{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.495 visninger | Oprettet:

Racevalg {{forumTopicSubject}}

Jeg har lovet en god veninde at komme med et par bud på en ny kommende race til hende. Jeg har nogle racer i baghovedet, men vil lige høre herinde om der er nogle der kan komme på relevante racer jeg ikke selv har overvejet.
Hun har tidligere haft golden retriever og har nu en gammel labrador.
Da hun er blevet grebet af agility, vil hun gerne have en race der er agilityegnet. Det behøver ikke være en hund der kan løbe på topplan, så det er ikke nødvendigt med en border collie, men en hund der er lidt lettere af bygning end hvad hun har haft. Hunden skal kunne fungere med børn. Ingen hunde er jo født børnevenlige, så det handler selvfølgelig i høj grad om socialisering, men nogle racer er trods alt mere senestive end andre.
Der er tid til både motion og aktivering af hunden. De elsker at gå lange ture om hun vil gerne gå til træning med hunden et par gange om ugen, formentlig lydighed og agility. Så det må gerne være en aktiv hund, men hunden skal også kunne affinde sig med at der kan være dage hvor der er lidt mindre tid, uden at den begynder at løbe på væggene.
Hun ønsker sig en hund der enten er mellem eller mellemstor, dvs et sted mellem 10 og 25 kilo. Hunden må meget gerne være ikke for tung af bygning, så den egner sig til agility.
Da hunden skal kunne begå sig på træningspladser, i hundeskove osv. og de i øvrigt kommer meget ud blandt fremmede hunde og mennesker, skal det nok ikke være en race der er alt for reserveret eller har meget tendens til zoneforsvar.
De allermest gøede racer er nok heller ikke optimalt for dem, men lidt gøen er naturligvis helt ok.
De har villa og have af normal størrelse, bor tæt på skov osv. Og de er meget hundevante.

Hvad tænker I? (Og på forhånd tak for input :))


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Racevalg
  • #1   29. okt 2013 Puddel

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #2   29. okt 2013 Den er godt nok en anelse større, men jeg har med omtrent samme udgangspunkt fået en ruhåret vizsla.

  • #3   29. okt 2013 Golden retrievertæve - de findes jo også i lette, hurtige typer.

    Hun kender i forvejen til racen, så....

    Springer spaniel, eller en af de andre spanieltyper.


  • #5   29. okt 2013 Mellem Puddel, Cocker Spaniel, mellem Schnauzer

  • #6   29. okt 2013 Mellem Schnauzer. Der skal man godt nok træne den lidt mht. gøen smiley

  • #7   29. okt 2013 en Sheltie er alle tiders hund til alle træningsformer også dogdance...agility lydighed .

  • #8   29. okt 2013 Hvis hun er til retrievere, hvad så med en toller?
    Ellers synes jeg som de andre, også at en puddel er er godt bud.


  • #9   29. okt 2013 Når det nu ikke skal være en Border Collie, kunne det jo være enten alm. Collie eller bearded collie. Den almindelige fåes både kort og langhåret.
    Eller måske en shappendoes smiley De er fine agilityhunde


  • #10   29. okt 2013 Sheltie er et skønt bud smiley Dog kan nogle godt være lidt gøende og eller reserverede, der handler det om at finde en god opdrætter med gode forældre smiley

    Ellers ville jeg sige, en Schapendoes faktisk ville være endnu bedre! De elsker at pjatte, og er en rigtig opmærskom hyrdehund, børn er bare det bedste, og ja alt hvad der faktisk bare kan kravle og gå smiley Det er jo ikke for ingenting at de bliver kaldt for "fjolledåserne" smiley Desuden er de aktive, dog ikke i så voldsom "damp"grad som en border kan have, men elsker at "please" og arbejde, de elsker dog også en god slapperdag i sofaen smiley En mellemstor race, på ca. de 12 kg. og lidt større end en sheltie. Et enkelt - som jeg dog kan finde, er pelsen... den slæber lidt med sig, men skal faktisk ikke børstes vildt ofte, og MAX 2 bad årligt... helst kun 1. Synes klart at din veninde skal kigge på Schapendoesen smiley

    Ellers måske en Kromfohrländer? Whippet villr jeg ikke råde, hvis hun gerne vil satse på agility, de opdrætetre jeg har snakket med, siger at det er lidt af et sats, da de har tendens til at stikke af, og ikke alle er lige aktive! Dog stadigvæk en skøn race :).... Men for pokker synes Schapendoesen er det bedste bud jeg kan komme med! smiley


  • #11   29. okt 2013 Mange tak for alle budene indtil videre:)
    Jeg kan lige tilføje at hun gerne (hvis der er foreneligt med de øvrige krav) vil udstille lidt også. Det er ikke et must, men klart et plus.
    Det tænker jeg giver problemer i forhold til f. eks puddel af den grund, at jeg ved hun synes rigtig godt om pudler med bamseklip/hvalpeklip(som man tit ser dem klippet, af dem der arbejder med deres pudler), men de skal vel være lange ( evt. Løveklippede) hvis man skal udstille dem?
    Jeg har selv også tænkt på ideen om en lille let jagt Golden tæve, da jeg ved at hun ønsker en hund der er lettere, lidt mindre og mere aktiv end hendes tidligere Goldens. Jeg har også set et par stykker løbe agility fint med disse. Men de egner sig jo ikke så godt til udstilling.


  • #12   29. okt 2013 Arbejdslinerne i de forskellige racer (der som udgangspunkt er mest egnede til aglity) kan sjældent klare sig på udstilling for alvor. Så hun bliver nok nødt til at vælge smiley

  • #13   29. okt 2013 Eva: Jeg har ser Vizlaer til lydighed, men jeg tror aldrig at jeg har set en Vizla på agilitybanen, hvordan er de der?
    Det er jo ikke en så tung hund som de retrievere hun har løbet med, så er den også hurtigere ?:)


  • #14   29. okt 2013 Og hvis hun skal vælge så bliver der agilityen:)
    Men hvis det er en mulighed for at kombinere, ville det være perfekt.
    Jeg ved at der har været en kooiker på landsholdet i agility. Jeg kender selv et par stykker af racen, men ikke nok til at kunne generalisere.
    Er der andre der har mere erfaring med denne race? Her tænker jeg nemlig at der kunne være en mulighed for at kombinere agility og udstilling. Jeg har også set flere der er blevet rally Champions med deres kooikere.
    Jeg ved at der står i racestandarden at racen kan være lidt tilbageholdende/reservere over for fremmede, men det er ikke det jeg selv har oplevet og jeg fornemmer også at en god socialisering kan modvirke dette.


  • #15   29. okt 2013 Sheltien har jeg også selv haft oppe og vende.
    Umiddelbart tror jeg at racen er lige det mindste (hun vil have en tæve uanset racen) og så har nogle af dem også en tendens til at gø meget. Og som nævnt ovenfor kan de være reserverede. Men selvfølgelig skal hun vende både sheltien og border collien, nu da agility trækker.
    Optimalt set tror jeg godt hun kunne tænke sig en hund alle andre ikke har. Men det vigtigste er at racen matcher til dem og naturligvis ikke at den er sjælden.
    Hun er villig til at gøre et stort arbejde med at finde den rigtige opdrætter og også at hente hvalp i udlandet, hvis det bliver aktuelt.


  • #16   29. okt 2013 Hvis det er agilityen, der trækker mest, så bør hun jo vælge den hund, der er mest egnet dertil, og så kan hun jo stadig udstille den. Resultatet bliver måske ikke så fint, men udstille kan hun jo alligevel.

    Spanieltyperne kan hun jo egentlig bruge til det hele....


  • #17   29. okt 2013 Har hun overvejet de små sennenhunde, Entlebucheren eller appenzelleren.

    De er faktisk rigtig villige til at arbejde, er ikke helt almindelige og skønne familiehunde.


  • #18   29. okt 2013 Jeg har jo selv engelske springer spaniels tæver som jeg blandt andet løber agility med. De elsker det og er også gode til det. Ulempen er at de i agilityen er store hunde, så de skal løbe mod border collierne der har en lettere bygning, hvilket naturligvis gør noget for farten.
    Højdemæssigt er mine på højde med border collierne, men mine tæver vejer med deres ca 20 kilo godt 5-7 kilo mere end bordertæverne på samme højde der bruges til agility.
    Men mine er super agilityhunde, hvis man ikke har ambitioner om landsholdet og om at konkurrere på top plan.
    Cockerne har det lidt lettere, da de jo ikke løber mod border collierne og derfor er det nok lettere at komme længere med en cocker (specielt hvis man køber en ft cocker).


  • #19   29. okt 2013 Vi har i min familie haft kooikere igennem 20 år, så jeg er vokset op med dem. Vi har både brugt dem til lydighed, udstilling og agility, men synes det e rlidt forskelligt fra hund til hund havd de egner sig til inden for den race... fx var vores sidste tæve rædselslagen for at gå på udstilling, men fantastisk till lydighed! En anden kooikerhan vi har haft, er så blvet champion og har fået, jeg ved ikke hvor mange, titler til udstilling! Han blev sågar Junior world Winner i Bruxelles i 95, men han var knapt så god, til agility og lydighed... så der er det igen også lidt af et sats ville jeg syens, dog er racen fantatsik men.... øhmmm (nu bliver kooirkerejeerne herinde sikkert rigtig sure på mig smiley ), personligt synes vi at kooikeren i det danske opdræt er blevet væsentligt dårligere... vi møder mange nervøse/agressive kooiekre nu til dags, og det er slet ikke sådan vi ser racen smiley Det var bla. også derfor vi skiftede race...

    Synes igen igen, at i skal kigeg på Schapendoesn, indtil videre leverer den alt hvad i ønkser!


  • #20   29. okt 2013 Btw er der en viszla i min agilityklub, den er umærket til agility smiley

  • #21   29. okt 2013 Kirsten: mange tak for input med to yderligere racer. Jeg tror ikke hun har overvejet Entlebucher eller Appenzelleren. Jeg må også indrømme at jeg ikke selv kender meget til racerne. Har kun kort hilst på et par enkelte eksemplarer på udstilling.
    Men så vidt jeg kan læse mig til skulle begge racer være ret reserverede overfor fremmede. Jeg kan også læse i et raceportræt fra hunden at de ikke bryder sig om at komme tæt på fremmede hunde og at de er relativt gøende. Så udfra det lyder det ikke som det helt optimale til deres ønsker. Men jeg kan til gengæld læse, at begge racer skulle være meget arbejdsivrige og adrætte. Så på det passer de selvfølgelig fint. smiley


  • #22   29. okt 2013 Nina - jeg vil gerne bakke dig op. Jeg har mødt nogle fantastiske Kooikere gennem årene, men jeg har virkelig også mødt nogle ikke særligt velfungerende eksemplarer, og det er nok til, at det ikke er en race, jeg selv ville turde vælge...

  • #23   29. okt 2013 Ja Karina, vi synes også det er ærgeligt, da det er sådan en fantastisk race! Men vi tør simpelthen ikke satse butikken på det smiley Vi mådte også aflive en elsked kooikerhan, han var rigtig sød og dejlig hos familien, men når han mødte fremmede slog det bare klik hos ham, og det vil vi ikke prøve igen! smiley

  • #24   29. okt 2013 Nina: tak for dit svar med kooikeren. Jeg ved ikke om der måske er noget at hente fra udlandet i denne race...?
    Schapendoes skal jeg helt klart foreslå til hende... Her er det vel muligt at forene en ok udstillingshund med en arbejdshund...?


  • #25   29. okt 2013 Hmm, altså jeg er ikke helt sikker, men de omkringliggende lande er vist ikke meget bedre bedre, min mor som jo elsker racen, researchede en gang lidt på det, og hun mente at det altså var nok, og vi måtte anskaffe os en anden race! Så siden vores tæve, har vi ikke haft kooikere... det skal også lige siges at vores kooikerhan som blev aflivet (Jerry) kom fra Holdland, og vi havde brugt meget tid på at find edet rette sted.... smiley
    Men ja Schapendoes; Bestemt! Som jeg ser det egner Scahpendoes sig til ting som, lydighed, agility, rally udstilling, hyrdning og så selvføleglgi en masse tricsk smiley


  • #26   29. okt 2013 Dette er den kennel, vores Schapendoes kommer fra smiley http://dandedoes.dk/

  • #27   29. okt 2013 Ingen af sennenhunderacerne er særlig gøende, hvis du sammenligner med de andre hunderacer, der er nævnt i dette indlæg.

    Og reservationen er noget man socialiserer dem fra, en sennenhund er måske ikke den, der drøner hen og hopper op ad en fremmed, men er de socialiseret godt fra hvalpetiden, så er det selvsikre, velafbalancerede hunde, der netop omgås både mennesker og hunde på en super måde. Jeg plejer at sige, at de er født velopdragne på det område........ smiley

    Og alle dem jeg har set af de racer har kunne omgås andre hunde uden besvær.

    Men det var bare lige et indspark - jeg har nemlig også godt set nogle af de temmelig forkerte racebeskrivelser, der findes. Den reserverethed, man forlangte for mange år siden, hvor hundene "skulle passe på gården", det er jo netop den man har arbejdet sig væk fra efterhånden.





  • #28   29. okt 2013 Jeg synes beskrivelsen passer til mange hunde.
    Hvad med pelspleje?
    Er jagtdrift en negativ ting?
    Skal den kunne med andre hunde?
    Skal den være selvstændig eller mere kontaktsøgende overfor familien?


