{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.687 visninger | Oprettet:

hvalpe i stalden :-C {{forumTopicSubject}}

Ja jeg bliver simpelthen nød til at tage dette emne op. Hvordan kan man i år 2009 være så uvidende og koldhjertet at man stadig bare putter hundemor og hvalpebørn væk fra flokken, ud i stalden, garagen, kælderen eller andet sted hen. Ja gu f.... sviner de lidt men er man virkelig ikke sit ansvar mere bevidst? Jeg kan slet ikke tåle at se det, jeg vil ikke høre om det og jeg harmes helt langt ind i sjælen når jeg ser billeder af hvalpe på halm ude i beskidte omgivelser. Hvordan kan man få sig selv til at ødelægge disse uskyldige dry i deres vigtigste prægningsfase og oven i det tage mange mange tusind kroner for en hvalp som vil blive kastet ud i en verden den aldrig har oplevet før??
Jeg forstår det ikke og det hænger slet ikke sammen med dyrevelfærd eller omsorg.
(link fjernet)

Så svært er det da heller ikke, det er et kæmpe arbejde ja, men ikke svært at se for mig hvordan man behandler dyr ordentligt.


"Ved 4 ugers alderen begynder den vigtige prægningsperiode, der strækker sig frem til 12 ugers alderen. Det er vigtigt, at hvalpene opholder sig i samme rum som familien, f.eks. i en "kravlegård". Der bør dagligt være kontakt til menneskehånd og almindelige hverdagslyde som f.eks. støvsugning, radio/TV, snakken mv.

Efterhånden begynder hvalpene selv at tage fast føde til sig, og på det tidspunkt holder tæven op med at slikke deres urin og afføring op. Renlighedstræning på aviser mv. kan nu begynde."

Jamen det kan de jo ikke når de bare er sat til side....


Undskyld men der har simpelthen været så mange tilfælde her de sidste par dage og kan ikke lade være med at kommentere det!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvalpe i stalden :-C
  • #1   30. jul 2009 Har set det alt for mange gange smiley

  • #2   30. jul 2009 "Undskyld men der har simpelthen været så mange tilfælde her de sidste par dage og kan ikke lade være med at kommentere det!!"

    Jeg er helt enig med dig - har selv siddet og krummet tæer og tænkt at det er stik imod al sund fornuft at lade hundemor og hvalpe bo i en stald el.l.
    For der har været/er rigtig mange annoncer hvor man kan se dyrene ikke bor inde hos familien..

    Jeg synes det er syndt at hvalpene går glip af den prægning de får ved at bo inde hos familien, og jeg ville aldrig købe hund sådan et sted.


  • #3   30. jul 2009 Helt enig - hvis man ikke vil have svineriet ind i huset bør man ikke få hvalpe overhovedet. Hvalpe skal vokse op inde i huset og høre på støvsuger, fjernsyn, mennesker og al anden larm der er i et hjem. Således vokser de op og bliver fornuftigt prægede hunde (foruden alle de socialiseringsture man skal tage dem på - i byen, på stranden etc)

    At man smider dem ud i et skur og lader dem bo der er efter min mening SLET ikke i orden...ej heller at mor hunden bor derude til daglig...

    Fatter ikke at folk gør sådan, men fatter endnu mindre at der er købere til den slags. Det burde ringe de vildeste alarmklokker i hovedet på folk hvis de ser hvalpe ude i en stald eller i et skur - det gør det bare desværre langtfra, meget sørgelig.
    Men så længe der er penge i skidtet (rent bogstaveligt) så er der sælgere...øv


  • #4   30. jul 2009 Helt enig...

  • #5   30. jul 2009 K&B - jamen den var nu ikke møntet på dig, mere på folk generelt der har mor og hvalpe på den måde. Men jeg forstår så heller ikke at man i det hele taget har en hund for at proppe den ned i kælderen, men det er så bare mig...

    Og uanset hvad så synes jeg ikke det er iorden, for jeg synes at hvalpene går glip af alle hjemmets lyde som de så skal lære at forholde sig til når de flytter ind i deres nye hjem og der er der rigeligt at tage stilling til i forvejen.
    Og jeg går ikke ud fra at I slæbte fjernsyn og støvsuger og blendere og andet lignende med ud på græsplænen for at vænne dem til det??
    Ydermere er der også et aspekt omkring renlighed, der fuldstændigt negligeres såfremt hundehvalpene går udenfor hele deres opvækst...der hvor de burde lære indenfor og udenfor forskellen er alt bare udenfor og det kan ikke gøre det nemt at træne renlighed for de nye ejere - altså endnu en ting der bliver vanskeligt i det nye hjem!
    Og det synes jeg ikke er en fair måde at sende hvalpene afsted på - når de ikke har lært så basale ting...


  • #6   30. jul 2009 Enig. Min hund boede udenfor og i en lade de første 8 uger. Og det har sat sine spor!!!!!
    Jeg køber aldrig en hund fra sådan et sted, og havde jeg vidst, hvad jeg ved i dag, havde jeg aldrig købt ham.


  • #7   30. jul 2009 "hvorfor kan en hund ikk være nede i kælderen???? eller ude i et skur????? eller hundegård?????"

    Fordi den ikke lærer de lyde og oplever alle de ting der sker inde i huset. De møder ikke alle de mennesker der har deres gang i huset
    De bliver ikke lige så meget løftet op og bliver berørt af menneskehænder som hvis de boede inde og jævnligt blev taget med ind i sofaen om aftenen fx...
    De hører ikke ungerne larme med legetøj og fjernsynet køre..
    De oplever ikke at vågne og så blive løftet ud på græsplænen alle sammen og lærer derved at forette deres nødtøft udenfor...
    De går ikke sammen med husets andre hunde og lærer derfor ikke at anvende deres hundesprog så godt som hvis de dagligt skulle forholde sig til voksne hunde...

    - og jeg kunne blive ved, jeg har oplevet at følge flere kuld og jeg kan se hvilken betydning det har at hvalpene bor midt i husets centrum fordi de bliver præget hvert eneste sekund døgnet rundt...og det gør dem til mentalt stærke hunde...fremfor at menneskekontakt kun er noget der sker nogle af døgnets timer og i afmålte mængder...



  • #8   30. jul 2009 I det her indlæg synes jeg temmeligt tydeligt der står at hvalpene bor i kælder og ude i et skur bagefter og at moderen til daglig sover i kælderen...

    "Altså nu har jeg ikk selv haft hvalpe - men mine forældre havde et kuld hvalpe for 4år siden - og de boede i kælderen fra de blev født til 5uger. da de var 5 uger kom de ud i skuret som blev lavet om til hvalpe gård med løbegård/hundegård til dem... der var varme ovn derude til om natten..

    De led ikk og de er velfungerede hunde idag...

    Men nu brugte vi os mange timer sammen med dem hver dag.. de kom ud i haven - de kom ind i huset...

    Men nu var tæven os vant til at det hed kælder om natten - hundegård når man var alene hjemme - og inde når man var hjemme..."



  • #9   30. jul 2009 Specielt vogterracer ville jeg katagorisere som nogle hundetyper der skulle være i hænder hele tiden. Men lad os nu ikke blive personlige, men vil gerne have så mange synspunkter på dette emne som muligt.

  • #11   30. jul 2009 K & B - helt enig. Det er fint at man gør et kæmpe arbejde og sørger for at hvalpene hører mange lyde og møder mange mennesker. Og nej, hvalpene skal selvfølgelig ikke have gæster før de er blevet 3 uger...

    Jeg synes dog stadig at det er bedre at have dem i stuen fordi jeg ikke går ud fra at folk tilbringer 1½ måned nede i kælderen med hvalpene..., men det er så min holdning...
    og så forstår jeg helt generelt ikke hvorfor man ikke vil have hundene inde i huset når man nu har anskaffet sig dem...
    Men fred være med det, personligt ville jeg dog gå en stor bue uden om sådanne steder....


  • #12   30. jul 2009 K&B - hvalpe skal heller ikke stå i værelset afsondret fra køkken og stue osv - jo før de er 3 uger. Men efter det skal de beifnde sig hvor der er flest mennesker...

    Og den metode Charlotte beskriver er ligepræcis sådan man får hvalpe tidligt renlige....og det er en fryd at få sådan en hvalp hjem fra en dygtig opdrætter der har gjort et stort stykke arbejde....

    Undskyld vi formoder at dine forældre ikke oksede ned i kælderen og bar samtlige hvalpe ud hver anden time og tidligt om morgenen ligeså, der tager vi måske fejl?


  • #13   30. jul 2009 Der er minimum 2 annoncer her på HG med hvalpe i en stald/garage art .. !
    Det er bare noget svineri, der fra ville jeg aldrig købe en hvalp ..


  • #14   30. jul 2009 Jeg har også set begge annoncer og som ejer af den selvstændige vogterrace jeg tror du hentyder til Vivi, kan jeg kun sige at jeg nødig ville købe hvalp sådan et sted fra (ville jeg nu heller ikke med andre racer)..... men det er da dømt til at gå galt på forhånd når sådanne hvalpe ikke er præget på noget som helst.. :o(

  • #15   30. jul 2009 Ok så er jeg ihvertfald ikke helt ved siden af og overbeskyttende ved dette emne. Havde mega negativ kontakt til to meget unge brugere her på hg igår som forsvarede det, men ja hver so synes jo også bedst om sine grise.

  • #16   30. jul 2009 Nej det er du bestemt ikke.. :o)
    Hvor er det ærgeligt at nogle opdrættere ikke sætter sig ind i hvor vigtig prægning af hvalpe er, når de avler på tæven. Det er jo så nemt at skaffe sig brugbare oplysninger både omkring avl og prægning idag.


  • #17   30. jul 2009 Kunne ikke drømme om, at have mine hvalpe andre steder end tæt på mig :o) de først 3 uger er de i soveværelset og derefter kommer de ind i stuen. Der bliver de til de rejser ca 10 uger gamle.

    Så godt billedet af hundemor, som lå med hendes nyfødte hvalpe i halmen og fyldt med fluer omkring. Stakkels hundemor og hvalpe.......jeg forstår ikke, at folk ikke er bange for infektioner.
    Derudover kommer så selve socialiseringen, som absolut må mangle noget..
    Jeg fik så ondt af den lille hundemor :o( hun skulle jo forkæles i hoved og bagdel................i stedet for at ligge i en stald ØV.


  • #18   30. jul 2009 Desværre er der jo købere til disse hunde og det er da helt klart det nemmeste at have dem i stalden. (læs ironien)
    Men jeg kunne heller ALDRIG finde på det.

    Nu har jeg har hvalpe 2 gange. Første gang 12 stk og anden gang 9 stk.
    Alle er opvokset inde i huset og har været en del af familien.
    Det gir en hel masse arbejde, men også en hel masse gode oplevelser, som heldigvis overskygger det andet!

    Jeg undrer mig tit over, at det også er de færreste hvalpe der er vaccineret og chippet og nogle endda helt uden ormekur!
    Det får mig straks til at tænke "Gud ved hvilket foder de så har fået"

    Men men men..........der er stadig købere!!


  • #19   30. jul 2009 ja jeg forstår heller ik meningen med at ha hund eller få hvalpe, hvis de bare skal gemmes væk. Hvor er glæden i at ha dem. Ja gu er det hårdt at ha hvalpe, gu kan de grise, bide i ting og ja det er tager rigtig meget af ens tid, når man sådan skal være over dem.
    Vores vokser op i stuen. Jeg sover på madras de første uger ved siden af dem. Når de så bliver så store, at jeg synes de kan begynde at komme med i seng sammen med resten af flokken, så flytter jeg madrassen ind i et andet rum og sover på gulvet sammen med dem. Jeg vil ik ha dem med i sengen pga højden og er bange for de skal komme til skade, hvis de vil hoppe ned. Jeg går hjemme i hverdagene, hvor det meste af min tid går med de små indtil de flytter hjemmefra.
    Vores er 4 uger nu og vi er lige begyndt med at træne bilkørsel, halsbånd på, renlighedstræning, ude på korte besøg ved andre. Det er alt sammen noget, som i sidste ende vil gavne dem, som skal overtage de kære små og jeg som opdrætter synes er det mindste man kan gøre, hvis man vælger at opdrætte.
    Dem som vokser op i stalde, skure kan jeg ik se skulle få den fornødne socialisering. Jeg har selv købt en staldhund engang og gør det aldrig mere. Han gik i en boks med savsmuld indtil vi købte ham som 8 ugers. Hans pels var ødelagt, tør og fyldt af skæl. Han bøvlede med øjnene, han var aggressiv overfor alt som kom oppe fra. Han var ik vant til noget som helst og det tog over et år, før han var renlig pga han var vant til fra lille at tisse og puha hvor måsen vendte hen.

    Jeg ville aldrig heller sælge til et hjem, hvor hunden ik kunne være en del af familien hele tiden.


  • #20   31. jul 2009 Jeg er rigtig glad for så mange deltagere i denne tråd....super at høre om at der er rigtig mange der påtager sig ansvaret.

  • #22   21. aug 2009 Hej...

    Jeg kan kun tilslutte mig at man ikke køber hvalpe som er vokset op i skure,stalde osv.
    Jeg og min ekskæreste ville have en slædehund race,vi besøgte velanset avler og hilste på alle hundene som var dejlige hunde.Der blev sagt til os at fordi det var en race som bedst trives ude eller et sted som ikke var for varmt ville hvalpene opvokse i et specielt udehus,,som også så fint ud.Vi måtte dog ikke besøge vores hvalp mere end lige ugen før vi skulle hente ham,,,de havde travlt med deres arbejde og kunne ikke have nye hvalpe ejere rendene.Vi besøgte ham ugen før,,alle hvalpe,et kuld på 10,,gemte sig da vi kom ind,,kravelede ind under alt muligt,,vi fik fisket ham frem men han var bange.Avler sagde at de havde haft dem inde i køkken og stue,men at de havde haft lidt travlt.Min eks Ville have hvalpen da der ikke var ret mange af slagsen til salg.Vi aftalte med avler at vi kunne komme på besøg så de kunne se hvalpen og at de var meget velkommen hos os,,,Det føste år ringede,mailede vi osv,de var ikke int i at se noget til hvalpen,som de fleste seriøse avlere er.Da vi kom hjem med ham var han meget list social,hvilket et fuld ud forståligt.Han løb ind under sengen ved det mindste,gæster,lyde,ja selv for os,,,der gik rigtigt lang tid før han bare blev rimelig,,,,Så min erfaring er at jeg aldrig køber hvalp sådanet sted igen,Det er så vigtigt for vores hvalpe at de er godt socialiseret fra start.


Kommentér på:
hvalpe i stalden :-C

Annonce