{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.210 visninger | Oprettet:

Usikker eller bare normal hanhundeadfærd?? {{forumTopicSubject}}

Nytårsaften havde jeg og min kæreste Felix med ovre ved nogle venner som også har en hund. En blanding mellem Lab og Border Collie. Et par af vores andre venner havde også deres hund med, en Sheltie. Begga to er hvalpe på ca 5 måneder. Min er 3 år.

Blandingen er rimelig vild og er MEGET lang tid om at blive kørt træt, så den vil hele tiden lege og den bruger meget poterne og munden, når den leger. Felix kan også lide at lege, bare det ikke er for vildt.
Felix har det med at knurre af blandingen når den kommer for tæt på. Sheltien har han det rigtig godt med, og hvis den leger med blandingen og det bliver for vildt træder Felix ind og knurre af blandingen nærmest som om han beskytter den lille.

Mine venner der ejer blandingen synes det er godt den bliver sat på plads af Felix, da han er ældst og der derfor er et hierki (Staves) men dette er jeg dog ikke overbevist om.

Efter et par timer, hvor Felix havde knurret af den flere gange fordi den kom for tæt på, snappede han pludselig ud efter den. Altså blandingen, så den pev, men der var ikke noget at se, så han havde ikke fået fat.

Min teori er at blandingen måske har overskredet Felix's grænse flere gange, så Felix til sidst har sagt fra ved at snappe ud efter den.
Han har knurret af Sheltien 2 gange, men det var fordi den kom for tæt på mens han spiste og den anden gang var fordi han lå med hans bamse, men der var ingen problemer, for Sheltien respekterede det og gik væk.

Han kan sagtens ligge ved siden af blandingen når den er rolig. Der var ingen problemer, men det er som om når den begynder at gø helt vildt eller vil lege så begynder Felix at knurre eller gø af den.

Jeg overvejer om det bare er bedst at stoppe med at se den blanding, så når min kæreste og jeg skal hjem til dem lader vi ham bare blive hjemme.
Ved dog heller ikk om vi skal prøve at fortsætte og se om det bliver bedre men tvivler, da blandingen jo snart er kønsmoden.

Er også tvivl om det er fordi Felix er usikker på den, og at det er derfor han knurre af den og ikke Sheltien, eller om han bare ikke kan li den.
Vil jo heller ikke tvinge ham til at være sammen med en hund han ikke kan li.
Ved godt det ikk er dominans, og at han ikke prøver at overtage magten, og at det var et begreb der eksisterede for 30 år siden, så den diskussion er udelukket, hvis nogen vil sige det er dominans smiley

Hva ville i mene ud fra det jeg beskriver?
På forhånd tak for hjælpen


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Usikker eller bare normal hanhundeadfærd??
  • #1   2. jan 2013 Umiddelbart vil jeg mene du har en sund hund, med et godt og veludviklet hundesprog!

    Ikke alle hunde er lige gode sammen, -præcis som med os mennesker og nogle hunde (blandingen du omtaler) er mere fatsvage end andre!

    Jeg kan ikke give et bud på om din hund vil kunne med blandingen, men jeg ville nok heller ikke tage chancen, -som du selv er inde på, med forestående kønsmodning.


  • #2   2. jan 2013 Jeg tænker at du har ret i din teori.. Hvis din Felix er den ældste og den yngre hund er blevet ved med at være for voldsom, så har han udvist helt almindeligt hundesprog ved først at prøve at fortælle blandingen at nu er det nok, og til sidst har han snappet efter ham.. Det er helt slmindeligtcen ældre hund sætter en yngre på plads..

  • #3   2. jan 2013 Tak for svar begge to smiley
    Tror også bare jeg lader ham blive hjemme fremover. Så slapper jeg mere af.
    Og så kommer han kun med hjem til Sheltien.
    Nu er westie hanner jo også nogen der ofte ikk kan med deres eget køn. Han har dog ingen problemer med kastrater eller tæver. Har gjort hva jeg kunne for at socialisere ham som hvalp med hvalpetræning og unghundetræning + leg med andre hunde.
    Men Sheltien er ikke kastreret så er spændt på om de kan blive ved at være venner når den bliver kønsmoden.


  • #4   2. jan 2013 Der var også på et tidspunkt hvor Felix og blandingen var under bordet.
    Blandingen sidder og kigger på Felix, han står stivt og kigger på blandingen, hvor han pludselig snapper ud efter den. Nåede ikk at se nok til om blandingen havde kigget på ham på en underlig måde.


  • #5   2. jan 2013 Hvis du kender nogle hanner, eller andre hunde som han elsker at være sammen med kan i jo holde jer til dem. Jeg synes det er vigtigt at vedligeholde deres hundesprog.. Da det lyder som om hans hundesprog er fint udviklet, det må ikke stoppe dig at han ikk kan med bare en hund smiley

  • #6   2. jan 2013 Han lyder ligesom Sallys måde at være på overfor min svigerindes yngste teuveren. Jeg har efter et år nu lige holdt en rolig og afslappet jul med omtalte vovse plus 2 mere, så min erfaring er at tiden nok skal lære dem at omgåes. Hunde er jo flokdyr og i langt de fleste tilfælde, finder de heldigvis ud af hvor de hver især har hinanden.
    Jeg har aldrig stoppet Sally i at sætte den store hvalp på plads, men har været meget OB's under alle besøgene, da min jo er lillebitte i forhold til ham, så det er skønt at kunne være lidt mindre "på" nu.


  • #7   2. jan 2013 OB's = obs


Kommentér på:
Usikker eller bare normal hanhundeadfærd??

Annonce