{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.407 visninger | Oprettet:

Agressiv hund {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Jeg har brug for lidt hjælp.

Vejen ved siden af hvor jeg bor, bor der en mand og hans kone med deres to hunde. Begge to labradore. Den ene er en ældre hund, og utrolig venlig. Den anden er snart to år og så vanvittigt aggressiv. Den vej hvor de bor på fører ned til skoven og da vi elsker at komme i skoven og gerne er der på mindst én af vores tre daglige lufteture betyder det vi skal gå forbi der. Manden har hæk hele vejen rundt om haven, og en stor låge til indkørslen. Men der er så meget plads fra lågen og ned til jorden at hunden nemt kan komme under så hvergang vi går forbi farer den hen imod og kommer halvt under lågen mens den bare bider ud i luften som en sindsyg - den er dog aldrig kommet helt ud til os så det er jo nok mest et signal til at vi ikke skal komme tættere på, hvilket vi selvfølgelig heller ikke gør - vi går en stor bue uden om og har min hund i helt kort snor ind til mig mens vi går forbi. Manden har tidligere haft stødhegn op der under lågen da der var andre som har givet udtryk for at de var utrygge ved det men heller ikke det duede og han har nu fjernet det. Han kan ikke selv styre hunden og gør ikke noget for at få hunden til at stoppe når vi går forbi og tror også lidt han har opgivet så det bliver ikke til andet end blot "Nej, stop så" mens han så arbejder videre med det han så er igang med. Det er en vej hvor der bor flere hunde - begge naboer har hund, dem overfor har hund og ja flere på vejen og så er der også en del med små børn. Kan heller ikke lade være med at tænke på hvad der vil ske hvis der en dag kommer nogle gående forbi som ikke ved de skal gå en stor bue udenom, dvs væk fra fortovet - ud på vejen for at komme forbi, fordi den her hund kommer farende ud og ligger med halvdelen af kroppen under lågen - altså ude på fortovet.

Vi er 3 stykker som har snakket om den her hund og at vi ikke føler os trygge ved den. Jeg har aldrig set en så aggresiv hund som den før - det ligner virkelig den vil æde en. Jeg kom så også til at tænke på ud fra en anden tråd at hvis man VED man har en aggresiv hund burde man så ikke tage mundkurv på den? Selvfølgelig ikke på ens private ejendom men når man er ude at lufte hunden? Jeg har faktisk aldrig mødt ham mens han har gået tur med hunden (heldigvis) men ved han tager den med på jagt så den kommer ud at gå, og har så mødt ham nogle gange hvor han cykler med den og der bliver den også aggressiv hvis den ser en anden hund - kan ikke lade vær med at tænke at den her snor nemt kunne slippe ud af mandens hånd og jeg tør slet ikke tænke på hvad der så kunne ske. Det samme med hvis den en dag farer helt under lågen når vi går forbi (har sommetider også mine små niecer med i skoven og jamen altså hvad den hund ikke ville kunne gøre ved dem, min hund eller mig - eller andre der går forbi).

Hvad ville i gøre? Han har som skrevet længere før fået afvide at folk er utrygge omkring det, så om det hjælper at tage en snak med manden igen tvivler jeg på.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Agressiv hund
  • #1   22. nov 2012 Jeg ville låne et video kamera og optage hunden næste gang jeg gik forbi. Dette ville jeg så sende en kopi af til ejer. evt boligforening og til politiet.

    Derudover ville jeg nok holde op med at gå forbi med mindre jeres hund er så lille at i kan bære den og forhindre et angreb. Syndes ikke en tur i skoven så lækkert det end måtte være er værd at risikere min hunds liv for.


  • #2   22. nov 2012 Tak. Ja, det må vi prøve smiley

    Jo, men jeg ser lidt på det sådan at min hund ikke skal fratages nogle ting pga. en aggressiv hund. Jeg synes fx. heller ikke det er sjovt at gå alene ud når det er mørkt men jeg gør det alligevel og frygten om hvad der kan ske skal ikke stoppe mig i at leve et normalt liv. Skoven er hendes ynglingssted hvor hun virkelig kan løbe og lege og få brugt hjernen. Dog, kan man gå en omvej som vi også rigtig tit gør, men når jeg fx. har mine niecer med i skoven gider de ikke at skal bruge en halv time på bare at komme hen til skoven.


  • #3   22. nov 2012 Alflisten, det er den jo så ikke eftersom den kan komme ud og som jeg også skriver har han ikke særlig meget styr på hunden. Skriver intet om at en hund skal ha mundkurv på hvis man har styr på den og den for den sags skyld heller ikke er aggressiv smiley Vi (og så mange andre) går forbi PÅ fortovet, vi er ikke inde på deres grund og kunne aldrig drømme om at gå derind (eller lade dem hilse) - men at gå på fortovet med min hund vil jeg sgu ha lov til.

  • #5   22. nov 2012 Birgitta: Men hvis hunden en dag ender med at gøre en fortræd kan man så stå der og tænke "Hvorfor gjorde jeg ikke også noget?"

    Dejligt at høre der så ikke er noget når i møder dem løse i skoven smiley
    Vi har aldrig mødt den løs så skal ikke kunne sige hvordan den er der, men selv når han cykler med den bliver den aggressiv og prøver at farer hen mod os - manden må så stoppe op for ikke at ryge hen over styret.

    Den er lige så gammel som min og de hilste da de begge var hvalpe men fra den ene dag til den anden ændrede det sig og vi måtte derfra begynde at gå en stor bue uden om (Forstår godt at eftersom hunden også blev ældre begynder den jo at forsvare sit territorium - fair nok - men at den rent faktisk kan komme ud og under lågen synes jeg ikke er iorden når den så også reagerer så kraftigt). Og det gælder alle der går forbi og når hunden netop kan komme ud under lågen og ellers ligger på halvdelen af fortovet når man går forbi synes jeg det er svært bare at se igennem fingre med smiley


  • #6   22. nov 2012 Du skriver jo selv, at den aldrig er sluppet ud af haven, så hvad pokker er problemet?
    Og at du ikke synes, han ser ud til at have styr på den er jo egentlig lidt ligegyldigt; hvis den aldrig er sluppet fra ham, så har han åbenbart styr på den...


  • #7   22. nov 2012 Alfisten: Det siger jeg intet om, så du behøver ikke putte ord i munden på mig :o)

    Jeg ved ikke helt om du ikke læser hvad jeg skriver eller om du bare synes den er helt okay en hund ligger halvvejs ude på fortovet når man går forbi?
    Det skam HELT iorden at en hund forsvarer sit territorium, det også helt okay en hund ikke kan lide andre hunde, men det ikke okay at hunden ligger halvvejs ude på fortovet og bider ud efter en når man går forbi!


  • #8   22. nov 2012 Tjoe Camilla. Men man ved jo så ikke om det er et spørgsmål om tid (7,9,13) Man ja, tror man skal ha set det for her lyder det som om det er helt okay at en hund ligger halvvejs ude på fortovet når man går forbi.

  • #9   22. nov 2012 Jamen du kan jo altid pænt fortælle manden, at du er bange for hans hund, og spørge om han vil sætte noget under lågen. Men så længe hunden bliver i haven og manden i øvrigt kan holde den, når han går tur, så gør han altså ikke noget galt. Hvis du er bange, må du jo gå en anden vej - han kan jo ikke gøre så meget ved det. Og selvfølgelig skal man ikke putte mundkurv på en hund man godt kan styre blot fordi andre er bange for den...

  • #11   22. nov 2012 Manden HAR tidligere fået afvide at folk var utrygge ved at gå forbi hans hus (det gælder altså også naboen som bliver NØD til at gå forbi hans hus for at komme ned til sit eget - de har selv en lille mops og er meget utryg ved at hunden kan smutte under lågen). Manden satte så et stødhegn op men fjernede det lynhurtigt igen.

