{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.368 visninger | Oprettet:

Er det giftigt? {{forumTopicSubject}}

Hej HG!

Tvebak er konstateret allergiker og skal på specialkost i 3 måneder, hvor han kun må få frugt! Og da vindruer er en god "treat", vil jeg gerne kunne bruge det!

Men jeg ved jo godt at vindruer er "giftige" for hunde, men gælder det også for de stenfrie?...

På forhånd tak for hjælpen!

Frk. Tvebak...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det giftigt?
  • #1   7. sep 2008 skal din hund leve af frugt i 3 mdr ??

  • #2   7. sep 2008 Undskyld. Men en hund på frugt i tre måneder ????? Det lyder bestemt ikke som en god ide´. er det en dyrlæge der har ordineret den behandling ???

  • #3   7. sep 2008 <b>Nej nej nej... Hehe... Han får noget specielt hundefoder... Bare rolig ;o)...<b>

  • #4   7. sep 2008 Er du sikker på at den ikke må få andet end frugt i 3 mdr., det tror jeg ikke mine ville kunne leve af så længe uden at blive syge.

  • #5   7. sep 2008 Jeg ville undgå vindruer. Må hun få grøntsager? Så er gulerodsstykker en god snack :o)
    Og ellers er det også ret nemt at skære et æble i tern.


  • #6   7. sep 2008 Rosiner er giftige for hunde. Rosiner er lavet af vindruer- og der er ikke sten i dem. Så jeg ville nok ikke gi min hund vindruer

  • #7   7. sep 2008 vindruer er giftige og er man rigtig uheldig at have en hund der ikke kan tåle dem, siges der at 5 er nok til at slå en hund ihjælp



  • #8   7. sep 2008 Det står flere steder på nettet at vindruer er giftige forhunde, såvel som rosiner... Dyrlægerne har bare ikke læst på de sider, for de aner det ikke ( i hvert fald ikke de 3 jeg snakkede med, da min vuffer havde guffet 1/2 kg rosiner) - Betalte 700 kroner for at hun kunne brække det op, uden at vide om det var giftigt eller ej... Aner det stadig ikke, men royal canin bruger vindruer i deres foder til overvægtige hunde.....

    SÅ om det er netdyredoktor, din egen (måske uvidende??) dyredoktor eller royal canin du lytter til, så må du vel stole på din sunde fornuft...

    Selv har jeg "valgt" at jeg ikke giver min hund hverken druer eller rosiner!!!

    -Æbler elsker hun dog, og lige pt er det jo højsæson, og hvis man kender nogle med have kan man næsten altid få et par kilo æbler gratis!!!!


  • #9   7. sep 2008 ja agurk må de godt få. mine elsker det også

  • #10   7. sep 2008 Chokolade indeholder giftstoffet theobromin. Theobromin påvirker hundens nervesystem, hjerte- og muskulatur og fremmer vandudskillelsen. Der er stor forskel på hvor meget theobromin, forskellige typer af chokolade indeholder. Her indeholder mørk chokolade mere end og mælkechokolade, mens hvid chokolade indeholder mindst theobromin. Symptomerne på chokoladeforgiftning viser sig indenfor de første 24 timer efter indtagelse. Hunden vil virke svimmel og rastløs, have hjertebanken og savle, have mavesmerter og kaste op, ligesom den kan få en øget drikkelyst og hyppig vandladning. Hvis det drejer sig om en stærk forgiftning vil hunden få en hurtig vejrtrækning og hjertebanken. Hunden kan også få diarre, samt blodig urin med urininkontinens. Mange ejere lægger desuden mærke til den muskelstivhed som en stærk forgiftning medfører. I meget slemme tilfælde kan der også ses blåfarvning af hundens slimhinder, samt feber og muskelkramper. I sjældne tilfælde kan hunden dø af de akutte kredsløbsproblemer som forgiftningen medfører.



    Vindruer og rosiner



    Vindruer og rosiner indeholder et ukendt giftstof, der kan give hunden livstruende, akut nyresvigt. Købe vindruer er lige så giftige som usprøjtede vindruer, og det er da ikke et sprøjtegift, men et stof i druen der forgifter hunden. Oftest ser ejeren mavetarm-irritation, opkast og diarre allerede 2 timer efter indtagelsen. 5-6 timer efter vil hunden virke trist, få diarre og have begyndende nyresvigt med hyppig vandladning. Efter 24 timer ses akut, livstruende nyresvigt samt nedstemthed, diarre, opkast, anoreksi, kramper, bugsmerter og blodmangel. Hvis hunden får et nyresvigt, vil den oftest dø af dette, i andre tilfælde kan hunden overleve, men få kronisk dårlige nyrer. Hos visse hunde kan så få som 7 rosiner fremkalde forgiftningstegn. En vindrue eller rosin kan således ikke skade hunden, mens der er grund til bekymring, hvis hunden har spist flere vindruer eller rosiner.



    Menneskemedicin og ibuprofen



    Hunde er ikke mennesker og mennesker er ikke hunde, derfor må ejere aldrig give hunden menneskemedicin med mindre egen dyrlæge eller vagtdyrlægen har godkendt dette. Det sker ikke sjældent at en hund forgiftes med menneskemedicin - her er en af de hyppigste forgiftninger, forgiftning med smertestillende medicin der indeholder ibuprofen.
    Ibuprofen-præparater er nogle af de mest brugte smertestillende præparater her i Danmark. Eksempler på smertestillende medicin der indeholder ibuprofen er produkterne: Apain, Brufen, Ibumetin, Ibuprofen, Ibureumin, Ibutop, Ipren og Pedea. Disse smertestillende piller ligger i mange danske hjem og anvendes bl.a. ved svage smerter, menstruations-smerter, gigtsygdomme, sene-skede-hinde-betændelse eller ved tennis-albue. Desværre tror mange ejere at hunden også kan have gavn af en sådan smertestillende pille og anvender dem derfor ukritisk hvis hunden halter eller har ledsmerter. Ibuprofen er dog giftigt for hunde og kan meget hurtigt slå hunden ihjel. I de fleste tilfælde når hunden dog kun vise tegn på forgiftning, hvorefter ejeren hurtigt dukker op hos dyrlægen. Ved milde forgiftninger ses kvalme, opkast, diarre, bugsmerter og anoreksi. Ved moderat forgiftning ses blodig diarre, blodforgiftning og urinvejssygdom med nyresvigt. Ved stærk forgiftning vil hunden gå i shock, få kramper, gå i koma og dø.



    Løg og hvidløg



    Løg (Allium spp.), f.eks. alm. løg, purløg og hvidløg indeholder giftstofferne N-Propyl-Disulfid og S-methyl-L-cystein sulfoxid (SMCO) der kan give pludselig blodmangel. Hvidløg er mindre giftige end almindelige løg, men bør alligevel fodres med yderste forsigtighed.
    Hvidløg har en række positive effekter, hvis det fodres i meget lille dosis, mens det kan give forgiftninger, hvis det fodres i for stor dosis. Kosttilskud der indeholder hvidløg bør derfor kun fodres efter samtale med dyrlægen, idet varedeklarationen på mange hvidløgsprodukter ikke tager højde for at hunde kan forgiftes af hvidløg. Hvidløgs ønskede virksomme stoffer er nogle svovlforbindelser, der til dels er bundet til "hvidløgs lugten", lugtfrie hvidløgsprodukter er derfor ofte mindre virksomme end friskt, knust hvidløg.
    Der er lavet en række undersøgelser på hunde. Det er dokumenteret at hvidløg har antibakterielle, dvs. desinficerende egenskaber overfor bakterier. Hvidløg har en desinficerende effekt ved en evt. hudbetændelse, ligesom det har et højt indhold af svovlholdige aminosyrer, der er essentielle stoffer i opbygningen af pelsen. Hvidløg har også en antibakteriel og stabiliserende effekt på mave-tarmkanalen. Hos hunden har hvidløg en mild repellerende, dvs. skræmmende effekt på lopper. Hvidløg vil altså have en mild beskyttende effekt hos hunde, hvilket kan være fint hvor loppepresset er meget lille. Hvis din hund har levende lopper eller omgås andre hunde eller katte, vil hvidløg ikke kunne beskytte tiltrækkeligt. Hvidløg kan heller ikke slå levende lopper ihjel ej heller orm og andre parasitter - her skal du i stedet henvende dig til din dyrlæge for at få den rette rådgivning.



    Kartoffelplanten og rå kartofler



    Kartoffelplanten (Solanum tuberosum) er tæt beslægtet med planter fra natskyggefamilien. Umodne kartofler, rå grønne kartofler, kartoffelplantens grønne blade og kartoffelæblerne indeholder giftstofferne solanin og chaconin. Solanin er ætsende, kan give mavetarm-irritation, pludselig blodmangel og påvirker hundens nervesystem. Desværre er det ikke altid let at se om en rå kartoffel har et grønligt skær, og det er da svært at undgå risikoen for disse giftstoffer. Forgiftningen er dog oftest mild, og det er således ikke sikkert at hunden udviser tegn på forgiftning. Dette skyldes at stoffet solanin optages meget dårligt af hunden, ligesom det ofte omdannes til mindre giftige stoffer, der hurtigt udskilles fra kroppen. Symptomerne på kartoffelforgiftning viser sig som mavetarm-irritation med kvalme, opkast, nedsat appetit, bugsmerter og blodig diarre. Nervesystemet påvirkes også. Hunden vil virke sløv og fraværende, den vil få kramper og vil begynde at savle. Til tider ses åndedrætsbesvær, lammelse af kroppens muskler samt bevidstløshed. Kogte kartofler udgør ingen sundhedsmæssig risiko for en sund og rask voksen hund.



    Top 10 - hyppigste forgiftninger hos hund



    Medicin (menneskemedicin eller overdosering i hjemmet)

    Rottegift

    Sneglegift (metaldehyd)

    Insektgift (organophosfater)

    Kølervæske (ethylenglycol)

    Tungmetaller

    Alkohol

    Giftige planter

    Nydelsesmidler - kaffe, te, tobak og chokolade

    Andre forgiftninger



    Forskellige giftstoffer i hjemmet



    Afkalker - myresyre, eddikesyre, oxalsyre

    Algegift

    Alkohol

    Anemone (plante) - protoanemonin og anemonin

    Anilin og anilinfarvestoffer

    Arsen

    Avocado - prunasin

    Bejdsemiddel - fenoler

    Benzin og benzindampe

    Blegemiddel - hyperchlorid

    Blomstergødning - nitrater og nitriter

    Blå-grøn alger - bl.a. nervegifte og levergifte

    Broccoli (rå) - isothiocyanat

    Cannabis / marihuana / hash - delta-9-tetrahydrocannabinol (THC)

    Chokolade - theobromin

    Cola - koffein

    Deodorant - p-dichlorbenzol

    Desinfektionsmidler - fenoler og formaldehyd

    Drivhusgasser - propan og butan

    Dværgbærmispel (plante) - cyanogene glycosider / blåsyreglykosider

    Erantis (plante) - glykosider

    Fingerfilodendron (stueplante) - bl.a. oxalsyre og calciumoxalat

    Fremkaldervæske og fixer - borsyre og p-methylphenol

    Fuglegift

    Fyrværkeri - tungmetaller og salte

    Gebisrens - perborat

    Glasuld

    Guldregn (plante) - cystein og metylcystein

    Ildslukker - chlorbrommethan

    Insektgift

    Insektspray- diethyltoluenamid

    Julestjerne (stueplante) - euphorbin og euphorobon

    Kartoffelplanten og rå kartofler - solanin og chaconin

    Kaffe - koffein

    Kakao - theobromin og koffein

    Kastanje (plante) - aesculin

    Kloakrens - NaOH, KOH

    Koralkirsebær (stueplante)

    Kristtorn (plante) - bl.a. ilicin, ilexanthin og ilicinsyre, cyanogene glykosider og digitalislignende gifte

    Kødvarer med nitrit - nitrat kan omdannes til nitrit

    Kølervæske - ethylenglykol (har en sød smag)

    Lampeolie - benzindestillater

    Liguster (plante) - syringin og syringopicrin

    Liljekonval (plante) - digitalisglykosiderne convallatoxin, convallamarin, convallasid og saponin

    Lim - acetone

    Løg - N-Propyl-Disulfid og S-methyl-L-cystein sulfoxid (SMCO)

    Medicin - menneskemedicin fra husapoteket

    Motorolie - benzindestillater

    Mistelten (plante) - lectin, viskotoxiner, cholin og acetylcholin

    Molluscicider (sneglegift)

    Møbelplejemiddel

    Møbelpolish - terpentin

    Mølpulver - naphthalin

    Mønter - kobber, zink, nikkel

    Narkotika

    Nitrat

    Nitrit

    NPK-gødning - nitrogen, phosfor og kalium

    Opløsningsmiddel - terpentin

    Pinselilje - narcissin og narcipoetin

    Påskelilje - narcissin og narcipoetin

    Primula (plante) - primin

    Rengøringsmiddel - fenoler

    Rottegift

    Rustbeskytter - oxalsyre og NaF

    Rå broccoli - isothiocyanat

    Rå grønne kartofler - solanin og chaconin

    Rosiner - ukendt giftstof

    Selen

    Sigøjnerblad (stueplante) - bl.a. calciumoxalat og oxalsyre

    Skoplejemiddel - fenoler

    Solcreme - phenylbenzimidazol

    Spray / pletfjerner - tetrachlorethylen

    Sprays - dichlormethan og xylol

    Stormhat (plante) - akonitin samt andre alkaloider

    Stueazalea (stueplante) - grayanotoxiner

    Svampegift

    Te - koffein og theophyllin

    Termometer - kviksølv

    Terpentin

    Thuja (plante) - terpenenet thujon

    Tobak - nikotin

    Tulipaner (plante) - alkaloidet tulipin

    Tungmetaller / metaller - aluminium, bly, cadmium, kobber, kviksølv, zink

    Tændstikker - kaliumklorat

    Tændvæske / brikker - metaldehyd

    Tøsalt - NaCl2 og CaCl2

    Ukrudtsmiddel

    Vedbend / efeu (plante) - glykosidet hederagin

    Vindruer - ukendt giftstof

    Vintergæk (plante) - narcissin og narcipoetin


  • #11   7. sep 2008 Hvorfor duer æbler nu ikke??? *GG* . kan slet ikke forstå hvis der skulle være en graverende forskel mellem æbler og pærer????

  • #12   7. sep 2008 jeg har aldrig hørt at æbler ikke duer. men har dog hørt (herinde) at æblekerner ikke var sunde

  • #13   7. sep 2008 Connie;

    Ja, men det gælder vel ikke bare æblekerner - flere kerner og sten i frugter er usunde og halvfarlige, hvis de bliver knust (det er vist et eller andet bitter-stof - som er giftigt)


  • #14   7. sep 2008 Blåsyre, så vidt jeg husker...

  • #15   7. sep 2008 CH; det lyder rigtigt:-) det er vist også det stof der er i bitre mandler...

  • #16   8. sep 2008 Jeg tror Rotterne mener, at hendes hund ikke kan lide æbler :o)

  • #17   8. sep 2008 Ferskner eller nekatariner (dem uden "hår") er vores helt vild med... Det kunne være lidt variation til hende....

Kommentér på:
Er det giftigt?

Annonce