{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
611 visninger | Oprettet:

Seler til schæfer {{forumTopicSubject}}

...Eller bare til en "alm." hund..

Jeg har måtte erkende nederlaget og indse at jeg IKK kan holde Kayser hvis han vil noget andet!!

Han er med sine 30 kg og 21 uger i stand til at trække sin mor henad græs og veje hvis han vil noget jeg ikk lige er med på.. Har også fået trukket min ryg af led af dyret =/

Han har indtil for nyelig gået eksemplarisk og pænt i snoren, men efter han har fundet ud af at jeg bare følger med når han trækker hårdt nok og konstant er det blevet værre og værre...

Har lånt en sele af Louise L, og det er sgu noget der virker, gik med ham iaftes og mødte flere hunde (de er det største problem) og jeg kunne sagtens holde ham =)
- uden at få ondt i ryggen endda... suuuuuper =)

Men er der ikk nogle lidt mere stiylede i stedet for en alm sort??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Seler til schæfer
  • #1   25. sep 2005 (link fjernet)

    Ved ikke om det er noget ...


  • #2   25. sep 2005 (link fjernet)
    og

    http://www.problemhunden.dk/Udstyr/udstyr.htm


  • #3   25. sep 2005 Hej Ninna.

    det er noget værre øvs med det trækkeri, men med træning og alderen bliver det hele bedre *S*

    Når han stadig er så ung skal du bare huske, at den sele du bruger indtil han er HELT udvokset, SKAL være en der går ned mellem hans forben og gerne også en der kan spendes ud alle steder - så er du fri for at skulle købe en ny hver anden måned :o)

    Pøj-pøj med det og med ham - hvor er han ellers bare smuk og dejlig ;o)


  • #4   25. sep 2005 Jeg vil godt lige indskyde, at det ABSOLUT ikke er et nederlag at gå med sele på sin hund. Det er en YDERST fornuftig beslutning og den bedste løsning for hunden da den herved undgår skader i nakke og ryg :o))
    Jeg vil anbefale kenyan`s læderseler - de fåes i både sorte og brune.


  • #5   25. sep 2005 Hejsa
    Ellers prøv den her som Rikke D herinde fra sælger - den kommer vist i alle str - jeg har nu lært at man skal købe en der ligger lige over hundens bryst - jeg har en forkert en og den er Nelly heller ikke særlig glad for - jeg køber en af Rikkes så snart økonomien er oven vande igen ; )

    Her er linket

    (link fjernet)

    Ellers prøv www.kenjan.dk - det er jo rigtig schæfer hunde stil ; )


  • #6   25. sep 2005 Kan forresten godt lide din formulering
    "Han har indtil for nyelig gået eksemplarisk og pænt i snoren, men efter han har fundet ud af at jeg bare følger med når han trækker hårdt nok og konstant er det blevet værre og værre..."
    Hvem er det lige der har lært ham at trække ??? *gg*


  • #7   25. sep 2005 Marlene - nemlig - Misja får også sele på når vi er på tur med hundeklubben steder de ikke kan være løse - for hun trææææææækker fra start til slut - hun VIL bare være foran smiley

  • #8   25. sep 2005 Nicola - sålænge de er i vokse alderen skal selen gå imellem forben på hunden ;o)

  • #9   25. sep 2005 Jeg har også revet godt og grundigt i ham, men men ryggen af led går det sgu ikke!!

    Han trækker meget bevidst, først tidt i ryg og så bare hovedet nedad af så derudaf... Av min ryg.. Jeg er ikk så stor, 160 høj og 52 kg så jeg har lige siden dag et holdt på han skulle gå pænt fordi jeg er pænt klar over hvilken hund jeg har og hvilke kræfter jeg (ikke) har..

    Men så fik jeg besked på til træning at jeg skulle give ham lang snor og kalde på ham og rose ham når han kom... det virker bare ikk overhovedet.. møg træner!!
    Det gil fint da jeg hev ham til bage og råbte NEJ eller PLADS, men jeg kan godt se det virker skræmmende for de andre på holdet når de fleste har skødehunde der ikk kan trække en flue ud af kurs.. Derfor fik jeg besked på det andet og det har ødelagt alt jeg ellers selv har arbejdet med.. øv!!

    Træner året ud med selæen og derefter finder jeg en ny klub hvor det er okay at hæve stemmen over sin hund.. Ikk ment at jeg vil råbe, skrige og tæve den, men kan ikk træne under forhold hvor det er hunden der bestemmer og du bare skal rose den når den bestemmer sig for at gøre hva ejeren siger... BLAAAAAA!!!!


  • #10   25. sep 2005 Karina; Ja, de ved nok hvad de vil *ss*
    Jeg har heldigvis aldrig haft problemer med, at mine hunde trækker. Men jeg lærer dem også, at gå "lineføring" uden line først. Herved kan man nemlig ikke lære dem at trække og de lærer fra starten, at følge mig af lyst. Det koster stor tålmodighed, en god klikker og masser af lækre godbidder. Men resultatet er også derefter.


  • #11   25. sep 2005 Nina; Jeg synes nu ellers det lyder til, at din træner er yderst fornuftig.
    Hvis du rykker hunden på plads alt imens du råber lærer du netop hunden, at det ikke er rart at følges med dig.
    Husk på, at træk avler modtræk. Jo mere du rykker og trækker jo mere vil hunden rykke og trække for at komme væk. Du skal lære din hund, at følge dig af lyst og ikke pligt. Det kræver meget af dig som hundefører - du skal til enhver tid være mere spændende end omgivelserne.
    Tålmodighed er en dyd - specielt når man har en unghund !


  • #12   25. sep 2005 Marlene - uha ha ja LOOOL - jeg har også mest tøsen løs og ellers kan hun godt gå pænt i snor - bare ikke når de er en hel bunke samlet på en gang - for sæt nu hun gik glip af nowet deroppe foran ???

    Nina - som sagt så kommer det med kærlig konsekvens i træningen og med alderen, kanske at klikker var noget der kunne hjælpe jer begge ? - så undgår du at skulle råbe og hunden har fokus hurtigt på dig/klik/godbid og senere uden godbid men med ros :o)


  • #13   25. sep 2005 Marlene>> Jeg har ikk haft mulighed for at træne ham så meget uden snor da jeg bor midt i byen.. Det er en lille by med 5 min til stranden og 10 min til skoven så han kommer i naturen.. Men det er ikk ansvarligt at lade sin hvalp gå løs i byen og i naturen er der jo mange andre der lufter hund og så kunne det heller ikk blive der..

    Han går virkelig pænt uden snor nu, faktisk bedre... Men jeg stoler ikk nok på ham til at han får lov hele tiden


  • #14   25. sep 2005 Jeg har trænet Misja i lineføring UDE for træningspladsen, på alle de daglige gå-ture.

    Det har jeg gjort ved at standse op HVERGANG hun lavede det mindste træk, jeg siger intet, venter blot på at hun slækker linen igen.

    Laaangsomt har jeg fået hende til selv at indse, at først når hun igen er ved min side går vi videre.

    Jeg undgår at hidse mig op/råbe op og hun undgår at blive trukket i nakken mv.

    trlæning, træning og træning på alle de daglige gå-ture :o)


  • #15   25. sep 2005 Marlene>> Er klar over det.. Træneren ville lige vise mig det for et par gange siden, men han kunne heller ikk få kontakt og jeg fik bare snoren igen med meddelelsen "den virker ikk!!" Nej det var jeg da klar over, men hva skulle jeg så gøre??



  • #16   25. sep 2005 Karina>> Jeg træner også hver gang vi er på tur og det er ikk så meget herhjemme der er de store problemer, mest til træning hvor der er så mange hunde..

    Det er lidt svært at forklare hvordan han er blevet.. Man skulle næsten selv se ham i aktion..


  • #17   25. sep 2005 Nina; Prøv at tænk over hvorfor du tror, at han går bedre plads uden line ????
    Det er netop fordi, at han herved ikke venter at få et ryk og ubehag fra dig og i linen ..... Den samme fornemmelse skal han have med line.
    Er godt klar over, at ikke alle har mulighed for, at træne så meget uden line. Jeg bor i skoven og har alt den plads der skal til. Men måske du kan træne lidt i haven hvis I har en sådan ??
    Lidt forkert at din træner at give op - den dutter ikke.
    Hvis jeg var dig ville jeg starte træningen væk fra de andre. Så langt væk at du kan bevarer kontakten til ham. Så bevæger du dig lige så stille tættere og tættere på de andre. Det kræver et par træningsgange men det virker. Jeg bruger det på mit eget hold med succes. Man kan sige, at du så ikke får så meget med af det de andre laver. Men du får trænet det vigtigste ligenu - nemlig ro i lineføring. Du kan også med succes tage på træningspladsen og bruge de andre hold som distrahering.


  • #18   25. sep 2005 Han kommer også fint til indkald og når han er løs og leger med andre hunde.. det er kun i snor der er de store problemer..

    Men uanset hva jeg KUNNE have gjort er "skaden" jo sket og jeg må have mig en sele indtil han har lært det, så går jeg tilbage til halæsbåndet og prøver igen


  • #20   25. sep 2005 Karina; Ja - man skal sgu da følge med i det hele ikk` *gg*

    Nina; Han er absolut ikke unormal. Han er en unghund der skal til at finde ud af hvordan verden er skruet sammen. Det lærer du ham bedst ved, at bevarer roen og roligt lærer ham hvad du forlanger af ham. Jo mere man råber og trækker - jo mindre forstår han. En unghund kan ikke kaperer ret meget ...


  • #21   25. sep 2005 Nina: Flue ud af kurs. Så snakker vi ikke om Mille *LOL* Hende er der nogle kræfter i! Selvom hun er lille kan hun godt hvis hun lige pludselig udser et eller andet og så drøner afsted, trække mig efter sig et pænt stykke *LOL* Og jeg er på størrelse med dig ;o) Heldigvis er det kun et ryk og et "NEJ". Så meget er hun på 4 år blevet opdraget til *GG*

    Selv er jeg også ved at overveje en sele til Mille. Jo, hun trækker, men jeg kan nok holde hende pga. det, men også fordi folk efterhånden er ved at have mig overbevist *S*

    Held og lykke med at finde en fin sele og lærer ham at gå pænt med halsbånd igen :o)


  • #22   25. sep 2005 Jeg mener ikke, at man partou skal bruge en sele der går imellem forbenene. Den hvalpesele jeg har lægger trykket på brystet. Men tror det er lidt an på hvordan og hvorledes.
    Karina; du mener vel at man skal passe på ikke at lægge for stort pres på knogler der vokser ???
    Hvis hunden fra starten har lært, at den ikke må trække mener jeg ikke det er uansvarligt, at bruge sådanne seler.


  • #23   25. sep 2005 Nina - det lyder umiddelbart i mine øre som at han nu er på vej ind i "lømmel alderen" og på vej ind i den første kønsmodningen.

    Hvis det er dig nogen trøst, så "mistede" begge mine hunde hjernen og hukommelsen i den alder.

    Især min hanhund, der der så småt opdagede at han var en han og at der sørme tæver - sjoooovt - not ;o)

    Masser af tålmodighed og kærlig konsekvens, han bliver voksen en dag og så kan du høste alt det du har sået i hans unge alder ;o)
    Ikke for at lyde trels, men som Marlene også skriver, tror jeg det er meget vigtigt at du bevare en vis mildhed, masser af tålmodighed, langmodighed og ikke begynder at råbe eller miste besindelsen/tålmodigheden nu - for det tror jeg bare føre til at han mister respekten og tiltroen for dig i den sidste ende.


  • #24   25. sep 2005 Marlene>> Tror ikk helt du forstår.. Før, da jeg brugte min "træk og nej" komando gik han pænt.. også til træning!! Men efter jeg fik besked på af træneren at gøre det på den bløde måde er det bare blevet værre og værre.. Jeg har gået til træning i snart 10 år og da min søs er træner har jeg fået meget viden ved at lytte med til møderne.. Jeg har trænet med ham hjemme på den bløde måde for vi satte poter og ben på træningspladsen og det gik fint indtil vi fik besked på at sociallisere hundene ved at lade dem lege i stor flok.. ca 20 hvalpe hvoraf der var 3 han ikk kunne tæve og nu tror han at han er kongen af verden og alle hunde er under ham.. irriterende!! Har senere fået af vide at det ikk er socialisering for en sæffer, men en måde at opbygge dens selvtillid... øv...

  • #25   25. sep 2005 Christina - det er for hundens bløde led og knoglers skyld - det er et spørgsmål om hvor trykket ligger når de trækker :o)



  • #27   25. sep 2005 Marlene - netop - men de færreste bruger sele i den alder hvis de går pænt i snor (hunden altså *S*) -

    har du en hund der trækker og er den ikke færdig udvokset, viser erfaringer (fra dyrelæger oa.) at den unge hund/hvalp får færrest brusk og led skader ved en sele der sidder godt til -

    går mellem forben og for ejers pengepung og hundens komfort og helbred - også kan justeres alle steder - altså både på remmen der går i mellem forben, rundt om hals/nakke OG rundt om bryst/ryggen.


  • #28   25. sep 2005 I know I know... derfor vil jeg også have selen nu så jeg ikk går hen og bliver træt af vov.. er klar over det ikk er hans skyld, men det er svært ikk at blive sur på ham når man skal tage Ibumitin før og efter turene... Men det har selen jeg har lånt jo rådet bod på =) skøøøøn opfindelse =)

    Ville bare lige høre om der var nogle mere moderne at finde, det var såmen det hele


  • #29   25. sep 2005 Christina - rolig nu *S*

    desværre fik jeg selv meget dårlig råd og vejledning af den lokale dyrehandler - hun skal jo også bare sælge tænker jeg - først efter en god snak med en dyrelæge der rent faktisk havde sat sig grundigt ind i godt og skidt ang. seler - og siden blevet bekraftet af hundemassør og mange andre med viden og uddannelse ud i hundens anatomi og fysiske udvikling - fik jeg vejlidning om hvordan og hvorfor.

    Hvor gammel er din hund nu Christina ?


  • #30   25. sep 2005 sorry alle taste fejl smiley

  • #32   25. sep 2005 Personligt ville jeg så skifte sele nu, lige så stille og rolig, også selvom det kun er nogen gange hun trækker *S*

    Hun er 10 måneder og er stadig lidt blød i knogler og led, det vil aldrig skade at tage hensyn nu og så være rolig mht. den sele du har brugt indtil nu (kan alligevel ikke gøre det om, så væk med bekymringerne) - den lyder helt fin når hun er blevet 1- 1½ år *S*


  • #33   25. sep 2005 Øøøøvvv.. de fine seler Rikke D har går ikk mellem forben..

  • #34   25. sep 2005 ............altså tætter på 1½ - 2 år skulle der ha stået ;o)....

  • #35   25. sep 2005 Nina - rughfwere (staves?) laver skønne slere - finder lige et link ..

  • #36   25. sep 2005 her er nogle gode nogen i kraftig blød nylon, scroll lidt ned og der kommer nogen med farver og motiver på :o)

    http://www.honnibonni.dk/kategori.php?kategoriId=16


  • #37   25. sep 2005 en i lædder med nitter på ;o)

    http://www.honnibonni.dk/kategori.php?kategoriId=40


  • #38   25. sep 2005 Special sele fra Ruff wear:

    http://www.hnb.dk/default.asp?thePage=start


  • #39   25. sep 2005 Jeg kan ikk helt finde ud af om i er "sure" på mig over jeg har trukket ham på plads.. det virkede jo indtil han "selv måtte vælge hva han synes"... Synes selv jeg har gjort det rigtige og har også fået opbakning fra flere i klubben der har schæfere.. Og han æææælsker sim mor, det påvirker ham heller ikk rigtigt at jeg hæver stemmen, han bakker (bakkede, før han blev slem) bare på plads og duttede mig på benet for at få sim go´bi´ ...

  • #40   25. sep 2005 Endnu en herlig en nederst på siden med masser af farve på:

    Vergina selen

    http://www.stardog.dk/ram.htm


  • #42   25. sep 2005 Nina - næææh da - det er bare ikke såååå sundt og godt for de øverset nakkehvirvler og muskler at blive trukket på plads *S*

    Når du træner derhjemme og har fået sele på ham - kunne du så overveje den metode jeg har brugt/bruger med Misja ?

    Eller klikker kanske ?


  • #43   25. sep 2005 Christina - nogle sælgere tror jeg sætter sig rigtig godt ind i deres produkter - hos hende jeg købte hos første gang var det bare ikke tilfældet - og ude på træningspladsen oplever jeg at det oftest er sådan desværre.

    Jeg smider lige lidt flere links ;o)



  • #44   25. sep 2005 Scroll Lidt nede på siden, der er igen sorte kraftige og bløde nylon seler, Karlie hedder de og de er virkelig gode at vokse i ;o)

    (link fjernet)



  • #46   25. sep 2005 Jeg lånte jo selen i pausen til træning igår og der var der ingen problemer efter det.. Han træk selvfølelig lige lidt, men så stod jeg bae stille og ventede på at se om han kunne tække på samme måde og det KUNNE HAN IKKE =D

    Det var en ren befrigelse =) bare lidt underligt for han burde jo egentlig lettere kunne trække med sele på i stedet for halsbånd.. det er bare et nylon-halsbånd, har prøvet en gang med kvæl, men s¨å kastede han op efter at have trukket så det ligger bare i hans skab...


  • #48   25. sep 2005 Julia - sagtens - der er det bare vigtigt, at de ikke endten sidder for højt oppe (ligger oppe på det bløde af halsen) - eller for langt nede foran på hunden (ligger/hænger nede på led eller forben) når hunden bevæger sig i stående stilling ;o)

  • #49   25. sep 2005 Christina - hvilken sele mener du ?

  • #50   25. sep 2005 host - host

    bevæger sig FRA stående - ikke i stående - hvis i forstår *LOL*


  • #52   25. sep 2005 Julia - ja de ser gode ud - til udvokset hunde - og så kan også justeres ind foran :o))

  • #53   25. sep 2005 Christina - om der er skader på brusk og /eller led, kan kun tiden, røngten billeder og dyrelægen eller en kiropraktor sige noget om - jeg ville ikke være urolig, med mindre hun udviser ømhed/smerte/værgen ved tryk på steder foran..

  • #55   25. sep 2005 Karlie selen er en jeg selv brugte til Misja da hun var i voksealdrene - og idag bruger jeg en 8-tales sele med blødt fleesfor - og den går også mellem forbenene.

  • #57   25. sep 2005 Christina - forstil dig et stort H - de to lange skal spændes rundt 1 om maven og 1 om halsen og så går der 1 kort ned mellem forben og 1 oppe mellem skulderblade..

    Jeg har ikke noget billede af den 8-tals sele på Misja og den er også dum hvis din hund stadig vokser, for den kan ikke justeres mellem forbenene....

    Jeg kan lige finde et link med den..


  • #59   25. sep 2005 Her - klik dig ind på seler og gå lidt ned til den sorte og den røde sele - det er den jeg har nu til Misja, hun er også færdig med at vokse ;o)

    http://www.stardog.dk/ram.htm


  • #61   25. sep 2005 Hvis det er Karlie selen så står der - citat:

    Mål rundt om brystkassen lige bag hundens forben, mærkeret med rød streg på billed.

    (link fjernet)


  • #62   25. sep 2005 Christina - nej - scrolle lidt længere ned - til der står Karlie seler..

  • #63   25. sep 2005 Har du den ???

    Jeg er nød til at smutte nu - jeg har en understimuleret, forsømt og overset hund der gerne vil ud nu *S*

    Ellers så skriv til mig inde på min profil hvis det er ;o)


  • #66   25. sep 2005 Er det den røde som der vises flere billeder af ???

  • #68   25. sep 2005 Her er et andet godt link til de samme gode vokse-seler - bare i flere farver ;o)

    http://www.honnibonni.dk/kategori.php?kategoriId=16


  • #69   25. sep 2005 okay - den vil jeg sige er fin-fin, når hun er helt udvokset ;o)

  • #71   25. sep 2005 Alle seler er jo gode (undtaget den der gå-pænt sele) til den udvokset hund, bare de sidder anatomisk korrekt ;o)

  • #72   25. sep 2005 Velbekomme - og fortsat god søndag ;o)

Kommentér på:
Seler til schæfer

Annonce