{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.118 visninger | Oprettet:

Hvalpe og for koldt? {{forumTopicSubject}}

Mine Golden retriever hvalpe er nu 5 1/2 uge gamle. De har været indenfor til idag, men er i dag flyttet ud i "stalden". Det skal siges at det er et fint rum, som før er brugt som opbevaringsrum. vi bruger det til vores voksne hunde i forbindelse til hundegården, da vi har lavet en åbning i muren, så de kan gå derud. Nu er jeg så i tvivl om det er for koldt for hvalpene. Jeg har lagt linoliumsgulv i noget af det, med aviser ovenpå. Andet af gulvet er med spåner. Der er 2 kurve og 1 måtte .og der hænger også en varmelampe (Den varmer ikke voldsomt meget)......men men men de vælger selvfølgelig at lægge sig i hullet ud til hundegården. Vi har lukket hullet, men jeg synes nu det er køligt. Men det er jo hunde og de har pels...De lægger sig vel et lunere sted, hvis de synes det er for koldt? Men de er vel store nok nu til at kunne klare det, ikk?...hvad siger i?

Mvh Susanne


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe og for koldt?
  • #1   1. maj 2009 Må man spørge hvorfor de skal derud?? I mine øjne er det da noget underligt noget de bliver da langt bedre socialiseret ved at bo sammen med jer...

  • #2   1. maj 2009 Om det er for koldt ved jeg ikke -men tillader mig osse at spørge hvad grunde er til at de skal være der?



  • #3   1. maj 2009 Jeg ville altså heller ikke mene at det er den bedste ide at have dem derude, både pga. socialiseringen og pga. kulde.

  • #4   1. maj 2009 har man valgt at få hvalpe skal de være hvor i er så må man tage griseriet og rengørringen indefor med .
    de skal lære af jer og dem der kommer mange ting -lyde i hjemme -dufte osv
    ingen hund bør opfostres i en stald .
    ville aldrig selv købe en hund som havde været hele eller noget af sin meget vigtige start og prægnings tid i en stald


  • #5   1. maj 2009 Jeg ville være betænkelig da vi jo stadig har kolde nætter.Og hvalpe i den alder er ikke særlig modstandsdygtige for sygdomme.

  • #6   1. maj 2009 nu kunne det jo være at trådstarter har en fornuftig grund til at gøre som hun gør -så skulle vi ikke vente på forklaringen før hun bliver lynchet;o)

  • #7   1. maj 2009 Det er alt for koldt for dem,jeg vil give linda ret i at de skal være inde og man må tage grisriet med...

  • #8   1. maj 2009 Jeg er meget bevidst omkring socialiseringen og miljøtræningen. Jeg har en meget udførlig beskrivelse og vejledning til mine hvalpekøbere og har også været på opdrætteruddannelse hos DKK.
    Der er dog flere grunde til at jeg har valgt at lukke dem derud. I starten (indtil nu) har min tæve og hvalpene haft "deres fristed" fra mine 2 andre hunde i 2 værelser ved siden af vores køkken. Vi har haft børnegitter oppe, så min søn på 2 år ikke kunne gå ind til dem hele tiden , tage for hårdt fat eller træde på dem. Desuden kunne vi holde vores 2 andre hunde fra hvalpene i den første tid ( vores dyrlæge anbefalede de første 3 uger)
    Nu er hvalpene blevet store og moderen er ikke så meget for at skulle være inde hos dem om natten hele tiden - da har vi jo børnegitter pga de andre hunde. Desuden gør de nu tidlig morgen, så min søn vågner. Og da vi har tæpper på i værelserne og de har nu fundet ud af at komme ud af den store kasse vi har bygget til dem om natten- synes vi ikke det er hensigstmæssigt om natten. Vi er sammen med dem hele dagen/aften, så det er altså ikke kontakt de mangler. Men nu er det første nat og er blevet lidt i tvivl. Så jeg er egentlig bare interesseret i at høre om kulde ........altså der er nok 15 grader derude, men de vil ligge op af det sted som er koldest???!!!


  • #9   1. maj 2009 Jeg vil godt lige pointere at det kun er om natten!!!!!

  • #10   1. maj 2009 tja larm gøen griseri på gulvtæppet et 2 årigt barn og de andre hunde ....alt det vidste du på forhånd .
    hvis du ved alle de ting omkring socialiseringen og har opdrætteruddannelse hos DKK.
    fatter jeg slet ikke de er i din stald ikke engang om natten .
    helt ærligt der er jo max nogle uger det drejer sig om .
    jeg venter selv hvalpe og hvor jeg glæder mig .........også til alt svineriet og hyleriet .

    i kan da bare forhøje siderne på kassen .....


  • #11   1. maj 2009 Ok.....vil også bare gerne høre jeres mening. det er vel derfor der er forum. Og ellers havde jeg jo ikke spurgt. Men jeg er måske den eneste der har dem ude i et rum udenfor huset om natten?

  • #12   1. maj 2009 ja det håber jeg da ...
    syntes altså ikke man bør avle noget hvis man ikke gider dem inde hvor man er .
    det er jo trods alt noget man vælger også på dyrenes vejne


  • #13   1. maj 2009 Susanne *har 7 killinger* M
    Nej, det er du desværre ikke. Der findes hunde, der går i bure hele døgnet

    sådanne mennesker dem melder jeg promte for dyreplageri ......det skider jeg på .
    en hund må max være i bur i 7 timer en arbejdsdag ....og det skal være stort bur .
    det andet er fandeme svineri


  • #14   1. maj 2009 Susanne det burde du have tænkt på inden du fik hvalpe på din tæve for det kan vel ikke komme som en overraskelse at hvalpe gør og sviner??? Hvis du ikke gider at tage det med så burde du i mine øjne ikke have hvalpe...

    Og jo det er for koldt om natten til at de kan være ude, du ricikere bare de får lungebetændelse osv....


  • #15   1. maj 2009 Jeg må sige at jeg er blevet helt ked af det for det er jo slet ikke på den måde. Det er et opvarmet rum og kun om natten. Der er bare ikke 22-25 grader men 15. Der er ikke gulvtæppe, men hårdt gulv, Der er ikke gardiner, men et stort vindue. Og det er KUN om natten. De ser os jo alligevel ikke om natten...og når vi står op er de med i al ting igen. Er det virkelig så slemt......? Er jeg virkelig så dårlig at I begynder at nævne hunde i bure osv. Det kommer helt bag på mig og er fuldstændig paf!

  • #16   1. maj 2009 jeg mener de bør være hvor i er hele tiden også med de andre hunde .......de blir sat ud et stk tid og for såden nogen små nogen ..tja de kunne få seperations angst .. senere hen .......måske .
    . de blir sat ud og det bemærker de jo .
    du skal tænke på de blir præget nu ......måske sover i men der sker andre ting mellem hvalpene med moren ..lyde og de andre hunde .....
    de lære nu er det sovetid og en normalt rytme osv osv


  • #17   1. maj 2009 Susanne - jeg vil også mene at det er for koldt for dem derude - hvalpe er desværre ikke i stand til at tænke selv, det skal vi gøre for dem, så ind i vamen med dem igen - køb evt et stort stykke linolium og lg det ovenpå tæppet i det værelse de er i - eller forhøj siderne på kassen så de ikke kan komme ud - og så er det jo bare om at stå tideligt op om morgenen og få fodret de små larmende "bæster" af, så der igen falder ro i huset

    Men ja, i stalden er der for koldt, og træk er noget af det der er størst risiko ved - og det kan man næppe forhindre derude

    Held og lykke med de små


  • #18   1. maj 2009 Såvidt jeg har forstået det, er det mere eller mindre bryggerset de er i? Som har et hul således at hundene kan gå ud i gården?

    Hvis hundemor er okay med det, og det kun er i forbindelse med natten, altså kun når i og de sover, synes jeg ikke det lyder så galt..

    Jeg aner dog intet om temperaturer, men kan forestille mig at risikoen ikke er om de vælger det kolde, men mere hvor meget træk de kan tåle?


  • #19   1. maj 2009 "The One & Only"Charlotte H - TAVLEMAFIAEN :
    helt enig


  • #20   1. maj 2009 har lige været derude - hos hvalpene og moren og der er nok nærmere 20 grader. det er ikke en stald sådan som de fleste ser en stald. Det er bare en lille gammel stald som er blevet moderniseret med 2 små rum. Alt er nyt og rent. Og det ene rum, hvor hvalpene og moren er er ca. 3x4 m. Der er linolium fra redekassen på gulvet. Spåner og aviser. Der er kurve, tæpper og hullet ud til løbegården er lukket af. Der kommer varme fra fyret og der er sat en varmelampe op. Der er faktisk ret hyggeligt og masser af legetøj. Og det er altså kun til om natten .......Jeg ved at fryser hvalpene klumper de sig sammen og det gør de ikke nu.


  • #21   1. maj 2009 Susanne - jamen bare der ingen træk er - for det er nok den værste "synder" i den situation, her tænker jeg omkring hullet i muren ud til hundegården

  • #23   2. maj 2009 Hvis der vitterlig er 20 grader derude, er det nok ikke for koldt, MEN der er stadig en risiko for træk, og træk er det værste for sådan nogle små nogle.. Og nej, hvalpe er altså ikke så kvikke igen hvad det angår...

    Derudover er jeg ganske enig i at at hvalpene bør være indefor også om natten, når de begynder at hyle op om morgen så skal de ud og tisse og have lidt at spise, så kan de såmænd godt sove et par timer mere...

    Og så kan jeg heller ikke lade være med at tænke på at hvis moren ikke vil være hos hvalpene hele natten når de er indefor, så har hun vel heller ikke mere lyst til at være hos dem hele natten bare fordi de er i stalden?? Der har hun vel heller ikke mulighed for at komme væk fra dem?

    Hvalpene er gamle nok til nu at moren ikke behøver at være hos dem om natten -og det er jo også det hun fortæller jer... Hvis jeg var dig (og det ikke kan laves så moren selv kan vælge om hun vil være hos hvalpene eller ej) ville jeg sørge for at hvalpene er luftet og fodret godt af, både med hvalpefoder og mælk hos deres mor inden I går i seng og så ville jeg lade moren være væk fra hvalpene og så sætte vækkeuret 2-3 timer før I ellers står op og gå ud og lufte hvalpene og lukke moren sammen med dem ind til I står op.


  • #24   2. maj 2009 Der er mulighed for derude, at hun selv kan bestemme. Det er nu morgen. Det er godt fint. Og der er ingen træk


  • #25   2. maj 2009 Det er ikke for koldt til dem og de kan sagtens være der om natten

  • #26   2. maj 2009 Jeg kan ærlig talt ikke se hvad problemet er, i at hundene er ude i "stalden" om natten, de har jo alt hvad de har behov for... Vores hunde har ALTID været i vores "stald" om natten og når vi er på arbejde og de mangler ikke plads eller noget andet derude.

  • #27   2. maj 2009 vi fik ni hvalpe, da de var 3 uger måtte vi overta pasningen, med mad og vask. da de var omkring 6 uger kom de i stalden om natten, og der var det vinter, de havde en god solid kasse med halm og ku sagtens holde varmen. de var inde om dagen, og led ingen nød.

  • #29   2. maj 2009 tak for alle jeres indlæg - de har det ikke for koldt, har jeg konstateret og det trækker ikke. De har deres mor, når hun vil. Og de er sammen med mig hele dagen, da jeg går hjemme. De har hvad de skal bruge - og mere til!

Kommentér på:
Hvalpe og for koldt?

Annonce