{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.160 visninger | Oprettet:

Agressiv hund. {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen.
Jeg har et kæmpe problem!
Jeg har min lille hund, Mysli. Hun er en Jack Rusell Terrier. Vi har haft hende altid, da vi også ejer moren. Men min familie og jeg har været for dårlige til at socialisere moren, så nu er hun agressiv overfor alle andre hunde end Mysli.
Og nu er jeg nået til en punkt, hvor jeg gerne vil bruge Mysli til avl, men jeg er bange for at det ikke kan gå når vi også har moren? Hun vil da æde dem / slå dem ihjel vil hun ikke?
Jeg vil virkelig gerne ha' nogle råd til dette problem, da Mysli snart kommer i løbetid osv.
På forhånd tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Agressiv hund.
  • #1   27. sep 2008 Hvis der SKAL avles ville jeg i hvert fald skille hundene ad. Den prægning er ikke noget jeg ville ønske for hvalpene.

    Jeg tror ikke hun ville angribe hvalpene-i så fald er den hvert fald helt gal med hende, for hvalpe er normalt vis ikke noget en rask hund går til angreb på. De udgør jo på ingen måde en potentiel trussel.

    Men det betyder jo langt fra at hun er sund a have i nærheden. Hvalpe bør lære velsocialiserede hunde at kende... og absolut ikke sådan nogen som din hunds mor.


  • #2   27. sep 2008 må give dig selv ret-det er ikke godt at avle på hende i den situation som du beskriver.

  • #3   27. sep 2008 Jeg kan selvfølgelig godt se at det er problematisk, men Mysli har INGEN problemer med at være agrressiv, hun trives fint med andre hunde.

  • #4   27. sep 2008 Det er jo bestemt heller ikke noget vi er stolte af.

  • #5   27. sep 2008 selvfølgelig erdet ikke noget duer stolt af mendu har jo ikke gjort nogetmed vilje vel. men hvis du meget gerne vil avlemed mysli må du sørge for at de ikke går sammen mere så hun kke bliver mere præget end hun er og igennem hele halpetiden m.m. må de også holdesadskilt men jeg ville overveje det meget nøje.

  • #6   27. sep 2008 Jeg må så indrømme at jeg ikke helt forstår hvorfor i i første omgang valgte at avle på en agressiv hund (moren) men det er self en anden sag.

    Men hvis du mener at havlpe er et must så må du sørge for at moren (dn hunds mor altså) er helt adskilt fra hvalpene i de mindst 8 uger i har dem.


  • #7   27. sep 2008 Synes da godt du kan avle på musli hvis hun er en glad hund, med en normalt forhold til andre hunde. Men vil da også sige at mine hunde bestemt heller ikke kan lide andre hunde. Hunde som virker agressiv bryde de sig bestemt ikke om. Den ene svare igen og den anden trækker sig. men det er jo meget normalt, at de ikke kan med alle, jeg kan da heller ikke lide alle mennesker jeg møder.
    Og hvis du synes du kan lave nogle gode hvalpe med musli så ville jeg da bestemt gøre det. Men ville nok også holdes hendes mor væk fra hvalpene, så der ikke sker noget, hvalpe er jo meget energiske og kan godt blive for meget for en gamle hund smiley


  • #8   27. sep 2008 IKKE velegnet avlsmateriale. <------ som du dog kan sige det. Materiale.

  • #9   27. sep 2008 hvis det er manglende socialisering med moderen som hun selv sigerbehøver det jo altså ikke være arveligt specielt ikke hvis der tages godt hånd om socialiseringen af mysli. og så er det ikke et materiale vi snakker om men levende dyr men korrekt at hun faktisk fra nu af og indtil hvalpene er afsat skal holdes væk fra sin moder.

  • #10   27. sep 2008 Tue og signe -nu skrives der jo ikke at hunden ikke kan med alle men at den er agressiv overfor alle andre end Mysli. Det er da en væsentlig forskel, og nej det er ikke normalt.

    Og det er ikke af hensyn til moren jeg ville holde dem adskilt. Det er heller ikke kun for at moren ikke æder Myslis hvalpe. Men i høj grad osse f hensyn til prægning.
    Den prægning hvalpene får mens de er hos deres mor, er ikke sådan lige at ændre.


  • #11   27. sep 2008 Mette -hvis ikke du mener morens adfærd har præget/præger mysli, hvorfor så allerede adskille dem nu? Så burde der jo ingen problemer være i at de går sammen indetil hvalpene er født (jeg mener i øvrigt ikke det gør en forskel. Mysli har gået med moren hele sit liv. Sker der skade er den sket, det ændrer en periode med adskillelse ikke meget på)





  • #12   27. sep 2008 Hvis musli og hendes mor ikke leger med andre hunde sammen, vil musli jo ikke have set hvordan hende mor er. og så agressiv kan hun jo ikke altid have været, for så ville hun jo nok ikke have fået hvalpe smiley der skal to til tango smiley
    Kan ikke se hvordan morderens problemer med andre hunde kan have noget at gøre med musli. det virker jo ikke til at det er arveligt, men social-arv og så skal musli jo have set hendes mor med andre hunde for at få den tro at andre hunde er farlige.
    Det jeg mente med det var, at hvis musli ikke kunne lide alle andre hunde, er det jo ikke fordi hun har fået det fra hendes mor, så kan det jo lige så godt være at det bare er enkelte hunde hun ikke kan lide og derfor ser jeg ingen grund til at skulle tror at hun har taget skade af at gå og blive ved med at gå med hendes mor. Men ville nok ikke lade musli og hendes mor møde andre hunde sammen, så musli ser hvordan hende mor reagere på dem.,


  • #13   27. sep 2008 Jeg ville sige egnet eller uegnet som alvsdyr smiley som ville være den rigtige måde at sige det på smiley


  • #14   27. sep 2008 Gundogs 1 - du er sgu for sjov, tror du caps hjælper den menning med at træde frem smiley

  • #15   27. sep 2008 Hvorvidt mysli kan li' andre hunde skrives der jo intet om (så det går jeg udfra ikke er et problem).

    Men hvalpe præges af deres mor og evt andre hunde de måtte møde, og derfor er en dårlig adfærd osse "arvelig". Det samme gælder jo ved dårligt sprog osv.



  • #16   27. sep 2008 Synes lidt det er noget fis det her. Musli fejler jo intet. så hun ville ikke præge hvalpene dårligt. og sørger man for at hvalpe møder andre hunde, som er glade for hvalpe og de ser deres mor lege med dem, hvorfor skulle de så komme til at tro at verden er så ond som musli mor desværre tror?
    det at være usocaliseret er jo ikke arveligt, kun social-arv og de problemer har Musli jo ikke.
    Så hvis morderen intet har med hvalpene at gøre kan jo virkelig ikke se problemet.


  • #17   27. sep 2008 Kender ikke musli -men jeg går udfra at muslis mor næppe har et særligt godt sprog og så er hun agressiv -pga den manglende socialisering.

    Selvom mysli ikke er agressiv er der såmænd masser der kan være givet videre til hende osse -heriblandt et ikke særlig godt sprog.
    Dette må man så som ejer vurdere kritisk.

    Det jeg skriver er jo blot at de, hvis man absolut skal avle, skal sørge for at holde dem adskilt.
    Og så undres jeg over at Mette mener de allerede nu skal adskilles fordi der måske kommer hvalpe om flere mdr.
    Hvis mysli er "skadet" af morens prægning, så er det jo ligesom sket, at skille dem ad nu hjælper ikke så meget...

    Og så forstår jeg ikke man kan blive så forarget over udtrykket avlsmateriale. Herregud, jeg tror såmænd hunden er ret ligeglad. Og avlsdyr lyder da ikke pænere...


  • #18   27. sep 2008 erhmmmm? har socialisering ikke noget med det at gøre? hvor har moderen det så fra? hende mor haha. ej nu stopper du. Hunde som ikke bliver socialiseret fra hvalpe, kan jo få problemer med andre hunde senere i deres liv det ved alle jo.

    Hvor mener du så moderens problemer stammer fra?

    Og hvorfor kan musli så godt lide andre hunde?


  • #19   27. sep 2008 Altså nu er jeg på et punkt hvor jeg synes at "Gundogs" er blåøjet.
    Har i ikke læst hvad jeg har skrevet?
    Jeg uddyber.,,
    Moren var ikke agressiv for andre hunde før mysli blev født .. Det er efter fødslen det er sket .. det måske det der er problemet at i ikke er enige. Mysli har aldrig set sin mor være agressiv for andre hunde, da vi ikke kan gå tur med begge to på samme tid.
    Mysli er meget bange for mange ting faktisk, hun er BESTEMT ikke agressiv på nogen måde. Hun ligger sig på ryggen for gravhunde som hun møder.. Selv den mindste chihuahua.


  • #20   27. sep 2008 Det behøver jo ikke være fordi moderen har "dårligt-sprog" som du så pænt kalder det, regner med du mener at hun ikke kan finde ud af at sende rigtige sinalere til andre hunde og ikke ved hvordan hun skal opføre sig sammen med dem.
    Tror ikke musli's mor sender forkerte sinaler, tror bare ikke hun bryder sig om andre hunde og derfor virker hun agressiv for at få dem til at holde sig på afstand.
    Efter min gamle hund er blevet gammel og døv er hun da også blevet "aggressiv" hun gider ikke andre hunde og snapper dem gerne hvis de kommer for tæt på. det er ikke dårlig socialisering eller fordi hun har set hende mor være sådan eller bla bla bla, hun gider sgu bare ikke andre hunde mere. og det er også fint med os, for hun er gammel og skal da have lov at være i fred. Men som ung hund legede hun hver dag med en masse andre hunde.
    Måske musli's mor har ondt et sted? måske ser eller høre hun ikke så godt mere, måske er det noget helt andet der er gået galt for hende.
    Og vi ved jo ike om musli's mor var aggressiv da hun fødte musli. Nogen hunde bliver også træt af at være sammen med deres eget afkom og kan også gøre dem "irriteret".


  • #21   27. sep 2008 det eneste mysli ikke kan lide er katte ..

  • #22   27. sep 2008 men det er jo meget normalt, som jagthund.

  • #23   27. sep 2008 Gundogs 1 kan ikke tage dig seriøst, det er jeg ked af, du spiller klog med dit:
    IKKE velegnet avlsmateriale.
    og
    PRÆGNING!!!!!
    Men når man beder dig uddybe kommer der sgu ikke noget fornuftigt ud.
    Måske du også lidt har et "dårligt-sprog" og IKKE velegnet avlsmateriale. haha.


  • #24   27. sep 2008 Fie Laura -ja så gav du lige en rigtig god grund til ikke at avle: "Mysli er meget bange for mange ting faktisk"

    -det er ikke normalt for din race, og så bør der så absolut ikke avles.

    Tue og Signe -du behøver da ikke skrive i et så nedladende sprog. Jeg skriver da ordentligt til dig!

    Du tror en helt masse, men ved som os andre egentlig ikke noget. Derfor skriver jeg det KAN være, og giver så en række muligheder som kunne være et potentielt problem (jeg skriver ikke de ER det).

    Hvorfor moren er agressiv er jo sådan set ligegyldigt. Pointen er at det er hende der har præget Mysli.


  • #25   27. sep 2008 okay, måske jeg skulle droppe det her ..
    Når jeg skriver ret bange, så det ikke at hun er skræmt fra vid og sans..
    Hun er lidt bange og genert .. ikke noget vildt unormalt!
    hun er bange for heste, græsslåmaskiner, gynger, torsen, fyrværkeri, og når man puster bobler med tyggegummiet .
    Hun hopper op hos mig eller følger efter mig lidt, men ikke desideret skræmt.


  • #26   27. sep 2008 En Jack russel terrier skulle jo være en lille modig hund der er klar til at overtage verden hvis den fik lov. Så en hund der er usikker/bange er ikke noget jeg mener man bør avle på (det gælder egentlig for alle racer, omend det måske bedre kan accepteres ved nogen end hos andre)

    -det var såmænd blot det jeg mente.



  • #27   27. sep 2008 Du skriver at moderen først blev aggressiv efter fødslen, men jeg har vist misset om i ved hvorfor. Hvis det er opstået i forbindelse med fødslen ville jeg absolut ikke avle, men hvis det skyldes overfald ville det være nemmere at forsvare.
    Uanset hvad er jeg enig med de andre i at Mysli's mor ikke skal i kontakt med evt hvalpe og tilføjer at jeg hellere ikke ville avle på en linie med aggression eller nervøsitet hvis der fandtes bare én hvalp en i verden der kommer af "bedre" avlsmateriale (som man godt må kalde det når vi snakker gener) som jeg kunne købe.


  • #28   27. sep 2008 okay drop det med adskillelsen indtil fødslen, det gider jeg slet ikke diskutere men det med prægningen.. selvfølgelig er mysli præget af moderen men ikke med alt hun har sin egen personlighed som alle andre hunde har. fia laura skriver jo netop at de har været for dårlige med socialiseringen af moderen men at mysli trives fint med andre hunde. og jo mere jeg læser af det fia laura skriver kan jeg godt se jeg tog fejl med adskillelse for der gøres hvad der kan for at mysli ikke tager ved lære af mor på det område. og til gundogs hvad er det for noget pjat at sige. hvi alle hunde havde det sådan skulle alle hvalpe tages fra ved fødslen. selvfølgelig betyder præning meget. men socialisering betyder meget mere. jeg har igennem flere år arbejdet med at få hunde der har haft et elendigt liv på den ene eller den anden måde. alle er idag blevet rettet op både fysisk og psykisk og jeg har haft hunde på fem ar der aldrig har mødt andre hunde end dem den havde levet med fra fødslen. de kunne absolut ikke med andre men efter lang tids træning og socialisering trives de fint i dag også med andre hunde og der kan du snakke hunde der var præget.. og alligevel hjalp den socialisering som du påstår er nytteløs. forøvrigt er der også hundesom bare ikke kan med andre hunde. jeg har selv to schæfere på tre år de er brødre og de er født ved mig de er opvokset på samme måde med samme træning osv. den ene elsker at leg med andre hunde, den anden hader andre hunde.
    til fie laura. mit bedste råd til dig er nok lyt til dig selv og dine fornemmelser fo mig lyder mysli god nok.


  • #29   27. sep 2008 ps. og jeg synes ikke der er grund til at kalde folk for blåøjede og naive bare fordi de har en anden mening.

  • #30   27. sep 2008 At en hund jagter katte, er så absolut ikke normalt fordi det er en jagthunderace.
    Det er de færreste jagthunderacer der er avlet til at jage på egen hånd, så at din hund gør det, skyldes udelukkende at man ikke har lært den andet. Akkurat som med enhver anden race/type.

    Ruhår flår katte levede, har hørt om mange ruhår som har gået fint med katte til de blev 2 år og så slået dem ihjel.
    Jack russel er heller ikke en nem hund at lære at acceptere katte, da en grav-hund, forventes at arbejde selvstændigt og er lavet til at være agressiv over for ræve.

    Nu er det jo ikke labber vi snakker om her smiley også kaldt en lig-bære smiley der er noget mere tempernemt i en jack russel.
    Og derfor kan jeg ikke forstå hvorfor hun er så usikker, hvilket jeg nok ville arbejde med hvis det var mig, inde jeg lavede hvalpe på hende smiley


  • #31   27. sep 2008 Synes ikke der er noget galt med at moderen er som hun er. Men at musli er nervøs er ikke race standart for en jack russel. Hun burde nok være mere selvstændig og selvsikker end hun er og det kan smitte af på hvalpene. Men meget kan sikkert arbejdes væk. Men ville jeg nok tage til overvejelse inden jeg avler på hende smiley

  • #32   27. sep 2008 alvsdyr*

  • #33   27. sep 2008 Man kan så også spørge ind til hvorfor det ikke allerede er trænet/socialiseret væk siden det beskrives som værende så let?

