{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.900 visninger | Oprettet:

Fransk bulldog eller mops? {{forumTopicSubject}}

Jeg og min kæreste har hele tiden været enige om at ville have en fransk bulldog fra et modent ægtepar som har et rigtig flot par til næste år, men med alle de negative ting som herinde fremhæves i forhold til racen er jeg blevet i tvivl. Der er dog ikke rigtigt andre hunde som tiltaler os, det skulle så være en mobs, men risikere man ikke at de fejler lige så meget som den franske bulldog? Åhh.. det er svært at vælge hund. Synd at de avles med alle de fejl!

Mvh. den frustrerede


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fransk bulldog eller mops?
  • #1   13. jun 2013 Fransk bulldog og mops er begge hunde med en masse sygdomme og skavanker.

  • #2   13. jun 2013 Det er så ikke helt korrekt at mopsen ikke har en del at slås med. Jeg har en bekendt som har opdrættet forskellige racer. De sidste mange år har hun opdrættet mops. Jeg blev spurgt af en om hjælp til at finde en sund mops og ringer selvklart til min bekendt og spørger hvad man skal tjekke inden man køber? Hvad kan de døje med? Hun sukkede dybt og spurgte "hvor lang tid har du?". Hun ELSKER mopperne og siger at hun aldrig har haft sjovere og mere skønne hunde. Men de HAR mange sygdomme at slås med smiley

  • #4   13. jun 2013 Som du selv skriver er mopsen også ofte udsat for samme 'fejl' som den franske.. vi overvejede også meget en fransk - de er nu herlige..

    Så er det den franske der tiltaler jer, så ville jeg råde til ikke at tage bedste og første hvalp, men sætte jer ind i avlslinjerne og blive skrevet op til en hvalp af raske og sunde forældre..


  • #6   13. jun 2013 jeg kan kun anbefale den franske, for sikke dog en personlighed smiley
    det er en skøn race og har mig selv en bullerpige uden luftvejsproblemer eller allergi (som jeg oftes høre om de fejler) men så har hun tarmproblemer, men det klare jeg med råfordrig (BARF) smiley

    Ellers er man jo også begyndt at avle fransk+beagle giver også en rigtig god hund smiley


  • #8   13. jun 2013 Maj-Britt *DKK snob" KGL.. en hel masse..: nej det er jeg ikke!

  • #10   13. jun 2013 Prøv at se på Boston Terrieren, den minder lidt om den Franske, men er mere atletisk og har ikke helt så mange skavanker som Fransk Bulldog og Mops.

    Held og lykke med at finde jeres hund.


  • #12   13. jun 2013 Jeg ved godt at mange siger en masse.....men er det ikke altid sådan om mange racer.

    Jeg kan kun sige, at vi har en fransk....og endda UDEN tavle smiley
    og hun fejler intet!!!!!!
    Vi har også en basset hound, som folk også siger fejler en masse.....og sjovt nok så fejler hun heller intet.

    Det vigtigste er blot at finde en fornuftig opdrætter, som får tjekket sine hunde for div. ting.
    Og selvfølgelig giver hvalpene den helt rigtige start på livet. Både med foder, og socialisering. Det er ikke blot at sige; jeg har nogle søde hvalpe.
    Opdrætter skal også vælge sine købere.

    Ikke hvem som helst får lov at købe vores hvalpe.


  • #13   13. jun 2013 Fransk bulldog er en fantastisk race på rigtig mange områder, men lige meget hvor meget vi vender og drejer det så kommer vi ikke uden om at det er og bliver en race med mange sundheds problematikker og sygdomme. Dette betyder ikke nødvendigvis at alle franske er mærket/lider af deres skavanker, men de har dem, det gælder bare om at undersøge dem ordenligt..

  • #14   13. jun 2013 Maiken: Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad dyrlæger betegner som et acceptabel luftrørsmål for eks. fransk, engelsk bulldog..
    Grunden til at jeg spørger er at acceptabelt luftrørsmål er et vidt begreb i forskellige lande og i DK har vi ingen nedre grænse for hvad der må bruges i avl..Jeg ved godt at dette mål ikke kan stå alene i bedømmelsen af hundens vejrtrækning, men det er noget af det man ikke operativ kan ændre og derfor er det ekstra kritisk hvis det er galt.


  • #15   14. jun 2013 man skal jo vælge den race der passer til ens livsstil og derefter den man bedst kan lide.. alle hunde har jo chancer for medfødte skavanker.. og fransk bulldog er jo på den ene side nemme at sortere i eller mere synlige skavanker end eks. racer med tendens til problemer med knogler og led.. har forældrene gryntende og hvæsende vejrtrækning får de fleste hvalpe det også ergo større chance for problem. hvor meget underbid har forældrene, har de rynker omkring bagdelen så ved overvægt kan de komme i vejen for afføring, alt for lidt plads til rynker mellem næse og øjne så der kan samle sig puds, hvor lange eller korte er deres ben i forhold til vægt.. så er du kommet ret langt hen af vejen mod en sund hund og er hvalpene glade, nysgerrige og har gåpåmod.. chancerne er der jo altid for at der tilstøder noget men det er generelt for alle racer.. hvis man ikke vil se en dyrlæge er min personlige erfaring at blandingshunde er de eneste der kan klare livet uden at være syge, men der ved man til gengæld heller ikke hvilket sind der ligger bag.

  • #16   14. jun 2013 Anne G: FB er jo netop også (kraftigt) disponeret for problemer med knogler og led. Bulldogs generelt er disponeret for HD, AD og deformiteter i rygsøjlen. Den spøjse hale er jo en deformitet i sig selv, og derfor er der også risiko for at der er flere deformiteter i rygsøjlen.


  • #17   14. jun 2013 Anne Julie: Præcis..

  • #18   14. jun 2013 Anne G: At blandingshunde er sundere end racehunde er en skrøne!

    Du skriver blandingshunde ikk bliver syge. Måske du sku læse denne tråd smiley

    http://www.hundegalleri.dk/forum/Generel-diskussion/445896-sygdomme_ved_blandingshunde_


  • #19   14. jun 2013 Det er da utroligt at den myte stadig lever....

  • #20   14. jun 2013 Hvis du har lyst til en buller skal du have en buller - hvis du vel at mærke er klar på, at de kan have nogle sundhedsmæssige problemer,
    Mops vil jeg ikke mene er et bedre alterbativ - de er også hårdt ramt! Har selv en skøn mops på 9 mdr., men jeg er klar over, at hun kan løbe ind i nogle problemer. Har købt med DKK-tavle fra en opdrætter, som virker til at være obs på racens helbredsproblemer og ønsker at forbedre standarden, så jeg har taget de forholdsregler, jeg nu kan. Er villig til at tage den risiko, da mops for mig er den perfekte race og jeg har ikke fortrudt et sekund.
    Hvis du har det sådan med FB, at det er den perfekte race, synes jeg, at det er den, du skal vælge


  • #21   15. jun 2013 henriette B.. prøvede at formulere mig så det fremgik tydeligt at jeg talte ud fra personlige erfaringer.. har haft spansk cocker - allergi i svær grad, formel1 labrador - svær HD samt AD blev kun 6 mdr før dyrelægen mente det var uforsvarligt at behandle yderligere. fransk bulldog gange 2 den ene med svære luftvejrsproblemer og den anden var 3 år da jeg fik hende og led voldsomt af HD da den formodentlig ikke var blevet trænet tilstrækkeligt... til gengæld haft 2 blandinger, en labrador/ schæfer fra privat hjem, blev 14 år før han til sidst ikke kunne holde sig ren- havde kun dyrlægeregninger på kontrolbesøg og vacc.., og en dansk/svensk gårdhund blandet med spanier fra en hundeformidling - blev 12 år, døde af naturlig alderdom, igen kun dyrelægeregninger til almene tjek og en enkelt omgang øjnbetændelse. men måske er jeg heldig, eller valgt nogle mere robuste racer.
    så taler udelukkende ud fra mine egne erfaringer.. kunne aldrig drømme om at generalisere eller tale ud fra myter.. så havde jeg ikke skrevet min personlige erfaring. jeg er ked af hvis nogen har misforstået min pointe..

    jeg har absolut ikke den gyldne vej til en sund og sygdomsfri hund så havde jeg været hundeavler:)

    for slet ikke at nævne, at jeg selv igen har fransk bulldog velvidende (både af myter og egne erfaringer) at der kan være ekstra udgifter.. og ingen veterinære jeg kender eller er i kontakt med har nogensinde på nogen måde anbefalet at købe fransk bulldog.. nærmest tværtimod. roser personligheden, men de ville aldrig selv have dem pga helbredsudsigterne og tanken/etikken omkring hvad der er kvalitet for mennesker og hvad der er livskvalitet for hunde ift korte snuder, små lave ben til en stor krop osv..

    men der findes jo kenneler der er særligt opmærksomme på disse tegn og symptomer som handler i kraft af deres interesse og forkærlighed for racen, så man skal da ikke lade sig afskrække af at mange har oplevet den dårligere side af at have hund, men have det med at det er en risiko. der er da bestemt lige så mange positive oplevelser og ikke kronisk syge franske..

    og til anne julie.. nævnte aldrig at franske ikke har andre skavanker, de kan jo have alt. franske har relativt gode chancer ved operation og rehabilitering end mange andre racer når det kommer til hd og ad, samt kan disse dækkes af sygeforsikring hvilket vejrtrækningsproblemer mm ikke er.. mit udgangspunkt er at mange af skavankerne er nogle man kan tage hensyn til ved udvendig eksamination og sammenråd med sælger hvis man finder nogle der er reelle... istedet for at blive bange.. tror det for mig handlede mest om at hjælpe med at give nogle retningslinier.. det er vel det man efterlyste i denne tråd...


  • #23   15. jun 2013 Hvad er en spansk cocker og hvad mener du med dette? "led voldsomt af HD da den formodentlig ikke var blevet trænet tilstrækkeligt."

  • #24   15. jun 2013 Et andet godt forslag, er at besøge flere personer som har franske bulldogs.
    Så I kan se racen og typerne, de er jo forskellige.
    Og derefter se om det er noget som kunne passé jer.


  • #25   16. jun 2013 anne julie: en cocker - spaniel.. altså den mellemstore af racerne spaniel.. og min bf med hd - HD er en alvorlig problematik, men ikke længere en diagnose der betyder aflivning. i langt de fleste tilfælde hvor HD står alene kan træning styrke muskulaturen og derved forhindre belastning og på denne måde undgå den høje smertepåvirkning der er ved svag muskulatur omkring HD. det var selvfølgelig en dyrlæge der gav mig beskrivelse af min fbs symptomer og behandling. mente at de tidligere ejerne ikke have givet hunden nok motion - da dette er den eneste måde at lindre hd uden operation og forebygge forværring.. men at den fb jeg havde opholdt sig temmelig meget i et bur og ejerne mente at med fransk bulldog behøvede ikke daglige gåture, hvilket måske også kan misforståes ud fra beskrivelsen af dem:)

  • #26   16. jun 2013 Er det ikk en Engelsk Springer Spaniel der er den mellemstore spaniel? Har godt nok aldrig hørt om en spansk Cocker

  • #27   17. jun 2013 henriette b. he he nej det er omvendt ordstilling. ligesom forrige kommentar så er det selvfølgelig det samme som en cockerspaniel, men måske er det bare mig der har tillært slang udtryk eller noget. det vil jeg tage til mig når jeg udtaler mig i andre henseender. men ville lægge tryk på spaniel da jeg i hvert fald fik mange kommentarer om indavl i forhold til adfærdsproblemer hos spaniere..
    og anyway så er størrelsen vist en ligegyldighed i denne sammenhæng. nævnte ift at illustrere at det var en spaniel til dem der ikke kender racen, men så vidt jeg er orienteret er springerne som regel større, men det må du jo lige slå op eller søge svar hos nogle der er mere kompetence i str end mig. hvis det har nogen relevans for dig, er ked af ikke at kunne bistå med mere hjælp.
    men tror nu de Sidste kommentarer ikke længere handler om det oprindelige dilemma..
    hele min pointe er at jeg synes man skal vælge den race der passer til ens livsstil og den man synes bedst om.
    og der er svært på forhånd at komme udenom eventuelle problemstillinger med sin hunds helbred. så hvis det er en fransk bulldog - så vinder de helt sikkert i personhed over hvad de taber i helbredsproblematikker i min verden..


  • #29   17. jun 2013 He he ja det kan være derfor min var lidt sær, at det var sprogvanskeligheder:) men tror nu i denne sammenhæng at det er en tanketorsk / stavefejl.. Glemmer altid at ironi ikke gøre sig godt på skrift. Det er jeg ked af at det skaber så stor forundring herinde.. Ville jo bare give mit besyv med i denne sammenhæng og har prøvet af forklare hvad jeg mente til dem som ikke forstod pointen.

Kommentér på:
Fransk bulldog eller mops?

Annonce