{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.073 visninger | Oprettet:

Rå fodre {{forumTopicSubject}}

Kom til at se en masse videoer om hundefoder på youtube. Og nu er jeg lidt forvirret smiley smiley
Hvad er forskellen på rå foder contra Barf?
Jeg har altid troet det var det samme. Men det kan jeg så forstå det ikke er.

Kan man bruge 50% råt og 50% tørfoder?
Vil hunde overhovedet spise rå grønsager?
Mine spiser gerne gulerødder men derudover bliver det vist svært smiley
Flere specialister fraråder jo at man fodre udelukkende med tørfoder, selvom det er det nemmeste.

Frysetørret skulle være bedre men hvad er det? Ziwipeak? Hvad med semimoist foder det er vel også behandlet mere skånsomt end tørfoder?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Rå fodre
  • #1   17. maj 2020 Spændende tråd, lurer lige med smiley

  • #2   17. maj 2020 Uuh det er en jungle du har kastet dig ud i smiley der er mange meninger.

    Baby's opdrætter fodre 50% råt 50% tørfoder smiley


  • #3   17. maj 2020 Hvorfor skulle det ikke være det samme? For mig er det 2 ord for samme koncept.

  • #4   17. maj 2020 barf betyder bones and raw food. Det er råt. jeg har barfet, har aldrig hørt man skelner

    ja man kan godt kombinere ved nogle hunde. Hvad en hund trives.på er individuelt er min erfaring. mine fik rent råt som grund foder men jeg gav de godbidder osv de ville ha også ikke rå


  • #5   17. maj 2020 Mine spiser alt grønt undtagen bananer. I dag har de fået hvidkål og peberfrugt..

  • #6   17. maj 2020 #5
    Blander du bare rå grønsager i deres foder eller følger en opskrift eller?


  • #7   17. maj 2020 Barf skulle være kød og ben evt tilsat noget mineralpulver.
    Rå foder skulle være hakket/snittet kød samt rå grønsager.
    Ja det er sgu en jungle smiley næsten en religion for nogen

    Jeg bruger meget foder som belønning i træning så der kan jeg bedst bruge tilberedt kød eller lidt tørre godbidder.


  • #8   17. maj 2020 Det har jeg aldrig hørt om. For mig er det bare 2 navne for samme koncept. Et dansk navn og et engelsk.

  • #10   17. maj 2020 Jeg har bare brugt weekenden på at nørde Youtube dyrlægevideoer og podcast. smiley
    Jeg kan ikke helt finde ud af om amerikanerne bare er langt foran europæerne eller om de bare overdriver for vildt.
    Jeg syntes det er spændende at høre de forskellige teorier og hvilken forskning der er lavet på diverse områder om hunde.


  • #11   17. maj 2020 Nej de får det bare fordi de godt kan li det. Til aftensmad fik de lammekød i klods, så der var ikke rigtig noget at blande med. smiley

    Som jeg forstår det er BARF, koncept fodring, altså mærker som rigtig hundemad osv.

    Jeg har råfodret siden før det kom på mode, så i min verden er det råfodring. BARF var ikke opfundet dengang smiley

    Og de har i øvrigt også fået æble som de stjal fra havens fugle..


  • #13   17. maj 2020 Jeg fodrer halv rå og halv tørfoder, samt at mine også altid har fået både frugt og grønt.
    Gaddafi er så den første jeg har som ikke vil spise bananer, ellers så ryger alt ned, også rødløg.
    Og ja ja, ved godt at løg er giftig og fodrer ham hellere ikke med dem smiley


  • #14   18. maj 2020 BARF kan stå for råfodring generelt, "bones and raw food” eller “biologically appropriate raw food”, som Emma skriver.

    For 10-15+ år siden var BARF ikke bare råfodring, men en teknik som nogle fulgte, så det var næsten ekstremistisk, ud fra "opfinderen" af metodens bøger. Han hedder Ian Billinghurst. Hvis man afveg fra hans metoder, kunne man godt forvente at blive udskammet. At tage individuelle hensyn, til ens hund, ens økonomi etc. var ildeset.
    Der er stadig forskellige BARF-metoder, hvor man følger en stram metode, og hans bliver også stadig brugt.

    Jeg har aldrig BARFET, jeg har råfodret.

    Ja hvis man råfodrer kan man sagtens bruge både tørfoder og råt. Og man kan også bruge råt bare som forkælelse, til en ellers ren tørkost, kost. Man bør starte på en hensigtsmæssig måde, og gerne sætte sig lidt ind hvad for tørfoder, der går bedst med råt etc. (BARK er et navn der nogengange bruges for tørfoder lavet på et princip, der skulle være så tæt på råfodring, som tørkost kan være ... jep ... K'et står for Kibble (tørkost)).
    Og så være obs. på hvad man kan forvente af råfodring generelt, hvad splintrer, kan give blød mave, hvad kan give hård mave (selv i små mængder), hvad skal man være meget obs. på ang. opkast, naturlig vs. unaturlig, afføring, form og udseende, naturlig vs. unaturlig.

    Ikke alle hunde vil spise rå grønsager, og frugt, og rå grønsager og frugt er ikke noget der bruges af alle, der råfodrer, for det er optages ikke specielt godt, medmindre det forarbejdes.
    Jeg bruger det ikke fast, og har aldrig gjort det ... det er ikke "naturligt" som en del af en fast kost til hunde, i mine øjne smiley Nok også fordi Kia ikke spiste rå grønsager ... og hun havde ret godt styr på, om hun havde brug for sådan noget eller ej.
    Hvis Skye kan lide rå grønsager (uden dressing), så får hun da tilbuddet, hvis jeg får rå grønsager. Men ingen tvang og ingen fast bestanddel af hendes kost, udover dem der skulle være i hendes tørkost (Kia fik ikke tørkost).

    Hvis hunde får et ordentligt tørfoder kan man fint fodre med dette, udelukkende, dog bør man, hvis man kan, variere engang imellem. Variation er meget vigtigt i både hundes og menneskers kost. Jeg tror vi undervurderer hvor vigtigt det er.

    Jeg har ikke sat mig ind i frysetørret vs ... diverse. Jeg kigger på proteinindhold, og det er faktisk ikke smart, hvis man fx. fuldfodrer med Ziwipeak, da proteinindholdet er alt for højt, og skævt, hvis man tror på "naturlig" fodring.

    Kia blev fodret primært som en carnivor, da hun var fødevareallergiker, og alt skulle være helt gennemsigtigt ang. ingredienser.
    Skye bliver nok mest fodret som en omnivor, før carnivor. Hun får tørkost ... sikke en jungle, det var ikke noget, der fandtes et kæmpe udvalg af, da jeg fik Kia, så det er helt nyt for mig. Skye skifter mærke hver gang, hun har spist en pose, og nu har vi for første gang en variant, hun ikke vil spise ... Jeg stoler på, at mine hunde, et godt stykke hen af vejen ved, om noget er godt for dem, eller ej (Skye har ikke så godt styr på det, som Kia, så der skal man være mere obs. men nægter hun, så er der nok en god grund), så jeg skal have det solgt, og fundet noget andet.
    Ellers får hun dagligt råt, og rester af alt jeg spiser, så længe det ikke er giftigt for hunde.

    Hun er mere kræsen end Kia. Hun vil ikke have brød, ingen former for brød, overhovedet ... ellers smager hun på det meste, men en del bliver hurtigt spyttet ud igen.


  • #15   18. maj 2020 Skal lige siges at ziwi peak dog IKKE har så højt et protein indhold at det er skadeligt for raske hunde (selvfølgelig skal man jo være OBS på visse sygdomme hvor feks ikke meget protein er godt)

    Min dyrlæge har undersøgt om det var uhensigtsmæssigt..


  • #16   18. maj 2020 Har nu faktisk aldrig set eller hørt om frysetørret foder herhjemme ihvertfald? Er det overhovedet noget man kan få i DK? :s

    Har kun oplevet det ved feks raw for paw godbidder og orijen mener jeg også har frysetørret godbidder..


  • #17   18. maj 2020 Da Mille fik Barf (under allergi udredning pga foder allergi) fik hun ikke rå grøntsager men tilberedt grønt (En ting af gangen selvfølgelig)..

    Hun spiste før hun fik allergi gladeligt alverdens frugt (selv kiwi feks - jeg spiser virkelig meget forskelligt frugt så hun har nærmest smagt alt man kan få som ikke er skadeligt) men råt grønt er ikke et hit og hun er faktisk heller ikk glad for råt kød.. Jeg endte med at måtte tilberede det barf jeg havde købt og ej heller rå ben gider hun.. Hun har ellers fået det tilbudt siden hun ikke var sååå gammel.. Men det er åbenbart ikke lige noget hun gider, sært nok.. Har jeg da ihvertfald sjældent hørt om før!

    Er faktisk pænt besværligt at ha en hund der skal fodres efter barf/råfodring principper men hvor man ender med at måtte tilberede det hele.. (selvfølgelig sørgede jeg for at det var uden ben!!) og gud hvor er det endnu sværere at finde den rette mængde når det så er blevet tilberedt fordi det krymper.. Men altså hun skulle ha en meget simpel kost med kun sød kartoffel og en slags protein, også var det bare nemmest med barf trods alt.. Er SÅ glad for at jeg endelig har fundet et tørfoder hun tåler og trives på!!! (dog trives hun så også på ziwi peak med hjort, men det ville koste 1500kr HVER måned alene i foder hvilket måske er liiige i overkanten når hun også skal ha cytopoint sprøjter til 400kr hver måned også alt det andet oveni)


  • #18   18. maj 2020 At fodre en hund med et proteinindhold, der er meget højere, end hvad deres fordøjelsessystem er bygget til, giver ikke mening i mine øjne. Men det er selvf. op til en selv. Medmindre dyrlægen er uddannet lige inden for det område ... så vil jeg tillade mig, at bruge min fornuft. For meget proteinindtag kan meget hurtigt føre til især overvægt/fedme.

    Ziwipeak er fint som godbidder, eller som en del, af en dgl. kost, men alting med måde.

    Men vi behøver ikke være enige. Jeg kan bare ikke umiddelbart se nogle fordele ved, at give kæmpe mængder protein, medmindre hunden skal tage på ... og så fandt jeg nok også en mellemvej smiley


  • #19   18. maj 2020 Når du tilbereder så er det tilberedt/hjemmelavet mad smiley Og det er okay. Det får mine hunde også.

    Det er kun BARF/råt, hvis det indtages sådan smiley

    Hvis ikke hun har villet spise det, så er der nok en grund til det smiley Det er fint,at du har gjort, hvad der skulle til for, at hun så spiste.


  • #20   18. maj 2020 Gaddafi får nu hellere ikke frugt og grønt som foder eller fodertilskud.
    Hans foder består enten af kød eller tørfoder.
    Frugt og grønt er noget han får ved siden af som godbider.
    Dog bruger jeg en del kogte gulerødder på spor og som "søgegodbidder" så han ikke bliver så fed.
    De er kogte fordi de så ikke kommer ufordøjet ud i den anden ende.


  • #21   18. maj 2020 Sanne, er heller ikke fordi jeg mener jeg som sådan har barfet hende (jeg prøvede jo så) men det var dog efter barf/råfodrings principper hvis du forstår hvad jeg mener smiley

  • #22   18. maj 2020 Der var faktisk ikke engang gamle videoer jeg så. Men flere gjorde meget ud af at fortælle at der var forskel på BARF og Raw.
    F.eks Dr. Becker har mange videoer om fodring og hvor skadeligt tørkost er. Hun mener nærmest at alt kræft i hunde opstår pga tørkost?!
    Men hunde på Raw får vel også kræft en gang imellem, eller?
    Andre er bange for at tørkost bliver tilført forkert mængde syntetisk tilsætningsstoffer. Det er åbenbart sket flere gange i USA hvor hunde så er døde efterfølgende. smiley

    Findes der noget foder i dk uden tilsætningsstoffer?
    Jeg overvejer at skifte til hjemmelavet foder men det virker godt nok som et ret stort arbejde. smiley
    Det tror jeg simpelhen ikke holder hos mig.

    Hvad med VOM ?
    Er det et ok foder? Det virker ret nemt at blande i lidt tørkost.

    Er det ikke meget individuelt hvilket typer af råt hundene reagere på med tynd/hård mave?


  • #23   18. maj 2020 Vi har tidligere råfodret efter barf princippet. Vi tilsatte ikke råt grønt osv. men gav olie og vitaminer.
    Nu kombifodre vi. Halv tør og halv råt. Og tilsætter diverse rester fra husholdningen. Asger får dog primært tørfoder og kun tilsat ikke fede ting i kosten. Feks grønt og lidt magert kød.

    Min overbevisning i dag er at variation og friske Gode råvare er vejen frem.


  • #24   18. maj 2020 Jeg har fodret aslan med VOM uden problemer.

    Men også med billige tilbud fra supermarkedet.

    hvis man vil kan man følge og få udviklet en madplan som ny når man råfodrer. Det havde jeg i starten ved 1. hund


  • #25   18. maj 2020 Dr. Becker er ret meget en ekstremist i mine øjne. Hun er også en af dem der mener, at avokado, som jo i mine øjne, er unaturligt, i hvert tilfælde på vores breddegrader, bare er et hit, på trods af, at det meste af avokadoen er giftig, for både hunde og mennesker. Fornuft er der ikke nødvendigvis meget af, på trods af hendes uddannelse og popularitet.

    Men tørfoder ER en jungle, og meget af det er tilsat et masse forskelligt. Og med de ret mange tilfælde af "giftigt" tørkost de har haft i USA, så kan jeg godt forstå skepsissen. Men vi har meget meget strammere regler for, hvad der må være i tørkost.

    Hvis man råfodrer forkert, så er det ofte værre, da hundene dermed let fejlernæres, hvilket er hovedårsagen til, at mange dyrlæger, er imod det. De får for mange fejlernærede hunde ind, fordi der eksperimenteres for meget, og undersøges for lidt, inden mange kaster sig ud i det.
    Derfor er det godt, i mine øjne, at råfodre delvist, indtil man virkelig har sat sig ind i det, så hundene får dækket det meste af deres behov for vitaminer og mineraler, igennem tørkosten.

    Hvis man går efter en gennemskuelig indholdsliste, hvor sammensætningen ser fornuftig ud, og varierer, så tror jeg ikke, man kan gå helt galt, med tørkost. Eller det prøver jeg i hvert tilfælde. Der er ikke meget overskueligt, over tørkostindhold, synes jeg. Jeg vil gerne undgå for meget korn (lidt er okay) og for mange bælgfrugter, som ofte erstatter korn ... Derudover må der ikke være noget der farver min hunds pels. Hun var mega gul i næsten 6 mdr. pga. et farvestof. Og giver jeg fx. for meget laks, så bliver hun lyserød smiley
    Forskellige racer, forskellige aldre, forskellige skavanker, forskellige hensyn jo smiley

    Jeg har nogle pet peeves når det kommer til at give hundene ting, der ikke er "naturlige" eller giftige, fordi "lidt" skader ikke.
    Alle ting kokos og især kokosolie er helt no no etc. og det er amerikanerne, og nu også en del danskere, ellers helt pjattede med.

    Jo det er individuelt hvad der giver blød/hård mave ... sådan da. Fx. kallun kan give ekstremt løs mave. Indvolde giver ofte blød mave, hvorfor det med fordel kan gives med gris, som hos mange hunde, giver hård mave ... dog vil nogle blive voldsomt forstoppede, som i, at de behøver dyrlægebesøg, af selv ret små mængder svin, hvorfor man netop skal starte forsigtigt op smiley


  • #27   18. maj 2020 Jeg fodrer mine hunde varieret.
    Har stort set altid givet tørfoder med lidt tilskud, men min lab blev ved med at have dårlig mave on/of i flere måneder. han var på dyrlægens "mavafoder" fik oceaner af probiotika og var tjekket for stort set alt - han blev ved med at have rigtig dårlig mave flere gange om ugen (sådan noget hvor jeg skulle op og lufte midt om natten).

    Jeg kontaktede hundefodernørden og fik hende til at lave en plan og vi skulle starte med at prøve råt.
    Det gjorde vi så og det spiser vi stadig her 5-6 måneder efter.

    Jeg følger ikke planen helt længere, fx ryger der noget tørfoder som godbidder og når dovenskaben melder sig får de vom eller noget andet færdigblandet råfoder.

    Personligt synes jeg det er møg-besværligt! Jeg havde ikke kastet mig over det hvis det ikke var nødvendigt, men det fungerer og Freddy har ikke haft dårlig mave siden.

    Mine hunde får et mix af kød, indmad, ben, fisk og grønt. Grøntsagerne er en kombination kogt og råt, da mange grøntsager ikke er gode for hunden rå.
    Det eneste den ene af mine hunde ikke spise er rå fisk. Han ligner seriøst en der synes det er ved at kaste op af det smiley
    Ellers ryger alt ned.


  • #28   18. maj 2020 Jeg kan i øvrig nævne at jeg ikke har "fået en helt anden hund" som jeg ser mange optændte af den hellige BARF/råfodrings-ild skriver.
    Jeg har bare fået en mere besværlig fodring og jeg slipper for at stå op om natten og vente på at en hund skider.

    Min anden hund er også kommet på samme foder og de er begge lige pæne i pelsen, lige aktive og alt muligt andet som de også var på tørfoder.
    Pøller er blevet mindre og måske har den ene lidt pænere tænder.


  • #29   18. maj 2020 Jeg har aldrig oplevet det som besværligt.... jeg tog mad op dagen før og gav en gang dagligt.

    nogle gange fik han hele dyr fx kylling i haven.

    ben osv også i haven

    hvorfor er det besværligt Randi? du.må fodre med noget andet end mig?


  • #30   18. maj 2020 Er der noget tørkost der er bedre egnet til at blande med råt end andet?
    Jeg tænker at vit/min gerne skal balancere lidt.

    Eller skal man bare vælge det tørkost man selv føler er bedst og så tilsætte lidt råt og grønt efter behag.

    Jeg overvejer Essentials eller Eden.
    Kan nogen se hvor meget syntetisk der er tilført de produkter?
    Jeg vil gerne have noget foder med mindst mulig syntetisk tilsæt.
    Prisen er lidt underordnet.

    Jeg har altid skiftet meget imellem varianter og mærker og det har fungeret fint. Men efter Buster pludselig er blevet syg Vil jeg gerne se lidt nærmere på foderet.


  • #32   18. maj 2020 Jamen jeg skal jo mange ting
    1) huske at bestille mad mange dage i forvejen og bestille kød, fisk, ben osv
    2) lave indmadsmix (har ikke fundet noget der passer til de anvisninger jeg fik)
    3) lave frugt og grønt-mix (koge, blende, rive, blande)
    Plus fryse indmad og grønt med i passende mængder
    4) huske at tage alle de rigtigte ting op af fryseren
    5) jonglere med en masse klamt råt kød og tilskud


    Det lyder måske ikke så slemt, men det er da meget lettere at købe en sæk tørfoder og putte det i en skål.


  • #34   18. maj 2020 Jeg fodrer også med råt. Køber ca. 22 kg forskellige typer kød, ben og indmad hjem, og så blander jeg det selv i 300g poser. Der er lidt arbejde i det, lige når kødet kommet hjem, der bruger jeg vel en 3 timer på at pakke om, men så er det også nemt til resten af måneden. Atlas er kræsen og foretrækker det meste rå, når det er frossent, så han får det direkte fra fryseren.

    Han kan heller ikke lide grøntsager, selvom gulerødder til nød kan gå, så jeg fodrer ikke fast med grønt, men for at mindske madspild gemmer jeg grøntsagsrester fra min egen madlavning, som jeg ellers bare ville have smidt ud og blender en gang hver anden uge ca. Det bliver så blandet sammen med en pakke hakket oksekød fra Netto og så ryger det også i fryseren.

    Jeg putter nogengange loppefrøskaller i sammen med kødet, men ellers bruger jeg ikke tilskud. Jeg tænker, at Atlas skal have taget en blodprofil ved næste tjek, og så skal jeg vurderer, om jeg bør begynde at tilføje noget.

    Jeg har en veninde, som skrev bachelor-opgave om råfodring, og hun sagde, at hvis man også giver tørfoder, så annullerer man en del af de gode egenskaber ved det rå. Jeg har dog ikke selv læst noget data på det, så jeg ved ikke hvordan det hænger sammen.
    Atlas får en håndfuld tørfoder om dagen. Han har problemer med lidt blød mave, når han er på råt, men den lille mængde tørfoder er nok til, at pøllen bliver pæn og fast. Jeg foretrækker at fodre med Essentials, men kan sagtens finde på at varierer mærket.


  • #35   18. maj 2020 Randi ok... Ja jeg købte bare færdigt og tilsatte to typer pulver. kan godt se dit er anderledes

  • #36   18. maj 2020 Tørfoder der har lidt samme sammensætning, som hvis man råfodrer (rig på kød, naturlige olier (fiskeolier fx.), hvor du kan genkende alt på ingredienslisten), er som regel at foretrække. Så skulle det ikke ligge så langt fra fordøjelsesprocessen, som et tørfoder som består af affaldsprodukter, og mest korn, og uigennemskuelige tilsætningsstoffer.

    Men ethvert godt tørfoder burde kunne gøre det. Essentiel er jo kendt for at være godt. "BARK"-foder skulle også være fx. Taste of the Wild, Applaws (min kat vil ikke spise det), Wolf of Wilderness etc.

    Og uanset hvad, så synes jeg at det bare er det mere bøvlet at råfordre, især hvis man gør det 100%. Alt fra indkøb, til sammensætning, pakning, evt. tilskud etc. Det er da møgbesværligt, i forhold til tørkost.

    I dag findes der jo så forpakket, alt inkl. som man kan købe ... meen, så bliver det igen lidt uoverskueligt for mig, hvis altså de begynder at putte tilskud etc. i smiley


  • #39   20. maj 2020 Bark er bone and raw, k står for kibble.

  • #42   20. maj 2020 Har forstået det sådan, at bark er rådfodring, kombineret med tørfoder?



  • #43   20. maj 2020 Salla, det er tørkost der er lavet efter barf princippet

  • #44   20. maj 2020 Pernille

    Man kan da ikke lave tørfoder efter barf princippet ?
    Barf er råt, og det er tørfoder jo ikke.....


  • #45   20. maj 2020 Anni, barf er jo mere end at det blot er råt - det handler i stor grad også om sammensætningen af måltidet.. Feks store mængder kød i forhold til andet indhold med lidt grønt tilsat samt vitaminer og ihvertfald ingen korn.. Den del kan jo nemt overføres til tørkost.. Nogle barf tørkost produkter er bare ren tørret kød næsten med vitaminer (feks ziwi peak og andet tør-barf).. At bare sige at barf handler om råt kød sys jeg er en meget forsimpling og en mangelfuld måde at forklare barf på smiley

  • #47   20. maj 2020 Fresh Bark ser sådan ud?!
    https://www.facebook.com/923663497750129/posts/1893705254079277/?d=n


  • #49   20. maj 2020 Jeg forstår heller ikk helt..

  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 134
    #50   20. maj 2020 Er der nogle der vil linke til et eller andet sted hvor der står noget som helst omkring tørkost der er BARK, eller et foderfirma der kalder deres tørkost BARK, jeg kan ikke finde noget og begynder at tro det er fri fantasi så.

    Essentials er BOF (Behavioral Optimizing Food ) og ikke BARK.


  • #52   20. maj 2020 # 45
    Pernille, det kan ALDRIG være barf.
    Bsrf er IKKE tilbered, det er råt evt frosset, men stadig naturlig og rå.
    Når det er tilbered, så er det jo ikke mere naturlig og rå, og så er det, at det ikke kan være barf.


  • #53   20. maj 2020 Synes at have læst om det herinde, at k står for kibble

  • #54   20. maj 2020 Anni, Men altså derfor er det stadig lavet udfra princippet om sammensætning.. Men har egentlig ikk så meget andet at sige om det, end jeg allerede har sagt smiley

  • #56   20. maj 2020 Det er ikke alt foder jo - noget indeholder korn jo smiley Skal vel også være en rimelig høj andel kød i førend man kan sige det er efter barf principper smiley

  • #58   20. maj 2020 Der er jeg ikke enig - de fleste der barfer giver en stor andel kød og enten ingen eller kun lidt grønt.. Så jo, jeg sys nu også at det hører med til princippet smiley

  • #60   20. maj 2020 Jeg giver mindst 20% grønt, jeg rå fodrer, synes BARF blot er en 'nymodens' betegnelse for rå fodring smiley


  • #62   20. maj 2020 Tørfoder inspireret af BARF-principperne hed BARK da jeg startede med at råfodre, for små 15 år siden .. Eller et par år efter, for der var slet ikke noget tørfoder, af en ordentlig kvalitet ang. kødindhold etc. dengang. Det kom løbende, og man kunne være med på sidelinjen, og ligge hund til, hvis man ville.
    Og jo, det blev kaldt BARK, om det kan googles eller ej smiley Der må være gamle tråde, fra dengang, hvor det blev nævnt, tænker jeg.

    BARK skulle være det bedste tørkost, at bruge sammen med råt, i forhold til fordøjelsen. Det var teorien dengang ... Jeg følger den stadig.


  • #63   21. maj 2020 Man kan jo gøre det lettere for sig selv, ved bare at købe færdige BARF-blandinger hjem. De skal bare tages ud af fryseren, deles i passende portioner, evt. mikses med tilsvarende færdige grøntsagsblandinger, på dåse eller frossen, og serveres.

    Største problem er, i mine øjne, at der af økonomiske årsager skal tages meget hjem på en gang, hvilket kræver god plads i fryseren!

    Nu fejler Luffe ikke andet end en sart gane, der synes at tørfoder er kedeligt og kun kan spises når alle andre muligheder er udtømte (det er i øvrigt heller ikke givet på forhånd at alt BARF falder i kræets smag!), så vi har det nok ret let på den måde.

    Vi har været på BARF (inkl. rå ben en gang om ugen) siden Luffe var 2½ år gammel, og nu er han 7, uden at se nogle negative bivirkninger. Han får dog også madrester i mindre mængder for hyggens skyld.

    Der er klare fordele ved fodringen med BARF i forhold til tørfoderet; Der kommer mindre ud i den anden ende, hvilket her manifesterer sig i at lorten (der kommer kun en i løbet af et døgn) nærmest er umulig at finde hvis den lægges i højt græs, og stort set altid er i "pilleform". Tænderne, som hos Luffe var blevet temmelig brune allerede i den unge alder, blev kridhvide på få uger efter vi droppede tørfoderet.


  • #64   21. maj 2020 mine fik også madrester nu og da, køddelen og aslan spiste frugt smiley appelsin fx... men som snack lol

  • #65   21. maj 2020 Jeg har aldrig kunnet få mine til at spise fisk.. kun Ace. han slugte en gang en hel torsk! Jeg var død bange men der skete ikke noget.

    det er en jeg kender som har haft grønlandske hunde der gav ham den og sagde

    det dør de ikke af på Grønland... ret tit... hahaha

    deres maver er utrolige!


  • #66   21. maj 2020 Mine hunde får rå ben en gang imellem. Bare for hygge og holde tænderne pæne
    Dog kaster de ofte op gerne om natten efter de har spist ben. Enkelte gange får de også lidt dårlig mave og skal ud om natten.
    Synes det er lidt underligt for de er normalt rigtig stærke i maven og klare alle foderskift og madrester uden problemer.

    Kylling/kalkunhalse er aldrig et problem men det vil Archie overhovedet ikke have. Han ligner virkelig en der skal brække sig bare han ser på den.

    Hvilke kødtyper og ben har I bedst erfaring med?


  • #67   21. maj 2020 HL
    Mine har hellere ikke ville have rå fisk, hellere ikke Gaddafi.
    Jeg hælder kogende vand over og lader dem "trække" et kvarters tis, så glider de ned med velbehag
    Det samme med lever.


    AG

    Ingen af mine har haft problemer med ben, uanset hvilket dyr de kommer af, hellere ikke Gaddafi.
    Får han lidt hård mave, får han lidt halvrå lever og så er maven fin igen.

    Har du prøvet med lammeben ?




  • #68   21. maj 2020 Tak for tippet. Det skal jeg huske smiley

  • #69   21. maj 2020 lammeribben er det eneste jeg har oplevet at de har gylpet op over, og det er kun få gange det er sket.
    Jeg foretrækker at give kalve/okse ryg/hale.
    Aldrig haft problemer hos hverken store eller små.
    Hele grisehaler er også et hit.
    De store får også gerne heste hale i store stykker.
    Rådyr ryg/hals har jeg forsøgt mig med flere gange, men det har ikke været et hit i deres smagsløg.

    Jo deres afføring er mere tør og hård, men aldrig et problem.

    Den med fisk oplever jeg også, laks kan til nød gå, helst blandet med andet, men et helt stykke torsk eller andet fisk, bvadr!
    Især Morgan kan lave bræklyde når han snuser til det, og skrider i væmmelse smiley


  • #70   21. maj 2020 Mht grisehaler skal man passe på hvis man har en forslugen hund!! Min gamle hund Emma (fransk bulldog) slugte dem hele hvis hun overhovedet kunne komme afsted med det!

    De kan iøvrigt ofte købes i Føtex..


  • #71   21. maj 2020 Nogle hunde er vel bare forslugne, tvivler dog på hun vil kunne sluge en hel grisehale i naturlig størrelse, de små kuperede stumper er der ikke meget fornøjelse i..


  • #72   21. maj 2020 65# baby elsker fisk! Melanie ørler bare ved lugten smiley hahahah

  • #73   21. maj 2020 Skye ruller sig i fisk og skaldyr. Så man skal virkelig være obs. på, at ingen lige giver hende noget, fordi hun tigger. Selv en enkelt reje bliver lagt fint på gulvet, inden hun kaster sig med et brag ned i den, og gnider den rundt på kind og pande, inden den skal rulles i.
    Et stykke fra en fiskefilet får samme tur.

    Laks kan hun spise, men kun under opsyn smiley


  • #74   21. maj 2020 Sanne tak for et godt grin.
    Jeg kan se det for mig. smiley


  • #75   21. maj 2020 Anni: Jeg vil se om jeg kan fange det på video en dag. Det er såå sjovt, og klamt ... mest sjovt smiley Så længe det ikke er større stykker fisk.
    Det præcisionsarbejde hun ligger i, at placere den lille bitte reje, så hun har plads til at ramme den rigtigt, når hun lander med et brag, er ret fascinerende smiley


  • #76   21. maj 2020 Sanne, det vil jeg glæde mig til.
    Hvis jeg må bestemme, så helst med en reje. smiley


  • #77   21. maj 2020 Hahaha, jeg vil også se video, stemmer også for reje smiley

  • #79   22. maj 2020 Luffe elsker alle slags fisk, både i rå og tilberedt form. Lammeben bliver også spist med stor fornøjelse, med undtagelse af virkelig hårde stykker. Vi laver altid vores lammekølle så tilpas rå ved benet, at Luffe kan få det, og der er kun nogle få bensplinter tilbage når han er færdig.
    Rå fjerkræ kan gå an, men halse/kråser/lever bliver blankt afvist. I tilberedt form er alt fint, men der får han selvfølgelig ikke noget med ben i.


  • #80   22. maj 2020 Sofia dem fra butikkerne er oftest "neutralmarinerede" og ikke au naturel smiley

  • #82   22. maj 2020 # 81

    Som regel ja, det kan du læse på emballagen.


  • #83   22. maj 2020 Ja desværre. Måske ikke de dyre økologiske.

Kommentér på:
Rå fodre

Annonce