{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.002 visninger | Oprettet:

Liste hunde {{forumTopicSubject}}

Inspireret af en anden tråd kom jeg til at tænke på, om det efterhåneden ikke er sjællent man hører om de såkaldte "muskel hunde" angreb på mennesker eller andre hunde??

Skal ærligt indrømme at jeg ikke har sat mig nok ind i tingene, til at have en holdning til loven om liste hunde. Er pt hverken for eller imod.
Har efterhånden læst at rigtig mange herinde er imod loven, hvorfor?
Er jeg helt forkert på den eller sker der ikke færre angreb end før forbuddet, og hvis det er tilfældet så har loven vel hjulpet i et vist omfang, eller hva?

Er helt med på at hvis alle var ansvarlige hunde ejere var det ikke nødvendigt med sådan en lov, men der vil være klaphatte overalt..

Er ikke forud indtaget men spørger simpelthen af ren og skær nysgerrighed og som jeg skrev før, fordi jeg ikke har sat mig ind i hvad loven egentlig indebærer på godt og ondt.

Hvis i er imod loven hvad kunne alternativet i så fald være, for vi er vel alle enige om at alle de triste bid episoder der var for år tilbage ikke kunne fortsætte?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Liste hunde
  • #2   15. jul 2012 Tror ikke der sker fætter angreb ! Fokus har bare flyttet sig ..

  • #3   15. jul 2012 Enig Maj-britt!!!

  • #4   15. jul 2012 Tine - jeg synes også at det er færre overfald man hører om, men er også i tvivl om det pga fokus har flyttet sig, eller om loven faktisk har haft en effekt..
    Der findes bestemt stadig de klaphatte til ejere, som i bund og grund er årsag til loven, de ses jo til stadighed herinde... Men om der er blevet færre af dem, ved jeg ikke...


  • #5   15. jul 2012 "ramte de forkerte og tåberne blæser på den." Er så meget enig!!

    Men jeg ville ikke have noget imod hvis man ville have mental test på alle racer samt hundekørekort til de forskellige typer hunde.

    Har intet imod racerne, har endnu ikke selv personligt mødt et tilfælde af en sindsyg muskelhund men alle søde og rare ligeså deres mennesker.

    Men som en anden skrev der vil altid være nogle tosser imellem.

    Jeg ved så ikke om jeg enig at alle hunde skal have tavle, da jeg slet ikke har noget imod blandingshunde, men kan sagtens se pointen i at gutten der vil have en smart hund i en fart ikke smider de f.eks. 10-12.000kr for en hund - bare super ærgeligt at det vil ramme blandingshundene smiley

    Men ærlig talt tror jeg ikke at der er færre angreb hverken fra liste hunde eller de "almindelige" hunde. Fokuset er flyttet. desværre havde man ikke fokus på angreb fra ikke-liste hunde før heller.


  • #6   15. jul 2012 tavlepåbud? hvorfor, alle racer har vel i teorien været en blanding engang? så det du siger er at racer som broholmer og den slags som broholmer foreningen gerne vil rede ikke skal have lov til at udvide deres genpulje som de gjorde engang?

  • #7   15. jul 2012 Jeg syndes heler ikke det sker så ofte det er "listehunde" som angriber mere.
    Det vil altså sige at lige på det punkt har den måske virket. Problemet er så bare at de dårlige hunde ejere som tidligere ville købe disse racer, nu køber andre potente racer som så kommer i farlig nærhed at et forbud grundet bid.

    Jeg er imod loven som den ser ud i dag fordi jeg mener den rammer skævt. Men jeg er ikke imod at noget blev/bliver gjort.

    Spørgsmålet er så bare hvad man kan gøre for at komme problemet til livs/holde det nede. Uden at de forkerte bliver straffet.

    Nogen forslår hunde kørekort. Den tror jeg ikke på. Dette vil også ramme de forkerte. Der er mange som af den ene eller anden grund ikke vil være i stand til at deltage i disse kurser. Desuden. Hvem skal sætte dem sammen? Hvad skal indgå i et sådan kursus? Skøde hunde ejere og potente racers ejere har jo ikke brug for at lære det samme. Hvem skal betalt for det? Hvorfor skal jeg, og gamle fru Olsen, som skødehunde ejere tvinges til et kursus fordi nogle andre racer er et problem?

    Der er vidst også kommet andre mere eller mindre brugbare forslag.

    Den jeg selv brænder for er et lands dækkende dyrpoliti, som også tager sig at andre dyre relaterede ting. Som f.eks. mishandling af geder *lidt trist ironisk smil*
    Dette politi skulle så være delvis, muligvis helt finansieret af en hundeskat som blev opkrævet sammen med den lovpligtige ansvars forsikring.