    Tjae altså når jeg cykler med min er jeg ikke ved at ryge over styret når der kommer en anden hund - vil du kalde det at styre sin hund? Hvis snoren glider ud af hans fingre er jeg ikke et sekund i tvivl om at hunden ville løbe videre hen mod os. Han kan jo heller ikke styre den i haven, nej den er ikke løbet under endnu men han kan ikke få den til at stoppe. Tager han fat i den (som han gjorde til at starte med) brider den sig ud af grebet og ryger lige hen til lågen igen.....


  • #12   22. nov 2012 Hvad med at forlænge havelågen nedad?
    Det kunne man fx foreslå ham


  • #14   22. nov 2012 Hvorfor vi går derhen?
    Vi går forbi for at komme i skoven. Skoven som min hund elsker. Skoven hvor hun kan få lov til at løbe og lege. Skoven hvor vi oftest møder de andre hunde hun leger med. At gå tur med hende i skoven er som at gå med et lille barn i en slikbutik smiley HVORFOR skulle jeg dog tage alt det fra hende??

    Jeg forventer ikke at i er enige med mig, men jeg forstår ærlig talt ikke man kan synes det er okay at en hund ligger halvvejs ude på fortovet når man kommer gående forbi. Det ville min ihvertfald aldrig få lov til smiley


  • #15   22. nov 2012 Nu skal det så også lige nævnes at min hund er ikke bange for at gå forbi der overhovedet. Hun har lært at ignorere hunden totalt så det er ikke fordi jeg slæber min hund derhen forbi hver dag smiley

  • #17   22. nov 2012 Tak Linda.
    De har en anden mening, og fair nok - det skal de da have lov til men må ærligt indrømme jeg er chokeret over at man synes det er iorden. Min havde ikke fået lov til det. Hvis der skulle ske noget står han jo også til højst sansynligt at skulle aflive sin hund - kan ikke se det ansvarlige i det, det kan jeg virkelig ikke.

    Min hund er socialiseret godt, både hvad angår andre mennesker og hunde og skoven er det sted hvor vi typisk møder andre mennesker og hvor vores hunde får lov til at lege sammen, den glæde både hun og jeg får ved at tage i skoven (samt mine niecer som også elsker at komme med os) skal en aggressiv hund ikke tage fra os.


  • #18   22. nov 2012 Jeg syns dælme heller ikke det er i orden. Den er ude på offentligt fortov hvis den hænger halvvejs ud under lågen. Er den lige sådan hvis du ikke har hund med?

    Ka I ikke slå jer sammen og henvende jer til ejer og foreslå at han enten gør noget ved lågen så den ikke ka komme ud eller evt. Indhegner inde i haven så kræet ikke ka komme i nærheden af lågen


  • #19   22. nov 2012 Det virker bare lidt som om du gør det lidt værre end det er.
    "hunden er ude af kontrol og aggressiv"
    - dog har du aldrig oplevet, at hunden slap fri eller rent faktisk gjorde noget mod en anden hund ??
    "manden har ikke styr på den"
    - fordi han stopper cyklen og holder den, når den hidser sig op overfor en anden hund ?? Det viser da netop, at han har styr på den...

    Den er aldrig rendt ud af haven, og alligevel synes du, det er for dårligt, at den måske kan finde på det....??

    Som sagt, så forstår jeg ikke hvad problemet er?

    Hvis det i bund og grund bare handler om lågen og din usikkerhed, så synes jeg som sagt, at du skal fortælle manden, at du er bange, og spørge, om han vil sikre lågen. Men husk at holde dig til sagen....


  • #20   22. nov 2012 Annelise: Lige præcis. Jeg har aldrig selv gået forbi uden min hund, men naboen (dem med mopsen) går af og til forbi uden hunden og der går hun stadig over på modsatte side fordi hunden kommer farende og hun er bange for hvad den kan finde på hvis hun går på fortovet lige ud for.

