{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.076 visninger | Oprettet:

Hvorfor så dyre.?! - hvalpe... {{forumTopicSubject}}

Efter vores gamle hund døde er vi begyndt at kigge lidt efter en til da vores hvalp er begyndt at små kede sig..

men hvordan kan det dog være at de er blevet så dyre..!? smiley
jeg har egentlig ikke nogen krav til dem andet end det skal være en lille hund, sød og rar.. og helst en hvalp så den nemmere kan tilpasse sig osv.

hvordan kan det være at en blandingshvalp sagtens kan koste 2000.. smiley syntes det er ret vildt..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor så dyre.?! - hvalpe...
  • #1   5. sep 2007 Synes da ikke det er dyrt?
    Har man ikke en gang råd til at bruge 2000 kr på en hund, har man vel dårligt nok råd til at ha hund?
    Jeg bruger gerne ca 8000 på en hund...


  • #2   5. sep 2007 Hvis man syns 2000 er dyrt, skulle man måske overveje et hamster??

    Ejj... 2000 for en hund er altså ikke meget, ikke en gang for en blandingshund.


  • #3   5. sep 2007 hmm nå okay.. så har vi bar fået de andre utrolig billigt.. :S
    tror vi gav 500 for den gamle, og oscar.. ja ham gav vi ikke noget for.. godt nok også nogle som jeg kender vi fik ham af.. men..


  • #4   5. sep 2007 Jeg synes umiddelbart ikke, at 2000 kr er meget, jeg vil dog til dels alligevel give dig ret i, da der er blandings hunde til salg, der koster det samme som en hund med stambog osv og det synes jeg i hver fald er dyrt, når nu vi snakker en blandingshund !

  • #5   5. sep 2007 Man kan vel få hunde gratis nogen steder, men jeg ville da heller betale ekstra og måske få en hund fra et bedre sted.

  • #6   5. sep 2007 I mit tilfælde koster mine hvalpe 2000 kr, fordi:
    Dyrlæge efter fødsel til tjek af hundemor + hvalpe (11 stk)
    ormekur til mor + 11 hvalpe x 2

    vaccination x 11

    og sundhedstjek (igen ) af mor og 11 hvalpe inden afrejse.

    + Hvalpefoder i 12 uger



  • #7   5. sep 2007 Ps: ikke helt billigt men jeg har selv valgt det og vælger også mine hvalpe købere med omhu (ikke alle er velkommen) *smil*

  • #8   5. sep 2007 For Stamtavler...... Vi kan godt blive enige om, at det BURDE være sådan, sådan forholder det sig bare ikke, jeg synes ofte at man ser blandinger der koster spidsen af en jetjæger...

    Det sidste vil jeg ikke kommentere, for er ikke helt enig ;o)


  • #10   5. sep 2007 250.000 så vil jeg sørme håbe de vinder en masse , for det var godt nok mange penge smiley

  • #11   5. sep 2007 Synes nu heller ikke 2000 er dyrt, hvis man køber fra t odentligt sted.

    Men jeg undres over du ikke har nogen krav ud over størrelsen og at den skal være sød og rar. Den skal vel osse passe til jer i forhold til aktivitetsniveau osv.


  • #12   5. sep 2007 synes faktisk det er lidt sørgeligt at man kan finde på at tage så mange penge for en hvalp uden stamtavle eller noget... tager man nu fx et normalt kuld hvalpe på ca.8 stk.. gange 2000 kr.. så er vi oppe på 16.000.. så meget kan der umuligt gå til dyrlægeregninger og ormekure.. bare lige en tanke herfra..
    Men derimod er det for mig ok at tage penge for hunde med stamtavle, da der bliver(forhåbentligt) brugt mere tid og flere penge på at lave disse små vapser...
    Men det er jo også bare min mening..


  • #13   5. sep 2007 350.000,- det kan man da ikke betale. Selv om den vinder giver det da ingen penge.

  • #14   5. sep 2007 Ja men det løber jo hurtigt op. Vi har udstillet 1 hund i år. Jeg aner ikke hvad det har kostet, det regner jeg ikke på, så får jeg bare et chok. Men det kommer nok op i en 20.000-25000 vil jeg tro med benzin, bro, overnatninger og udstillingsgebyr - så udstiller man meget med en 5-8 hunde og kører lidt rundt i europa og inkluderer alle udgifter så er 250.000 sikkert ikke skudt helt ved siden af.

  • #15   5. sep 2007 Rasmus Og Louise: Tror der ville komme mange useriøse hvalpekøbere så.
    Mange "her og nu uden at tænke sig om" købere, hvis du forstår.


  • #16   5. sep 2007 Anita Æ... Ja... der er vi enige.. det var nu heller ikke kun 2000 jeg mente for en hvalp med papirer... De er nødt til at ligge noget højere... nemlig pga useriøse hvalpekøbere... på den måde bliver der sorteret ret kraftigt..

  • #17   5. sep 2007 hunde bør være dyre, og gerne dyrer end 2000 kr. for så bliver det at købe hund ikke et impulskøb, hvilket jeg synes rigtig mange gør

  • #18   5. sep 2007 Ja ok, men jeg betragter mig også som en seriøs opdrætter og udstiller, men så mange penge tjener jeg ikke engang på et år.

  • #19   5. sep 2007 Nu er det helt normalt at bruge 350.000 eller derover , hvis man tænker på at Chucky's opdrætter bor i US.. Derovre går man ikke selv i ringen med sin/e hund/e det har man betalt folk for at gøre, og alt efter hvor dygtig en handler man hyrer så bliver prisen jo så også det højere... Jeg ved at der er flere handlere i US der skal have 60.000 og derover for at gøre din hund til US Champion.. så 350.000 det er for mig ikke en overraskelse..

  • #20   5. sep 2007 En hund kan altså sagtens være et impulskøb selvom den koster mere end 2000

    Jeg var til Ho fåremarked i år, og der blev solgt westie-hvalpe til 8000 (uden tavle), og ingen kan bilde mig ind at det ikke er impulskøb når man køber hund sådan et sted.

    Derudover var der dalmatinere til 3000 og blandinger til omkring 2000.

    Og langt de fleste blev skam solgt


  • #21   5. sep 2007 Michelle W.. hvad kan jeg sige... synes det er sørgeligt at der findes mennesker der er villige til at give så meget for en hund der bliver solgt på et marked... og så tilmed UDEN papirer... suk
    For Stamtavler: okay.. jeg ved bare at det er de færreste der handler deres hunde selv... med mindre de er proff handlere i forvejen...


  • #22   5. sep 2007 for stamtavler: -det kan da ikke være hunde fra DK, de udstiller i USA, for skal de ikke i karantæne ??

  • #23   5. sep 2007 Rasmus og Louise -ja det er sørgerligt. Jeg synes jo slet ikke nogen dyr hører til på markeder, men det var osse bare for at få frem, at det altså langt fra kun er prisen der er afgørende for impulskøb

  • #24   5. sep 2007 helt sikkert.. men sørgeligt er det... fatter simpelthen ikke at folk ikke tænker sig bedre om... men de får vel medlidenhed med de små vapser der står der og ser nuttede ud.. suk

  • #25   5. sep 2007 Rasmus Og Louise J. det virker som i synes det er helt ok at hunde uden stambog kommer et pisse dårligt sted hen. det virker som om i ikke synes de hunde er noget som helst hver bare fordi de ikke har det skide papir... det er i hvert fald noget være L..... du kommer ud med der.

    det er ikke dyrt for en blandingshvalp. det er en fin pris så alle ikke bare rende ud og køber en uden at tænke sig om, for man skal også tage ansvar for en blandingshund. og detsuden korster det da ligeså meget at have hunde med stambøger som noget uden, pa nær at de selvfølgelig skal give penge for stambogen.

    men nu fx, med amstaffer, det er selvfølgeligt klart de skal være i den dyre ende, da det ikke er alle folk der skal have mulighed for at få sådan en hund, men en amstaff tæve kan nem få 11 hvalpe og 11x10000 kr det korster det i hvert fald ikke at have hvalpe og det er det samme med alle de små hunde som er modedyr.

    men jeg vil også sige at blandingshunde skal sterreliseres og kastreres



  • #26   5. sep 2007 Jeg tror også at priserne er steget i takt med de alt for mange impulskøb...
    Men jeg regner også med at mine hvapser kommer til at ligge i det leje.. Men vælger så også at vaccinere, ormebehandle, sundhedstjekke og chipmærke dem.
    En lille hund får som regel ikke så mange hvalpe og alle disse ting koster altså, foruden de ting der må ofres pga. vandladninger, leg osv..


  • #27   5. sep 2007 den er ellrs sød den lille blandingshvalp der li er røget til salg på marked smiley

  • #28   5. sep 2007 2000 det er da ikke dyrt i mine øjne..

    Du har jo en hund i mange år og der er da så mange andre ting jeg syntes der er dyere end en hund...


  • #29   5. sep 2007 ok - det havde jeg ikke lige set ;O)

  • #30   5. sep 2007 Mike og Charlotte N: Jeg har på intet tidspunkt udtalt at jeg synes det er ok at hvalpe uden stamtavle får et dårligere hjem end andre... Det er tværtimod min holdning at vi burde have strammere regler herhjemme for hvordan vilkårene for ALLE dyr skal være.. og at disse regler SKAL overholdes.. I mine øjne er alle dyr lige værdige til at have et godt hjem..!! Med det sagt synes jeg at der BØR være en markant forskel i prisen mellem hvalpe med og uden stamtavle, da der ER flere omkostninger med hvalpe med stamtavler, og flere krav fra den pågældende kennel klub for at få sådanne hvalpe registreret. Det er ikke KUN omkostningerne ved at have hvalpe jeg tænker på, når jeg snakker priser på hunde med stamtavle men derimod også alle omkostningerne FØR forældrehundene kan og bør indgå i avlen.

    Dernæst er det også MIN mening at alle hunde(papirer eller ej), solgt som familiehunde, og aldrig skal udstilles, burde være steriliserede/kastrerede.


  • #31   5. sep 2007 Synes nu ikke 2000 for en hvalp er meget, men det kommer jo også an på hvad du får for de penge, om det er nogen der har hygget om og socialiseret hvalpene eller om de bare er blevet født og så ellers passet sig selv indtil de er gamle nok til at flytte hjemmefra.

    Men 2000 for indkøb af en hund er vist småpenge i forhold til hvad det i længden koster at have såden en skabning som ven.


  • #32   5. sep 2007 Ikke alle behøver at være dårlige mennesker bare fordi at de sælger deres dyr på et marked... Dyrene kan faktisk også sagtens være behandlet ligeså godt som en avler der har tavle på deres hunde.
    Jeg syntes det er noget fis at skrive at bare fordi at man vælger at tage sine hvalpe med på et marked er man en dårlig menneske.


  • #33   5. sep 2007 Anja -man behøver da ikke være et dårligt menneske for at tage dyr på marked. MEN at sælge hvalpe på et marked gør i mine øjne en til en mindre seriøs opdrætter (der er altså forskel på dårligt menneske og dårlig opdrætter)

    Hvalpene udsættes for temmelig meget stress på sådan et marked, og det er som opdrætter nærmest umuligt at undersøge de potentielle hvalpekøbere, så sælger man på et marked er man vel mindre kritisk med hvor hvalpen kommer hen.

    Som seriøs køber undersøger man hvor hvalpen kommer fra. Altså under hvilke forhold den er vokset op. Forældrenes tilstand og sind osv.
    Det kan man ikke på et marked (har endnu ikke set hvalpe på et marked hvor moren var med, men selv hvis hun er, ved man jo ikke hvordan forholdene er hjemme).

    Derfor mener jeg osse at man er ukritisk og useriøs hvis man køber på et marked -og højst sandsynligt er det et impulskøb. Var det velovervejet havde man jo købt fra et sted hvor man kunne se hvordan hvalpen var vokset op.

    Dvs. sælger man hunde på et marked, er man osse useriøs som sælger, da man sælger til tvivlsomme hjem.


  • #34   6. sep 2007 For stamtavler -lige præcis. Og derudover har jeg endnu ikke mødt en eneste sælger på et marked der ikke straks prøver at få en handel igang bare man kigger på dem 2 min.
    -Og det uden at have et eneste spørgsmål til mig og mit liv.

    Det er sørme seriøst:o/


  • #35   6. sep 2007 Du kan da stadig få en hund til 500 kr eller gratis. Der er masser af annoncer med genbrugshunde som folk bare skal af med. Og på visse sites er der også en side hvos folk forærer hundene væk gratis..
    Kig på dba.dk , guloggratis.dk , dyrenettet.dk

    Men du skal passe på at du ikke køber katten i sækken.. Eller hunden i sækken hedder det nok...

    Da jeg begyndte at kigge efter hund for over et års tid siden var jeg også ved at falde bagover over de priser.. Men jeg vidste heller ikke noget om det. Efterhånden som jeg kiggede og kiggede på hunde, vænnede jeg mig til prisniveauet og idag tænker jeg slet ikke over alle de penge jeg har brugt på min egen hvalp smiley


  • #36   6. sep 2007 jeg synes nu også det er forfærdeligt at sælge hunde på marked. jeg var på et marked i sommers, og der var der hvalpe der ikke engang havde åbnet øjnene endnu, de lå i en kurv for sig selv, og moren sad ved ejeren i snor. hvis man gerne vil vise man har hvalpe på et marked så kan man da tage et billede af dem og så aftale med folk at de kan komme og kigge. de hvalpe der ikke havde åbnet øjnene endnu måtte jo alligevel ikke sælges før de var 8 uger.. folk tænker sig sku ikke om. det er det samme med alle de katte der er på sådan et marked, nogen af dem ser jo næsten døde ud, for de kigger mange sammen på ikke ret meget plads lige i solen, og igen vand

  • #37   6. sep 2007 Det marked jeg var på for et par uger siden, der var der et kuld hvalpe der med 100% garanti ikke var 8 uger, men folk købte dem og tog dem med med det samme (og de var ikke billige vil jeg lige tilføje)

    Derudover var der en hoppe med føl. Begge med fordærdelige hove. Morens voksede hen af jorden, og føllets var på vej i samme retning.

    Jeg gik til informationen og spurgte efter dyrlægen (sådan en skal være tilknyttet markeder med dyr), men han kom kun om morgenen.
    Bad så om navn og tlf.nr på ham, og det viste sig at være en dyrlge jeg kendte.

    Han blev pensioneret da jeg var ca 7-8 år, så manden er vel omkring de 80 nu. ½-døv og ser heller ikke godt (og allerede dengang ikke en fremragende dyrlæge).

    Jeg kommeterede så, at han da ikke var dyrlæge længere, men jo jo, han tog stadig ud til den slags. Troede faktisk ikke det var lovligt:o(


  • Familien K
    Familien K Tilmeldt:
    mar 2007

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 4
    #38   6. sep 2007 . Er blevet en Mops tilbudt ..
    . Men skal give 10.000kr, men så er der ikke papirer med ? Skal jeg virkelig give så meget for en Mops, uden papirer ? eller finde en der er billigere ?



  • #39   6. sep 2007 Familen K -nej, det synes jeg da bestemt ikke du skal. Find en med papirer i stedet. De koster vel ca det samme vil jeg tro.

    Du kan tjekke DKK's hjemmeside, der kan du finde kenneler osv.


  • Familien K
    Familien K Tilmeldt:
    mar 2007

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 4
    #40   6. sep 2007 . Michelle W - Taak for din hjælp . smiley

  • Familien K
    Familien K Tilmeldt:
    mar 2007

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 4
    #41   6. sep 2007 . Michelle W - Hvad hed Hjemmesiden ?

  • #42   6. sep 2007 du kan også bare søge på googel.

  • #43   6. sep 2007 http://www.dansk-kennel-klub.dk/394

    Der er både hvalpeliste og du kan finde opdrættere. Det er muligt der er lidt ventetid på en hvalp, men det er værd at vente og få en me tavle og fra et godt sted.


  • Familien K
    Familien K Tilmeldt:
    mar 2007

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 4
    #44   6. sep 2007 . Tusind Taak Allesammen . smiley

Kommentér på:
Hvorfor så dyre.?! - hvalpe...

Annonce