{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
934 visninger | Oprettet:

*Jensen* .
*Jensen* .
Tilmeldt:
15. sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91

Fortæl lidt om Cavalieren {{forumTopicSubject}}

Vi har nogle bekendte, der overvejer Cavaier.. Nok mest fordi de kun har hørt godt om den, og det er jo også bare rigtig fint.

Det fik mig dog til at tænke lidt for jeg synes ogå kun at jeg har hørt den beskevet som nærmest den mest perfekte race i verden God til beyndere, god til børnefamlier, nem at opdrage, ikke noget helt vild motionsbehov osv., osv.

ER det bare den mes perfekte hund eller er der noget, de bør have med i deres overvejelser? Nogle sygdomme de skal holde godt øje med, noget den ikke vile trives med, nogle særlge behov den måtte have? Noget de skal være obs på, når de skal vælge kennel/hvalp?

Alt inut er velkomment, så ja.. Fortæl bare hvad du ved, og hvad du synes samt hvad dine egne erfaringer med racen er smiley

Og et lille P.S. Hvilket prisniveau skal man regne med? Ca. 10.000 eller ??


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • I need a certified electrician to fix my socket where the stove is to be connected. 1.250 kr.
  • Opsætning af fjernsyn 550 kr.
  • TV2 kanaler virker ikke 1.149 kr.
  • Rengøring af hele lejligheden 250 kr.
  • Handyman - boreopgave (gardinstænger, hylder) 600 kr.
  • Toilet virker ikke 3.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Fortæl lidt om Cavalieren
  • #1   16. jan 2012 Der er en del skavanker i racen, som man skal have for øje.
    http://www.hundegalleri.dk/for_messagedetail.aspx?msg_id=493069


  • #2   16. jan 2012 Man skal også huske på, at selvom racestandarden fortæller hvordan den skal være af sind, så er der hunde, som skiller sig ud fra mængden.. Hvis de f.eks har forældre med dårligt sind, kan det gå igen i hvalpene.. Og det kan være svært at mærke på en 8-10 ugers hvalp smiley

  • #3   16. jan 2012 Som Julie P skriver, så er der en del skavanker i racen!! Læs om racen, og I vil også finde ud af det.
    Min søster og svoger har en sådan race. En rigtig sød lille hund! Dog er den lidt svær at opdrage på, gør meget og stikker af hvis den ser fugle! Men ja, man kan jo aldrig vide sig sikker når man køber hund! Men held og lykke med det :o)


  • #4   16. jan 2012 Men ud over at der er mange sygdomme, så er det bare en dejlig hund. Kærlig og hyggelig. Måske lidt forsigtig og meget blød

  • #5   16. jan 2012 Jeg vil sige at man skal være yderst kritisk med hvor man køber, både i forhold til sundheden og temperamentet. CKC én er jo blevet en modehund, der avles på alt hvad der bare ligner og diverse hundehandlere og hvalpefabrikker har taget den til sig.

  • #6   16. jan 2012 Hejsa;-). Min CKC bliver snart 2 år, og det er den mest fantastiske hund!! Jeg har før haft langhåret Collie(2 stk), Labrador, og Samojede. Denne lille hund er bare noget helt for sig. Han er lydig, meget nem at opdrage, meget tillidsfuld osv....kun godt!!! Han er aldrig stukket af, gør kun hvis der er hunde i nærheden der "snakker". Vi fik ham fra en opdrætter, hvor hvalpene var i stuen, sammen med familien, 2 små børn og de voksne hunde. Så han var vant til alle daglige lyde osv. Jeg er dagplejer, så han er aldrig alene længe af gangen, hvilket jeg tror er meget vigtigt for en lille hvalp, jo mere ejeren kan være sammen med hvalpen, jo bedre voksen hund får man!
    Ang. sygdomme så er det de færreste racer der ikke lige har et lille "obs"
    Allergi, øjenproblemer, hofteproblemer eller et eller andet der ligger til racen!!! Hvis man sørger for at ha dokumentation for at forældrene er hjerteskannet, der kan vist også være noget med knæene, som er arveligt, tjek hvordan forældrene er sundhedsmæssigt.


  • #7   16. jan 2012 Pia: nu er det ikke et lille "OBS" som er med cavalien. Der er krav om hjertescanning, DNA-test for Curly Coat Syndrom (CCS) og Episodic Falling Syndrom (EFS). Og racen døjer også med patella og skal øjenlyses. Og racen er derudover kendt for at have for små kranier.

  • #8   16. jan 2012 Svær at opdrage, er så ikke min erfaring, det har været ren fornøjelse, og han elsker at lære, og opfanger som et lyn...

    Ja, fugle instinket, det kan tage over, derfor vil jeg være noget varsom med at slippe løs i ikke indhegnede områder :o)

    Vi har været uheldige, og der noget man skal have med i sine overvejelser, jeg har gjort et stort fodarbejde, og han er fra linjer der er scannet uden anmærkninger, han er selv blevet scannet som 2 1/2 års uden anmærkninger, og aligevel fik han i en alder af 5 år konstateret dårlig hjerte... Har snakket med specialister på området der har fortalt, ja man står bedre med scannet linjer, men man kan aldrig være 100 % sikker, der skal vi stadig nogle år ud i fremtiden, og endnu er de ikke sikre på at få bugt med det...

    Men for p hvor vil jeg ikke være foruden, mage til lækker lille racer skal man kikke længe efter, det er en stor hund i en lille hunds krop:o)og på mange måde helt menneskelig..

    Pelspleje skal de altså også ha´med i tanker, min. 2 gange ugentlig skal der børstes, ellers får man et filter helved og det gør altså ondt på hunde!


  • #9   16. jan 2012 Vi har to cavaliere og de er virkelig vidt forskellige..
    Vores ældste på halvandet år, løber også efter fugle osv, og vi kan ikke slippe hende løs på områder uden hegn... På trods af meget træning!

    Vores anden cavalier er 8 måneder og hun lystrer indkald perfekt, g hun får lov at løbe uden snor når vi er steder hvor det er tilladt..

    Ellers er de begge to utroligt lærenemme!
    Der skal ikke mange gentagelser til før kommandoen sidder...
    Jeg har dog erfaret at nogle cavaliere godt kan være meget livlige og også lidt sky/nervøse...


  • #10   16. jan 2012 cavalierne er en fantastisk hund.
    de er nemme og søde.
    de KAN have tendens til at være lidt nervøse, så det er vigtig med en ordenlig socialisering, både fra opdrætter og dig selv.
    men huske man dette, får man en super hund.
    de er nemme at træne, og er faktisk ret gode til både lydighed og agility.

    det er ikke udelukkende en skøde hund som mange tror. i gamle dage blev de brugt til jagt.
    det er en aktiv hund, som har brug for motion og træning. men dog ikke mere end at de passer fint i en almindelig aktiv familie.

    og så elsker de fleste at putte og hygge, og elsker deres ejer:)

    med sygdomme er det vigtig at være kritisk med hvor man vælger. forældrene skal være hjertescannet, PL testet, øjenlyst og DNA testet smiley


  • #11   16. jan 2012 sky/nervøse...
    Så er opdrættet gået galt, det er så langt fra hvordan en Cavalier skal være, som det kan komme...


  • #12   16. jan 2012 M&R min erfarring er at folk pussenusser dem for meget, og derfor bliver de nervøse for nye ting. vil ikke sige sky/bange, men tilbage holden. og ja, de fleste af dem, er også fa SKOD opdrætter, hvor de har boet i en stald og bare været der til 8 uger.

    sådan var min Milo, det har været en kamp at få ham til ikke at være bange for alt ting. fordi han kom fra et sted hvor han ikke blev snakket med eller oplevet noget før han blev 8 uger og flyttede hjem til os.

    han havde aldrig gået på græs, og aldrig været ude, han var bange for ALT.
    heldigvis er han er normal hund i dag smiley men det var hårdt arbejde.


  • #13   16. jan 2012 nej pylret er nok et bedre ord end nervøs smiley

  • #14   16. jan 2012 Ja pyldret kender vi heller ikke til, når vores ser sig selv i spejlet så ser han uden tvivl en hund på str. med en rottweiler, det er da den attitude han render rundt med ihvertfald :o)

  • #15   16. jan 2012 Michelle - inden vi skulle købe vores Zoe var vi på besøg ved flere opdrætter, for at finde det helt rigtige sted og den helt rigtige hvalp..
    Og jo, nogle cavaliere kan være direkte nervøse! Bange for høje lyde, bange for for hurtige bevægelser osv. Men det har også meget at gøre med generne... Og selvfølgelig også socialisering..


  • #16   16. jan 2012 Prinsesse Zoe .

    Det har i høj grad noget med gener, og så er det de forkerte gener der er brugt, for det er altså ikke en Cavaliers natur at være sky,bange eller pyldret..

    Desværre de ting der ofte følger med når en race bliver popurlær :o(( Alt for mange uden forstand begynder at avle og på dyr der aldrig skulle være avlet på..


