{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.968 visninger | Oprettet:

Alene hjemme i bur - hvalp {{forumTopicSubject}}

Dette emne har sikkert været oppe en million gange, men nu kommer det lige én gang til.

Vi står og skal til så småt at ære Yuki at være alene hjemme, og det er en form for træning jeg ikke har prøvet før.
Yuki er særligt glad for kæresten, som arbjeder, hvor jeg går hjemme.
De første 4-5 dage hvor han tog afsted græd Yuki meget, og jeg var ikke megen trøst, men nu græder han ikke længere når han tager afsted (eller går i stalden...eller på toilet).
Så næste skridt er at jeg kan forlade rummet. Pt. kommer han med på toilet, og så lige engang imellem smutter jeg selv, og snakker så han stadig kan høre mig.
Han har sit bur som han skal være i når vi ikke er hjemme. Det er hans helle om dagen (hvor det står åben) og hans seng om natten (hvor han får alle sine bamser, suttetæppe og kødben ind og det bliver lukket). Det var kun lige lidt svært de første par dage.
Vi bruger det naturligvis aldrig som straf, men nu han ikke er vild med at være alene er mit spørgsmål så hvordan vi får ham vænnet til det når han er alene, uden at han ser det som noget negativt?
Så længe han er hvalp bliver det kun alenetid, når jeg fx skal se til hestene (5-15 minutter ad gangen). Men så langt er vi slet ikke kommet endnu. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Alene hjemme i bur - hvalp
  • #2   9. jan 2018 Har I ikke mulighed for en hundegård? Tænker det er oplagt til den race.

    Vores hunde elsker deres bure, fordi de bliver fodret i dem. Både tørkost, godbidder og tyggeben / rå ben gives i burene.


  • #3   9. jan 2018 Jeg vil være helt ærlig, for sådan er jeg.
    Ingen hunde hører til i bur! Og det kan ikke siges nok.
    Slædehunde er flokdyr og mistrives direkte i bur. Du kommer til at stå med en selvskadende, skrigende hund.
    Desuden er det ikke foreneligt med dyrevelfærdsloven at sætte hunde i bur.
    Den beslutning er simpelthen en ommer.

    Kan man ikke håndtere en hund uden at spærre den inde, så skal man ikke eje en sådan. Og det gælder både dag og nat.
    Bur er til kort ventetid i bil, til prøver og lignende. Aldrig aldrig aldrig til 8 timers nat eller alenetid dag.


  • #4   9. jan 2018 Jeg vil bare erklære mig fuldstændig enig med Malene. Det er så langt fra min tanke om at have hund, at den skal spærres inde i en lille bitte kasse så mange timer om dagen!

    Mine hunde bevæger sig rundt, også om natten. De skifter sovested og stilling flere gange i løbet af natten, og selvfølgelig også om dagen.

    Det er en skidt og amerikaniseret tendens at hunde skal bo i bur. Lær den at være alene i enten et rum eller hele huset. Som Simone foreslår, er en hundegård optimalt til en hund, der er lavet til at opholde sig udendørs. Bur er ren tortur for en husky smiley


  • #7   9. jan 2018 Jeg havde egentlig fået anbefalet at bruge buret til at starte med, så han kunne lære at være alene hjemme. Først lukket, og åbnet henad vejen.
    Men vi skal have hegnet haven ind, men pt. ligner den en slagmark, da vi har fået gravet nogle rør op i efteråret hvor der var allermest smattet. Vi kan først få den lagt om når vandet er sykket, og så skal der sættes hegn så han kan være ude.


    profilbillede
  • #9   9. jan 2018 Ok, så kan jeg allerede sige nu at den anbefaling er streget af listen.

  • #10   9. jan 2018 Vores bur er til en voksen hund, så han kan bevæge sig rundt derinde og lege, hvilket han gør. Det står lige ved siden af os når vi sover, så vi høre ham når han skal tisse, plus vi har ham ude 3 gange om natten. Han går selv ind og lægger sig til at sove omkring sengetid.
    Generelt har vi en god oplevelse med at han har buret om natten, da han selv virker komfortabel med det, og anbefalingen lyder på at det kun skal være lukket 2-4 uger. Derefter skal det stå åben, og hvalpen vil - efter sigende - selv søge det om natten.
    Forstår dog godt at der er forskelige holdninger til det.


