{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.670 visninger | Oprettet:

corgi hvalp med brækket ben {{forumTopicSubject}}

ja vi har været så uheldige at vores corgi hvalp på 17 uger blev overfaldet i hundeskoven i søndags hvilket resulterede i et brækket bagben. det er brækket 2 steder i knæet og 2 steder i underbenet.
nu har han jo så en kæmpe forbinding på og kan ikke lave så meget. men han er jo stadig en hvalp og er lige begyndt at skifte tænder også.
han spiser ikke ret meget og sover en del pga alt det medicin han får. men når han er vågen så er han frisk. han er dog stadig mad glad når han endelig spiser.
han har været bedøvet søndag og mandag og onsdag fordi vi skulle have lagt forbinding om da den gled ned og trykkede osv. ved ikke om det kan være en af grundene til han ikke har spist ret meget?

så hvordan kan vi gøre for at aktivere ham?
og hvordan kan vi bedst hjælpe ham med at holde gang i kroppen?
hvor længe skal vi regne med der går inden hans pels vokser ud igen? (barberet på hele bagbenet).
evt andre gode råd til en hvalp med brækket ben.


hold venligst en pæn tone.
vil ikke diskutere brugen af hundeskove da dette ikke er nødvendigt


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  corgi hvalp med brækket ben
  • #1   12. mar 2014 Noget hvor han bruger hovedet smiley

    Og god bedring med ham, lille pus smiley


  • #2   12. mar 2014 Wauw sikke en tur det lille pus m have fået smiley
    God bedring med ham!


  • #3   12. mar 2014 tak. vi håber det heler ordentligt sammen. hvis det stadig sidder rigtigt på plads når vi skal til kontrol på mandag, så slipper vi for at han skal have skruer i smiley

  • #4   12. mar 2014 God bedring med det lillepus.

    Min lille Dværg pinscher hvalp brækkede bagbenet sidste efterår. Det var noget af en udfordring, da hun var/er hyper aktiv.
    Hun gik med et glasfiber ben i 7 uger.
    En gang om ugen blev hun lagt i narkose og fik skiftet glasfiberen da hun jo voksede.

    Jeg valgte at gå til kiropraktor en gang om ugen med min hvalp. Dette fordi at hun ikke skulle blive "skæv" i kroppen, for med et brækket ben vil hvalpen jo lægge belastningen anderledes end hvis den kan gå normal.

    Jeg synes, at de penge til kiropraktikeren har været rigtig godt givet ud.

    Min hvalp skulle også holdes i ro så meget, som muligt. Måden om jeg aktiverede hende på, var ved at gå spor og ved at lade hende søge efter foder i haven.


  • #5   12. mar 2014 Så var der lige dettte der med at glasfiberen ikke måtte blive våd.
    jeg prøveden at købe flere forskellige sko, men dem kunne min hund ikke gå med, da de blev for store i foden, hvis de skulle nå rundt om glasfiberen.

    Jeg fandt så ud af, at det nemmeste var at bruge kondomer. De kunne lige så fint rulles over benet. smiley

    Dyrlægen knækkede godt nok sammen af grin, men anbefaler det nu til ande hunde med brækkede ben.


  • #6   12. mar 2014 anni tusind tak for svar.
    ja hans bandage må heller ikke blive våd, men det er svært at fortælle en hanhund som er stolt over at kunne lette ben. så nogle gange tisser han på det. men dyrlægen anbefalede en pose ud over når han er udenfor. han er ikke ude så meget endnu for han sover det meste af tiden.

    mht kiopraktor lyder det som en god ide. for hans forbinding gør at han går lidt skævt i hoften. så det var nok en god ide så han ikke ender med en hel skæv krop


  • #8   13. mar 2014 Min Choko brækkede benet som 8 ugers.

    For at miljøtræningen ikke skulle gå til grunde puttede jeg hende i cykelkurven og cyklede forskellige steder hen så hun så noget og duftede noget. Vi var på stranden hvor jeg bar hende hele tiden, tog sand, muslinger og tang op til hendes snude så hun kunne lugte noget forskelligt og lod hende også bide i nogle af tingene. Jeg tog hende i skoven og på en stor bakke. Når jeg mødte andre hunde holdte jeg hende mens de fik lov at snuse. Jeg afspillede lyde for hende så hun lærte dem at kende. Jeg kørte i tog, bus og bil med hende så hun lærte det.

    Hunden bliver også træt af indtryk udefra og ikke kun ved tænkeopgave som at finde godbidder under en kop smiley

    Min mors hund Bella var super til at lege med Choko da hun havde brækket benet. Bella lagde sig ned og så legede de ellers bare smiley


    profilbillede
  • #9   13. mar 2014 louise
    ja vi har haft ham med i maxi zoo. og vi har været ved dyrlægen 3 gange siden søndag hvor han har sagt hej til forskellige. han bliver godt socialiseret. før han kom til skade var han med mange steder.
    vi bor på landet med forretning, så han møder mange mennesker og børn. han har set dådyr og fasaner på afstand. min far har en masse forskellgie biler og traktore osv som han har mødt.
    han er egentlig ikke en hund som er bange for noget og møder alt med åbent sind. men efter overfaldet er han lidt tilbage holdt ved store hunde, især hvide. men det er jo klart når det var en stor samojede der overfaldt ham.

    vores anden corgi alfie (tæve 3,5 år) leger også med ham. men hun kan ikke helt forstå han ikke vil jagte hende og trække pind osv. men hun er ellers rimelig sød ved ham, vasker ham hvis han er beskidt, lader ham sove op ad hende (det ville hun ikke før), hun leger stille og roligt med ham indenfor og kommer med legetøjet til ham.

    vi har snakket med dyrlæge og forsikring og der er skrevet genoptræning på, og når vi når der til så finder vi ud af hvad der er bedst. enten kiopraktor, vandtræning, massør, osv. så det er dækket ind.
    efter han ahr fået den nye forbinding på igår som går over ryggen har han hoppet meget mere rundt og kan løbe stille og roligt rundt. vi har været ude og købe sådan nogle ekstra store gummi sokker så forbindingen ikke bliver våd.
    han har altid været en hund som vil være udenfor mest muligt, så nu kan han selv gå ud og ind. han er blevet meget mere glad idag smiley
    nu håber vi bare at forbindingen bliver siddene til på mandag når vi skal til kontrol, hvis den gør og bruddene sidder rigtigt, slipper vi for operation og skruer.


  • #10   13. mar 2014 Håber, at alt går godt med den lille.

    Jeg må sige, at jeg er rigtig imponeret hvor godt det er gået med min. Det er blevet meget bedre end jeg havde regnet med.
    Hun har fået et lidt skævt ben ud af det, men hvis ikke man ved det, så kan man ikke se det. Hellere ikke dommerne til udstillingerne kan se noget.

    Min dyrlæge anbefalede ikke vandtræning til genoptræningen. Jeg troede nemlig også at det var en god ide, men et er det ikke.
    Dn bedste genoptræning er at hunden får gået på forskellige underlag. Noget blødt, noget hårdt og noget som er rigtig ujævnt.

    Ved at bruge forskellige underlag, så lærer hunden at sætte det skadede ben ned og træde igennem på det.
    Jeg har sådanset ikke rigtig gjort noget særligt for at genoptræne.
    Som sagt før, så var vi ved kiropraktor en gang om ugen mens hun havde glasfiber på. Da Fiberen kom af var vi ved kiropraktor 3 gange med 3 ugers mellemrum. Næste gang gik der 6 uger og nu på fredag skal hun igen til kiropraktor, så er der gået 2 måneder siden sidst og vi regner ikke med at det er nødvendig at hun kommer igen.

    Jeg håber, at din hunds ben bliver lige så godt som det er blevet på min den lille.



  • #11   13. mar 2014 ååååh Anni... der kørte lige en indre film forbi mit øje, af en hundeejer der står nede og skal købe kondomer i xtra large fordi 'de er ikke til mig, de er til min hund'
    smiley


Kommentér på:
corgi hvalp med brækket ben

Annonce