1.271 visninger
|
Oprettet:
Opskrifter søges {{forumTopicSubject}}
Jeg søger en masse gerne enkle opskrifter på aftensmad som jeg ikke får dårlig samvittighed af at spise, gerne noget jeg kan lave i større portioner, så jeg kan fryse det ned, da jeg spiser alene mandag, tirsdag og onsdag. må også gerne være noget min kæreste ikke taber sig af at spise, da dette ikke er nødvendigt sammen med opskrifterne må i gerne sksrive hvis i ved hvor meget man max må indtage af maden pr. måltid. alt kan bruges, bare der ikke er fisk i på forhånd tak
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Hvilke slags opskrifter søger du?
Jeg laver tit mad som jeg stiller i køleskabet som så "bare kan varmes" da vi arbejder om natten og nogle gange når vi kommer hjem er jeg meget sulten, så er det jo lækkert med en pasta ret, spaghetti lasagne, forloren hare, kam steg eller andet som bare lige kan varmes.
Vupti så er der mad på minuttet :o)
Har også lavet broccoli salat, og gulerods salat
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
dec 2007
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 115 Svar: 498
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Hjemmelavet tomat suppe:
2 dåser fl.tomaeter / kan også være hakket
når tomat er hældt ud i gryden fylder du vand i dåserne og det vandet i gryden.
2 løg / afhængig af størrelsen / hakket i tern eller skivet
2-3 gulrøder hakket i tern
3-6 kartofter hakket i tern
springløg, hvidkål, frisk chili, hvidløg eller hvad jeg nu ellers lige har
Jeg lader det koge ca 30 - 45 min du kan så krydre med salt og peber, tobasco, paprika, cayenne peber mv afhængig af hvor stærk du vil have det.
En anden variant er at hælde nudler i de sidste 10 min, hvis man ikke er til alle de grøntsager :o)
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Du starter med at tænde ovnen på 200 grader.
Så koger du pastaen, og lade den "dryppe af" i en sigte.
Mens pastaen "drypper af" tager du et fad til ovnen og smører det ind i stegemargarine eller olie/margarine, hvis du bruger det flydende, så knuser jeg ca 2 hvidløg ned i olie/margarine og tørre det godt ind i fadet.
Så tager du halvdelen af pastaen og lægger i fadet.
Ovenpå lægger du så hakket rød / grøn gul peber
løg i tern eller skiver
springløg gulerødder hvidkål blomkål eller hvad du selv kan lide.
Man kan så lægge skinke tern, kylling tern eller andet "små kød" hvis man syns.
Du lægger så resten af pasten oven på grøntsagerne så fyldet ligger i midten.
Man kan så ENTEN bage det i oven som det er, eller hælde en creme fine over det hele, drysse med revet ost og det hele skal bages ca 30 min :o)
Har nogen gange lavet det med kød, som et måltid, eller kun med grøntsager som tilbehør til f.eks steg eller andet kød.
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Jeg svitser først bacon og hælder fedtet af, så svitser jeg kødet og lægger bacon op i når kødet er godt svitset.
Så hælder jeg løg, gulerødder i tern, hvidløg, chilli ( Vi kan godt lidt krydret mad )
rød grøn peber, evt. ærter og majs.
Hvis kødet skal bruges til PITA brød laver jeg ingen sovs men bruger kødet med alle grøntsagerne som det er.
Hvis jeg laver spaghetti hælder jeg enten dolmio sovs eller hakket tomater i.
Til spaghetti hælder jeg nudler eller frisk pasta op i kødet, efter at have klippet pastaen i passende stykker.
Pastaen står så ikke og tørre ud og det er lige til at varme 2 min i micro
Kan sagtens fryses ned i portioner hvis man syns.
Hvis jeg laver lasagne er kødet magen til min spaghetti kød sovs, men jeg lægger skruer i bunden af et fad, alt kødet ovenpå hælder en morney eller hvid dolmio sovs på toppen og drysser evt. med revet ost og godt oregano
Skal så have ca 30 min i ovenen.
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Det kan også fryses ned i portioner skal varmes langsomt op sp kartoffelmos ikke bliver grynet når man varmer det op.
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
dec 2007
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 115 Svar: 498
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Jeg / vi laver tit varme mad pga vores arbejdstider.
Vi arbejder om natten og jeg vil hellere spise når jeg kommer hjem end lige inden jeg skal i seng og sove.
Syns det er rart med mad der lige kan varmes så jeg laver altid meget så vi enten kan have det med / fryse det ned / eller man lige kan smide det op på en tallerken og vupti så har man mad på minuttet :o)
dec 2007
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 115 Svar: 498
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Har samme "problem her" når kæresten ikke rigitg kommer hjem pga arbejde.
Suppe syns jeg bare altid man kan spise og hvis du kan lide koteletter så har jeg en opskrift med kartoffel fad og koteletter og bacon ovenpå og så ind i ovnen, er super nemt at varme bagefter og så er der mad til nogle dage.
ER på vej til Jylland så jeg kan skrive den når jeg kommer på igen :o)
dec 2007
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 115 Svar: 498
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Ja det var sørme en lang tur hold da helt op, kom for sent op da jeg skulle på arbejde, men nåede heldigvis alting til tiden :o)
Du tager et fad til ovnen så lægger du kartofler i bunden.
Jeg foretrækker normalt kartoffel skiver enten købe skiver eller friske kartofler jeg selv har skivet.
Når halvdelen af kartoflerne er lagt ud snitter jeg nogle løg / hvidløg og lægger i "midten " så resten af kartoflerne ovenpå.
Hvis du vil have "sovs" til kartoflerne kan du enten tage en halv fløde ( eller sødmælk og hælde over.
Eller du kan tage noget ketchup og blande med paprika, cayennepeber tobasco og en sjat fløde / mælk / kan godt blive lidt stærkt men smager suverænt sammen med koteletterne.
Så tager du dine koteletter, jeg bruger normalt de tynde fad koteletter til den her opskrift.
Koteletterne steger jeg meget hurtigt på en meget varm pande, de skal IKKE være stegt færdig bare lige have lidt farve så de ser pæne brune / gyldne ud.
Koteletterne skal så lægges ovenpå dit kartoffelfad.
Så lægger du 2 skiver bacon på hvert stykke kød som du i forvejen har lagt ovenpå kartoffel skiverne.
Det hele skal så bages ved 200 grader i ca 30 - 45 min ( afhængig af hvilke kartofler du har valgt. Frisk skivet kartofler tager længere tid end købe skiverne.
Bonne Appetit :o)
Retten kan sagtens holde sig i køleskab nogle dage, og ellers kan du igen fryse det ned i portioner som så skal bages i ovn når det tages op.
Hvis du vil have portioner til fryser ville jeg kun bage det ca 20 min og så igen 20-30 min når du tager det fra fryser.
dec 2007
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 115 Svar: 498
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Opskrifter søges
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside