{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.133 visninger | Oprettet:

Salg af hvalp med "fejl"........... {{forumTopicSubject}}

Som opdrætter......hvad vil du vælge at gøre hvis du i et af dine kuld står med en hvalp med en åbenlys fejl?

Sælger du den til "prisen" uden dårlig smag i munden over at køberen har betalt næsten eller helt fuld pris for en vare som ikke helt passer til den standard den bliver udbudt som?

eller skal man være ansvarlig for de "hovsa'er" naturen engang imellem popper op med i ens opdræt og vælge at sælge til nedsat pris og nedlægge avlsforbud på den pågældende hund.......?


Spørgsmålet bliver stillet da jeg synes der er gået for meget sport i at tjæne penge på at avle hunde....det ses bl.a. på markedspladsen hvor det bugner med hunde og hvalpe til salg, som i mine øjne ikke er halvdelen værd af den pris de er sat til salg for....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Salg af hvalp med "fejl"...........
  • #1   29. maj 2007 De skal sælges billigere.....Er det arvlige fejl/ skavanker skal der nedlægges avlsforbud..

  • #2   29. maj 2007 Uanset hvilket formål hunden skal benyttes til, skal den leve op til de standarder der er for den pågældende race. personligt ville jeg beholde hvalpen eller sælge den til nedsat pris og med den klausul om avlsforbud.

    / Trine


  • #3   29. maj 2007 Nedsat pris + avlsforbud..

  • #4   29. maj 2007 Dvs det ER altså kun pengegriske personer som vælger at sælge en hvalp med en tydelig fejl til fuld pris eller tæt på!..såsom forkert tandsæt iflg racens standard....

    rart at læse at der findes opdrættere med en moral der befinder sig over bæltestedet ;o)


  • #5   29. maj 2007 Vil så sige at ved " tand fejl" hos newfoundlændere, ved jeg de bliver solgt billigere. Købere er orienteret om fejlen, men der bliver ikke nedlagt avlsforbud....Kender nogen stykker, der bliver brugt i avlen...

  • #6   29. maj 2007 Vi har engeng måtte aflive en hvalp med hjertefejl, det fandt vi ud af ved afrejse-dyrlægetjekket. Dvs. hun var 8 uger gammel og solgt. Dét var helt vildt hårdt, men vi syntes også det var synd at de nye ejere skulle få hende hjem først, og hunden så skulle aflives efter et ½ år.
    Manden græd i telefonen, da vi skulle ringe og fortælle det.

    Ellers nedsat pris og avlsforbud. Kommer an på "fejlen"


  • #7   29. maj 2007 Om det er dødt eller levende sælges materialer - biler - dyr osv med nedslag i prisen hvis der er fejl eller mangler.

    Og man må jo sige det er en fejl hvis hunden ikke lever op til racestandarten..


  • #8   29. maj 2007 Lettir flytter herfra, for prisen af en kastration (han har katarakt). Heldigvis er det hos nogle af vores venner (dem som har Aframs søster)

  • #9   29. maj 2007 Må desvæærre afsted på arbejde nu.

  • #10   29. maj 2007 Hos vores race sælges hvalpene med sådanne fejl for ca halv pris og med avls forbud, både hvis det er farve fejl eller anden fejl, dog sælge hvalpe med hvid pote til fuld pris da disse stadig gerne må indgå i avlen men ikke kan opnå 1p på udstilling, hunde med hvid plet på brydtet sælges også til fuld pris,da de også må bruges i avlen, alt andet end disse to farve tilfælde ud over den orginale Sort m. Brun Tan må ikke avles på... og sælges derfor til ca halv pris med avlsforbud...

  • #11   29. maj 2007 ............ er det ikke at overfortolke at koble "pengegrisk" sammen med en tandfejl, det kan vel være mange ting og ikke nødvendigvis diskvalificering med hensyn til avl?

    Hvilken race drejer dit spørgsmål sig om?


  • #12   29. maj 2007 Tænker man tanken lidt længere:

    Åbenlyse fejl, hvad er det?

    Fuld pris, kan det kun fordres ved hunde der kan leve op til avlsrestriktionerne? Avlsrestriktionerne er forskellige fra race til race og dermed er avlsgodkendelse relativ nem at opnå indenfor visse racer skal disse derfor sælges billigere?

    .......................... skal en opdrætter hvis mål det er at opdrætte gode familiehunde have mindre respekt/sæklge billigere end den opdrætter der har et højere ambitionsniveau?


  • #13   29. maj 2007 så er man da også bare for dum hvis man køber en hvalp med tandfejl til fuldpris - plus opdrætter er for dum fordi man jo kan få penge tilbage med hjælp af dkk...

  • #14   29. maj 2007 Nete...som første indskydelse til dit spørgsmål...lad være med at tænke tanken lidt længere...du ender med at kløve ordene og omskrive det skrevne som andre bidrager med bare for at starte en diskution..... ;o)

    -alle racer som har en racestandart de skal leve op til...og ikke nogen bestemt race...læs spørgsmålet igen hvis du ikke forstod?

    -en ret åbenlys fejl på fx en Bullmastiff er pigmentfejl (dudley)eller fx en knækhale? og det bør der ikke tages fuld pris for eftersom hunden ikke kan avlsgodkendes...(det burde du som opdrætter også selv ku skelne imellem hvor der er fejl og hvor der ikke er inden for "din" race..hvis altså man kender racestandarten)

    ja...fuld pris bør hænge sammen med de åbenlyse fejl og mangler hvalpen kan have ved salgstidspunktet...man kan ikke garrantere at alt andet falder i hak, men så kan man jo vælge at man som opdrætter kompenserer for det senere hvis der fx skulle opstå noget der er arveligt på et senere tidspunkt efter overdragelsen...

    hvordan specificerer man at en opdrætter er mere seriøs og har et højere ambitionsnieavu end en anden?-fordi den ene vælger at køre 2000km for at parre med en hanhund er personen så mere ambitiøs end den der vælger en hanhund 10km væk? eller hvordan vil du udpensle dét?

    en familie hund? tja...mine avls og udstillingshunde er da lige så meget familiehunde som de er alt andet...og derfor skal de altså stadig ligne den race jeg har købt den som værende og ikke kunne forvæksles med en Dogue de Bordeux....og prisen er da derefter


  • #15   29. maj 2007 så vidt jeg ved kan man ikke fuldstændig nedlægge avlsforbud. er opdrættern f.eks i dkk og køber melder sig ud eller skifter klub så kan avlsforbudet ikke bruges til en skid.
    jeg havde selv sorte hvalpe i min kuld og de er uønsket i bulldogverdnen. En dag ringede en mand han var intresseret i én af de sorte, og jeg sagde der var avlsforbud på hende så siger han jamen det bestemmer jeg vil selv, hvis jeg syntes sort er ok. han fik ikke lov til at købe hunden men da jeg ringede til dkk blev jeg oplyst at i princippet kunne de bare få hvalpe og melde sig ud af dkk.
    Ellers skal der en advokat på og stadig kan de bare lave hvalpe for hvis de først er ude kan de jo ikke proppes tilbage igen...


  • #16   29. maj 2007 Hvad kan man betegne som en tandfejl?? Bullmastiffen skal have tangbid/lille underbid er et stort underbid en væsentlig fejl?? og ifølge hvem?

    Åbenlyse fejl defineres af øjet der ser eller er der et objektivt kriterie for definitionen??

    Jeg fornemmer at du vil sætte prædikatet "pengegrisk" på nogen med dit spørgsmål Louise, hvad skal du ellers bruge et så værdiladet udtryk som "pengegrisk" til??


  • #17   29. maj 2007 Min praksis med at sælge "fejl" hvalpe er at hvis det er en diskvalificerende fejl sælges de til ca halv pris, men stadig med garanti på sundhed. Er det en sundhedsfejl vurderer jeg om det er etisk korrekt at lade hvalpen leve og i det tilfælde finder jeg en god familie der overtager hunde uden pris. Avlsforbud kan kun nedlægges på en hund såfremt der er letale ( dødelige fejl ) forbundet med hundens tilstand og her er det kun opdrætteren der kan gøre det sammen med DKK.
    Jeg kender til en opdrætter der ved salg af hunde med overbid/underbid sælger til fuldt pris, dog står der klausuler om at hunden skal stilles ved en udstilling og møde til evt kuldfremstiling(eksteriørbeskrivelse og UHMtest) og røntgenfotograferer inden 18 mdr, ( opdrætter betaler for HD/AD fotografering). såfremt hvalpekøberen lever op til disse krav får han/hun halvdelen af købsprisen retur... det kan vel næppe regnes som en dårlig forrretning fra købers side..


  • #18   29. maj 2007 Hvis hvalpen har en fejl/mangel på købstidspunktet, bliver prisen naturligvis reduceret.
    Mht avlsforbud, så er det ikke noget man umiddelbart kan få nedlagt på en hund, andet end i særtilfælde. Altså er en hvid plet eller lignende ikke nok eller andre fejl ikke nok til at nedlægge avlsforbud på en hund.

