   28. sep 2014 Og ja visse udgifter er primært på første kuld - derfor jeg skriver en varierende udgift pr. Hvalp. For det afhænger selvfølgelig af kuldets omstændigheder hvordan det ser ud.
    I mine eksempler har opdrætteren også tjent på det. Hvis der ikke har været reklamationer der spiser indtægten.
    Selvfølgelig kan man tjene på hundeavl..
    Der spørges til hvorfor hunde koster det de koster. Og jeg svare.

    Jeg aner ikke hvordan blandings eller ikke stambogsført avl kan holde deres lave priser.. Jeg tror der er udgifter de ikke tar med.. Jeg ville i hvert fald ikke kunne få det til at hænge sammen..


  • #74   28. sep 2014 Anni - jeg kan godt tro du har ret. Desværre! I hvert fald før hen.
    Men jeg tror det er derfor vi ser større prisstigninger på hunde pt. Fordi folk bliver klar over de skal.. Det samme med reklamationsret - køberne bliver mere bevidste om den rettighed. Og så hænger det ikke sammen. Og op går prisen..


  • #75   28. sep 2014 ida"""""""""""" Altså seriøse opdrættere skal da ikke begynde at sætte deres priser ned bare fordi at der er useriøse folk der ikke gider spare op til en hund?? Aldrig har jeg da hørt noget så tåbeligt""""""""""""""""""". - hvorfor er man mere useriøs fordi man ikke er villig til eller har råd til at købe en hund til 15000 kr. siden hvornår har ens indkomst bestemt hvor god/dårlig/seriøs hundeejer man er?

  • #76   28. sep 2014 Hvis man skulle undre sig over priser på hunde, så ville jeg langt hellere undre mig over, at man tager 4-5-6000 kr. for blandinger og 8-10.000 kr. for designerhunde... Designerhunde som i bund og grund også er blandinger.. Uden de redskaber og bedre odds i forhold til sundhed og korrekt prægning fra opdrætter (for bare at nævne ganske få fordele ved stamtavle), som man får ved at købe en hund med stamtavle..

    Langt de fleste hunderacer med en god tavle kan erhverves for omkring 8-10.000 kr. og der får man oftere en hund, der er socialiseret godt, med sundhedstjekkede forældre, og en opdrætter, der altid er klar på at hjælpe..

    Ja.. En race som den Engelske Bulldog er nok også alt for dyr i forhold til, hvad man får for sine penge, men nu er det hundredevis af andre racer, hvor kvalitet og pris hænger sammen...

    At nogle hvalpekøbere ikke forstår det.;Ikke kan finde ud af at spare op eller reflektere en smule over, hvad de køber, skal da ikke få opdrættere til at sænke deres priser.


  • #77   28. sep 2014 Hvis du læser de indlæg der fortæller om de udgifter en seriøs opdrætter har både på aktuelle kuld, samt at få hele møllen til at køre rundt fra start til slut for alle hunde ud fra gode principper, konstant opfølgning på egen hunde, samt søgning udi verden efter egnet avls materiale osv .. alt hvad der er nævnt om prøver, sundhed tagen højde for alt der kan ske så er de priser IKKE bare fordi man kan ...

    Tror simpelthen ikke du kan danne dig et billede i dit hoved på hvad det koster på både kort og langt sigt at være en seriøs avler der tager højde for både sundhed og etik ... fx at man trods alt arbejde og mange penge måske må indse at en hund man har brugt mange penge på ender med at må tages ud af avl og aldrig tjener sine omkostninger ind ....så skal de andre hundes avl jo være med til at dække disse omkostninger...

    Det virker som om du ser det som om det kun er det enkelte kuld der omkostningsmæssigt skal løbe rundt, men sådan fungerer det altså ikke i en kennel ... og når vi har linet alle disse ting op omkring hundene, så har vi end ikke nævnt at den person der avler måske ikke har tid til andet arbejde, eller at arbejde fuldtid, den manglende indtægt skal jo også regnes ind, ikke mange familier kan nøjes med en indtægt .. en opdrætter med kennel og flere hunde kan næppe bo i en boligforeningslejlighed, og flere er voksne mennesker med børn osv ... så det er et langt større regnestykke der måske skal gå op i sidste ende ...

    Taler kun om deciderede kenneler, ikke små stueopdrættere ...


  • #78   28. sep 2014 I øvrigt, så er jeg én af dem, der under seriøse opdrættere at tjene en skilling på deres opdræt med det arbejde, der ofte bliver lagt i.... Især når det for langt de fleste opdrættere ikke er formålet med kuldet og fordi de også tager den risiko, at de kan tabe penge på foretagendet..

  • #80   28. sep 2014 Jeg har fulgt tråden med de mange udsagn

    Min hund er en blanding og jeg betalte kr. 2500 for ham, sundshedtjekket hos dyrlæge, ormekur, chippet og vaccineret. Samtidig havde han lært at når han skulle af med noget, skulle det være udenfor samt kunne sit på kommando. Jeg tror bestemt ikke sælger har tjent penge, men fået dækket sine udgifter.

    Mht. tavlehunde er der avlere der har det som hobby og andre som erhverv, så der er forskellige indgangsvinkler på på "omkostningerne".

    Og selvfølgelig udbud og efterspørgsel har også noget at gøre med prisen.


  • #81   28. sep 2014 Caroline jeg vil prøve at skære det ud i tykkere pap, ved at bruge dit ferrari eksempel.
    Ferrari er kendt for at lave modeller i begrænsede antal f.eks 99stk., som de sælger til afsindig høje priser til særligt udvalgte kunder, som de anser som værdige til at repræsentere Ferrari
    Om de solgte de 99 biler til samme pris som en VW up, så ville det ingen indflydelse have på antallet af solgte VW up,


  • #82   28. sep 2014 og jeg har forsøgt at skære det jeg mener ud i pap for dig housebuster....

  • #83   28. sep 2014 isabelle - hvis opdrætter er så seriøs vil han/hun da ikke sælge til en der impulskøber.... så er hvad er det med sagen og prisen at gøre?

  • #84   28. sep 2014 Lige en tilføjelse til mit indlæg, avlere af tavlehunde har jo udgifter før fødsel af hvalpe, parringspris måske kejsersnit, og andet som jeg ikke har kendskab til.

  • #85   28. sep 2014 hvis man regner på hvad rejsen måske 1000 km hver vehjkoster til en evt parring hvor man så også skal overnatte nogen dage, man skal have tavle på hvalpene, man skal sørge for forældre er undersøgt og udstillet i både indland og udland.
    Jeg ved godt jeg selv har haft hund fra en grim grim hvalpefabrik, men er heldigvis blevet klogere og har lært lektien.


  • #87   28. sep 2014 Jeg er så træt af at alt hvad man skriver herinde skal gentages en million gange , eller så bliver det drejet og skilt af i 1000 stykker og så skal man redegøre for hvert ord ....Har aldrig sagt nogen behøver være enige , men når det kommer der til hvor man skal redegøre for noget man ikke har sagt, ja så står jeg af .....

  • #88   28. sep 2014 De væsentlige og problemet i mode racer er at udbuddet af kvalitets hvalpe er meget mindre en efterspørgslen.
    Hvad opdrætterne af kvalitetshvalpene sælger deres hvalpe til ændrer ikke på det forhold.
    Den eneste måde det kan ændres, er ved at producere flere gode hvalpe, men da stort set alt avl af disse hvalpe er 100% hobby, så kan man ikke lige gøre det


  • #89   28. sep 2014 Hvorfor denne laden som om, at avlere ikke tjener penge? Man skal helst ha' det indtryk, at avle racehunde er et næsten filantropisk projekt.
    Nej, man må gerne tjene penge. Spørgsmålet er blot, hvorfor en sund og gennemtestet schæferhvalp kun koster det halve af en skamavlet "genfejl".


  • #90   28. sep 2014 Selvfølgelig tjener avlere penge, nogle flere andre mindre.



  • #91   28. sep 2014 Søren - det må du lige forklare mig.

    Din definition på en sund og gennemtestet schæferhvalp og en skamavlet genfejl.



  • #92   28. sep 2014 Godt eksempel Søren
    uanset hvor billige gennem testede schæfer hvalpe måtte være, så er der stadigt et marked for dyre utestede hunde i racer hvor efterspørgslen er større en udbuddet.
    Og ja hvis et kuld hvalpe laves og der ikke er komplikationer så har opdrætteren overskud det år på den tæve, og hvad er problemet med det?


  • #93   28. sep 2014 ch
    Definér definition!


  • #94   28. sep 2014 Søren, jeg forstår ganske enkelt ikke hvad du skriver...

    En gennemtestet hvalp i DK er en hvalp af avlskårede forældre og dermed en hund med stamtavle.
    Den er vel omtrent dobbelt så dyr som dem, der ikke er testet - ihvertfald ikke på hverken væsen, brugsegenskaber eller eksteriør - det sidste er så i mine øjne mindre vigtigt.

    Men som jeg læser dit indlæg mener du at det er de testede hunde, der er billigst... derfor ser jeg ikke helt sammenhængen med den virkelighed jeg er i.


  • #95   28. sep 2014 tror han mener en schæfer versus en foreksempel engelsk bulldog eller shar pei, som ingen test har men koster langt over det dobbelte

  • #96   28. sep 2014 CH - som jeg forstår Søren, så forstår han ikke hvorfor en sund og gennemtestet schæferhvalp koster det halve (fx 7000 kr.) af en "skamavlet genfejl", sidstnævnte forstået som en helt anden race der måske har et andet primært avlsfokus end sundhed, og som koster eksempelvis 14.000 kr.. Sådan forstår jeg det i hvert fald smiley

  • #97   28. sep 2014 Altså min tæve er gravid og har givet 10.000 for en parring (af en avls godkendt hanhund) og under parringen fik min tæve en slem livmoder betændelse (5000 kr for det hos dyrlægen) så skulle jeg have lavet en skanning for at se om der er hvalpe 1000 kr og der skal muligvis laves kejsersnit 10.000 kr også kommer hvalpens chip og vaccine og der er muligvis kun 2 hvalpe i hende så vil ikke sige at jeg ligefrem laver kassen på det da hvalpe prisern er på 11.000 kr. Så vil ikke kalde det en million forretning og syntes at jeg har ret til at tage den pris når nu der er så mange udgifter

  • #98   28. sep 2014 Åh, tak skal I have for oversættelsen... den havde jeg ikke lige fanget smiley

  • #99   28. sep 2014 Hov der kommer jo osse udgifter på mad osv. Til dem

  • #100   28. sep 2014 ch
    Jeg er ikke magister i dansk, men prøver lige igen.
    Jeg kan uden problemer købe en sund, rask og gennemstestet schæferhvalp af de rigtige forældre for max. 10000 dkk. Men skal jeg ha' en engelsk bulldog med halvdelen af veterinærstudiets pensum som potentiel risiko - ja så må jeg bløde det dobbelte. Comprende? smiley


  • #101   28. sep 2014 En lille og helt oplagt forskel der er på de to racer er, at schæferen får 5-9 hvalpe almindeligvis og de andre får et par stykker.

    Det gør naturligvis noget ved prisen... Men nej, det giver ikke helt mening hvis man trækker den ud over udbud og efterspørgsels-snakken...


  • #102   28. sep 2014 Det giver vel nogen mening hvis der er meget avlsmaterisle et finde i DK på de racer der er mange af, hvorimod det er forbundet med større fx rejseudgifter at få parret en hund hvor man må søge udenlands for fx at sikre sig mod at der avles for mange hvalpe på de samme linier, så er omkostningerne jo større...

