Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.308 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 12 Svar

Hvilken hovedret til denne forret? Hvilken hovedret til denne forret?

Hold da op der har været stille her i gruppen henover sommeren. Sidste indlæg er fra mig d. 26 april.

Nå men her er jeg så igen.
Vi kører på 7. uge uden køkken og det skal forhåbentligt kun vare 2-3 uger endnu.
Derfor planlægger jeg en rigtig kæreste-hygge-aften med 3 retters menu og vin.
Jeg kunne så godt bruge nogle ideer til hovedretten. Forretten kan godt være lidt tung, så en let hovedret ville nok være det bedste. Jeg er tom for ideer både til kød og tilbehør.
Laks er fint nok, men ellers spiser jeg ikke fisk udover fiskedeller og fiskefilet.

Forret (da den er tung skal vi kun have én hver):
stegt bacon + porre + æggemasse (som til en tærte) i tarteletter med ost på og så i ovnen.

Ville i lave noget salat til forretten?

Dessert:
Hjemmelavet bananis med chokolade
Hjemmelavet mintis
Hjemmelavet guf


 
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Slå lyden til
00:00
/
01:14
LIVE

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Her er pukkelhvalen skyllet op

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Træer og buske dækket af silke

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Har Du Været Der - Historien Om Verdens Første Nationalpark!

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Trægulv buler 2.000 kr.
  • Elektriker tilslutning af varmvandsbeholder 1.200 kr.
  • Montering af TV på væg med beslag 1.000 kr.
  • Trappe støvsugning + trappevask 600 kr.
  • Bortkørsel af haveaffald - sten, fliser iblandet lidt grus/jord 1.750 kr.
  • træbeskæring gerne af Lars 2.600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvilken hovedret til denne forret?
  • #1   28. aug 2013 Jeg ville helt sikkert servere noget salat til forretten, for at gøre den lidt mindre tung. Det kunne evt. bare være blandede salatblade, og evt, nogle lækre små tomater.



  • #2   28. aug 2013 Tror også jeg havde lavet en let salat a la Rikkes forslag smiley

    Hovedret...hmm...svinemørbrad med let ristede sommer grønt (squash, forårsløg, gulerødder, sukkerærter), små stegte kartofler og urtedressing. Kartoflerne kan i min verden sagtens undværes smiley

    Lammeculotte med tabouleh (cous cous, persille, rødløg, agurk og rød peber) smiley

    Kalve culotte med samme slags tilbehør som svinemørbraden...eller en spidskålssalat (spidskål, agurk, rød peber, rødløg, persille og en dressing af olie, citron, salt og peber).

    Det var lige lidt jeg kunne komme på smiley


  • #3   28. aug 2013 Tak for jeres forslag ind til videre.

    Jeg tror min kæreste vil sætte pris på en form for kartofler til hovedretten. Men er det mon smart at satse på en steg som gerne skal være perfekt, hvis det er første gang man skal bruge den nye ovn?


  • #4   28. aug 2013 Jeg ville ikke have nogle skrubler smiley

    Ellers laks som du skrev om tidligere...det smager jo lækkert stegt på panden smiley

    En ribeye ville være hittet her...hvis ikke det skulle være steg...så vælger i bare et lidt let tilbehør og ikke så stor en portion.

    Kogte små kartofler der lige får en tur på panden inden servering smiley


  • #5   30. aug 2013 Hvad med fyldt kylling?
    Man tager et glas syltede hvidløg (uden olie) - Blender det med citron (uden skal og kerner), timian og tomat. Så stikker du hånden ind ved halsen på dyret og løfter forsigtigt skinnet fra kyllingen og maser fyldet ind under huden. Det kan være svær at løfte sindet fra lårene, men man kan massere/skubbe det der ud. Luk halsåbningen med tandstikker - fyld kroppen og luk den helt. Krydre med salt og peber. I ovnen som normalt. Serveres gerne med asparges kartofler smiley
    Det er lidt bøvlet, men smager rigtig godt og meget saftigt.


  • #6   30. aug 2013 Det lyder lækkert Anja. Jeg har aldrig lavet en hel kylling før, for jeg har simpelthen ikke turde, af frygt for at det blev noget tørt skidt.

  • #7   30. aug 2013 Det kan altså også blive en tør fornøjelse, men med "fyld" under huden og i asen burde du være godt hjulpet. Ellers bruger vi jævnligt stegepose til kylling...det kan også hjælpe på tørheden smiley

  • #8   30. aug 2013 Hvis du ikke er den store kok, kan du også lave citron kylling.
    Det er ret nemt at gå til.
    Citronbåde, timian og hvidløg (med skrald men delt ud i fed) "op i måsen på gåsen". Luk med tandstikker af træ - i begge ender.
    Gnid skindet med citron, salt og peber. Og så bare i ovnen. Nemt, hurtigt, saftigt og rigtig lækkert smiley Pas på når du tager den ud af ovnen og skære kødet, for saften kan godt løbe ud så man brænder sig...


  • #9   30. aug 2013 Jeg er en ganske udmærket kok, men har bare altid holdt mig fra de hele kyllinger, men jeg tror da at jeg vil prøve det.

    Og så kommer der lige et dumt spørgsmål, er der indmad i dem?


  • #10   30. aug 2013 Der kan godt være nyrer...eller er det lunger...i men du opdager dem ikke når du renser dem...det ligner bare lidt blod smiley

  • #11   31. aug 2013 Præcis som Linda N skriver smiley
    Har du virkelig aldrig lavet hel kylling? Jeg er en rædselsfuld kok, og det er stort set en af de få ting jeg rent faktisk godt kan lave smiley
    Som regel står der stegeanvisninger på indpakningen, men et lille tip kan være at starte med ryggen i vejret, og så vende den efter en halv time - det gør at al saften ikke løber ned og væk fra brystet til at starte med, samtidigt med at skindet stadig bliver sprødt til sidst.


  • #12   1. sep 2013 Niks, det har jeg ikke.

    Tak for de gode råd smiley


Kommentér på:
Hvilken hovedret til denne forret?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce