{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.498 visninger | Oprettet:

Mad aggressiv???? {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammmen...

Var har jo fået kahlua og harhaft hende i ca 1½ mdr.
Da vi hentede hende havde hun aldrig rigtig haft kontakt med mennesker og hun boede i en lade sammen med sine søskende og mor....

Hun har altid vogtet meget over sin mad/kødben, MEN igår gik det rigtig galt.....

Begge hunde fik et griseøre som deres "lørdagsslik" bailey lagde sig pænt på sin pude og begyndte at gnaske, kahlua derimod hoppede op i sofaen og lagde sig til rette....vi vil af gode grunde ikke havde griseøre i sofaen så min mand ville lægge hende ned på hendes pude, da han tog fat i hende gik hun fuldstændig gransat på ham og bed ham ret voldsomt i hånden. Vi blev begge meget meget overasket og forskrækket for hun er trods alt kun 3½ mdr. Chrstian var bidt til blods.

Hvad skal vi gøre for at det ikke ser igen....???
er virkelig ked af den hændelse.....

Håber på hjælp


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mad aggressiv????
  • #1   5. okt 2008 Lilly er også mad aggresiv, det startede med hendes kødben, hvor hun knurrede af alle andre end mig..

    Nu knurrer hun også af katten når hun spiser tørfoder..

    Jeg har prøvet med nej, men fik afvide af min træner at hun bare skulle have lov til det, det var først ved hun bed ud efter nogle at der skulle sættes ind promte


  • #2   5. okt 2008 Hej jeg har også en hund der bliver rigtig gal på de andre når der er godbider eller mad tider men vi lukker hende i et rum for sig selv for ikke at hun skal bide de andre hun bliver vild hys det er først nu efter sååå mange mdr at vi kan have tørfoder til at stå fremme uden at hun vogter ved skålen det er super træls kh sanne

  • #3   5. okt 2008 jeg synes næste i skulle få fat på en hundetræner der kan hjælpe jer til at træne det væk på en positiv måde. der er mange måder man kan træne det på, men vil ikke give direkte råd da jeg ikke er ekspert på område og vil ikke have det giver en negativ effekt.



  • #4   5. okt 2008 Tak for hurtige svar....

    Nej selvfølgelig er det ikke ok at hun "angriber" christian så voldsomt, heldigvis er hun jo kun 3½ mdr.....

    Tror i det kan have noget at gøre med at hun har skulle kæmpe/vogte som lille da hun har levet som en "vild" hun??
    er det fordi hun ikke ser christian/jeg som hendes leder/førerhund??


  • #5   5. okt 2008 lod i mærke til om hun knurrede først eller bed hun bare ud?

  • #7   5. okt 2008 hun knurrede ikke først, hun gik bare amok på ham......virkelig ubeha´gelig oplevelse....

    Vi har lagt meget energi på at socialiserer hende både med mennesker og med andre hunde.
    Hun gider heller ikke rigtig blive kælet/nusset, kun hvis hun er træt...
    Men tak for jeres råd....det vil jeg helt klart gøre....


  • #8   5. okt 2008 i skal træne med hende. Find noget hun synes er det mest lækre i denne verden. Så giver du hende et griseøre eller andet godt, og så laver du en byttehandel. Hun får det lækre du har i hånden og du får griseøret. Lykkes det, så skal hun have griseøret tilbage. Træn byttehandel med hende, men hun skal altid have det tilbage i byttede med. Det kan være en langvarig proces, men med tålmodighed kan det godt lykkes.
    Hopper hun op i sofaen med griseørte, så lok hende ned med noget rigtig lækkert. og ros hende, når det lykkes at bytte.
    Ved det kan virke, taler af egen erfaring.


  • #9   5. okt 2008 julie P

    jeg fandt lige dette på nette, men jeg er enig med at det er det bedste at få proffesionelt hjælp da det har de bedste og hurtigste resultater.

    Hunden knurrer, vogter mad og lign.

    Hunden lader ingen komme sig nær, når den spiser og knurrer hvis man forsøger at fjerne kødben og lign.....

    Almindelige årsager:

    De 2 almindeligste årsager er at hunden er blevet provokeret ved madskålen eller mens den gnavede i et kødben, Eller at den er blevet straffet for at vogte og knurre.

    Når en hund spiser, skal den have lov til at være i fred. Tænk på, hvor irriterende der ville være, hvis der ustandselig kom nogen og skubbede og ville snakke eller lege når du sad og spiste.

    For ulve og vilde hunde er det helt naturligt at vogte over maden - ellers er der en anden der spiser den ! En knurren misfortolkes ikke her - den respekteres ! Hunden får lov til at spise i fred. Men vi mennesker misfortolker den uvenlige knurren - vi tror det er en aggresiv handling. Det er det ikke !!!! At en hund knurrer ved madskålen er ikke tegn på manglende respekt for den, der nærmer sig. det er fortroligheden og tilliden der mangler. Hunden stoler ikke på den person der nærmer sig, mens den spiser, og derfor knurrer den af usikkerhed og angst for at nogen skal tage maden. Straf ikke hunden til at få mere tillid til en person. Tværtimod. Problemet bliver kun værre !!

    Endnu en årsag til, at hunden vogter mad og andet spiseligt, er en ekstrem appetit. Hunden sluger alt spiseligt og sidder altid og ser sultent på madskålen. Dette kan skyldes en sygdom, og man bør derfor konsulere sin dyrlæge. Endvidere kan de skyldes kedsomhed - understimulation.

    Træning:

    Træningen går ud på at lære din hund at stole på folk, også når den spiser. Den skal vide at den får lov til at spise i fred. Sørg for at alle personer i familien og i hundens omgangskreds respektere, at hunden skal have fred og ro, når den spiser. Ingen må forstyrrer hunden mens den spiser!

    Knurrer hunden - så bliv ikke vred, for det hjælper ikke. Lad som om du ikke har hørt noget. Prøv evt. at gabe et par gange. Det er en almindelig aggresionsdæmpende adfærd, som hundene selv benytter i lign. situationer, Det hjælper faktisk ind imellem (Prøv!) Man bliver ikke en dårligere leder, fordi man ikke reagerer på at hunden knurrer. Det er menneskelig prestigetankegang at tro det !

    Men du tænker måske, man må da for søren kunne tage ting fra hunden...... Ja selvfølgelig. Men det opnår man ikke ved at tage for hårdt fat og tvinge sin vilje igennem. Det gør kun hunden mere bange og utryg.

    Den enkleste metode er at lave en byttehandel med hunden. Du får det stykke legetøj den har, og den får en lækkerbidsken !Når den har spist godbidden, får den straks sit legetøj igen. Snart har hunden lært, at legetøjet ikke forsvinder, fordi du tager det et øjeblik. Og efterhånden når du har trænet godt, kan den sikkert også aflevere et dejligt kødben og stole på den får det igen ...

    PS: husk der kan være andre årsager til knurren og vogten, måske at den har en meget stor appetit. måske bliver den fodret forkert? Måske den får for lidt mad? evt. prøv at give den lidt mere mad og lidt mere motion ( så den ikke bliver fed)


  • #11   5. okt 2008 Endnu engang tak for alle de gode råd og svar.....

    Har arbejdet i mange år med hunde, så tror jeg vil prøve at træninge hende selv til at starte med....det har jeg haft gode resultater med før med bailey......bare ikke lige omkring madaggression.......

    Men ak for svar...


  • #12   5. okt 2008 Jeg kan fortælle dig grunden til at hun gør det, men jeg vil ikke give nogle råd da jeg blev svinet til sidste gang.

    Hun er madaggresiv pga de har spist af samme skål som hvalp og har måtte kæmpe for maden. Derfor er det en god ide at lukke hende i et rum for sig selv når hun har ben og mad da hun sikkert føler sig urtyg i frygt for at i stjæler hendes mad. Mine hvalpe fik mad i hver deres skål da de begyndte at få mad og de har intet problem idag med at dele maden.


  • #13   5. okt 2008 fruit batten: det gør jeg jo heller ikke, derfor jeg spørger efter hjælp her....

    Charlotte k: synes også det er uhyggeligt så aggressiv hun blev, for så vidt er det aldrig gået før....hun er desværre også begyndt at vise MEGET aggressiv adfærd overfor bailey....ikke så sjovt.
    Men jeg må bare på med arbejdshandskerne og komme igang...


  • #14   5. okt 2008 julie P

    men vær ekstra opmærksom på hendes signaler også de dæmpede signaler, der er mange hunde der ændre sig en del når de først har fået bidt.
    men sørg for det ikke kun er dig der arbejder med hunden, det er vigtigt din kæreste også gør det, samt en masse positiv leg og øjenkontakt


  • #15   5. okt 2008 Da vi fik Disney knurrede hun også heeelt vildt hvis man rykkede på hende eller klappede hende mens hun spiste, og selvfølgelig hun var jo lige kommet fra et kuld på 8 søskende og var vant til at passe på sin mad, vores hunde ved ikke på forhånd vi ikke vil tage deres mad fra dem. det er noget de lære.

    Jeg tager aldrig maden fra dem men kan godt finde på at stikke hånden ned omkring deres mund mens de spiser for de lærer at tolerer dette.
    for hvis hunden er ved at komme galt afsted med et ben eller lign. skal man kunne komme til at hjælpe dem unden at blive bidt.

    I naturen vil de voksne aldrig tage maden fra hvalpene for så ville de jo ikke overleve.


  • #16   6. okt 2008 Min hund, som nu er 6 mdr. har en stor appetit. Hun var meget opmærksom på, om vi kom for tæt til madskålen i starten fordi hun var nervøs for, om vi ville tage maden igen. Hvis vi nærmede os begyndte hun at sluge maden helt vildt hurtigt, men vi har bare ignoreret det. Nu ved hun, at vi ikke vil tage det fordi vi aldrig har prøvet på det, og er helt rolig når hun får mad.
    I starten da vi begyndte at give hende ben var hun vildt vogtende overfor det. Jeg stod den første gang og kiggede lidt mens hun spiste ben og prøvede så at nærme mig forsigtigt for lige at teste reaktionen. jeg har 2 børn, så jeg ville gerne lige vide om det var noget de skulle passe på. Og det var det, hun knurrede og stak af med benet. Så sagde jeg til ungerne, at de ikke måtte gå i nærheden når der var ben og det har ingen af os gjort. Efter få gange fandt hun ud af, at vi ikke var ude på at tage benet, hverken når vi gik forbi tilfældigt eller noget. Og nu kan man røre hende overalt hvis det skulle være uden problemer mens hun får ben.
    Jeg tror ikke man skal prøve på at tage noget spiseligt for at øve aggressionen, men lade hunden vide,a t man er totalt ligeglad med dens ben osv. Så hunden kan føle sig tryg med at man ikke vil tage noget fra den. Men bytte-situationen kan selvfølgelig være god, hvis hunden bliver ved for længe med at tro at man vil tage dens mad.


  • #17   6. okt 2008 Jeg har brugt den med byttelegen smiley og med god effekt, han kommer ligefrem hen til mig med sine ben osv, for at jeg skal holde dem for ham :). Er han ekstra heldig får han lov og sidde på skødet og spise.
    Men andre hunde skal bare ikke så meget som kigge ud af øjenkrogen på hans mad, så er han efter dem.


Kommentér på:
Mad aggressiv????

Annonce