{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.168 visninger | Oprettet:

Hmm.. Forstår det altså ikke helt? {{forumTopicSubject}}

Hej alle :).
Nu har jeg siddet og researchet lidt omkring de 13 forbudte racer, og jeg har endnu ikke helt fundet grunden til nogen af de racer der er på listen er forbudte :s.
Lad os nu tage Tornjak'en - den er hyrde/vagt-hund, ikke muskelhund, virker ikke i løbet af sin historie til at være brugt i hundekampe.. Det kan være jeg har misforstået noget, men vil der så ikke være nogen der forklarer mig grunden til at sådan en race er på listen?
I må meget gerne forklare de andre racer på listen også :).

Tak på forhånd
- Amalie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hmm.. Forstår det altså ikke helt?
  • #1   6. aug 2010 Nu er der jo ikke noget der hedder "muskelhund", det er et ord der er opstået i medierne, istedet for kamphund.

    Nogle af racerne er med, fordi deres vagtinstinkt er meget stor, så vidt jeg har fostået det.


  • #2   6. aug 2010 Har det på samme måde som TS.Jeg har ALDRIG hørt om den race før inden jeg så listen. Det er bare for mærkeligt..

  • #3   6. aug 2010 Irene Jarnved udtalte i sin anbefaling inden loven trådte i kraft, at man skulle være mere opmærksom på de vogtende hyrdehunde da hun frygtede, at disse racer ville kunne skabe problemer.

    De ser jo indbydende ud og appellerer til kram og knus med deres store vamset pels, men da de er avlet til at passe på ejendiom og dyreflokke er det ikke en race man bare går til, hvis man skulle møde dem.

    Min erfaring er dog at nogle af dem er mere skarpe end andre og på mig virker det som om man har grebet ud i den blå luft efter nogle racer, hvor Tonjakken ikke adskiller sig væsentligt fra min race som heldigvis udngik forbud.

    Problemet er bare, at disse racer er der ikke særlig mange af ej heller i Danmark og derfor er det i mine øjne absurt at have dem på listen. De folk der opdrætter disse racer i DK er klar over hvilke krav hundene stiller til ejer, omgivelser og aktivering / socialisering og de bliver ikke solgt til hvem som helst - det er ihverttilfælde mit indtryk.

    / Trine


  • #4   6. aug 2010 Trine:

    Enig smiley


  • #6   6. aug 2010 Enig med Polski :).
    Det er bare fordi at jeg jo selv ejer en hyrdehund, og da jeg læste om den så jeg at nogen mener Tornjakken og Berner Sennenen er beslægtet.. Så bliver man da lidt nervøs på sin dejlige hunds vegne :(. Håber bare ikke der kommer flere racer på listen, for en Berner gør da ingen fortræd.. (ved selvfølelig godt at alle hunde kan bide - men så kan vi da lige så godt gøre alle racer forbudte, nu vi er i gang).


  • #7   6. aug 2010 Jeg mener at loven burde gælde for alle racer. Alle skulle holdes i snor og bære mundkurv på offentlig områder.

    Når jeg lufter mine hunde sker det i snor, men møder vi en løs hund, hvilket vi ofte gør, og til tider en agressiv hund, og skulle tilfældet ville, at de kommer op at slås så vil jeg næsten med garanti få skylden fordi jeg har den race jeg har, trods den anden hund har været løs.

    Jeg har oplevet et par ligende situationer, og det er altså anstrengende, at man ikke kan lufte sin hund i fred og ro. Så jeg er meget for at lovgivningen er gældende for alle racer.



  • #8   6. aug 2010 er det ikke fordi, at de har valgt de hunde, som kan være potientelle farlige i de forkerte hænder, plus de har valgt de hunde, som de tror tiltrækker biran og muhammed og som så vil være farlige for deres omgivelser??

    fx. en dogo argentino.

    og sådan nogle som tornjakken er vel pga. er det som polski


Kommentér på:
Hmm.. Forstår det altså ikke helt?

Annonce