    Camilla:
    Jeg holder mig skam til sagen smiley Ellers havde jeg netop bare fundet på den ene løgn efter den anden om at hunden netop løb ud, og det ene og det andet. Jeg synes i stedet du skulle holde dig til mit spørgsmål som er om det er okay at hunden kan komme under lågen og om det er okay den ligger ude på fortovet når der går nogen forbi? Jeg tror ikke du forstår problemet fordi du ikke selv har oplevet det - men svar mig lige helt ærligt på: I aften når du går tur med din hund, du går lige så stille på fortovet, går forbi et hus hvor en halvstor hund kommer farende imod dig, er på vej ned under lågen (du aner ikke om den fortsætter ud mod dig og hunden), og for at hunden ikke skal kunne få fat i dig eller din hund er du nød til at springe ud på vejen.... Er det iorden????!


  • #24   23. nov 2012 Birgitta: Som jeg også skriver længere oppe går vi en stor bue uden om, der er ikke noget fortov på modsatte side, så vi går faktisk over på en andens grund for at komme forbi - men selv der er der jo problemet. Første gang den reagerede sådan gik vi ikke på modsatte side - det var der jo ingen grund til. Min hund (og jeg selv) blev rigtig forskrækket da det skete - for søren altså hunden fløj lige hen under lågen og lå lige ved vores fødder, min hund og jeg lavede begge et hop tilbage netop fordi vi blev så forskækket - og det første stykke tid efter var hun ikke glad for at gå forbi der. Idag har hun lært at ignorere hunden ved at fokusere på mig.

    Jeg har ikke et problem med at en hund rejser børster, gøer og beskytter sit territorium men jeg har sgu et problem med at den ikke er hegnet forsvarligt inde og nemt kan komme ud når den reagerer som den gør. Nej jeg kan ikke svare på om den nogensinde kommer til at gøre nogen noget, ligesom jeg heller ikke kan svare på om der en dag er noget der tricker den nok og den så farer helt under.
    Og NEJ selvfølgelig skal den da ikke straffes - hvem nævner noget om at straffe den? At hegne ens grund ordentligt ind så hunden ikke kan komme ud, er det en straf synes du?


  • #26   23. nov 2012 Indtil vi fik noddy i sommers, gik vores lab. da også tit løst rundt på vores grund. Han kunne også stå helt oppe ved vejen og gø med rejste børster. Hvis jeg ser, at folk er bange kalder jeg ham naturligvis til mig, men jeg vil altså ikke sætte hegn op, fordi nogen er bange for ham. Han sætter ikke en pote udenfor grunden, og gør i øvrigt ingenting, selvom han lyder farlig....
    Nu har vi så hegn for ikke at risikere at noddy stikker af, men I bund og grund, så er det altså svært at bestemme over andres grund. Helt ærligt, så er det altså nemmere bare at gå udenom hunden, selvom jeg er med på, at det er træls...


  • #27   23. nov 2012 Altså hvis du læser tråden, så er TS jo også fra de fleste blevet rådet til at gå ind og fortælle manden, at hun er bange for hans hund og spørge, om han vil sikre lågen bedre.
    Så det er alle vist enige om....


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #28   23. nov 2012 Batdog.Enig.De fleste vil lave lågen så hunden ikke kan komme på den anden side.Det er vil det mindste man kan forlange når hunden tydligvis er gal på dem der kommer forbi.

    Jeg er også kommet forbi steder hvor det er tydligt at hunden er godt gal over vi er der.Her tænker jeg at det er godt at ejeren er så ansvarlig at have lavet et godt hegn.Jeg har også prøvet at komme forbi steder hvor hegnet kun er så høj at hunden nærmest hænger på kanten.Det er på ingen måde ok,at jeg skal være nervøs for om det måske er dagen hvor det lykkes hunden at komme over og vi bliver ædt


  • #30   23. nov 2012 Batdog: ok. Jeg undrede mig bare over, at du startede dit indlæg med "nu bliver jeg nok slagtet....", da du jo umiddelbart kommer med det samme råd som os andre...

Kommentér på:
Agressiv hund

Annonce