    Ts, jeg synes nu vi er mange der på saglig vis har forsøgt at redegøre for de større omkostninger der kan forklare en høj pris på stamtavle hunde ...


  • #104   28. sep 2014 Hanne inden for min race er der jo i bund og grund masser af avlsmateriale - men alligevel er det kun ganske få danske hanner der bruges.

    Man skulle tro, at man ihvertfald i denne race kunne spare nogle rejsepenge, men man gør det ikke.
    Det hænder at en kennelejer har en udenlandsk han opstaldet en periode, men normen er, at man drager udenlands efter avlspartner.



  • #105   28. sep 2014 TSs præmis er at de høje priser kvalitiets på hvalpe, laver et marked for billiger blandinger eller hunde uden stambog.
    Det kører af sporet når man går ind op i prissættelsen og ikke TSs præmis


  • #106   29. sep 2014 Det handler i langt højere grad om udbud og efterspørgsel og om markedets elasticitet. Der er ikke en direkte konkurrence mellem racerne, og i og med at flere ønsker en tavle-SBT end der produceres, kan de hæve priserne ganske højt, uden at det påvirker salget. - altså en profitmaksimering.

    De fleste opdrætter vil jo også gerne tjene penge på deres opdræt, og derfor skruer de jo prisen op så det er profitabelt.


  • #107   29. sep 2014 At folk der køber suspekte blandinger måske ville lade være hvis prisen var lavere er i min verden det dårligste argument for at skulle nedsætte prisen. Indkøbsprisen er den "lille" udgift til en hund. Nu der er lange køer til sbt'er kan man jo passende bruge tiden på at spare op.

    Der er selvfølgelig opdrættere der har en reelt overskud, men der er da også en del der har sparsomt overskud, hvis de da ikke har underskud trods deres hvalpe koster 12.000kr

    Der er jo udgifter til at rejse til hannens land/bolig (benzin, slid på bil, færge, bro), mad på turen, ophold hvor hannen bor (hotel), kennelforsikring, tilbagebetaling af 1/1 eller 1/2 købssum hvis der er arvelige fejl på hunden af en vis kaliber, foder til tæve og hvalpe, parringssum, drægtighedscanning, røntgen, evt kejsersnit, 100-vis af timer på at udstille, 100-vis af timer på at finde HANNEN, helbredsundersøgelser af tæven, dyrelæge og ormekur med hvalpe, hvalpepakker (som min erfaring siger mig er lækrere hos opdrætter), 100-vis af timer sovende ved hvalpegården og med prægning, udgifter til udstilling, ophold ved udstillinger, mad til udstillinger, udstyr til udstillinger, benzin/færge/bro til udstillinger osv osv ovs..

    Jeg kan godt forstå at prisen er som den er smiley


  • #108   29. sep 2014 Og når nu vi snakker om sbt er det ikke en "let"race og lave hvalpe på .op til flere ting kan gå galt under parringen, graviditet og fødsel

  • #109   29. sep 2014 Nu kan jeg komme med et eksempel hos min egen race chihuahuaen fordi den netop er et glimrende eksempel når man kigger på prisen.

    For et par år siden, kostede de nemt 10.000 kr uanset om det var med eller uden tavle. Nu er markedet så mættet, at priserne er faldet, man kan nu få en tavlehvalp for alt imellem 5-10.000 afhængig af hvilken opdrætter, om hunden har en lille skønhedsfejl eller om den forventes at blive en top udstiller.
    Hvorimod man stadig ser langt de fleste uden tavle til 5-7500 kr.
    Og selvom tavlehundene nu er nede i en pris, hvor selv de gode hunde koster det samme som en tavleløs, køber folk stadig dem uden tavle, for nu var det jo lige den de faldt for, og måske det også har noget at gøre med at opdrætterne med tavle kræver mere, folk gider ikke køre særlig langt, det er ofte at jeg ser folk der søger hvalp i deres eget område, og ikke gider køre f.eks. fra jylland til fyn for at få en hvalp.

