blanding eller racehund? {{forumTopicSubject}}
Nu har jeg gået og spekuleret i noget tid omkring blandingshunde og racehunde og har faktisk kommet frem til at jeg næsten ikke ville kunne få mig selv til at vælge en racehund mere. Især ikke de populære racer. Skal siges jeg har haft en gravhund og en golden retriever og det har ikke noget at gøre med at racehunde ikke er lige så fantastiske som blandingerne Jeg påstår heller ikke en racehund altid har en sygdom eller at blandingshunde aldrig er syge
Nærmere at jeg snart synes der er forskellige racer hvor jeg næsten ville føle mig skyldig ved at støtte avlen. Har lige nu en helt fantastisk blanding af gud ved hvad, men sad og kiggede på forskellige racer for sjov for at se hvad jeg evt. kunne være interesseret i engang i fremtiden.
Men det der med at du ved at der bliver avlet efter en racestandard der i sidste ende gør at hundene har stor risiko for bestemte sygdomme, og at de inde for nogen racer simpelthen er gået så vidt til at lave hundene sådan at de ikke kan føde uden kejsersnit, at de generelt har vejrtrækningsproblemer, problemer med hofterne og ja.. man kunne fortsætte listen.
Hvorfor er det blevet acceptabelt at vi avler for at tilfredsstille vores egne behov for udseende, æstetik og "nuttedhedsfaktor"? Burde alle avlsforbund ikke i større grad gå ind for sunde hunde og mindre i alt det andet? Og hvis ikke handler tingene så i bund og grund om hunden ellers vores ego? Hvad får dig til at købe en race hvor du på forhånd ved at du er i højrisiko for at købe dig til bestemte racesygdomme?
En blandingshund kan 100% også have sygdomme, helt sikkert! Men de blandingshunde jeg kender har bare generelt meget færre problemer end de racerene.
Jeg er ikke en ekspert her inden for nogen race! Overhovedet! Jeg er bare en almindelig hygge hundeejer og jeg stiller de her spørgsmål af nysgerrighed og interesse
Jeg er bare selv nået dertil hvor jeg synes meget avl (ikke alt) går ud i noget jeg synes er rigtig ærgerligt og synd for hundene. Og der er bestemte hunderacer som jeg synes er vildt fantastiske, men aldrig ville købe fordi jeg ville have en dårlig sag i munden over at støtte avlen. Specielt de racer som er på mode.
Så ja.. Hvad er dit grundlag for at vælge din race eller for at have valgt en blanding?
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.125
Jovist inden for avl af racehunde er der også brodne kar, men dem kan man ret nemt undgå ved at kigge på tavler, bruge hundeweb, google osv.
Iøvrigt er det ikke standartens skyld at goldens har problemer med HD.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.067
Når engang jeg skal vælge hund igen, har jeg ingen kvaler what so ever ved at vælge en racehund og dermed støtte avl af disse (faktisk ville jeg istedet have store kvaler ved at støtte den ofte hovedløse avl af blandingshunde).
Men på min liste over mulige racer, ville bulldogs og andre ekstremer altså ikke være at finde, netop fordi jeg ikke vil støtte den avl.
Så jeg har svært ved at se at det handler om blanding vs racehund. Det handler om etik, ansvarlighed osv i avlen...
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.067
feb 2006
Følger: 4 Følgere: 33 Hunde: 1 Emner: 562 Svar: 13.219
Jeg har stadig tilgode at se en blandingshund lavet på gennemtjekkede forældre og bedsteforældre. Som regel er det 'det kunne være hyggeligt' den eneste grund til hvalpene.
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 48 Hunde: 10 Emner: 78 Svar: 7.968
Min primære grund til at vælge racehund, er at jeg vil have størst mulig sandsynlighed for at få en hund, der passer til mine behov, både mentalt og fysisk.
Jeg vil ikke ændre radikalt på mit liv for at opfylde en hunds behov, en hund skal passe til det jeg og min familie kan tilbyde.
Den sikkerhed får jeg kun ved køb af en racehund med stamtavle.
jan 2012
Følger: 5 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 3.709
Og et godt eksempel på at ekstremrace ikke er det same som usund.
apr 2011
Følger: 32 Følgere: 53 Hunde: 8 Emner: 200 Svar: 12.257
For det første ved man med en racehund nogenlunde, hvordan den kommer til at se ud i højde og drøjde og pelsmængde, men man ved også mere om, hvordan deres temperament og arbejdsevner bliver og det tiltaler mig.
Desuden er generationerne bag hvalpe som oftest testet, det er de ikke på blandinger, der avler man bare, men det betyder jo ikke, at man avler på raske dyr, de er bare ikke tjekket.
Indenfor min race øjenlyser vi f.eks avlshundene - og ja der dukker lidt forskelligt op ved de øjenlysninger, det meste er harmløst, men man finder også mere alvorlige ting, så de dyr (der måske ingen symptomer har på parringstidspunktet) bliver sorteret fra, det ville de ikke blive ved blandingsavl.
Os der opdrætter med DKK tavle skal følge mange regler, og det har jeg det fint med, men det gør også, at det bliver meget dyrere at opdrætte, end hvis man lige bruger naboesn Fido på ens tæve - så derfor synes jeg man skal støtte op omkring de avlere der tjekker deres hunde og gør et stort arbejde for at forsøge at forbedre racerne.
Selvfølgelig kommer der også syge hvalpe fra seriøse opdrættere, jeg har f.eks lavet en hvalp der blev blind på det ene øje da den var omkring et år, men fordi den VAR øjenlyst INDEN salg, så vidste køberne godt, at de løb en risiko ved at købe den hvalp, for de fik resultatet af øjenlysningen inden de kom for at hente den som 8 ugers hvalp.
Havde det nu været blandingsavl, så havde de ikke vidst det var en risiko, for så var det aldrig blevet tjekket.
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 48 Hunde: 10 Emner: 78 Svar: 7.968
Holder meget af de "specialisterne" frem for de mere alsidige.
jan 2012
Følger: 5 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 3.709
Sådan har jeg også altid haft det. Og derfor har vi måske svært ved at forstå dem der ønsker en genetisk lykkepose med de udfordringer det giver.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.067
Det handler dels om hvad jeg vil støtte, og her er der ganske enkelt meget meget langt mellem avlere af blandinger som avler på en måde jeg vil støtte.
Og dels handler det om at vide hvad jeg køber. Jeg kunne såmænd godt få en blandingshund igen, hvis det var en voksen omplaceringshund. Der har jeg jo mulighed for at se og vurdere hvad det er jeg får indenfor døren.
Men ved hvalpekøb giver det altså større forudsigelighed at vælge en racehund... selvom der self er variationer indenfor racen, så falder de dog normalt ud indenfor nogenlunde samme ramme.
apr 2009
Følger: 34 Følgere: 38 Hunde: 8 Emner: 169 Svar: 3.802
Hvis man ønsker en engelsk bulldog f.ex - så må man jo lede efter en opdrætter der arbejder på at bruge sunde forældre der både kan parre og føde selv. Der er bestemt en del der er ligeglade, men der er mange der netop arbejder for det.
Jeg syntes ikke det er så sort hvid som mange gør det til. Det handler om at finde den opdrætter som man etisk og personligt er på linie med. At sætte det op og sige at man slet ikke vil have tavle fordi nogen inden for racen er ligeglade, det kan godt pisse mig lidt af. Det er ret respektløs for de opdrættere der rent faktisk gør noget for sin race.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.067
apr 2009
Følger: 34 Følgere: 38 Hunde: 8 Emner: 169 Svar: 3.802
Personligt er jeg helt enig, det var blot et eksempel, hvis man virkelig ønsker den race, så må man væbne sig med tålmodighed til en af de opdrættere, der virkelig prøver, har et kuld hvalpe.
apr 2009
Følger: 34 Følgere: 38 Hunde: 8 Emner: 169 Svar: 3.802
ALLE mine hunde er familiehunde, der ligger inde i sofaen. Alle jeg sælger til har deres hunde som familiehunde, ikke præmiedyr!
Der er ingen garantier, for det er levende væsner vi har med at gøre. Men du kan være helt sikker på at udvælger du en hvalp af gode sunde linier, så er dine odds bare bedre.
Du nævner selv hd/ad... Tag en hvalpe med forældre der har A hofter, det samme har deres forfædre, tag så en hvalpe hvor der er flere C D og endnu værre. Hvilken hvalp tror du har størst sandsynlighed for at få dårlige hofter? Det er ren og skær genetik, videnskab - det er arveligt! Den med sunde forældre kan også få dårlige hofter, men oddsne for det sker er bare ikke så store som på den anden kobination. Selvom det er en familiehund så ønsker vi os da vel alle sunde og raske hunde?
mar 2013
Følger: 2 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 2 Svar: 1.420
Billederne i annoncen var af en hvalp fra et tidligere kuld, og jeg blev solgt af udseendet
Jeg læste så godt op på tervueren, inden jeg tog kontakt til opdrætteren min bror, som jeg bor hos, havde en schæfer, så den race kendte jeg til..
Og tjah.. Så faldt valget altså på en blanding:
apr 2009
Følger: 34 Følgere: 38 Hunde: 8 Emner: 169 Svar: 3.802
Jeg er så langt fra enig med dig overhovedet, det er måske dig ligemeget hvor din hund kommer fra, men at skrive det ikke er brugbart er igen en formulering jeg ikke bryder mig om.
Det er jo heller ikke tavlen der er det vigtige her, det er ikke det lille rådne stykke papir - det er det arbejde der ligger bag der har betydning
mar 2013
Følger: 2 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 2 Svar: 1.420
mar 2013
Følger: 2 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 2 Svar: 1.420
Her er Chicos korthårede kuldsøster..
mar 2013
Følger: 2 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 2 Svar: 1.420
nov 2005
Følger: 4 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 26 Svar: 1.776
En del kan man ikke deltage i fordi hunden ingen tavle har
Men hvis man "bare" skal have en hund man ikke skal bruge til andet end dens dejlige selskab - så kunne man jo lige så godt have en uden tavle
maj 2008
Følger: 6 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 30 Svar: 5.486
Mine hunde er både familiehunde, udstillingshunde (nogen af dem) og avlshunde (igen nogen af dem), og det kræver selvfølgelig stamtavle, men jeg går efter noget bestemt både udseendesmæssigt og temperamentsmæssigt, og sansynligheden for at få lige det, jeg vil have, er bare større ved racehunde end ved tilfældige krydsninger.
Dertil kommer så fordelen ved sundhedstjekkede aner. Der er altid nogen, der påpeger, at der ikke er nogen 100% garanti, ligegyldig hvor god sundhed, der er i linjerne, og det er sandt, men sansynligheden for en sund hvalp er trods alt meget større. Det er jo derfor, vi som opdrætttere bruger penge på diverse sundhedstjek også ofte mere end der kræves. Hvis vi ikke troede, at det gavnede i det store billede, så ville vi nok ikke gøre det.
maj 2008
Følger: 6 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 30 Svar: 5.486
Og kan man bare dele alle hunde op i de to kategorier ? Det lyder mærkeligt i mine ører.
sep 2013
Følger: 17 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 199 Svar: 2.066
Men jeg ender nok altid med en omplaceringshund som ofte er blandings hunde.
jun 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 524
Desuden bliver det en race der ikke er så udfordret på sundheden. Hvilken race det bliver er jeg endnu ikke sikker på, men noget terrier er jeg ret overbevist om.
feb 2014
Følger: 5 Følgere: 168 Hunde: 3 Emner: 683 Svar: 6.010
Og nu siger AT at hun ikke har charme.. ???
Jeg synes da hun er hammerende charmerende
Altså af og til er hun da
aug 2012
Følger: 15 Følgere: 1265 Hunde: 3 Emner: 156 Svar: 3.264
Selvfølgelig findes der sikkert stadig opdrættere, der fokuserer mere på udseendet, men jeg ved, at i hvert fald inden for min race findes der flere opdrættere, som fokuserer på sundheden frem for kun udseende, og jeg ved, at der også lavet flere ændringer på racestandarden, som tilgodeser sundheden.
Dermed ikke sagt at blandingshunde eller ikke-tavlehunde er dårligere hunde, men der synes jeg bare, der er flere usikkerheder ift. sundhed og temperament ift. Hvad jeg ønsker mig.
feb 2009
Følger: 11 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 31 Svar: 1.182
Når det er sagt, findes der desværre også useriøse opdrættere af racerene hunde. Disse hvalpefabrikker, skal man holde sig langt fra. Det er kun penge og penge der er vigtigt. Følg annoncerne på DBA og gul&gratis. De har konstant hvalpe til salg.
Blandingshunde bliver solgt til ågerpriser uden sundhedsundersøgelser mv.. Jeg fatter ikke at mennesker kan være så retarderet, at de vil købe disse hvalpe. Det holder jo gang i produktionen!!
feb 2013
Følger: 9 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 81 Svar: 7.423
Jeg vælger hunde med stambøger fordi det giver mig en mulighed for at vælge den hvalp, der med størst sansynlighed vil have de egenskaber jeg ønsker. Man kan fx tjekke hvad forfædrende til en hvalp med stamtavle har præsteret på konkurrencebanerne. Det er sjældent en mulighed man har med blandingshvalpe.
maj 2004
Følger: 14 Følgere: 28 Hunde: 6 Emner: 126 Svar: 5.061
Jeg synes hovedløst avl er rimelig ekstremt... Så det gør vel blandinger til ekstremavl
jun 2013
Svar: 479
Oooookay..... beklager, men din harme over at blive kaldt uvidende, er lidt malplaceret, for alene dén sætning dér, fortæller ret tydeligt at du ikke ved ret meget om hvad en tavle egentlig ér der for, hvad den kan bruges til, og hvordan man så gør dét.
Kun indenfor tavleavl kan jeg være mere eller mindre garanteret at få en hvalp der opfører sig som jeg ønsker det, med et sind som jeg ønsker det, og med egenskaber som jeg ønsker det.
AT tavlen så ydermere er et krav for deltagelse i markprøvetræning såvel som i prøverne, er blot endnu en grund til ikke at vælge andet.
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
Når der her på dette forum spørges om racehunde (DKK stambog) eller blanding, så kommer der rigtig mange raceentusiaster på banen omgående, ganske få der går ind for blandinger giver et lille pip, nogle ganske få forholder sig neutrale.
Her i denne tråd er det 19 paneldeltagere for racehunde, 2 neutrale heraf den ene HA, 4 for blandinger + mig selv.
Er man for blandingshunde rykker hele kavaleriet ud, der kun er for racerene hunde med de samme argumenter blot lidt omskrevet.
Hvad jeg vil med det er, at der også her på hundegalleriet skal være plads til andre meninger, nogle stamtavletilhængere kan også have lidt hvasse bemærkninger til dem som ikke synes som de selv. Så efterhånden gider man efterhånden ikke at argumentere for blandinger.
For øvrigt tænker jeg på, hvad gjorde man før DKK blev oprettet?
jun 2013
Svar: 479
apr 2011
Følger: 32 Følgere: 53 Hunde: 8 Emner: 200 Svar: 12.257
maj 2004
Følger: 14 Følgere: 28 Hunde: 6 Emner: 126 Svar: 5.061
maj 2008
Følger: 6 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 30 Svar: 5.486
Jeg vil f.eks have racehund ikke bare for at have racehund, men fordi jeg ønsker noget specielt i mine hunde, og det er der bare meget større chance for at få, når jeg går efter en specifik race.
Set med mine øjne er der da mange blandingshunde, der er lækrere end f.eks. en engelsk bulldog, men da eb'en jo ikke på nogen måde er under overvejelse, så er det ikke den, der er konkurrenten til den race, jeg gerne vil have.
Jeg har ikke noget imod blandingshunde, og har kendt nogle dejlige af slagsen, men hvorfor skulle jeg dog vælge en, hvis jeg har større chance for at få lige det jeg ønsker mig ved at vælge en Pyreneer ?
Men når så en af blandingshunde fortalerne påstår (muligvis i sjov), at blandingshunde har mere charme end racehunde, så står jeg af. Hvilke blandingshunde har mere charme end hvilke racehunde ? Har en hver blandingshund mere charme end en hvilken som helst racehund ?
