{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.698 visninger | Oprettet:

HD undersøgelse? Hvordan og pris? {{forumTopicSubject}}

Hej HG.
Jeg har den her dejlige labrador blanding - og han er en hanhund (ikke kastreret). Her til januar runder han 2 år - og han er en BOMBE af energi og jeg nyder at bruge meget tid med ham og aktiverer ham på forskellige måder.
Men fordi han er fyldt så meget op med energi og laver en del hop osv. (af fri vilje!) kunne jeg godt tænke mig at finde ud af om han evt. har HD eller kunne få det i fremtiden?
Han virker overhovedet ikke til at have nogen symptomer overhovedet! Men ville da hade mig selv hvis jeg om nogle år finder ud af at man måske skulle have skånet ham?

Så min spørgsmål er hvornår er det smartest at få foretaget sådan en HD undersøgelse? Og hvad er det egentlig der skal ske? Og hvis i har en cirka pris for hvad det koster, ville det også være fedt smiley (ved godt at dyrlæger har forskellige priser, men ville være rart at have en idé om hvor mange penge der skal bruges.)
ps: Jeg har INGEN intensioner om at bruge ham til avl - overhovedet. Der er nok blandings hvalpe her i verdenen i forvejen smiley Jeg har bare ikke kastreret ham, fordi han fungere som "hel" hanhund og kan ikke se hvorfor han skulle kastreres når han fungerer fint smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HD undersøgelse? Hvordan og pris?
  • #1   13. nov 2013 Det er en god idé at få din hund HD fotograferet og han har en fin alder til det også.

    Det foregår på den måde, at din hund skal være fastende, den bliver bedøvet til undersøgelsen, den skal op at ligge på ryggen på et bord, hvor bagbenene bliver strakt lidt ud og så tages billedet.

    Det koster ca 1800 kr vil jeg gætte på, nogle opdrættere slår sig sammen og får fotograferet mange hunde på en gang, de får det noget billigere.


  • #2   13. nov 2013 Jeg fik min til HD og øjenlysning gennem dyrlægen. Mener jeg kom af med omkring 2500 (ikke sikker) for bedøvelse og det hele. Du skal også have sådan en attest til undersøgelsen. Den koster også lidt. Mener jeg fik den gennem DKK.

    Her står lidt om det
    http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2439


  • #3   13. nov 2013 Man skal kun have en attest, hvis det er en DKK hund og at det skal på Hundeweb smiley
    Tror jeg gav omkring 1.800 kr., da Taiko blev fotograferet.

    Vær dog obs på at find en dyrlæge, der kan vurderer billederne ordentligt bagefter smiley


  • #4   13. nov 2013
    Der findes også pennhip fotografering
    http://www.netdyredoktor.dk/hund/tema/pqr/pennhip.aspx



  • #5   13. nov 2013 Okay - super.

    Men vil det så sige at når billederne er taget så får jeg dem faktisk udleveret i hånden, eller hvad man skal sige. Og så kan jeg faktisk bare få den dyrlæge jeg vil have til at kigge på dem? smiley


  • #7   13. nov 2013 Søren N

    Bare rolig - havde heller ikke tænkt mig at han skulle leve i snor hvis der skulle være noget. Vi bor på landet, så der vil altid være frihed og masser af løbeplads, uanset om han fejler noget eller ej smiley
    Tænker bare at det kunne være godt hvis man så i det mindste ved hvad man fx skal udsætte hunden mindre for smiley og passe på af den vej.


  • #9   13. nov 2013 Søren N

    Ja, det er selvfølgelig rigtigt smiley Mange tak smiley


  • #10   13. nov 2013 Sidder lige og kigger på min sædvanlige dyrlæges liste over hvad de tilbyder.. og der står under de der røgten med HD, AD, Spondylose og knæ at man skal huske rekvisition. Men vi er enige om at det skal man kun bruge hvis man skal bruge det i DKK eller sådan noget, ikke? smiley (hvilket jeg af gode grunde ikke skal smiley )

  • #11   13. nov 2013 HD + AD hos Morsø dyreklinik koster kun 950 kr.
    De har specialiseret sig og er smadder dygtige.


  • #13   13. nov 2013 Hvis din hund får påvist HD i en eller anden grad er det misforstået godhed, at skåne og spare den i fremtiden - for så begynder hundens muskler, at smuldre væk og så kommer den da først til at lide og må evt lade livet mange år tidligere end hvis du bare havde gjort, som du plejer.
    - Eller ladet være med at fotografere den.

    Jeg har en Nuffe kastrat og ham vil jeg ikke HD fotografere selvom han har stamtavle.
    Hvad skal jeg bruge det til, når han ikke kan lave hvalpe og fik jeg ham fotograferet og han fik en status C-D eller E ville jeg ubevidst begynde, at skåne ham.

    Min intakte stamtavle Colliedreng skal UHM og HD/AD fotograferes, da han meget gerne skulle indgå i fremtidig avl.
    Så her er det en selvfølge at få ham fotograferet.


  • #14   14. nov 2013 Filthatten og Crokodillen

    Som sagt vil jeg aldrig komme til at skåne min hund så meget at han ikke må røre sig. Vi bor på landet, og hunden løber for det meste frit - jeg har bare allerede den trælse oplevelse af at leve med en hund med HD, MEN jeg ser ikke HD som en dødsdom eller en aldrig-dyrke-motions-dom. Jeg vil bare lave træningen efter det, fx har jeg selv vildt dårlige knæ, men det forhindre mig ikke i at dyrke motion og ride - jeg tager bare hensyn til det, da der er nogle ting jeg ikke lige kan. smiley
    Jeg har bare valgt at træne lidt agility herhjemme (da det har en fantastisk påvirkning på hundens energi, både mentalt og fysisk smiley ) har egne spring, tunnel, vippe osv., men vil jo bare ikke udsætte ham for voldsom hård belastning mere end højst nødvendigt hvis han evt. skulle have nogle slemme hofter - så vil jeg bare sætte træningen efter det.
    Og siden min hund er en blanding mellem, labrador, golden retriever, new foundlænder og dalmatiner, tænker jeg bare at det er en god idé. smiley


  • #15   14. nov 2013 Filthatten - din stambogshunds resultater kunne være guld værd for opdrættere som feks overvejer at bruge beslægtede hunde i avlen. Jo mere Info om sundhed jo bedre.
    Ikke for at skåne hunden. Men feks for at skåne kommende generationer for hd.


  • #16   14. nov 2013 Selvom en DKK hund ikke skal indgå i avl, er det virkelig guld værd for opdrætter, hvis alle hunde fra opdrættet HD fotograferes. På den måde bliver index´et mere sikkert og man kan bedre vælge avlshunde med sunde hofter.

    At en hund har A hofter er jo godt, men har alle kuldsøskende D hofter, så falder indexet markant, det gør det faktisk bare en af kuldsøskende har en dårlig hoftestatus - så ja, jeg kan kun opfordre til at alle får deres DKK hunde fotograferet, hvis det er racer, hvor dette er et krav for avlsgodkendelse - opdrætter vil blive meget glad smiley


Kommentér på:
HD undersøgelse? Hvordan og pris?

Annonce