    Så jeg tror ikke prisen har det store at sige i forhold til de seriøse købere, og de useriøse vil tavleopdrætterne alligevel ikke sælge til.

    Jeg kan nu heller ikke se problemet i at spare op, hvis der er noget man ønsker sig.


  • #110   29. sep 2014 ja det skal helst være rundt om hjørnet de skal hente hvalpen

  • #111   29. sep 2014 Jeg tænker at hvis man ikke kan spare 10.000 sammen til en hund så er det slet ikke sikkert at man har RÅD til at have en hund. Der kommer meget nemt en lidt pludselig udgift på 10.000 kr hvis den bliver alvorligt syg: I perioden fra okt 2013 til mar 2014 kostede mine to hunde mig 45.000 kr i dyrlægeregninger. Begge gange var sort uheld og forsikringen dækkede sin del af det. Men jeg skulle stadig selv lægge ud og jeg skulle stadig selv betale de 15.000 kr.
    Den første hund jeg selv købte for mine egne penge var en racehund med stamtavle. Det var i 1996 så priserne var lidt lidt lavere end i dag (tror det var 8000,- hun kostede). Jeg var studerende på KVL og på SU og arbejdede som lørdagsafløser hos posten. Jeg sparede sammen gennem en længere periode så jeg havde til selve hunden og til de udgifter der måtte komme de første 2 år (til jeg var færdig med mit studie). Men det virker somom at det med at spare op til noget er gået helt af mode og jeg føler lidt at jeg nærmest er den eneste der gør det smiley
    Jeg synes sådan set ikke at det er dyrt at købe en hund med stamtavle. De fleste racer ligger på 8000-10000 kr. Der er nogen der er dyrere men for fx staffens vedkommende kan jeg udmærket forstå at man holder prisen lidt højt for at få sorteret dem der ikke skal have en staff fra.
    Sjovt nok kan folk sagtens finde 5000 kr til en vældig smart telefon hvis der er den rigtige frugt på også selvom det rent faktisk er noget forbandet skrammel. Her er der ikke nogen der siger til producenten at de hellere skulle tage en pris der svare til kostprisen ????? Bare en lille stille undren.


  • #116   29. sep 2014 Michelle

    Det er fordi hestefolk ikke er helt så romantiske og naive som hundefolk. De ved godt at en hest ikke udelukkende er "hvad man gør den til". Den har medfødte fysiske/psykiske egenskaber der gør den mere/mindre egnet til forskellige discipliner.

    Og det er på trods af at der er LANGT større forskel hunde imellem end der er på heste. smiley


  • #118   29. sep 2014 Søster -hehe det kan godt være det er sådan noget. Har bare ofte undret mig over at en race som f.eks. labben der jo hverken har prøve- eller udstillingspligt, der koster hvalpene typisk mellem 6-9000.
    Så skulle man tro at det var de hvalpe der havde bedst præmierede forældre som var dyrest, men det kan man ikke regne med.

    Man finder gode kuld efter super jagt- og markprøvehunde med gode sundhedsresultater osv, til f.eks. 7000, og til samme pris kan man så osse finde hvalpe efter forældre der kun har de krævede helbredstjek og det er det.

