{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
719 visninger | Oprettet:

Jer med kasteret sheltier {{forumTopicSubject}}

Vi går og snakker om at få Laddie kasteret, da han desværre er begyndt at stress'e meget over tæver og tæver i løb. Konstant klynken, humper samtlige tæver, når han kan komme til og MEGET forhudsbetændelse... Meeeeen, vi er sgu også i tvivl om hvad pokker vi kan gøre for at han ikke bliver tyk - Laddie er meget meget svær at holde vægten på og vi kæmper en kamp for at holde ham nogenlunde i form og frygter lidt at det vil blive fuldstændig umuligt at holde vægten på ham, hvis han blev kastereret

Så jer med kastereret sheltier, hvordan er jeres erfaringer med det og hvordan med at holde deres vægt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jer med kasteret sheltier
  • #1   16. maj 2010 Orv, det var et godt spørgsmål. Jeg vil godt knytte et ekstraspørgsmål til - hvordan med pelsen? Bliver det et helvede at holde? Der er noget med at de ikke fælder naturligt, så man er nødt til at optrappe børstning. Er det sandt?

  • #2   17. maj 2010 Jeg har en kastreret hanhund. Og jeg ved ikke om kampen er større med at holde vægten, - det er jo et spørgsmål om at se på dem hele tiden, og så vurdere om de får for meget. Og får de det, så sæt dem ned i fodermængde, eller på light foder.
    Dumbo er ikke kommet sig nævneværdigt i den periode, han har været kastreret. Og synes jeg han virker til det,s å sætter jeg ham lidt ned, og giver ham nogle gulerødder eller ærter i foderet som fyld.

    Mht. pelsen, ja så bliver den sværere at holde. Og det er ikke fordi de ikke fælder naturligt, det gør de. Men de får mere pels, og den bliver mere blød og kan virke lidt krøllet.


  • #3   18. maj 2010 Vi er også blevet enige om at Laddie ryger tilbage på light foderet, for hans fodermængde er så lille nu, men han kan stadig ikke holde vægten.

    Må jeg spørger hvorfor Dumbo blev kastereret?


  • #4   18. maj 2010 Jeanett

    Jeg ved ikke om det siger dig noget, men jeg tænker at det måske kan hjælpe hvis du kører ham over på råfodring i stedet for. Der har i mulighed for at give kød med mindre fedt og give blendet grønt oveni, som fylder uden at fede.

    Jeg synes faktisk også at Watson har været svær at holde tidligere, og for at være helt ærlig var det også et problem det første år på det rå, men jeg har nu fundet den mængde der skal til for at han får "nok" uden at tage på. "Nok" er i gåseøjne, for min hund har tilsyneladende ingen mæthedsgrænse.


  • #5   18. maj 2010 Med to hunde i huset og Mickey, den anden, han nægter at spise rårt!, kan/tør jeg ikke. Tror at der kommer noget mad aggrasivitet hos dem, hvilket der ikke er nu, for de får det samme, samme ben, samme ja, alt.

    For jeg har nemlig også en fornemmelse at at Laddie ville være god at barfe.

    Men da han skulle tabe sig, kom han på light foder og det gik fint. Da han havde nået den vægt, han skulle, røg han over på alm foder, men han har nu taget det hele på igen, så tilbage på light foderet


  • #6   18. maj 2010 Hej Jeanett
    Dumbo blev kastreret af hensyn til vores flok, der talte flere tæver. Så det var nemmere at kastrere ham, end at have "ballade" ved hver løbetid. smiley
    Han var på ingen måde aggressiv eller stresset, det var blot nemmere. Og så kom han ind i vores flok - som 1-årig - og var derfor ikke vant til tæverne fra han var hvalp, så det v ar af nemheds skyld.
    Det har overhovedet ikke ændret på hans temperament, han er stadigvæk en sød og rar hund, og ligeså glad og fjollet som før.

    Og når du siger, at light-foder fungerer godt på Laddie, så vil det ikke være det store problem. Man skal blot tage hensyn til det, også ved godbidderne smiley


  • #7   18. maj 2010 Jeanett; Hvor mange gram for Laddie på tørkost - almindeligt??

    Jeg har nemlig erfaring med at folk giver deres hunde ALT for meget. Man kan ikke altid tro det der står bagpå pakken. Tro Linda også Sonja skulle have over 100gr om dagen men de får altså kun 2 x 25g med en halv dl A38 morgen og aften.
    Og de strives godt. De bliver ikke tyndere og heller ikke tykkere.
    Hvis Linda har lavet ekstrem meget motion - løbet meget rundt hele dagen, så får hun lige lidt ekstra foder om aftenen, men kun en skvis. Derudover får de vel 1 til 2 godbidder om dagen.

    Når du siger kastration skal du også tænke på pelsplejen. De sætter forbandet meget underuld og underuld det filtre hvis det ikke bliver holdt.
    Jeg ved ikke lige hvor stor og kraftig Laddis pels er nu, men jeg kan garantere dig at der kommer meget. Det ville være et særsyn hvis han ikke noget.

    Har du set en kastreret Engelsk Cocker?? De kommer til at ligne en Amerikansk Cocker. Det er helt vildt og vi hundefrisører er godt sure på dyrlæger når de ikke også lige fortæller det med underulden for mange mennesker fortryder bagefter at de så er blevet kastreret eller sterieliseret fordi de ikke vidste det med pelsen.

    Husk at en hund ikke må "leve" på light foder. De må få light foder i en periode for at tabe sig men de må ikke leve et liv på det, da der ikke er alt i som hundene behøver ernæringsmæssigt. Hvis han tager på af det almindelige foder, så får han for stor en portion smiley


  • #8   18. maj 2010 Stavefejl er gratis i dag

  • #9   18. maj 2010 Christina: Her er en dyrlæges kommentar:
    (Et vægtreducerende foder er ikke det samme
    som et light foder.) Så lightfoder kan du godt fodre med, hvis bare det er en god kvalitet.


  • #10   18. maj 2010 Må lige tilføje, at man selvfølgelig skal kigge godt på foderet. Der findes bl.a. flere fodertyper, som hedder light and fit, eller noget i den stil, -hvor der er alle de ting, som hunden har brug for, men bare ikke så meget fedt.

  • #11   18. maj 2010 Okay, men da jeg skulle rådgive om foder her af mærkerne Royal Canin, Hills og Nutro, fik vi afvide at det skulle vi huske at sige til kunderne.

  • #12   18. maj 2010 Det kan jo også være, at deres light foder ikke er beregnet på at fodre med i længere tid.


Kommentér på:
Jer med kasteret sheltier

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce