{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.052 visninger | Oprettet:

avl med OEB... {{forumTopicSubject}}

jeg laver denne tråd for at få en debat omkring at det efter min menning er på tide at droppe alt det avl med at blande andre racer ind i vores race såsom engelsk og amrikansk bulldog, vi har masser af sunde og gode hunde af ren racet OEB. og det er på tide at vores avl omhandler dem og kun dem, nå det var min menning og jeg vil gerne høre jeres..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  avl med OEB...
  • #1   21. aug 2010 Giver dig helr ret. Jeg ville ønske, nogle af os OEB mennesker, kunne slå os sammen, og kontakte DRU eller DHL. Ved disse klubber ikke er diverses favoritter, og en masse l... kan siges om dem. Ville jeg synes det ville være rart med dansk opsyn af racen. Og der ville kunne blive lavet en standard og betingelser. Ved at DRU og DHL ikke kun tager FCI men også U

    men indtil der, må vi bare håbe OEB elskere, vil gå tavlerne på eventuelle nyerhvervede hvalp, helt tilbage og sikre ingen Ambull, Pitt eller OVB aner findes.

    Og at folk der har parrings planer, som mig selv, finder hanhunde, der heller ingen aner har, af andre end OEB, godt sind og vil tjekke både tæve og hanhund for HD/AD.

    Og bare lige inden nogle undre sig, er det ikke nu, men først næste år til juni, parringen vil finde sted, så der er Emma 2 år, og hanhunden ligeså smiley


  • #2   27. sep 2010 Ina T

    bare lige lidt oplysninger til dig fordi du skriver sådan her..

    "men indtil der, må vi bare håbe OEB elskere, vil gå tavlerne på eventuelle nyerhvervede hvalp, helt tilbage og sikre ingen Ambull, Pitt eller OVB aner findes.

    Og at folk der har parrings planer, som mig selv, finder hanhunde, der heller ingen aner har, af andre end OEB"

    så vil jeg bare lige nævne at din Emma jo har andre aner ind OEB i sig fra sin mors "Bullforce Stribe" side i det hun jo faktis i gennem Gargoyle´s Brummy og Gargoyle´s/Bullforce Vienna er 50 % Renascence Bulldogge og igennem Baco from Energy bulls er 25 % EB.

    jeg syntes ikke det er noget dårligt da jeg jo syntes at Renascence Bulldogge er den bedste linie af alternative bulldogs der ude, men det er bare infomation til dig hvis du går og tror din hund er 100% ren OEB hele vejen ud uden andre former for alternative bulldogs/EB i sig..

    det meste som har Bullforce i sig har også både EB samt Renascence Bulldogge i sig ikke serlig langt ude, men det ser jeg heller ikke som et problem så længe folk bare ved det og folk der avler vider har et klart mål på hvad de vil opnå med deres parringer, held og lykke med din til næste år...

    flere hunde fra Bullforce har bla også Bullforce Divah i sig hun er en ren Ambull...


  • #3   27. sep 2010 Martin:

    Ja jeg ved der er Renacænce i min Emma. Det er der i de fleste Bullforce. Bullforce Calender er jo ren RB, og det må hans bror Bullforce Barney jo så også være.

    At Stribe har 50% RB i sig ser jeg så som 25% i Emma. Eb har jeg ingen problemer med, er i hende. Jeg har valgt en Leawitt Buller der skal parre hende. Så derfra er der jo ikke meget RB tilbage?

    Mit største problem vil være Ambull, grundet den nye lov.

    På Nunleys side, som avler efter EB, er der også aner tilbage i Emma. Derfor hun er en lille tæt dame, på kun 20 kg.

    Det jeg håber på, er der vil komme noget dansk opsyn med racen, da jeg ikke ser grund til. at parrer med en RB. Når der nu er "masser" af OEB at vælge imellem. For self. skal racen bestå, uden indavl. Og når racen blev grundlagt i 1971, kan jeg godt forstå RB er trukket ind i avlen. Men ser ingen grund til at bruge dem mere.

    Men lige nu er manden og jeg ved at gå fra hinanden, så må vi se, om der overhovedet bliver tid til hvalpe. Har et krævende job ved siden af, og skal have sønnen hver anden uge smiley



  • #4   27. sep 2010 Jeg vil nok sige mit mål med en parring vil være sunde og dejlige hvalpe. Derfor både hanhunden og Emma, skal igennem øre, øjne og luftvej tjek, samt HD/AA røngten. Går de ikke igennem, bliver der heller ingen hvalpe.

    Samtidig har jeg valgt en Leawitt buller, så aner af RB og EB bliver mindsket.

    Men lad os nu se smiley Intet er garanteret, da mange aspekter spiller ind. Men hvis vi skal håbe på, FCI til sidst vil godkende OEB som en race, bliver vi jo nød til at mindske andre racer, da FCI mener OEB er en blandingshund, og "bare" et nyt forsøg på at skabe en ny race, uden grund.


  • #5   27. sep 2010 jeg tror du gør et godt valg ved at vælge en ren LB det er tros alt de ældste og nogle af de mest ren OEB linie skulle jeg ikke have RB ville det helt klart være en 100% ren LB, og sytes dine planer og mål med avlen lyder godt..
    håber du får tiden og overskudet til det og held og lykke med det..

    jeg tror aldrig den vil komme ind under FCI da det vil kræve at det store udland også vil arb målrettet på det og det vil de aldrig gøre desværre.
    men ja kunne være ret med mere kontrol på avlen mest på sundheds siden..


Kommentér på:
avl med OEB...

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce