{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.055 visninger | Oprettet:

1000 spørgsmål ang træning (langt) {{forumTopicSubject}}

Ja jeg har altså lige 1000 spørgsmål ang træning smiley

1: er det rigtigt at nu ældre en hund bliver jo bedre bliver den til at adlyde komandoerne 100% ?
- kaya kan nogle få basale komandoer, og selvom hun 100% godt ved hvad de betyder gider hun simpelthen ikke udføre dem, hvorfor det? det første hun lærte var sit, og det er virkelig sjældent at hun gider at adlyde, jeg kan sige sit 1000 gange og hun springer bare rundt og er meget mere konsentreret omkring hvad jeg har i hånden, eller også så bakker hun lidt og ryster på hovedet for at vise at jhun ikke gider. hvis jeg så vender rykken til hende og ignorere hende og kigger tilbage et bare gange , så er det lige som først der at hun "overgiver sig " og siger , okay så skal jeg nok men så skal jeg altså også have den godbid.!

2: da hun var mindre kom Kaya ALTID når man kaldte, men i ca 2 måneder nu har hun bare løbet sine egne veje, når jeg kalder vender hun sig og kigger og løber videre eller også så reagere hun slet ikke.
jeg ved at der har været massere af tråde omkring indkald men ingen af dem har virket for mig. en skrev at til deres hvalpe træning stod de en masse mennesker og så skulle hunden kunne adlyde sin ejer. og jeg har på ingen måde en masse mennesker i min baghave, så det er ret udelukket. og jeg kender heller ikke nogen som lige kan komme forbi og kalde på hende osv. er simpelthen så frustreret over at hun ikke bare kan komme!!

3: Kaya har det med at knurrer af os når der er noget hun ikke vil, fx snappede hun ud efter morten igår aftes da hun lå på et tæppe i sofaen og hyggede sig, morten ligger sig med hovedet ved siden af og har mika liggende op af sin mave, wrom så snapper kaya ud efter mortens hovede og han bliver nød til at rykke sig pænt hurtigt for ikke at blive "ramt" hvordan viser man ligesom på hundesprog at det er os der bestemmer og ikke hende!!!!

jeg synes det er her på det sidste det er ved at blive galt med hende og egentlig ikke da hun var yngre.

jeg vil utrolig gerne gå til lydighedstræning med hende, men pengene er der ikke til det lige pt, men det skal jo ikke gå ud over hende så derfor træner jeg med hende herhjemme, kender i nogle bøger eller hjemmesider som fortæller helt fra det basale til det mere svære lydighed. mit ønske er at hun skal kunne lægge sig på mange meters afstand og vente på at jeg kommer. hun skal i det hele taget bare være super god til de forskellige ting, men det kræver jo også at jeg sætter mig ind i komandoerne og oplæring samt udførelsen.


i må meget gerne komme med råd osv omkring alt indenfor træning osv.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  1000 spørgsmål ang træning (langt)
  • #1   29. maj 2011 hvor gammel er kaya?

  • #2   29. maj 2011 6 måneder smiley

  • #3   29. maj 2011 så er hun såmen nok bare på vej i lømmelalderen..

  • #4   29. maj 2011 1: Jo ældre hunden bliver, så KAN den blive mere fokuseret og derved bliver bedre til at udføre sine kommadoer. Men det hele bunder ud i om hunden bliver trænet regelmæssigt og at man holder træningen ved lige. Du skriver at hun ikke GIDER udføre sine kommandoer. Efter min mening så er det ikke noget hunden ikke GIDER, det er en menneskelig ting vi pådutter hundene. Du skal tænke på at din hund lige nu er i teenage perioden samtidig med at andre hunde nu er blevet meget mere spændende. Din hund kan være meget følsom i denne periode. Når du træner skal du give hunden god tid til at tænke over hvad den skal, og ikke bare blive ved med at høvle kommandoer af. Dog kan det være svært at udtale sig om hvordan du skal reagere, da man ikke har set hunden i aktion.

    2: Det er meget normalt for hunde i din hunds alder at de nu er blevet mere selvsikre og gå på opdagelse selv. Det kræver tålmodighed og masse af indkald og træning i denne periode, men det hjælper med alderen. Dog vil jeg give nogle enkelte råd. Træn indkald med en lang snor så hunden ikke få en succes i at rende væk. Kald kun når det er yderst nødvendigt og husk at rose med masse af guffer og rolig stemme når hunden kommer ind til dig. Gør det til en god ting at komme ind til dig, det vil sige at man ikke altid får snor på og legen stopper når man kommer ind til dig. Hav En god bid klar, giv den, ros og sig fri og lad hunden løbe igen. Hvordan er jeres kontakt ellers når I går tur og træner? søger hun dig?

    3: Lad være med ligge jer på gulvet sammen med hende, hvis hun ikke an forstå at det ikke betyder leg med tænderne. Leg lege med hende hvor I har kontrollen f.eks. bytte leg, søge efter ting.


  • #5   29. maj 2011 Træls at I bor så langt væk ellers ville jeg gerne stå klar til noget træning.

  • #6   29. maj 2011 Men som du siger, vil du gerne have at din hund er super dygtig til al ting. Det kræver tid, tålmodighed og en god dag. Min hund fylder 3 år her til juni og det er først nu at mig og ham virkelig kan arbejde sammen og han er ved at have styr på sine kommandoer og brugen af dem.

  • #7   29. maj 2011 Tålmodighed er en dyd når det kommer til hundehvalpe og 6 mdr er meget ungt. Du forventer alt for meget på een gang. Del træningen op i delmål og fasthold dine krav, ved at forholde dig tavs indtil hun gør det du ønsker, beløn så på sekundet hun udfører handlingen ikke før eller efter.
    Det lyder til at tilliden mellem jer og kaya ikke er iorden, når hun snapper efter din mand. Så start med tillidsøvelser og sjove lege, hvor det udelukkende er positivt samvær og stop så mens det går allerbedst, på den måde husker hun samværet som noget rigtig sjovt og godt. Du bør ikke sige en kommando mere end een gang, da hun så indlærer at hun først behøver gøre det 5. eller 6. gang. Undgå at kalde på hende, når du kan se hun er optaget af noget andet, det skal altid ende med en succes i indlæringsfasen.
    Hent hende istedet for.
    Hun har en alder hvor hormonerne raser og lømmelalderen er på vej i den periode er der ikke rigtig plads til andet oven i hovedet , så træn kun kendte ting i de næste måneder.
    At vende hovedet væk er høfligt og dæmpende på hundesprog, man viser at man ikke er ude på at bide ved at vende mund/tænder væk og jeg tror hun har følt sig truet af din mands hovede så tæt på. Med tiden lærer de fleste hunde at det ikke er farligt, men unge hunde og hvalpe er endnu ikke socialiseret og skal lære 1000 ting. Søg på google om hundesprog og dæmpende signaler, det vil give dig et helt nyt syn på din hund at kunne kommunikere og aflæse hendes sprog.
    Til info kunne min først dække på afstand, da hun var knap to år, så bare tag det roligt, lige pludselig forstår de meningen med det hele.
    Skæld aldrig ud, det ødelægger tilliden og er ikke befordrende for samarbejdet, afled hende eller ognorer dårlig adfærd og ros overstrømmende ved korrekt afærd, så vil hun søge den positive reaktion.


  • #8   29. maj 2011 Lotte D: super godt skrevet!

  • #9   29. maj 2011 Lotte :

    Super smiley så de næste måneder bliver komandoen kun sagt EN gang smiley og hvis hun ikke reagere så skidt med det smiley

    mht ikke at skælde ud, vi skælder faktisk kun ud noår de hopper op af benene og kradser på sengen kl 6 om morgenen, problemet er at de hopper op konstant og kradser konstant og har gjort det i meeeeget lang tid nu, plejer ikke at skælde ud men bare sige nej eller stop i mit bestemte tonefald, efterfulgt af dygtig i et dejligt tonefald, men det hjælper på ingen måde, er der noget der kan gøres der? smiley


  • #12   29. maj 2011 Ulla :

    kender du nogle steder nær rødovre hvor man kan gå til træning? synes de steder jeg har fundet hedder 500+ for 6 gange


  • #13   29. maj 2011 Kontakt, kontakt, kontalt.

    Du og hunden skal have skabt et bånd.

    Når man træner en hund er der nogle ting, der er helt grundlæggende. Tydelighed, fairness, konsekvens - og så bevidstheden om, at en hund ALTID og uden undtagelser gør, hvad der kan betale sig for den.

    Din opgave er så, at vise hunden, hvad der skal gøre for at den opnår en fordel for sig selv.

    Din hund er ung. En så ung hund kan ingen øvelser endnu, intet er indlært i et omfang, så man kan forlange af den, at den kan efterleve en kommando. Og jo flere gange man kræver en kommando efterlevet uden hunden gør de, jo mere undergraver man sin egen træning.

    Hunden skal guides og det skal den længe endnu.

    Træning er en god prioritet.

    Og at få skabt et samarbejdsfælleskab mellem jer og hunden er nødvendigt.


  • #15   29. maj 2011 Hos os koster det 300 kr. for træning i et halvt år, hver uge.... Men der er mange, der virkelig scorer kassen på træning.

  • #16   29. maj 2011 nu har jeg prøvet at søge på hundetræning københavn og ALLE dem som kommer op ligger på 500+ for 5+ timer. synes simpelthen det er alt for mange penge. det kan ikke være rigtig at der i kbh området ikke findes nogle der er billigere øv øv

  • #19   29. maj 2011 jeg har kigget lidt på dem, men der står ikke noget omkring pris? heh måske jeg er blind smiley

  • #22   29. maj 2011 nej det synes jeg heller ikke er dyrt, men jeg synes det er dyrt for 6 timer

  • #24   30. maj 2011 Selina
    Når du har bedt hende om noget een gang, skal du roligt og vedholdende kræve at hun gør det, ellers mister hun troen på at du mener det du siger/gør. Du kan evt koble håndtegn på kommandoerne, mange hunde er langt bedre til at opsnappe kropssprog end det talte sprog. Ved sit kan du sætte dig på hug og sige "sit" samtidig med du holder en godbid så tilpas lavt og tæt på hende at hun er nødt til at sætte sig for at få fat i den.


  • #25   30. maj 2011 Louise britt

    Tak for de rosende ord smiley


Kommentér på:
1000 spørgsmål ang træning (langt)

Annonce