    Jeg havde et tilfælde for år tilbage, hvor en hund blev opereret for osteochondrose i skulderen(en slags dysplasi, ledmus), herefter fik køber naturligvis refunderet nogle penge som erstatning. Jeg kontaktede kennel klubben for at få nedlagt avlsforbud på hunden, idet hvis ejeren havde lyst, kunne hun jo rent faktisk bruge den i avl, selv om osteochondrose er arveligt, for det bliver ikke tjekket, når hunden skal i avl, så altså var det op til ejerens egen moral. Men jeg fik at vide, at det kunne ikke lade sig gøre. Og jeg vil da mene at et tilfælde som dette ville være berettiget til et avlsforbud, for at der ikke skulle kunne laves syge afkom efter pågældende hund, men der havde jeg så ikke samme mening som DKK.

    Man kan sige, at mht til fejl, så er der jo nogle racer, hvor det er op til "opdrætterens" moral, om hunden skal i avl, fordi der ikke er nogle specielle sundhedsrestriktioner, hvordan mener i, at erstatningen skal være for disse racer:

    Den samme som andre, lavere eller hvad?


  • #19   29. maj 2007 Brak´s og Nete Storm J
    Har lige lyst til at skrive til jer, da det ikke er første gang at jeg deltager i en tråd, hvor især i to er kæmpe uenige.

    Med al respekt for uenigheder vil jeg blot sige, at jeg læser jeres indslag til hinanden som værende ubehøvlede, og jeg ved ikke hvad der ligger til grund for dette, måske er i konkurrenter da i har samme race, og begge er opdrættere, men det ved jeg naturligvis intet om - vil blot fortælle jer, at jeg synes ofte det er direkte ubehageligt at læse jeres indslag til hinanden, og det er måske lidt stof til eftertanke...

    / Trine


  • #20   29. maj 2007 Jeg har i øvrigt også gjort det et par gange, hvis en hund har et minimalt overbid eller lign, der måske vil rette sig, så har jeg solgt hunden til fuld pris, men har skrevet i kontrakten, at såfremt det IKKE retter sig, så vil køber få refunderet x antal krone, når hunden har fuldt tandsæt osv.

    Men i det hele taget, er det jo svært mht erstatning og reduction i købspris. For hvis hunden på købstidspunktet nu er ok, altså ikke har nogen fejl. Men så mangler den en tand, når den har skiftet tænder, og kan derfor ikke bruges til udstilling eller avl(for rottweilere i hvert fald), men er hunden købt som familiehund anses det ikke som en mangel, og derfor har køber juridisk ikke ret til erstatning, selvom mange vælger at gøre det alligevel . Så det kan være en jungel.


  • #21   29. maj 2007 Mette O og Lykke J
    Man kan jo bare sørge for at neutralisere sin hund inden den bliver solgt og dermed behøver man ingen klausuler i købskontrakten, men risikoen for at køber mister interessen er så også større. Men det var da en mulighed jeg måske ville benytte mig af, da aftaler ikke er det stykke papir værd de er skrevet på da man meget ofte ikke får den information som man har gjort krav på i en kontrakt, og hvordan vil man som opdrætter kontrollere at aftalen er overholdt... Og hvis hvalpene er solgt til udlandet besværliggører det yderligere at kontrollere.

    / Trine


  • #22   29. maj 2007 Det er svært mht kontrakten, i hvert fald fra opdrætters side, for der er ofte ikke megen hjælp at hente hos DKK, hvis det er køber, der ikke overholder aftalen, der skal man igennem cevil søgsmål. Men det er efter min mening for tidligt, at neutralisere en hvalp på 8 uger. Og igen, det vil helt klart også afhænge af, hvilken fejl hunden har, nogle fejl kan jo rette sig med tiden. Dertil kommer også den ekstra omkostning for en neutralisering ud over at hunden jo stadigvæk sælges en del billigere end de andre. jeg tror næppe at ret mange vil se det som en løsning.

  • #23   29. maj 2007 Lykke
    Ja det er så en af ulemperne ved at neutralisere, hvis man ønsker det - hunden skal naturligvis være kønsmoden inden man får foretaget en neutralisation. Mange ønsker sikkert heller ikke, at beholde sin hund så længe, og køber er sikkert ikke interesseret i at købe så gammel en hund?

    Men det kunne være et alternativ for mig selv, hvis jeg ville være sikker på, at en hund der ikke levede op til standarden blev benyttet i avl - og jeg beholdt gerne hunden selv!

    / Trine


  • #24   29. maj 2007 trine< man neutraliserer da ikke en huns på 8 uger med mindre man er syg på øverste etage

  • #25   29. maj 2007 Connie, det har du ret i, for hvalpen er fejlen den samme, hvad enten den er solgt som familiehund eller ej. Men nu snakker jeg JURIDISK, hvad køber så har krav på at få refunderet, eller i nogle tilfælde har de som sagt ikke krav på noget som helst, selvom hunden har en fejl, det er jo købeloven, der bestemmer det. Men igen, det er jo i sidste ende opdrætter, der bestemmer om der skal falde en erstatning eller ej, i det tilfælde, hvor køber rent faktisk ikke har krav på det.

  • #26   29. maj 2007 Bullmastiff-standarden findes i tre udgaver: En FCI standard en AKC standard (U.S.A) og en CKC (canadisk) standard. For begge de sidstnævnte gælder at flere velrenommerede har forsøgt at give deres bud på en mere præcis definition af vigtige/mindre vigtige fejl/egenskaber.

    I FCI regi kender jeg ikke til at der har foregået en lignende debat, så diskussionen er såmænd relevant nok set fra racens/opdrætternes synspunkt. Vi ser idag mange forskellige typer af bullmastiffer, hvor kun smag er udslagsgivende for om man mener den ene er bedre end den anden.

    Jeg kan godt se formålet med at diskutere hvorvidt fejl regnes som vigtige eller ej både i forhold til udstillinger/præmiering og avl/køberetlige mangler.

    Jeg se ikke enighed som den væsentligste målsætning men i højere grad at høre forskellige meninger.

    Brak og jeg er ikke konkurrenter vi har helt forskellig målsætning og jeg tror det er den vi er uenige om, jeg beklager hvis jeg har optrådt ubehøvlet.


  • #27   29. maj 2007 Mette nej det gør man ikke, og det fremgår også af mit indlæg hvis du læser det...

    / Trine


  • #28   29. maj 2007 I øvrigt synes jeg at uenighed er positivt for det er jo lige netop når man er uenig med nogle, at man skal tage sine egne argumenter op til revision og evt gå på kompromis med sine hidtidige holdninger fordi modpartens argumenter står stærkere i debatten. Og det er jo lige netop det der gør det interessant at diskutere med andre.


    / Trine


  • #29   29. maj 2007 Jeg har 1 gang været så uheldig at have en hvalp i kuldet med overbid. Den blev solgt for kostprisen i samråd med DKK og der blev lavet kontrakt på at det var en fejl på købstidspunktet.
    Skulle den fejl ændre sig var det købers hund uden yderlige vederlag og det stod køber frit for hvad han videre ville med den i forhold til avl...
    Den blev solgt for 2000.-kr - og til det formål den var avlet til - nemlig jagt.
    Det var min første kontrakt - og forhåbentlig også sidste.


    Polski Owczarek Podhalanski

    Hmmm? Kan ikke lige se hvor Brak`s har været ubehøvlet?



  • #30   29. maj 2007 Nu har jeg ikke læst hele tråden....Men man kan ikke nedlægge avlsforbud hos DKK. Hvis en hvalp bliver avlsgodkendt trods medfødte fejl,er det købers " samvittighed" der afgør om den skal bruges til avl...

  • #31   29. maj 2007 Karin
    Øh er det det jeg siger???? prøv at læse hvad jeg skriver, nemli:

    "Brak´s og Nete Storm J
    Har lige lyst til at skrive til jer, da det ikke er første gang at jeg deltager i en tråd, hvor især i to er kæmpe uenige.

    Med al respekt for uenigheder vil jeg blot sige, at jeg læser jeres indslag til hinanden som værende ubehøvlede, og jeg ved ikke hvad der ligger til grund for dette, måske er i konkurrenter da i har samme race, og begge er opdrættere, men det ved jeg naturligvis intet om - vil blot fortælle jer, at jeg synes ofte det er direkte ubehageligt at læse jeres indslag til hinanden, og det er måske lidt stof til eftertanke...

    / Trine "

    Altså siger jeg ikke at det er i denne tråd, men at jeg har læst deres indbyrdes debatter i andre tråde, og siger blot hvordan jeg opfatter det.

    / Trine



  • #32   29. maj 2007 Hvis der er skrevet på kontrakten hvad hunden har af fejl / mangler. Kan man da ikke stille et erstatningskrav senere...

  • #33   29. maj 2007 Polski Owczarek Podhalanski !

    Nååååee.... det var nu ikke sådan lige til at forstå fordi det stod i denne tråd :o) Syntes nemlig ikke at kunne læse noget?

    Marianne B

    Nej - hvis alt er udførligt nedfældet så kan køber ikke komme bagefter med DE fejl og mangler.


