{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.245 visninger | Oprettet:

Pris på hvalpe i kuld {{forumTopicSubject}}

Inspireret af en anden tråd om forskellige priser på hvalpe i samme kuld baseret på farve (f.eks. "choko"-chihuahua) eller køn ville jeg høre hvad I der avler, mener om dette?

Nogle opdrættere tager samme pris for alle hvalpe uanset køn/farve/udstillingsfejl eller andet. Argumentet må være at det er et levende væsen og at en hund med en mindre udstillingsfejl ikke er "mindre værd" end de øvrige kuldsøskende.

Andre opdrættere tager en pris for de hvalpe, de forventer vil klare sig godt til shows eller lignende og en anden for hvalpe af "hygge"-kvalitet. F.eks. afslag i prisen for mindre underbid eller lignende.

Min cavalier var "billigere", da vi købte ham som hyggehund og for at dyrke sport på hobbyplan. Han havde et lille ubetydeligt navlebrok, lidt hvidt på brystet og den ene pote var hvid - han var black & tan, så hvide aftegninger var uønsket - men vi ville jo heller ikke udstille smiley

Jeg synes personligt, det er useriøst at tage ekstra for sjælden farve eller køn. Men det er jo så bare min holdning smiley

Jeg mener også principielt at en hund, der har udstillingsfejl allerede som hvalp burde være lidt billigere, selvom den får samme prægning, socialisering etc. fra opdrætter, fordi at selvom jeg måske ikke havde til intention at udstille, da jeg købte, så vil jeg jo være afskåret fra det, hvis der er fejl ved min hvalp i forhold til en bror/søster fra samme kuld og der mener jeg, at der bør være tale om et mindre afslag.

Men hvad gør I der opdrætter og hvorfor?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Pris på hvalpe i kuld
  • #1   14. jan 2011 jeg sælger alle mine hvalpe som familiehunde uanset om de har udstillingspotentiale eller ej også selvom det er til en anden opdrætter.

    så her er prisen den samme uanset om den har en lille skønhedsfejl eller ej og uanset om det er en han eller tæve

    hvis det er en sundhedsmæssig fejl, der kan betyde noget for hvalpens liv er situationen naturligvis noget andet


  • #2   14. jan 2011 Altså det må jo nødvendigvis gå begge veje. Hvis den har en udstillingsfejl og man vil have afslag i prisen, så må man også betale ekstra for en meget lovende hvalp.

    Men generelt, så synes jeg, at man skal tage det samme for alle hvalpene. Der er lagt samme arbejde/udgifter i alle hvalpene, så de bør koste det samme.


  • #3   14. jan 2011 Jeg har solgt mine hvalpe - tæver som hanhunde til samme pris. Havde dog et hvalp med en mindre skønhedsfejl - haleknæk. Der blev givet afslag i prisen på denne hvalp.

  • #4   14. jan 2011 Hvis der senere kan komme dyrlægeregning i forbindelse med en fejl- f.eks. navlebrok, ulveklør eller lignende, så kan et afslag være på sin plads

  • #5   14. jan 2011 Alle mine hvalpe koster som udgangspunkt det samme.

    Eneste undtagelser er:
    Sundhedsfejl: Jeg kunne ikke drømme om at tage fuld pris for en hvalp med fejl, som kanhave indflydelse på dens livskvalitet. Har jeg heldigvis ikke prøvet endnu.

    Skønhedsfejl: Hvis fejlen er så stor at jeg vurderer, hvalpen ikke vil kunne avlsgodkendes, kan der blive tale om afslag i prisen. Men ved mindre fejl er det samme pris.

    Når hvalpene sælges som 8-ugers er det jo MEGET svært at se hvad de bliver til. Derfor sælges ALLE som familiehunde. Hvis den så viser sig at blive supergod, ja så ser jeg det som at de har købt en lamborghini til skoda-pris. Og dem der ender med en skoda har jo stadig fået det de har betalt for.

    Forskellig pris efter farve er for mig dybt useriøst. Inden for tibberne er de sorte meget populære i øjeblikket. Nogle tager derfor højere pris for en sort, men jeg synes generelt ikke om dem.
    Skulle jeg så sælge dem billigere hvis jeg kom til at lave en?


  • #6   14. jan 2011 Samme indstilling som de fleste her.
    Alle vores sælges som familiehunde, og udvikler de sig bedre er det jo kun godt.
    Hvis en opdrætter absolut vil have en god hvalp til udstilling og avl, kan den ikke sælges forsvarligt før den er omkring 8-9 måneder og har skiftet tænder m.m., og så er prisen jo også anderledes.

    Det eneste vi "slås" med er lidt navlebrok, og det bliver skrevet i købsaftalen. Skulle det blive nødvendigt med en operation betaler vi denne.
    Vi har haft 2 hvalpe med en manglende sten, og de er solgt med nedslag i prisen.


  • #7   14. jan 2011 Da vi købte satu, var hans ene sten ikke faldet ned. vi betalte fuld pris, men der var skrevet i kontrakten, at hvis ikke den var faldet ned inden for 9 mdr (mener jeg) ville vi få 30% af købsprisen tilbage

  • #8   14. jan 2011 jeg købte en hvalp for et år siden som er dru- stambogført og der var ikke så meget som et fejl på hende.. så jeg synes ikke man skal tag alle dru stamført hunde over en kamp.. har en veninde der har købt en han hund med dkk-stambog med rigtigt fine forældre m.m og der var fejl på hunden.. og hun gav mere for den ind jeg gjort for min..
    alle hunde kan alv fejl.. om de er i dru eller dkk i vores tilfælle faldt vi bare for hundene ikke i hvilken stambog de kom fra...


  • #9   14. jan 2011 DKK Tavlesnob med DKCH basse . besteden ovenfor jeg skrev var til dig smiley

  • #10   14. jan 2011 Dejligt at der kommer så mange på banen og de fleste af jer er også rimelig enige om, hvad I gør og hvorfor smiley

    Jeg er enig i, at det kommer meget an på, hvad det er for en "fejl" hunden har. Det fik jeg vist ikke gjort så meget ud af i indlægget. Afslaget på min cavalier var primært pga. navlebrok, som vi skulle holde øje med ikke udviklede sig og som i værste tilfælde kunne have udviklet sig, så det krævede behandling ved dyrlægen. Han havde så også nogle farvefejl, der gjorde at opdrætter ikke ønskede ham udstillet eller sat i avl.


  • #11   14. jan 2011 Charlotte: Jeg synes, det er flot, at du sætter en hvalp ned med 4000 kr. pga. et haleknæk. Så vidt jeg ved, vil det ikke være behandlingskrævende eller til gene for hunden.

  • #12   14. jan 2011 ingen fejl og mangler ihverfald i følge dyrelæge m.m på min cavalier men jeg alver ikke endnu... men fedt at se så mange der gå ned i pris hvis der fejl m.m ved hvalpene m.m

  • #13   14. jan 2011 Det er jeg sådan set enig i, men synes det er et stort afslag i prisen i fht. hvad det betyder i det daglige smiley Jeg synes 4000 kr. ud af 12.000 kr. er et pænt stort afslag smiley

  • #14   14. jan 2011 Sunshine:

    Hvis jeg ville have en hund til sport, så ville jeg uanset evner nok ikke vælge hvalpen, hvor der var åbenlyse fejl på, hvis der ikke var et afslag i pris.

    Hvis hunden senere blev rigtig god og jeg blev bidt af det og ville prøve konkurrencer og tage brugsprøver, så ville jeg måske ærgre mig over, at den alene pga. f.eks. farve ikke ville kunne overvejes at bidrage til avl. For på det niveau ville jeg vælge for en sikkerheds skyld at få min hund HD og AA scannet for at være sikker på, at den kunne klare belastningen.

    Hvis en anden hvalp i kuldet ikke havde synlige fejl, så ville sådan en hvalp være "mere værd" eller "have større potentiale".

    Når det så er sagt, så har jeg ikke hund for at opdrætte. Men hvis jeg stod med en, der kunne bidrage med noget positivt til racen, så ville jeg tale med min opdrætter om det. *GG* Det var aldrig noget, som jeg selv ville give mig i kast med.


  • #15   14. jan 2011 Charlotte: Er helt enig smiley det vigtigste er, at hunden har det godt.

  • #16   14. jan 2011 Opdrættede jeg ville alle hvalpe koste det samme, med undtagelse af dem der har "fejl" de ville være lidt billigere. Men det ville så også være med avlsforbud.

  • #17   14. jan 2011 Mine koster også teoretisk det samme, uanset køn og farve.
    Men hvis det helt rette hjem dukker op, er det vigtigere end prisen, så jeg kan godt snakkes ned i pris.

    Jeg har været heldig kun at have "perfekte hvalpe" (6-6 saksebid, begge sten nede, ingen haleknæk/navlebrok), men når jeg på et tidspunkt får en hvalp der fx mangler tænder, har underbid eller andet, ryger de også et par tusind ned alt efter fejlen.

    En hvalp koster som standard 10.000 her og så eventuelle afslag, det har endnu ikke givet overskud, men det må man jo tage med når det er ens hobby at udstille og avle smiley

    I sommer havde jeg et kuld med to hanhvalpe, og dem satte jeg til salg for 8500,- og det var ikke fordi jeg synes de var mindre værd, og eftersom jeg blev ringet op af de to der endte med at købe dem efter en dag, kunne jeg nok godt have solgt dem til 10, men det er jeg sådan set ligeglad med. smiley


  • #18   15. jan 2011 Da jeg (mine forældre) købte mn første RR, fik jeg nedslag i prisen.

    Dog fortalte opdrætter mig ikke dette, før jeg havde valgt ham. Han havde en lille ridgefejl, som jeg ikke kunne se, før jeg fik det fortalt. Så grundet hans kroner var forskudte, fik jeg ham til 6000 istedet for 12000, med en kontrakt med avlsforbud self, da ridgefejl er arveligt.
    Dette forringet bestemt ikke hans livskvalitet, men var blot en lille skønhedsfejl af standarden. Han blev 13 år, før jeg mistede ham.


  • #19   15. jan 2011 Synes faktisk tit at det er på sider som feks guloggratis osv at man ser at priserne på hvalpe i samme kuld svinger meget.
    Lagde specielt mærke til en annonce en gang hvor der hvor tre foskellige priser... Den mindste tæve kostede 2500 mere end den største han. Det var klart hvalpe uden stamtavle og ja, fandt annoncen ret grotesk... faldt også over et kuld "rundkørsel" kattekillinger, moderen var mc/perser blanding og de killinger der så langhårede ud kostede 500 eller 700 mere, end de andre der var sat til 500.


Kommentér på:
Pris på hvalpe i kuld

Annonce