  • #17   16. jan 2012 Mr her hjemme fejler selvtilliden heller ikke noget da. Cuba "banker" min mors schæfer, når hun har lyst:) eller det vil sige at når asti lægge sig ned i leg, så får hun et lille vuf og så går cuba derfra med høj hale:)

    Tilgengæld er de pylret på den nåde, at hvis jeg nu rr lige ved at træde på en hale eller noget, så piver de højlydt..det kunne jo være det ville komme til at gøre ondt om lidt;)

    Zoe, det lyder ikke som nogle særlige gode steder i har været:(


  • #18   16. jan 2012 Ja, det er bare den mest perfekte hund :oD

    Nem nem nem nem... Men den er jo altså ikke opdraget fra fødslen. Den er lærenem, arbejdsvillig og behagesyg - den kan ligge i sofaen, men NYDER at arbejde (agility, lydighed, jagt mv.), men selvfølgelig skal alting læres.

    Der er ikke den store modvilje i en cavalier og derfor plejer jeg egentlig at sige, at det er hip som hap, om man vælger han eller tæve.

    Det skal dog siges, at cavalieren IKKE har opfundet den dybe tallerken ;o) Jeg siger gerne, at det er den perfekte soldat - den gør hvad man giver den besked på og finde ikke på ret meget selv :o)

    Som flere skriver, skal man være obs på en række sygdomme (særligt hjerte, knæ, øjne), men det er ikke noget, der bør afskrække én fra, at anskaffe en cavalier, når bare man gør sit hjemmearbejde og finder en god opdrætter.

    Temperamentet og også nævnt ovenfor og også her skal man vælge sin hvalp med omhu - der bliver desværre avlet på alt for mange nervøse hunde og en hvalp efter sådan en hund skal man undgå. Man få meget viden ved, at besøge opdrætteren og se de andre dyr i kennelen - gerne før hvalpene er født!

    Skriv gerne en pb, hvis der er noget mere specifikt du vil vide!


  • #19   16. jan 2012 M&R . - præcis... Man skal virkelig have hjernen med, inden man vælger det sted man vil købe sin hvalp!

    *jensen* - inden de køber en hvalp, skal de se sundhedspapirene på hundene... Især hvis de ikke kan komme på hundeweb og se resultaterne fra hjertescanning osv.


  • #20   16. jan 2012 Michelle .

    Det oplever vi fra vores Amstaff han, han piver når du er 1 meter fra hans pote, baaare lige for at være på den sikre side...

    Men aldrig fra vores Cavalier, han er en sej bette en, og hans mod er beundringsværdigt :o))


  • #21   16. jan 2012 Hehe sødt med sådan en stor pylret hund:)

    Her er milo heller ikke så slem med det som pigerne. De er nogle rigtig små prinsesser nogen gange;)


  • #22   16. jan 2012 :o)) Ja, det er ikke helt usødt.. ikke mindst når den bette hopper til døren fordi han mener der er noget, og den store skynder sig op i sofaen bag røven, kigger på den bette, somom, den klarer du lige, ikke :o))

  • *Jensen* .
    *Jensen* . Tilmeldt:
    sep 2010

    Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
    #23   16. jan 2012 Tusind tak for al info'en - den er blevet noteret, så jeg kan give rådene videre.

    Lige et par ekstra spørgsmål...

    Jeg ved at man ved f.eks. cockeren har talt om at de røde er lidt mere "tændte" - er der forskel farverne imellem, når det kommer til Cavaliers?

    Findes der forskellige linjer (ligesom nogle racer har en brugs- og en udstillings-linje), eller er der kun én linje?


  • #24   16. jan 2012 Farverne har ikke forskelligt temperament.

    Der er kun én cavalier - hvis folk begynder at tale om "den store" eller "den lille" type eller noget lignende, så find et andet sted :o)



  • #25   23. jan 2012 Vi har en cavalier på 10 år, min oplevelse af racen er at den er meget lærernem og ivrig for at lærer, den vil gøre alt for at finde ud af hvad du vil have den til. Vores cavalier er yderest selvskablig, og elsker alle mennesker, er konstant logrende, gør aldrig, og elsker agility og gåture smiley Man skal være obs på hjertet, da mange har eller senere får en bilyd, når man lytter til hjertet (hjertefejl), hvis hunden ikke har fået bilyden inden den bliver 7 år, får den det højest sandsynligt ikke smiley Vores er 7-9-13 uden hjertefejl. Men vores første cavalier havde hjertefejl, og da hun skulle have piller mod det, fik hun det meget værre, hun kunne simpelhin ikke tåle pillen, og blev aflivet. Men det er en super skøn race som man kun kan elske, og jeg vil vove at påstå i ikke vil fortryde det, hvis i køber en cavalier, den vil gi' jer så meget smiley Held og lykke med det smiley

Kommentér på:
Fortæl lidt om Cavalieren

Annonce