{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.102 visninger | Oprettet:

Om at vælge sin opdrætter med omtanke {{forumTopicSubject}}

Når man sidder og læser herinde, kan man undres over hvormange skodopdrættere der findes.
Når man skal vælge opdrætter til sin kommende hund må man altså godt være lidt kritisk.
Ting der ALTID skal være med hvalpen:
Chip (lovpligtigt)
Sundhedsattest
Ormekur (alle hvalpe har orm)
Vejledning i fodring og pasning
Stamtavle - hvis det er en raceren, den kan IKKE vælges til eller fra, den skal altid følgehvalpen uanset hvilket forbund man vælger.
Er det en blanding giver det jo sig selv, der er ingen tavle.
Man skal se i det mindste moderen til hvalpene og hvor de er vokset op. Man skal se hele kuldet og ikke bare lige den hvalp der er på tale, medmindre de er flyttet hjemmefra.
Husk man skal kunne tale med sin opdrætter i mange år, hvis det bare gælder om at få krapylet ud af huset har hvalpen sikkert ikke haft en god opvækst.

Jeg forstår ikke man vil købe en hvalp uden alt dette. Det er en investering for de næste mange mange år.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Om at vælge sin opdrætter med omtanke
  • #1   1. mar 2011 AMEN!!!!!

    OG kemien skal passe mellem køber og opdrætter. Man skal kunne ringe til hver en tid og få råd og vejledning!!


  • #3   1. mar 2011 Enig.

    Husk også at se bevis på de undersøgelser, som opdrætter hævder at have foretaget. (Hvis undersøgelserne ikke er et avlskrav fra klubben)


  • #4   1. mar 2011 hørt hørt!!!

  • #6   1. mar 2011 ENIG... Må indrømme at "min" opdrætter er blevet én af mine rigtigt gode venner, som jeg har besøgt mange gange siden. Der findes da ikke noget bedre, end af finde én, der er lige så vild med ens drømmerace (og har de samme visioner for racen) som én selv smiley

  • #7   1. mar 2011 Jeg sælger kun til folk jeg har en god kemi med. Der er livslang hotline på mine hvalpe, og jeg vil være sikker på at køberne vil kontakte mig hvis der er det mindste.
    Nogle bliver så sure når jeg afviser at sælge. De mener de gør mig en tjeneste ved at købe en af mine hvalpe. Men det er lige omvendt.


  • #8   1. mar 2011 Jeg har selv haft masser af hunde som kom fra dårlige steder og der har været masser af problemer med hundene også.. Den sidste jeg har købt kom fra en ordentlig opdrætter hvor tingene var i orden og hun er et fantastisk menneske.. Det er selvfølgelig også en fantastisk hund jeg har fået derfra.. Mange af mine hunde er nok også købt af medlidenhed men jeg går også meget mere op i hvor min hund kommer fra nu også hvis det er en blanding

  • #9   1. mar 2011 Enig.

  • #10   1. mar 2011 Self. Og det samme skal siges til sælgere smiley lad nu være med at sælge til hvem som helst. Og lad være med at få kuld, hvis det er et MUST hvalpene skal være væk, når de er 8 uger. Få taget test på de skavanker, der kan ligge til racen, og hvis test resultatet ikke falder hensynmæssigt ud, lad være at overse det, og få kuldet alligevel. Sørg får der er rigeligt råd, og lad være at spare på noget. Se det ikke som en en indtjening, men en udgift.
    Min største frygt er bestemt, når Emmas hvalpe forhåbentlig kommer til oktober, man får solgt til en "snyder".


  • #11   1. mar 2011 ...............og så SKAL hvalpen altså være 8 uger før den flytter hjemmefra.

    Ellers er jeg helt enig.


  • #12   1. mar 2011 Man skal være indstillet på at beholde hvalpene til den rigtige familie kommer. Ikke bare opbevare dem, men træne og socialisere dem som om de var kommet i en ny familie.
    Det har taget mig lidt tid at udvikle en "god border collie ejer radar" og i mit første kuld er der to hvalpe jeg intet har hørt til efterfølgende. Men ikke i resten, og jeg er blevet ret skrap til at sortere.


  • #13   1. mar 2011 Anette:

    Præcis! Sørg for at have taget orlov (hvis man har job). Jeg er så heldig, jeg kan arbejde hjemmefra. Så efter endt hvalpeorlov de 8 uger, kan jeg arbejde hjemmefra lige så tosset jeg vil. For selv om der er rigtige købere nok, har jeg erfaring med, måske en af hvalpene, bare ikke er klar til at komme ud i anden familie efter 8 uger. Men har brug for "ekstra" socalisering, træning og tryghed. Ha altid en god opbakning fra en dygtig og erfaren opdrætter, hvis det er første gang, ligesom mig man skal have kuld.

    Men nu kommer det hele så jo an på, om Emma går igennem hd/ad røngten, øjenbelysning og luftvejetjek her den 4. april smiley

    Men håber virklelig også jeg har en god bulldog ejer radar smiley


  • #14   1. mar 2011 Det er rart når opdrætter stiller krav for så ved man også at hvalpene er passet ordentligt.. Jeg ville også frygte at komme til at sælge til folk som ikke var de rigtige købere alligevel.. Med min race ved jeg også at mine hvalpe ikke vil blive solgt til folk i danmark og så har man jo bare mindre kontakt til købere hvis det f.eks. er nogen fra U.S.A der køber en hvalp.. Jeg så en kennel som avler tibetansk mastiff som har et ansøgnings skema liggende på deres hjemmeside som man skal udfylde før man kan købe hvalp

  • #15   1. mar 2011
    Anette -Byens Bedste Bordere- -
    Syntes godt om.
    For mig er det vigtigt og have en hvis kontakt med opdrætter. Syntes det virker som en vis interresse for sine hvalpe, og ikke bare et spørgsmål om ude af syne ude af sind.


  • #16   1. mar 2011 En god kennel er GULD værd, Micha fylder 10 mdr snart og det forhold vi har til vores odrætter er noget helt speciel, vi udstiller sammen, træner hunde sammen, spiser og hygger sammen, og snakker min. et par gange om ugen. Og vi skal snart på ferie sammen med hundene hvor vi skal møde Michas far, det betyder så meget der er kemi med opdrætter.

  • #17   1. mar 2011 Enig. Kontakt mellem opdrætter og køber er SÅ vigtigt, og ikke kun indtil hvalpen flytter hjemmefra.

  • #18   1. mar 2011 Jeg har et spørgsmål eller to, næste gang jeg skal have hund ser det ud til at den skal komme fra udlandet, hvor mange gange vil i tage ned og besøge opdætter inden i køber? Hvis hvalpen er chippet i udlandet kan man så overfører den til det danske system uden problemer? Jeg vil gerne have en brugshund næste gang og derfor har jeg i sinde at få opdætter til at teste hvalpen inden jeg tager en for den skal passe til mig og det den skal bruges til. Hvordan med stamtavle. Jeg skal have en med tavle men hvad er nemmeste at få overført til DDK?

  • #19   1. mar 2011 Den nemmeste tavle at få overført til DKK, er en FCI tavle ( pas på med ikke at blive snydt af, at der står F.C.I. i stedet ).
    Hvordan skal opdrætteren teste din kommende hvalp, for at se om den passer til dig ?
    Hvor langt skal man rejse for at besøge sin kommende hvalp..........? Tja, jeg kender mange der har købt i udlandet, uden at have besøgt opdrætter. Til gengæld har køberne så fulgt forældredyrene ( særlig brugshunde og udstillingshunde, er jo nemme at følge over nettet ) og ved hvad de indholder.

    Men ja, det er da bestemt vigtigt at have et godt forhold til sin opdrætter.
    Opdrætteren til mine de to store, har jeg kendt siden 1985, så vi har en del år på bagen sammen.
    Vi betragter dem som venner.


  • #20   1. mar 2011 Jeg har selv købt min i sverige.. Det er nemt nok at overføre chippen til det danske system.. Det fik jeg dyrlægen til.. Jeg ved ikke med stamtavlen..

  • #21   1. mar 2011 Anette -Byens Bedste Bordere

    Du får et STORT 5-tal af miiig smiley



  • #22   1. mar 2011 Jeg besøgte ikke min opdrætter før jeg hentede hvalpen

  • #23   1. mar 2011 Jeg vil gerne vide på forhånd hvor jeg skal lægge arbejdet med den kommende hund for at få de egenskaber frem som jeg ønsker og derfor vil jeg ønske at den er testet før køb. Det var det jeg mente smiley
    Ok så vist jeg besøgte opdrætter en enkel gang og følger forældredyrene på nettet så skulle det være nok?

    Mange tak for svar.


Kommentér på:
Om at vælge sin opdrætter med omtanke

Annonce