    Så ved jeg godt at flere vil sige "hvorfor skal jeg som hunde ejere betale for et politi som tager sig af Brians afbrændt kattekillinger?" Og jeg kunne sige det samme selv. "Hvorfor skal jeg betale jeg har ikke hunde over 5kg. De slår altså kun fluer og edderkopper ihjel." Tjo men nogen skal jo betale for det. Og bliver det gjort som jeg forslår vil kun et minimum gå til administration af inddrivning af pengene.

    Det er den løsning jeg ville finde bedst ikke kun for vores hunde.


  • #9   15. jul 2012 tænker måske også at en af grundene til at man ikke ser så mange bid er vel dels pga at medierne ikke har travlt med at jokke og holde under lup, men at der rent faktisk måske er lidt håb for dem der kan finde ud at holde de "farlige" racer,

    jeg selv som ejere af en blanding hvori der ingår mastiff og rotte 25% af hver går EXTREMT meget op i at han bliver socialiseret, aktiveret og trænet, for hunden skal virkelig ikke bærer skylden for at jeg har valgt ham, og at jeg ikke kunne finde ud at styre ham, ved godt han endnu kun er en hvalp men det er jo i starten man kan lave i største fuckups


  • #11   15. jul 2012 så du mener at alle racer der har egenkøns agrasivitet bare skal dø?
    forstå mig ret,

    Jeg syntes man gang på gang oplever små racer som chis og poms er agressive men alligevel har jeg aldrig set sådan en med mundkurv i offentligheden, ved godt store racer store bid men et bid er vil ifølge loven et bid?


  • #12   15. jul 2012 Ja og nogen gør det alligevel 8-)
    Calle er bestemt ikke en race kendt for vildt meget eget køns aggression. Derudover er han socialiseret sammen med op til 20 forskellige hunde, af GANGEN, gennem hele sin ungdom indtil han blev syg i vinter.
    Alligevel var han allerede inden sin sygdom begyndt at puste sig op over for fremmede hanner (ikke over for dem han kendte). I dag lader jeg ham ikke møde fremmede hanner da jeg ikke vil risikere noget.

    Det jeg blot vil sige er at du kan socialisere til du bliver blå i hovedet. Nogle hunde hjælper det bare ikke på. Personligt ville jeg tænke mig grundigt om før jeg tog nogen chancer med en mere potent race end Calle.


  • #14   15. jul 2012 JEG HADER DET DER REDIGERINGS MULIGHED -_- Nå nu blev det slettet det jeg skriv før men maj brit, glem det jeg skrev med at dø, det var en misforståelse, og nu tror jeg at jeg går i seng gees, lorte nye HG

  • #15   15. jul 2012 Der er 10-12 bidskader, der kræver skadestuebesøg, i gennemsnit om dagen.
    Så om man hører om flere eller færre, komme an på medie interesseren.
    Der er endnu ikke et tal for det samlede antal bidskader for 2011. Tallet var faktisk svagt faldende op til lovændringerne.
    I stedet for raceforbud burde man håndhæve resten af hundeloven. Det vil ramme de hunde der faktisk er til fare.
    Politiet ved udmærket, hvilke i miljøer de farlige hund findes. Her kunne de udstede mundkurv og/eller snore påbud til de hunde og ejere de anser som farlige.
    Disse personer vil altid finde en hund, der kan blive farlig. Enten overtræder de loven, ellers finder de bare en anden stor skræmmende hund.


  • #16   15. jul 2012 intet Ilder-mor. Men man kan jo da håber hvis der er tavle på at der er avlet lidt mere med hovedet end med r*ven.

    At avle på en aggressiv hund, som ofte sker ved tavleløs avl af potente racer, er bare huld i hovedet. Det er dette Tavle påbuds forkæmperne håber på vil udrydde det værste. Da den slags jo er arveligt.

    Nåh ja og så det med at seriøse opdrættere ikke sælger til hvem som helst hehe


  • #17   15. jul 2012 Ved slet ikke nok om liste hunde racerne, men kan da læse mig til at der er en del racer der bestemt ikke skal i de forkerte hænder, og at man skal vide hvad man har med at gøre hvis man anskaffer sig en.

    Jeg er en langsom tænker smiley så skal lige ha tingene ind og vende inden jeg kan danne mig en mening.
    Men læser med stor interesse hvad i skriver smiley


  • #18   15. jul 2012 Housebuster: Du har ret. Problemet er bare politiet ikke har tid.

    Derfor jeg kan lide ideen med et dyrpoliti


  • #20   15. jul 2012 NU skriver jeg lige spørgsmålet som Calles moar svare på."hvad skal et tavle påbud hjælpe egenkøns aggressivitet?"
    for det blev slettet før,


  • #21   15. jul 2012 Tavle tvang vil være svært at indføre.
    Hvilke tavler skulle være gyldige?
    Hvilke avlskrav skal være lovpligtige?


