{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.262 visninger | Oprettet:

Muzze -
Muzze -
Tilmeldt:
9. jan 2020
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

spørgsmål {{forumTopicSubject}}

hej hej
i weekenden skal min familie og jeg ud og besøge to malteser hvalpe, hvoraf vi overvejer at købe den ene. dog vil jeg gerne forberede mig så meget som muligt og vil derfor høre, om i har nogle gode ideer til hvad man kan / skal spørge ejerne om?
jeg har selv i tankerne at spørge ind til foder, toiletbesøg, løse knæskaller og registrering i danmark


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  spørgsmål
  • #1   9. jan 2020 Hvilket land bor de i (nu du skriver registrering i Danmark)

  • #3   10. jan 2020 Hvordan er Patella luxation-resultaterne i familien? Både bagud og til siderne ( forældrenes søskende/fætre/kusiner mv).
    Hvordan er forældrenes sind?
    Hvor er hvalpene stambogsført?


  • #4   10. jan 2020 Ud over det allerede nævnte, som er basis, skal I spørge til forskellen på hvalpene og vurdere hvilken der passer bedst til jeres familie, omgivelserne og det I vil bruge hunden til.

  • #5   10. jan 2020 Nu melder historien ikke noget om, om det er en registreret opdrætter. Ellers er det en race hvor jeg ville være enormt obs på om hvalpene er ulovligt importeret.

  • #6   10. jan 2020 Helt enig. i skal virkelig være obs på i ikke ender med en øst europærisk hvalpefabrikker hund!

    Har i fuldt hvalpene fra fødsel? Hvor gamle er de nu. Er det planen i skal have en hvalp med hjem (advarselslamperne skal lyse) eller skal i blot til en snak om racen og se hundene og så hjem og bestemme jer for evt. køb senere?

    I skal skal skal blive vejledt i pelspleje! I skal se hvilke redskaber der bruges til forælder dyrene, teknikker på bordet, produkter som shampoo og balsam.
    Hvis sælger ikke kan vejlede jer der så køb ikke!

    Kig i papirerne! Grundigt.
    Chipnummeret anført i alle papirerne skal passe samme. Og skal starte med 208 som betyder den er chippet i danmark.

    Hvad skal i give for hvalpen?
    Der har lige være noget oppe og florere på facebook med en sønderjysk hvalpefabrik som sælger hvalpene til 6500kr hvor en hvalp var død sug og måtte aflives 4 måneder gammel pga leverfejl.

    Der er så meget i skal være obs på de i den race.
    Forældrenes temperament. At hvalpene er modige og nysgerrige.

    Hvis i er det mindste i tvivl så gå der fra uden hvalp!

    Søg evt. info og opdrætter på www.canis-minor.dk
    Racerepræsentanten kan man altid ringe til og få en snak om racen og vejledning til det kloge hvalpekøb.


  • #7   10. jan 2020 Hvordan har i fået kontakt med sælger -post evt. et link til annoncen så kigger vi gerne på om det ser ok ud eller siger “løb skrigende bort”.


  • #8   10. jan 2020 Ginne du beskriver det hele så godt. Det virker måske provokerende at stille alle de spørgsmål og man kan være bange for at blive sorteret fra. Men sandheden er, at de seriøse opdrættere sætter dem der har tjek på tingene og sat sig ind i "de rigtige" spørgsmål øverst på listen.
    Der er vitterligt ingen dumme spørgsmål. Men det er dumt dumt dumt at købe en stakkels lille importeret hvalp. Man gør intet godt for hvalpen ved at købe den.


  • #10   10. jan 2020 Ja Isabelle. Det viser en interesse!

  • Muzze -
    Muzze - Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #11   10. jan 2020 #1: de bor i danmark, jeg vil bare være sikker på, at de ikke er født i udlandet og importeret til danmark

    #6: i første omgang skal vi bare ud og besøge hvalpene og snakke om dem

    #8: vi er også af den holdning, at det er lang bedre at stille "for mange" spørgsmål og være helt sikker på om man skal tage hunden med hjem eller ej, frem for ikke at føle man har viden nok


  • #12   10. jan 2020 Sagen er bare den at det er enormt svært at være kritisk når man står med nuttede hvalpe. Jeg personligt ville have styr på at det formelle , INDEN jeg tog ud og kiggede på hvalpe.

    Altså stamtavle, sundhed , hvad opdrætter har gjort ift socialisering osv.


  • Muzze -
    Muzze - Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #13   10. jan 2020 #12: jeg tror nu nok det skal gå; vi er tre fra familien der skal derud, så jeg håber på at vi kan sætte os ned og snakke med ejerne - måske mens vi tager en pause fra at snakke med de søde hvalpe smiley

  • #14   10. jan 2020 Godt at høre i tar der fra igen i første omgang. Den der tænkepause er enormt vigtigt - også så alle de svar med får på sine spørgsmål kan blive bearbejdet inden man tar beslutningen.

  • #15   10. jan 2020 en opdrætter jeg fik mine Maine coon katte fra gav mig en gang det råd at bede om at se dokumentation på diverse test.

    enhver kan jo sige at tingene er gjort. derfor se papirerne.


  • #16   11. jan 2020 Malteseren er en fantastisk race. Men jeg er helt enig i alle de råd, der bliver givet i denne tråd.
    Min tilføjelse er, om I mon er helt klar over, hvad I går ind til mht pelspleje. En malteser kræver daglig pleje, pelsen skal redes grundigt igennem hver dag - det er ikke et problem i starten, men det er netop i starten, at hvalpen skal vænnes til at blive håndteret.
    Husk også at få grundig instruktion i, hvordan man plukker hårene i ørerne, og hvordan man klipper kløerne - min erfaring siger, at maltesernegle vokser helt vildt smiley
    Hvis hvalpen er fra et ordentligt sted, med fokus på sunde og glade hvalpe, vil du opleve nogle hvalpe, der er værre end en sæk lopper (du kan kigge på nogle af videoerne på min profil).
    Nu ved jeg ikke, hvor og hos hvem I skal kigge, men de fleste malteserhvalpe er efter min mening først klar til at flytte, når de er 10-12 uger, så hvis det er det sælger også siger, så lad være med at prøve på at få en 8 ugers hvalp med hjem. Til gengæld er en malteserhvalp på 10-12 uger bare så klar til at opleve verden smiley
    Held og lykke med det smiley


Kommentér på:
spørgsmål

Annonce