  • #11   9. jan 2018 Hos os sover små hvalpe i sengen om natten; så opdager man lynhurtigt hvis der bliver uro fordi vapsen skal ud og tisse og den får tryghed og lærer lynhurtigt at sove hele natten og holde sig. Det er min helt personlige erfaring. At hvalpen sover i sengen er ikke nødvendigvis lig med at den sover i sengen når den bliver ældre. Clinton flyttede af sig selv ud i en kurv uden for soveværelsesdøren da han var ca 5 mdr gammel. Perle har aldrig sovet andre steder end i sengen (hun er 5½ år). Det kræver selvfølgelig at man gerne vil have hunden i sengen smiley
    Tryg alene hjemme. Er noget man træner i små doser i hvalpens tempo og bur forekommer mig helt unødvendigt når man endda er i den situation at der egentlig altid er en hjemme hos hunden. Det er svært at give en opskrift på for hunde er meget forskellige hvad det angår. Den ene af mine racer er meget selvstændig og har ofte nok i sig selv. Det er som regel piece of cake at lære dem at være alene. Min anden race er et 'frimærke' der helst vil være max 5 cm fra sine mennesker hele døgnet. Det kræver lidt mere. For mig var det alligevel ikke svært at lære min at være 'alene'; vi havde en hund i forvejen der hvilede i sig selv og var god til at være alene og var en rigtig god hygge-lege-onkel for hvalpen. En husky er så vidt jeg ved i den lidt sværere ende hvad angår alene hjemme - ???


  • #12   9. jan 2018 Men men men, vi skal stadig have lært Yuki at være alene, så jeg kan gå ud til hestene uden ham (så længe vi endnu ikke har have).
    Hvad kan anbefales for at gøre det bedst muligt?

    Vi snakker alene hjemme i huset og alene i bilen i hans kørebur (tør ikke stille ham ude foran butikkerne).
    Pt. forsøger vi så vidt muligt hele tiden at være én hos ham. Én af os tager hestene, og én af os står ude foran butikken og venter på den anden sammen med ham, og sidstnævnte er så også en del af vores socialisering.
    Men gode råd til begge dele tages meget gerne imod.
    Indtil videre går jeg ud og gør mig klar til gåtur når jeg fodrer ham. Det bliver kastet på gulvet så han skal søge, og så forlader jeg rummet, hvilket går rigtig fint. Men det er kun en start.


  • #13   9. jan 2018 Meget meget enig med Malene, så det vil jeg ikke uddybe nærmere.

    Nu har jeg ikke Husky, men er det ikke bare at træne alene hjemme som alle andre racer?
    Jeg ved godt at de er lidt mere ekstreme.
    Men tænker hvis du køre ham godt død inden og så træner i små intervaller?


  • #14   9. jan 2018 Det er en helt forældet anbefaling du har fået.
    Lad være med nogensinde at tage imod råd fra den person igen.

    Huskies får det varmt indenfor og skal altid kunne søge køligere område. Det er endnu en grund til at han ikke skal lukkes i bur, hverken nat eller dag.

    Jeg kan sende dig min guide til racen, hvis du ønsker det. Den er udviklet til mine købere, men jeg tænker den kan hjælpe dig, nu hvor opdrætter ikke er til megen hjælp.


  • #16   9. jan 2018 #11
    Altså vores gamle kareler var også meget selvstændig.....så længe vi var i nærheden. Hun sov i sengen, og det må Yuki også gerne. Vi valgte at prøve buret da han var vant til det fra tidligere ejer, plus at han første nat farede i hovedet på kæresten 4-5 gange og skulle kysse og lege (hvilket jo er hvad man må forvente af sådan en størrelse). smiley

    #14
    Malene, du siger noget. Det må du meget gerne. Lige præcis det med temperaturen havde jeg slet ikke tænkt på, selvom det er samme med kareleren. Buret bliver ikke lukket i nat.
    Selvom den nok ikke har gjort mig just populær, er jeg nu glad for jeg oprettede denne tråd. Tak for hjælpen.


    profilbillede
  • #17   9. jan 2018 #15
    Vi har tænkt på snor, og har forsøgt os med en et par gange, men da skriger han som blev han tæsket - også selvom han kan se os, så det vil også kræve en del træning.


  • #19   9. jan 2018 Synes det er fint at du tager rådene til dig, i stedet for at blive tøsesur og smække armene over kors smiley

  • #20   9. jan 2018 Send mig en besked med din mailadresse, så får du post med en hel masse fif til racen smiley

  • #21   9. jan 2018 Start med at du går på toilet, ud med skraldet, henter et glas vand i køkkenet mv. uden han følger med. Gå tilbage og beløn ham stille og roligt ved at give en godbid og “dygtig”, ikke andet. I starten kommer du kun halvvejs, men hurtig og sikker lærer han, at han ikke behøver at følge sine mennesker over alt og være sammen med dem konstand og det styrker ham i hans alenehjemme træning.

  • #22   9. jan 2018 #19
    Andet ville jo være dumt, når nu har jeg spørger smiley
    Nok har jeg 10+ års erfaring med min gamle hund, men jeg har hverken erfaring med husky, hanhunde eller hvalpe på 3 mdr., så føler mig som komplet newbie indenfor området, og det havde jeg formenlig også gjort hvis jeg havde fået en kareler tæve hvalp. smiley Hvalpe er altså bare ikke helt det samme, som en halvvoksen hund der har lært det basale - Og selv den halvvoksne hund er godt 8 år siden, så ikke nok med at synet på træning er udviklet siden da, men jeg er også godt rusten. smiley

    #20
    Det gør jeg.

    #21
    Tak for tippet - Det er også der vi er pt. smiley Vi må stille og roligt prøve os frem, og så må jeg arbejde med det, når manden alligevel er på arbejde. Nok nemmere at undvære "den sidste", end begge på én gang.


  • #23   9. jan 2018 "...når nu har jeg spørger" - Ny formulering. smiley
    Jeg går ud fra at I forstår hvad hvad der menes.


  • #24   9. jan 2018 Start fra square one og tag det skridt for skridt. f.eks. det med at gå på toilettet uden ham, luk ham i et andet rum indimellem start helt stille og roligt. Jeg er overbevist om at det nok skal komme hen af vejen.

    Min søsters labrador bliver lukket i bur hver gang at hendes mennesker forlader hende, og jeg har SÅ ondt af den hund. Hun har blandt andet én gang gået i panik i buret og flået sig selv til blods for at komme ud og derved også bøjet stængerne i buret. Min søster og hendes kærestes reaktion var at sætte noget mere metal på buret som hun ikke kunne bøje og ødelægge i stedet for måske at lære hunden at være alene. Buret står i garagen og bliver brugt så snart at de skal ud af huset - så ender hun i buret i garagen og kan ligge der på det kolde gulv indtil de kommer hjem igen. suk.
    Når vi passer hunden herhjemme så sover hun på mit værelse da hun ellers bliver sendt i bur oppe på et værelse for sig selv på trods af at hun intet gør når hun sover på mit værelse.


  • #25   9. jan 2018 Hvorfor går du ud men ham tre gange om natten ?
    PÅ den måde, så får han jo aldrig trænet blæren op til at kunne holde sig længe.
    Han burde kunne holde sig en nat.

    Invester i et trappegitter til at lære ham at være alene hjemme.
    Et trappegitter er en god investering, som man kan have glæde af hele hundens liv.


  • #26   9. jan 2018 #24 Hope
    Tak for rådene

    #25 Anni
    Jeg lukker ham ud når han kalder på os. Fra vi stod op kl. 10 og til nu, har han været ude 7 gange med ét uheld inde. Han tisser generelt rigtig meget.
    Tænker lidt at nogen af gangene også kan være fordi han bare gerne vil ud, men han tisser så snart han kommer ud.


  • #28   9. jan 2018 Kalder på jer?
    Er han ikke sammen med jer om natten?

    Jeg kan ikke anbefale at lukke hvalpen væk. Den skal sove hos sin familie og selv kunne vælge at søge et koldere sted. Det giver selvstændige, trygge hunde.


  • #29   9. jan 2018 #27
    Han har kun været i bur om natten, samt når han selv går derind. Det står åben om dagen og vi bruger det til hans fristed = vi forstyrrer ham ikke når han er i buret.
    Vi har ikke brugt det til alene hjemme træning endnu, og kommer heller ikke til det på baggrund af denne tråd.

    #28
    Han har indtil nu sovet en meter fra os i samme rum - Men han vækker os ved at fortælle at han skal ud = kalder på os.


  • #30   12. jan 2018 Ziva har adgang til bryggers om natten. Er det sidste rum vi ikke har renoveret ordentligt så det er 1 lags vinduer og ingen gulvvarme. Hun skifter mellem der på et tæppe og gerne ville putte oppe i sengen men hun er ret utilfreds med temperaturen i soveværelset. Vi fik meget mere ro om natten da hun fik lov at vælge mellem social eller køligt. Husky har endnu mere pels - har i også et køligere rum?

Kommentér på:
Alene hjemme i bur - hvalp

Annonce