  • #22   15. jul 2012 men tak fordi du kalder mig trunte -_- en hund er sq da hvad man gør den til?? jep forsat go aften,

  • #25   15. jul 2012 Politiet kan bare få de ekstra ressourcer. Det er selv finansserende med de bødetakster der er indført.

  • #26   15. jul 2012 Mener nu ikke Maj-Britt kaldet dig en trunte. Føler du dig ramt siden du siger sådan?

    Jeg læste hendes indlæg som værenede generelt ikke lige nødvendigvis møntet på dig.


  • #27   15. jul 2012 Konkurrence lovgivningen vil gøre det svært (læs umuligt) at give DKK monopol.
    Og tavle tvangen bliver vel nødt til at gælde alle hunde. Ellers er der samme problematik som med raceforbudene.


  • #30   15. jul 2012 Kathrine Det er et ret nemt regnestykke. Divider en politibetjents løn med bøder h*n kan udskrive. Så vil du finde at h*n ikke skulle udskrive mange for at betale sin egen løn plus lidt til udstyr.
    Det eneste problem er, den måde budgettet for politiet er skruet sammen på.


  • #31   15. jul 2012 Helt enig med en hund IKKE er hvad man gøre den til - rent genetisk talt.

  • #32   15. jul 2012 Vil nu også sige at en hund ikke bare er hvad man gør den til. Havde jeg ikke gået til træning med Emmi, snakket med erfarne hunde folk, spurgt om råd så flere sikkert er blevet godt trætte af mig og læst og læst så tror jeg ikke at Emmi var blevet den hun er i dag. Har erfaret at det ikke bare er lige til, at have hund og for mit vedkommende har det krævet meget arbejde - især fra min side.

  • #33   15. jul 2012 en hund er ikke hvad man gør den til!!

    du kan heller ikke træne jagt instiktet væk fra en jagthund.. sådan er racen!

    dem der tror en hund er hvad man gør dem til, er dem der IKKE bør have en muskelhund!!


  • #34   15. jul 2012 Maj-Britt, tavle påbud kan for det første ike lade sig gøre p.g.a det House skrev, dernæst så vil jeg gerne se bevis for at Trunte eller Brian ( sorry misbrug af navne) ikke køber en hund til 10.000 , de tjener også penge på den ene eller anden måde, For det tredje så er det ikke kun Trunte og Brian der er uansvarlige hundeejere til de potientielle farlige racer.
    For det fjerde så kan man ikke pålægge en opdrætter at kunne gennemskue hvem der er Brian, Trunte eller "bare " uansvarlig og hvis man pålægger dem ansvaret ( tror ikke de seriøse vil påtage sig dette) så skal de jo også kunne straffes hvis de ikke vælger rigtigt, man kan jo ikke give dem beføjleser uden ansvar og konsekvenser. Og opdrættere er jo ikke over mennesker smiley
    For det femte så er alle udstillingskrav, og sundhedskrav hos visse racer borte , hvilket man godt kunne fristes til at tro at der kommer flere useriøse opdrættere på banen, skal de så have samme beføjelser som de seriøse ?


  • #35   15. jul 2012 Ups glemte lige
    For det sjette, hvad skal man gøre med ups kuld ?


  • #36   15. jul 2012 Tavle tvang ville helt sikkert reducere antallet af bidskader drastisk.
    Men det vil også begrænse mange menneskers frihed. Og det er altid en overvejelse om, hvor meget frihed man vil afgive, for at få lidt større sikkerhed.
    Desuden vil det gøre det dyrere for mange at være hundeejere.


  • #37   15. jul 2012 Hundekørekortet skulle jo indeholde flere ting som velvære og trivsel. Alle der har hunde burde tage på et kursus som kunne udvides til de forskellige typer hunde. Jeg Ville for min del gerne tage på et kursus for at lærer mere om den type hund jeg holder i mit hjem jeg synes da det er enormt spændnende og at man ung som gammelt altid kan lære nye ting. =) Men det er svært at lave en lov der ikke straffer de forkerte.. smiley

  • #38   15. jul 2012 Så ville den lovpligtige race udvidelses del for de mindre racer bliver noget der ligner 1 sted i landet 1 gang om året. Vil det så sige man kun må købe hvalp når man har mulighed for at rejse f.eks fra Gedser til Skagen? Og kan man så kun købe hund op til sådan et kursus start? for hvalpen/hunden skal vil med til den praktiske del

  • #39   15. jul 2012 Nåh ja og hvad så hvis man dumper. skal man så aflive hunden?

  • #40   15. jul 2012 Synes sku det er noget latterlig noget.. Sker der flere eller færre bid skader efter loven kom? I dont know.. Og tror det er de færreste der egentlig ved det.. Skete der mange bid før loven af muskelhunde? Ja nok lige så mange andre bid af andre racer!! Men jeg ved efter at have snakket med 3 dyrlæger så er det ifaktisk ikke muskelhundene de har problemer med.. Det sker tit at dyrlægen bliver bidt af en hund.. Jeg snakkede med Charlotte som er dyrlæge i Give og hun fortalte hun aldrig var blevet bidt af en muskelhund men en del andre racer og dagen før det var hun blevet bidt af en schæfer..
    Men det er jo ikke noget man hører om? Det er heller ikke interessant for aviserne at en mand er blevet overfaldet af en labrador eller af en Sankt br. Som taget som eksempel..
    Jeg synes loven er noget lort.. Jeg synes også at det er noget lort at muskelhunde nogle gange ender Hos den forkerte ejer for det går ud over andre! Jeg synes også det er noget lort at mange tror de en dag vil tænde af og slår ihjel og de ALLE har eget køns aggression men jeg synes faktisk at de ligner alle andre racer der findes med det gode og det dårlige..

    jeg synes også det er noget lort at hver gang der skal snakkes om muskelhunde så er det negativt og hvis der er en tråd som er positiv om muskelhunde så er der en del folk som piller det ned igen..

    Jeg er ked af at folk kun hører om det negative hele tiden smiley


  • #41   15. jul 2012 Jeg mener jo man skal tage et kursus før man kan købe sig en hvalp eller en voksen hund for den sags skyld. Men det er jo bare min mening. Brugte jo selv over 1½ år på at undersøge om min race før jeg kiggede på en hvalp og tog til div. udstillinger og stævner samt træf med avlere og ejere inden jeg udvalgte min hvalp og at den var gammel nok til at blive hentet. Jeg synes da det er enormt spændende.. smiley

  • #43   15. jul 2012 Fedt maj britt

  • #44   15. jul 2012 Nu er det jo sådan at dyrlæger agere forskelligt alt efter hvilken type hund de har inde. Lur mig om de ikke er mere påpasselige når de ved bid kan koste en hånd, end de er over for en de ved højest kan give et om end smertefuldt bid i en finger som kan sys.

    Det ved jeg da de dyrlæger jeg har arbejdet med var. Mon ikke alle andre er ligeså?


  • #45   15. jul 2012 Calle: jo det tror jeg er rigtigt... Men nu er der jo også andre racer som har et kraftig eller mere kraftig bid som ikke lige er en muskelhund

  • #46   15. jul 2012 Alle Labber er utroligt aggressive og de overfalder og lemlæster dagligt andre hunde. Til alt held har Labberne gode forbindelser indenfor medierne, så alle deres blodige overfald bliver dysset ned eller fortiet smiley


  • #47   15. jul 2012 DET er der men nu er dyrlæger vel forhåbentligt (i hvertilfælde de gode) ret gode til at læse hund og ejer. Så dem bliver de nu nok heler ikke bidt af særligt tit.

    PS: Dem der oftest blev bidt på klinikken dengang var faktisk os assistent. Det var nemlig os som holdt og kom tæt på hundens tænder.
    I de år jeg arbejdede der blev ingen af dyrlægerne bidt, men det kan du bande på jeg gjorde. Og det gjorde den anden assistent også. Dengang var det nemlig meget upopulært hvis dyrlægen tog mundkurv frem.


  • #48   15. jul 2012 Calle: men så ved du vel også at det sker dagligt at dyrlæger bliver bidt af hunde smiley

  • #49   15. jul 2012 Får sikkert rykket hovedet af nu. Men de hændelser jeg tænkte på var nu ikke bid ulykker hos dyrlægen, men de umotiverede "overfald" man en overgang hørte så meget om.
    Der var noget med en kvinde der blev overfaldet i sin egen have og en hest der blev skam bidt - den slags ulykker..

    Lige til info er ude på at provokere nogen smiley


  • #50   15. jul 2012 næh det gør jeg jo så altså ikke hehe

  • #51   15. jul 2012 Tja.. Min genbos Rottweiler og Amstaff er da lige blevet skudt af politiet efter overfald på en 3. hund, da de var stukket ud af haven. Tror nu også, de mest blev luftet i deres have.

  • #52   15. jul 2012 Hesten, der måtte aflives pga bid, var da af en DSG..

  • #53   15. jul 2012 Alfisten: hvor boer du da henne af?

    Mette: det tænkte jeg nok


  • #54   15. jul 2012 Så tror da fanden de bliver aggressive, hvis de aldrig kommer ud af haven..

  • #55   15. jul 2012 Helle: godt der skete noget ved det.. Men det burde der sku ved alle racer

  • #57   15. jul 2012 JC dengang jeg var aktiv som assistent (22 år siden) var "problem børnene" her hvor jeg bor Schæfer. Rotte og rød cocker.

    Tro mig INGEN heller ikke assistenter blev ever bidt af dem. For der tog man ikke de samme chancer. Derfor kan du ikke bruge den "statistik" til ret meget)


  • #58   15. jul 2012 Calle: så ikke det nederste du skrev smiley
    Men det var bare hvad jeg fik at vide fra hende i Give og inde i Vejle ved Pedersen af dyrlægerne..


  • #61   15. jul 2012 Det som sker, er at medierne IKKE slår ethvert angreb op på forsiden. For et år siden, hvis dette havde været en - kald det hvad du vil hund - der havde gjort dette, så havde det heddet: kamphund flår grævlingehvalp ihjel, og i kunne have læst det på forsiden af min. Ekstra Bladet. Folk havde stormet op fra stolene, og råbt: skyd lortet, eller det der var værre.

    Nu er det "bare" såkaldt almindelige hunde, og alt er hermed tilladt, Ingen overskrifter, det betaler sig jo ikke for pressen, ingen penge i den kasse og ingen politisk effekt.

    http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-51817271:hunde-dr%C3%A6ber-gr%C3%A6vlingeunge-i-rold-skov.html?fbs


  • #62   15. jul 2012 Alternativt kunne man vel også lave et påbud om mentaltest?

  • #63   15. jul 2012 Stakkels hunde som bare bliver lukket ud i haven!

  • #64   15. jul 2012 jeg er imod loven.
    jeg syntes i stedet for et forbud burde man lave et "Kørekort" til bestemte hunde racer, eller evt kurser som skulle være lovpligtige at deltage i.
    men som du siger ja, efter loven er vedtaget høre man aldrig om bid eller noget selvom antallet af Amstaff,pitbull, ambull ovs er steget voldsomt siden forbudet, det er kun fordi medinerne ikke længere intrasere sig for det, og får dem til at lyde farligere end de er.


  • #65   15. jul 2012 Alfisten: mener du ikke det er synd for de hunde som kun bliver lukket ud i haven og det er det eneste sted de oplever gennem dagen?

  • #66   15. jul 2012 nå da er de ligefrem "steget voldsomt siden forbudet"? den statistik vil jeg gerne se for det er helt nyt for mig.

  • #67   15. jul 2012 jeg har ikke nogen statistik udover mine egne øjne, man ser langt flere muskelhunde nu end man gjorde før forbuddet.

  • #68   15. jul 2012 ikke her hvor jeg bor, tværtom

  • #69   15. jul 2012 måske fordi du sidder på HG dagen lang smiley

  • #71   15. jul 2012 Der er nu også en del boligselskaber, der ikke vil have folk ind med Rottweilere. De må ikke engang komme på besøg i bebyggelserne.

  • #72   15. jul 2012 ikke hvor jeg kommer fra smiley

  • #73   15. jul 2012 Ser dem også meget sjællent her hvor jeg bor - måske pga byens størrelse smiley

  • #74   15. jul 2012 Og selvfølgelig også en del andre racer, der ikke er på forbudslisten.

  • #75   15. jul 2012 Ja nu bor jeg i Glostrup det er da rart at vide de samme iagttagelser er gjort lige ved siden af. Det må jo så vise jeg IKKE sider på HG hele dagen. Flot kommentar i ørigt

  • #77   15. jul 2012 Alfisten: så må du vel kende en del der har muskelhunde ? smiley



  • #78   15. jul 2012 Housebuster: Misforstå mig ikke... Men hvor har du de tal fra? Dem vil jeg super gerne have en kilde på smiley


  • #79   15. jul 2012 øhh hvis det er Houses indlæg helt tilbage i starten om bøde kontra løn. Så findes den slags statistiker for andre slags bøder. Trafik bøder f.eks er jeg sikker på du kan finde noget på.
    Derudover er det jo sådan set bare simpel hovedregning... gosh jeg er enig med House om noget 8-)


  • #80   15. jul 2012 Hmm mon ikke vi kan konkludere at loven har hjulpet i et vist omfang?
    Kan godt se at der er mange ansvarlige hunde ejere der også bliver ramt, og trods alle de gode forslag folk er kommet her i tråden til en forbedring eller ændring af loven, er det nok ikke sådan lige til at lave om på.
    Tror dette vil være en evig kilde til diskussion.
    Tak for alle jeres svar, hat læst det hele med stor interesse.


  • #81   15. jul 2012 Ida hvilke tal vil du gerne at jeg deler kilden til?
    Jeg har lænet mig op af en del statistikker idag.


  • #82   15. jul 2012 Argumentet med tavle påbud og ovenikøbet kun FCI holder ikke , det er monopol og dermed forbudt,.. heldigvis. Forøvrigt så vil jeg meget gerne have en frihed til at vælge hvilken hund jeg køber og fra hvilken kennelklub, det mener jeg godt jeg selv kan styre.
    En mental test af visse racer som den de har i Tyskland ville måske være en ide, denne mental test er ikke som dem vi kender herhjemme men mere detaljeret og med andre tests af både hund og ejer.


  • #83   15. jul 2012 Housebuster: Nåå ja undskyld...
    Det var dem med hvor mange bidskader der krævede behandling om dagen..
    Jeg så godt der ikke var fra 2011 endnu smiley


  • #84   15. jul 2012 OK.
    Det kræver lidt regning. Men man fører statistik over 12% af skadestuerne og der er 5-600 bidskader på dem.
    http://jm.schultzboghandel.dk/upload/microsites/jm/ebooks/bet1514/bet/kap05.html


  • #85   15. jul 2012 Bare et spørgsmål til dem der mener DKK skal være eneste gyldige stamtavle - Skal man så ikke kunne få hunde fra udlandet mere? De har jo ikke dansk kennel klub stamtavle.. Eftersom de ikke er danske...

    Tænker bare, min har stamtavle i ISDS, og det finder jeg ligeså godt som DKK...


  • #86   16. jul 2012 Så vidt jeg kan se, bliver der her i tråden skrevet; hunde med DKK og FCI tavle (import hunde)

  • #87   16. jul 2012 Maj britt skrev FCI stamtavler. Så import fra et andet FCI eller FCI relateret land ville være lovligt.
    Så det ville betyde at du skulle have en DKK stambog, eller en KC stambog hvis den er fra england.
    Mickey Mouse stamtavler ville gøre det umuligt at administrere.

    Jeg støtter ikke Maj Britts forslag!


  • #88   16. jul 2012 Jeg støtter så heller ikke Maj-Britts forslag, men
    House du der er så god til statestik smiley findes der statstikker på om disse hunde der har angrebet har stamtavle og i så fald hvilke stamtavle ??


  • #91   16. jul 2012 Så vil jeg våge den påstand at det kan lige så godt være hunde med stamtavle der bider som uden eller med den "forkerte" stamtavle. Man er lidt tilbøjelig til at konkludere at det nok er en amstaff blanding, selvom der står eks Rottweiler og man overvejer ikke om den Rottweiler faktisk har DKK tavle eller den FB der er en enden tråd om herinde. Det er der faktisk ingen af os der ved, derfor ville et tavle påbud aldrig hjælpe man kunne tværtimod måske forestille sig indavl fra useriøse opdrættere der ser en mulighed for at tjene mange penge, hvis DKK og FCI fik monopol, hvilket de aldrig ville få med vores lovgivning i EU.

  • #92   16. jul 2012 Der har faktisk været en artikel inden forbuddet, hvor det fremgik, at Amstaff med stamtavle stod for en meget lille af bidepisoderne ift. amstaff uden tavle.

  • #96   16. jul 2012 Vil et tavlepåbud ikke fungere akkurat på samme måde som den nuværende lov? De ansvarlige er jo ansvarlige - lov eller ej - og de ligeglade er... ligeglade.

  • #99   16. jul 2012 Maj-Britt

    I min verden var der også tavler på alle hunde og alle interesserede sig for hvad deres hund indeholdt fra fødslen, men DKKs tilbagegang og antallet af tavleløse - blandinger og "ægte" - viser jo tydeligt at det ikke er en ret stor procentdel af hundeejerne der er enige. IMO er et tavlepåbud ikke muligt når så stor en del af hundeejerne mener at tavlen er "et fint papir for snobber".
    Selv malkekøer bliver udvalgt til avl mere omhyggeligt end hunde der skal fungere i en familie i mange år...


  • #101   16. jul 2012 Krumme, nej jeg er ikke naiv smiley men da vi ikke ved om disse angribende hunde har tavle eller ej så kan ingen af os jo vide om et tavle påbud ville hjælpe, I tror det men I har intet bevis.
    Indavl eller linje avl måske forkert udtryk af mig , sorry jeg mente at useriøse avlerer kunne fristes til at avle på mindre gode hunde for at tjene lette penge, det ville jo være let da udstillingskravene er væk og også sundhedskravene i nogle racer.
    Maj- britt der er sikkert mange ad de 2161 der ikke har stamtavle, men hvor mange af den bider mere end andre hunde ???
    og dit forslag med tavlepåbud for alle racer er urealistisk det kan ikke lade sig gøre med den monopol lovgivning vi har så dit forslag kommer aldrig igennem uanset om det så havde flertal i DK, derfor må vi finde på forslag der kan gennemgøres smiley
    Stine Enig og derudover fratager det os retten til at vælge, hvilket er en begrænsning af vores frihed ... hvad bliver det næste,, vi lever i et frit land .


  • #103   16. jul 2012 Men Krumme hvordan skal man udpege hvilke racer der skal rammes af tavle tvang?
    Og hvordan skulle man kunne håndhæve sådan en lov, når det ikke er videnskablig muligt at bevise hvad et gadekryds indeholder?


  • #106   16. jul 2012 Er der en delstat i Tyskland der har tavle tvang?
    Har Frankrig tavle tvang?
    Hvilke stamtavler er anerkendte?
    Begge lande er medlem af EU så de har samme konkurrence lovgivning som os.


  • #109   16. jul 2012 Restriktioner eller tavle tvang?
    Og der er kommet meget forkert information frem om udenlandsk lovgivning herinde og mange andre steder.


  • #112   16. jul 2012 Krumme, sorry, jeg tror jeg har blandet dig og Maj-Britt sammen. Tavle påbud på nogle racer kan jeg godt se en ide med og en mentaltest.
    Læste din link og det var måske ikke så dårlig en ide smiley


  • #114   16. jul 2012 Og den tysk kan sikkert også bruges, jeg kan specielt godt lide bøde størrelserne og konsekvenserne.

  • #115   16. jul 2012 Den franske lov er egentlig en variation af vores gamle og andre landes forbud mod pitbulls.
    På den måde kan man sige at vi idag har tavle tvang på racer på positiv listen.


  • #116   16. jul 2012 Man skal lige være obs på at den tyske lov der har været fremme herinde og på FB ikke findes i den virkelige verden.

  • #117   16. jul 2012 Ja men de har hårdere konsekvenser og kontrol , hvis de altså følger deres egen lov smiley man skal jo forbi rådhuset og få en godkennelse.
    Vores lov har jo først konsekvenser hvis man bliver anmeldt, jeg mener der er ikke mange der bliver tjekket ellers og konsekvenserne herhjemme kan selvfølgelig være store følelsesmæssigt herhjemme men ikke økonomisk, og man kan hvis man er kold, bare skaffe en ny hund i morgen.


  • #118   16. jul 2012 Fuldt ud enig med Mai-Britts første indlæg, vil dog sige i den forbindelse så mener jeg det også burde blive lovpligtigt med det begynder kursus der allerede findes.

    Man hører jo at mange af dem der frivilligt har taget det kursus skifter til anden race end den de havde i tankerne, og andre finder ud af de slet ikke skal ha hund.
    Om man kalder det for hundeførekort eller hvad det er for som sådan lige meget, men så kan folk i hvert fald ikke komme at sige at de ikke var oplyst om diverse ting.


  • #119   16. jul 2012 House, min nabo har boet mange år i Tyskland og hendes Riesen skulle til mental test da de flyttede til Tyskland selvom den var 8 år, I nogle delstater har de denne test for alle hunde over en vis størrelse ( mener det er omkring 40cm ) og de har også en hundeskat , større for store hunde end for små. Desværre kan jeg ikke huske delstaten hun boede i , men det var i syd Tyskland og ca 3 år siden.

  • #120   16. jul 2012 Kunne man forestille sig at en lov lignende den der er om registrering af heste, kunne bruges i hunde verdenen?


  • #122   16. jul 2012 Vi har da DHR allerede.

  • #123   16. jul 2012 Ja det er rigtigt, men er det ikke langt fra alle hunde der er registreret?

    Uanset hvordan en forbedring eller ændring af loven skulle kunne føres ud i livet, vil det være et kæmpe stykke arbejde..


  • #124   16. jul 2012 Maj-Britt

    JO! Det er skræmmende!!! Ligegyldigheden med hvilken hunde bliver sat i verden og med hvem de bliver solgt videre til er virkelig foruroligende - fri mig for den slags "hundeelskere"!

    Selv om de er i undertal, så er der jo også mindre gode opdrættere i alle organisationer, dem der er ligeglade med tavlen nu, ville ogå være ligeglade efter et tavlepåbud smiley Og der skal nok være mindre ansvarlige mennesker der ville begynde at opdrætte med tavle hvis der blev et større marked (Brian og Trunte) for det


  • #125   16. jul 2012 Tine, nej ikke alle er registreret og mange er registreret under underlig race, min egen stå som Malteser som primær race og længere nede sekundærace pudel , dette selvom der stod blanding Maltipoo ( malteser og toy pudel på attesten jeg sendte ind)
    Jeg tror man kan skrive hvad man vil, de tjekker jo ikke hunden derinde.


  • #126   16. jul 2012 Mamma

    Men jeg ville jo ønske at alle opdrættede med omhu OG med tavle! Man skylder vores firbenede venner at gøre sit hjemmearbejde ordentligt.


  • #127   16. jul 2012 Det vil selvfølelig også være et kæmpe stykke arbejde, hvis de skulle have et pas lignende det heste har. Ved hestene skal dyrlægen ud og bese hesten inden der kan udstedes pas. Mener helt bestemt man får en bøde, hvis man får en hest aflivet og hentet af daka hvis hesten intet pas har.

  • #128   16. jul 2012 Jeg er helt enig i at man skylder sin hund det bedste, men da der ikke findes hverken sygedom statestikker eller bide statestikker hvor man kan læse om den ene eller den anden gruppe er bedre, så er jeg meget imod at man indfører monopol, dette gælder alt ikke kun hunde smiley og desuden så findes der selvom de er i mindretal faktisk opdrættere af blandinger der bruger tavle hunde og tjekker præcis lige så meget og så godt som tavle opdrættere gør.
    Dog er jeg tilhænger af at visse racer burde have tavle påbud ( kun for at minimere de dårlige blandinger) og jeg mener også at man kan stile andre krav til visse racer, som man gør i Tyskland og Frankrig ( se link) og måske et hundekørekort / licens til disse racer. I virkeligheden ønsker jeg denne licens / kørekort til alle nye hundeejere og en hundeskat der kan delfinanciere et hundepoliti / hundesocialkontor. Dette tror jeg desværre bare ikke er realistisk men nok mere realistisk end tavle påbud for alle racer.
    En tavle er kun noget værd i mine øjne hvis man tjekke det der ligger bagved, altså på hundewebben og så længe kennelklubberne ( læs DKK) går i den modsatte retning ved at tage udstillingskravene væk og nogle racer ikke har sundhedskrav så bliver det vigtigere at tjekke dokumentationen for stamtavlen,


  • #129   16. jul 2012 Tine hvad er det du mener hestepas kan gøre som DHR ikke kan?


  • #130   16. jul 2012 Ved ikke om det hjælper noget med et pas, men ideen i at det er en dyrlæge der skal udstede det og at man ikke bare selv sender papirene er vel en forbedring?

  • #131   16. jul 2012 Hvad skulle en dyrlæge checke inden hunden skulle kunne registreres?
    Og hvordan kan det reducere farlige hunde?


  • #132   16. jul 2012 Det er da immervæk en udgift at skulle have dyrlægen til at udstede et såkaldt pas, mon ikke det ville sortere nogen fra hvis det blev lovpligtigt?
    Har ikke løsningen, og som jeg skrev i starten af tråden ved jeg ikke nok om emnet derfor jeg spurgte om jeres mening..


  • #133   16. jul 2012 Spurgte egentig også bare om det kunne være en mulighed med et sådan pas.

  • #134   16. jul 2012 De hunde jeg har importeret er blevet registreret hos dyrlægen. Jeg viste faktisk ikke at man kunne gøre det selv.

  • #135   16. jul 2012 Prøv og læs side 5-6 i det her.
    Der kan man se at antallet af bid er steget de fleste steder.

    http://www.fairdog.dk/elements/documents/research/undersogelse-juli-2011.pdf


  • #136   16. jul 2012 Bitten hvem har udvalgt hvilke bid der skal indgå i den undersøgelse?


  • #139   16. jul 2012 Mamma

    Jeg er heller ikke for et monopol, jeg ville ønske at folk var ansvarlige nok til at opdrætte ansvarligt uden.
    Og er enig i at sålænge der ikke er dokumentation, så er det svært at lave love der gælder den ene eller den anden race smiley de ville jo kun bygge på formodninger og fordomme - akkurat ligesom den nuværende lov.


  • #140   16. jul 2012 Krumme

    De behøver ikke engang være tigrede for automatisk at høre under "kamphunde", den har mine skam også fået skudt i skoene flere gange.


  • #143   16. jul 2012 Er også flere gange blevet spurgt om Emmi var en kamphund..
    Nææ hun er en mere en klovn med krudt i nummeren..


  • #144   16. jul 2012 Maj.Britt Hold da fast, en gang useriøs undersøgelse.
    Hvorfor er den useriøs, den giver da et billed af hvilke hunde det er, selvom blandingshunde kategorien har stor spredning. Hvordan ville du elleres lave en undersøgelse ?


  • #146   16. jul 2012 Mamma prøv at se på hvordan data er indsamlet.
    Og mængden af data i forhold til det samlede antal hundebid.


  • #147   16. jul 2012 Krumme

    Jeg er endda blevet fotograferet i smug, jeg blev også spurgt om min nabos DSG/FB var en kamphund - den vejer måske 8 kilo smiley

    Jamen er han ikke bare en kamphund i julemands-kostume?


Kommentér på:
Liste hunde

Annonce