{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.582 visninger | Oprettet:

Ulovligt salg af polske hundehvalpe {{forumTopicSubject}}

Hundehvalpe fra Polen blev importeret og efterfølgende solgt uden tilladelse fra myndighederne

Beskrivelse af sagen
En kvinde i Københavnsområdet solgte polske hvalpe, som senere hen viste sig at være syge. Dette gjorde hun på trods af, at hun ingen tilladelser havde til at importere og sælge hunde. Flere utilfredse købere henvendte sig til Dyrenes Beskyttelse for at få hjælp til at fælde sælgeren. Dyreværnsinspektør Jens Svenningsen og kredsformand Jørgen Krogsgaard Sørensen fra Gladsaxe kreds tog ud og så på foretagendet.

Ved første besøg den 28. marts viste det sig, at hvalpene umiddelbart var i fysisk god stand og at de alle havde pas. Indehaveren blev dog gjort opmærksom på, at hun ikke må sælge hunde uden tilladelse fra politiet samt godkendelse af miljømyndighederne. Kvinden var tilsyneladende uvidende om dette men påstod, at hun ikke længere ville importere og videresælge hvalpe fra Polen, da det var alt for besværligt.


Men annonceringen af hvalpe i Den Blå Avis fortsatte og Jørgen Krogsgaard Sørensen modtog nye klager over hende fra hvalpekøbere. Jens Svenningsen og Jørgen Krogsgaard Sørensen aflagde derfor et nyt besøg hos kvinden den 19. maj og denne gang var tingene ikke i orden. Der var uoverensstemmelser mellem hvalpeantallet, chipnumrene og passene. 5 Hvalpe havde et pas, der svarede til deres chipnumre, men den sidste hvalps pas stemte ikke overens med dens pas. Desuden var der to pas i overskud, hvilket tydede på, at der havde været to hundehvalpe mere.

I en mail til Dyrenes Beskyttelse havde en henvender beskrevet, hvorledes kvinden havde taget livet af to hvalpe ved hjælp af sovepiller. Dette er dybt forkasteligt og sælgeren er efterfølgende blevet politianmeldt for overtrædelse af Dyreværnsloven samt for overtrædelse af bekendtgørelsen om erhvervsmæssig handel med hunde.

Dyrenes Beskyttelse mener
Det er Dyrenes Beskyttelses opfattelse, at der foregår et organiseret opdræt af hunde i Polen med henblik på salg til Vesteuropæiske lande. Hvalpene holdes under kummerlige forhold og fravænnes alt for tidligt fra moderen, hvorefter de transporteres til blandt andet Danmark. Opkøberne i Danmark sælger hvalpene videre til uvidende købere, som ofte oplever, at hvalpene efterfølgende bliver syge eller har forskellige skavanker som følge af de dårlige opdrætsvilkår. Tilsyneladende er den danske handel med polske hundehvalpe ikke organiseret og man er derfor nødt til at fælde forhandlerne én efter en.
Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor danskere, der skal ud at købe hund, til at kræve at ville se moderen til kuldet - polske hvalpe har af gode grunde ingen mor, så hvis forhandleren ikke vil vise moderen frem, kan man roligt regne med, at der er noget, som ikke er som det skal være. Har man mistanke om , at nogen sælger polske hundehvalpe, bør man kontakte Dyrenes Beskyttelse, så sagen kan blive undersøgt

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Ulovligt salg af polske hundehvalpe

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce