Hvalpe - EU pas {{forumTopicSubject}}
Nu har der efterhånden været adskillige advarsler her på siden omkring hvalpe, der sælges med EU pas.
Man påstår bla. at dansk opdrættede hvalpe IKKE sælges med EU pas - det er noget sludder.
Vores hvalpe udstyres med et EU pas sammen stambog og sundhedsattest. Stambogen er dansk og sundhedsattest og Eu pas er udstedt af vores danske dyrlæge.
Vores hvalpe er alle stueopdræt og vi ejer selv som min. moderen.
Der er lovkrav om EU pas, hvis hvalpen/hunden skal med til udlandet (ferie, weekend ophold, udstilling o.s.v.). Vi har derfor valgt som en service overfor vores hvalpekøbere at få lavet passet til hvalpene, når vi får dem sundhedstjekket, vaccineret og chippet.
Vi kunne vælge at lade køberne selv sørge for og betale for passet, men som sagt har vi valgt også at give denne ekstra ting med. Vi opdrætter ikke efter devisen : spar, hvor spares kan!
Konklusion : En dansk stueopdrættet hvalp kan altså godt være udstyret med et EU pas, det behøver der absolut ikke være noget fordækt i. Hvis passet er udstedt i Danmark af en dansk dyrlæge, er der ingen grund til, at alarklokker skal begynde at ringe :o)
nov 2005
Følger: 41 Følgere: 40 Hunde: 2 Emner: 383 Svar: 11.303
Jeg har heller ingen problemer med dem, som selv finder en kennel i udlandet og henter sin hvalp, men jeg har noget imod de udspekuleret bæster som fragter hvalpe herop og sælger dem flere tusind kr under danske priser. Her har man ingen mulighed for at se hvor de kommer fra og man aner ikke noget om, hvordan de er fragtet herop.....
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
Og ja, du har ret, der behøver bestemt heller ikke være noget galt i at få hund fra østeuropa, der findes mange velrenommerede opdrættere, som sælger dejlige, sunde hunde og følger alle lov og etiske regler.
Der kan bestemt være fordele i at hente hunde i udlandet. Vi har selv hentet 2 i sydtyskland og 1 i Holland hos anerkendte opdrættere, fordi vores race har brug for nyt blod. Vi besøgte opdrætterne, så deres hunde og papirer, talte med klubber og andre opdrættere, så vi var sikre på, at vi kunne stå inde for de pågældende opdrættere.
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
Med hensyn til generalisering og fordomme er det som altid noget, man skal være varsom med og kan kun endnu engang opfordre til, at hvalpekøbere ser sig rigtigt godt for.
- gør op med dig selv, om du virkeligt kan tilbyde en hund, det liv den fortjener i de næste 10-15 år, måske mere. Vær realistisk og overvuder ikke egne evner.
- undersøg de forskellige racer og find den/dem, der passer til dit liv, temperament, aktivitetsniveau og hverdag
- undersøg alt hvad du kan om racen, dens behov, egenskaber og sygdomme.
- besøg flere opdrættere og gør det på tidspunkter, hvor disse ikke har hvalpe. Alle hvalpe er dejlige og får os alt for let til at glemme den sunde fornuft.
- sørg for at se alle nødvendige papirer og attester.
- sørg som min. for at se moderen til hvalpene - stol ikke på undskyldninger som, at hun ikke liiige er hjemme, at hun er hos dyrlægen, rekreation o.s.v.
- stil alle mulige og umulige spørgsmål - en seriøs opdrætter vil kun sætte pris på din interesse og svarer gerne.
- køb ALDRIG en hvalp af medlidenhed! Måske redder du denne ene hvalp, men du støtter uetisk hundehandel og dårligt dyrvelfærd og bidrager til at holde gang i forretningen.
- sørg for, at du får udleveret alle nødvendige papirer sammen med hvalpen. Lyt ikke til undskyldninger om, at stambøger ikke er nået frem og vil blive eftersendt, at sundhedsattesten er glemt hos dyrlægen o.s.v.
- vælg kun at købe hvalp hos en opdrætter, du føler tillid til. Spørg dig selv om du vil være tryg ved at returnere din hvalp til opdrætteren, hvis du pga. sygdom eller lign. må skille dig af med den igen.
- hvis hvalpens forældre har stambog, men hvalpen ikke har, så spørg dig selv og opdrætteren Hvorfor? Måske kunne en eller begge forældre ikke avlsgodkendes pga. sygdomme eller de opfylder ikke racestandarden.
Måske er den ene eller begge forældre ikke gamle nok til avl eller måske er de for tæt beslægtede.
- hvis opdrætteren ikke vil anbefale andre opdrættere, så spørg igen dig selv og opdrætteren Hvorfor?
- sørg for at få en købskontrakt og stil spørgsmåltegn ved manglede garantier eller forbehold i garantien.
- se på alle opdrætterens hunde og hvalpe, ser de sunde og veltilpasse ud? Er de imødekommende og glade? Har de et temperament, som du synes om?
Fokuser især på forældredyrene og spørg dig selv om det er den type hund, du gerne vil dele dit liv og hverdag med.
sep 2005
Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 591 Svar: 7.997
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
nov 2004
Følger: 43 Følgere: 45 Hunde: 5 Emner: 37 Svar: 1.320
Hvalpe - EU pas