{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.619 visninger | Oprettet:

Sådan noget GED {{forumTopicSubject}}

Siger jeg bare - skal lige lufte lidt frustration og spørge til råds herinde om nogen kender procedure m.m. forsikringsmæssigt.

Har ellers haft en rigtig fin dag, glad og godt vejr, så skulle jeg ud med hundene i parken... alt går fint.
Lige indtil der kommer en løs hanhund og meget meget hurtigt hopper på Freja, som er i løbetid, der gik meget få sekunder og vupti så sad de fisme fast....

Ejeren som var milevidt bort, eller, det var ikke engang ejeren, det var en der passede den, berettede dog at han var katestreret og det var da også kun nogle flapper der hang der mellem benene... MEN har så lige ringet til dr. dyr, og forhørt mig, med det resultat at nu skal Freja have abort-sprøjter, sikke noget møj.... og stakkels Frejsen.

Vi har så hundesyge+ansvar+udv. ansvarsforsikring hos Tryg - men dem der er ansvarlige for hundeforsikringerne gik hjem her kl. 16, så nu skal jeg ringe imorgen.

Til det vil jeg gerne spørge om nogen har oplevet lignende?
Hvordan er det forløbet med forsikringen, har de dækket?
Hvad med abort-sprøjterne, kan det have nogle bivirkninger eller lign.?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sådan noget GED
  • #1   21. okt 2010 Den nye abortsprøjte har ingen bivirkninger ligesom den gamle kunne have.
    Men jeg ville mene at det var hanhundens ejer der skulle betale eftersom din hund jo har været i snor.
    Men ring og spørg din forsikring hvordan man skal forholde sig i sådan en sag.


  • #2   21. okt 2010 Ja - det var også sådan jeg umiddelbart havde forstået det...

    desværre forsvandt hunden og 'ejeren' inden der blev drøftet sager...


  • #3   21. okt 2010 Jeg går altid ud fra at de fleste hundeejere er nogle forsvarlige mennesker, så jeg ville sætte en lille seddel op omkring hvor I mødtes, evt. også i den lokale avis. Jeg er sikker på at ejeren er ked af situationen og gerne vil betale for abortsprøjten. Det ville jeg ihvertfald.

  • #4   21. okt 2010 Troede ikke at kastreret hanhunde sådan hoppede på tæver i løbetid og da slet ikke at de opnåede at sidde fast sammen ???
    Men jeg har nu heller aldrig haft kastreret hanhunde i nærheden af løbske tæver.


  • #5   21. okt 2010 Anne R
    Både min mors gamle pointer og hendes anden hanhund parrede gerne tæver når de var højløbske og hang også sammen med dem.
    Kan du forestille dig et chok det er at komme rundt om hjørnet og se sin schæfer/collie blanding hænge sammen med en fransk bulldog.


  • #6   21. okt 2010 Vivi
    Jo tak, det kunne jeg godt forestille mig ikke var en af de bedste oplevelser.
    Men så blev jeg så meget klogere mht. kastreret hanhunde.
    Det som vel er mest interessant lige mht. om tæven skal have en abortsprøjte eller ej, er vel hvor længe det er siden habhunden er blevet kastreret. For der går jo noget tid efter kastrationen, hvor der stadig kan være levedygtige sædceller i urinrøret/kanalen fra hvor testiklerne har siddet.


  • #7   21. okt 2010 Hvis det var min listehund som var blevet parret ville jeg ingen chancer turde at tage. Det kan jo sagtens være at hanhunden er krypto og måske kun har fået fjernet den ene sten som kunne ses...så kan den reelt sagtens lave hvalpe.

  • #8   21. okt 2010 Selvfølgelig

  • #9   21. okt 2010 Ja, jeg blev også meget overrasket over hvor hurtigt det gik, og at de hang sammen eftersom han skulle være kastreret... men nogle beholder jo virkelig driften.

    Desværre er det et område hvor vi sjældent kommer, kørte dertil i dagens anledning af det gode vejr - og nu, er det bare noget rigtig ged.

    Har lige fundet ud af at de abortsprøjter der bruges nu, godt kan øge chancerne for cyster i livmoderen smiley det eneste man kan gøre for at forhindre dette er en sterilisation, og det må tidligst ske om 3-4 måneder...
    det er heller ikke en mulighed at lade hende få hvalpene, selvom hannen er en gul labrador - da de iflg. lovgivningen ville skulle aflives smiley

    sikke en rigtig lortedag siger jeg bare - og så ovenikøbet så gik snoren i stykker da vi kom hjem - spritny, købt i søndags....

    har læst på min forsikring - lidt underligt står der -
    under sygeforsikring- dækker IKKE, står der at :
    Kastration, sterillisation samt abortindgreb, der ikke er medicinsk begrundet (aggressivitet anses ikke som medicinsk begrundelse) dækkes ikke.

    - Kan ikke helt finde ud af hvordan det skal tolkes - menes der decideret abortindgreb såsom kejsersnit eller lign. pga. fare for tævens liv?
    i princippet er abort-sprøjten jo et abortindgreb, men mon omstændighederne gør at dette går ind under nogle andre betingelser?



  • #10   21. okt 2010 Det eneste jeg kan tænke på, er om man kan stole på, der ikke er sket noget, og så netop undgå alle de risici ved ikke at lade hende få de sprøjter...

    Men ja, hvad nu hvis han alligevel havde krudt i banditten....

    Så skulle det være noget med at se tiden an, og hvis hun så blev med hvalpe, enten kæmpe for at få dem ud af landet, eller udføre abortindgreb via sterilisation....


  • #11   21. okt 2010 Det ville jeg bestemt ikke anbefale dig at gøre, det er uansvarligt nok at du har taget en højløbsk tæve med i en hundepark.

  • #12   21. okt 2010 Og det beklager jeg at jeg siger sådan men det er helt klart sådan at folk vil se på det.

  • #13   21. okt 2010 Exuse me, for at lufte nogle tanker...
    Og desuden var det ikke en hundepark, men ganske almindeligt offentligt område.
    Min hund var i snor, det var hannen ikke!


  • #14   21. okt 2010 Men ja, uanset hvad så er det bare noget rigtig møj....

    Og må da også sige, at hvis ikke det havde været for den nye lov, så havde jeg taget chancen..

    men ja, håber da også mest af alt, at der ikke er altfor store risici ved de sprøjter der, det ville være det bedste - men bliver nervøs når man hører om eventuelle følgevirkninger de kan komme, og de der cyster giver heller ikke rigtig nogle synlige symptomer....

    ih altså...

    har kun kunnet snakke med dyrlægesekretæren idag, vi har tid imorgen, håber at dyrlægen kan besvarer nogle spørgsmål mht risikoen, håber ikke den er altfor stor...


  • #15   21. okt 2010 Ja nemlig og excuse me to for at lufte mine tanker.

  • #16   21. okt 2010 Læs igen, der er ingen risiko for bivirkninger ved den nye abortsprøjte.
    Og jeg må hellere smutte ud af tråden inden jeg bliver for ophidset over dine udtalelser.


  • #17   21. okt 2010 Jeg ville vente med abortsprøjten og se tiden an. På 25. dagen kan du skanne hende og er hun ikke drægtig ingen prøjte.

    Måske dyrere, men "sundere" i min verden.


  • #18   21. okt 2010 undskyld mit føl... men er bare så frustreret over det her lige nu...

    er bare så mange andre ting pt. så det her er der bare ikke brug for at udsætte hverken Frejsen eller os for...


  • #19   21. okt 2010 De sprøjter og p-sprøjter der bruges på hunde, er menneskets førstegenerations 'behandlinger' - dvs. medicin man fraråder mennesker at tage pga. de alvorlige bivirkninger og risici der er forbundet...

    forstår simpelthen ikke, at man ikke er mere up to date med medicin til dyr, når erhvervet jo faktisk er forbundet med store midler...


    * Gitte - Se lige "tykke" Bianca *
    ja.... hmm, mht at vente - mine tanker hvirvler nemlig meget om hendes velbefindende...
    Ved du hvad mulighederne ville være - skulle et evt. røntgen vise sig drægtighed? kan man evt stadig forsvarligt abortere medicinsk da?


  • #20   21. okt 2010 Martin J
    Når man har en listehund har man ekstra forpligtelser, at det så indebærer at hunden kun luftes i haven eller andre steder hvor der ikke nødvendigvis kommer andre hunde er da vel en meget lille ting.


  • #21   21. okt 2010 Martin
    Arh det tror jeg ikke på når det er så kort tid. Vi er ikke enige og længere er den ikke.


  • #22   21. okt 2010 **CHINE* *

    Hov - du plejer da at være på filter...

    kan se du stadig er i hetze-humør.


  • #23   21. okt 2010
    Martin J
    Enig. Listehund eller ej, så er det vel ikke meningen man skal holde hunden i bur bag lås og slå, fordi hnhundeejerene ikke har styr på deres hunde.


  • #24   21. okt 2010 Det er da ikke hetz at sige sin mening....Oven i det ville du lade din ambull føde blandingshvalpe med en labrador lignende ting...dvs dobbelt op på dårlige hofter, dobbelt op på dårlige albuer, NCL, PRA samt øjensygdomme. Det gør mig virkelig ked af det at folk tænker sådan og er ligeglade med helbredet på de hvalpe de sætter i verden. Line og om du vil sætte mig på filter ligesom 75% af resten af hg det er mig ligegyldigt.

  • #25   21. okt 2010 For Frejas vedkommende - får hun en tur om dagen på min. 1 time, og det bliver med masser af aktivitet og hjernestimuli, samt at møde andre hunde.

    For os, er det ikke en mulighed kun at holde hende i haven, pt. slet ikke, fordi jeg passer hunde et sted hvor de kun har en lille baggård...

    Frejas løbetidsperiode forløber sig ca. 3-4 uger, lang tid at isolerer hende i, selv hvis man blot tænker på den højløbske tid, er det mellem 7-9 dage for hendes vedkommende, også altfor længe - ikke engang en dag ville hun kunne holde til at blive understimuleret...

    Desuden vil jeg da også gerne påpege at det altså var hannen der var løs, og den ansvarlige langt væk...


  • #26   21. okt 2010 Vivi - nu var det nu ikke noget med dig at gøre...

    men om at - en anden har deltaget i flere af mine tråde udelukkende for at 'svine' mig til og sætte mig i dårligt lys.... derfor.


  • #27   21. okt 2010 Det er da noget rigtigt skidt for jer!!

    Den nye abortsprøjte har ingen bivirkninger.... Jeg ville nu se at komme til dyrlægen og få det sat igang og ikke trække tiden!

    Har set en del parringer i mit liv men godt nok aldrig oplevet at det har gået SÅ hurtigt at det ikke har været muligt at jage hahunden væk fra tæven.... den hanhund må da have været noget af en sniger siden du slet ikke opdagede at den kom luskende...?


  • #28   21. okt 2010 Der er som flere gange nævnt ikke den ringeste risiko ved det nye abortpræparat, og hvis hun får det med det samme vil det blot forlænge hendes løbetid med et par dage. Derudover vil du ikke kunne konstatere noget anderledes med din tæve.
    Og prisen er så beskeden at det slet ikke er alle forsikringsbekymringer værd, idet det ikke koster meget end en sæk foder af god kvalitet!

    Men også jeg finder det lidt tåbeligt at lufte sin højløbske tæve i hundetætte områder og forundres over det beskrevne forløb, idet jeg aldrig har oplevet en tæve, uanset hvor højløbsk, det ukritisk og på sekunder har tilladt en parring??


  • #29   21. okt 2010 Sprøjten skal gives inden 48 timer - derefter skal hun have to mere, med hver især 2 dages mellemrum...

    Ihvertfald hvad jeg ved af om denne. Om der findes andre metoder/præparater, don't know?



  • #30   21. okt 2010 Kan virkeligt ikke se hvor det er Line er den uansvarlige. Hun havde hunden i snor, hun giver abortsprøjte som de fleste andre ville gøre. Hvorfor er det anderledes her? Og synes da det helt hen i vejret at man nu ikke må lufte sin højløbske tæve. Selvfølgelig skal den da også ud og gå. Nej skylden her er sku hanhunde ejers. Skulle alle med tæver blive indendøre fordi fremmede ikke har styr på deres hund?!

  • #31   21. okt 2010 ENIG med Trine !

    Hos vores hold kommer folk også med højløbske tæver - pisse træls for os JA ! Men altså de har lige så meget ret til at være der som os.....


  • #32   21. okt 2010 Vi har som sagt en tid imorgen- de havde ikke tid idag.

    Valgte desuden tidspunktet idag, også med omtanke for at der ikke ville være så mange hunde...
    Men hunden/hundene skal jo altså røres og socialiseres.
    Og ja, jeg blev selv meget overrasket over hannens hurtighed -
    da han kom, havde hun stillet sig nærmest helt klar, og med det samme han sprang på var han stort set inde, og da hang de altså sammen...
    så til oplysning for andre, så han det gå RIGTIG stærkt åbenbart...

    Jeg er ikke ligefrem den type menneske der stiller mig op og råber og skriger af hunde der kommer for at hilse, og eftersom denne hund også var kastreret, skulle man slet ikke mene at frygte noget.



  • #33   21. okt 2010 Nej Line! Sprøjten kan gives indtil 48. dag i drægtigheden, hvilket ikke kan anbefales! Og behandlingen foregår ved to på hinanden følgende sprøjter, der indgives med 24 timers mellemrum.

  • #34   21. okt 2010 Ja - jeg banker også mig selv oveni knolden for ikke at have fået et nummer - om ikke andet så kunne jeg måske få talt med de rigtige ejere om hannens katration og sådan...

    Men det hele foregik ret tumelumsk, og tror min umiddelbare opfattelse var, at der ikke kunne være sket noget, eftersom han var kastreret, men så bagefter, så meldte der sig lige nogle tanker, og da, var de væk, ret hurtigt, da de var på cykel nemlig...

    Heldigvis har jeg som sagt sygeforsikring og resten af tilbehøret til det, og det er såmend heller ikke en kæmpe formue har jeg fundet ud af... et sted mellem 1100-1500 kr. for det hele vidst nok.

    Det er mere de konsekvenser sprøjten kan have der gør mig nervøs,
    har godt nok lidt ondt i maven over alt det her lige nu...
    men sket er sket - nu skal de rette så bare lige finde ud af at gøres...


  • #35   21. okt 2010 Og jeg finder så "skyldsspørgsmålet" aldeles irrelevant, idet det er tæveejer der har problemet.
    Og jeg havde nu både råbt og skreget, hvis en ukendt hund havde nærmet sig min løbske tæve, og ikke brugt tid på at undersøge, hverken køn eller fertilitet!


  • #36   21. okt 2010 Hvor længe hang de sammen

  • #37   21. okt 2010 Hmmm, ja, jeg ved snart ikke -

    dyrelægeassistenten sagde nemlig 48 timer... og så ja, 2 med en dags mellemrum hver især...

    Tænker om der mon er tale om forskellige præparater, for blev også oplyst om p-sprøjten, som skulle minde om den man bruger til abort...
    kan snart ikke finde hoved og hale på det...

    Håber da at denne sprøjte ikke viser sig at have alvorlige følger...

    Men kan da godt komme i tvivl om alle dyrelæger nu også er opdateret med det nyeste og det bedste... for det virkede til, at vores dyrelæge havde den da 'plejer' at have, altså en lidt ældre form...
    og spurgte nemlig også ind til en nyere en, hvilket jeg fik at vide ikke fandtes...


  • #38   21. okt 2010 De hang kun sammen i nogle få sekunder inden at de blev forsøgt skilt ad, hvilket jo var umuligt da hannen var svulmet, prøvede at 'vikle' dem lidt ud af det, men forgæves,
    hannen opnåede muligvis ikke udløsning, men 'svandt' ind efter afbrydelsen, men da gik da noget tid, inden han røg helt ud af hende.


  • #39   21. okt 2010 Line: Håber dælme da ikke i har stået og hævet i hundene! Det gør altså mega ondt på dem hvis de bevæger sig for meget mens de hænger sammen!

  • #40   21. okt 2010 Nej nej da - prøvede først bare at skille dem ad, som normalt, men så hurtigt at de hang sammen, og så var der nemlig ikke andet at gøre end at vente på de blev færdige eller at han svulmede ned...

  • #41   21. okt 2010 Line: Okay det var godt. fik lige helt ondt i maven et øjeblik der

  • #42   21. okt 2010 Det var også noget af det første der lige strejfede mit hoved da det skete faktisk - nemlig at man ikke må rive dem fra hinanden...
    men håbede selfølgelig på at hannen ville fortrække, men ikke særlig hurtigt....

    Sidder lige og kigger på tosserne - altså Freja og så min brors to tæver som jeg passer - de har det alle tre fortrinligt, rart at se,
    så er det bare mig der sidder med ondt i maven...
    - er lidt meget bekymret kan jeg mærke.... ikke spor sjovt.

    Tror hellere jeg må gå igang med noget mad, har simpelthen bare udskudt alt udover hundene...


  • #43   21. okt 2010 Line: Synes nu ikke du skal bekymre dig sådan er sikker på aborten nok skal foregå uden problemer smiley

  • #44   21. okt 2010 Prøver og håber... ser frem til afklaring smiley

  • #45   21. okt 2010 Nu har jeg heldigvis fået mine tæver steriliseret.

    Men inden da luftede jeg dem også på steder, hvor der KUNNE komme mennesker og andre hunde (men sjældent gør).

    Mine hunde var ALTID i snor fra første dag i løbetiden og 5 uger frem!! Og tro mig........... Jeg ville vogte deres dyd med livet. INGEN hanhund ville slippe fra at komme bare i nærheden af mine løbske tæver!! INGEN!!!

    Jeg forstår ganske simpelt ikke at du ikke har opdaget den hanhund??

    Og dette har intet med skyldsspørgsmålet at gøre, for den synes jeg at hanhunden har.

    Det har noget at gøre med ens opmærksomhed, når man har en løbsk tæve.


  • #46   21. okt 2010 enig med Mette

    Også lige til Vivi så alle os med intakte tæver skal bare holde os hjemme i de 3 uger vores hund er i løbetid? ej den holder ligesom ikke, jeg har også selv hanhund så jeg ved at det kan være frustrerende at høre på en hanhund der har lugtet sig frem til en løbsk tæve xD


  • #47   21. okt 2010 Mette: Enig

  • #48   21. okt 2010 Line, en p-sprøjte kan gives meget sent, så du kan vente og få et resultat inden.

  • #49   21. okt 2010 http://www.produktresume.dk/docushare/dsweb/Get/Document-19778/Alizin+Vet.,+injektionsv%C3%A6ske,+opl%C3%B8sning.doc

    Her står omkring den nye sprøjte.. Som i øvrigt osse blir brugt i visse tilfaælde af livmoderbetændelse..

    Min tæve har fået 4 af de sprøjter,uden nogen men,no so ever i forbindelse med hendes livmoderbtændelse..

    Yderlig har jeg endnu ikke hørt om en tæve,hvor der er opstået bivirkning i forbindelse med brug,som abort..


  • #50   21. okt 2010 Jeg læser altså ikke nogen steder at line var i et fritløbsområde?


    Line
    De bivirkninger der er ved den nye abortsprøjte er fuldstændigt de samme som hunden ville få ved en drægtighed/fødsel, med en frekvens på helt nede omrting 3,4% for livmoderbetændelse (iflg labelet på Alizin, som bruges ved abort), og du slipper for at stå med et kuld ulovlige hvalpe.

    "Bivirkninger ses hos kun en ud af ti patienter i form af en hævelse ved injektionsstedet. Hævelsen forsvinder indenfor en 14 dages tid uden behandling."
    http://www.centerdyreklinik.dk/page.asp?page_id=32


  • #51   22. okt 2010 "så skulle jeg ud med hundene i parken"?

    Ja jeg har lidt svært ved at få dette til at hænge sammen


  • #52   22. okt 2010 - • M. Kayser • -
    Kan kun bakke op om alt hvad du skriver.


  • #53   23. okt 2010 Når men nu har vi været til dyrlægen, og inden jeg lige beretter om hvordan det er gået vil jeg da gerne sige TAK for hjælpen til alle jer, der er istand til at sætte sig ind i andre menneskers situation...

    og til jer, der åbenbart mener I er perfekte - eller mener livet er at sparke til folk der ligger ned - fred være med jer!

    Lige for at opsummere forløbet, og samle det, vil jeg da gerne lige fortælle at det drejede sig om en luftetur, hvor vi var 4 tæver, 2 af disse var min brors, den 3. en vens og den sidste min Frejsen...

    Vi lufter hundene i en park, hvor hunde IKKE må løbe løs - og vælger et tidspunkt hvor der meget sjældent kommer folk, da de fleste folk jobber der...

    Efter ca. 1 times gåtur og kort hilsning på 2 hunde, er vi næsten tilbage ved bilen, men der kommer så en gul labrador tulrende, som umiddelbart ikke ser ud til at have en følger tæt på...
    denne hund dufter hurtigt Freja, den er egentligt på vej den anden vej, men følger selvfølgelig efter - da han ikke kan slippe duften.
    Freja og de andre hunde synes også det er hyggeligt at der kommer en og hilser, og lægger op til leg med ham
    - alt imens prøver vi at bede/pege hunden om at gå hjem, og samtidigt prøver forsøger at gå med vores 4 tæver væk...

    Får øje på en der kan ligne ejeren, ca. 100-150 meter fremme som står stille ved en bænk med en cykel, prøver at råbe til ham, men han reagerer ikke, så jeg går hen mod ham og han nærmer sig langsomt, alt imens jeg forsøger at tale til ham, om at han skal kalde sin hund til sig for min er i løb, han svarer ikke før han er meget tættere, og det viser sig fordi han kun taler engelsk...alt imens derefter jeg får talt med vedkommende der ikke taler godt engelsk, men som siger at han passer hunden og at den har 'no balls'
    lige da han siger dette kigger jeg hen/ned på Frejsen, idet jeg kunne fornemme en skygge, hvorefter han faktisk allerede er hoppet helt op på hende og klamre sig hårdt til hende,
    jeg forsøger først at hive hende fremad/væk med snoren, men han sidder på, tager fat i halsbåndet på dem begge men opdager da, at han allerede er inde i hende, og han kan da ikke komme ud....!

    Så langt så godt, vi var da nødt til at vente til han blev 'færdig' på den ene eller anden måde, de sad selvfølgelig sammen, men ikke i parrestilling... ca. 30-60 sekunder (tror jeg) efter røg de fra hinanden, ....
    Forsøger at få rettet snorene ud, og samlet hundene rigtigt i kobbellinerne, vender mig mod min kammerat for at lissom lige få vendt episoden lidt... og inden jeg ved af det, er hunden og 'ejeren' cyklet videre, og jeg begynder selvfølgelig at bekymre mig om udfaldet på det her...
    havde slet ikke forskring i hovedet der, jeg/vi havde jo slået det meste ud af hovedet, da hunden jo var kastrat....
    men føler selvfølgelig lige at vi hellere må ringe og snakke med dyrlægen -


  • #54   23. okt 2010 Fandt ud af/fik at vide, at de abort-sprøjter man bruger til hunde nu, og som skal tages over 3 gange,
    første skal være indenfor 48 timer, derefter 2 med hver en dags mellemrum - og som er den laveste medicindosis man kan give.

    Disse/dette præparat er et som blev brugt på mennesker som det første for ca. 30-40 år siden, og som man idag slet ikke bruger på mennesker pga. alvorlige risisci som forstærket risiko for kræft.

    Det har også vist sig, at for hunde der får disse indsprøjtninger øges risikoen for brystkræft med ca. 30 % - samt cyster på livmoderen - hvilke typisk fører til enten smertefuld underlivsbetændelse og/eller kræft i livmoderen - hvis vi taler om de indsprøjtninger man kan få først- altså laveste dosis.
    Skal abort-sprøjterne bruges senere i forløbet, øges risikoen yderligere pga. den store dosis hunden får, og der skal den da kun have en sprøjte - men tilgengæld meget mere.

    Man kan så gøre det, at man kan tage en blodprøve ca. 24 dage efter evt befrugtning, og den vil så meget hurtigt kunne afgøre resultatet.

    Så det vi har besluttet os for at gøre, og som vi blev støttet op af af dyrlægen, var at først at tage en blodprøve -
    dermed undgår man evt bivirkninger, og så skal det også tages i mente at hunden med stor sandsynlighed var kastreret - og så er der ingen gevinst - MEDMINDRE hannen indenfor de sidste ca. 3 uger er blevet kastreret, for da kan enkelte sædceller have overlevet (de kan overleve 2 uger) - risikoen for befrugtning er heldigvis meget lille - men ikke desto mindre er den der, og derfor vil vi selvfølgelig gerne være på den sikre side.

    Da man desværre i DK har vedtaget ved lov at hvalpe, rene eller blandinger af en af 13 udnævnte racer - skal aflives - ja, så har vi desværre ikke juridisk ret til at få lov at overveje om vi ville have hvalpe på hende nu.

    Skulle det forholde sig sådan at hun skulle være bleven befrugtet, så gør vi nok det, at hun får abort-sprøjten, men at hun så samtidigt får bestilt tid til en sterilisering til det rette tidspunkt i hendes cyklus - for derved 'nulstiller' vi alle risici forbundne med medicinen...

    Det er selvfølgelig en længere og dyrere proces vi har valgt, men ikke desto mindre mener vi, at det er den bedste måde og sundeste måde for Freja.


  • #55   23. okt 2010 Ud for din sidste fortælling her, så vil jeg mene at der har været rigelig tid, til at få din løbske tæve ind i bilen i en fart, så derefter forsøge at få fat i ejeren til den gule labrador.
    Og I har jo været flere - lyder det som om - så det skulle da ikke være helt umuligt at få labben holdt tilbage mens den løbske tæve blev puttet ind i bilen.


  • #56   23. okt 2010 *Behandling

    Den nyeste form for behandling består af to injektioner med 24 timers mellemrum. Injektionerne er mest virkningsfulde indenfor de første 25 dage af drægtigheden (100% virkningsfuld ifølge producenten). Bivirkninger ses hos kun en ud af ti patienter i form af en hævelse ved injektionsstedet. Hævelsen forsvinder indenfor en 14 dages tid uden behandling.

    Den bedste måde at undgå uønsket drægtighed hos en tævehund på er ved at forebygge og undgå, at parring finder sted. Men hvis ulykken alligevel er ude, har vi i dag bedre mulighed for at løse problemet.*



  • #57   23. okt 2010 Og så er jeg enig med Anne.

  • #58   23. okt 2010 Mht. forsikringsselskabet - så er jeg selvfølgelig frustreret, har betalt ved ikke hvor mange penge i årene igennem - og ALDRIG haft brug for at få dækket en skade eller lign.

    De siger ja - at det er den anden parts forsikringsselskab med den løse han, der bærer ansvaret -
    og så har de i vores betingelser skrevet, at abort-indgreb der ikke er medicinsk begrundet ej dækkes.
    - de kunne dog ikke svarer på hvad der mentes med medicinsk begrundelse -
    et eller andet sted, ville jeg da f.eks. mene at netop pga. lovgivningens omstændigheder ville man kunne tolke aflivning af hvalpe som medicinsk begrundelse - men nej, den mente de ikke ville holde, så de lagde vel bare op til at man skulle køre ankesager og lign.

    typisk

    Nu var det ikke så meget pengene der ligesom 'styrede' mig - det er nærmere gået hen og blevet en principsag, for selv hvis jeg fik dækket af forsikringen, ville jeg selv stadigvæk skulle betale en tusse, mens resten 300-500 kr. ville blive dækket af forsikringen...
    (kons. + sprøjter ville komme til at koste samlet max. 1500 kr.)

    så jeg synes det er en pænt latterlig/usamarbejdsom/dårlig kundeagtig-service jeg på den led har modtaget...

    Så skr** op med Tryg pt.

    Glæder mig bare til det hele er overstået - og med bedst mulige udfald.


  • #59   23. okt 2010 Anne R
    Virker som om du kun prøver at finde fejl -
    tag det dog som jeg skriver, læs.

    Ja, vi var ved slutningen af turen på vej mod bilen.... men stadigvæk måske 10-15 til den.

    Og nej, så er det ikke baaaare lige sådan at løbe op med 4 hunde i bilen, for derefter at sprinte efter en cyklende person, der allerede 2 ´minutter før var begyndt at cykle den modsatte vej...


  • #60   23. okt 2010 Line
    Nej, jeg prøver ikke kun at finde fejl. Men i starten af din tråd, beskriver du det som om at du dårligt havde opdaget labradoren før den sad fast på din tæve.
    Og hvis I havde fået den løbske tæve ind i bilen, så er det jo reelt set ikke Jeres problem at manden på cyklen ikke har sin hund med sig.
    Har man en løbske tæve, så er første prioritet at få den i sikkerhed og så til helvede med labradoren.


  • #61   23. okt 2010 Anne - med rotterne-
    ja det er virkelig noget Ged, håber også meget på, og satser meget på at det var en 'fuser' -
    men er da hårdt nu at skulle finde ud af, og ventetider.... og så også småhetzeri hvis/når man forsøger at hjælpe situationen...
    oveni det har vi 117 andre 'problemer' at forholde os til.

    Har lige holdt fødseldag idag med hjemmebagte boller og kager, uden at det rigtigt er gået op for mig, har nærmest ikke siddet ned i flere dage nu...

    Regner/håber jeg dog med at kunne gøre i aften, men end ikke søndagen er hellig, skal tidligt op og igang igen...

    Håber på lidt sol og blå himmel - det plejer også at kunne løfte stemningen lidt.


  • #62   23. okt 2010 Nu skrev jeg i første omgang slet ikke tråden for at 'fortælle en historie' - men for at bede om råds ang. procedure - forsikring m.m.

    Og for det andet, var det som sagt ikke muligt at putte hundene i bilen, da vi ikke var ved bilen.

    Og mht. hvad jeg mente med 'dårligt nok at have opdaget labradoren' - ikke helt ordret tror jeg, (og da også en lidt nedværdigende kommentar)
    men der håber jeg da jeg fik det 'uddybet' her i min sammenfattende beretning om hændelsen, informationen og beslutningen.... det burde man ihvertfald kunne læse ordret om.



  • #63   23. okt 2010 Jeg prøver lige igen:

    *Behandling

    Den nyeste form for behandling består af to injektioner med 24 timers mellemrum. Injektionerne er mest virkningsfulde indenfor de første 25 dage af drægtigheden (100% virkningsfuld ifølge producenten). Bivirkninger ses hos kun en ud af ti patienter i form af en hævelse ved injektionsstedet. Hævelsen forsvinder indenfor en 14 dages tid uden behandling.

    Den bedste måde at undgå uønsket drægtighed hos en tævehund på er ved at forebygge og undgå, at parring finder sted. Men hvis ulykken alligevel er ude, har vi i dag bedre mulighed for at løse problemet.*



  • #64   23. okt 2010 Om det er ordret eller ej, er vel underordnet.
    Man beskytter sin løbske tæve med næb og klør og lader ingen ukendte hunde komme i nærheden af den på en gårtur så længe den er løbsk.
    Fornøjelsen ved at møde andre hunde, må tæven have til gode, når den ikke er i løb mere. Det er bare min mening.


  • #65   23. okt 2010 Anne - med rotterne -
    det lyder ikke helt dumt, nogle vigtige fiduser at huske sig selv på,
    prøver også at adlyde disse,
    måske også med lys og god musik - siges også at være en humør-løfter *s*

    Mette
    Ja, det er som sådan heller ikke de umiddelbare/kortere bivirkninger der bekymrer mig -
    men snarere den procentvise chance-forøgelse for brystkræft der er bevist ved dette præparat...


  • #66   23. okt 2010 Anne R
    Synes såmend også jeg generelt er ret god til at tage varer på min(e) hund(e)....
    Og et eller andet sted synes jeg da også jeg gjorde hvad jeg kunne -
    ja - jeg løftede ikke lige min 30 kg hund op i armene og jeg slog og sparkede heller ikke den strejfende hund -
    det er i mit hoved ikke en mulighed lige at gøre....


  • #67   23. okt 2010 Og mht. at møde andre hunde - så er det noget jeg/vi vægter meget højt på Frejas vegne, da hun er en vogtende hunderace, og hendes personlighed gør også at hun helt klart trives og udvikles bedst med at være med hvor det sker, og det gælder også at hilse/se andre dyr, mennesker og hunde så meget som overhovedet muligt.
    Jeg/vi kunne aldrig finde på at isolere vores hund i 3-4 uger fra lufteture, motion, træning, leg eller socialisering...
    Selvfølgelig er vi mere obs på snor om områder/tidspunkter vi færdes på/I når hun er i slutfasen af løbetiden,
    med det mener jeg så også vi er ret bevidste om tingene.


  • #68   23. okt 2010 Jeg skriver ikke at du skal isolere din tæve i 3-4 uger når den er i løb, jeg siger bare, at den sagtens i den periode kan undvære at hilse på andre hunde.

  • #69   23. okt 2010 M. Kayser

    Så har du vidst heller ikke læst hvad jeg har skrevet.

    Jeg har jo netop skrevet at jeg heller vælger den dyreste og sundeste, fremfor den hurtigste og billigste og mest risikofyldte.

    Er ved at være LIDT træt af at folk skriver uden at læse hvad jeg har skrevet!!!

    Jeg lægger lissom op til at jeg både betaler for blodprøve, indsprøjtning OG sterilisation -
    så hvordan du lige har læst at jeg 'tænker i kroner og ører' det ved jeg skisme ikke....

    Men nu bliver jeg sådan lidt småvred...


  • #70   23. okt 2010 Og hvad man gør eller ikke gør, er vel i bund og grund op til den enkelte person, og heller ikke alle hunde er ens - end ikke rene racer undgår at afvige fra racestandarder og så med den individuelle personlighed ved siden af, ja så...
    Tvivler ikke på at du er den der kender dine hunde bedst, og derfor også ved eller bør vide hvad de kan, har brug for o.l.

    Men du ved vel ikke tilstrækkeligt om min hund til at kunne bedømme hvorvidt hun har brug for socialt selskab 24x7 eller at der bør lægges vægt på omgang også i løbetiden -

    og mht løbetiden, så er langt de fleste tæver højløbske, dvs. villige til at parrer sig omkring den sidste uge eller 10 dage af løbetiden...
    Det kan man bl.,a. se ved flere tegn, udover hundens ændringer i psyken, vil en typisk klar tester, være blot at strejfe eller lægge forsigtigt pres på hoften, og hvis halen viger, så er hun ihvertfald klar - det samme gælder udflådets ændring, at man kan bedømme ca. hvor i cyklussen hunden er...

    Jeg vil ihvertfald meget gerne fritages fra at blive 'beskyldt' for ikke at vide noget om hunde/dyr - da det er noget jeg har viet det meste af mit liv til, og så kommer min hund/mine dyr også i forreste række, og kendte du os, ville du heller ikke være i tvivl om det...

    Synes man skal passe lidt på med at dømme folk på forhånd på den måde -
    der skal huskes at det jo generelt ikke er megen baggrundsviden man har om folk, før man har omgåedes dem om visse emner over tid.

    Og det med hvalpene - har jeg også besvaret øvre oppe -

    og ja, jeg synes da stadigvæk ikke det er okay, at vi end ikke engang ifølge lovgivningen har lov til blot at overveje, og selv vælge/beslutte -
    DET brøds jeg mig ikke om, det burde være op til folks individuelle viden og fornuft at afgøre den sag, at lægge beslutningen ud i forvejen på den måde, synes jeg er klart uacceptabelt -
    om ikke andet, så vil jeg da også gerne lige appelerer til dine følelsesmæssige påvirkninger, hvis det var dine hunde der røg på en sådan liste -


  • #71   24. okt 2010 Line
    Eftersom din tæve har været i selskab med velkendte hunde på jeres tur, så er den jo ikke blevet afskåret fra at socialisere sig. Men når den er løbsk, så er der absolut INGEN grund til at den behøver at socialisere sig med fremmede hunde.

    Og nej, man behøver ikke at sparke eller slå den fremmede hund for at holde den væk, men man kan blokere den så den ikke kan nå tæven. Og da du jo ikke har været alene, men I har været flere, så burde det have været muligt. Man kan også råbe meget højt ad fremmede hunde, som kan skræmme dem væk.


  • #72   24. okt 2010 Helt ærligt! Man er da et ansvarligt menneske når man holder sin løbske tæve i snor og går kun ved områder hvor andre skal have den i snor. Jeg er helt enig med Line, min tæve skal også socialiseres når hun er i løbetid, og hvorfor må hun ikke hilse på andre hunde når hun er løbsk?! Som om at hunden skal i karantæne når hun er i løbetid!! Det er jo ikke pest eller parvo!!! Det er helt klart hanhundens ansvar, hvis han overtræder lovgivningen ved at have en løs hund på områder hvor dette ikke er tilladt.
    Hold modet oppe Line og jeg synes at du virker ganske fornuftig i dine valg.


  • #73   24. okt 2010 Cynthia J
    Muligt at det er hanhunde ejerens ansvar, hvis de ikke har styr på deres hanhund og den parre en løbsk tæve.
    Men det er dælme tæveejeren som står med håret i postkassen, hvis man ikke fik fat i hanhunde ejeren. Så er der ingen forsikringer eller noget der hjælper. Det er 100% tæveejeren som står med lorten, dvs. alle udgifter til enten abortsprøjte eller at opfostre et kuld hvalpe - et kuld hvalpe som slet ikke skulle have set dagens lys.
    DERFOR er det mindst lige så meget tæve-ejerens ansvar at beskytte sin tæve 100% når den er i løb.
    Og jeg skriver ingen steder at tæven skal i karantæne, når den er i løb. Men den må i den periode nøjes med at blive socialiseret med hunde den kender og hvor man ved der ingen fare er. Og så må den vente med at hilse på fremmede hunde til løbetiden er overstået.
    Måske du skulle læse nøjagtig hvad det er jeg skriver.


  • #74   24. okt 2010 Line.. har du de bivirkinger nogen steder på tryk.. For dem vil jeg da gerne ha lov til at vise min dyrlæge..

  • #75   24. okt 2010 M. Kayser
    Jo, jeg har netop været forbi din profil og kan se du har bull-terriers, og de er netop ikke på listen, som min race nu engang er... men det er såmend også en smule irrelevant her...
    prøvede blot at påpege, at skulle en af dine hunde blive udsat for det vi gør nu, skulle du dog ikke gå med ekstra mavekneb fordi du ville vide, at din hund under ingen omstændigheder lovligt måtte få de hvalpe, og at du var tvungen til at udsætte hende for enten indgreb før eller efter ved at aflive hvalpene...
    ved godt at mange andre 'ikke-listehunde' ejere oplever ligesåmeget hetz på gaden på dem med 'ulovlige' hunde - men I er trods alt ikke juridisk bundne og straffet på forhånd som vi er...

    - håber da også blot på, at lovgivningen snart nulstilles på det område, under ingen omstændigheder fortjener nogen hunde at være på en sådanne liste, nuværende såvel som potentielle fra positvilister m.m.

    Mht. mundkurv og socialisering - vil på vores vegne ikke uddbybe det for meget, men det er vigtigt uanset omstændigheder at socialiserer sin hund - og du har da også fuldstændig ret i det med hundens manglende evne til evt at kunne forsvare sig, udover det, er der også hele signalværdien hundene imellem - men jeg tror på, at hvis man, som vi også gør uden mundkurv sørger for basis regler, såsom snor ved fremmede hunde, samt øjenkontakt med ejeren for at bekræfte hvorledes deres hund er social m.m. da kan man komme langt uden ullykker, og så selvfølgelig også ved at kende sin egen hund godt og dens signaler...


  • #76   24. okt 2010 Anne R

    Jeg kan godt følge det du siger -
    men som du nok kan læse efterhånden vægter jeg min hunds sociale omgang meget højt...
    og det er da også rigtigt at nogle tæver måske ikke har godt af for megen omgang i slutfasen, men det gælder ikke alle tæver...
    Ligeså vel som vi også er mange forskellige slags hundeejere, findes der mange forskellige hunde med forskellige slags behov smiley
    dog mener jeg bl.a. selvfølgelig at Alle hunde har behov/brug for at lære at være hund smiley


  • #77   24. okt 2010 Cynthia J

    Tak for opbakningen - ja, som sagt så lever vi næsten helt som vi plejer hele året, men selvfølgelig med obs på snor i højløbsktiden smiley


  • #78   24. okt 2010 Stine M
    Nej, jeg har dem godt nok ikke på papir, men har ingen grund til at tvivle dyrlægen vi bruger synes jeg, han er meget 'oppe på mærkerne' indenfor forskningen ved medicin på hundene..
    han lagde såmend bare alle kortene på bordet -
    til at starte med var jeg jo også næsten helt 100 på at hun bare skulle have de sprøjter, men jo mere jeg spurgte ind til præparatet, og hvad erfaringer viste, desto mere syntes jeg ikke jeg ville løbe den risiko at hun ville kunne blive så syg af det...
    kan selvfølgelig godt være hun ville gå helt fri - men jeg er nok sådan et eller andet sted meget naturtro - og vil selvfølgelig helst undgå medicin for hende ligesåvel som mig selv...

    Men det skulle altså være det medicin man for ca. 30-40 år siden brugte på kvinder - DK var et af de første lande der brugte det, og flittigt, hvilket har vist sig med nogle knap så stolte tal, der bekræfter øget tal/resultat af især kvinder med brystkræft i DK-
    så det præparat er vi mennesker gået langt væk fra nu, men man bruger så stadigvæk dette - på hundene, og risikoen er måske ikke ligeså stor som med mennesker, men den er der desværre...


  • #79   24. okt 2010 Line
    Kan godt forstå at det er vigtigt at din tæve har en god socialisering med andre hunde. Men jeg nægter at tro på, at hun går fuldstændig i smadder i hendes sociale sind, fordi hun nogle uger må nøjes med social omgang med hunde som både du og hun kender, og som er ufarlige i en højløbsk tid.


  • #80   24. okt 2010 Anne R
    Kan ikke se nogen særlig grund til at skulle fraholde hende socialt selskab i den periode,
    som sagt så har hun jo heller ikke omgåedes 'farlige' hunde -
    jeg er f.eks. også den type der råber/spørger på lang afstand til en nærmende hund, om 1) det er en han? 2) er han kastreret?
    og disse ting bliver klarlagt inden de får lov evt at hilse...

    som sagt så var dette her en løs kastrat, i et område der skulle være snor på og med ejeren langt væk...

    den eneste tænkelige måde at kunne have forhindret et møde på, var vel at Freja slet ikke havde været med, altså at hun på den måde så ikke blev luftet/blev isoleret...


  • #81   24. okt 2010 "Kan ikke se nogen særlig grund til at skulle fraholde hende socialt selskab i den periode"

    Det er jo som om du ikke læser hvad jeg skriver. Jeg skriver jo netop at hun ikke behøver at være afskåret fra socialt selskab mens hun er i løb, men hold det til hunde du kender og hvor der ikke er fare for en uønsket graviditet.

    Jeg giver simpelthen op !!!!


  • #82   25. okt 2010 lad kun din løbske tæve hilse på hunde hun kender i forvejen og som du VED ikke kan gøre hende drægtig (andre tæver og kastrater) så er det vist ikke sværere at forstå?

  • #83   27. okt 2010 Det er åbenbart ikke mig der ikke kan læse -
    jeg skriver jo nemlig at jeg netop IKKE lader min hund hilse en masse i den tid!

    Hallo - denne hund var lissom løs ogfra langt væk fra sin herre, så det var ret svært at afholde den fra at løbe hen til os....

    Doyle:
    Er det mig du kialder dum?

    Kayser:
    Siger netiop bare, igen, at dine racer ikke er på listen -
    så nej, du har ikke de samme juridiske bekymringer som mange andre mennesker haer - og vær du bare glad for det...-
    Og så finder jeg det naturligvis ret tåbeligt, at du beskylder mig for ikke at kende loven... tsk.
    Kom du hjem og se min computer og hvem jeg korrensponderer med der ernt faktisk arbejder med advokater m.v. for at omstøde loven, og fortæl mig så én gang til at jeg ikke kender loven!!!

    Og mht abortsprøjten - så har du tydeligvis stadigvæk ikke læst hvad jeg har skrevet!


  • #84   27. okt 2010 1. Den abortsprøjte der bruges nu er ikke skadelig.

    2. Du overtræder loven ved at lade din hund få hvalpe

    3. Du virker som en meget useriøs hundeejer som absolut slet ikke er i stand til at varetage det ansvar det bærer med sig at have en listehund.


    Stakkels seriøse listehundeejere og stakkels alle de racer der bliver forbudte næste gang pga der findes tåber der ikke fatter at overholde loven.


  • #85   27. okt 2010 j"eg skriver jo nemlig at jeg netop IKKE lader min hund hilse en masse i den tid!"

    Måske du skulle læse hvad du selv skriver - se nedenstående.

    "Og mht. at møde andre hunde - så er det noget jeg/vi vægter meget højt på Frejas vegne, da hun er en vogtende hunderace, og hendes personlighed gør også at hun helt klart trives og udvikles bedst med at være med hvor det sker, og det gælder også at hilse/se andre dyr, mennesker og hunde så meget som overhovedet muligt."


  • #86   27. okt 2010 Salsamama
    1: vores dyrlæge siger noget andet
    2: har overhovedet ikek skrevet hun skulle have hvalpe - så læs dog hvad jeg skriver.
    nemlig at HVIS hun ved næste blodprøve viser sig at være blevet gravid, så skal hun have både sprøjte OG sterilisation for at udligne den øget-kræft risiko der er forbundet.
    3: LÆS dog hvad jeg har skrevet og hvis ikke du har noget fornuftigt og relevant til det, så er der ingen der tvinger dig til at skrive.,.

    Doyle
    Du har stadigvæk ikke svaret på mit spørgsmål omkring om det var mig du kaldte for dum?

    Anne R
    At jeg skriver at jeg vægter højt at hun skal socialiseres året rundt, er langt fra ensbetydende med at hun hilser på alle-
    som jeg også mener, så støtter jeg den 'normale' hilsemåde, der lyder sig på, snor på hunden ved fremmed hund, og derefter snakke med ejeren, dette værende sig ang hundens personlighed-kan den med andre, ex tæver, og hvis det er under Frejsens løbetid, så bliver der også spurgt til køn og nerutralisering.
    Du får det til at lyde som om jeg lader min højløbske tæve føjte rundt løs med hvem som helst - hvilket ikke er, og aldrig har været hændt, og heller aldrig sker.



    Jeg er snart færdig her med at gentage mig selv - og vil ellers gerne bede om at denne tråd holdes fri fra irrelevante og nedladende kommentare -
    jegt mener jeg har beskrevet og svaret på alt der er sket før, under og efter -
    og nu venter vi blot de ca 20 dage, til vi skal til dr. dyr igen...

    Venligst læs hvad der er skrevet før udtale - måske kan man finde svar deri, istedet for at fylde tråden med nonsens...

    Anne -med rotterne- + andre,
    jeg skriver selvfølgelig igen, når vi har fået svar fra dyrlægen m.m.:)


  • #87   27. okt 2010 Synes godt nok folk går over stregen her. Hunden får ikke de hvalpe og vil få abort og evt. sterillisation så kan jeg ikke se hvad problemet er længere? Eller er det mig der er dum? smiley

  • #88   18. nov 2010 Hej alle

    Igår var vi hos dyrlægen og fik taget en blodprøve -
    Freja er ikke gravid -
    er selvfølgelig lettet - men også samtidigt vred og ked -
    eftersom vi ikke selv har haft noget at skulle have haft sagt
    om alt dette...

    enormt frustrerende - og også nedslående føles det som...

    kan kun prøve at være lettet over at vi ikke nu skulle overleve at
    overkomme at give hende en abort - med den baggrund at hun skulle
    være uegnet som moder...
    hvilket jeg/vi i kredsen på ingen måde kan genkende når vi
    kigger på frejsen og hvordan hun er vokset op som mere voksen hund.

    så pt. slut for denne sag og dyrlæger.


  • #89   19. nov 2010 Hvad er det kommet til at koste dig så?
    Får du "erstatning"?


  • #90   29. nov 2010 "Igår var vi hos dyrlægen og fik taget en blodprøve -
    Freja er ikke gravid -"



  • #91   29. nov 2010 Fætter Karin

    Ser desværre ikke ud til at jeg får nogen erstatning -
    såhar betalt det hele selv - men sådan kan det jo desværre gå, når forsikringsselskaberne har dækket deres...

    men må da sige jeg er lidt skuffet - selvom det måske kun var omkring 600 kr. efter selvrisiko -
    men nu er det nærmest en principsag - for har betalt jeg ved ikke hvor meget for forsikringer de sidste år -
    og når man så 'endelig' har brug for den, lister de udenom...

    - men nu skulle den sag så være afklaret, så det ser jeg som noget positivt.


Kommentér på:
Sådan noget GED

Annonce