Jeg oplever en del af os, der har udtalt i denne tråd, at vi ville have racehunde, som mere nuancerede i vores holdning end bare "blandinger er bedre end racehunde" eller "racehunde er bedre end blandinger"
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
maj 2008
Følger: 6 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 30 Svar: 5.486
jun 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 524
feb 2013
Følger: 9 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 81 Svar: 7.423
Jeg vil blot tillade mig at påpege det faktum at hvis man vælger en blandningshund, så har man ikke nogen 'facitliste' for hvordan den kombination af gener man har købt vil udvikle sig og dermed ER det lidt en lotteriseddel. Det handler ikke om snobberi eller sådan noget. Det handler om simpel avlsteori: forskellige racer indeholder forskellige genetiske egenskaber blander man dem sammen bliver udfaldsrummet større. Det svare lidt til at have to store poser med frugt: i den ene putter du alle mulige forskellige frugter og i den anden kun æbler. Dykker du hånden i den med æbler er du sikker på at få et æble. Dykker du hånden i den anden kan du risikere at stå med en banan eller en appelsin. Hvis man nu helst ville have et æble så er det altså smartest at putte hånden i den sæk der kun er æbler i.
Det er faktisk HELE pointen med avl af racehunde (og alle mulige andre racedyr): man laver en population af nogenlund ens individer, hvor man ved man kan forvente at få af egenskaber (med ens tænker jeg ikke kun på udseende, men også på mentale egenskaber). Det er ikke nogen ny opfindelse men en flere tusind år gammel opfindelse.
Og jo stamtavlen er netop det stykke papir hvor man kan 'se' noget om hvordan den hvalp man vælger vil udvikle sig eksteriørt, mentalt og sundhedsmæssigt (att indlæg nr 23). At påstå at en tavle ingen garantier giver for noget som helst er et udtryk for uvidenhed. For det første så kan man ingen garantier give i avl, men man kan give nogle sansynligheder. For det andet så skal er det ikke den aktuelle hvalps stamtavle, der er den interessante: Det er dens forfædres stamtavler der er interessante og hvoraf man kan aflede nogle sansynligheder for dette og hint. Har man ikke forstået det så kan det være ligegyldigigt om man køber med eller uden stamtavle
jun 2013
Svar: 479
Nej det er ikke.
DJR har en tilsvarende database på nettet, og så er der diverse internationale databaser for enkelte racer også. Bl.a. en engelsk for labrador, og én for bordere...
Desuden er det så langt fra alt der bliver registreret. Langt fra. Man luller sig ind i falsk sikkerhed, hvis man tror hundeweb er svaret på alle de spørgsmål man burde stille og undersøge ihvertfald.
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
jun 2013
Svar: 479
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
jun 2013
Svar: 479
DKK's hjemmeside siger 475kr/år
http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2374
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
Dvs. at man som potentiel køber af en DDK stambogsført hund, først kan komme til at se data om hunden, når man har betaltmedlemsskab til DDK.
Grunden til jeg spørger at jeg har haft en DDK stambogsført Berner, som blev aflivet da han var 11 1/2 måned. Jeg kunne godt tænke mig at se hvad de har registreret, sendte alle oplysninger.
apr 2011
Følger: 32 Følgere: 53 Hunde: 8 Emner: 200 Svar: 12.257
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 490
jul 2012
Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.066
Da jeg købte Gustav, havde jeg ikke specielt præcise krav til hunden, og jeg var parat til at tilpasse mig efter hundens behov. Jeg valgte en blanding af racer, som jeg umiddelbart vurderede at kunne magte hver for sig, og så var det ellers bare at tage én dag ad gangen.
Da jeg stod og skulle vælge hund nr. 2, havde jeg - ikke mindst af hensyn til Gustav - mere præcise krav til hundens temperament, "anvendelighed" og størrelse. Derfor valgte jeg en raceren hund.
Min næste hund bliver sandsynligvis også raceren. Forstå mig ret, Gustav er en skøn hund, som jeg elsker højt, men jeg vil gerne være bedre forberedt på, hvad jeg får, end jeg kan være med en blanding.
Under alle omstændigheder skal også min næste hund komme fra en god og samvittighedsfuld opdrætter, som har fokus på sundhed og i øvrigt et fornuftigt mål med sit opdræt.
jun 2013
Svar: 479
Men igen: det er også en falsk tryghed, for det er så langt fra alt der registreres, og ikke alt der registreres er brugbar viden. Man har derfor stadig brug for at gøre som man gjorde i gamle dage: ud at hive fat i netværket, og snak med folk der kender hunden(-e) linjerne osv osv osv.
maj 2008
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 109 Svar: 813
Jeg har selv blandingshunde, har enda avlet på den ene - Jeg føler selv at jeg har gjort mit forarbejde ret godt, med hensyn til sammensætning af racer, testet for PL samt fundet gode købere. Min tæve har så derefter fået konstateret HD i den ene hofte, og var nærmest tudende nede ved dyrlægen "jamen jeg har jo avlet på den", det stammer så højst sandsynligt fra dengang hun brækkede benet, men stadig. Jeg skal ikke avle igen før at jeg står med en hund, hvor jeg kan se sundhedsresultater langt tilbage, og ved nøjagtig hvad jeg avler på, det er simpelthen for stort et ansvar man står med overfor hund og hvalpekøber. Håber at de hvalpe jeg har sat i verden forbliver sunde og dejlige, som de indtil videre er, mine elskede hjertebørn
Jeg elsker blandinger, kender mange skønne. Men min næste hund bliver en racehund med tavle, jeg har brug for sikkerheden omkring sundhed og temperament, også fordi jeg skal bruge hunden til noget specielt
dec 2008
Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
Jeg syntes,at der blandt tilhængere af tavle,er nogle der får det til at lyde som om at man så er sikker på hvad man får og det kan man aldrig være. Uanset hvor sund en hund er tilbage i tiden kan den blive syg som alle andre hunde. Man kan forvente en helt masse omkring hvordan hunden burde bliver men ikke være sikker på noget som helst.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 31.067
Jeg tror ikke der er nogen herinde der ikke holder af hunde... altså bare hunde, uanset om de har tavler eller ej.
Der er forskel på at sige "JEG vil kun have tavlehunde" og på at sige "ALLE bør kun have tavloehunde". Mine forældre har blandinger, min gamle hund var en blanding, jeg har absolut intet imod blandinger. Men hvis folk skulle finde på at spørge om råd, ville jeg da anbefale at vælge en hund med tavle, fordi det bare giver bedre mulighed for at undersøge hvad man køber.
Det er vel lidt som en tilstandsrapport på et hus. Den garanterer ikke at huset aldrig nogensinde vil kunne få det ene eller andet problem, men den giver jo dog trods alt nogen ret så brugsbare oplysninger inden man vælger at købe eller søge videre
dec 2007
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 12 Svar: 13
Hvis jeg ikke har gjort det klart nok så synes jeg at blandingshunde og racehunde er lige søde Jeg kan sagtens se alle jeres argumenter og der er gode både for det ene og det andet Personligt synes jeg dog heller ikke at man skal sige at man ikke tjekker hunden igennem før man køber en blanding. Vi er nogen der gør. Jeg valgte min ud fra både højde og temperament og andre kriterier, og jeg fik lige det jeg ville have. Og ja hvis jeg havde været uheldig kunne han være blevet alvorlig syg. Ligesom en raceren hund kunne jeg synes også det er sjovt at se hvad man får og hvad der udvikler sig under god og positiv træning når man måske ikke ved helt hvad man får på forhånd. Har ingen anelse hvad min er en blanding af. Men ja, det er jo bare mig Og man skal selvfølgelig også være parat til at følge det til dørs!
Jeg forstår også udmærket jer der vælger ud fra racekriterier da man jo bedre har et fingerpeg om hvad man kan forvente. Dog må jeg stadig sige at jeg stadig ikke forstår man støtter den ekstreme avl og dårlige avlere. Og jeg synes det er kritisabelt da det kan gå ud over hundens almene velfærd som vi jo ellers burde stræbe efter. Herunder OGSÅ folk der laver blandinger af hunde der ikke bør blandes! Men de ting er mange af os vist enige i, selvom ikke alle.
Men jeg ved da også udmærket at der findes dygtige avlere og at der er racer som er generelt sunde! Og det er jo dejligt!
I den her diskussion er det jo heller ikke fordi jeg vil finde frem til hvad der er bedst for det kan man jo umuligt sige Man skal jo altid ind og se på den individuelle hund! Men jeg synes det er rigtig spændende at læse folks holdninger til emnet!
dec 2007
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 12 Svar: 13
blanding eller racehund?