{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.008 visninger | Oprettet:

"DKK-snobberi" {{forumTopicSubject}}

Hej HG.
Dem af os der er medlem af DKK og har en DKK-hund har lige fået det nye "Hunden" hvori problematikken omkring tavleløse hunde bliver diskuteret.

Som det bliver i bladet er der en stigning i forhold til hvor mange, der "fravælger" tavle, og min intention med denne tråd er egentlig at stille spørgsmålet:"hvorfor".
Jeg mener ikke at lederen nævner nok problemstillinger

Fakta er at ved at vælge en hund med stamtavle er der større chance for at få en sund og rask hund (ikke at det er en 100 % garanti) idet der er regler for indavl, sundhed mm.
Derudover er jeg af den opfattelse at opdrættere af tavlehunde tit og ofte har større forståelse for hele hundes udvikling, socialisering mm. og lægger et større arbejde i det, end dem der lader deres labrador og schæfer få et "hyggekuld".

Alligevel er der rigtig mange der ikke tror på dette og kalder især DKK for noget snobberi. I bund og grund vil vi jo alle dyreelskere have sunde og raske hunde.

Udfra mit synspunkt er der flere problemstillinger.
1. Folk bliver skræmt væk når der eksempelvis bliver remset en stor liste af krav til avl op for folk der ikke kender til det. De har måske haft en blandingshund i mange år, der aldrig har fejllet noget og forstår dermed ikke problemet.
2. Folk ser en stamtavle som noget man kun skal bruge, hvis man skal udstille eller avle.
3. Prisen. Stamtavlehunde er typisk og forståeligt dyrere end dem uden

Jeg har selv en kæreste som kalder DKK for snobberi og forstår ikke nødvendigheden i en stamtavle og sundhedstjekkede forældre for "alle de hunde han havde, da han voksede op har aldrig fejlet noget"
Han stemmer selv for en labrador/schæfer-blanding næste gang, for det er hvad han har været vant til, selvom alle mine alarmklokker ringer- især med denne blanding.

Specifikt inde på HG er her mange DKK-tilhængere som heller ikke gør det bedre. De er tit i offfensiven, når de ser tavleløsehunde (selvfølgelig fordi de ved bedre og er frustreret), men det er måske ikke den bedste måde at lære fra sig på.

I stedet skulle vi måske bruge pænere sprogbrug og eventuelt linke fakta og dokumentere vores viden om, at tavlehunde er sundere i stedet for at "angribe" folk og kalde dem uansvarlige, da de ikke selv ser dem for uansvarlige og derfor går i defensiv. (mangler i øvrigt selv et godt link)

Hvad synes i andre? Har i nogle forslag til at oplyse folk uden at skræmme dem væk?

Måske nogle ting jeg ikke er kommet ind på og overset??

Mit formål med denne tråd er ikke at vi kommer frem til et endegyldigt svar og en slagplan, men at vi alle reflektere en smule over problemstillingen og måske for "oplyst" nogle flere.

Selvfølgelig vil der også være en masse indlæg nu, om at denne porblemstilling(er) jeg nævner, slet ikke er et problem smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "DKK-snobberi"
  • #2   10. okt 2011 Jeg er helt enig. Folk burde være en smule mildere i deres måde at formidle deres råd om DKK på smiley I
    kke være så hårde, da det ofte skræmmer folk som ikke har forstand på det og får dem til at gå til de folk der tager imod dem med åbne og venlig arme - og de HG folk tilhøre ofte en anden klub.

    Og så burde vi bare lære at acceptere når andre vælger blandingshunde eller hunde med en anden bog - mig selv inkl. Jeg er nemlig dårlig til at acceptere at nogen vælge en anden bog end DKK.


  • *Jensen* .
    *Jensen* . Tilmeldt:
    sep 2010

    Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
    #3   10. okt 2011 Jeg har godt nok allerede linket til artiklen i en anden tråd idag, men faktisk synes jeg, at denne artikel: http://hundenyheder.dk/stamtavle-eller-ej/ på en temmelig sober og nøgtern måde forklarer, hvad man bl.a. kan bruge en stamtavle til. (og hvad man bør være obs. på, hvis man køber uden tavle).

    Den fremhæver ikke specifikt DKK (eller andre klubber), men jeg synes, den i høj grad er oplysende og giver stof til eftertanke og derfor kan den være god at bruge som baggrund for en evt. tavlediskussion.


  • #5   10. okt 2011 Jeg har lige købt mig den skønneste chihuahua hvalp - han er uden stamtavle på. Men inden vi købt ham var han til dyrlæge tjek og alt der hører til. Han er socialiseret som jeg aldrig har mødt en hvalp på 8 uger være det! smiley Så det har ikke aaltid noget med om de har tavle eller ej hvordan de er opvokset! smiley

  • #7   10. okt 2011 Du har ret i ganske mange ting.

    Meeen jeg er simpelthen nød til og høre hvorfor dine alarm klokker ringer vedr. Labrador / schæfer blanding.

    Vi har nemlig en, han bliver 8 i år. Har aldrig været syg, er ualmindelig lydig, sportrænet (Både til og finde mennesker/hunde/ting), og har et helt fantastisk sind. Hofter og albuer er uden anmærkninger.

    Eneste minus er måske at han de første to år kørte i et ualmindeligt højt gear smiley

    Skal for god ordens skyld nævne at han er kastreret smiley

    Måske har vi været heldige - Og måske er det blot derfor jeg ikke forstår hvorfor dine alarm klokker ringer.


  • #8   10. okt 2011 Det var fordi jeg kiggede på alle mulige annoncer, snakkede og skrev med alle mulige ejere. OG lige ham her passede til mig, havde det udseende jeg ønskede og havde nogle meget søde ejeren som virkeligt har gjort deres forarbejde godt. Og ja så havde han ingen tavle men ville ikke købe en hunni hvor jeg ikke følte det bare var den jeg måtte eje, eller at den var opvokset ordentlig smiley

  • #10   10. okt 2011 En begrundelse mere for at købe uden tavle, hvilket i hvert fald ville være hvad der trak mig mest mod tavleløse hunde, er at jeg tit finder blandinger mere charmerende og specielle =) Tavlehunde ligner jo alle den race de er ;o) Blandinger kan man få helt unikke!

    Skulle jeg støtte avl, ville jeg dog stadig købe med DKK stamtavle. For at få den sundest mulige hund og ikke støtte tilfældig avl, i en verden hvor der allerede ER for mange hunde.

    Meeen, jeg er heldigvis ikke i det dilemma, da jeg slet ikke vil støtte avl, så længe man kan adoptere en hjemløs hund smiley



  • #12   10. okt 2011 Jeg tror bare ikke folk forstår hvad det er man egentlig bruger stamtavlen til...
    De tror det er et adgangsbevis til udstilling, slut prut færdig..

    Men det er jo redskabet man bruger inden avl!!! Det er i mine øjne helt på højde med sundhedstjek hos dyrlægen.
    Dyrlægen kan finde nogle sygdomme hos den enkelte hund - stamtavlen bruger man til at undgå dem der ligger generationer tilbage med.
    Stamtavlen fortæller jo hvilke hunde og familier forældrehundene er ud af. Så finder man to hunde som passer sammen. To hunde så man ikke risikere skjulte sygdomme, hvor man kan regne indavlskoefficienten ud - og ønsker man ingen indavl, så vælger man bare en parring der giver et stort rundt nul smiley
    Stamtavlen fortæller også en hvordan forældrene levede op til udseenet på racen, om deres brugsegenskaber.

    Det kan man ikke gøre med to hunde uden stamtavle.. Der kan man tjekke den enkelte hund for diverse - og det er da bedre end ingen ting.
    Men vælger man uden stamtavle, så vælger man også at opdrætteren ikke har haft de muligheder stamtavlen giver - inden parring!


  • #13   10. okt 2011 Og derfor skal min næste jack russell være uden tavle. Jeg kan ikke bruge tavlen til noget som helst, for ingen hunde i racen er tjekket for arvelige sygdomme. Og jeg vil ikke en gang til betale horrible summer for en DKK hund. Og siden hen ofre mere end 20000 kr til dyrlæge. Så nu forstår jeg godt, dem der køber uden tavle

  • #15   10. okt 2011 Der er ingen opdrættere der tester deres avlshunde for HD, som der er mege taf i racen. og der er måske en eller to der tester for øjensygdomme. Og nej jeg mener ikke jeg får en mere sund hund uden tavle, men det har jeg sandelig heller ikke gjort med tavle.
    Og jeg har såmænd også undersøgt i Sverige, om racen bliver testet. Og nogle tester for øjensygdomme og PL, men inger for HD og løse hofteled. Den mest seriøse opdrætter af min race, har jeg fundet i DRU, her er hunden testet for det meste


  • #16   10. okt 2011 Jeg er opvokset med hunde der har stamtavler og er kommet med i udstilings verden mm.

    Men jeg har fået en bladning , jeg ved godt hvad man bruger den stamtavle til..

    Hvorfor valgte jeg en bladning?

    1) Det var ham jeg faldt for
    2) Han er bladning af de racer kæresten og jeg har kigget på.
    3) Kæresten er 1.gangs hundeejer og ønskede en let hun og i en mellem. Det fik han her.

    Min næste hund skal ha en tvle. Jeg ved hvilken en det skal vre ig hvir jeg skal ha den fra ..

    Hvorfor har jeg ikke købr en nu?

    1) Jeg har ikke tid til at udstille den som jeg vil.
    2) pengene er der heller ikke til den race hund det skal være..
    3) Jeg skal lige ha overbevist manden først..


  • #17   10. okt 2011 Dejligt at se, at der er så mange der er enige smiley

    Team Tornado: Grunden til at mine alarmklokker ringer lige præcis ved denne blanding skyldes flere ting. Jeg mener, at det er to forskellige racer som man aldrig helt ved, hvordan bliver.. Der er dem som er lydige, energiske og gode arbejdshunde som har gode egenskaber fra begge racer, men så er der også dem (og dem har jeg mødt mange af), som er ultra ultra energiske og svære at håndtere. Min søster er sådan en type som tidligere "reddede" mange hunde og var i en periode ejer af sådan en blanding.. Den krævede så meget energi som de færreste mennesker ville have overskud til. Jeg ved ikke om denne blanding er "farligere" end andre, det er bare den, jeg har mest kendskab til, og hvis du googler den er der også lidt blandede historier.

    Ginne- Bolognese Hvalpe: Lige præcis

    TrustNo1: ja, det er endnu et argument, men umiddelbart ikke et, jeg hører så meget? Synes dog også hurtigt, at det kan modargumenteres, idet hver hund ifølge min mening er helt unik og så er der også flere hundrede racer at vælge imellem.
    Tilgengæld kan jeg godt lide dine "adopter-holdning".. Det er så tragisk at aflives så mange sunde og raske hunde hvert år. Endnu et argument for at tænke sig om før man avler Hr. og Fru. Hansen ikke bare avler på Fido og Fiffi fordi de da lige skal prøve at være forældre.


  • #18   10. okt 2011 majbrit- medlem af tavlemafiaen:
    Selvom du har været ret uheldig tror jeg stadig at de lægger et stort arbejde i racen. Synes dog det er under al kritik, at der endnu ikke er kommet avlsrestriktioner mod det endnu, og det er en anden problemstilling.. Mopsen har også kun for nyligt fået avsrestriktion, som ifølge min mening skulle have været fremme langt før og endda noget mere omfattende end den er nu.. Derfor forstår jeg egentligt godt din frustration og lyst til at købe uden stamtavle, når du ikke føler du får det, som bør være en del af det- nemlig mindre risiko for sygdomme.



  • #19   10. okt 2011 De lægger ike noget stort arbejde i racen. Jo de udstiller da, men det har jeg også gjort. Og jeg må godt avle på min hund, på trods af, at han har HD, løse hofteled, og er opereret for små/ingen tårekanaler. Og alt dette er arveligt på racen. Og hvorfor der ikke bliver gjort noget? Tja jeg kunne jo starte med at fortælle, at der kunne jo dukke ubehageligheder op. Og så kune det jo blive dyrt for opdrætterne. Og de avler på alt der har en DKK tavle og er af jack russell race. At der kan komme en indavlsprocent på mere end 48, vidner vist ikke om seriøsitet

  • #20   10. okt 2011 maj-britt-medlem af tavlemafiaen: Synes det er sørgeligt at høre... Er det noget du har gjort specialklubben eller DKK opmærksom på??



  • #22   10. okt 2011 Ja jeg har skrevet til DKK, dansk terrier klub og racerepræsentanten. DKK kan ikke gøre noget, DTK kan ikke gøre noget, racerepræsentanten havde aldrig hørt om de sygdomme på racen, gad vide hvad hun så ved. Og alle sygdommene kan slås op på nettet og med beskrivelse og hvilke racer der kan få det.
    Men jeg fik den besked fra DKK, at det er opdrætterne der skal komme med kravet om avlsrestriktioner!!!!
    Jeg fatter nader af det


  • #23   10. okt 2011 Er medlem af dkk og har været det fra start af, da jeg fik Fie...

    Har dkk hund nu.

    Men jeg kan godt forstå folk kan få en stor følelse af snobberi, specielt hvis man læser med herinde.

    På udstillinger kan følelsen også nemt findes, men det kommer meget an på hvilke ringe man færdes ved


  • #26   10. okt 2011 Jeg forventer ikke kaffeklub, men folk opfordres altid til at tage på udstilling , kigge på racen, samt ikke mindst snakke med opdrættere....




  • #29   10. okt 2011 Pia, du glemmer bare at hvis folk nu "dummer" sig 3-4 gange på en udstilling, så kommer det jo til at virke "snobbet"

    Synes det er en skov diskussion, for det virker som om i kun kan se det fra jeres synspunkt af ?

    Man kunne også sige, at føler mange de bliver "afvist", så udebliver tilskuerne og så stiger priserne, så bliver der også et ramaskrig....


  • #31   10. okt 2011 Maj-britt, kender godt din holdning og som i alle andre diskussioner, så virker du ikke interreseret i at rykke en millimeter *G*

    Hvem har sagt de skal stå til rådighed 10-18, det er din helt egen tolkning af mit indlæg !


  • #32   10. okt 2011 He he, Maj-Britt. Der er vi så ganske uenige!! En udstilling behøver slet ikke køre op i det, synes jeg, lettere selvhøjtidelige hysteri, der forhindrer en udstiller i at svare interesserede høfligt. Man kan eventuelt invitere folk tilbage til en snak efter man har været i ringen.
    Eller også er det bare mig, der har været med i så mange år, at jeg ikke længere tager det ret alvorligt??

    Men jeg mener så, at man skal gå direkte modsat de lempelser i avlsrestriktionerne, som der lægges op til. Og der bør specialklubberne komme på banen!!
    Vi skal nemlig være fuldstændigt sikre på, at en DKK hund er af den ypperste kvalitet. Og vi skal komme ud over hemmelighedskræmmeri omkring problemer i de forskellige racer, der ikke motiverer alle opdrættere til at sikre deres race mod videre avl med fejlbehæftede individer....



  • #33   10. okt 2011 Fjerner man avlsrestriktionerne, så ryger alt grundlag for dkk og så kunne jeg overveje at melde mig ud...

  • #35   10. okt 2011 Og jeg er for så vidt enig med ***René** *
    Og har korset mig når udstillere har vrisset surt af uindviede tilskuere eller harmdirrende sendt børn væk fra hunden, inden de fik ødelagt dens frisure... Come on... Hvis der kan opstå uoprettelig skade i pelsen på en racehund fordi en femårig klapper den, så kan jeg godt forstå at nogen vælger en mere robust en af slagsen.


  • #38   10. okt 2011 Charlotte, der er stor forskel på hvordan man "fortæller" folk, man ikke lige har tid de næste 10 min., men hellere end gerne svarer på spørgsmål efterflg....



  • #39   10. okt 2011 Charlotte, du ved vist godt hvad jeg mener, men vil du hellere kalde det afvisende , så gør det.

    Hvorfor skal alt sættes helt på spidsen, hver gang det er DKK, der diskuteres ?


  • #40   10. okt 2011 Pia - jeg ved godt man ikke behøver at udstille bare fordi den har stamtavle.

    Men jeg har truffet det valg fordi jeg ville. Og da jeg faktisk ikke har været ene om at bestemme hvilken hund vi sku ha ( selvom han er MIN og kun MIN) så er det blevet sådan.

    Grunden til jeg har ikke har ventet med at få de hunde JEG ønsker er fordi den ene har været tæt på at ryge på listehundes liste og den anden vil jeg bare vente med. Og igen så er det med pengene.

    Nej jeg ved ikke hvordan han vil udvikle sig,Men indtil nu er han den perfekte lille skabning jeg længe har set. Ja han er jagt hund med stort J og det kan mærkes han har behov for ting jeg prøver at udfulde. At jeg ikke ved hvordan hans sundhed er kan ingen vide selvom hunde har en tavle. Det ved jeg. Kig i min Profil og du vil finde ud af hvorfor vores bullterrie ikke lever mere. Hendes forældre var ikke syge eeller havde nogen form for allergi


  • #41   10. okt 2011 jeg valgte min første dkk hund fordi jeg gerne ville vide hvad der lå bag

    siden hen blev jeg så virkelig bidt af udstilling og nu også nået dertil hvor jeg gerne vil avle
    i min verden er det KUN DKK der duer
    andre klubber da sikkert fine nok til mange men kun dkk er under fci og derfor var det en selvfølge at det skulle være dkk

    selvfølgelig kan man da være uheldig med en tavle hund, men netop der er der jo så også den eventuelle hjælp at hente i dkk

    jeg skal aldrig ha en hund igen uden dkk tavle! heller ikk selvom jeg mistede lysten til udstilling eller avl - viul vide hvad jeg køber og vil kunne undersøge min hunds aner


  • #42   10. okt 2011 Jeg er medlem af DKK og køber udelukkende DKK / FCI hunde. Dette af den simple årsag at jeg ikke kan få lov til at deltage i IPO konkurrencer, hvis mine hunde ikke er med stamtavler - og iøvrigt tror jeg ikke at der avles mange maller uden stamtavle ?

    Mht snobberi - jeg ved ikke om jeg vil bruge det ord. Jeg forstår fuldt ud, at nogle går så meget op i udstilingerne at de ikke kan koncentrere sig om andet - jeg tror heller ikke jeg svarer særligt imødekommende lige før jeg skal på banen, så kan faktisk godt følge udstillerne lidt.

    Omvendt kan jeg så også godt forstå dem, der tænker "sikke et gedemarked, jeg finder min hund et andet sted" ..

    Når jeg en dag bliver træt af at træne IPO køber jeg mig helt sikkert en hund uden stamtavle - jeg ville aldrig købe hund med stamtavle andre steder end hos FCI .. så det bliver nok en eller anden underlig blanding når den dag kommer.


  • #43   10. okt 2011 Jeg fik ingen hjælp af DKK

  • #44   10. okt 2011 Hold da op, der er kommet nogle indlæg siden sidst jeg var på smiley

    Altså mht. udstillinger er det da også vigtigt, at udstillere tager godt imod gæster og svarer på spørgsmål, men selvfølgelig har man også ret til at sige til folk :" kan vi snakkes ved om 15 min., for skal i ringen med min hund om lidt".

    Som Renè siger: Det handler mere om måden, det bliver sagt på.

    Og selvfølgelig er avlsrestriktioner dét der i mine øjne er det allervigtigste og det virker da til at DKK stadig halter en del efter på det område. Derfor ville en lempelse for mig være dybt uforståeligt.


  • #46   10. okt 2011 Pia H. Så vidt som jeg ved er der mange racer der endnu ikke har nogen anden avlsrestriktion andet end en VG på en udstilling. Jack Russel Terrieren som tidligere er nævnt i debatten er ikke omfattet af nogen avlsrestriktion. Mopsen har for nyligt for avsrestriktion om patella test, men det er ifølge min mening ikke nok.

    Nu har jeg ikke tjek på tallene, men er ret sikker på at JRT ikke er den eneste uden en avlsrestriktion..

    Hvis det nu er det der skræmmer folk væk, så tror jeg, man skal bruge mere energi på at oplyse folk på en ikke-nedsættende måde og ikke lempe restriktionerne, som er SÅ vigtige at have..


  • #47   11. okt 2011 Jeg er meget enig i oplægget til denne debat.

    Jeg synes det er frygteligt at vi i dag kun ser 1/3 af vores hunde blive opdrættet med DKK stamtavle, i 80´erne var det omkring 70-80 % af vore hunde der havde DKK tavle.

    Jeg tror årsagen er, at der er mange der tror de har fundet en fidus til at tjene nogle hurtige penge ved at alve et kuld hvalpe p åderes søde familiehund.
    Indenfor nogle racer f.eks selskabshunderacerne er det jo under 10 % af hundene der har DKK tavle, det er jo til at græde snot over.

    Jeg tror der er mange årsager til at der er så få hunde med DKK tavle, den store årsag tror jeg er de mange kennelklubber der er poppet op igennem de sidste år af mere eller mindre seriøsitet. Almindelige folk aner ikek at der er forskel på tavler, de tror en tavle er en tavle.

    Og så tror jeg også at problemet indenfor nogle racer er, at der er mange restriktioner som folk opgiver at følge, så er det nemmere at lave et kuld eller to uden tavle.

    Øv øv øv jeg er ærgelig over udviklingen - og jeg forstår ikek at der er mennesker der virkelig ikke ønsker at vi gør det bedste for vore racer ved at lade dem undersøge for arvelige sygdomme.



  • #48   11. okt 2011 Er der lagt op til slækkelse af avlskrav???
    Det var dog det tåbeligste...
    Uden avlskrav tilknyttet stamtavlen, så kan man for rigtig mange racers vedkommende - og i hvert fald som nybegynder og første gangs køber der ikke kender til hvilke linier der indeholde dit og dat, lige så godt købe uden...

    Det jeg tror er det springende punkt og grunden til mange ikke får stambogsført afkom efter dkk-hunde - er ren og skær udstilling!!!
    Det er ikke dyrlægeregningen der gør de ikke avlsgodkender. Det er 500 kr. for 3 sek. i en ring hvor noget de intet aner om skal ske.. En dommer skal bedømme deres hund. Måske sige den er mindre køn end gennemsnittet eller måske..? Folk kan godt forholde sig til at sige din dyrlgæe din hund er syg, så skal du ikke avle... (nogen gør det ja).. Men fordi nogen siger din hund har for lang snude og ørene krummer forkert - så MÅ den ikke.. Det kan folk ikke forholde sig til.

    Jeg tror en form for godkendelses arrangement, hvor ejer bare skal møde op med hunden som den er i dagligdagen - og til den halve pris - kunne gøre underværker!

    Og så kunne en simplificering af reglerne måske også gøre en forskel. Og en hurtig måde for lægfolk at finde ud af hvordan gør jeg? For DKK's hjemmeside er sgu stadig kun for fagfolk..
    Her komme rkontakten emd opdrætteren måske ind? Hvorfor henvender køberne sig ikke igen?


  • #49   11. okt 2011 Og at det især er et problem blandt selskabshunde - så skriger det da endnu mere til himlen - de skal tjekkes for PL (siden i år). Og langt de fleste intet andet. Det kan gøres sammen med alm. vaccination og det eneste man skal huske er rekvisitaionen til 80 kr.

    Nej - der er problemet at måske 70% af de små selskabshunde er klippet! Og så kan de ikke udstilles...


  • #52   11. okt 2011 DKK er jo virkelig på mærkerne nu, hvor de har fundet ud af, at det står så grelt til.

    Ginne jeg er meget enig i det med udstillingskravet, det talte jeg med formanden for min specialklub om så sent som i forgårs, hvor jeg nævnte det som et stort problem, for det er virkeligt grænseoverskridende at skulle deltage i sådan et show (cirkus i mine øjne). Jeg kan godt forstå mange skræmmes langt væk, og jeg vilel også synes det var fest, hvis man kunen komme til et godkendelsesarrangement og få sin hund vurderet at uvildige dommere der kunen sige om hunden var egent eksteriørmæssigt til avl eller ej.

    Noget vi lige har talt om til collieseminar her i weekenden var iøvrigt, at på vores hvalpeliste i collieklubben får man som hvalpeinteresseret rigtig mange oplysninger med omkring øjenlysninger, HD, index, præmieringsgrad osv - og folk er så skræmte og henvender sig til hovedbestyrelsen og siger, at det er frygteligt at collien er så syg en race - og faktisk froholder det sig lige omvendt, collien er faktisk en meget sund race. Man skal kunne læse de sundhedsoplysninger for at vide, om det der står er godt elelr skidt, så nu fjerner vi de oplysningerne, i håb om, at interesserede så henvender sig til opdrætterne og så tager vi snakken med dem når de sidder i vores stuer, så de får forklaringerne med.

    Sundhedstjek er godt, men rigtig mange sundhedstjek er ikek nødvendigvis dobbelt så godt, der skal være måde med det og vi skal tænke fornuftigt.


  • #53   11. okt 2011 Maj-Brit sådan som jeg forstår det, så ligger problemet i, at dem der vil avle på deres DKK hunde opgiver fordi de ikke magter eks udstillingskravet, det er ikek udstillerne der skal have skyld for noget.

  • #54   11. okt 2011 Nej det handler ikek nødvendigvis om penge.

  • #55   11. okt 2011 Jamen det er frygteligt Charlotte!!!

    Men jeg håber at DKK vil lave nogle oplysningsprogrammer elelr reklamer, så budskabet med klubben kommer ud.
    Jeg har hørt de overvejer en ny hjemmeside der er mere brugervenlig som eks den i Sverige, så almindelige mennesker bedre kan manøvre rundt og så den fremstår mere interessant og appetitlig.

    Jeg tænker at de godt kunne gå på tv og give noget oplysning - eks fortælle folk at en tavle ikek bare er en tavle, for det tror almindelige mennesker.

    Hvilke udsendelser har der været om racehunde???+ BBC udsendelsen og den udsendelse med Bubber der fulgte en tåbelig pudelopdrætter...de to udsendelser er da med til at bekræfte folks opfattelser af, at racehunde er syge og opdrætterne er idioter.


  • #56   11. okt 2011 Kan man lave et DKK kuld for 10 000 kr, for så vil jeg gerne høre hvordan!!!
    Selvfølgelig komemr det an på hvor mange hvalpe der er, men alligevel.


  • #58   11. okt 2011 Jeg synes godt at man kunne arrangere avlsgodkendendelsesarrangementer for dem som ikke er til det store udstillingscirkus.

    Jeg har hørt godt om dem som DSG klubben laver, så det kunne være noget de andre specialklubber kunne kigge på. Det vil også give folk mulighed for at få godkendt hunde som ikke er i tip top udstillingsform (f.eks langhårsracer som helst nedklippes om sommeren).

    Jeg kan godt lide udstillinger, men jeg kan fuldt ud forstå folk der synes at det er for konkurrencepræget.


  • #60   11. okt 2011 Jeg har måtte lægge over 10.000 hos dyrlægen bare for mit kuld... Og tilsvarende for parring til min tæve...
    Og jeg synes faktisk jeg har spænket og sparet hvor jeg kunne... HAr f.eks lånt mig til hvalpegård, m.m.
    Måske jeg bare skulle droppe opdrættet.. For til den pris, så kan jeg sgutte være med.. Og vil det heller ikke!


  • #62   11. okt 2011 Maj-britt> Jeg tænker det ikke nødvendigvis som et andet arrangement - men en anden tilmelding og andre krav til hunden på dagen. Mød op på stedet, tilmeld dig på dagen, og godkenderen og en dyrlæge kigger så hunden igennem.

  • #66   11. okt 2011 Maj-britt> Han/hun kunne f.eks tjekke banale småting eller hos de små racer PL... smiley Jeg tror det kunne betyde folk så det mere som en godkendelse end en skønhedskonkurrence.

  • #76   11. okt 2011 Bedste
    Du skrev tidligere:
    "Hvis man endelig vil opdrætte og have tavler på sin hund, så er der regler lange udover lovens krav - en DKK opdrætter skal opfylde tåbelige og urealistiske krav, som alm. opdrættere ikke skal (den uden tavle). Altså tænker folk - tja hvorfor skulle jeg opfylde 27 krav om bolig, måde at holde hund, uddannelse og udstillinger mm. for slet ikke at tale om hvor hård opdrætter verden kan være i DKK."

    Det er jo fuldstændig forkert hvad du her skriver. DKK sætter ikke nogle faste krav for hvordan du skal indrette dit hjem for at kunne have hvalpe.
    De eneste krav de stiller er sundhedstjek, udstilling og hvis du laver mere end 5 kuld på 3 år, kennelmærke og derved opdrætteruddannelsen. Men som hyggeopdrætter laver man vel heller ikke så mange kuld?

    Den nye hundeholderuddannelse, som vel er det du hentyder til, gælder for ALLE der laver mere end 2 kuld om året. Uanset hvilken tavle/ ingen tavle. Men selvfølgelig lidt sværere at kontrollere uden tavle.
    Hvis du lovligt vil have stort hundehold skal du have kenneltilladelse. Men det har igen ikke noget med DKK at gøre. Det søges igennem kommunen og først her kommer der krav om hvordan hundenes del af boligen skal være indrettet.

    Jeg har selv kennelmærke og opdrætteruddannelsen. Har derfor haft besøg af kennelkontakt, som uden problemer godkendte mine boligforhold til 5 små hunde. 1værelses på 41 kvm.


    Ang måder at stoppe tavleflugten
    Fjern reglen om at man ikke må udstille i de andre klubber. Rigtig mange ved det jo først når det er for sent. Jeg har 1 gang været som tilskuer på en "anden" udstilling. Komplet useriøst og da en chihuahua hinker afsted med tydelige PL-tegn får dommeren at vide (og accepterer) at det bare er en dum vane hunden har. Flere af dem vi snakkede med overvejede faktisk at flytte deres hunde til DKK.

    God ide som kom længere oppe med oplysende videoer. Rigtig godt hvis de lå på Youtube for så kunne opdrættere uden problemer lægge dem på deres egne sider.
    1.
    Noget om sundhedstjekkene. Hvad skal vi bruge dem til og hvordan.
    2.
    Udstilinger. Hvad er det der foregår på en udstilling og hvordan forbereder jeg min hund til det?
    3.
    Hvad er fordelen ved en stambog? Tilvalg af hunde med ønskede egenskaber og fravalg af dem med uønskede. Både fysisk og psykisk.
    4. ?? Men der er sikkert mange flere emner




  • #77   11. okt 2011 Maj-Britt

    Og dog er det noget der fungerer for flere specialklubber. Det tænkte eksempel trækker jeg lige frem igen - lade os sige at hunden er en klippet lhasa apso eller shih tzu. Den har det bedre med kortere pels om sommeren, og det skal man på kompromis med for at få en eksteriørmæssig godkendelse. Hvor mange mennesker vælger at lade hunden gro lang, irriterende, pels over 1-2 år for at få lov at håbe på minimum en VG?

    Hunden kan være lige så god (eller elendig) som enhver udstillingshund, men dens eksteriør tillader at den også kan bruges til noget.

    Enten må man slække kravene på udstilling, eller også må man lave et alternativ til dem der gerne vil avle på andet end udstillingsresultater.. Eller også skal folk hidse sig ned og tage sig bedre af de nye og nysgerrige, for som det er lige nu er der mange der føler at især udstillingsverdenen er for mystisk og højrøvet. Og det er sådan set sagens kerne.

    Jeg synes at det at udstille er fint nok, og jeg synes hellere ikke at det er svært at få en godkendelse på udstilling (trods at vi hurtigt kan blive enige i at jeg ikke er nogen god udstiller).. Men det hjælper ikke at os der allerede er inde forstår systemet. Det er dem udenfor der skal rækkes ud efter, og den nuværende model dur ikke, ellers var der vel ikke problemer med medlemstallene.


    White
    Nu er det ikke DKK der bestemmer standarden for racen Collie. Den skal du tage op med KC og FCI.


  • #82   11. okt 2011 Søster
    Som sagt så mange gange tidligere herinde så behøver din hund IKKE at stå i fuld udstilingspels for at blive avlsgodkendt, men den vil nok ikke vinde racen.
    Måske DKK også skulle gøre mere opmærksom på det.

    Majbritt
    Rigtig god ide med nogle "udstillingsguider"
    Har selv ofte stået ved ringsiden og guidet nye igennem hvad der egentlig foregår. Vi er jo rigtig mange garvede udstillere som uden problemer kunne påtage os den rolle.


  • #83   11. okt 2011 Det er nu engang ret komisk med disse tråde... Dem som sidder og disser DKK for at være snobber, overlegende, nedladene og hvad ved jeg... Sidder jo og opfører sig fuldstændig på den måde... Og det er sg for komisk at man ikke selv kan se det.....

  • #86   11. okt 2011 For en god orden skyld skal det lige nævnes at stambogsføringstallene for de øvrige stambogsklubber hellere ikke er gode. Der er ikke nogen konkurrence klubberne imellem - konkurrencen er fra de tavleløse.


    Maj-Britt
    Det synes jeg er en genial idé.


  • #87   11. okt 2011 Efter opfordring herinde fra tog jeg til DKKs udstilling i Herning, havde min egne 2 hunde med, 2 powder puffer, Syntes faktisk ikke man følte sig særlig velkommen.. Sorry....

    Sjovt nok var der en af dommerne som var ude og gå en tur som kom forbi mig og spurgte ind til Guy han var black and tan, spurgte ind til tavle osv måtte jo så sige at han aldrig ville blive udstillet i DKK da han var i DRU, men denne dommer var da sådan set ret ligeglad for han mente han aldrig havde set en så smuk hund af denne race... Se det var en oplevelse....

    Men ja mange på udstilling virker ret snobbet og virker ikke særlig intra i at få spørgsmål eller at svare på dem...
    Jo større hunde jo flere svar og jo bedre sødhed...
    Men jo mindre de var jo mere virkede det som om man ikke måtte røre eller være i nærheden af hunden, og det i mine øjne virker forkert da man jo burde være helt vild glad for at fremvise racen og svare på spørgsmål, og jeg snakkede kun med dem der havde været i ringen....
    Den allerbedste oplevelse med en opdrætter var faktisk den eneste der havde ulvehund med.... som vi jo faktisk specifikt gik efter da vi meget gerne ville se denne race... smiley


  • #88   11. okt 2011 Lotte N

    Jeg må ikke referere fra mødet, men uden at sige for meget, så er der en specialklubsrep med en relevant race der alligevel var meget begejstret for forslaget.

    Det kan sagtens være at det er muligt, men folk skal også være klar over det, og selve det at udstille skal afmystificeres før det begynder at appelere til andre end racenørder og folk der "bare skal have en VG".

    Ellers kan vi holde udstilingerne som noget eksklusivt og oprette nogle mere stille og rolige arrangementer til Hr og Fru Hyggehund ved siden af. Det er et spørgsmål om man vil have alle ét sted, eller om man er mere til specialiserede opdelinger (aner ikke hvad jeg foretrækker).


  • #90   11. okt 2011 Søster
    Hvilket møde?

    Maj-britt
    Jeg har heller aldrig i mine 20 år som udstiller, eller før, oplevet at folk ikke ville snakke. Tværtimod


  • #92   11. okt 2011 Der ER da de overlegne ikke tilgængelige mennesker på udstillinger... Det er der uanset HVOR man begår sig, sådan er mennesket indrettet... Og der er mange mennesker på udstillinger/i DKK, så vil da være umuligt at de ikke vil findes der også :o)
    Men at slå ned på en helt klub og alle dens medlemmer grundet det, er for langt ude :o))


  • #93   11. okt 2011 Lotte

    Det møde hvor speciaklubsrepræsentanterne skulle oplyses om problemet og have DKK's løsning præsenteret.


    Der er i øvrigt medlemsmøder snart, så alle kan være med:
    (link fjernet)

    Fristerne er udvidet:
    Senest 14. oktober inden kl. 12:00 for mødet den 18. oktober i Ålborg
    (Danhostel Ålborg, Skydebanevej 50, 9000 Ålborg)
    Senest 21. oktober inden kl. 12:00 for mødet den 25. oktober i Fredericia
    (Danhostel Fredericia, Vestre Ringvej 98, 7000 Fredericia)
    Senest 28. oktober inden kl. 12:00 for mødet den 1. november i Køge
    (Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge)


  • #94   11. okt 2011 Søster
    Okay, blev bare nysgerrig.
    Nu er den slags møder bare ikke mog. Sidder altid og bliver så irriteret over al den ligegyldige snak der er ved bordene. Så derfor kommer jeg ikke.

    Bedste
    Vil du godt fortælle mig helt præcist hvilke regler DKK stiller fo deres opdrætter udover kun at avle på sunde racetypiske hunde? For JEG kan ingen finde


  • #95   11. okt 2011 Lotte

    Det er ærlig snak, og det kan jeg også godt følge dig i. smiley


  • #97   11. okt 2011 Anita

    Ved ikke om mine indlæg hører inde under din beskrivelse, men det er netop ikke besværligt at holde en kort pels. Det er jo derfor folk gør det.


  • #99   11. okt 2011 Bedste
    DET er netop IKKE DKK der sætter de krav, men den danske lovgivning.

    DKK havde KUN krav om at hvis du lavede mere end 5 kuld på 3 år, skulle du have kennelmærke og inden for de sidste år betød det så opdrætteruddannelse. Stadig ingen krav til indretning af din bolilg.
    Kan da godt gentage at min 1værelses er godkendt af DKK uden bemærkninger.

    Men LOVGIVNINGEN siger at hvis du laver mere end 2 kuld om året skal du have den nye hundeholderuddannelse. Og det gælder ALLE opdrættere uanset klub eller ej. Stadig ingen krav om særlige forhold til hundene. Det eneste DKK har med det at gøre er at de afholder kurserne.

    MEN hvis du vil have kennelTILLADELSE som er for lovligt at kunne have mere end 4 voksne hunde (lidt usikker på antal), så kommer der krav. FRA KOMMUNEN, men stadig ikke fra DKK. Det er HER dine krav kommer ind og ikke før.



  • #103   11. okt 2011 Bedste og Maj-Britt

    Jeg tror at det handler om kravene til kennelmærket. De er højere end "loven", da folk som ikke nødvendigvis avler mere end 2 kuld årligt, men alligevel ønsker at lægge navn til deres opdræt, er underlagt hundeholderuddannelsen (som også koster 7500 DKr).

    I "gamle dage" kostede et kennelmærke 800kr, siden 1800, så noget mere - og der var ikke krav til uddannelse. Opdrætterkursus gav noget ekstra oveni i form af et mærkat.

    I dag skal du igennem et juridisk kursus og en hundeholderuddannelse for at få lov at kalde dig "kennel" i DKK, selvom titlen ikke er beskyttet i andre forbindelser.

    En tilsvarende tavleløs opdrætter giver 0 kr og er ikke underlagt nogen uddannelse for at få lov at kalde sig kennel.


  • #106   11. okt 2011 Lige nu har jeg en Lhasa Apso, ren men uden tavle (mor har tavle men det har far ikke, og jeg ved ikke hvorfor !)..

    Min næste hund skal være en FB med DKK tavle..
    Hvorfor:
    Fordi racens mentalitet og udseende passer perfekt til mig.
    Tavle fordi jeg gerne vil udstille igen og fordi jeg syntes en FB skal være med tavle..

    Personligt har jeg måske ALT for mange krav til min kommende hvalp, men ja nogle af dem ryger nok lidt ud til højre.. Det vigtigste for mig er at hvalpen er opvokset med kærlighed og i hjemmet, er efter gode forældre der er testet for alt og som bor i hjemmet (altså ikke i hundegårde osv) og ja at hvalpen har godt udstillngspotentiale, altså ikke har fejl og mangler..
    Jeps stadig rigtig mange krav..

    Jeg har dog sat mig for at jeg først skal have en hvalp der er salgsklar i efteråret 2012..
    Igen hvorfor?
    Fordi det er det tidspunkt der passer mig bedst, jeg kan nå at ligge 10.000-15.000kr til side til vapsen og andet.. Samt at jeg har en Lhasa som kræver en del arbejde lige nu og fremover + andet, men som man desværre kan sige, lever en lille bitte smule på lånt tid (forklaring kan fåes via PB) smiley


  • #108   11. okt 2011 Men bare fordi du HAR hundeholderuddannelsen er der da stadig ingen der stiller krav om speciel indretning af rum til hundene. De kommer stadig først når du vil have kennelTILLADELSE

    Inden for tibberne er der de seneste år kommet MANGE nye kenneler til. Flere af dem har dårligt fået den første hund inden for døren før de søgte kennelmærke. DET vil jeg meget gerne have stoppet for det gavner på ingen måde racen. Man kan ikke have nok erfaring i en race efter kun at have haft én hund i 1 år.


  • #110   11. okt 2011 Maj-Britt - Takker smiley
    Ja flere burde gøre det, men tja, man kan jo ikke tvinge folk til det..
    Jeg sætter bare ret høje, og måske for høje krav, til min kommende hvalp..
    Og jeg er villig til at rejse land og rige rundt for at finde den perfekte kombi (mor - far), den perfekte opdrætter osv.. smiley
    Mor her skal jo have det bedste af det bedste (efter min mening) smiley


  • #113   11. okt 2011 Har ikke læst denne lande tråd endnu...Men til oplægget, veil jeg tilføje, at dkk bladet har i de 2 sidste lederartikler haft obs på det mega store prøblem, at kun en trediedel af alle registrede hunde har dkk stamtavle...
    Og man mener, at hvis man ikke finder en løsning på problemet, vil der om 20 år ikke være nogen stamtavle kuld mere....
    En ganske almindelig dansker, som skal have en hvalp i dag, de ser på prisen, så ser de på hvordan deres evnt. nye hvalp bliver opdrættet, og faktisk tror jeg at hvis nogle kommer til en af de store kenneler, så går de igen....De vil gerne have, deres hvalp oplever nærhed med opdrætter, og det skal være i hjemmet ikke i et kennel anlæg.....
    De har slet ingen forståelse for det som dkk klubben og tavlen kan tilbyde dem...Og for langt de fleste, så er der heller ikke andre tilbud for dem end træning mm. De har ingen planer om at udstille overhovedet, og ser det som lidt tosset.
    Til det med sundheden, ja så ved enhver voksen, er det er noget man ikke kan tage for givet, man kan blive syg, og det kan vores dyr også....De har så en udbredt opfattelse af at en hund uden tavle er mere sund....
    Jeg har bestemt ikke nogen løsning på dkk problemerne, andet end, at de kan prøve at sætte hvalpepriserne ned, f.eks. et år....Og så se om antallet af de stambogsførte hvalpe der registreres det vil stige.


  • #115   11. okt 2011 Jamen det er jo lige det.....En køber mener ikke der er noget forarbejde. De læser på nettet , og ser måske også en hjemmeside hvis den tavleløse avler han en sådan.......Ikke mere....Det er jo bare end hund synes de....

  • #116   11. okt 2011 Charlotte....Det tror jeg så ikke du kunne i dag.....Krisen kradser mere og mere, så ....
    Men det ved jeg jo lige så lidt som du selv gør....Altså om du kunne sælge til den pris.


  • #117   11. okt 2011 Anita

    Al den hensyn til at pelsen skal være flot er rigtigt meget i orden, hvis man er typen der kan lide at udstille, og sådanne mennesker er der heldigvis mange af.

    Men nu findes der også folk der elsker racerne uden at gå videre op i pelsens længde, og synes at det er noget hyggeligere med en daglig fræsetur i skovbunden, end en dag på badeværelset med føntørreren. Hvorfor der ikke kan være plads til flere slags hundehold (så længe hundene er sunde og glade) i DKK giver ikke mening.

    Dyr der skal klare sig udendøre skal helst ikke bades ret tit, eller redes dagligt - det svækker pelsens eget forsvar mod elementerne. Det giver fin mening for indendørskatte, men de fleste af os sætter forhåbentligt pris på en fræsetur i skovbunden, og der holder det ikke at hunden er blød og fluffy, selvom det helt sikkert ser godt ud.

    Hunden holder hellere ikke op med at være raceren af at den er klippet - og en stamtavle er jo sådan set bare en dokumentation på anerne (i dag er den også et genialt værktøj sammen med hundeweb, men det holder jo ikke op af at nogle mennesker foretrækker et avlsgodkendelsesarrangement - de hvalpe køber man så bare ikke hvis man er til udstillinger).

    Jeg ville sige at hvis det var sådan at kravene ikke stod til at skulle ændres, så ville jeg skrive som dig - at det er det man siger ja til når man vælger de racer.. Men nu er det sådan at DKK ser det som et problem at der ikke er nok der stambogsfører i DKK - og at avlsgodkendelsesarrangementer KAN være en relevant løsning for at ramme en smule bredere.



  • #118   11. okt 2011 Nu vi taler om Prisnedsætning, ville være en ide´.. her tænker jeg mere på alt det de efterhånden vil have penge for, bare for at få din hund godkendt til avl, priserne har taget en smule overhånd, samme har udstillingsgebyr.. Hvis man ser på priser i udland kontra alt det der sker på udstillingen, også for hr og fru "Udland"og deres børn, så er vi langt bagefter... i DK, kan de få lov at se på Dogdancing i storering... Jahhhhh I udlandet er der altid SÅ mange udefra, også pga de store shoppemuligheder der er, så også her kunne DKK måske begynde at sætte stand priser ned så det blev et større tilløbstykke....

    At de har lukket hundewb for nye købere tror jeg også er en bet.. De færreste melder sig ind, før de overhovedet har købt en hund..

    Et godt tiltag, som jeg tror klubben ville nyde godt af i fremtiden,vedr. slag af tavlehunde er den de havde i Vejen, hvor alle kunne komme og få bedømt sin hund..

    Og så lige en lille men dog aligevel ikke lille detalje, at vores kære formand, skal lære at være mere til for alle, og ikke kun dem på toppen af poppen;o))) Og i det hele taget få sig en pænere tone i tiltale med sine medlemmer...

    Jeg tror det er i det store hele, man skal kikke på forandringer, det vil give det bedste resultat i den sidste ende... tilmeldnings antal, salg at tavle hunde osv.



  • #119   11. okt 2011 Helt enig....Det skal ikke være længden på pelsen, eller trimningen og klipningen som skal være det afgørende.....
    Har selv for mange år siden udstillet storpuddel i løveklip, første præmie mm. Næste gang i hverdags trim dvs. terr. klipning, som jeg selv synes er langt smukkere, En kneben 2 præmie.....



  • #120   11. okt 2011 Snow

    Jeg følger dig her, men med forbehold for at det kan være pga de forskellige dommere. Min hund bliver jo ikke klippet, og han får ret forskellige bedømmelser alt efter hvilken dommer der er på smiley


  • #121   11. okt 2011 Det var nu med samme dommer.



    Men ja man vælger jo også nogle gange den dommer man ved kan lide den type hund man udstiller med.


  • #122   11. okt 2011 LOL.. Ja, så kan du vist godt tillægge klipningen mere værdi. smiley

  • #123   11. okt 2011 Jeg vil langt hellere se en glad pelshund med nedklippet pels, end en med en ikke-holdt pels. Bliver så ked af det hver gang jeg ser eller mærker store klumper i hundes pelse.

    Ja folk blev forhåbentlig advaret om pelsplejen inden de købte hunden. Men måske det ikke var pelsen de faldt for, men derimod det der er inde under?


  • #124   11. okt 2011 Nu har jeg ikke fået læst alle de sidste indlæg. Der er efterhånden kommet en del, men dem jeg har læst har jeg tænkt lidt over..

    For det første vil jeg sige, at det ikke var en DKK vs. DRU/DHL mm., men mere en stamtavlehund vs. tilfældig hyggehund..

    Men altså vi kan vist alle blive enige om at det er en noget kompleks problemstilling.

    De folk der vælger at opdrætte og købe hunde uden at tænke videre over stamtavle og sundhed kan man dele op i to grupper:

    1. Der er dem som er oplyste, men er ligeglade (primært avlere) og som kun tjener på profitmaksimering.

    2. Så er der dem så bare ikke ved bedre, og som ville vælge stamtavle hvis de var oplyste. (både opdrættere og købere)

    Gruppe 2 er så dem, man skal have fat i.

    Først og fremmest. Skal man overbevise nogen kræver det en god portion troværdighed fra starten af. Historier som den med JRT uden avlsrestriktioner er med til at svække denne troværdighed. Dårlige opdrættere er med til at svække denne troværdighed.
    Så det første arbejde der skal gøres er at sørge for, at der ikke er noget (eller mindst muligt, da ingen er perfekte) der kan svække denne troværdighed,

    Dernæst anser jeg også danskernes mentalitet som en KÆMPE problem og det der måske er den største udfrodring- JANTELOVEN.
    Mange folk har tit og ofte den holdning at:" de skal ikke tro, de er noget- de er ikke bedre end os".

    Så hvis nogen løfter pegefingren for nogen eller vil belære nogen noget (eksempelvis når vi prøver at forklare Hr. Jensen at det måske ville være smart at sundhedstjekke hans hund, så han ikke risikerer at hvalpene bliver syge) så reagerer han straks defensivt i stedet for at tage det til eftertragtning.

    Netop derfor ser jeg det som ekstra problematisk uanset hvor velbegrundet, det er, når os med stamtavlehunde virker for belærende og bedrevidende..

    Der er i tråden kommet nogle gode forslag til hvad bl.a. DKK kan gøre bedre for at nå ud til folk, uden at folk føler at vi vil belære dem.

    Det der med TV-programmer er en kanon idé, og videoer på youtube. Generelt handler det om, at de skal gøre sige mere synlige og på en eller anden måde komme igennem til den almindelige dansker, der bare vil have en famliehund.

    Selvfølgelig hvis prisen på en tavlehvalp var så lav så muligt, så det ikke kunne betale sig for en avler at lave hvalpe uden tavle, ville folk nok vælge tavlen men tror det er ret urealistisk, da det ikke ville kunne løbe rundt for de seriøse opdrættere..

    Puuhaa.. Kompliceret :-S


  • #125   11. okt 2011 Well, har ikke læst det hele, men folk har færre penge mellem hænderne for tiden, så der er måske ikke altid råd til dem med tavle? Jeg gætter bare smiley
    Det virker bare logisk for mig, især hvis man så ligefrem kan bevise en stigning i salget af hunde uden tavle.

    Jeg bliver også mødt af de mærkeligste kommentarer omkring vores ponyer i str. shetlænder, de har nemlig papirer, og folk vil gerne købe, "den behøver ikke være chippet og "alt det der", bare billig".
    Ja hvad f... nytter de fine papirer så, det er sgu da kvali afstamning, så jeg kan ikke se fidusen i at sælge dem som tavleløse til en tredjedel af prisen, selvom vi da så i det mindste ville få solgt dem.
    Fik den mærkeligste henvendelse på en pony i går, såmænd en krakemut der ville smide den på grillen, ja hvad tror du selv, den har champion-afstamning, forældrene er DNA-testede og det er et prima dyr...

    Verden er af lave... (Endnu engang ;))


  • #127   11. okt 2011 I hvert fald skal DKK gøre sig langt mere synlig for den almene dansker og alle opdrættere skal give en hånd til og være med til at oplyse folk

  • #128   11. okt 2011 Altså, jeg vil dog sige at der er langhårsracer hvor jeg ville tænde af hvis jeg så dem nedklippet. Min egen, collie og spidshundene (nok også nogle flere som jeg ikke kan komme i tanke om). De hunde kræver ikke daglig pleje, og de kan solskoldes hvis ikke de har pelsens beskyttelse. Får de det varmt om sommeren kan man rede underulden ud (én gang - kræver ikke daglig pleje), og ellers behandle dem som enhver anden hund (vand, skygge, ro).

    Kald mig dobbeltmoralsk, men jeg kan leve med klipning på de racer hvor det betragtes som værende normalt - og jeg kan også klare at man klipper spidser på de fleste andre.


  • #129   11. okt 2011 Maria

    Meget enig. Klubben skal være mere synlig, i et mere positivt lys.


  • #130   11. okt 2011 Telte er jeg ikke enige i.. ja, der skal være publikums venligt... Men Hunde og udstillere må emmervæk ha´ førsteret!


    Og feks. i Svergie hvor de laver opdelte steder til telte, er det altså ikke pisse fedt at man skal rende frem og tilbage for at holde øje med hvor langt de er, det er stressende og jeg vil ikke blive ved ringen, da jeg ikke vil lade mine hunde være uden opsyn!

    Konkurrencer af den dur, gider mine niecer heller ikke, de vil se og opleve og røre "ting"


  • #135   11. okt 2011 Måske DKK skulle kigge lidt på den norske hjemmeside fra Canis. Der er masser af små videoer med tips og gode råd. Og indrømmet, jeg har fået nogle gode ideer fra disse videofilm

  • #140   11. okt 2011 Hold nu op med at man ikke kan lave hokus pokus i dkk, men at alle andre klubber og medlemmer gør det i flæng...

    I fanatiske dkk'ere er sgu enten fulde af løgn og latin, eller også er i så dumme at i må være på sinke stadiet...

    Der er brødne kar alle vegne, også i dkk...
    Og i Ved udemærket godt, hvis i gad tage brillerne på, at der er både en, to mange hvalpefabrikker i dkk regi...
    For jer hedder det bare noget andet. Men foregår det andetsteds er det hvalpefabrikker og svineri...

    I er dybt urealistiske på jeres egne vegne, og at læse det i skriver svarer til at bruge livet på at se soap opera's day in and day out, og tro det er virkelighed...

    I virkeligheden er det jer selv der forårsager denne medlemsflugt fra dkk, i spreder skræk og rædsel, Og opkastnings fornemmelser hos almindelige mennesker...

    Tak for kaffe...

    Må kærligheden sejre og retten til forskellighed bestå...
    Farvel dkk...


  • #142   11. okt 2011 Griner
    Og så kom der lige en af de hellige, det ER nemlig kun DKKér der er møj ubehøvlede, og absolut ikke kommer med noget konstruktivt...

    Eks. oven over mit, er nemlig meget høfligt og enormt konsstruktivt;o))

    Når man gang på gang skal støde på sådanne input fra folk, så er det sg svært at holde den pæne tone...

    Men svaret til dig Lever med hunde er:

    Ingen har nogensinde påstået at der ikke findes brodne kar i DKK... Prøv at søg den sætning i forum herinde og du vil opdage hvor mange gange den er sagt af en DKKér...

    Resten, tjahh, dit blå stue plan er jeg blevet for gammel til at gide deltage i....


  • #144   11. okt 2011 Anita

    Det med netværk kan man jo også sige om agility- LP- og brugsstævner, eller endda avlsgodkendelsesarrangementerne. For min race giver det endda mere mening at man kigger efter hund på AG pladserne end til udstillinger - for så ved du da at hundene er fysisk og mentalt i stand til at klare de opgaver de stilles for.

    Jeg kan sådan set godt forstå hvad du mener, og jeg vil give dig ret hvis vi snakker om folk der gerne vil profilere sig som opdrættere at det er vigtigt at man bliver set. Men det du beskriver bør være incitament nok for de fleste til at deltage frivilligt (hvis man vil profilere sig på hundens eksteriør).

    Der er slet ingenting galt med at synes at alle burde udstille, og opfordre dem til det - jeg kan bare ikke se rimeligheden i decideret tvang når det ikke er eksteriør der er det vigtigste ved køb af hund, medmindre den skal bruges målrettet til avl/udstilling (i så fald går man alligevel sjældent efter dem der avler på hunde der kun er udstillet én gang).

    Så, hvad med dem der ikke vil være "aktive opdrætter", men godt kunne tænke sig at trække et enkelt kuld til folk der ikke har de store ambitioner om udstillinger? For mit vedkommende synes det at være en fordel at den slags kan blive stillet til regnskab på lige fod med de aktive opdrættere, hvis de producerer noget som ikke overholder de etiske retningslinier (f.eks avl på syge hunde). Men det sker kun hvis der skabes plads til dem i klubben (det er der dog allerede for en del racer).

    Eller hvad med dem der hellere vil arbejde med deres racer, i stedet for at udstille? Se f.eks på border collien - der er ikke udstillingskrav, og heldigvis da, for dem der klarer sig bedst på udstillinger kan jo sjældent bruges til det racen er skabt til. Dog kan de "grimme" BC'er alligevel få en stamtavle på hvis sundhedsrestriktionerne er opfyldt (det synes jeg til gengæld er hammervigtigt).

    Man kunne måske være så heldig at der kunne slippes af med noget af ekstremavlen indenfor visse racer, hvis der var mere plads til folk der hellere vil avle på hunde der kan løbe agility end hunde der har for lang pels til at komme over springene, eller for kort snude til at trække vejret hele banen rundt. Jeg ved godt at der bl.a ses på snuder på udstillinger (af nogle dommere) - men det kan stadig ikke hamle op med at se hunden løbe en bane.

    Man er jo som opdrætter ikke tvunget til at give afkald på egne krav - så hvis man kun vil avle på udstilingschampions, jamen, det skal man da have lov til og al magt til det. Sådan er det jo også i dag.


  • #145   11. okt 2011 Maria Dilling: Enig :-), ærgeligt jeg ikke bor i Nordjylland. Så kunne det være vi kunne have fundet ud af noget smiley

    Maj-Britt: Er godt klar over at det ikke udelukkende er DKK´er eller andre, der bruger grimme ord og skaber dårlig karma ;-). Den går begge veje. Og ja, nogle gange skriver folk så.... provokerende... at man har lyst til at bruge grimme ord, men det nok bedst at "lade den fare".. Tror også hurtigt at "Lever med hunde"s indlæg kunne skabe en HED debat smiley


  • #146   11. okt 2011 Amerikan white: når du har en ikke FCI anerkendt farve på dine hunde, så kan du da ikke forvente at du kan avle med dem i DKK, der netop er underlagt FCI reglerne.
    At DRU så vil have dig indenfor dørene, og lader dig avle med en ikke anerkendt farve fortæller jo så en hel del om DRU!!!!
    Og det bekræfter jo så også, at DRU er alt andet end seriøs.

    Maj-Britt, ang udstillingskravet, så må jeg sige at jeg som ny DKK opdrætter hader de udstillinger, det er et cirkus uden sidestykke og bedømmelserne er langt fra altid fair - undskyld DKK!!!
    Jeg hader i den grad at komme der, mine hundde gider det ikke (det er fame det mest kedelige de ved - nej en skovtur ved man hvad er), der dømmes snor i STOR stil, opdrættere henvender sig til dommerene FØR udstillingen (hvorfor mon?) og så skulle man tro at hver dommer havde hver deres standard for racen - I hate it!!!!!
    Det gør så at mine hunde bliver minimalt udstillet og det lever jeg så fint med - men jeg sætter ikke mine ben der mere end højest nødvendigt - ergo bliver mine hunde ikkesærlig højt bedømt og jeg er sådan set ligeglad. Eks indenfor min race er nogle dommere så vild med overdådig pels, at sådan en collie aldrig vilel kunne springe over en forhindring på en agilitybane - fame nej om jeg vil have sådan en collie. Mine får at vide at de burde have mere pels - og nej Hr Dommer det burde de ikke, de har lige så meget pels som en collie bør have - UNDSKYLD DKK!!!

    Jeg synes der burde være godkendelsesarrrangmenter som når man skal have sin hest avlsgodkendt - for enten ligner hunden den race den er - eller også gør den ikke. Så var man fri for alle de sobjektive vurderinger der den ene dag giver en Good og den næste dag giver præmieringen BIR.

    Jeg kender en briardopdrætter der har været i Frankrig til et godkendelsesarrangement. Der var ikke 1 million mennesker, folk mødte op med deres hunde til en hel dags vurderinger, hundene blev kigger efter eksteriørmæssigt og de fik også en mentaltvurdering med, hvor man bl.a så på deres medfødte indstinkter og brugsegenskaber. MAn behøvede ikke at have trænet hunde, for det var netop instinkterne man vurderede - var de der eller var de der ikke.
    Mit ønske kunne så være, at dem der bedømte hundene IKKE så tavlerne inden bedmmelserne, men så på HUNDEN, evt skulel den fremvises at en netutral handler - så var vi af med det at der dømmes snor.

    Og "Lever med hunde" - ja der er brådne kar i DKK - der foregår indimellem noget lort, men vi har trods alt en organisation der holder øje med os der opdrætter, der er nogle forholdsvis høje krav, der er hjælp at hente hvis man kommer i problemer som opdrætter eller hvalpekøber.


  • #147   11. okt 2011 Charlotte enten er en hund racetypisk eller også er den ikke - det behøver man kun at få en bedømmelse for - og kunen den bedømmelse så ske på fair vis, så vilel det være dejligt.

    Jeg ved godt at mange DKK ére har udstilling som hobby og elser det, men hvorfor skal vi andre så tvinges ind i det cirkus - kunne man ike kbare acceptere at vi har andre interesser med vores hunde????


  • #148   11. okt 2011 Anita

    Det er vi enige i - men et avlsgodkendelsesarrangement er jo også en eksteriørbedømmelse. Den er bare ikke så konkurrencepræget. smiley


  • #149   11. okt 2011 JAmen Charlotte fint at du kan lide det - så skal du selvfølgelig bare tage afsted. men vi andre, hvorfor kan vi ikek bare få en uvildig ekspert til at sige, at ens hund er racetypsik efter alle kunstens regler og så slut prut, så var man færdig med det???

    Hvorfor er det bedre/finere at have været på 500 udstillinger hvor man får det samme at vide, end at tage på en hvor man får at vide, at ens hund ligner det den er - evt med præcision af hvad der kunen være bedre?
    Og ja selvfølgelig skulel det være en neutral bedømmelse, hvor tavlen var gemt af vejen - alt andet er jo unfair!



  • #150   11. okt 2011 Jamen så er vi jo enige - udstillinger for dem der kan lide det, og så kan vi andre få en grundig bedømmelse af en uvildig ekspert en gang for alle ;-))))

  • #151   11. okt 2011 Men hvem skal så lave den uvildige bedømmelse?
    Formand, racerepræsentant, avlsudvalg? Ingen af delene betyder for mig at det virkelig ER uvildigt

    Jeg vil da meget nødig kun have min hund bedømt én gang som så skal gælde for altid. For hvordan kan jeg være sikker på at lige den dommer også dømmer korrekt?
    Inden for alle racer er der forskellige typer og det skal der være plads til.


  • #153   11. okt 2011 Lotte N - når man kan indenfor heste, så kan man vel også bedømme på den måde indenfor hunde. - og de kan altså finde ud af det i andre lande!!!

    Og ja der skal være plads til alle typer, og det kunen jo fremstå af bedømmelsen af hunden at den er af den og den type.

    Man kunne også forestille sig, at man kunen få hunden bedømt flere gange, hvis det er det man vil, den kan jo udvikle sig efterhånden som den vokser op.


  • #154   11. okt 2011 Kennelmor

    Vil tro at det er din specialklub og ikke DKK der skal stå for sådan en omgang, så hiv fat i dem, og se om det er noget de går ind for og vil fremstille for DKK...


  • #155   11. okt 2011 Jeg er enig i at det skal foregå igennem specialklubben

  • #156   11. okt 2011 Men DKK tager ikke sådan noget op, medmindre der bliver fremstillet noget fra special klubben...

  • #157   11. okt 2011 Det er et af de forslag DKK sandsynligvis vil fremlægge til de kommende medlemsmøder.

  • #158   11. okt 2011 Jamen det er jo perfekt, så kan alle stilles tilfredse:o)) Men det kræver jo unægtelig noget mere arbejde af special klubberne :o)





  • #159   11. okt 2011 Er der mange collieavlere i DRU, siden der åbenbart er mere variation end i DKK? Hvad synes de om at du avler de hvide?

  • #160   11. okt 2011 White amerikan collie:
    Jeg synes du blander tingene samme ni en stor rodebunke!!!!

    For det første er jeg udemærket klar over, at DKK er underlagt FCI reglerne, det skriver jeg jo netop selv!

    For det andet kommer du med grove beskyldninger omkring mistrivsel blandt collieejerne, hvad mener du lige med det??
    Er det vores hunde der mistrives eller er det stemningen imellem opdrætterne du mener?

    Og så vil jeg gerne høre, hvilke avlsrestriktioner der er i DRU indenfor collie?
    Og hvor mange opdrættere er der med collie, for sidst jeg kiggede var der vist to og en havde kun én hund!!
    Og hvilket "fremragende" arbejde gør DRU for collien, hvilke tiltag har de gang i, hvordan vil de forbedre racen, hvilke diskussioner har I omkring arvelige sygdomme og hvordan man skal tackle dem? Hvilke muligheder har i for uddannelse og undervisning?

    Og jeg håber ikke det fremstår som om, at jeg bagtaler min egen klub. Jeg er stolt over at være opdrætter i DKK, jeg finder ingen tavleklubber der når dem til hofteholderne. Men jeg er ikke naiv, jeg synes mange ting kunne være bedre og gøres anderledes.
    Min specialklub har jeg intet at udsætte på, skriver jeg det?



  • #162   11. okt 2011 ^^ ~ Charlotte med de 3 nøgne ~ ^^
    Og hvor bliver man glad for at læse et indlæg som dit, det får da en til at tro på at der trods alt er håb også for DRU, ude i fremtiden...

    Og håber i der inderligt er seriøse får rydet op i jeres brodne kar, ligså vel som DKK skal:o))


  • #164   11. okt 2011 Bedste

    Det er ikke med i standarden VISTNOK da man i sin tid havde en idé om at mere farve indikerede mere racerenhed - man har derfor i sin tid bevidst forsøgt at avle hvid (colour-headed white) væk. I starten af 1900'erne opstod der også en modedille med helt hvide collier (døvhed/synsproblemer), som har styrket fordommene mod farven.

    Standarden kunne i teorien godt udvides til at acceptere colour-headed white hundene, men det skal komme fra den engelske kennel club.


  • #165   11. okt 2011 Hvis døvhed/synsproblemer, er en af grundene til at man i sins tid ikke accepterede denne farve, skal man da bestemt heller ikke forsøge at få den som ny race..

  • #167   11. okt 2011 M&R

    Der er ikke problemer med døvhed hos dem med farvede hoveder - eller, ikke mere end hos de "helfarvede". _Det jeg skriver er at fordommen mod dem kan skyldes problemerne med de helt hvide (og/eller double merle).


  • #168   11. okt 2011 Søster
    Så er det mig der misforstår, for trode også det var dem der snakkes om:o)


  • #169   11. okt 2011 Kennelmor !
    En stor colliepels er ingen hindring for agility - bare spørg min Belle smiley


  • #170   12. okt 2011 Laila uanset hvad, så skal en brugsrace i mine øjne ikke være en pelsbolle - jeg er så irriteret over at mange mener en collie skal være så overdrevet langhåret.


  • #171   12. okt 2011 White Amr C - kunne du ikke besvare mine spørgsmål ang DRU, jeg er meget interesseret i at høre dine svar!

  • #172   12. okt 2011 Jeg er da glad for at det er schæfer og dansk svensk gårdhund jeg udstiller.. For der kan man sagtens snakke, pjatte og have det hyggeligt med sine konkurrenter, selvom man skal på om lidt;o) Også selvom det er DKK hunde..

  • #173   12. okt 2011 <i>Hvis du gerne vil oplyses, så find selv ud af det...Jeg har da på intet tidspunk tænkt mig at rende dine ærinder ;o)</i>

    Pæn omskrivning af

    <i>lige nu aner jeg ganske enkelt ikke hvad jeg skal svare dig og du har fået mig trængt helt op i et hjørne, så derfor bruger jeg denne her meget umodne og patetiske måde på at forsøge at få dig til at hoppe på at grunden til at jeg ikke svarer er fordi jeg ikke gider - selvom vi begge to godt ved, at det er fordi jeg ikke kan</i>

    ;))


  • #174   12. okt 2011 Jeg er ikke medlem af DKK,men er medlem af min races specielklub..
    Jeg opdrætter ikke og kan ikke se grund til,at skulle betale for et medlemsskab for at kunne modtagex antal blade..

    Jeg vælger at støtte min specialklub,da det er dem der skal rykke ved DKK,hvis noget skal rykkes.. Yderlig deltager jeg ikke på DKK udstillinger,men på racens egne da stemningen der ofte er ret hyggelig.. Jeg har stiller meget sjældent egne hunde..

    Min træning foregår privat,så heller ikke der kan jeg gøre brug af DKK.. Jeg kan stille til prøver via mit medlemsskab i special klubben..

    Skal jeg ha tjekket hvalpe/linjer ja så hjælper andre mig gerne og skal jeg ha tjekket dogbase,ja det kan et medlemskab af DKK heller ikke hjælpe mig med..

    Jeg køber DKK hunde,da jeg ellers ikke kan stille til prøver andet i DCH og da jeg vælger at træne privat er det ikke en mulighed smiley

    Jeg er for tavleavl og særligt på min race,men har det til trods en tavleløs gående og har altid haft det (omplaceringshunde)



  • #175   12. okt 2011 I forbindelse med mit arbejde, talte vi om indre krav (maskinrummet) og de ydre krav (omverdens forventninger). Hvis jeg overfører det på DKK, kunne de se sådan ud:
    Vi i DKK synes at vi gør det SÅ godt, men hvis kunderne ikke oplever det samme, har vi et problem.



  • #176   12. okt 2011 White Amr. C... det var fame da ærlig snak, det svar du gav mig der.
    Du gider ikek bruge tid på at oplyse os uvidende individerpå, hvorfor DRU er så enestående fantastisk - det skal vi selv finde uda f. Jamen det er dælme svært, for der findes INTET på deres hjememside omkring det jeg spørger ind til at interresse. Det er ikek lige det jeg kalder at være en god ambassadør for sin klub. Men svine andre klubber til, det bruger du så gerne tid på - fair nok så!!!!

    Egentlig handler dette forum jo ikek om at "rende andres ærinder" - det handler om debat og meningsudveksling - og da du sviner min klub til og roser din egen til skyerne, så var jeg bare interesseret i at høre, hvad det er der gør DRU så enestående, så kunen vi i DKK jo måske lære af det - men nej det kan vi så ikke.
    Ud af dette må jeg så konkludere som Martine, at du simpelthen ikke har noget at have din tilsvininger i, og din ros af DRU handler vel i bund og grund om, at det er den eneste klub der vil have dig.


  • #177   12. okt 2011 Jeg bemærker at zobelmerle ikke er listet i standarden.

  • #178   12. okt 2011 Men.. nu hvor jeg tænker over det... Hvad har alt det her med sagen i startindlægget at gøre?

  • #179   12. okt 2011 Søster du har ret, vi er kørt at sporet smiley
    Men undrer mig da alligevel over, at White Amr C har zobelmerle collier og så kan få stambog i DRU med dem, for de er netop heller ikke godkendt som farve i den amerikanske collieclub


  • #180   12. okt 2011 White

    Det fangede jeg godt. Men "zobel merle" er ikke hverken zobel, trefarvet eller blue merle (tric/merle), den er en fjerde farvekombi, som ikke er listet.


  • #181   12. okt 2011 White

    Yes, jeg ved godt hvad en hvid collie er.

    Det jeg skriver om er <b>zobel merle</b> - , uafhængigt af om hunden er overtegnet eller ej, er farven zobel merle ikke listet som værende godkendt. Dvs en zobel hund med blå øjne, uanset om hunden er hvid eller ej, er ikke med i dit citat fra den amerikanske standard.


  • #182   12. okt 2011 Nu ved jeg ikke om du mener nogle andre hunde end dem herinde, men ingen af de hunde du har oprettet på hundegalleri er blue merle. Jeg ser to zobel (evt skjult merle, men jeg kender ikke anerne) og en zobel merle.

    En blue merle er en tricolor hund med merle. Se linket for eksempler.

    http://www.google.com/search?q=blue+merle+collie&hl=da&rls=com.microsoft:da&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g1uVTrCzDoSL4gSB4tCtCA&ved=0CCwQsAQ&biw=1350&bih=759


  • #183   12. okt 2011 Rettelse.. 2x zobel merle. Den sidste ved jeg ikke med. Den kan være fantommerle hvis den er i familie med de to andre.

  • #184   12. okt 2011 Du skriver du er bruger og medlem af DRU - men har dine hvide collier DRU stamtavle?

    For det undrer mig meget, hvis DRU accepterer zobel-merle hunde, det gør de jo såvidt jeg forstår ikek i den amerikanske collieklub!!



  • #186   12. okt 2011 ^^ What they said.

    Men jeg går ud fra at du skriver om en hund som ikke er oprettet så, når du skriver at du har en hund med bluemerle markeringer.

    Jeg ved ikke hvad du ellers har af hunde, men så længe du er klar over at ingen af de tre du har oprettet har blue merle markeringer, er det fint nok.

    - Blue merle er merle på sort baggrund ("sort" refererer til tricolour, black/tan eller bi-black. Alle 3 findes hos sheltie, men kun den første findes hos collie).

    - Zobel merle er merle på zobel baggrund.

    - Rød/choko merle er merle på sort som er gjort rød/brun af lever genet (findes ikke hos collie).

    - Gold/australian red merle er merle på gul (ee) baggrund. Tænk gul labrador med merle. (Findes ikke hos collie)

    - Lilac merle er merle på sort udvasket af både rød og blå (sølv). Hverken rød eller blå findes hos collie.

    - Brindle merle er merle på brindle på zobel. Grundet brindlen ses merlen dog gerne noget tydeligere end på en almindelig zobel (brindle findes hellere ikke i collie)

    Samtlige af ovenstående kan have mere eller mindre hvid på sig - farverne hedder stadig det samme om man mener hele hunden eller dens pletter.

    Eksempler kan ses på de her border collies:
    http://www.caithreamkennels.com/merle_bcs.html


  • #187   12. okt 2011 Nå ja.. og slate merle... En sort hund med blå gener + merle. Blåt findes ikke hos collie.

  • #188   12. okt 2011 JA, den er nemlig zobel-merle

  • #189   12. okt 2011 Jeg fatter ikke DRU vil lave tavle på den farve, den burde ihvertilfælde som et minimum få avlsforbud.

  • #191   13. okt 2011 Nu når diskussionen vist bunden når du sammenligner med nazisme, så trækker jeg mig fra yderligere diskussion - jøsses altså, så har du da netop forstået hat!!!



  • #193   13. okt 2011 Har dine hunde DRU tavle?

  • #198   13. okt 2011 Maria Dilling - prøv at læse nogle af de indlæg Søster har skrevet længere oppe i tråden omkring avl med zobel og merle.

  • #201   13. okt 2011 Men din ene zobel har jo merlegenet, og den ville have fået avlsforbud i DKK, men åbenbart ikek i DRU, hvis de da har DRU tavle????



  • #202   13. okt 2011 Hvalpene du har liggende er fra din zobel/merle tæve, hvem er faderen?

  • #204   13. okt 2011 Og Rex var ikke ren amerikansk collie, der var engelske linier i ham - ergo er dine heller ikke rent amerikanske!!!

    Så ja, du skriver du er medlem af DRU, men du har ikke fortalt om dine hunde har tavle i DRU, men åbenbart sælger du hvalpene UDEN tavle - eller?


  • #205   13. okt 2011 Hvad skulle jeg bruge det farveskema til? Et farveskema angiver de farver man kan registrere. Det er ikke ensbetydende med at farverne er godkendte.

    I DKK kan sheltien registreres som en af følgende:
    Black And Tan
    Black And White
    Blue Merle
    Fejlfarvet
    Tricolour
    Zobel/Hvid
    http://www.hundeweb.dk/dkk/public/openPage/tjenester/avlsrestriksjoner/raseData.html?RAID=0880

    Så, som du kan se har man i DKK valgt at samle alle de ikke-godkendte farver under én fane og kalde dem fejlfarvet. De kunne også kalde dem zobel/merle, hvid m. XXX, eller alt muligt andet, men hvorfor liste dem samme sted som resten, når det så tydeligt kan mistolkes som en godkendelse?

    Her er farverne for AKC. Som du kan se har de et "S" ud fra farverne i standarden, og et "A" ud fra de andre. Jeg kan se at FCI og AKC ikke er helt enige i om Black/tan er standard, men det er heldigvis ikke vigtigt i denne debat.
    http://www.akc.org/breeds/shetland_sheepdog/color_markings.cfm



    Nå, men det var et sidespring.

    Er vi enige i at de 3 du har oprettet allesammen er zobel, og at de to fra 2008 er merle?


  • #206   13. okt 2011 Nu begynder det da at blive rigtig sjovt - gad vide hvad DRU siger til dette her cirkus?

  • #209   13. okt 2011 Jamen så er her foklaringen på, hvorfor det er så skønt at være i DRU, der er ingen regler smiley

  • #210   13. okt 2011 Guys. Kan vi måske holde lidt igen med at trække ekstrasager ind, ellers bliver det udhængning, og tråden ryger (og jeg vil altså gerne have svar inden det kommer så langt)

  • #211   13. okt 2011 Jeg synes, at når man sviner DKK til og så roser DRU i høje vendinger, så har vi vel lov til at stille spørgsmålstegn ved det der skrives?
    Det kan vel ikke være udhængning når White Amr. C selv starter diskussionen og får rodet sig ud i en masse hun ikke kan gøre rede for - og ike kvil gøre rede for, bla stamtavlespørgsmålet???


  • #212   13. okt 2011 Jo, men nogle af de ting der kommer frem har hun ikke skrevet her i tråden, og nogle af de hunde der nævnes er ikke engang oprettet. De ting ville være rare at få pakket væk. Der er nok kød på tråden i forvejen.

    Jeg spørger netop fordi jeg ikke vil have at tråden slettes.


  • #214   13. okt 2011 Men dine hvalpe får avlsforbud i DRU, de accepterer nemlig heller ike kde hvide collier - synes du ikek det er et vink med en vognstang om, at det du har gang i er noget møg???

  • #218   13. okt 2011 Maria, alt den snak her om hvide collier har intet med medlemstilbagegangen at gøre, vi har faktisk med denne debat ledt trådstarters oplæg af sporet.
    Men for at gøre denne debat færdig om de hvide collier, så diskuterer vi jo netop det hensigtsmæssige i at købe med DKK stamtavle, for der følger man nogle internationale og meget fornuftige regler for opdræt.
    Lige præcis med disse hvide collier kan ma se, hvor det fører hen når folk bare følger deres egne regler og ikek vil høre på dem der faktisk ved noget om problematikken omkring de hvide collier.

    Og så ang medlemsflugten - der er sikekrt mange grunde, jeg tror følgende årsager kan være nogle af dem:

    1. der er poppet så mange stamtavleklubber op i landet og almindelige mennesker kan overhovedet ikke finde hoved eller hale i det, de tror en stamtavle er en stamtavle, og det er det slet ikke.

    2. stamtavler har et dårligt ry fordi man eks kun viser negative udsendelser omkring hunde med tavler. Jeg tænker på BBC udsendelsen og udsendelsen med Bubber der fandt en tåbelig opdrætter af puddel af vise frem, så der blev hundeverdenen da for alvor gjort til grin.

    3. i DKK er der restriktioner for at måtte bruge sine hunde i avl, det gør at mange ikek orker den proces, så er det nemmere og billigere bare af avle løs og bruge naboens søde labrador. Men der er jo en grund til at tavlehunde er LIDT dyrere, for der er jo mange undersøgelser de skal igennem inden man må bruge dem.

    4. der er en forkert opfattelse blandt folk om, at tavlehund eer mere syge end blandinger og det er direkte løgn. Blandinger aflives i stor stil pga fysisk sygdom men også pga dårlig mentalitet. Årsagen til at man måske hører mere om DKK tavlehundene er, at DKK er åbne omkring det, de undersøger dødelighed, de forsker i det, de offentliggør resultaterne osv sov - det er der ingen der gør med blandingerne eller hundene uden tavle eller med de mindre seriøse tavler.

    5 så tror jeg udstillingskravet er en stor hurtle for mange der skal have deres hund avlsgodkendt, og derfor springer de over og avler uden tavle.

    ... er der mere?


  • #219   13. okt 2011 White Ame C.... jamen det skriver din formand ellers - du kan ikek få stamtavle på dine hvalpe i DRU.

  • #222   13. okt 2011 ...eller jeg mener du får nedlagt avlsforbud på dem.

  • #227   13. okt 2011 Maria - DKK er i fuld gang med at lave tiltag for at folk skal få øjnene op for seriøs hundeavl.
    Bl.a pønser de på ny hjemmeside og mere oplysning i offentligheden.
    Oså snakkes der også om kravene til avlshundene, men jeg tror langt fra man er nået til nogle endelige løsninger.


  • #228   13. okt 2011 White

    Jeg vil gerne spørge ind til sundhed, men det at du ikke vil svare mig på et simeplt farvespørgsmål gør at jeg ikke kan komme derhen.

    Har en collie blå øjne, så er den merle - der er ikke andre gener i den renracede collie (eller sheltie) der forårsager blå øjne.

    Det er derfor meget vigtigt for hvalpenes sundhed at der tages højde for det i din avl - men jeg kan ikke gennemskue om du rent faktisk er klar over at 2 ud af 3 af dine oprettede hunde er klokkeklare merles (og den sidste kan i princippet være fantommerle afhængigt af hvem forældrene er, men det ved jeg ikke noget om).

    Når jeg ikke ved om du er klar over det ved jeg hellere ikke om du tager højde for det når du parrer og registrerer evt afkom.

    Men så langt kan vi ikke komme i debatten hvis ikke vi kan blive enige i hvilke farver dine hunde har.

    Jeg har nu lavet i hvert fald 3 indlæg hvor jeg spørger om vi er enige i farverne på dine hunde, men der bliver ikke svaret. Jeg ved ikke hvordan du forventer at det skal tolkes, men et simpelt "ja", så havde jeg ikke det store at komme efter (for så er du jo klar over det, og parrer formodenligt ikke de hunde med andre der kunne indholde merle, og enten DNA tester afkom for merle, eller reg dem allesammen som merle for at undgå grimme uheld i fremtiden). Et "nej" kunne udløse en helt anden debat.

    Her er en CHW med blue merle aftegn:
    (link fjernet)

    Og her er en CHW med zobel merle aftegn:
    http://equinetapestry.files.wordpress.com/2011/07/sablemerle1.jpg?w=408&h=400

    Der slår merlen ret tydeligt igennem i pelsen (især på ørerne), men en zobel merle kan også se sådan ud:
    http://www.wyndlaircollies.com/images/Meg%20Website.bmp

    Jeg tvivler på at selv den bedste colliekender ville kunne se merlen i den hund med det blotte øje.


  • #229   13. okt 2011 Argh.. Jeg er fuldstændigt OT nu...

    Rygklapper til jer der fik tråden tilbage på sporet mens jeg fumlede videre!


  • #230   30. nov 2011 Hej.. Er ny herinde, så dette bliver mit føste indlæg i en spændende tråd. Lilly er min første hund. Det var en tilfældighed at hun hun havde DKK, da det ikke var et krav fra min side til at begynde med. Jeg faldt for hende og er siden hen blevet meget glad for klubben. De har været meget behjælpelige i forbindelse med spørgsmål vedr udstillinger, avl m.m. Desuden har hundeejere på udstillinger være utrolig flinke og meget hjælpsomme. Vi er glade for DKK. Selvom vi ikke i hverdagen tænker på papirene, men hendes dejlige sind og at hun er sund og rask smiley

  • #232   1. dec 2011 Tak for velkomsten smiley Dejligt at se at også andre er glade for klubben smiley

Kommentér på:
"DKK-snobberi"

Annonce