  • #29   29. okt 2013 Calule: Det er et must for dem at hunden skal kunne med andre hunde, da der er andre hunde i deres nærmeste familie (og de selv har en anden hund også - samt i fremtiden også regner med at have mere end en hund) og de som nævnt ovenfor kommer meget på træningspladser, i hundeskove osv. Det var derfor at jeg skrev at der måske ikke ville være det bedste hvis det var en race med tendes til stort zoneforsvar, eller som var meget reserveret overfor fremmede hunde eller mennesker.
    Pelspleje er de rimelig fleksible på.
    Hunden skal være selvstændig nok til at have det fint nok med at være alene hjemme når de er på arbejde. Men omvendt skal den helst også have lyst til at være en del af deres familie når de er hjemme og have lyst til at arbejde. Jagtdrift til en hvis grænse er vel ok, men det skal ikke være sådan at indkald er næsten umuligt at lære hunden. De vil gerne kunne gå frit med den alle steder og min veninde vil naturligvis træningsmæssigt gerne have en hund der vælger hende frem for omgivelserne.


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #30   29. okt 2013 Marie V: Vizslaen er lynhurtig - til trods for, at min lille bandit på knap 6 måneder overhovedet ikke har styr på motorikken (benene flagrer i alle retninger smiley ), løber han nemt fra min lab/springer blanding, som ellers er i rigtigt god form!

    Vizslaen er desuden lærenem, arbejdsvillig og meget kontaktsøgende. De er lalleglade og legesyge men ikke nær så "buldrende" over for andre hunde og mennesker som labberne.

    Et billede af min lille "turborotte":


    profilbillede
  • #31   29. okt 2013 Eva: Tak for svaret! Der er vel ikke nogen forskel på de to typer vizlaer andet end selve pelsen?

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #32   29. okt 2013 Jo, den ruhårede er lidt tungere bygget end den korthårede.

    Nogle mener tillige, at den ruhårede er lidt mere selvstændig, men om det har noget på sig, ved jeg ikke. (Den ruhårede variant skulle i sin tid være skabt ved at indkrydse tysk ruhår, så det er nok ikke helt usandsynligt.)


  • #33   29. okt 2013 Eva: Tak:) Så giver det vel mest mening at vælge den korthårede til agility, hvis den er lidt lettere af bygning...

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #34   29. okt 2013 Ja, det gør det nok - og så er den korthårede altså bare noget af det kønneste!

    Jeg valgte selv en ruhåret på grund af pelsen, da jeg helst ville have en hund, som kan holde varmen på lange gåture til vinter.


  • #35   29. okt 2013 En Norsk Buhund tæve kunne passe fint til beskrivelsen.
    Vores den ældste er Rally-lydighedschampion og i klasse 3 i både agility og LP. Den yngste er godt på vej i både rally og agility.
    Vores vejer hhv. 13 og 15 kg og er under 43 cm høje (mellemklassen i agility).
    Det er en sjælden race, så der er ikke så mange på udstillingerne = gode chancer for titler.
    Nogle buhunde er meget gøende, men jeg kender også en del, der kun gør, når der kommer gæster. Jeg kender også enkelt eksemplarer som aldrig siger noget. Det er dog noget man skal være opmærksom på.
    Vores hunde elsker at arbejde, men har ingen problemer med nogle dage hvor der ikke sker noget, og de har aldrig haft problemer med at være alene hjemme.


  • #36   29. okt 2013 En egetkønsaggressiv hund har ikke "zoneforsvar"/ressourceforsvar fx. Den kan bare ikke med hunde af samme køn, men med alt andet. Så måske kravet skulle specificeres. Mange spids-racer og bull-racer har denne tendens.

    Så i princippet er det en relativt kontaktsøgende race de ønsker? smiley

    Ville godt kunne tro pudlen passer, som mange andre også siger, men de gør typisk en del.


  • #37   30. okt 2013 korthåret hønsehund kan også være rigtig god til agility når man først har fået styr på al den fart og energi smiley Min fars var super lærenem da vi trænede men det største problem var hvis hun fik fært midt i træningen

  • #38   30. okt 2013 Sharpendoes

  • #39   30. okt 2013 Calule: Det skal være en race der hverken har tendens til zone/ressourceforsvar eller egetkønsagressivitet, da de ønsker sig en hund der er "let" i forhold til andre hunde og gerne vil kunne have med på besøg hos andre med hunde osv.
    Hvilke af spidshunderacerne har du oplevet have tendens til egetkønsagressivitet?

    Ja, det skal i hvert tilfælde være en hund der vælger føreren til og gerne vil arbejde. Så det vel en relativ kontaktsøgende hund.

    Pudlen kunne være et bud, men som jeg har skrevet ovenfor er "problemet" at hun synes rigtig godt om pudlerne når de er "bamseklippede", men hvis hun skal udstille skal de vel være lange? Det kan også være at hun må opgive ideen om udstilling, hvis ikke hun kan finde en arbejdhund der også egner sig til udstilling.


  • #40   30. okt 2013 Jeg set en lagotto løbe agility, er der nogen der har mere erfaring med denne race til agility og træningsmæssigt?

  • #41   30. okt 2013 Med hensyn til tolleren, har jeg set flere af racen arbejde rigtig godt i forskellige discipliner.
    Men jeg har også set nogle meget stressede hunde af racen, samt et par hanhunde der absolut ikke kunne med andre hanhunde.
    Jeg ved ikke om man kan finde en god hund inden for racen hvis man bare ser sig for, eller om tendensen til at stresse og tænde op er mere generel?


  • #42   30. okt 2013 Jeg har selv set en del filmklip fra udlandet hvor der løbes agility med Mittelspitz/mellemspids, men da der findes meget få eksemplarer herhjemme, har jeg aldrig mødt en og ved derfor ikke hvordan de er i forhold til andre hunde... Er der nogen der har erfaringer med denne race?

  • #43   30. okt 2013 Norsk buhund kunne måske også være interessant... Eneste ulempe er nok det med gøen, som jeg ved at de helst er foruden i alt for stort omfang. Men selvfølgelig kan man træne på det...
    Hvis man køber en tæve, kan man så være ret sikker på at få en mellem hund ligesom dine? For det ville være super ærgerligt at få en hund der lige var en halv centimeter for stor til mellemklassen:)


  • #44   30. okt 2013 Nej, man kan ikke være helt sikker på højden. Tæver må være mellem 41 og 45 cm høje. Lige nu ser vi mange flere små tæver end store tæver, så selvom Tesla er under 43 cm, så vil hun være blandt de største i en udstillingsring. Men selvom man parrer to små hunde, er der ingen garanti for at deres afkom får samme størrelse.

    Med hensyn til gøen, så skal man ikke forvente, at man kan sætte en buhund i en hundegård i 8 timer uden at kunne høre det. Man skal heller ikke lukke dem i haven alene i lang tid, hvis man hverken vil have græsplænen gravet op eller kunne høre at de jagter fugle mm. Hvis de keder sig og ikke er blevet aktiveret, så er de kvikke nok til selv at finde på noget at lave. Til gengæld kan vores sagtens ligge (eller gå stille rundt) og hygge sig i haven, hvis vi har lavet noget med dem først. Indenfor er de stille og rolige.


  • #45   30. okt 2013 Hov, hvis det skal være en race, der kan dele madskål og ben med andre hunde, så skal det nok ikke være en buhund. Men det har nu aldrig være noget problem for os, hverken når der har været fremmede hunde hjemme hos os eller når vi har haft vores hunde med andre steder. For mig er det helt naturligt at man ikke uddeler ben når fremmede hunde er sammen, og at man holder øje med situationen mens der spises. Jeg har en sjælden gang oplevet lidt ballade omkring et stykke legetøj, men generelt har legetøj lav værdi for en buhund, så det har været i situationer, hvor hundene har været "tændte" af en anden årsag.

  • #46   30. okt 2013 Ligefrem dele ben osv med fremmede hunde tror jeg ikke den behøver. Men det er vigtigt for dem at de kan have besøg af andre hunde uden der er vogten på vandskålen, liggerpladser, personer eller andet...

  • #47   30. okt 2013 Er der nogen der kender til den norske lundehund?
    Har selv kun mødt et enkelt eksemplar ( til rally). Jeg har aldrig set racen på agilitybanen, men der er jo også meget få af dem . Kunne bare forestille mig at de kunne være gode beundret bygning og smidighed, men hvordan er de at arbejde med?


  • #48   5. nov 2013 Jeg kan foreslå collien, synes den passer på alt det der ønskes smiley
    Den er meget nem trænbar og egner sig til både agility, rally, udstilling og hvad der ellers ønskes. Det er en super familiehund og pelsen ser sværere ud en den er. Køber man en collie af klassiske linier er pelsen faktisk rimelig nem at holde.
    Det vigtigste når man køber collie er at købe efter mentalt stærke linjer!


Kommentér på:
Racevalg

Annonce