{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.132 visninger | Oprettet:

Én drøm mindre :-( {{forumTopicSubject}}

Inspireret af den nye tråd om hunde fra udlandet var jeg lige inde og checke fødevarestyrelsens regler, og jeg kan se, at de er blevet strammet indenfor de snart 12 år, der er gået, siden jeg fik Lanka hjem fra Sri Lanka.

Det har altid været min drøm, at få en ny hund derfra, når hun ikke er her mere. Hun har været en helt fantastisk ledsager, legekammerat og træningsmakker for mig, og jeg har ikke været i stand til at finde en race, der matcher det, selvom jeg har prøvet.

Men nu kan jeg så se, at det ikke længere er realistisk. Man må som udgangspunkt ikke importere hunde derfra til Danmark. Og hvis jeg evt. selv rejser derned, køber en hvalp, som jeg så ledsager på vejen hjem - så skal jeg blive dernede i fire måneder, før rabbies-vaccinen kan godkendes.

Snøft....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Én drøm mindre :-(
  • #2   7. jun 2014 Patte - jo, det er hun. Men det er den "nationale" race. Hvis man kigger på alle de andre hunde dernede, så er de helt magen til hende i størrelse, bygning og sind. Det er kun farverne og til dels ørerne, der varierer lidt.

  • #3   7. jun 2014 Behøver du være dernede i de 4 mdr? Kan hunden ikke bare vaccineres og du så henter den efter de 4 mdr?


  • #4   7. jun 2014 Platugler - jo i princippet, men jeg tror absolut ikke en hvalp vil kunne trives som familie og træningshund i DK, hvis den tilbriger hele socialiseringsalderen i Sri Lanka smiley

  • #5   7. jun 2014 nu ved jeg jo ikke hvordan familieliv osv hænger sammen hos dig , men hvis du har kun har en hund eller mulighed for at få de andre/den anden passet af familie/venner så ville jeg da ikke være bleg for at tage ungerne ud af skole /institution (homeschooling er muligt med de fleste skoler i perioder.) og kæresten kan måske få orlov og så tage 4 mdr dernede. Du ved jo ca. hvad i lever for herhjemme og så leje en billig lejlighed dernede.. Så får i en oplevelse + drømmehunden.

  • #6   7. jun 2014 Sarah - det har du i princippet ret i.

    Men selv hvis arbejdet ville give orlov, så ville jeg godt nok synes det var længe, at være væk fra de andre hunde. Og jeg kan ikke se, hvordan jeg kan lave en tilfredsstillende socialisering af hende, i et totalt anderledes miljø i forhold til det, hun skal lære at være tryg ved.


  • #7   7. jun 2014 ..ja ok.. jeg er nok bare mere indrettet sådan at kan den begå sig det ene sted har den ikke bøvl med det andet sted heller..
    men sådan er folk jo forskellige smiley

    Mht til de andre er det jo en vurderingssag.


  • #9   7. jun 2014 Giv ikke op før du har søgt dispensation smiley hvis man kan sikre sig mod deres forbehold..evt spørge om man kan opfylde særkrav og dermed få lov osv. Er der måske en chance?

    Det er da værd at prøve smiley


  • #10   7. jun 2014 hvis der står at hunden skal være rabiesvaccineret og have blodprøve efter 120 dage, så er der ingen vej udenom, for så er det et 3. land, hvor de har tilfælde af rabies, fvst tager absolut ikke chancen og lukker sådan en hvalp ind i landet, uden den rabies vacc...så den er der ingen vej udenom.

  • #11   8. jun 2014 Der står også helt klart, at der ikke gives dispensation, så den vej havde jeg ikke tænkt mig at forsøge.

    Nå, at tænke konstruktivt. Jeg har forhåbentlig Lanka nogle år endnu, og så må jeg bruge tiden på - igen - at forsøge at finde ud af, om der ikke skulle være en race, jeg har overset, som kan give mig de samme egenskaber.....


Kommentér på:
Én drøm mindre :-(

Annonce