{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor ikke blandinger ?
  • #1   12. apr 2010 Fordi man ikke har nogen chance for at vide hvilke gener der ligger i hunden.

  • #2   12. apr 2010 fordi jeg syntes det kunne være en oplevelse for både hende og jeg.
    jeg mener bare, hvir jeg ved hun er sund og rask og hvis jeg finder en han der er sund og rask. er det så en dårlig ide ?



  • #3   12. apr 2010 Ja, for du ved ikke hvad sygdomme der eventuelt måtte være i hendes liner (altså hendes familie) og nej, det er ikke nok, at du ved, at mor og far var raske. Sygdomme kan nemlig springe generationer over.

  • #4   12. apr 2010 Bl.a fordi at markedet er mættet.. og fordi at du ikke har en jordisk chance for at vide hvilke racer din hund indeholder.. Var det ikke dig der oprettede en tråd hvor du skriver at du ikke aner hvad der er i din hund?
    Jeg synes det er en rigtig rigtig dårlig ide..


  • #5   12. apr 2010 okay, tak for hjælpen smiley så ved jeg det ikke er det vi skal prøve smiley

  • #6   12. apr 2010 Ja! det er en dårlig ide.

    Du kan ikke lave et ansvarligt og proff avlsarbejde da du ikke kan gå tilbage og tjekke op på din hunds ex 4. generation for at kontrollere om der er arvelige sygdomme plus med blandinger ved man ALDRIG hvad man får .


  • #7   12. apr 2010 ´hvis du spørger nogle mennesker der hele livet harhaft blanding hunde er det intet problem

    spørger du dem med racerene hunde, så er det et problem

    (det er bare sådan generelt i danmark, er godt klar over der nok er nogen der vil påstå de er modsat, men anyway)

    man kan så diskutere om det er fordi der så er flere gode rare billige hunde (med mulige sygdomme ja, men oftes uden sjovt nok)
    fordi så er markedet lavt for dyre race hunde.

    jeg tror sku det er SÅ simpelt.

    de fleste gårdhunde jeg kender er blandinger, og de lever allesammen uden sygdomme af nogen art, og så kender jeg to med dyre race hunde, de bruger flere penge på de møghundes læge regninger end det ville koste at skifte dæk på bilen hver uge


  • #8   12. apr 2010
    Stine & Benny N

    Det passer så heller ikke..
    Jeg har da hele mit liv haft blandinger, men derfor kan jeg da godt se at det ikke er super smart at avle på dem ?


  • #9   12. apr 2010 hvis du kigger de negative svar

    så er det fra folk der ser ud til at have "rene hunde" og bodil har endda kennel.

    siger ikke de ikke kan blive syge og dårlige, men det kan alle hunde altså.

    jeg har selv en amr bulldog nu, han er ægte, men har da haft flere blandings hunde, også mine brødre.
    der er intet i vejen med en blanding af to gode rare hunde smiley


  • #10   12. apr 2010 Stine & Benny N

    Selvfølgelig kan alle hunde blive syge, men risikoen er altså væsentligt større ved en hund hvor du intet kender til linjerne, end ved en hund som er testet i hoved og i ***, og samme har været tilfældet i flere generationer tilbage..


  • #11   12. apr 2010 Stine og Benny-- pladder, jeg har selv haft blandinger hele mit liv, og jeg går absolut ikke ind for avl på blandinger.

    Der er en grund til at opdrættere fraråder det, bla fordi det ikke er til at vide hvad der ligger i hundens gener længere tilbage end til mor og far. Seriøse opdrættere gør et KÆMPE arbejde for at få de sundeste og mest racetypiske hunde, og det kan blanding af racer ødelægge gevaldigt.


  • #12   12. apr 2010 jeg mener bare at to helt igennem rare blandingshunde kan være lige så gode, som to race hunde. jeg kender næsten ingen race hunde, og jeg kender heller næsten ingen syge hunde. jeg forstår gordt det der med at man ikke ved hvad man blander, men jeg fårstår ikke hvorfor de ikke kan være raske og gode hunde.
    jeg er ikke med mere, jeg vil ikke parre hende nu men jeg overvejer det da. jeg kan godt lide spicelle hunde. og det er min, derfor kan jeg ikke se hvorfor hun ikke skulle være god nok til at få et kuld unger.


  • #13   12. apr 2010 hvorfor skal man have en ren race? min hun kan vel være ligeså god !!!!??

  • #14   12. apr 2010 Jeg har da også haft en blanding og er imod avl på dem? At man mener at de har ret til et godt liv er absolut ikke ensbetydende med at man skal mene at de også skal have unger. Det mener jeg i øvrigt også for mange tavlehunde - ret til godt liv, men skal kun i avl hvis alt er i orden. Man kan gå til træning hvis man bare vil have opleveser med sin hund - at skabe liv kræver mere ansvar.

  • #15   12. apr 2010
    katrine S

    Ja, selvfølgelig kan den være ligeså god, men du kan altså på ingen måde garantere for dens sundhed, når du ikke kender linjerne bagud


  • #16   12. apr 2010 pernille

    så igen, de er bange for at miste indtægt, fordi folk gerne vil have enn hund til 1500 der kan hygge med ungerne.

    jeg forstår som sagt fint det i skriver, men kom ned fra den hæje hest og se på hvad mennesker rundt i danmark har brug for.

    har vi brug for alle hunde i hele landeyt har en minimums pris på 5.000,- fordi den er stempelt i numsen med mærkenavn ?

    tror slet ikke i forstår hvor mange hunde der ville forsvinde konstant hele tiden hvis der overalt kun var fine og dyre hunde.

    i er SÅ dårlige til at tænke realistisk herinde, hvis jeg kunne var der KUN racerene hunde overalt i verden, men så stoppede jeg samtidig alle krige osv osv

    kom nu ind i kampen


  • #17   12. apr 2010 Blandinger kan naturligvis være både fantastiske og sunde og er det jo heldigvis også for det meste - fuldstændig som det er gældende for racehunde.

    Det, man skal overveje er netop det, at man ikke har en chance for at undersøge, om det er individer med en sund baggrund, man avler på. Dermed skal man erkende og acceptere, at man spiller lidt lotteri. Det er klart, at når det kommer til genetik kan man aldrig garantere noget som helst, men med en kendt baggrund kan man optimere mulighederne for at lave en sund hund.

    En anden ting, jeg synes man bør overveje er, at hunderacer jo har forskellige egenskaber og nogen står i kontrast til hinanden. Derfor synes jeg at blandingsavl skal være ualmindeligt velovervejet og også ud fra et nært kendskab til de racer man blander. De skal komplementere hinanden.

    Det er en stor udfordring, synes jeg. Og desværre ER der en stor del blandingshunde på internaterne - et vidnesbyrd om, at egenskaberne er uforudsigelige, at markedet er mættet og at folk ikke opretholder engagementet.


  • #18   12. apr 2010 katrine

    Hvad mener du med "god" i denne forbindelse? Alle hunde er søde, men ikke alle hunde har heldige gener - ej heller alle racehunde, så i denne forbindelse er ingen "bedre" end andre, men din mulighed for at sætte dig ind i hvad hunden indeholder er lig nul når du ikke har papirer på det.

    Alle hunde er i princippet ens, men din mulighed for at vide hvad du laver er større når du kan kigge bagud og sidelæns i din hunds genealogi


  • #19   12. apr 2010 jeg kan godt se det, jeg ved ikke om jeg vil have hvalpe. men hvis vi mennesker ikke havde en finger med i spillet vil der ikke være race hunde og så var hunde nok ikke være uddøde. så jeg tvivler ike på at min hun en dag skal have hvalpe.
    racehunde er menneskeskabt.


  • #20   12. apr 2010 jeg har så både hunde med og uden tavle og hos os har blandingerne faktisk holdt meget længere end dem med tavler.
    Det er rigtigt at mange opdrættere lægger et stort arbejde i deres avl, men der er desværre også mange der bare avler på revl og krat fordi de har en tavle og bliver godkendt. Min erfaring er at på de tavleløse har du faktisk et bedre helbred end hos mange med tavler.
    Men hos dem med tavler har du en garanti at dække dig indunder når det går galt.
    Det er ikke altid sikkert din hvalp går igennem sundhedsmæssigt bare fordi hele stambogen siger a eller b hofter og 0 i albuer. Min gør nok ikke og hun er kun et år. Hun er købt hos en super opdrætter der ved hvad han laver, men falder nok på hd alligevel, med kun et b i sin stamtavle og resten a. Så der er ingen garanti for sundhed på nogen former for avl i mine øjne.


  • #21   12. apr 2010 Stine & Benny

    Du skal da være velkommen til at tage 1500 for en hund med tavle hvis du vil det - først der vil der være tale om konkurrence. Det kan aldrig blive et problem for en DKK opdrætter at blandinger koster mindre, for det er ikke det samme produkt man sælger.

    Folk holder heller ikke op med at købe rødvin til 80kr flasken, bare fordi øl koster 5 kr dåsen, vel.


  • #22   12. apr 2010 Stine og benny- du godeste. Det er da den værste omgang vrøvl jeg længe har læst. DU ved tydeligvis ingenting om hvad det vil sige at opdrætte hunde med omtanke.
    Er du klar over hvor mange syge hunde der findes fordi folk avler præcis sådan som du beskriver - uden omtanke og med hovedet under armen....

    Hvor mange vaccinationer, sundhedstjek på forældre, hvalpetest, øjenlysninger, hd tjek, socialiseringsture tror du man får hos en opdrætter der sælger hvalpe til 1500 kr????
    Eller ved du overhovedet hvad disse ting er??


  • #23   12. apr 2010 Katrine, Tamhunde er menneskeskabt ;o)

    Og ingen blandinger uden racer ;o)

    Da tamhunden kom til i tidernes morgen var de jo regionære og derfor også så typede som vores nulevende racer er ;o)


  • #24   12. apr 2010 Katrine - hvis du vælger at skulle have hvalpe på din hund så håber jeg da at du så vælger at tjekke for arvelige sygdomme - og NEJ det er ikke nok at dyrlægen kigger på den og siger den ser fin ud. Det er test du decideret skal bestille tid til ...

    Og så håber jeg at du sørger for at hvalpene vokser op på en god måde og at du tager fri fra arbejde i de minimum 4 uger det kræver at give hvalpene den socialisering det kræver...


  • #25   12. apr 2010 alt i min verden handler ikke om penge, jeg har købt min egen hund for 1500 kr. og jeg sælger gerne hunde for mindre, hvis jeg ved de kommer til det rigtige hjem !

  • #26   12. apr 2010 Penge bliver også kun brugt som argument af folk der ikke forstår hvad en stamtavle rent faktisk bruges til (mange tror at det er et varemærke, i stedet for et værktøj). Men altså, du kan tage lige hvad du vil for dine hvalpe uanset hvad det er for nogle, om det er 1500 eller 15000. Det er der ingen der skal blande sig i - det de fleste argumenterer ud fra er et mættet marked og at miske ukendte gener.

  • #27   12. apr 2010 Fordi at det kan være at du er den eneste som vil eje en hvalp, og hvad vil du så gøre med resten af kuldet?

    Det er blandt andet det vi opdrættere skal tænke over om der bliver "overflod" eller om der reelt set er efterspørgsel. Hvad gør man hvis...., det er rart at være afklaret med det inden.


  • #28   12. apr 2010 jeg synes det lyder underligt at sige... "jeg har haft blandings hund hele mit live, men jeg staar ikke inde for avlen.." ehmm hvordan kan man saa koebe en blandingshund hvis man ikke er ok med deres avl? det stoetter jo den avl..

    og en anden ting er at i her paa HG bliver ved med at sige markedet er maettet, men hun sagde jo ikke noget om at hun skulle have hvlape nu men naar den blev aeldre.. dvs maaske om 2 aar foerst.. er der nogen der ved hvordan markedet ser ud til den tid? nej det er der ikke.. men kan gaette men det kan ligesaa godt vaere det forkerte svar..

    og jeg maa nok sige hvis hund bliver tjekket for de mest normale ting og er sund og rask er det fint, saa skal hanhunden self ogsaa vaere sund og rask..

    saa mit raad er vent og se hvordan hunden er om 1.5-2 aar og saa tag den derfra.. smiley


  • #30   12. apr 2010 Ih tak, hvor er det dejligt der er nogle der kan se det bare lidt fra min side, det er jeg glad for.
    - jeg mener at hvis man får et kuld hvalpe så kan det ligeså godt gå godt,. og man skal ikke vælge det fra fordi der er en meget lille chance for at hunden fejler noget der kan føres vidre, det kan ligeeså godt være at de er raske. og sådan vælger man jo ikke, det gør vi da heller ikke når vi skal have børn !!


  • #31   12. apr 2010 Katrine>> Hvad så med de hvalpe som kan få arvelige sygdomme og måske det kan ende med en aflivning. Det er da synd, ikke mindst for de nye ejere...

  • #32   12. apr 2010 De to små - hvis vi har fået racerne ved at blande racerne sammen - så er vi startet med racer, ikke sandt ;o)

    Hvordan har vi fået dem? ;o)


  • #33   12. apr 2010 hvis du fx har en aveligsygdom så som arvelig kræft eller noget andet, så vælger du jo heller ikke at du ikke vil have børn!!

  • #34   12. apr 2010 Hvis du ønsker hvalpe på din Tøz, så skal du da os gøre det, det er et kæmpe arbejde med hvalpe, men en total iorden oplevelse og selv tavle hunde kan fejle noget. Tænker i på at få endnu en hund, ja så er egen hvalp jo bestemt oplagt, man blir simpelthen forelsket i de små, men det os rart når de smutter hjemmefra og man kan nyde den man selv har beholdt.

  • #35   12. apr 2010 Katrine - mener du virkelig, at du uden at kny ville få børn selvom du vidste, at du med stor sandsynlighed nedarvede en alvorlig sygdom til barnet?

    Ja jeg skal ikke have børn - en del af årsagen er, at jeg er smækfyldt med dårligdom, som jeg ikke vil byde et lille menneske...

    Men - når det er sagt, så er der stor forskel på bevæggrundene når mennesker reproducerer sig og når vi laver hundeopdræt.

    Det ene er motiveret af følelser og instinkter, det andet skulle meget gerne være 100 % fornuft ;o)


  • #36   12. apr 2010 Tag et kig på markedet herinde, DBA og gul og gratis, synes du ikke der er nok blandinger?

    Blandinger er jo kun kommet til fordi der er racehunde, som CH skriver...

    Nej jeg har aldrig haft en blanding da jeg ikke har lyst til at gamble og det gør man i aller højeste grad når man avler på blandinger, hvem ved hvilke sygdomme der ligger i generne???

    En oplevelse for din hund siger du? Hvad med at gå til noget træning med den i stedet? er helt sikker på at den ville synes det var meget sjovere ;o)


  • #37   12. apr 2010 Anne og den lille runde Lashes smiley :

    Jo, det kan jeg da sagtens sige. For det første kom min blanding ikke fra en sælger - det var en omplaceringshund - så ingen har fået penge af mig til at fortsætte med avlen. For det andet gik jeg jo bagefter over og støttede tavleavl ved lægge pengene der da jeg endelig selv skulle købe hund.
    Der var ikke behov for at jeg avlede på min blanding fordi der er nok af dem i verden til at de render herreløse rundt eller fylder internaterne. Hvis jeg ønskede en blanding mere var jeg gået på internat eller lign.

    Hvorfor diskuterer i nu menneskebørn? Skulle det at lave et barn til sig selv nu være det samme som at lave et kuld hvalpe som man sælger til andre? Og JA, i kan dælme tro at jeg ikke ville købe et menneskebarn af en person der ikke lavede nogen form for baggrunds/sundhedstjek på sig selv og faren. (eller.. jeg ville så slet ikke købe et menneskebarn, for menneskehandel er uetisk)


  • #38   12. apr 2010 Katrine> Skulle du vælge at avle, så husk at sætte dig ind i købeloven - den gælder også ved privatsalg af hunde. Så du hæfter for 2 års reklamationsret - ret vovet hvis du ikke ved hvad du avler på..

  • #39   12. apr 2010 Katrine - hvorfor sammenligner du menneskebørn og hvalpe? Et menneske kan selv vælge om de vil have børn, det kan en hund ikke, det er noget mennesker i de fleste tilfælde planlægger og når man så gør det bør man planlægge det ordentlig og gøre det af nogle vigtigere grunde end "min hund vil gerne være mor" og "det kunne være så hyggeligt"

    Jeg synes det er helt ude i hampen at sammenligne mennesker med hunde, hvis et barn har en sygdom som det har arvet fra sine forældre er der et sundhedsvæsen der træder til, det sker ikke ligefrem for hudnenes vedkommende, der er det bare nogle ejere der bliver fortvivlede og skal punge ud i dyre domme...


  • #40   12. apr 2010 er jo ikke ligefrem en garanti for at en hund er sund og rask fordi at der er tavle på den smiley
    af de hunde jeg selv har haft er det klart blandingerne der har været de mest "sejlivede" har aldrig haft en blandingshund der fejlede noget som helst (måske lige bortset fra 2-3 gange dårlig mave over de sidste 14 år) hvorimod at jeg har brugt de første 20000 i dyrlægeregninger på dem jeg har haft der har været ægte.....
    selvfølgelig ved man ik helt hvad ens hund indeholder men det er vel også det der gør det lidt spændende at ha hund.....ellers ville vi lave robotter vi kunne bruge som kæledyr smiley


  • #41   12. apr 2010 Jeg har selv den skønneste blanding... en dejlig og arbejdsglad hund som jeg aldrig har fortrudt er flyttet ind hos mig.

    Men selvom hun er nok så dejlig og skøn.. Så skal hun ikke have hvalpe.

    Jeg aner ikke hvad der ligger bag hende, andet end at hendes mor var Berner Sennen og far var Labrador.
    Og fordi jeg hverken kender til sundheden eller til temperament osv. så skal hun ikke have hvalpe.
    Og der er SÅ mange hunde der mangler hjem, både racehunde og blandninger... hvorfor skulle jeg sætte flere til?

    Hvis man heller ikke ved hvad hunden er en blanding af, hvordan skal man så vælge hvad den skal parres med?
    Nogle racer er ikke gode at blande sammen - det kan give komplikationer med både sind og sundhed.

    Og din hund er nok dejlig og skøn, men hun er ligeglad med den oplevelse det er, at være mor...
    Den eneste grund til at hunde/dyr parre sig, er instinkt.
    Ikke fordi de ønsker at få børn.



    Nyd din dejlige hund og vær glad for at du har en god ven i stedet.. smiley




  • #42   12. apr 2010 (og jeg siger ikke at en stamtavle er garanti for sundhed - men man kan følge linjer bagud - det kan man ikke med blandinger. Så sandsynligheden for en sund hund, er i mine øjne større, når man ved hvad man har haft med at gøre, bagud for ens egen hund)

  • #43   12. apr 2010 Der bliver årligt aflivet 15.000 raske hunde i DK. En del af den bliver aflivet fordi folk ikke gider have dem eller ikke kan komme af med hvalpe. Desuden så har mange nemmer ved at få aflivet billige blandingshunde end dyre racehunde. Måske fordi at det er meget nemmere at impulskøbe en hund til 1500kr frem for at skulle give mange tusind kr. for en racehund, eller fordi hundens værdi bliver gjordt op i penge..... dunno, men hvorfor tilføje flere triste skæber?

  • #44   12. apr 2010 Altså, selfølgelig er tavler ikke en garanti for en sund og rask hund - ellers havde vi vel ikke sundhedsrestriktioner på dem for at de må komme i avl...


    Rikke

    Når du siger at markedet er mættet for tavlehunde - hvad er det så for nogle tavlehunde du mener? Vi har nemlig ikke problemer i Sheltieklubben, og der er meget sjældent DKK sheltier i HG's marked. Der er kun 2 annoncer på DBA og den ene er i DRU (den anden ved jeg ikke).


  • #45   12. apr 2010 Allergi er det værste man kan give videre til sit afkom. Du ved ikke om der ligger allergi bag din hund, og det ses først efter 2 års alderen. Giver den allergi videre via generne, så er det en væmmelig lidelse, som til sidst kræver aflivning, for et liv på predisolon holder hunden ikke til i det lange løb, og den vil være meget præget af sygdommen. Derfor er det rigtig vigtigt at vide hvad der ligger bag, for findes det, så kan det springe led over og slå til uden varsel.

    Vil du have det på samvittigheden, så avl endelig på din hund.


  • #46   13. apr 2010 Rikke

    Jamen, det ikke utænkeligt at der ikke er den store efterspørgsel på labber og chi'er mere (gælder sikkert også enkelte andre racer). Jeg må egentlig give dig ret i at der heller ikke er den store fornuft i at lave et kuld med tavle hvis ikke man har købere klar, men der er stadig langt fra den samme tilstand som med blandingerne pt.

    Der er altså bare for mange hjemløse lige nu, og hvis man virkeligt elsker og ønsker sig blandingshunde, hvorfor ikke give dem et hjem? At stoppe avlen på tavlehunde hjælper ikke på den problematik, for folk der ønsker sig tavlehunde køber jo ikke blandinger eller "racerene uden tavle" hunde - de venter til der kommer flere tavlehunde, eller importerer fra udlandet.

    Jeg kunne bestemt godt selv tage en omplaceringshund frem for selv at avle hvis det var min race der led så massiv overproduktion (hvis vi nu leger at jeg havde en tæve), men jeg er "desværre" nødt til at købe en hvalp, for der er ikke så mange DKK sheltier der mangler hjem rundtomkring. Og selvfølgelig skal jeg da have en sheltie frem for en labrador eller en blanding, for det er den race jeg brænder for (med tavle, for jeg synes at det er sjovt at udstille, og jeg går stadig op i min hunds indhold uanset om jeg må avle eller ej).

    Det behøver virkelig ikke være en efterkommer af min egen hund, for alle de andre er jo lige så søde og har lige så meget ret til at blive elsket - er det ikke det folk altid bruger som argument i de her diskussioner? Enhver hvalp jeg ender med at købe vil blive elsket mindst lige så højt som en jeg selv kunne lave, og jeg har samme mulighed for at granske sundhedshistorik som var det min egen hund, takket være hundeweb.


Kommentér på:
Hvorfor ikke blandinger ?

Annonce