Hvilken hovedret til denne forret? Hvilken hovedret til denne forret?
Hold da op der har været stille her i gruppen henover sommeren. Sidste indlæg er fra mig d. 26 april.
Nå men her er jeg så igen.
Vi kører på 7. uge uden køkken og det skal forhåbentligt kun vare 2-3 uger endnu.
Derfor planlægger jeg en rigtig kæreste-hygge-aften med 3 retters menu og vin.
Jeg kunne så godt bruge nogle ideer til hovedretten. Forretten kan godt være lidt tung, så en let hovedret ville nok være det bedste. Jeg er tom for ideer både til kød og tilbehør.
Laks er fint nok, men ellers spiser jeg ikke fisk udover fiskedeller og fiskefilet.
Forret (da den er tung skal vi kun have én hver):
stegt bacon + porre + æggemasse (som til en tærte) i tarteletter med ost på og så i ovnen.
Ville i lave noget salat til forretten?
Dessert:
Hjemmelavet bananis med chokolade
Hjemmelavet mintis
Hjemmelavet guf
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 74 Hunde: 3 Emner: 262 Svar: 7.962
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.497
Hovedret...hmm...svinemørbrad med let ristede sommer grønt (squash, forårsløg, gulerødder, sukkerærter), små stegte kartofler og urtedressing. Kartoflerne kan i min verden sagtens undværes
Lammeculotte med tabouleh (cous cous, persille, rødløg, agurk og rød peber)
Kalve culotte med samme slags tilbehør som svinemørbraden...eller en spidskålssalat (spidskål, agurk, rød peber, rødløg, persille og en dressing af olie, citron, salt og peber).
Det var lige lidt jeg kunne komme på
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.099
Jeg tror min kæreste vil sætte pris på en form for kartofler til hovedretten. Men er det mon smart at satse på en steg som gerne skal være perfekt, hvis det er første gang man skal bruge den nye ovn?
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.497
Ellers laks som du skrev om tidligere...det smager jo lækkert stegt på panden
En ribeye ville være hittet her...hvis ikke det skulle være steg...så vælger i bare et lidt let tilbehør og ikke så stor en portion.
Kogte små kartofler der lige får en tur på panden inden servering
nov 2007
Følger: 14 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 82 Svar: 1.949
Man tager et glas syltede hvidløg (uden olie) - Blender det med citron (uden skal og kerner), timian og tomat. Så stikker du hånden ind ved halsen på dyret og løfter forsigtigt skinnet fra kyllingen og maser fyldet ind under huden. Det kan være svær at løfte sindet fra lårene, men man kan massere/skubbe det der ud. Luk halsåbningen med tandstikker - fyld kroppen og luk den helt. Krydre med salt og peber. I ovnen som normalt. Serveres gerne med asparges kartofler
Det er lidt bøvlet, men smager rigtig godt og meget saftigt.
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.099
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.497
nov 2007
Følger: 14 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 82 Svar: 1.949
Det er ret nemt at gå til.
Citronbåde, timian og hvidløg (med skrald men delt ud i fed) "op i måsen på gåsen". Luk med tandstikker af træ - i begge ender.
Gnid skindet med citron, salt og peber. Og så bare i ovnen. Nemt, hurtigt, saftigt og rigtig lækkert
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.099
Og så kommer der lige et dumt spørgsmål, er der indmad i dem?
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.497
nov 2007
Følger: 14 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 82 Svar: 1.949
Har du virkelig aldrig lavet hel kylling? Jeg er en rædselsfuld kok, og det er stort set en af de få ting jeg rent faktisk godt kan lave
Som regel står der stegeanvisninger på indpakningen, men et lille tip kan være at starte med ryggen i vejret, og så vende den efter en halv time - det gør at al saften ikke løber ned og væk fra brystet til at starte med, samtidigt med at skindet stadig bliver sprødt til sidst.
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.099
Tak for de gode råd
Hvilken hovedret til denne forret?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside