Tilmeldt:
27. nov 2011 Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
Hjælp til mad i morgen !? ;D {{forumTopicSubject}}
Godaften alle HG'er !
Vi skal have gæster i morgen aften - nogle venner vi endnu ikke har haft på mad endnu
Skrev lige og spurgte om der var noget de ikke kunne tåle / lide og manden kan ikke tåle nødder og ikke lide feta og tomat .
HVAD SKAL JEG DOG FINDE PÅ AF MAD !?
Ville gerne lave nogle brød ligende til forret har noget toast brød og vil så gerne putte lidt fyld på ? hvilket ? Nu når han ikke kan lide tomat
Til hovedret laver jeg fyldte bage kartofler - og svinemørbrad til
- Hvordan skal jeg tilberede mørbrad og hvilken sauce passer til ? Og hvad skal jeg lave til af tilbehør ? ..
Desserten bliver hjemmelavet franske vafler
Håber der sidder nogle fantastiske kreative mennesker der ude !
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.047
jeg lavede salat og havde brød dertil... men når nu han ikke kan li tomater hvad så med dampede grøntsager...?
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
feb 2009
Følger: 27 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 169 Svar: 3.632
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
Svinemørbrad har jeg ikke forstand på, men har da spist det indbagt, hvor det smagte glimrende. Du kan jo sagtens lave en salat til uden tomater og feta. Ellers er der også lækre friske bønner nu og grønne asparges
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
apr 2010
Følger: 2 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 63 Svar: 2.350
Charlotte: Held og lykke. Jeg ville nok vælge at bage noget brød selv hvis jeg skulle have gæster. Hvad du skal vælge af topping kan jeg ikke råde til, bruger altid tomat som grund på brød-forretter. måske lidt olivenolie og ost?
Hvis det er med fyldte bagekartofler, er det så nødvendigt med sovs? Hvad fylder du kartoflerne med? Evt. en hjemmelavet kantarel/svampe sovs. passer godt til svinemørbrad.
Dampede grøntsager er altid lækker, og det kan du med god selvtillid vælge. Men jeg ville nok lave en god gammeldags blandet salat, med hj. dressing hvis overskuddet er til det. Det synes jeg passer godt med bagekartoffel, men igen hvad er fyldet i den bagekartoffel
Held og lykke med projektet...
apr 2010
Følger: 2 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 63 Svar: 2.350
feb 2009
Følger: 27 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 169 Svar: 3.632
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
Jeg tænkte også noget svampehalløj til hovedretten, men det blev måske lidt meget når nu jeg havde foreslået det til forret også :D. Men så kunne man jo finde på noget andet til forret. En hjemmelavet rejesalat måske.... Det er altså også godt. Creme fraiche, Mayo, paprika, salt, peber og godt afduppede rejer og asparges.
Hvis du vælger det, kunne du jo lave nogle flødestuvede svampe til hovedretten og nogle friske kogte bønner og så måske bare en mormorsalat (f.eks hjertesalat og så dressing af fløde, citron og sukker)
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
Jeg ville nok også servere en svampe sauce til...det er skønt.
Tilbehør: Bagte rodfrugter f.eks. pastinak, gulerod og rødbede.
Mht. starter så lav en hjemmelavet persille pesto med parmesan og hvidløg og selvfølgelig uden nødder. Smøres på ristede stykker brød (evt. ciabatta istedet for toastbrød). Små salat blade (evt. baby leafes), parmaskinke eller anden god lufttørret skinke og så en langtidsbagt cherrytomat på toppen
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.057
jul 2009
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 37 Svar: 357
Bruger som regel lidt rustikke flutes som jeg så smører med lidt olivenolie og drysser med groft salt og så kommer de lige i ovnen for at blive sprøde, og så kommer jeg fyldet på lige inden servering...
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
Desværre helt blank
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
I virkeligheden synes jeg ikke, der hører sovs til, måske kan du bare røre lidt mildt kryddersmør, hvis du ender med at vælge nogle kogte eller dampede grøntsager. Ellers, hvis du bruner mørbraden (hvad du vel gør), kan du lave en sovs på fedststoffet derfra, spæde op med lidt bouillon og fløde og evt en sjat rødvin, salt og peber
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.694
Hjælp til mad i morgen !? ;D