  • #34   29. maj 2007 Ang at man ikke kan opsætte avlsforbud har jeg et spørgsmål.

    Da jeg købte Cia havde sælger skrevet i kontrakten at hun skulle godkende den hanhund som jeg skulle bruge hvis Cia skulle indgå i avl..

    Er det lovligt ????


  • #35   29. maj 2007 Jeg ville nok ikke sælge den til kostpris - men med et afslag...

  • #36   29. maj 2007 Beklager Nete hvis du føler dig trådt over noget som jeg ved gud ikke aner at jeg træder på! hvor i hele hule h* skriver jeg specifikt om Bullmastiff'en i mit spørgsmål??
    (og har du lavet "fejl" på dine hvalpe i dette kuld..jamen så gud bevare danmark, for det vidste jeg virkelig ikke)

    Tandfejl på en Bullmastiff er overbid eller manglende tænder....de fleste dommere giver dog alligevel en rimelig bedømmelse og derved er hunden avlsgodkendt alligevel....(så hér kommer moralen ind i billedet)

    tror du virkelig at min verden er så snæver at den kun drejer sig om Bullmastiff'er.....nej...spørgsmålet blev stillet pga en annonce som jeg læste inde på markedspladsen, men dén må jeg ikke nævne hér fordi sammenhængen til dén er negativ..........mén den har dog været nævnt og kommenteret i en anden tråd, og heraf kom mit spørgsmål så........


  • #37   29. maj 2007 Du behøver ikke at undskylde jeg føler mig ikke trådt på men jeg undrer mig over din trang til at koble adfærd og væmmelige prædikater på andre mennesker, hvorfor er det nødvendigt der kan være så mange grunde til vedkommendes adfærd, hvad med at du prøvede at henvende dig til den person du så hastigt kaster til debat??

    Jeg er ikke enig i din vurdering af dommernes holdning til overbid/manglende tænder har du set nogen hund med overbid der blev vurderet og fik en første præmie??

    Du skal dokumenterer årsagen til manglende tænder med en attest fra en dyrlæge så dommeren kan være sikker på de har været der på et tidspunkt.

    Hvad jeg tror om dig, har det nogen relevans?


  • #38   29. maj 2007 Hvilken anden grund er der for at tage fuld pris på en hvalp som man ved har en fejl som er arvelig, og som den har på overdragelsestidspunktet? (andet end at være uvidende om sin race's fejl og mangler)

    Ja.......det har jeg set, og det vil sikkert ske igen, når vi stadig ser at nogle dommere ikke vil se tænder på en savlende Bullmastiff....svært at se udefra hvilket bid den har.....


  • #39   29. maj 2007 Mit tidligste spørgsmål gik egentligt på hvilken fejl der var tale om og i forhold til hvilken race idet det ellers er svært at vurdere fejlens betydning.

    Hvilken dommer vil ikke se tænder? Jeg oplever at de bare beder ejeren om at fremvise hundens tænder så slipper de for slimede fingre.


  • #40   29. maj 2007 Hvorfor skal det absolut være én race jeg snakker om...? der er jo mange forskellige brugere med mange forskellige racer herinde, og hver race har da en racestandart som fortæller hvad en hund må indeholde og ikke indeholde for at være racetypisk? Netop derfor er der ikke sat én bestemt race på........! !

    Jeg nævner ikke nogle dommere ved navn på et forum...men jeg har oplevet med Goya at dommeren ikke så tænder på ham(han havde korrekt tandsæt, men mulen var tyk og ku tolkes som et større underbid, han er dog aldrig dømt ned på det)

    Bonnie har fået 1pr1vinder med et på daværende tidspunkt overbid, som ikke er "tilladt" inden for racen...og ja..det er skam også set før hendes bedømmelse....

    og som endnu en reminder...dette indlæg drejer sig IKKE kun om Bullmastiff...der findes jo andre racer....

    Uli N* det lyder som en umiddelbart god opdrætter, der tør at stå ved sin avl og ikke skjuler den i klausuler og regler som er udelukkende til sælgers fordel..så må hvalpekøberen jo selv bedømme hvor meget de vil gå op i dét.....-Hvad så hvis hunden har fejl og mangler i forhold til en avlsgodkendelse...hvad så?(ved du det?, er bare nysgerrig så det er OK hvis du ikke kender svar'et da det er en anden opdrætter)


  • #41   29. maj 2007 Hej
    Vi kan kun skrive om Islandske Fårehunde, da vi ikke ved så meget om andre racestandarder. Men for vores vedkommende er alvorlige fejl lyse øjne & tandfejl. Vi ser alligevel at dommere deler CK og CERT ud til hunde med disse fejl. Dette må man så leve med eller lade være med, for indsigelser hjælper meget sjældent. Det er og bliver opdrætters moral der afgør hvilke hunde der kommer i avl og der kan man så kun håbe på at deres etik kræver af dem, at dyrene de bruger opfylder så høje krav som muligt og som minimum stadarden.
    Men da vi startede med at læse denne tråd fik vi opfattelsen af at det gik på hvad man gjorde når man ville sælge en hvalp som havde en fejl. Man kan ikke nedlægge et avlsforbud på en hvalp som man sælger, det kan kun DKK. Vi kan kun råde og vejlede, for uanset hvad man skriver i sine kontrakter. Når man har solgt en hund og den er flyttet + ejerskiftet, så har man ikke længere råderet over den. Ellers skal man udstationere den og have den i fælles ejendom.


  • #42   29. maj 2007 Susanne >>>> så rigtigt !!

  • #43   29. maj 2007 Standarder er glimrende men ikke 100% fyldestgørende og hunde kan afvige fra samme i mere eller mindre alvorlig grad. Jeg synes man må gradbøje det og denne gradbøjning bør også smitte af på prisen.

    Det er korrekt at det kun er DKK der kan nedlægge et avlsforbud men jeg aftaler med køber (i kontrakten) hvilke situationer hvor de hvalpe jeg sælger vil være pålagt avlsforbud skulle det beklagelige ske får køber økonomisk kompensation og bryder køber avlsforbudet skal køber betale bod. Klausulen er godkendt af DKK.

    Sælges en hvalp som "familiehund" hvilket er en af afkrydsningsmulighederne i DKKs standardkontrakt, så kan hunden lide af meget væsentlige eksteriørmangler uden at det går ud over dens funktion som "familiehund" er det forkert?

    Skal køber have anden sikkerhed kunne det gennemføres i specialklubberne fordi det fordrer evnen og viljen til at diskutere selve begrebet "kvalitet" for den pågældende race kan man tænke sig at det ville være muligt at finde en brugbar løsning??



  • #44   29. maj 2007 Nete, blev lige nysgerrig....skal vi nu sige, at hvalpekøber bryder avlsforbuddet, og du siger, at de skal betale bod, men det nægter de fordi de mener ikke at kravet er juridisk bindende(uanset hvad DKK siger), og i går i retten for at få sagen afgjort, vil den så holde i retten?
    Jeg har nemlig også i flere tilfælde spurgt DKK om forskellige klausuler, men de var ikke sikker på, om de ville holde i retten. F.eks havde jeg spurgt efter, at hvis man påbød køber at skulle fodre med et bestemt mærke foder(evt flere mærker de kunne vælge imellem, men fælles for dem, at det er kvalitetsfoder), og kunne fremvise kvitteringer på det, ellers ville HD garantien bortfalde. HD er jo mellem 20-40% arvelighed(siges der), og dermed mener jeg, at fodring har en stor betydning også.
    Men men men, jeg fik at vide, at man sagtens kunne skrive det, men om det ville holde i retten, vidste de ikke.

    Dertil vil jeg tilføje, at en af punkterne på DKK´s købsaftale hedder om man som opdrætter har forkøbsret. Og hvis man skriver ja til det osv, men køber alligevel sælger den udenom opdrætter, så vil DKK IKKE hjælpe, der skal der privat søgsmål til, så er det jeg ikke helt forstår, hvorfor det punkt overhovedet er med i aftalen. Bare lige et lille sidespring:-)


  • #45   30. maj 2007 Susanne M* 1000TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!! troede det var mig der var åndsvag og ikke kunne finde ud af at formulere et spørgsmål på ordentligt Dansk så alle kunne forstå det...

    til alle's information..jeg har tilføjet Nete på min filterliste, af personlige årsager,men helt sikkert også fordi jeg er pænt meget træt af at hun spammer mine tråde med hendes uvidende volapyk....så jeg håber ikke at hun vender tilbage til denne tråd, da den gerne skal blive ved med at dreje sig om det oprindelige spørgsmål og ikke kun drejes hen på én race.......


  • #46   30. maj 2007 Lykke >>>> Meget forundret over at du vil lægge klausul på fodret ?? Føler et eller andet sted at du så fra lægger dig " dit ansvar"... Jeg tror nemlig slet ikke på at arven kun udgør sådan en lille % Min opdrætter på Louis pennHipp´er alle sine hvalpe....PennHippén svarer altid overens med deres HD resultat som 1½ årig, selvom DKK mener noget andet...Louis blev pennhippét som 6 mdr og resultatet, svarede til A og B som han fik....Ergo kan ikke meget være miljøet, hvis man allerede på en hvalp på 4 mdr, kan se hvad hofterne udarter sig til... Ja selvfølgelig kan man opleve en køber der " smadre" hofterne på sin hvalp ved for meget motion osv, men det er en helt anden sag. Jeg har ikke brugt samme mad som opdrætteren...

  • #47   30. maj 2007 Marianne, det var på undersøgelses basis, at jeg forespurgte hos DKK. For netop at undgå, at hvalpen bare får det billige foder fra netto. Man ser jo, at hunde/hvalpe efter HD fri linier også udvikler HD, så må det jo kunne siges, at det ikke skyldes arven. Jeg ved ikke hvor meget man kan sige er arv, fodring eller miljø, og det er vel i bund og grund også svært at få et nøjagtigt svar på. Men jeg fralægger mig vel ikke ansvaret, i det tilfælde, for hunden skal vel have noget foder af en art, og hvorfor skulle de ikke kunne bruge noget foder jeg anbefaler? Det behøver jo ikke nødvendigvis være det dyreste på markedet. men jeg har fra min dyrlæge fået oplyst om et bestemt slags foder, hvor hundene simpelthen vokser i smadder, og er klar til at blive aflivet som 6 mdr gammel(den alder du fik din penn hippet i), der er 6 forskellige tilfælde, og hundene er uafhængige af hinanden, det eneste de har til fælles er foderet. Så foderet har helt afgjort også noget at skulle have sagt. Jeg kan ikke se, at der er noget forkert i at tage sine forholdsregler og tænke hvis nu,,,,,,,,,, og hvis det kan komme hunden til gode, for det er vel i bund og grund det, det drejer sig om? Atså at undgå, at hvalpekøber står med en hund, der skal aflives pga dårlige hofter.

  • #48   30. maj 2007 Lykke >>> Okay...Ja selvfølgelig skal de ikke have foder fra Netto....Når jegser på statistikken omkring newf. Så er der lidt en rød tråd. Måske ikke fra forældre, men fra tidligere kuld. eller søskende til forældre...Der er pt et kuld hvalpe hvor det pt kun er 1 med A hofter ud af 4 fotograferet resten har E...De forældre har jo slet ikke passet sammen genetisk...Jeg ved at alle hunde er fodret med super kost, ikke det samme, de er alle blevet motioneret efter anbefalinger osv.....
    Det første kuld man laver er altid en chance ...men man burde så vente 1½ år og se hofte og albue resulterne før man parre på ny....Jeg kan ihvertfald se at der er opdrættere der ikke venter og så vælter det næste kuld igen rundt i albuer eller hofter....
    Jeg snakker kun om newf der bliver solgt til udstillingsverden, hvor man så må forvente at køberne har tjek på motion og kost....


  • #49   30. maj 2007 Brak du spurgte om min opdrætter ven, hun giver garantien uanset hvilken diskvalificerende fejl det drejer sig om, (for rottweiler hvide pletter, haleknæk,tandmangel overunderbid kryptocisme osv) dvs alle sælges som potentielle fejlfri(hvis åbenlys fejl noteres det, men afslaget gives først når HD/AD billeder er tget !) men opfylder de hendes krav til at blive fremstillet på kuldfremstilling HD/AD fotografering og en enkelt udstilling, så opfylder hun sin del af aftalen.
    Jeg kender ingen der er blevet snydt af hende, hun er og har altid været meget ærlig om hendes hundes fejl i opdrættet og det kunne vi andre vist lære meget af, for hvordan kan vi ellers avle os væk fra fejlene.


  • #50   30. maj 2007 Uli N >>> Lyder som en super opdrætter...

  • #51   30. maj 2007 Hej alle
    I IF-klubben har vi indført avlsrestrektioner på hofterne ca. 2½ år før det blev gjort i DKK. Før restrektionen havde vi en HD-frekvens på 48% frie (A-B) og 52% ramte (C-D-E).
    Da vi indførte avlskravene, startede vi også på HD-indeks. A-hunde kunne parres frit, B-hunde skulle inden avl have indhentet nye indekstal, ligeså C-hunde. B-hunde skulle sammen med partneren opnå minimum 205 og hver for sig ikke ligge under 90 i indeks.
    C-hunde skulle sammen med partneren opnå minimum 210 og hver for sig ikke ligge under 95 i indeks. Det er kun DKK som har retten til at indføre avlskrav ved lov. Specialklubben kan kun have det som ønskemål at det bliver indført.

    Nu ca. 5 år efter er HD-frekvensen på 65% frie (A-B) og 35% ramte (C-D-E). Det har virket, men det må ikke blive en Hvilepude for kan det meget nemt gå galt igen. Privat har vi arbejdet sammen med en Hollandsk genforsker, som også har IFere. Han fandt frem til at HD nedarves med minimum 65%, og resten ville sandsynligvis være miljø. Men det tragiske er at bare en hund inden for 5 generationer er bærer af HD kan det komme igen. Og uanset hvad, så kommer HD kun igen hvis det bæres genetisk, så selv den tykkeste hund får ikke HD med mindre den har anlæg for det.

    Personligt giver vi 100% garanti på vores hvalpe. Og så skal de HD-fotograferes når de er over 20 Mdr. UHM-testes mellem 16 - 24 Mdr. Og øjenlyses inden de er 24 Mdr. Vi betaler ½ af regningen og det er hele kuld af gangen. Og i alle de år som er gået indtil nu er der aldrig en køber som har brokket sig over at skulle være med. Men vi gør det også meget klart for køber at vi ikke sælger hund til nogen som ikke vil være med.


  • #52   30. maj 2007 Uli N og Susanne M.......

    Wauw....det er alt hvad jeg kan sige.....!

    DET er seriøst arbejde med sin avl....OG specialklub.... ;o)



  • #53   30. maj 2007 Susanne >>>> Spændende nyt omkring genet til HD.....of albuer siger man ligger på 70 %
    PennHipp ´som Louis opdrætter kræver, står også i hans kontrakt....


  • #54   30. maj 2007 Hej Marianne
    Jeg ved ikke noget om albuer, da vi aldrig har prøvet at undersøg vores hunde for det. Er meget nysgerrig efter at vide hvorfor en stor del af opdrætterne vælger at PennHippe, da det jo ikke er anerkendt af DKK. (Dette er ikke kritik af nogen som helst, er som sagt bare meget nysgerrig.) Og hvad bruger man det til?


  • #55   30. maj 2007 Undskyld, er klar over at PennHipp er beregnet på hofterne.Fik bare ikke delt indlægget op.

  • #56   30. maj 2007 Du kan læse om Pennhip her...


    http://www.pennhip.org/


    / Trine


  • #57   30. maj 2007 Susanne >>> PennHipp fortæller om løshed hofterne. Mette Louis opdrætter, bruger det til at pege kommende avlshunde ud, også i forhold til arv på hendes hunde...DKK påstår den er usikker, men Mette har aldrig oplevet at den " slog fejl"....Louis pennHipp svarede også fuldstændig med hans HD resultat....Ærger mig over at jeg ikke valgte dette til Albert, så jeg har kunne få et vink om hans hofter er okay eller ej...Så jeg allerede fra da af kunne have taget nogle forbehold...Nu vil jeg så sige, at vi altid er meget obs på vores hundes hofter og albuer...Ingen overdreven motion, ingen trapper og ingen hoppen op eller ned... Gider ikke nu vi er tæt på at Albert skal HD fotograferes 1 juli, og det skal han jo pga avlsrestriktionerne indenfor min race...

  • #58   30. maj 2007 Vi siger tak for www.pennhip.org , Trine

    Marianne, det vil sige at I bruger det indikation af hofterne?


  • #59   30. maj 2007 Ja Mette gør....Hun mener at løsheden er arveligt, og selvom en hund får B ogalligevel har en stor løshed måske pga træning af muskler og ledbånd, ved hun at hunden har denne løshed, der kan " træde igennem".... ( mette har som skrevet aldrig oplevet dette vigende resultat) Hun bruger aldrig en hund med en dårlig penn hipp, lige meget hvad HD resultatet så end er

  • #60   30. maj 2007 Tusind tak, for oplysningerne vil prøve at lave nogle forsøg med PennHipp. Men først nogle undersøgelser.
    Der mangler et "som" i det sidste indlæg.
    Nu vil jeg sige godnat, skal tidligt op. Er spændt på om der er kommet mere imorgen.
    Susanne


  • #61   31. maj 2007 Jeg fik Penn-hippet en af mine da den var ca 5 mdr gammel - og hun fik der en HD-A - samt en løshedsbedømmelse kontra andre Weimaraner verden over med samme undersøgelse. Hvor gennemsnittet lå og hvor idealet var.
    Hun blev senere HD-fotograferet som 22 mdrs til HD-A.
    Jeg har overvejet at Penn-Hippe hende igen for at se her 7 år efter om det stadigvæk holder...det kunne være interessandt


Kommentér på:
Salg af hvalp med "fejl"...........

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce