{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.333 visninger | Oprettet:

jer med hanhunde der IKKe kan li andre {{forumTopicSubject}}

Ja som overskriften siger, så er dette et spørgsmål til andre der også har problemer med at jeres hanhunde ikke kan lide andre hanhunde, eller folk som ved noget om det smiley

Sagen er at min King ( kastrat) på lidt over 2 år, kører op i en spids så snart han ser / får færten af en anden hanhund) Han løfter børster, lægger sig helt vildt i selen og med åben mund siger skumle knurre lyde samtidig med han slet ikke er til at komme i kontakt med.. Når han så kommer tættere på dem ( når vi går tur i snor) begynder han at knurre igen med åben mund så han lyder virkelig ubehagelig og han gør udfald mod dem, så jeg næsten har løftet ham helt op i selen mens vi går forbi for at få ham med videre..
Han lyder virkelig crazy, og det er mod selv de største dobermann, amstaffs osv han gør det her.. han provokerer de andre hunde så meget, så de også begynder at skabe sig tit..
Der er få hanhunde han kan med, og det er dem der er lavt i rang osv..eller hvalpe..eller dem han er vokset op sammen med..
Jeg VED godt at hanhunde tit blir fjendske overfor eget køn, men seriøst det her syns jeg er vildt overdrevet.. Han vejer altså kun lidt over 4kg og er kendt som " ham den bidske" her i kvarteret.. ( ikk særlig fedt)
Jeg har helt opgivet at gå forbi andre hunde, det er kun når det er strengt nødvendigt, og ikk kan komme andre veje.. for syns det er en meget ubehagelig situation for både hunde og ejere.. og det gør ikk ligefrem at folk syns min race er skøn he he..

Hva ville i gøre, acceptere denne ædfærd og syns det ok, eller ville i gøre noget ved det.. og evt hvad ?

ps. har meldt mig til hundetræning igen, venter bare på plads.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  jer med hanhunde der IKKe kan li andre
  • #1   19. aug 2008 Hvordan er han blevet socialiseret?

  • #2   19. aug 2008 Jeg ville absolut ikke acceptere adfærden!!!

    Jeg ville smide et halsbånd på. Om ikke andet sammen med selen (så du har en snor i begge), for kun med sele på har hunden altså ret stor aktionsradius når den laver udfald (i hvert fald sådan som du beskriver det)


    Hundetræning lyder som en meget meget god idé.




  • #3   19. aug 2008 Nina: he he på bedst tænkelig måde kan du tro.. siden han var 8 uger med alle størrelser osv.. han kunne med alle hunde indtil han blev kønsmoden smiley Jeg er selv opvokset med Dobermann & Rottweiler og haft hunde hele mit liv, så han er altid blevet behandlet som en hund, gået til træning og leget med andre hunde osv.. - Nu er han bare blevet galhovedet smiley

  • #4   19. aug 2008 Tja, min hanhund er heller ikke begejstret for andre hanhunde.

    Dem han er vokset op med er der ingen problemer med, men unghunde hanner ller hanner som virker underdanige vil han enormt meget gerne bisse.

    Han er ingen slagsbror som sådan, men han vil meget gerne statuere sig. Det ligger så også til denne race, at hannerne er dumdristige.

    Så jeg tager mine forbehold, hvis jeg ser en hund vi ikke har mødt før, bliver linen gjort kort, og kan vi, skifter vi fortov eller trækker ind til siden, til de er gået forbi. Ingen grund til at situationen skal udvikle sig til noget negativt.


  • #5   19. aug 2008 nu ved jeg ikke om DPére er har særlige problemer med egetkønsaggressioner, men for mig lyder det til at et eller andet er glippet i træningen..

    Måske er han overdominant - måske er han i virkeligheden usikker - måske sender du signaler...

    Det er svært at rådgive når man ikke kender den virkelige grund og hvilke signaler hunden sender...

    En god ide er at du rent faktisk opsøger andre hunde, men holder dig på en afstand hvor han ikke reagerer og roser der - at du løfter ham i selen forbi en anden hund gør jo ikke sagen specielt bedre..


  • #6   19. aug 2008 jeg har lige været inde og læse din hunds profil...

    med det jeg læser kan jeg så sige at jeg ikke mener din hund er socialiseret særlig grundigt..

    den kan ikke med andre hanhunde - det er så hvad det er..

    men at hunden også reagerer på børn på skateboard, rulleskøjter og andet.. knallerter og hvad har vi - jamen det er en del af socialiseringen at tilvende hunden de ting?


  • #7   19. aug 2008 Nina: det er ikk fordi jeg løfter ham forbi, men han kaster sig ud efter de andre hunde, så det blir et slags løft ( håber du forstår) jeg har aldrig taget ham op eller andet i forbindelse med andre hunde SLET IKK, han er blevet behandlet som var han en stor hund eller hvad man kan sige..
    Han gør bare grumme udfald mod dem, og det er ikke vuf vuf småhunde udfald.. det er ARRRGH jeg vil slås udfald..
    Jeg har prøvet med at trække mig lidt væk prøve at få hans fokus osv med lækre godbidder, rose ect ect.. men han vil skide på de godbidder han har kun øjne på en ting og det er fremmed hund.. I alle andre henseender har jeg den perfekt opdragne hund, men lige det her er bare eskaleret, og når jeg ikk kan få hans fokus, tja så er jeg efterhånden lost må jeg indrømme


  • #8   19. aug 2008 Nina: Pinschere har deres egne veje at gå og er ret hva kan man sige.. egenrådige.. og han kører metro hver dag og sidder ikke i taske står på gulvet, er med på mit arbejde, går ture på hovedgaden osv osv hele sit liv..og intet der. mange af de ting er egentlig længe siden jeg har skrevet.. han er bare en lille opblæst hund, der tror han kan klare hele verden ( sir min mor) Ej men alle de andre ting er fine, det er mere det her gå i snor halløj og andre hanhunde, men jeg vil ikke acceptere denne adfærd, ved bare ikk hva jeg skal gøre når jeg ikk kan fange hans fokus

  • #9   19. aug 2008 Jeg har for nyligt skrevet et længere indlæg i denne tråd: http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=244345 Om hvordan JEG ville gribe det an.

    Om det er det rette for din hund kan jeg jo ikke garantere, men det er sådan jeg ville gribe det an i de fleste tilfælde.
    Det kan osse være din hund ganske enkelt trænger til en gevaldig skideballe og tydeligere grænser (og at lære at når du siger plads så er det plads, uanset om så himlen falder ned i hovedet på den)

    -det er jo svært at sige uden at kende baggrunden for din hunds adfærd.
    Men jeg synes da det siger en del at den heller ikke kan omgåes knallerter, biler og hvad du ellers har skrevet på profilen uden at reagere. Så måske lidt mere konsekvens ville hjælpe (nej jeg mener ikke slå hunden, men at når du siger den skal gå pænt så SKAL den saftsuseme gå pænt)


  • #10   19. aug 2008 Hov -og når jeg skriver start på god afstand, så er det muligt det for din hund er 25-50-100 meter... Det er så lang afstand at du kan holde kontakten...

  • #11   19. aug 2008 Min veninde har samme race, og han gør meget af det samme du beskriver. Det sker dog kun når hun går tur med ham i sele/halsbånd. Ligeså snart han bliver sluppet ud til "andre hunde", uden snor er han rolig som dagen er lang, selvom det er hanhunde.
    Hun træner ham ellers hver dag og han er en rigtig dejlig hund, men når han har snor på og hvis der kommer en anden hanhund bliver han helt ustryrlig, gør, viser tænder og skaber sig.
    For hende har der ikke være andet at gøre end konstant træning, og nu er det kommet så langt, at når han starter på det skal hun max sige nej to gange og få ham til at sætte sig og han stopper.

    Så en masse konsekvent træning er det éneste jeg kan anbefale.
    For det er en skøn race og utrolig lærenemme har jeg set, men de har et sjovt og til tider overdrevet vagtinstinkt;o)


  • #12   19. aug 2008 Smider det lige ind her:

    drop ture hvor du ved i risikerer at øde andre hunde (så vidt muligt) i en periode.

    Find en lille håndfuld hundeejere der vil hjælpe og stille hund til rådighed (det er ufarligt og helt uden risiko for dem)

    Hundene skal være forskellige. Altså både nogen af de mindre problemfyldte (små hunde i dit tilfælde) og dem han har det svært med.
    Du starter med en "nem" hund (A), og næste hund (B) skal så være lidt mere "provokerende" osv

    I første omgang skal du kun bruge en af ejerne + hund (A). Få A til at stille sig på et areal med god plads omkring (fodboldbane, mark e.l.).

    Du går på så stor afstand at du stadig kan holde kontakt med din hund og du træner lineføring og kontakt.
    Bevæg dig så tæt på du kan uden at miste kontakten (mister du den er du gået for hurtigt frem og må øge afstanden og få kontakt igen).
    Gå rundt omkring den A, men undgå at de kommer til at være front mod front. (det er super hvis A har siden eller ryggen til)

    Dette gøres måske kun et par dage, måske et par uger alt efter hvorda din hund klarer det. Efterhånden skal du kunne gå helt tæt forbi mens din hund holder kontakten til dig.
    Masser af ros og godbidder er vejen frem her, men kun så længe hunden holder kontakt.
    Begynder han at gø/fare frem imod den anden hund, så skal du ikke snakke/berolige osv med stemmen. Øg afstanden, få kontakt og prøv igen.

    Når det fungerer med A prøver du at få næste hund (B) til at være figurant. Gå nogen skridt tilbage (øg aftsanden) og start forfra her. Du skal regne med at nu er det en ny hund, så måske vil det lige tage lidt tid før din hund forstår at osse denne hund skal passeres med kontakt til dig.

    Sådan fortsætter du til din hund kan passerer tæt forbi forskellige typer hunde, mens i holder kontakten.
    Forestil dig at skulle passere en hund på et fortov. Her kan du med fordel sørge for at passere den anden hund sådan at du går mellem din hund og den anden hund, men det er så tæt på du skal kunne ende med at gå før du bevæger dig ud på gader og stræder igen.

    Grunden til jeg anbefaler ikke at g hvor i tilfældigt møder andre hunde, er at her er stor risiko for at han vil få mulighed for at udøve den dårlige adfærd. Jo flere gange han får mulighed for det, jo længere tid vil træningen tage.

    Tilsidst vil jeg sige at når i er kommet igang med denne form for træning, så ville jeg osse anbefale et træningshold i en klub. Snak med træneren om jeres problemer, så du i starten kan gå på god afstand af de andre.
    Træingen vil gøre godt for både hunden og dig selv


  • #13   19. aug 2008 Michelle : tak, jeg har faktisk læst dit indlæg flere gange smiley bare ikke nemt når det vrimler med hunde nedenfor min opgang og på min gade , både i snor og uden snor.. mange af dem kender vi, og der er der ingen problemer, men det er disse store hanhunde der bor her på amager der volder lidt problemer.. men må finde nogle der vil stille nogle store søde hunde til rådighed

  • #14   19. aug 2008 Og jeg ved speicelt at det eneste der har hjulpet på hans "narrestreger", har været at hun har været konsekvent hver eneste gang har har forsøgt at skabe sig.
    På et tidspunkt fik hendes hund den ide at den ikke kunne lide mænd og fremmede mennesker og den begyndte at nappe fremmede folk der kom ind i benene. Og ingen konsekvent nej og et par skideballer skulle der til, og den vane er ude af verden.

    Hun har lært den tusind tricks, så kloge er de, og mon ikk hvis du er stædig nok også kan få vænnet ham af med den dumme vane;o)



  • #15   19. aug 2008 Natasja : præcis, de har altså til tider et heftigt temperament ( det vidste jeg godt da jeg fik ham) Men alt andet træning er også lykkedes til UG og han er skøn nu som voksen, men lige i denne situation er han satme strid , men må være mere konsekvent så.

  • #16   19. aug 2008 Nu har du jo en lille hund. lær ham at sidde i cykelkurven og så må du jo cykle ud til knapt så befolkede områder til i har styr på det...

    Har haft en tæve med samme problem, dog mod ALLE hunde uanset køn, form og farve.
    Og her har jeg altså kørt ganske mage km hver dag for at kunne lufte steder hvor hun ikke ramlede ind i alle mulige hunde.
    Og det gjorde jeg i 1-1½ måned til der var styr på hende og vi sikkert og uden fare kunne passere andre på gaden.


  • #17   19. aug 2008 he he ja de er sgu ret kloge.. OG SNU.. og lige i denne situation kan jeg ikk få bugt med dette lille dyr på 4 kg ( virker latterligt ) men må bare stramme an

  • #18   19. aug 2008 Vi har samme problem med Kvik, eller dvs. min mand har.

    Vi har altid Kvik i snor af en grund. Men når jeg går med ham og vi møder en anden hanhund, lader jeg am få fri snor, så han kan møde den. (hvis det nu er en løs hund) så snuser han og som regl går de hver til sit, nogle gange leger de.. og en enkeltgang er det sket, han er blevet sur.. Men ja min er i snor, så må de med dem løse lære at holde deres hund væk.

    Når min mand går med ham, strammer han snoren når der kommer andre hunde, dette resultere ALTID i at Kvik bliver skide sur og rejer børster osv,..


  • #19   19. aug 2008 Ja det er skam er utrolig klog race, og der finder man hurtig ud af. Min bassetrold kan til tider virker som en tumpe ved siden af hendes hund. ;o) Er der en godbid når hendes hund at lave 20 tricks mens neo forsøger at give pote to gange og så er han færdig (skal siges jeg har lært ham flere tricks en poten hehe)

    Men der er simplethen så meget krudt i dem (hendes er 4år nu) at de godt nok også kan være irriterende til tider;oD
    Hvis ikke hun får stimuleret ham mentalt indefor tre dage (og hundelegetøj dur ik) bliver han helt ustyrlig så rumpeten fræser frem og tilbage og han er på dupperne konstant.
    Ved også at han er meget mere rolig ved møde med hanhunde, efter hun har brugt lidt tid på at træne ham m nye tricks bla. Han skaber sig stadig men ikk i nær samme omfang;o)


  • #20   19. aug 2008 Maria -det gør du vel forhåbentligt ikke hvis du møder andre med deres hund i snor?

  • #21   19. aug 2008 Natasja: Du har ret i at det måske især sker når han som du skriver er " rigtig på dupperne" . Man skal ikk sige at en lille hund ikke kræver noget særligt.. :O) de blir nemlig røvhamrende irreterende hvis de en dag lige blir lidt overset mht stimulering.. regner heller ikk med at han helt stopper disse udfad når han er i snor, gad bare godt at have styr over situationen.

  • #22   19. aug 2008 Maria N : håber ikk du møder King en dag og gør bare lader din hund hilse smiley


  • #23   19. aug 2008 Jeg ville nu nok mene at man helt kan stoppe udfaldende. At forvente at han kan hilse på alle de andre er nok urealistisk (og i mine øjne unødvendigt), men han kan sagtens lære at holde kontakt til dig og ignorere de andre når i går tur

  • #24   20. aug 2008 Michelle : min plan er nu heller ikke at han skal hilse og kunne med alle hunde, det ved jeg godt ikke sker.. og jeg syns det er helt okay at han ikke godtager de kommer ham for nær.. Men som sagt så ville jeg bare gerne have styr på situationen, og vise min hund at i den situation har jeg kontrollen og at der ikke sker nogen noget, så han ikke behøver at stresse.

  • #25   20. aug 2008 Ond dræber -og her er det så jeg siger: det kan man sagtens lære hunden. Det han skal lære er at uanset hvad der sker så skal han holde kontakt med dig når du siger plads og ignorere de andre hunde.

    Som skrevet tidligere har jeg haft en tæve der angreb alle hunde uanset køn, form og farve, og uanset om hun var med eller uden snor.

    Hun blev så dygtig at man kunne dække hende af så hun faktisk rørte hunde ved siden af, og alligevel intet gjorde... Men KUN når hun var under kommando, hun lærte aldrig at acceptere andet end hunde der var introduceret for hende gennem længere tid når hun var fri.



  • #26   20. aug 2008 Michelle, nopes gør det kun til de hunde der kommer hen imod os. Dvs. dem der får lov.
    Hvis folk sætter snor på deres eller kalder dere til sig, gør jeg det samme. (prøver nu at bare gå den anden vej, så han ikke opfatter at det er den anden hund vi søger væk fra)

    Vi har en politihunde træner her i bygningen og det var ham der fortalte at hunde der bliver trukket hen imod sig ejer og væk fra noget den var bange/sur på at det ville/kunne forstærke angsten/surheden.



  • #28   20. aug 2008 Maria -fint, så er jeg mere rolig:o)

Kommentér på:
jer med hanhunde der IKKe kan li andre

Annonce