    Det giver da ikke mening... men hey, jeg er nok miljøskadet så, efter et langt liv med heste smiley

    Har før fået at vide at det er fordi gode forældre jo ikke garanterer gode hvalpe. Og nej det gør det da ikke. Men det gælder jo osse for heste. Alligevel vil et føl af gennemprøvet og god afstamning være dyrere end samme race avlet på naboens musse med den billigste hingst der kunne støves op


  • Miss Elvis
    Miss Elvis Tilmeldt:
    feb 2013

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 1
    #123   5. okt 2014 Jeg vil også lige smide en kommentar. smiley
    Jeg vil senere være opdrætter indenfor dalmatinere og jeg ønsker at gøre det ordentligt. Så derfor er jeg i gang med den udvidet opdrætteruddannelsen indenfor DKK. Alene dét, synes jeg er dyrt, men man ved jo ikke hvad der er den ordentlige form, hvis ikke man har lært det. Vi har en dalmatinerhvalp (1 år gammel) og det er hende vi ønsker kuld på om nogle år. Hende gav vi omkring 10.000 kr. for. Ja, det er jo en smule penge, men en dalmatiner kan også blive opdrættet fuldstændig skudt, fordi nogen bare ønsker at avle for at have hvalpe. Deres sind og gemyt er meget vigtig at have øje for inden man laver kuld. Ellers giver det nervøse hunde. Vi valgte Nellike, fordi hendes forældre havde være til udstilling og fået gode anmærkninger og det betyder noget for os, da vi da ved, at det ikke kun er opdrætteren selv der synes, at vedkommens hund er fantastisk sød og rar. At udstille sin hund koster også penge. Men jeg synes det giver et billede af, hvilken hund du eventuelt kan få. Jeg kunne altså ikke finde på at købe en blandningshund, selvom den er i den lidt billigere ende. Der er mange søde hunde, med en god blandning, men mht. sygdom, temperament osv., så føler jeg ikke, at jeg ved hvad jeg har at gøre med. Det kunne også være, at blandningshunden har indavl, eller noget, som man ikke er klar over, og det er jo dét man også sikre ved, at man har en stamtavle, så man kan se tilbage på hundens familie. En sikkerhed, som jeg ser det. smiley - Nellikes mor fik 8 i hendes kuld dengang, og parringen fandt sted i Tyskland. For ophold, parring osv. blev det 10.000, hvilket er prisen for én tæve hvalp hos hende. Men da det hele var betalt, så havde hun også tjent på det, sagde hun, og det synes jeg er også er velfortjent, for det er fuldstidsjob at have 8 små livlige hvalpe i 8 uger. Hun gjorde det også sådan, at man kunne betale lidt af over nogle måneder, hvis ikke man havde alene pengene lige med det sammen, hvilket også er fint synes jeg, og hun holdte interviews med alle de der ønskede en hvalp. Hun solgte dem ikke til hvem som helst, og det synes jeg er også er rart, for så ønsker hun alligevel hendes hvalpe til et godt og blivende hjem, så det ikke bare er en 'forretning'. Der behøver ikke altid at være kvalitet ved høje priser, men som køber må man også vide noget om racen, inden man køber dem, så man ved hvad man skal kigge efter, når man besøger de forskellige hvalpe.


  • #124   5. okt 2014 Til de opdrættere som kommer med priser på diverse udgifter og som har en del kuld om året: Hvorfor trækker i ikke alle jeres udgifter fra i skat, i jeres firma?
    Jeg siger ikke at en opdrætter ikke skal tjene, for det skal de absolut(det er jo deres hverv), men mange får det til at lyde som om de næsten taber penge på det, og det nægter jeg at tro på.


  • #125   6. okt 2014 Casper: Det er bestemt ikke alt der kan trækkes fra i skat, og det er så også de færreste opdrætttere der har opdræt om deres hovederhverv.

  • #127   6. okt 2014 Lige et spørgsmål til avlerne.

    Hvorledes er skattereglerne?

    Uden at vide noget om det, kan man have en kennel som bierhverv? (Jeg tænker ikke hundefabrik)


  • #128   6. okt 2014 Jeg må nok indrømme at jeg aldrig helt har forstået det der krav om altruisme som opdrætterne bliver pålagt..

    Og hvad så om de tjener kassen? Det er da ligegyldigt, hvis bare de laver nogle supergode hunde og behandler dem de har rigtig godt....

    Hvis de er for dyre, så køber folk dem ikke... Det er jo ret enkelt.


  • Vagn H
    Vagn H Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 14 Følgere: 13 Svar: 3
    #129   6. okt 2014 Der er en god grund til at man giver ekstra for en raceren hund med stamtavle fremfor en blandingshund. Mit indlæg handler om hunde opdrættet under DKK, da det er den klub, jeg er medlem af, og den kvalitet af opdræt, som jeg kan stå inde for.

    Hvis vi ønsker at have racerende og racetypiske hunde, så er der nogle krav, som skal overholdes.

    Sundhed, dokumentation for racerenhed, temperament og eksteriør er at sammen ting, som skal honoreres for, at en hund har den rette kvalitet.

    Min primære motivation er først og fremmest en dyb og inderlig kærlighed til hunde og især til "min" race.

    Jeg arbejder for - efter bedste evne - at finde gode og velegnede avlshunde, så jeg kan bidrage til at forbedre racen.

    Når jeg sælger en hvalp, er der tale om en mulighed for at kunne fortsætte dette arbejde.

    Nogen mennesker går ikke op i det bagvedliggende arbejde, og for dem er en blandingshund ofte et godt og tilfredsstillende valg.

    Andre mennesker efterspørger bestemte egenskaber og går op i at sundhed m.v. er dokumenteret, samtidig med at de er villige til give det ekstra, som det koster at få en hund af den rette kvalitet.

    Vi har frihed til at prissætte en hvalp i Danmark, så prisen vil ofte være et udtryk for, hvad opdrætteren har haft af udgifter til at"producere" et kuld.

    en seriøs opdrætter bruger også megen tid og mange penge på at præge hvalpene og sikre sig,a t de er klar til at komme i et nyt hjem.

    Alt dette koster tid og penge, hvilket afspejler sig i prisen.

    Samtidig er hvalpekøbere til racehunde ofte også mere seriøse omkring deres ejerskab og ansvar for en hund.

    Kig på internater: Det er primært blandingshunde og ofte hanhunde omkring 12-24 mdr., hvor hunde er teenagere, som bliver indleveret.

    Hvis man har fået en hund gratis eller for kr. 500, er mange tilbøjelige til at spare på dyrlægeudgifter osv.

    Blandingshunde fejler de samme ting som racerene hunde, så udgifterne til behandling, vaccinationer osv. er de samme.

    Men for at vende tilbage til tråden: Racerene hunde med stamtavle koster mere, fordi der ligger mere arbejde og flere udgifter bag at opdrætte en raceren hund.


  • #130   6. okt 2014 CH -jeg synes da heller ikke der er noget galt i at en opdrætter tjener på sine hvalpe. Så længe det ikke sker ved at indgå uhensigtsmæssige kompromisser på hundenes vejne, kan de såmænd for min skyld gerne have et kæmpe overskud på hvert eneste kuld.

    Jeg tror bare at folk forestiller sig det som en større indtægt end det reelt er. Hvis man ikke ligefrem ender ud i kun at få en enkelt hvalp som skal tages ved kejsersnit på en søndag, tæven for kalkchok og hvalpen bliver syg, så tror jeg da på at et kuld hvalpe normalt vil give overskud.
    Men ikke det enorme overskud som nogen forestiller sig, når de ser at x antal hvalpe sælges for 10.000stk.

    Der er self forskel på racer, nogen får store kuld, andre gør ikke. Nogen skal testes for et hav af ting, andre skal ikke.
    Men generelt skal man jo lige huske at trække udgifterne til diverse undersøgelser osv fra.


  • lene d
    lene d Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 27 Følgere: 26 Svar: 12
    #131   6. okt 2014 Tja, jeg undrer mig, som Charlotte M, over prisen på tavleløse hunde. Nu nævnes SBT flere gange. Jeg kender til to personer, der gang på gang laver hvalpe uden tavle. Umiddelbart kan de ikke svare på spørgsmål omkring sundhed ( tror, ærlig talt ikke de ved, hvad der overhovedet spørges til), og så bruger den ene af, dem, hvis ikke begge, deres egne hunde. de to tager 12.000 for en hvalp. det er den mest almindelige pris for en hvalp ved seriøse opdrættere, der bruger sundhedstestede hunde, og som ikke skamavler på deres tæver. Se, det er en god forretning. Hvorfor fok køber derfra fatter jeg jo ikke, men tror nogle bare vil have en hvalp nu og her, og derfor ikke undersøger noget som helst. de kigger på Gul og gratis/ DBA, og så køber de.

  • #132   6. okt 2014 Personligt har jeg ikke det mindste imod seriøse avlere tjener penge, men jeg har noget imod nogle fremstiller seriøs hundeavl generelt som en underskudsforretning.

    Alle de udgifter, som bliver remset op er jo ikke generelt for alle.

    Tiden som der beskrives, som der bliver brugt, kan man samtidig ikke ved siden af have et fuldtidsarbejde, ja sådan tænker jeg, eller man må have en meget meget forstående arbejdsgiver.





  • #134   6. okt 2014 Jeg vil gerne vende tilbage til mit spørgsmål i # 127, jeg håber inderligt der er nogen, der vil svare på det.

    Eller man skal betragte seriøs hundeavl som en hobby?


  • #137   6. okt 2014 Isabelle, tak for linket, så blev jeg klogere.

    I forbindelse med, mener jeg, at avlere der beskriver diverse udgifter, bør oplyse om skattereglerne.

    Fortsat vil jeg pointere, at jeg bestemt ikke har noget imod seriøse avlere tjener penge.


  • Vagn H
    Vagn H Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 14 Følgere: 13 Svar: 3
    #138   7. okt 2014 Jeg håber sandelig, at jeg er seriøs. smiley

    Men kort fortalt, så er det ikke muligt at leve af hundeopdræt, hvis ikke man laver hvalpefabrik eller smugler hunde ind fra fabrikker i Øst-/Centraleuropa.

    Den slags hvalpe finder man til salg i DBA og Gul og Gratis.

    Men du vil aldrig finde dem hos seriøse opdrættere, men det betyder så samtidig, at udgifterne til en fysisk og mentalt sund hvalp er større end end, hvid man "bare" laver et kuld med tilfældige hunde.


  • #141   7. okt 2014 Isabelle -og hvorfor skulle du da osse sælge dem billigere? Det er ikke mit indtryk at du har svært ved at finde egnede købere, og du får jo ikke flere hvalpe at sælge ud af, ved at sælge dem du har billigere, så der vil jo stadig ikke være tilstrækkeligt med "billighvalpe" at sælge til dem der pt køber blandinger.

  • #142   7. okt 2014 Nogle avlere har store udgifter, da de gerne vil finde den helt rigtige parring.

    Selvfølgelig vil de gerne have deres udgifter dækket og fortjeneste for hvalpene,

    Der er sikkert flere udgifter, jeg har ikke en dyt forstand på avl.

    Personligt har jeg intet imod en hvalp er tæske dyr.

    Udbud og efterspørgsel bestemmer jo prisen.

    Endnu engang har jeg intet imod avlere tjener en skilling på deres arbejde.


  • #143   7. okt 2014 Som jeg ser det så har de billige hunde ikke ret meget mere status end katte, og det er dælme ikke meget. Katte kan man få smidt i nakke, og det kan man faktisk også med hunde nu om stunder (det kan godt være der altid har været en overproduktion af billige hunde, men nu får man det smidt i ansigtet kontant bla. her på HG.)

    Jeg er ret sikker på at dyrevelfærden blev bedre hvis folk holdt op med at avle på alt der kan gå. I øvrigt er det ikke en menneskeret at have hund.


Kommentér på:
Tavle hunde , hvorfor så dyre?

Annonce