Laser mod gigt.. {{forumTopicSubject}}
Ordet laser, vækker for mange, associationer om lysende kuglepenne, kirugi og laserprintere. Men laserlys er også en effektiv behandlingsmetode mod gigt, hvad enten patienten er menneske eller hund.
Arbejdet med lasere begyndte i 1966, da Dr. Endre Mester, professor ved Semmelweis hospitalet i Budapest, påbegyndte en række eksperimenter med laserlys, for at afgøre, om laser har skadende effekt på kropsvævet. Der var tale om en forundersøgelse inden man påbegyndte eksperimentere med laser som kræftbehandling. Undersøgelsen gav det opsigtsvækkende resultat, at laser, i rette doser, har en stimulerende effekt på vævets regeneration, hvilket siden er bekræftet i over 3.000 studier verden over. Undersøgelsen viste ligeledes, at en overstimulering af vævet, ikke på nogen måde gjorde skade, det virkede blot hæmmende.
Der er mange forskellige typer af lasere, og det der adskiller dem, er lysets bølgelængde. For overblikkets skyld, kan de inddeles i to hovedkategorier:
Kirurg laseres stærke lys skaber høje temperaturer, når de absorberes i vævet. Dette bruges i laserkirurgi, til enten at skære, forbrænde eller koagulere væv.
Fotobio laseres lys trænger ind i vævet, og stimulerer derved forskellige mekanismer i hver enkelt celle. Det kan smertelindre, styrke immunforsvaret eller regenerere celler.
Indenfor genren fotobiolasere findes der mange forskellige lasere. De påvirker vævet forskelligt, alt efter bølgelængden, så hvad laseren kan hjælpe din hund med, afhænger af lasertypen.
I mit arbejde med gigthunde, benytter jeg en pulslaser. Denne har tre funktioner:
- Smertelindrende
- Regenererende
- muskelafslappende
Disse funktioner gør den velegnet til at behandle og smertelindre de symptomer, der opstår hos gigthunde; ømhed og betændelsestilstande i gigtleddet samt spændinger og ømhed i de muskler der kompenserer for aflastningen.
Hos gigthunde ses resultaterne ofte efter en behandling. Hunden er mindre halt og virker ofte gladere og livlig. Efter flere laserbehandlinger er hunden mindre besværet i dagligdagen.
Gigt er ikke en tilstand, der kan kureres, men laseren kan afhjælpe symptomerne. Stopper man med at give hunden laser, vil halthed og ømhed vende tilbage i led og muskulatur. Efter de første besøg i klinikken får ejer en fornemmelse af, hvor lang tid der kan gå mellem at hunden får laser. Dette varierer typisk fra 1 uge til 1 ½ måned.
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 84 Svar: 2.048
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 7 Emner: 17 Svar: 27
Jeg anser bestemt ikke dette som en reklame, skulle jeg reklamere, så skulle jeg gøre det langt mere målrettet (til de hunde som bor ca. 40 km radius af Asnæs/ Odsherred) og jeg ved at herinde er hundeejere fra hele Danmark - så det ser jeg ikke nogen nytte i.
Denne artikel er en der er 'udgivet' i Patientforeningen hundegigts fora (som jeg har skrevet - ja ) men som er tænkt som oplysning, da mange ikke kender til en laser, og dens formåen.
Venlig hilsen
Nanna
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 84 Svar: 2.048
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 84 Svar: 2.048
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 7 Emner: 17 Svar: 27
.. men det behøver vi jo heller ikke at være. Tak for din formaning - og husk at det er helt frivilligt at være i dette forum
Venlig hilsen
Laser mod gigt..
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside