{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.424 visninger | Oprettet:

Pænt goddag - til nye medlemmer {{forumTopicSubject}}

Da der er kommet en del nye medlemmer i gruppen i år, mener jeg det er på tide med en tråd til præsentation af disse.
Nogle har ingen Grand Danois og specielt jeres præsentation er relevant.

Så... vær søde at melde jer på banen her, fortæl lidt om jer selv og jeres hunde, og grunden til at I har lyst at være med i vores GD-gruppe :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Pænt goddag - til nye medlemmer
  • #1   19. aug 2009 Takker for velkomsten...

    Jeg er Trine, 48 år bosiddende på midtsjælland. Er oprindelig fra København, Vesterbro men måtte ud hvor der var højt til loftet og endte sammen med manden og hunden i mit liv på vores lille gård i Stenmagle udenfor Stenlille.

    Jeg er er vokset op med Grander og især den gule står mit hjerte nært, og det er slet ikke utænkelig, at jeg igen skal have racen.

    Jeg har venner med racen så jeg synes det er naturligt også at holde mig a jour med racen, og så kan man jo altid lære noget af andre mennesker og jeg synes især at grandefolk her på hg er passioneret og engageret mennesker der er gode til at debattere om hunde i al almindelighed...

    Hvis i vil vide mere så spørg!

    / Trine


  • #2   24. aug 2009 Tak for bidraget alle tre!

    Jeg kan se der stadig er flere i gruppen der enten ikke har GD eller aldrig har været aktive i gruppen. Jeg håber I vil deltage i denne tråd - jeg tager det som et signal om at I ikke har brug for gruppen hvis ikke der dukker noget op.


  • #3   27. aug 2009 Jeg er Marianne, bosiddende i sydsjælland, hvor jeg sammen med min mand har et lille opdræt af GD’er efter franske/tyske/ungarske linier. Dette er ikke den type man ser mest af i Danmark, men den type vores hjerter brænder for. I 1997 tog vi igen Grand Danois’en op i vores liv og med dette også vores drøm om et lille opdræt, som kan introducere denne dejlige robuste og kraftige type, som man finder syd for den dansk grænse. Vi har farverne harlekin/sort og har i øjeblikket 3 piger og 1 dreng.

    Jeg meldte mig ind i gruppen for at give min viden/information, som jeg har fra mit medlemskab i den tyske og franske klub, videre til gruppen Giganternes Diva. Jeg kan fra emnerne se, at der ikke er meget kendskab til hvad der er gældende og hvad der foregår i racens hjemland Tyskland. Og hvad der foregår i Frankrig og andre EU lande.

    Som en meget god fransk ven af mig så korrekt har sagt:
    ”Der er tydeligt to typer af FCI 235. Den hvor landene har valgt at kalde racen for Great Dane og den hvor landene har valgt at kalde racen for Deutsche Dogge.”


  • #4   27. aug 2009 Jamen er der ikke også debat om hvilket land der skal være oprindelsesland for racen?

    Vil du beskrive hvori forskellen i de to typer ligger - ved god den tyske type er mere firskåren og robust, men hvad med de amerikanske linjer og danske hvor udskiller de sig?

    på forhånd tak!

    / Trine


  • #5   27. aug 2009 Hej Trine,

    Jo, Grand Danois Klubben i Danmark er via DKK ved at indsende et krav på at racens oprindelsesland skal være dansk og ikke tysk. Men indtil dette er afgjort er racen i DKK og FCI af tysk oprindelse. Det ses jo også af standard FCI 235.

    Det første man ser er hovedet og her adskiller de amerikanske og danske typer sig meget tydeligt fra typerne i Europa. De mangler det markante stop og læberne er avlet næsten væk, samt deres næseryg er ikke så bred og firkantet og de er ofte meget længere i deres hoveder. Ellers er den amerikanske og danske type noget mere spinkel og med tyndere benstammer.

    Håber mit svar hjalp dig.

    Marianne


  • #6   27. aug 2009 Hej igen...

    Jo tak - Ja jeg mente nokk at huske den debat kørte på et tidspunkt og det er så ikke afgjort endnu forståes.

    Hvad er egentlig grunden til forskellen i typerne, hvis der da er en grund?

    For min primære race er der også ved at ske ændringer da man i racens hjemland gerne vil avle større og større hunde (efter hvad jeg har hørt), men i Danmark er der ingen grund til at have så store hunde i racen da mange har HD og vores hunde er familiehunde og ikke vogtende hyrdehunde, måske der ligger nogle af de smme tanker bag ved de to grande typer?


  • #7   27. aug 2009 Der er sådan set ingen direkte grund til at hunde i Europe er anderledes end de skandinaviske og amerikanske andet end man foretrækker denne kraftige type. Man er bare gået i hver sin retning.

    Ang. HD, ja så bliver hundene testet inden de kan bruges til avl. Men den kraftige type har jo et kraftiger skelet så den større vægt giver dem ingen problemer.

    Nogle mener nok også at den Europæiske type svarer mere til FCI standarden end den skandinaviske.


  • #8   27. aug 2009 Tak igen igen for svar - så blev jeg så meget klogere!

  • #9   2. sep 2009 Velkommen i gruppen, Marianne.
    Tak for en grundig præsentation.


  • #10   5. sep 2009 Hej!
    Er vist også en af "de nye".
    Vi er førstegangs med en GD og syntes det er interessant at følge lidt med i andres erfaringer/problemer.
    Mvh Thea med lille Markus


  • #11   27. okt 2009 Hej Tenna, velkommen til.
    Jeg husker godt jeg har set både din hanhund og din tæve ifm. deres avlsgodkendelse.
    God fornøjelse med hvalpetiden.


  • #12   28. okt 2009 Hej Tenna,

    Velkommen til og tillykke med dit nye kuld. Dejligt at se du er på banen igen.

    Hilsen
    Marianne


Kommentér på:
Pænt goddag - til nye medlemmer

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce