{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.829 visninger | Oprettet:

Cocker spaniel {{forumTopicSubject}}

Jeg er den lykkelige ejer af en skøn Cocker spaniel tæve på to år. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at udstille hende og evt hvis dommerne er enige med mig trække et kuld hvalpe på hende. Jeg er fuldstændig blank i hele den her verden med udstillinger og av, så jeg ville så gerne have tusind input ?? hvor begynder jeg, hvad skal jeg huske og hvad skal jeg undgå? Er der nogen avlere af hunde her i mit område Tinglev /Aabenraa, der kunne tænke sig at lære lidt fra sig?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Cocker spaniel
  • #1   14. maj 2014 Dommerne kan ikke fortælle dig om du kan trække hvalpe på hende eller ej smiley De kan fortælle hvordan hendes eksteriør er. Ikke andet.

    Hvor har hun tavle henne?


  • #2   14. maj 2014 Og så synes jeg at du skal læse denne inden du går igang med hvalpeplaner smiley

    TÆNK før du avler.

    Til de tæveejere som påtænker at få hvalpe på deres tæve

    Her er et par ting du måske skulle ta' stilling til inden du tar' den store beslutning, det er at få hvalpe.

    Meget ofte er den eneste undskyldning ”at det kunne være sjovt at prøve”, •
    men der er absolut intet sjovt i at ta' ansvaret for at sætte liv i verden, det skal tages særdeles alvorligt.

    ER DU FORBEREDT PÅ AT BLIVE EN GOD OPDRÆTTER?

    Det gælder uanset om du har planlagt at få ”bare et hyggekuld"

    eller vil forsøge dig som opdrætter på længere sigt.

    De der skal købe hvalpene ved ikke, der er en forskel, og det er der som regel heller ikke på prisen.

    Ofte er nye og førstegangsopdrættere meget dyrere med deres hvalpe end succesfulde "gamle" opdrættere.

    At udvikle en race er ikke kun et spørgsmål om at producere nuttede hvalpe, der er lette at sælge, det er en kostbar hobby og en livsstil - intet mindre.

    Svar på disse spørgsmål før du går i gang.

    1. Kender du de væsentligste fejl hos din egen hund, samt anerne i din hunds stamtavle min. 3 generationer bagud - og kender du også de fejl, der findes hos den udkårne hanhund samt hans aner?

    2. Mener du, at din hund har noget at byde racen? (Hvad?)

    3. Kender du klubbens avlsregler og racens stambogsføringsregler? Har du sat dig ind i index tal?

    4. Har din hund et stabilt temperament? Har den et godt racetypisk udseende uden væsentlige fejl? (Hvordan ved du det?)

    5. Har du nogle hvalpe afsat på forhånd - før du parrer tæven ?

    6. Er du forberedt på at kikke interesserede købere nøje efter i sømmene for at være sikker på, at dine hvalpe får de optimale hjem og den korrekte pleje?

    7. Er du forberedt på at beholde dine hvalpe indtil de rette hjem viser sig, ligemeget hvor lang tid det tar’? Er du i stand til at sige nej til tvivlsomme købere, selvom du ikke ved, hvornår telefonen ringer igen?

    8. Kender og forstår du racens standard?
    Kender du nok til genetik til at kunne forsøge at opveje din tæves fejl og få det du søger (du har vel et mål?), og ved du nok til at vide hvad der evt. gik galt, hvis det ikke går som ventet?

    9. Ved du nok om hvilke specielle karaktertræk din tæves linie / partnerens linie bærer på, til at være i stand til at forsikre dine hvalpekøbere om stor sandsynlighed for en sund, god hund?

    10. Har du lidt penge på bankbogen, hvis det skulle vise sig, at udkommet af parringen gir' en død hvalp med kejsersnit søndag eftermiddag til min. 8000 kr, og herefter ingen indtægter fra hvalpe?

    11. Er du parat til at møde den risiko, der er ved en fødsel - at kunne miste hvalpe og sågar tæven til fødselsproblemer?

    12. Har du den tid og energi, der skal lægges i at passe og socialisere et kuld hvalpe ordentligt?
    Det er stort set et 24 timers job i mindst 8 uger. - og har du ordentlige og sikre forhold at ha' dine hvalpe under?

    13. Vil du / er du i stand til at:

    a.) Hjælpe dine hvalpekøbere til at opfostre deres hvalp bedst muligt og være der, når de har brug for dig fremover ? (og selvfølgelig være i stand til at hjælpe dem - eller finde ud af en vej til at hjælpe dem)

    b.) Følge kuldets opvækst og tage disse erfaringer med i dit avlsprogram fremover?

    14. Vil du altid være villig til at ta' en hund af dit opdræt retur ligegyldig under hvilke om stændigheder, hvis ejeren ikke længere kan ha'den?

    15. Har du sat dig ind i købeloven? (du er lige erstatningspligtig om det er en brugt bil eller en hundehvalp du sælger)

    Er du ikke i stand til at svare ja, til stort set alle spørgsmål her, skulle du måske tænke dig lidt om inden du begiver dig udi at opdrætte hvalpe og i al fald vente til du ER i stand til at svare JA -

    for racens, din egen, de kommende hvalpe og hvalpeejeres skyld.

    Jeg må opfordre alle, der påtænker et kuld hvalpe til at læse samtlige afsnit af opdrætterens ABC,

    og et link til Opdrætterens ABC:
    (link fjernet)


  • #3   14. maj 2014 Vi opdrætter I DKK og er netop rykket til Sønderjylland. Skriv privat hvis du skal bruge et tip eller lign smiley

  • #4   14. maj 2014 Dommerne kan fortælle mig om den har eksteriør til at avle på. Jeg skal ikke avle for sjov. Jeg skal avle hvis jeg har en tæve der er værd at avle på. Fordi jeg godt selv vil have en mere og fordi den jeg har har et meget godt temperament. Jeg er hesteavl er så det der med udgifter, ansvar og forståelse for opgavens størrelse er ikke et spørgsmål. I det hele taget var det her ikke et spørgsmål om hvor vidt jeg ville avle eller ikke ??

  • #5   14. maj 2014 Hun har tavle hos dru

  • #6   14. maj 2014 Men jeg har absolut ingen planer om at blive fuldtidsavler:-)

  • #8   14. maj 2014 Ja de anbefalinger har jeg også fundet. Jeg har meldt mig ind i dkk, har fundet en udstilling, trænet hunden og søger efter en professionel trimmer;) men bare det med klubben er da et problem, jeg ved ikke engang om jeg valgte ret i dkk:D jeg har været til talrige hestekåringer, men det her er min første hundeudstilling og jeg føler mig virkelig dårligt forberedt for jeg har end ikke været tilskuer til en før.

  • #9   14. maj 2014 Malene og huskierne: tak det vil jeg gøre:)

  • #11   14. maj 2014 Haha nej det vidste jeg ikke. Se bare så langt fra målet står jeg;)

  • #12   14. maj 2014 Du kommer ingen vegne med en DRU-hund ved DKK.
    I DKK kan bo kun udstille og avle på hunde med FCI-godkendt stamtavle.


  • #13   14. maj 2014 En tavle ved dru er intet værd eller hvad?

  • #14   14. maj 2014 Jo, men du skal bruge DRU's udstillinger så smiley

    Jeg ville dog alligevel gå efter DKK's avlanbefalinger, de er lavet efter hundens og hvalpekøberes ejet bedste.
    DKK er den største klub i DK, de har et bredere netværk og større udstillinger, derfor foretrækker mange DKK. Men nu har du jo hund i DRU, så hvis du gerne vil udstille, skal det være en af deres udstillinger smiley
    Jeg aner intet om DRU (har selv DKK hund), men tænker de sikkert har en hjemmeside, hvor de annoncerer udstillinger og lign.


  • #15   14. maj 2014 Jo det har de kan jeg se;) ja jeg vil følge de anbefalinger, jeg er ikke interesseret i at gå på kompromis med kvaliteten så vil jeg hellere lade være smiley puha det er ikke for nybegyndere det her:P

  • #16   14. maj 2014 Nej, det må jeg give dig ret i! smiley Jeg har selv min første hund nu, og når jeg hører hvad min og andre opdrættere gør sig af tanker, bruger af penge og ikke mindst TID, når de skal lave kuld, bliver jeg helt udmattet og tænker for mig selv, at det fandme godt de gider, så jeg kunne få en god kvalitetshvalp, for jeg ville godt nok ikke gide!
    HAHA! smiley


  • #17   15. maj 2014 Nej, det er ikke for nybegyndere smiley Jeg ved at arbejdet kommer bag på mange og derfor postede jeg den lange smøre. Det var bestemt ikke for at genere dig eller noget. Men markedet er mættet og mange har problemer med at komme af med deres hvalpe. Så derfor skal man tænke sig RIGTIG godt om smiley

  • #18   15. maj 2014 Ja det er det samme med hestemarkedet, men trods det har jeg ikke været i stand til at finde det jeg søger:) deraf også tanken om at lave en selv. Jeg er godt klar over at der nok kommer mere end den ene, men jeg er hvis jeg selv skal sige det meget ansvarsbevidst og regner med at kunne finde gode hjem til resten. Det er helt ok med den lange smøre jeg læste den også grundigt smiley det med stamtavler i forskellige klubber ud over racen er da lidt forvirrende.

  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #19   15. maj 2014 Nu da det er en jagthund nderace, så er det vel væsentligt om den også besidder de egenskaber den bør besidde. Og altså om den også er racetypisk indvendigt...

    Det fortæller udstillinger nemlig ikke noget om


  • #20   15. maj 2014 Jeg har den ikke som jagt hund og ønsker heller ikke at sælge til jæger, men til en aktiv familie, så det er ikke der jeg lægger vægt smiley

  • footrot.flats
    footrot.flats Tilmeldt:
    jun 2013

    Svar: 479
    #21   15. maj 2014 Jeg snakker ikke om at hunden skal bruges eller hvalpene sælges som jagthunde, men derimod om hunden rent faktisk indeholder de egenskaber den bør indeholde, som cocker. Eller om det bare er endnu et kuld "lignergodtnok-cockere" du er ude efter at producere.
    Det sidste findes der hjernedød mange af i forvejen.



  • #22   15. maj 2014 Ja der er nok ikke så stort et behov for tusindvis af jagthunde.

  • #23   15. maj 2014 Der er ikke stort behov for look like cocker spaniels;) hvis du vil lave et kuld af den pragtfulde race, så er det helt enormt vigtigt at den ikke kun ligner men opfører sig som en cocker, det vil sige den skal kunne bruges til det racen er lavet til, have det temperment som kendetegner en god cocker;) ikke bare ligne en;)

  • #24   15. maj 2014 Ja men det har den. Hvor vidt den egner sig til jagt kan jeg kun gætte på da jeg som sagt ikke går på jagt så det har jeg ikke mulighed for at afprøve. Bruger man alle hyrdehunderace til at hyrde med inden man avler på dem?

  • #25   15. maj 2014 Hvor er det i vil hen med det? Hvad er jeres forslag? Skal jeg til at tage jagttegn:D skal den sendes ud til en jæger?

  • #26   15. maj 2014 Du kunne fx gå til træning i spaniel kluppen og tage en prøve med hunden;)

  • #27   15. maj 2014 Her står lidt om hvad en prøve bør indeholde http://www.spanielklubben-nordsjaelland.dk/attachments/article/18/Markprove.pdf

  • #28   15. maj 2014 Ja deres træning har jeg kigget på, desværre forgår det nærmeste jeg kan finde i Horsens som ligger knap 2 timers kørsel herfra...

  • #29   15. maj 2014 Jeg kan af en eller anden årsag ikke åbne dit link:|

  • #30   23. jun 2014 Din hund behøver altså ikke være jagttrænet for at du kan avle på hende (noget vås;) der er mange som gerne vil have en cocker som familiehund og som du skriver ønsker at være aktive med den, uden at skulle bruge den på jagt. Det har i mine øjne intet med en "look a like" cocker at gøre. Er personligt glad for at mine 2 ikke har et kæmpe jagt drive.
    Så held og lykke med hvalpeplanerne smiley


  • #31   23. jun 2014 Tusind tak for din opløftende kommentar Anne den faldt et tørt sted??

Kommentér på:
Cocker spaniel

Annonce