  • #34   27. sep 2008 Et forsigtigt pip herfra -man tør jo næsten ikke sige noget, for herinde SKAL der åbebart svares som om man har knald i låget.

    KUNNE det evt overvejes om ikke det er et skidt udgangspunkt at "starte i minus". JO masser af ting kan trænes væk (eller bedres om ikke andet). Heriblandt osse nervøsitet, agressiv adfærd (som i øvrigt ikke ligger langt fra hinanden -var det værd at overveje om moren måske ikke er agressiv, men over-forsigtig. Det bedste forsvar er som bekendt angreb?).
    Men antager vi at havlpene arver det nervøse sind, så ja -det kan der arbejdes med. Men er det ikke tåbeligt at lave en parring som ma på forhånd VED at der er stor sandsynlighed for at der skal arbejdes ekstra hårdt med for ikke at få problemet?

    Var det ikke bedre at lave hvalpe hvor man ved at man i hvertfald har gjort alt i ens magt for at de fik et godt og sundt sind og temperament?




  • #35   27. sep 2008 Men nu skal i lige høre!
    Mysli's far er importeret fra scorland er er af en meget fin familie, og de hvalpe mysli's mor har fået med ham er blevet nogle rigtig dygtige jagthunde. Vi har bare ikke været interesseret i at drive jagt med mysli.
    Jeg synes i har misforstået at mysli er bange, det er jo ikke et problem? jeg tager alt i forhold til moren. Hun er meget agressiv og i forhold til hende er mysli bange af sig.
    Okay, hvis hunde ikke normalt jager katte, så er hundende i nakskov på lolland godt nok unormale.
    Mysli er også den sidste tæve af familien der ikke er for gammel til at avle med ..


  • #36   27. sep 2008 Fie Laura -du skal ikke tage i forhold til moren men veje imod racestandarden.

    Og du skriver at hun er bange for en helt masse ting (og ja, jeg ved godt du ikke snakker om en hund der er døden nær af skræk, men nervøs er hunden jo)
    -det er ikke normalt for an terrier.



  • #37   27. sep 2008 okay. jeg tror jeg gør som der er blevet sagt tidligere, at jeg gøre efter hvad min egen fornemmelse er..
    jeg synes ikke at jer herinde har forstået problemet rigtigt.


  • #38   27. sep 2008 men tak for diskussionen.

  • #39   28. sep 2008 Hvad skulle denne tråd egentlig til for når konklusionen er "jeg gør som jeg har lyst"?

  • #40   28. sep 2008 Fie Laura -jeg tror såmænd de fleste af os forstår problemstillingen. Jeg tror bare ikke du er enig i vores svar.

  • #41   28. sep 2008 fie laura havde håbet at nogen kunne give hende svar derfor oprettede hun denne tråd men når man får så mange meninger smidt i hovedet ender det med at man må gennemgå svarene i ro og mag og selv finde frem til hvad man mener er rigtigt så at hakke over at hunhar oprettet tråden synes jeg er lavmålet. men alle herinde mener jo selv at have ret. jeg havde desværre ikke tid mere igår derfor forsvandt jeg fra diskussionen men det er vel formålet md et forum; at spørge, debatere og derefter selv finde ud af hvad man mener er bedst.

  • #42   28. sep 2008 Mette -jamen det er jeg sådan set enig i (det sidste). Men når man ikke "får ret" og så bare affejer evt indvendinger med "i har ikke forstået det", så er jeg lidt tabt.

    At man ikke har samme mening er helt ok, det er slet ikke det. Men når man skriver og spørger, går jeg udfra man er interesseret i andres mening. Så kan man jo læse det igennem og tage til overvejelse om man er enig, men når det bare affejes så er der jo ingen grund til at spørge i første omgang


  • #43   28. sep 2008 mette

    Hvem hakker? Jeg stiller bare et spørgsmål.


Kommentér på:
Agressiv hund.

Annonce